|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Diabli trzymam kciuki za to zeby cyce znow dawaly rade jak dawniej a zdjec z basenu zazdroscimy, super
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cycem planuje karmic jak najdluzej, chcialabym do maja ![]() Dziewczyny w ogole dzis zazegnalam chyba jakies niewielkie zapalenie piersi przed kapiela wyczulam guzek na 1/4 piersi i spanikowana zaczelam na zmiane masowac z Tz, pozniej przystawilam ssaczka i juz mieciutka, normalna jest
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Bardzo bym chciala karmić piersią no ale nie zawsze można jak się chce
a jak jest z dziedziczeniem porodów ? w sensie że moja mama na 2 porody miala 2 cesarki, czyli że ja też mogę nie dac rady naturalnie? Ale Wam pytania zadaje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak bym trafiła na lekarkę "dziecko może non stop wisieć na piersi, jesteśmy ssakami" to by mi się kp szybko z bólu skończyło. Moja mina przy tych jej slowach chyba była bezcenna bo już ledwo z bólu wyrabiałam.Cytat:
Co to za zabawka, bo brzmi ciekawie, a może moja wtedy w łóżeczku dłużej sama poleży. Cytat:
Ale moja z tej pozycji zasysała pod górę Może krzyczał bo byl zbyt zmęczony na jedzenie
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dobry wieczor dziewczeta, nadrobilam na szybko i zapomnialam cytowac
ale z tego co pamietam:Aas- fajne chrzciny mieliscie no i babcina niespodzianka bezcenna ![]() Cloche - Florek wymiata! Super, ze tak dobrze sobie radzi. My sciskamy kciuki za dalszy progres ![]() diabli - mowisz, ze postawiliscie Nelke do pionu dla Twych mlekiem plynacych piersi ![]() Happy a duzo macie zamiar poruszac sie samochodem w Grecji? Bo moze jednak wezmiecie wozek a na miejscu pozyczycie fotelik na podroz z lotniska? Jestem pewna, ze rodzina meza dalaby rade jakis pozyczyc. A czy rzeczywiscie z wozkiem byloby tak ciezko w pociagu? Mysle ze latwiej niz w Grecji przez miesiac bez wozka. Justi chetnie przeczytam ten wywiad jutro na kompie (nie wiedziec czemu na tel nie laduja mi sie linki) ale w pelni sie zgadzam, ze jesli chodzi o kp to.panuje w naszej sluzbie zdrowia totalna hipokryzja. Masz karmic i bo to najlepsze dla dziecka i och i ach, ale pomocy nie uswiadczysz U nas wrocilo lato i chyba mamy przelom bo Sofia ma zasnela kolo mnie - uwaga - bez ssania bede ja testowac w takim razie. Mam nadzieje, ze to poczatek konca mojego uwiazania do lozka.
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Moja miała Vacum (ze względu na oczy) więc nie wiem jak by to było, ale ciocia miała 2 cc a kuzynka 2 sn. Nie ma co się nastawiać, będzie jak natura zaplanowała.
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Nie obudził sie, śpi dalej na glodniaka. Tez mi sie wydaje ze był zbyt zmęczony, ale nie dawał wcześniej żadnych oznak.. Gdybym wiedziała to odpuscilabym mu dzisiejsza kapiel
|
|
|
|
#2199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I takjeszcze kilka podobnych tekstów a kobieta łzy w oczach ;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
chociaz ja przyszla pigula wyje na myśl o dentyscie,mam tak niski próg bólu ze nie wiem jak poród przetrwam ;D kosmos jakis to bedzie ughgg :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę karmić do roku a może i dłużej ![]() o to super, że tak szybko zareagowałaś ![]() Cytat:
wg mnie to nie ma nic do rzeczy Cytat:
![]() a niestety każde dokarmienie mm to jeden krok to zakończenia kp, mały bo mały ale zawsze ale mi się też łatwo mówi, nic mnie nie bolało ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2201 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Florka. Super, że tak dzielnie to znosi. w dalszym ciągu zaciśnięte.Cytat:
Cytat:
|
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także mały utknął i ani nie drgnął niżej przez prawie 2 godz parcia, jedno dobre że miałam znajomą położną i stwierdziła że lepiej cc zrobić niż kleszcze czy vaccum
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedny Misio:-* Cytat:
zdrówka kochana!!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ide spać mamuski
tz już dawno padł bidulek, psiaki w nogach i się w czwórkę gnieździmy ![]() A kiedyś obok naszego łóżka bedzie stało mniejsze lozeczko z bejbikiem ![]() eh pomarzyć dobra rzecz! miłej nocki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że u Was musiało dojść do zatrzymania serca. Ja urodziłam się w 39tc i mama też miała zielone wody. Sorki, że tak wyskoczyłam, ale to ostatni post w wątku, a mam kosmiczne zaległości. ![]() Siemka. Znowu jestem po tyłach, ale mam teraz laptoka, to będę (mam nadzieję) mogła być na bieżąco. ![]() U nas powoli się toczy, L. dziś zrobił 2 kupy. Jemu się to zdarzyło drugi raz w życiu. ![]() Cloche, jejku jak cudownie czytać takie pozytywne wiadomości!!!
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to będzie, będzie się działo i znowu nocy będzie mało ooo to Leon szaleje ale to dobrze, brzusio nie będzie bolał ![]() ja też pływałam w zielonych wodach, urodziłam się po terminie, sn dobranoc |
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zartuje, odgapiaj, bo Neluski to fajne laseczki sporo osob nam mowilo, ze teraz jeszcze Stas i dziekuje za wiare w cyce Cytat:
podczas pobytu w szpitalu dostałam smsa, ze "ojciec" dziewczyn zmarl, a fundusz wyplaca tylko za zyjacego...trzeba się starac o rente i jakas kase z mopsu. wszystko pięknie, ale renta najprawdopodobniej przysługuje tylko wtedy jeśli był ubezpieczony |
||
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
w dodatku u mnie po tych13h i tak skonczylo sie cc. A mialam takie nadzieje, ze odziedziczylam po mamie jej latwosc rodzenia ![]() Czesc Anoxee mi lapek nie pomaga. Gdyby.nie.telefon to bym juz pewnie widniala.na liscie zaginionych mamusiek. A tak to nawet do 10 w ostatnim watku sie zalapalam
|
|
|
|
|
#2213 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. w końcu odzyskałam duza czesc zamrażarki! zostało chyba 5 woreczków na czarna godzine hehe. POWOLI WRAZAM DO FORMY! ZACZYNAM NOCNE SIEDZENIE NA WIZAZU Cytat:
![]() ![]() klask i: rewelacyjne wieści. oby do przodu. Flo to nasz maly super hero, wiec co się dziwic!---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
fajnie, ze wyjazd się udal!---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
dziewczyny sa niesamowite! będzie jakas fotaaaa? nie wiem jak można Alicje z Agata pomylić ja na chrzcie bylam Karolina hehe. dla swietego spokoju (żeby mnie tam kiedyś na gorze nie pomylili z kims innym) dalam sobie tak na 3, a wlasciwie 2, bo go nie posiadam hehe.i ekstra niespodzianka! prawie jak Nelusia u mnie pod szpitalem |
|||||
|
|
|
#2215 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Leon przed chwila zjadł po długiej przerwie (ostatnio jadł o 20:20), leży już w łóżeczku i się kręci z zamkniętymi oczami w kokonie, a ja zmykam też do łóżka. Ps. Justii, nie znam tej piosenki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe...=TLnkbNdpnwEk0 Julka też niedawno wstała. Kupa ją zbudziła, zjadła i próbuje zasnąć w łożeczku. Idę leżeć
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to ja się z Tobą nie zgodzę :P Ja pięć tygodni karmiłam i pomimo tego, żeL. wrzeszczał jak opętany, za każdym razem kiedy przychodziła pora jedzenia próbowałam dać mu pierś, chociaż wszyscy wkoło mówili o mm. Miałam ochotę ich pozabijać. Co do ilości, to napił się z jednej piersi,z drugiej i płakał... potrafił poprawić to 80-mililitrami mm. Wylam jak bóbr, ale karmić nie chciałam przestać. Z perspektywy czasu wiem, że to mogła być wina butelki. I jeśli kiedyś przy drugim dziecku będę musiała takiego maluszka dokarmic, to będę mu dawać z łyżeczki, albo kubeczka. Mam nadzieję, że będę bardziej racjonalnie myślała. Przy L. nie myślałam. Baby blues i te jego rozpaczliwe wrzaski kompletnie wymazały mi z umysłu wszystkie wiadomości.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, załatwiam becikowe, a w zasadzie sprawdzam czy mi przysługuje i czy warto w ogóle to załatwiać.. Tylko mi powiedzcie, czy jak pójde do US po dochody to tam się doczytam sama ile my mamy netto dochodów?? wydadzą mi od razu za 2011 i za 2012 zeby dwa razy nie chodzić? długo oni to robią ?? czy to tak od ręki??
i co to są dokładnie swiadectwa pracy ? to w zakładzie pracy wydają?? a i jak ktoś miał stypendium (takie wiecie z uczelni) to też to wchodzi?? kurcze w 2011 jestem prawdopodobnie na granicy i bym może dostała tylko musze to załatwić jak najszybciej... chociaż jak dzwoniłam do mopsu to mowili ze do konca października dochody z 2011.. wiec ja już nie wiem, diabli pisala i podawala jakas stronę ze do konca wrzesnia czy źle zrozumiałąm??A i udało mi się dzisiaj zapisać do tej fajnej lekarki.. rejestracja od 7.30. dzwoniłam od 7.20.. o 7.50 udało mi się dodzwonić i nie było numerków.. ale się okazało ze pani jeden wypadł na podłogę i nie zauważyła i mnie wpisała na tę godzinę
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie niektóre powiedzą, że trzeba było karmić na leżąco, ale ja się tak potwornie bałam, że ona spadnie, albo że ją przygniotę, a łóżko szpitalne było wąskie i bez boków że spała w mydelniczce jak ja spałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

moje dziecko to zdrajczyni! woli butle od cycusiow...zmeczona po basenie, no to sily brak na ciagniecie mleczka...wiec wrzask i syrena. nawet lezki się leja strumieniami. matka rwie wlosy z lba, bo pokarmu w cycach nie ma, ojciec biegnie corke ratować butla pelna mleka. tymczasem z cyca tryska dziecku w oczy i olśnienie - rozleniwila nam się dziewczyna! przyzwyczaila się, ze mleczko może się z butli samo lac to po co ciagnac?
szybka reprymenda "dziecko moje kochane. cycusie może nie sa w super formie, ale daja rade. bierz ty się do zycia, bo następnego mleka już ci nie kupimy. jak będziesz miała kieszonkowe to sobie możesz wybrzydzać. a teraz proszę jesc to co jest
i cisza. blogi spokoj, Nela ciagnie i ciagnie, az odplywa w objęciach Morfeusza. ufff. maly burzuj 

za Wasze cycowanie
przed kapiela wyczulam guzek na 1/4 piersi i spanikowana zaczelam na zmiane masowac z Tz, pozniej przystawilam ssaczka i juz mieciutka, normalna jest
a jak jest z dziedziczeniem porodów ? 
dla Twych mlekiem plynacych piersi
bede ja testowac w takim razie. Mam nadzieje, ze to poczatek konca mojego uwiazania do lozka.

dzieciom to przy nas zrobił to mojemu małżowi 

no to będzie, będzie się działo i znowu nocy będzie mało
klask i: rewelacyjne wieści. oby do przodu. Flo to nasz maly super hero, wiec co się dziwic!