Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 10:59   #3211
wikajaga
Zadomowienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Martyna, to masz dobrze. Ja z natury jestem raczej praktyczna i kupuję to co mi jest potrzebne nie mam więc dużo ubrań. Już się uwinęłam.
Nie ma chyba nic czego nie lubię w świętach i tą cała gonitwą przed. Nawet sprzątanie jakoś inaczej idzie a kolejki w sklepach nie wkurzają...

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:06   #3212
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Mi tłumy w sklepach przeszkadzają tylko na co dzień - przed świętami nie mam za tym problemu, bo wtedy jeszcze bardziej udziela mi się ten szczególny klimat A dlaczego musisz zostawić kociaka? Ja nie potrafiłabym chyba zostawić mojego psa... Ale ja to taka ciepła klucha względem zwierząt jestem - kiedy miałam szczury, to podczas wigilii zawsze gnałam do pokoju gdzie stała ich klatka, aby złożyć im życzenia i dać opłatek
Ja też jestem ciepła klucha i dlatego tak co roku przeżywam, że ją zostawiamy... nie mogę jej zabrać, bo ona bardzo nie lubi podróżować, źle znosi jazdę (a jedziemy prawie 300km), poza tym boi się obcych, nowych miejsc. To byłoby bardzo bardzo dużo stresu dla tego małego kociego ciałka. Także kieruje się jej dobrem zostawiając ją w domu
Stary 2013-09-23, 11:07   #3213
sherlook
Zadomowienie

Ja nie lubiłam przedświątecznych porządków jak mieszkałam jeszcze z rodzicami przed ślubem, były dla mnie za bardzo szczegółowe Teraz już od 3 lat mieszkam z mężem i powiem szczerze, że wspólne porządki przy słuchaniu kolęd już nie są takie straszne Może dlatego, że mamy podobne podejście do nich.
A kolejki w sklepach mają dla mnie swój urok, widok choinek i lampek w galeriach, ludzie śpieszący się, aby załatwić zakupy jak najszybciej, dzieci uradowane zbliżającymi się świętami powodują, że się wzruszam i bardziej czuję te święta.
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:23   #3214
wiki2501
Rozeznanie

Odp: Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Ja nie lubiłam przedświątecznych porządków jak mieszkałam jeszcze z rodzicami przed ślubem, były dla mnie za bardzo szczegółowe Teraz już od 3 lat mieszkam z mężem i powiem szczerze, że wspólne porządki przy słuchaniu kolęd już nie są takie straszne Może dlatego, że mamy podobne podejście do nich.
A kolejki w sklepach mają dla mnie swój urok, widok choinek i lampek w galeriach, ludzie śpieszący się, aby załatwić zakupy jak najszybciej, dzieci uradowane zbliżającymi się świętami powodują, że się wzruszam i bardziej czuję te święta.
To chyba dlatego ja właśnie lubię przedświąteczne porządki w mieszkaniu mojego faceta,chociaż on mieszkajac sam raczej dużo bałaganu nie robi. U siebie nie mogę nawet pokoju posprzątac a u niego takie porządki sprawiają mi frajde

A tak btw to siedzę i rysuje choinki
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:28   #3215
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja też jestem ciepła klucha i dlatego tak co roku przeżywam, że ją zostawiamy... nie mogę jej zabrać, bo ona bardzo nie lubi podróżować, źle znosi jazdę (a jedziemy prawie 300km), poza tym boi się obcych, nowych miejsc. To byłoby bardzo bardzo dużo stresu dla tego małego kociego ciałka. Także kieruje się jej dobrem zostawiając ją w domu
Wierzę kochana Ja mimo wszystko nie umiałabym zostawić Nelsona To główny powód, dla którego od 3 lat nie byliśmy na prawdziwych wakacjach - Nelson też średnio znosi podróże, więc prawie 400km drogi mogłoby być dla niego ciężkim przeżyciem A koty chyba lepiej radzą sobie z rozłąką niż psy?
Cytat:
Jakbym czytała o sobie
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:34   #3216
Nicole`_
Zakorzenienie

To nieprawda, że koty lepiej radzą sobie z rozłąką niż psy. Zresztą odkąd mam kota widzę, że wiele utartych opinii nie ma racji bytu

Ech, wolałabym żeby kotka miała w nosie nasz wyjazd i poszła spać. Płacze za nami jak nas nie ma Sąsiadka przychodzi do niej ją pocieszać, pogłaskać. No jakoś to musi być. Wracamy to jest radość na całego Żyć nam wtedy nie daje

Zaczęłam się zastanawiać nad wypiekami świątecznymi, znacie jakiś przepis na pierniczki, ale z powidłami w środku?
Stary 2013-09-23, 11:47   #3217
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Wierzę kochana Ja mimo wszystko nie umiałabym zostawić Nelsona To główny powód, dla którego od 3 lat nie byliśmy na prawdziwych wakacjach - Nelson też średnio znosi podróże, więc prawie 400km drogi mogłoby być dla niego ciężkim przeżyciem A koty chyba lepiej radzą sobie z rozłąką niż psy?
Myśmy mieli świnki morskie przez dwa lata i też na żadne wakacje, ani nic nie jeździliśmy, bo nie chcieliśmy ich samych zostawiać, więc wiem co czujesz. Tym bardziej, że to strasznie strachliwe stworzonka, wystarczyła głośna muzyka i już biegały jak poparzone. Niestety potem okazało się, że mój mąż ma na nie uczulenie, po roku jego męczarni ciągłych ataków duszności itd oddaliśmy je w dobre ręce.
Teraz jak czytam o Waszych zwierzątkach serce mi się kraje, bo za nimi od razu tęsknię Tym bardziej, że wychowałam je jak psy, chodziły za mną po domu, prosiły o jedzenie, reagowały na swoje imiona.
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:02   #3218
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
To nieprawda, że koty lepiej radzą sobie z rozłąką niż psy. Zresztą odkąd mam kota widzę, że wiele utartych opinii nie ma racji bytu

Ech, wolałabym żeby kotka miała w nosie nasz wyjazd i poszła spać. Płacze za nami jak nas nie ma Sąsiadka przychodzi do niej ją pocieszać, pogłaskać. No jakoś to musi być. Wracamy to jest radość na całego Żyć nam wtedy nie daje

Zaczęłam się zastanawiać nad wypiekami świątecznymi, znacie jakiś przepis na pierniczki, ale z powidłami w środku?
Ciekawe, zawsze byłam przekonana, że koty o wiele łatwiej sobie z tym radzą Pytałam z ciekawości, bo sama nigdy nie miałam kota, moi znajomi również są raczej zapsieni
Z przepisem niestety nie pomogę
Cytat:
Myśmy mieli świnki morskie przez dwa lata i też na żadne wakacje, ani nic nie jeździliśmy, bo nie chcieliśmy ich samych zostawiać, więc wiem co czujesz. Tym bardziej, że to strasznie strachliwe stworzonka, wystarczyła głośna muzyka i już biegały jak poparzone. Niestety potem okazało się, że mój mąż ma na nie uczulenie, po roku jego męczarni ciągłych ataków duszności itd oddaliśmy je w dobre ręce.
Teraz jak czytam o Waszych zwierzątkach serce mi się kraje, bo za nimi od razu tęsknię Tym bardziej, że wychowałam je jak psy, chodziły za mną po domu, prosiły o jedzenie, reagowały na swoje imiona.
My co prawda mielibyśmy z kim zostawić Nelsona (rodzice), ale on czeka pod drzwiami nawet, gdy wychodzimy na godzinkę do Lidla, więc co dopiero dłuższy wyjazd Może w przyszłym roku zaryzykujemy i wyjedziemy na jakieś 3-4 dni... Ze szczurami nie miałam aż takiego problemu, bo miałam tą świadomość, że mają siebie nawzajem Choć z drugiej strony - te moje baby czasami bardzo lubiły się tłuc, więc tak czy siak dzwoniłam do domu kilka razy dziennie i wypytywałam czy wszystko OK
Mój tata przyjeżdża w weekend z Niemiec na urlop Podobno są już tam świąteczne słodycze, więc powiedziałam, aby kupił mi mikołaja Odpowiedział, że mam sobie nie robić z niego jaj
Stary 2013-09-23, 12:04   #3219
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inal Pokaż wiadomość
Dziękuję za sugestię. Zapytam w zoologicznym o trawę.

I jak? Wesele się udało?

Czy u was też tak deszczowo? U mnie padało całą noc i nadal pogoda nie zachwyca.
Ja byłam w pracy, jestem fotografka a tasak mi się nie chciało iść. Jeszcze dzis lub jutro czeka mnie plener, a pogoda nie nastraja żeby wychodzić z domu. U mnie co prawda 16 stopni, ale wieje straszny wiatr

Cytat:
Napisane przez wikajaga Pokaż wiadomość
91 dni do BN!!
Super!!!
Cytat:
Apropo porządków, idę robić rewolucję w szafie. Czas pochować letnie ciuszki..Mój pan ma dwie lewe ręce do sprzątania. Niestety...
Oj też musiałabym wymienić zawartość szafy, ale nie wiem czy w tym tygodniu mi się to uda.

Jeśli chodzi o to czego nie lubię w święta, to zawsze najbardziej wkurza mnie pogoda. Niemal zawsze tydzień przed świętami jest biało, cudowna atmosfera, a jak przychodzi Wigilia to wraz z nią odwilż Nirmalnie rutyna, ciekawe jak będzie w tym roku:| Tlumy w sklepach też mi specjalnie nie przeszkadzają, lubię tą przedswiateczna gorączkę

Instagram

Edytowane przez kleo111
Czas edycji: 2013-09-23 o 12:06
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:13   #3220
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, zawsze byłam przekonana, że koty o wiele łatwiej sobie z tym radzą Pytałam z ciekawości, bo sama nigdy nie miałam kota, moi znajomi również są raczej zapsieni
Z przepisem niestety nie pomogę
Wiesz, to chyba nie da się tak porównać. Psy i koty to kompletnie inne zwierzaki i wszelkie porównywanie ich to pomyłka Inaczej sobie z tym radzą, a raczej nie radzą. Jedno i drugie przeżywa nieobecność właścicieli. Ja też zawsze byłam psiarą Aż się zakociłam i teraz jestem i psiarą i kociarą
Stary 2013-09-23, 12:27   #3221
wikajaga
Zadomowienie

Dowcipny tata..

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

A tak swoją drogą, szperałam na all. ależ cuda już tam mają...

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:36   #3222
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Wiesz, to chyba nie da się tak porównać. Psy i koty to kompletnie inne zwierzaki i wszelkie porównywanie ich to pomyłka Inaczej sobie z tym radzą, a raczej nie radzą. Jedno i drugie przeżywa nieobecność właścicieli. Ja też zawsze byłam psiarą Aż się zakociłam i teraz jestem i psiarą i kociarą
Oczywiście, zgadzam się jak najbardziej Wiadomo, że wszystko zależy indywidualnie od zwierzaka (np. mój poprzedni pies, którego mieliśmy od szczeniaka, miał wszystko w nosie kiedy wychodziliśmy - walnął się na fotelu lub kanapie i spał w najlepsze - tylko czasami zdarzało się, że łaskawie ruszył swój tyłek, aby nas powitać po powrocie ), ja po prostu jestem kompletnie ciemna jeżeli chodzi o koty, stąd pytanie
Cytat:
Dowcipny tata..

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

A tak swoją drogą, szperałam na all. ależ cuda już tam mają...
Ta Tak jakby nie przywykł jeszcze do mojego szaleństwa
Co tam ciekawego konkretnie znalazłaś? Może się chociaż ponapalam, bo chwilowo założyłam sobie szlaban na niepotrzebne wydatki
Stary 2013-09-23, 12:47   #3223
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo porządków, idę robić rewolucję w szafie. Czas pochować letnie ciuszki..Mój pan ma dwie lewe ręce do sprzątania. Niestety...
To samo dziś robiłam przed robotą

Zasypiam nie chce mi się iść do praaaacy ;(((

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:50   #3224
olanna
Zakorzenienie

Hej! Można przyłączyć się do świątecznego oczekiwania?

Świąteczny licznik na komputerze działa u mnie już od stycznia, ale od kiedy wyświetla już dwucyfrową liczbę, zaczynam znów intensywnie myśleć o BN- jako jedyna w moim otoczeniu chyba.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:53   #3225
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
To samo dziś robiłam przed robotą

Zasypiam nie chce mi się iść do praaaacy ;(((
Zostań z nami

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość

Świąteczny licznik na komputerze działa u mnie już od stycznia, ale od kiedy wyświetla już dwucyfrową liczbę, zaczynam znów intensywnie myśleć o BN- jako jedyna w moim otoczeniu chyba.
Witamy
Stary 2013-09-23, 13:29   #3226
kleo111
Zakorzenienie

Mój mąż się śmiał wczoraj ze mnie, że tak namiętnie słucham świątecznego radia. Zastanawia się czego ja będę słuchać w grudniu, może jakiś wielkanocnych piosenek ::co jest:

Instagram

Edytowane przez kleo111
Czas edycji: 2013-09-23 o 13:34
Stary 2013-09-23, 13:31   #3227
Lusja
Zakorzenienie

Dzień dobry

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:35   #3228
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiki2501 Pokaż wiadomość
A tłumy w sklepach to ja nawet lubię ,takie to świąteczne jak dla mnie
ja też przed Świętami jakoś łatwiej znoszę tłumy
i świąteczne porządki uwielbiam, ale te, które robię sobie na spokojnie sama, a nie te, przy których mama czepia się o każdy szczegół

Cytat:
cześć
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:41   #3229
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witaj

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

Witamy, witamy

Instagram
Stary 2013-09-23, 14:48   #3230
Inal
Rozeznanie

Cytat:

Witamy.

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Byłam dzisiaj w Kik'u i ujrzałam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2255.jpg (238,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2256.jpg (214,9 KB, 57 załadowań)
Stary 2013-09-23, 15:16   #3231
paulinusia180
Raczkowanie

Cytat:
Witamy.

o żesz....
paulinusia180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:25   #3232
Nicole`_
Zakorzenienie

O mamo! na pewno bym sobie coś wybrała... widzę fajne białe saneczki w tle i na drugim zdjęciu białe rękawiczki-zawieszki... super!
Stary 2013-09-23, 15:34   #3233
olanna
Zakorzenienie

Ja bym drapnęła mikołajowe rękawice!

Jak już teraz zacznę planować świąteczne zakupy, to już w listopadzie zostanę bankrutem.

Stary 2013-09-23, 15:43   #3234
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Witamy.

Dokładnie to samo ujrzałam w sobotę Widać tam te moje ledowe gwiazdki (pudełeczka od środka po prawej)

Byłam w mojej agencji pocztowej zapytać o poste restante, ale babka w ogóle nie ogarniała o co mi chodzi
Wysłałam zapytanie do PP przez FB, jeżeli odpiszą - od razu dam znać
Dziś doszły upragnione, najnowsze świąteczne woski
Stary 2013-09-23, 15:58   #3235
Jelizawieta
Rozeznanie

dzien dobry nareszcie mam chwilke, zeby do was zajrzec w niedziele znow pilnowalam bratanka a wczoraj małż rano pojechał na grzyby a potem razem leniuszkowalismy caly bozy dzien dzis bylam pierwszy dzien w pracy baaardzo sympatycznie takze czekam na pierwsza wyplate i poszaleje z woskami
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:04   #3236
martuha20
Rozeznanie

Odp: Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Cytat:
Dokładnie to samo ujrzałam w sobotę Widać tam te moje ledowe gwiazdki (pudełeczka od środka po prawej)

Byłam w mojej agencji pocztowej zapytać o poste restante, ale babka w ogóle nie ogarniała o co mi chodzi
Wysłałam zapytanie do PP przez FB, jeżeli odpiszą - od razu dam znać
Dziś doszły upragnione, najnowsze świąteczne woski
I jak tam wrazenia woskowe? Ja juz tez zamowilam jutro beda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:16   #3237
olanna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Dziewczyny- zadam głupie pytanie może, ale jak "działają" te Yankee Candle? Zauważyłam, że ostatnio jest na nie szał i zaczęłam się za nimi rozglądać na Allegro, ale z tego co widzę, to ze słoikiem kosztują niemało. Warto inwestować?

Stary 2013-09-23, 16:20   #3238
martyna_tina
Bang Bang Bang

Dot.: Odp: Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
I jak tam wrazenia woskowe? Ja juz tez zamowilam jutro beda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pozwolę sobie skopiować swoją wypowiedź z innego tematu

- Snowflake Cookie - przez opakowanie ledwo coś czuć - zapach kruchego ciasteczka z odrobiną lukru, nie za słodki
- Merry Marshmallow - kojarzy mi się z delikatniejszą, mniej słodką Vanilla Cupcake z delikatną, piankową nutą w tle
- Christmas Memories - bardzo podobny do Vanilla Chai
- Season Of Peace - największa zagadka Przez opakowanie pachniał świeżo - perfumeryjnie, po otworzeniu - ostrawo, skojarzył mi się trochę z zapachem baniek mydlanych Od kilkunastu minut kawałeczek grzeje się w kominku -zapach bardzo delikatny, mydlano - kremowy, jednocześnie świeży i otulający. Zapach się nie narzuca, ładnie "wtapia" się w pomieszczenie

Ogólne wrażenia pozytywne, aczkolwiek rozczarował mnie odrobinę Christmas Memories - właśnie ze względu na tą wtórność... Sam zapach jest natomiast bardzo fajny i chyba najbardziej świąteczny z całej czwórki
Cieszę się jak głupia na myśl o tym, jak będę umilać sobie święta zapachami
Stary 2013-09-23, 16:27   #3239
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Witamy.

Przepraszam Was, ale ja zupełnie nie wiem co to KIK ale widzę, że warto odwiedzić

Ja zakupiłam już czerwoną i białą organzę Czekam na ich przybycie
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:45   #3240
Jelizawieta
Rozeznanie

Najbliższy KIK koło mnie znajduje się w Rudzie Śląskiej....daleko
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości