Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 11:41   #1951
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam a potem jak maluję paznokcie to się zdecydować nie mogę na jaki kolor pomalować :P

pokaż swoją kolekcję lakierów ja mam i cieni kupę itp bo ogólnie mam skończony kurs wizażu więc szalałam i kupowałam wcześniej się więcej malowałam niż teraz bo nie mam gdzie :P
Moja kolekcja lakierów powędrowała do mojej siostry, kosmetyczki, bo mnie od zapachu na początku ciąży odrzuciło. Ale będzie u mnie w czwartek, to może przywiezie coś. Ale w sumie nie miałam ich dużo, bo u nas był tryb wędrowniczy- mam 3 siostry, więc wiecznie mamy wymianę kosmetyków Czasem bywało tak, że nie miałam ani jednego pudru, ale za to z 5 różów do policzków
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:46   #1952
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
aha
Chcialam porownac jak oni sie tu stawiaja do tych dwoch dat
no więc chyba nijak się obchodzą .... chyba na podstawie skanów z 12 tygodnia obliczają finalny termin, ale wg mnie to troche jest na oko.
TŻ obstawia że urodzę 17 listopada, bo w rodzinie duuuużo osób ma tego dnia urodziny. hm... ja nawet nie chce obstawiać, coś mi się zdaje tylko że się nie przeterminuje i będzie ciut przed terminem.
Cytat:
ojoj sporo a poszło Ci tylko w brzuch czy i ogólnie po ciele widac te kg?
bo ja na ostatniej wizycie miałam 12,7kg na plusie ale nigdzie nie przytyłam tylko własnie brzuszek mi rośnie

na brzuchu nie mam rozstępów ale za to uda od zewnętrznej strony mam usiane rozstępnami trudno, nazbieram na laser kiedyś tam i je usunę jak nie znikną
ja nie byłam szczuplutka:mdle je:
obawiam się że nic nie zrobi się z tymi rozstępami, nawet jakbyśmy miały fortunę świata. Chyba tylko przeszczep skóry, bo raz pęknięte włókno kolagenowe, nigdy nie będzie całe i skóra zawsze bedzie mieć jakiś ślad po tym defekcie...
pocieszające jest to, że z uplywem czasu bledną i zmniejszają swoją "objętość".

waga "rozlała się na mnie" wszędzie, po "całości", oczywiście najwięcej poszło w brzucho, cyc i tyłek.
ktoś mogłby powiedzieć, że mam normalne ciało teraz, z troche za dużym tylkiem + piłka z przodu.
Pani w Tesco wczoraj mi się pyta, kiedy to termin, bo taki ładny brzusio, zapytała się czy wiem co noszę, ja na to że chłopak, a ona "bo z tyłu to pani nie wygląda na ciężarną, widać że chłopaka pani ma"
zarysy w talii dalej mam
dziwne mam to ciałko
jak sobie kucne, to czuje całą sobą ten ciężar dodatkowy, bo tak ciężko mi nigdy nie było przy podnoszeniu tyłka.
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Witam porannie.

W papierach będzie Witold, ale musieliśmy omówić, jakie jest ryzyko, że jako dziecko będzie "krzywdzony" używając pełnej formy imienia. Myślę, że najprędzej to w gimnazjum będzie jakieś ryzyko...

Alisa, była bardzo zaskoczona, że w brzuszku nikogo nie ma. Ale ponieważ my nie lubimy owijania, opowiedzieliśmy jej wszystko. Pokazaliśmy szycie rany, delikatnym językiem powiedzieliśmy wszystko dokładnie tak, jak było.
Powiedziała, że się martwi o mnie i o braciszka i smutno jej, że nie może go zobaczyć. Ale to szybko zleci, niedługo będzie z nami Mały.
Teraz jest bardzo ostrożna i dużo wklejona koło mnie.

Rozkręciłam mleczarnię chyba do przesady
Po nocy cycuchy kamienie, bo nie chciałam nocnie ściągać. Myślę, że muszę zmniejszyć częstotliwość odciągania. Mój Robaczek tego nie zjada na pewno..Już wczoraj powiedziałam w szpitalu, że jeśli zostaje, to mogą obdzielać inne dzieci.

Wklejam Wam 3 zdjęcia. Będzie buziaczka z maską i bez, inne porównuje wielkość dłoni maluszka z moją (znam tylko 3 osoby, które mają mniejsze dłonie ode mnie). Całego ciałka Wam oszczędzę, bo wygląda raczej dołująco .

edit:
jeśli ktoś pisał na wątku, że chce opis, a nie dostał, to proszę o PW. mogłam pominąć
śliczny okruszek!

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:01   #1953
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Dzidzia malutki słodziaczek z synka a imię, no cóż powiem ci, że znam jednego dorosłego Witka i na prawdę bardzo fajny gość przynajmniej nie będzie jeden z wielu na pewno będzie zapamiętywany

Dzastin wózio super mi też wpadł w oko w sklepie jak oglądałam wózki ale nie można mieć wszystkiego hehe;D Na pewno będzie dzidzi wygodnie bo z tego co pamiętam to ma dużą gondolkę i chyba regulowane dno no i kolor pięęęęęęękny

przepraszam, że nie nadrabiam więcej ale ciężko zdążyć za wami zwłaszcza po weekendzie;D

u nas troszkę się działo przez te parę dni i nie dałam rady was śledzić... w końcu i mnie złapało przeziębienie a zaraz za mną tż się pochorował dodatkowo dokończyłam już chyba przygotowania rzeczy potrzebnych do szpitala i tak poprałam koszule i szlafrok i inne drobiazgi malucha jeszcze i w sumie tylko poprasować mi zostało te ostatnie pranie i wsio zrobione pozostaje czekać na maluszka
pochwalę się co wymyśliłam dla moich mężczyzn z okazji dnia chłopaka;D
zamówiłam im takie same koszulki, o takie:
http://www.mini-me.pl/koszulka-napis...ieca-p-85.html to dla synka i taką dla tż:
http://www.mini-me.pl/koszulka-napis...eska-p-87.html
myślałam jeszcze czy dla siebie nie wziąć ale na razie odpuściłam może jak już Julo będzie na świecie to i jemu od razu zamówię;D
Super pomysł!
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Wózek wymiata,
Dzidzia synek genialny ale Ty już to wiesz. Ściski dla Was.
Adosieńka skrót ze ślubu genialny.

A teraz idę pozałatwiać trochę rzeczy, zanim się znowu rozpada na dobre.

Dzisiaj na 19:15 mam usg i troszkę troszkę się denerwuję. Zwłaszcza, że znowu mnie mdli i dzisiaj znowu ponownie wymiotowałam...ja już nie wiem co jest grane.
Idę może jak się przejdę to mi troszkę lepiej będzie.
Trzymam za wizyte!
Może jednak jakiś produkt Tobie szkodzi a się tego nie domyślasz?
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Ja dzis spalam marnie, albo nie spalam prawie wcale ale to pewnie przez to ze w poludnie mialam drzemke .. Jeszcze mi cos w brzuchu cos strzelalo ale nie wiem co to ..
Dzis mam w planach doprasowac ostatnie dzidziusiowe zakupy , moze ubrania powystawiac na ebay? No I urodzic najlepiej

No ! Wiedzialam ze na Ciebie mozna liczyc

Widze ze Wy tu planujecie rodzic wszystkie w jednym terminie? Ciekawe czy Wam to pojdzie tak jak mi.

LINECZKA - co do mycia okien - mi polska lekarka mowila zeby mi nie przyszla na mysl myc okien albo firan wieszac przy koncowce bo trzymanie dluzej rak wyciagnietych w gorze moze spowodowac odklejenie lozyska. Nie wiem ile w tym prawdy ja mam okna na mojej wysokosci , ale firanki I tak bym dala Tz do powieszenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też tak właśnie słyszałam o tym łożysku
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale się rozlało

Kociak za leżaczek i już Ci kiedyś pisałam ale się powtórzę kombinezon cudny.Przypomniałaś mi że miałam pokazać ten co zamówiłam za 35 zł z przesyłką.Jest w super stanie! Cieszę się jak dziecko
I jeszcze wkleję kocyki.
Pięęęęęęękne!!
Cytat:
dlatego ja zwykle nie maluję na ciemne kolory paznokci, no ewentualnie na czarno :P ale zawsze jako pierwszą warstwę kładę bezbarwny lakier albo odżywkę :P

rozmawiałam ze szwagierką przed chwilą i stwierdziła że jest zawiedziona wagą małej swojej bo liczyła na to że przy jej cukrzycy będzie większa i zrobią jej cesarkę bo ona się boi sn

ale mi Nela wypycha kończyny aż znowu mi się gulki robią
ja już nie mam słów na Twoją szwagierkę
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:04   #1954
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Obiecana Kamilkowa fura
Fajna fura W przyszłym roku spotkamy się i pośmigamy naszymi furami

Dzidzia Maluszek cudowny, jaki maleńki

Dziewczyny potrzebuję jakiś przepis na salatke Jakąs delikatną, moze byc z szynka czytam z piersią z kurczaka licze na Was ;p
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:08   #1955
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka ale Twoja szwagierka ma podejście do sprawy...chyba koniecznie szuka sposobu jak tu urodzic cc?
ona w ogóle byle jak podchodzi do tej swojej ciaży :P
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Moja kolekcja lakierów powędrowała do mojej siostry, kosmetyczki, bo mnie od zapachu na początku ciąży odrzuciło. Ale będzie u mnie w czwartek, to może przywiezie coś. Ale w sumie nie miałam ich dużo, bo u nas był tryb wędrowniczy- mam 3 siostry, więc wiecznie mamy wymianę kosmetyków Czasem bywało tak, że nie miałam ani jednego pudru, ale za to z 5 różów do policzków
też bym tak chciała
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
ja już nie mam słów na Twoją szwagierkę
wiesz, mi też brakuje na nią słów

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję jakiś przepis na salatke Jakąs delikatną, moze byc z szynka czytam z piersią z kurczaka licze na Was ;p
ja robię dzisiaj z szynką konserwową serem żółtym papryką czerwoną i ryżem

poprasowałam część ciuszków :P raptem 10 par body
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:08   #1956
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Jestem zza

Lineczka dziś robi sałatkę z szynki więc może Ci podrzuci przepis

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:10   #1957
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
ona w ogóle byle jak podchodzi do tej swojej ciaży :P

też bym tak chciała

wiesz, mi też brakuje na nią słów

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

ja robię dzisiaj z szynką konserwową serem żółtym papryką czerwoną i ryżem

poprasowałam część ciuszków :P raptem 10 par body
Topoprosze proporcje :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 12:11   #1958
ryba91
Zakorzenienie

Hej
To co pamiętam -

Cora- odpoczywaj
Dzidzia- śliczny ten Twój okruszek Widać ze silny!
Dzastin- Super fura
Lineczko- jak jej tak zależy to niech przekupi lekarza zeby jej wystawił świstek bo jeszcze przez głupote skrzywdzi dziecko. Oczywiście nie chcę nikogo obrażać, ale skoro aż tak jej zależy to kto wie...
Nemosek- super ten śpiworek aaaa no i życzenia dla Męża
Adosienka- super wyglądaliście
De28- super zdjęcia!! takie wyraźne
za wizyty dzisiejsze!

Ja próbowałam sie umówić do lekarza ale stwierdził że niestety nie moze mnie przyjąć. no cóż, czeka mnie inny termin...

Wczoraj mąż się kurował po 'imprezce' a ja sobie na cmentarz CHCIAŁAM jechać. nawet Wam powiem że podbiegłam bo bana stała żeby zdążyć i sobie nią pojeździłam wte i we wte.. Mamy jeden tutaj taki staaaaaaary tramwaj, włąsnie na cmentarz prowadzi, w którym trzeba sobie samemu drzwi otwierać (https://www.google.pl/search?q=KONST...&bih=638&dpr=1 gdyby ktoś chciał zobaczyć jaki) no ale niestety jechałam do końca cmentarza sama bo wczesniej wysiadł jakiś dziadek, a sama nie umiałam tych drzwi otworzyć . No cóż, potem motorniczy sie przesiadł i wrócił do początku trasy i znów zmieniał się bo ten tramwaj to jeździ po jednych torach i po prostu motornicz przesiada się na drugi koniec tramwaju zeby wrocić. No nic w każdym bądź razie potem zaptał mnie gdzie jade to mu powiedziałam ze tera to byle gdzie ale mógłby mi otworzyć drzwi bo są za masywne i jeżdzę w kółko i mi otworzył, wiec na cmentarz nie dojechałam, za to poszła do tesco i tak ;

Gadałam ze znajomą, powiedziała że w praktycznie w kazdym tesco jest promocja -30 i -50 a gdzieniegdzie -70 % na odzież w tym dziecieca i niemowlęca. aLE TO jakie rzeczy sa w danym skelpie zależy oczywiście od tego co zostało .
U mnie był bardzo tanie śpiworki same beże za 39 zł., komplety- bluzeczki i spodnie ogrodniczki- za 31 zł, 7x body z kaczora donalda i potwory i spółka za 31 zł, za 21 zł 2x pajac też kaczor a reszta same róże , trampeczki były po 9 i 14 zł, dużo było takich spodenek za 13 zł 2 sztuki- śliczne ale same r. 56.
Powiem tak, jeśli ktoś ma mało ubranek albo coś to warto podjechać i zobaczyć.

tak mnie zmęczyła wczorajsza wyprawa ze boli mnie od wczoraj brzuch ale tak inaczej, nie ciągnie a rozrywa w środku , dlatego dzisiaj leże i mam nadzieje ze przejdzie.
Stary 2013-09-23, 12:11   #1959
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Jestem zza

Lineczka dziś robi sałatkę z szynki więc może Ci podrzuci przepis
No to super

A my w środe na kontrole, ciekawe ile Marcel waży
Stary 2013-09-23, 12:17   #1960
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super

A my w środe na kontrole, ciekawe ile Marcel waży
Też jestem ciekawa dlatego +/- będe sugerować się wagą Marcelka bo my też mamy w śr wizytę ale chyba bez usg

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-09-23, 12:18   #1961
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

A więc wrzucam foty
Jeeejku, jak on mi się podoba
Jakość do - robione telefonem

edit: zrobię później zdjęcia aparatem, bo na tych to nic nie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0243.jpg (52,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0245.jpg (54,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0246.jpg (51,9 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-09-23 o 12:21
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 12:19   #1962
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

hm, na pewno jest chrupiąca

sałatka z ryżem

2 woreczki ryżu (basmati jest najpyszniejszy)
3 kolorowe papryki
polędwica sopocka lub szynka gotowana (20-30 dag)
1 czerwona cebula
1 żołta cebula
sos sojowy jasny (3-4 łyżki stołowe, doprawiać "na oko")
kukurydza (duża puszka)
majonez (wedle uznania, wedle upodobań)
pieprz mielony z młynka do smaku

mniam uwielbią tą sałatke

Ani

Stary 2013-09-23, 12:19   #1963
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A więc wrzucam foty
za furę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:20   #1964
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

Ty masz ten z Womaru?
takiego typu : http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...536640612.html
bo ja dzis nawet mialam pewne zamiary wlasnie z wypraniem go,ale wlasnie tak cos czulam,ze moze nabrac wagi ciekawa jestem jak on po wypraniu bedzie wygladal,te jego wloski
Mi się ten kocyk podoba, wydaje mi się że Ktosiula go zakupiła, ale nie pamiętam co o nim pisała a ty też go masz? Fajny on? Bo się właśnie nad nim zastanawiam i nie wiem czy brać a wogóle podobały mi się w pepco takie w jednolitym kolorze i żałuję że nie kupiłam bo taki mięciutki był i do wózka by mi pasował a teraz to ciekawe czy jeszcze są no i tani był.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale się rozlało

Kociak za leżaczek i już Ci kiedyś pisałam ale się powtórzę kombinezon cudny.Przypomniałaś mi że miałam pokazać ten co zamówiłam za 35 zł z przesyłką.Jest w super stanie! Cieszę się jak dziecko
I jeszcze wkleję kocyki.
Bardzo ładne

Cytat:
dlatego ja zwykle nie maluję na ciemne kolory paznokci, no ewentualnie na czarno :P ale zawsze jako pierwszą warstwę kładę bezbarwny lakier albo odżywkę :P

rozmawiałam ze szwagierką przed chwilą i stwierdziła że jest zawiedziona wagą małej swojej bo liczyła na to że przy jej cukrzycy będzie większa i zrobią jej cesarkę bo ona się boi sn

ale mi Nela wypycha kończyny aż znowu mi się gulki robią

Adoosienka skrót ze ślubu ekstra, ślicznie wyglądałaś i bardzo podoba mi się twoja sukienka

Dzidzia Wituś cudowny przepiękny aż mam łzy w oczach, jakie ma słodziutkie usteczka
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:20   #1965
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Witam porannie.

W papierach będzie Witold, ale musieliśmy omówić, jakie jest ryzyko, że jako dziecko będzie "krzywdzony" używając pełnej formy imienia. Myślę, że najprędzej to w gimnazjum będzie jakieś ryzyko...
Śliczne maleństwo Ja tam uważam, że nie ma podstaw do wyśmiewania się z Witolda Bardzo ładne imię!!

Cytat:
pepper nie wiem czy dobrze robię, ale od początku chciałam traktować ją jak równego człowieka. nie jak dziecko w sensie niedojrzałej istoty. ona ma swój rozum, zinterpretuje i przełoży na swój język i obraz to co się do niej mówi. to moja Mała przyjaciółeczka
i tak to powinno być!
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
mamusiaczek- a ile twoje dziecie ma? Moj ma prawie 3 i nadal sie nie wysypiam. A to budzi sie w nocy, a to placze. Co druga nocka nie przespana.Choc byl okres, krotki ze spal od 21 do 7. A nawet do 9.Ale to byly tylko dwa tygodnie. Podobno z czasem bedzie lepiej ze spaniem. Chociaz z chodzeniem spac nie mamy problemu bo jest bajka, buziak, lampka nocna i maly sie obraca na brzuch, macha mi i spi.

dzidzia- mam podobne podejscie-nie uzywalam nigdy dzieciowego jezyka, nie traktowalam go jak nierozuma istote.Wkurzam sie na tzeta, ktora zamiast malemu cos wytlumaczyc to poprostu zabiera czy mowi nie i koniec. On juz tyle rozumie i czasem wystarczy z nim porozmawiac, by rozwiazac jakis problem.A dla mojego meza to taka jeszcze malo rozumna istota.
Teraz ma 4 lata i 3 miesiące. Ciężkie mieliśmy noce, szczególnie w 1 roku :/ Na początku był luzik...co 3,4 godz. ale od 4 miesiąca się zaczęło Pobudka co 2 godz., godzinę, ekstremum to były 3 noce z pobudką co 40 min. I tak do ok 1,5 roku. Przyczyną chyba było AZS Alergię pokarmową alergolog wykluczył, w sumie samo mu przeszło. Spokojnie śpi i nas nie budzi na siku, na picie, na buziaka - właśnie te 1,5 roku.

Cytat:
Obiecana Kamilkowa fura

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAA ruszyły u nas zakupy wyprawowe WKOŃCU

Cytat:
powiedzcie mi czy kombinezony też prasujecie?
nie
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Mam problem z kompem - ładowarka sie popsuła ech...

aaaale mam dziś ryczący dzień! Co obejrze to sie wzruszam...

Dzidzia Wasz maluszek jest taki wspaniały!!

No i jeszcze na to wszystko obejrzałam skrót z naszego ślubnego dnia i już ledwo na oczy widzę

Pokażę Wam też: http://www.youtube.com/watch?v=LuFw2TeXxgc
śliczna z Was para !!
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
pochwalę się co wymyśliłam dla moich mężczyzn z okazji dnia chłopaka;D
super te koszulki!! muszę wymyśleć też coś dla moich chłopaków
Stary 2013-09-23, 12:21   #1966
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Topoprosze proporcje :P
proporcje takie jak chcesz :P ja robię z 20 dkg szynki kroję w kostkę tak samo jak i ser (też ok 20dkg wrzucam), ok. 1,5- 2 szt papryki, ryżu tak z 1,5 torebki do tego sól pieprz i majonez a no i puszka kukurydzy zwykle wszytskiego daję na oko, zależy jak dużo chcę jej zrobić
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Lineczko- jak jej tak zależy to niech przekupi lekarza zeby jej wystawił świstek bo jeszcze przez głupote skrzywdzi dziecko. Oczywiście nie chcę nikogo obrażać, ale skoro aż tak jej zależy to kto wie...
a ja jej życze żeby miała sn, moze zobaczy co to znaczy ból, ja jej źle nie życzę, ale myślę że nie wpadnie na to żeby poprosić o taki przekręt, chyba że stwierdzą ze jest za chuda (bo przed ciążą to ona nie ważyła więcej niż 45 kg i jest strasznie chuda) i dziecko będzie miało problem żeby przejść
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-23, 12:23   #1967
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
A więc wrzucam foty

Fajny
Ja się też jaram wózkiem jak głupia

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-09-23, 12:23   #1968
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A więc wrzucam foty

ale się błyszczą odblaski

uprasowałam 12 par body z krótkim rękawem, nie wiem na co mi ich tyle a to jeszcze pewnie nie koniec letnich :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-23, 12:25   #1969
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej
To co pamiętam -

Cora- odpoczywaj
Dzidzia- śliczny ten Twój okruszek Widać ze silny!
Dzastin- Super fura
Nemosek- super ten śpiworek aaaa no i życzenia dla Męża
Adosienka- super wyglądaliście
De28- super zdjęcia!! takie wyraźne
za wizyty dzisiejsze!

Ja próbowałam sie umówić do lekarza ale stwierdził że niestety nie moze mnie przyjąć. no cóż, czeka mnie inny termin...

Wczoraj mąż się kurował po 'imprezce' a ja sobie na cmentarz CHCIAŁAM jechać. nawet Wam powiem że podbiegłam bo bana stała żeby zdążyć i sobie nią pojeździłam wte i we wte.. Mamy jeden tutaj taki staaaaaaary tramwaj, włąsnie na cmentarz prowadzi, w którym trzeba sobie samemu drzwi otwierać (https://www.google.pl/search?q=KONST...&bih=638&dpr=1 gdyby ktoś chciał zobaczyć jaki) no ale niestety jechałam do końca cmentarza sama bo wczesniej wysiadł jakiś dziadek, a sama nie umiałam tych drzwi otworzyć . No cóż, potem motorniczy sie przesiadł i wrócił do początku trasy i znów zmieniał się bo ten tramwaj to jeździ po jednych torach i po prostu motornicz przesiada się na drugi koniec tramwaju zeby wrocić. No nic w każdym bądź razie potem zaptał mnie gdzie jade to mu powiedziałam ze tera to byle gdzie ale mógłby mi otworzyć drzwi bo są za masywne i jeżdzę w kółko i mi otworzył, wiec na cmentarz nie dojechałam, za to poszła do tesco i tak ;

Gadałam ze znajomą, powiedziała że w praktycznie w kazdym tesco jest promocja -30 i -50 a gdzieniegdzie -70 % na odzież w tym dziecieca i niemowlęca. aLE TO jakie rzeczy sa w danym skelpie zależy oczywiście od tego co zostało .
U mnie był bardzo tanie śpiworki same beże za 39 zł., komplety- bluzeczki i spodnie ogrodniczki- za 31 zł, 7x body z kaczora donalda i potwory i spółka za 31 zł, za 21 zł 2x pajac też kaczor a reszta same róże , trampeczki były po 9 i 14 zł, dużo było takich spodenek za 13 zł 2 sztuki- śliczne ale same r. 56.
Powiem tak, jeśli ktoś ma mało ubranek albo coś to warto podjechać i zobaczyć.

tak mnie zmęczyła wczorajsza wyprawa ze boli mnie od wczoraj brzuch ale tak inaczej, nie ciągnie a rozrywa w środku , dlatego dzisiaj leże i mam nadzieje ze przejdzie.
mnie tez brzucho dzisiaj napintala

ech, ile bym dala żeby ten cmentarz w Bytomiu zobaczyć, tam moja mama leży
no i tam się rodziłam

Ani

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 12:27   #1970
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A więc wrzucam foty

Stary 2013-09-23, 12:30   #1971
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Jedna z moich ulubionych:
Pierś z kurczaka, prażony słonecznik, ryż makaronowy, sałatka pekińska, papryka czerwona, ogórek, feta. Sos do tego według własnych upodobań, ja robię olej, woda, ocet troszkę miodu, zioła prowansalskie albo w ogóle zioła suszone jakie tam masz, sól i pieprz. Albo sos sałatkowy z biedry Mieszam

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
A więc wrzucam foty

Za super fure!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:39   #1972
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
proporcje takie jak chcesz :P ja robię z 20 dkg szynki kroję w kostkę tak samo jak i ser (też ok 20dkg wrzucam), ok. 1,5- 2 szt papryki, ryżu tak z 1,5 torebki do tego sól pieprz i majonez a no i puszka kukurydzy zwykle wszytskiego daję na oko, zależy jak dużo chcę jej zrobić

a ja jej życze żeby miała sn, moze zobaczy co to znaczy ból, ja jej źle nie życzę, ale myślę że nie wpadnie na to żeby poprosić o taki przekręt, chyba że stwierdzą ze jest za chuda (bo przed ciążą to ona nie ważyła więcej niż 45 kg i jest strasznie chuda) i dziecko będzie miało problem żeby przejść
Dzieki

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
hm, na pewno jest chrupiąca

sałatka z ryżem

2 woreczki ryżu (basmati jest najpyszniejszy)
3 kolorowe papryki
polędwica sopocka lub szynka gotowana (20-30 dag)
1 czerwona cebula
1 żołta cebula
sos sojowy jasny (3-4 łyżki stołowe, doprawiać "na oko")
kukurydza (duża puszka)
majonez (wedle uznania, wedle upodobań)
pieprz mielony z młynka do smaku

mniam uwielbią tą sałatke
Dziękuje )

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Też jestem ciekawa dlatego +/- będe sugerować się wagą Marcelka bo my też mamy w śr wizytę ale chyba bez usg
No tak, dam znac Pewnie z 2,5 kg bedzie już mial
Stary 2013-09-23, 12:41   #1973
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Wysiedziałam się ponad 2 h na poczekalni Niestety wynik na GBS wyszedł pozytywny Reszta wyników ok, ale ten jeden mnie zmartwił Ginekolog powiedziała, że niby nic nie grozi dziecku, że co któraś pacjentka to ma i że podadzą mi antybiotyk podczas porodu.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 12:42   #1974
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jedna z moich ulubionych:
Pierś z kurczaka, prażony słonecznik, ryż makaronowy, sałatka pekińska, papryka czerwona, ogórek, feta. Sos do tego według własnych upodobań, ja robię olej, woda, ocet troszkę miodu, zioła prowansalskie albo w ogóle zioła suszone jakie tam masz, sól i pieprz. Albo sos sałatkowy z biedry Mieszam

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Za super fure!!
Też ciekawa mniaaaaaam
Stary 2013-09-23, 12:48   #1975
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Wysiedziałam się ponad 2 h na poczekalni Niestety wynik na GBS wyszedł pozytywny Reszta wyników ok, ale ten jeden mnie zmartwił Ginekolog powiedziała, że niby nic nie grozi dziecku, że co któraś pacjentka to ma i że podadzą mi antybiotyk podczas porodu.
podadzą Ci antybiotyk i będzie w porządku wszystko!

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-23, 12:48   #1976
metkaa
Zakorzenienie

czesc

zwariowane-serduszko
bardzo fajny wozek,

dzidzia
Witoldbardzo łądne imię,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:51   #1977
nasturcja7667
Zadomowienie

Mam tyyyyle prasowania.. A mi się nie chce Popijam kawkę i rozważam jak zrobić prasowanie i nad nim nie urodzić. Kuzynka mnie nastraszyła, że ona też tak chodziła z rozwarciem na ponad 1cm i jej mała w pewnym momencie wyciszyła ruchy.. Po trzech dniach "pyk" i odeszły wody Ale ona była w 37 tygodniu. Więc ja to jednak chyba się położę, skoro obiad uczyniłam...
Stary 2013-09-23, 12:53   #1978
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tyyyyle prasowania.. A mi się nie chce Popijam kawkę i rozważam jak zrobić prasowanie i nad nim nie urodzić. Kuzynka mnie nastraszyła, że ona też tak chodziła z rozwarciem na ponad 1cm i jej mała w pewnym momencie wyciszyła ruchy.. Po trzech dniach "pyk" i odeszły wody Ale ona była w 37 tygodniu. Więc ja to jednak chyba się położę, skoro obiad uczyniłam...
znajdź siłę i podrzucę Ci swoje prasowanie
a na siedząco nie możesz prasować, ja nie lubię ale może Tobie będzie wygodnie

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-23, 12:56   #1979
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz rozwarcie to się Kochana oszczędzaj

u mnie Tż wczoraj prasował, ja siedziałam i tylko układałam mu ubranka

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:00   #1980
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
znajdź siłę i podrzucę Ci swoje prasowanie
a na siedząco nie możesz prasować, ja nie lubię ale może Tobie będzie wygodnie
No właśnie też nie lubię. Zawsze i tak wstaję, żeby coś tam poprawić na stojąco.. No nic, może moja siostra poprasuje za mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości