|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Buziak ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() A Aliska jest/będzie na pewno super siostrą! |
||
|
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Wózek wymiata,
Dzidzia synek genialny ale Ty już to wiesz. Ściski dla Was. ![]() Adosieńka skrót ze ślubu genialny. A teraz idę pozałatwiać trochę rzeczy, zanim się znowu rozpada na dobre. Dzisiaj na 19:15 mam usg i troszkę troszkę się denerwuję. Zwłaszcza, że znowu mnie mdli i dzisiaj znowu ponownie wymiotowałam...ja już nie wiem co jest grane. Idę może jak się przejdę to mi troszkę lepiej będzie. |
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
|
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje, ale cały czas jest mi słabo, niedobrze, głowa mnie boli, nie mam na nic siły ani ochoty.. może mały mi uciska przeponę i tak się czuję z niedotlenienia?? Bo oddycha mi się niesamowicie ciężko
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
kyte To teraz tylko szaleć na allegro
![]() Zwriowane do pupy Linomag zielony,do brodawek Maltan chyba zakupię |
|
|
|
#1926 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kuskus też bym zjadła![]() Cytat:
Cytat:
i może też lozeczko i parę innych drobiazgów![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję że do połowy jeszcze tu z tobą w dwupaku będę Dzidzia dobrze zdjęć małego nie widzę ale jak wejdę na kompa to sobie zobacze Witusia Dzięki dziewczyny za wsparcie ale naprawdę tak mi źle było rano jak tż wychodził z domku a po za tym pierwszy raz zostałam tu na nowym mieszkaniu sama, także nie wiem co z obiadem i spaniem, chyba na noc do mamy pójdę bo jakoś tak sama się boję
|
||||
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojechałam do sklepu tylko po wodę destylowaną a wróciłam dodatkowo jeszcze z dwoma lakierami do paznokci
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buzi buzi
|
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam się, u mnie dziś słoneczko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajna ![]() Lineczka ja nie prasuję kombinezonów
|
||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
prałamale tylko jeden a o nim zapomniałam całkiem bo nie mam już kolorowego prania a z naszymi rzeczami wrzucać nie bardzo chcę bo się boję że zafarbuje :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-23 o 12:08 |
|
|
|
#1932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Idę cos porobić,bo mam co |
|||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
musze schować przed TŻ bo mnie z domu wygoni z lakierami i sówkami
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujeeee dziewczyny za takie miłe słowa
Ach idę na spacer a poźniej do mamy na obiad Miłego dnia Kochane i lepszego samopoczucia co niektórym |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Dzien dobry!
Ja dzis spalam marnie, albo nie spalam prawie wcale ale to pewnie przez to ze w poludnie mialam drzemke .. Jeszcze mi cos w brzuchu cos strzelalo ale nie wiem co to .. Dzis mam w planach doprasowac ostatnie dzidziusiowe zakupy , moze ubrania powystawiac na ebay? No I urodzic najlepiej Cytat:
Widze ze Wy tu planujecie rodzic wszystkie w jednym terminie? Ciekawe czy Wam to pojdzie tak jak mi. LINECZKA - co do mycia okien - mi polska lekarka mowila zeby mi nie przyszla na mysl myc okien albo firan wieszac przy koncowce bo trzymanie dluzej rak wyciagnietych w gorze moze spowodowac odklejenie lozyska. Nie wiem ile w tym prawdy ja mam okna na mojej wysokosci , ale firanki I tak bym dala Tz do powieszenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Hehe
Lineczka, ja uwielbiam kupować lakiery do paznokci ![]() Nemosku, gdybyś wcześniej powiedziała o urodiznahc, poemat byłby dłuższy Pozdrów Mężula ![]() Postanowiłam zrobić mężowi zupę grzybową bo lubi I jako, ze miałam tylko pieczarki i podgrzybki, może być ciekawa
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]() dosyć ciekawie by było na wątku jakbyśmy wszytskie razem zaczęły rodzić
|
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uwielbiam a potem jak maluję paznokcie to się zdecydować nie mogę na jaki kolor pomalować :P
pokaż swoją kolekcję lakierów wcześniej się więcej malowałam niż teraz bo nie mam gdzie :P
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozlało
![]() Kociak za leżaczek i już Ci kiedyś pisałam ale się powtórzę kombinezon cudny.Przypomniałaś mi że miałam pokazać ten co zamówiłam za 35 zł z przesyłką.Jest w super stanie! Cieszę się jak dziecko ![]() I jeszcze wkleję kocyki. |
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
a ja liczyłam już na jakieś wieści z porodówki no ale widocznie malutka sama wie kiedy trzeba wyjść chce dać mamusi jeszcze chwileczkę na dopięcie wszystkiego na ostatni guzik;D
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie w ciąży nie można się naciągać z rękami do góry. Jak zbierałam wiśnie w lecie to teściowa mnie opieprzyła że się naciągam :/ Cytat:
myślałam że 22 dopiero dzisiaj ![]() Spokojnie znajdę jeszcze okazję żebyś mogła się wykazać ![]() Odzdrawia Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- |
||||
|
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaa! Przyszła Leośkowa fura
składam i zaraz Wam fotki wrzucę
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidzia jaki on malutki śliczny okruszek
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawiałam ze szwagierką przed chwilą i stwierdziła że jest zawiedziona wagą małej swojej bo liczyła na to że przy jej cukrzycy będzie większa i zrobią jej cesarkę bo ona się boi sn ![]() ale mi Nela wypycha kończyny aż znowu mi się gulki robią
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-23 o 12:31 |
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A te śpiowrki do wózka mają rozmiarówkę jakąś? Cytat:
![]() Lineczka ale Twoja szwagierka ma podejście do sprawy...chyba koniecznie szuka sposobu jak tu urodzic cc?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-23 o 12:38 |
||
|
|
|
#1949 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
) Ja juz jestem tak zapieta na ostatni guzik ze przekladam wszystko na nowo, torbe przepakowuje . Gotuje a dwa dni a jak mnie dopadnie to pewnie będę w powijakach , z rozkopana torba , pustymi garami I syfem w mieszkaniu ) Koszulki sa genialne ja nawet mojemu nie przypominam ze jest dzien chlopaka bo nie mam ani pomyslu ani za bardzo jak gdzie wybyc zeby cos poszukac I tak on ma zaraz urodziny a ja nie wiem co mu kupic wezcie mi pomozcie Urodziny ma 4.10 . Moze zdarze zapakowac Majeczke w kokarde ? Ide na laptopa zobaczyc Witusia . Wczoraj na fb zobaczylam ze dziewczyna z mojego miasta w podobnej sytuacji jak dzidzia. Urodzila 18.09 a termin na 08.11 . Maly chyba ma sie dobrze z tego co zrozumialam .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Tak ciemno za oknem , że zaspaliśmy z tż, on do pracy, ja na badania
.

uruchomila mi sie mleczarnia, wstawalam i sie przebieralam o 5

a po za tym pierwszy raz zostałam tu na nowym mieszkaniu sama, także nie wiem co z obiadem i spaniem, chyba na noc do mamy pójdę bo jakoś tak sama się boję

ja mam okna na mojej wysokosci , ale firanki I tak bym dala Tz do powieszenia
KCIUKI DLA ANI