|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
te jestem za- jak jeszcze na założyłaś wątku w k. to leć
bedzię to naprawdę bardzo przydatny, bo sezon choróbskowy niestety.U mnie małż już połamany, z gila cieknie, gardło boli ![]() szaja, dobrze, że powiedziałaś o tym, że jak się rozwija ruchowo to nie gaworzy i odwrotnie. Fewcia, widzisz- niepotrzebnie panikujemy ![]() Aga, dobrze, że udało Ci się głowkę złapać. Mam nadzieje, że Zuzi nic nie będzie ![]() aśka, szok, może to jednak nie to. mnie się takie coś zrobiło po porodzie niedługo. Ale ropa zeszła i samo zniknło za wizytę u gineksa.nancy, brawa za nowe "słownictwo" ![]() chyba sprawdza się to co szaja mówi ![]() misiael, u nas z puzzlami to samo. Kupiłaś je może w pepco? bo takie ładne kolorowe podobno tam są. interesuje mnie cena ![]() dziewczyny u nas góne dwójki lada moment powinny się przepić, już tak je widać, że hoho
|
|
#3392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak to mój Tż mawia żarówa![]() a co do prasowania to ja głównie jemu prasuję, żeby wyglądał w robocie no i Hani rzeczy, swoje to jak mam czas;p cała puzzle kupiłam w carrefourze po przecenie 30zł, na all chodzą dużo drożej- http://allegro.pl/puzzle-piankowe-tr...565843731.html
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-23 o 11:45 |
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Cała u nas się to sprawdza, bo zauważyłam, że jak zaczyna być bardziej mobilny to mniej "gada", Czytałam gdzieś, że dzieci, które np uczą się chodzić zapominają jak się mówi, mimo, że wcześniej to umiały.
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu pamiętaj, że każdy przypadek jest indywidualny. To, że któraś tam miała zabieg, nie znaczy, że Ty również bedziesz go miała
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
BO tak jest, wiecie, przecież dla dziecka nabywanie nowych umiejętności to kolosalna praca - owszem, zdarza się, że dzieci robią wszystko naraz, ale z reguły umiejętności lecą osobno. |
||
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, jak dogadzasz TZ
![]() Nie chcesz byc moja TZtka? ![]() ![]() nancy, brawo dla Kubusia ![]() Black, gratulacje za zdany egzamin ![]() Zdrowka dla wszystkich chorujacych dzieciaczkow i mamus! Mnie tez zlapalo :/ całaaaaaaaaa, snilo mi sie, ze wynajmowalysmy mieszkanie studenckie i kupowalysmy chleb na spółę
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-23 o 11:52 |
|
|
|
#3397 |
|
Konto usunięte
|
Aśka, hope dobrze ci pisze - ja miałam zapalenie gruczołu i tylko maścią czarną miałam smarować, ze 3 dni to trwało i zeszło. I kilka koleżanek też tak miało.
Nawijko, orientację zmieniasz?
|
|
|
|
#3398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O matko, ale naprodukowalyście, ledwo nadrobiłam, troche pocytowałam, trochę napisze co pamiętam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42933746] A ja mam doła, Dorka jak leżała tak leży, 8mcy ma i prócz niechętnego obracania się z i na brzuch niewiele robi. I co ja mam zrobić, skoro tylu ludzi mi powiedziało, że jest ok? A ja się załamuję coraz bardziej...[/QUOTE] U mnie tez Mala lezy, ostatnimi daniami nogami intesnywniej wali, ani się nie przekręca, a jeśli chodzi o gaworzenie to tylko po swojemu i to najczęściej jak ma coś w buzi. Cytat:
![]() Oliwka to niezła gaduła ![]() Co do pomocy mam, to współczuję Wam, moja mama sama się zawsze oferowała, namawiała żeby wychodzić do kina, nawet jak piersią karmiłam to wyskakiwaliśy do kina czy na zakupy. No a teraz jak mieszka z nami to wogóle bardzo dużo się Małą zajmuje no bo ja w pracy :/ Byliśmy wczoraj na targach matoryzacyjnych, Oliwka mega zainteresowana była i grzeczna bardzo, a juz jak ciastko memłała w buźce to wogóle full wypas ![]() Martwi mnie tak jak Szajkę ten brak jakicholwiek oznaków raczkowania czy choćby czołgania/pełzania. Za to podtrzymywana mocna na nóżkach stoi.
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, o widzisz - to podobnie u nas.
A teraz jak się czujesz? Ja już lepiej, powoli odżywam, choć wciąż nie jem - nie mam smaku, wszystko jest mdłe dla mnie. Jak w ciąży. A co do butków, to super są, nie? Taaaakie właśnie milutkie, ciepłe, śliczne. No i bardzo wygodnie się je zakłada, i nie spadają. Laski, ma któraś jakieś info od Bijkory? |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka
niestety;p nie masz pytona;p Ale chce mi sie spać aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dopiero kuchnie ogarnęłam. Nienawidzę syfu. W ogóle to nie wiem co sie wczoraj stało. Amelka tak wczoraj przed snem marudzila, dawalam jej cyca. Nie chciala. Tzt mnie namówił na mm. Dałam... wypiła 210 ;O...... masakra, nie wiem, lecialo mi z cyców przecie hmmm..
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-09-23 o 12:00 |
|
|
|
#3401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o chu.u złoty ja pitole, Julka walnęła buzią o grzejnik i ma takiego siniaka na policzku, że szok ![]() ![]() ![]() szaja, to u nas się to sprawdza na stówę, bo ruchowo idzie ładnie, a gadać nie chce. Komunikuje się tak jak Igi przy pralce
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Szaja,Nancy,Cała
Tak myślałam właśnie,ale chętnie bym posłuchała czegoś innego niż aaaaaaa czy łeeee ![]() Aska mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i skończy się na maści tak jak u Szajki. Aga dobrze że złapałaś główkę! Mam nadzieję że Zuzi nic nie będzie ![]() Mała A gdzie jest Lady? Debrah jak Wam weekend minął? ![]() Marsi co się dzieje? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Dzięki ![]() Mam nadzieję, że rzeczywiście nie poleciało na brzuszek, bo wiecie ja już sobie wyobrażam jakieś urazy wewnętrzne ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest wiele hmm zamienników ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, pytanie z innej beczki, ma któraś w oknie firany typu wachlarze? Jak się je pierze, zadowolone jesteście? Bo chciałabym coś zmienić u siebie w mieszkaniu i padło na okna
|
||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
I tu się faktycznie zgadza bo od kiedy Oskar to istny pędziwiatr to mniej gada.
Mąż dumny bo zaczął mówić tata A niech ma Meduza- widziałam że idą wam ząbki nam też Wasze dzieci też wszystko pakują do buzi? Oskar jest z tym niemożliwy. Nawet brudne skarpetki memla (swoje oczywiście )I czy zmiana pampersa też jest u was wyczynem? Bo ja próby ubrania nowego podejmuje przez dobre 15 minut. Najgorzej jak jest qpa Ganianie za gołą o.sraną dupą wcale do zabawnych nie należy ![]() W ogóle nie da się położyć,on musi stać albo siedzieć. I weź tu człowieku bądź mądry ![]() Marsi-co się dzieje?
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-09-23 o 12:19 |
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dużo lepiej, wypiłam kawe. Rano jak wstaliśmy byłam na 2 no i oczywiście drzwi nie mogłam całkiem zamknąć, bo Młody w korytarzu rozpiernicz uskuteczniał i musiałam ziorać przez szpare na niego. A ten gałgan przyszedł, otworzył mi drzwi na oścież, siadł w progu i skupienie... stękanie... i zrobił w pampa. Na koniec mi papier podał, który w międzyczasie rozwalił po podłodze BTW dzieciak mój reaguje na "daj" co by nie miał w ręce to Ci da i "gdzie ma (mama, tata, ciocia itp) nos?" i pokazuje na nos
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
Laski dziekuje wam
Jak ja was kocham normalnie, co ja bym bez was zrobila
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Hania raz zamilkła zupełnie jak zaczęły się przewrotki na brzuszek
cała dla Julaska Aga dla Zuzi ![]() mała u nas zmiana pampersa coraz to gorzej, bo Hania cały czas się przekręca na brzuch:/ jak chcę zmienić to zaczyna się wyrywanie:/ hope
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam po prostu ![]() i za umiejętności Dadiego
|
|
|
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę że Ty taki "rakarz" jak ja jesteś. Ja też wszystko co się da wyciskam. Strupów też się pozbywam (ale hamuje się już matce nie przystoi ).---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Aga,Cała- dla dziewczynek.
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomysl jak moj tz ma przerabane, teraz to sie juz stawia, ale kiedys, na poczatku dawal sam, bo wiadomo, potem wymuszalam, a pozniej juz szantazowalam, ze jak mi nie da wycisnac to cos ![]()
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Mam pytanie-kiedy można lub kiedy Wy podnosiłyście oparcie swoim dzieciom do pozycji siedzącej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3414 |
|
Konto usunięte
|
Też wyciskam
|
|
|
|
#3415 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja robi kuku i papa, i mówi mama, baba, gyyy (na Karinkę), ama (jak chce jeść i NEEE ![]() Cytat:
![]() Fewciu dzieci jedne mówią wcześniej, drugie później Cytat:
![]() Byłam u tego lekarza, nic jej nie jest - kaszel jest od spływającego do gardełka katarku. Przy okazji miała bilans - 71 cm i niecałe 9 kg ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A powiedz mi, Twoja siostra potwierdziła ciążę? Moja siostra się dziś dowiedziała, ze będzie mieć córeczkę, ciesza się strasznie, bo ich synek chciał siostrzyczkę ![]() Cytat:
oby samo przeszło i nie grzeb w tym bo Ci się zakarzenie wda Cytat:
dobrze, że nie na głókęCytat:
przy zmianie pampka tak strasznie się chichra jeszcze |
||||||||
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
e_vel, taaaak.
Córeczki są boskie.
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Black a jak Twoja siostra się czuje?
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że ciąża potwierdzona i oby była bez komplikacji.
|
|
#3419 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, wpadam się tylko przywitać i jak znadję chwilkę Was poczytam, ale to już pewnie nie dzisiaj, Borysowego szału ciąg dalszy, ale nocki ciut lepsze, dzisiaj spał nawet do 9.30 :szok: bo go oszukałam wentylatorem - ululał go mimo że wydawało mi się że rozgada się już na dobre.
Ja z @ umieram, tak mnie krzyż napieprza, jeszcze dentystę ogarniam - od porodu nie byłam i boję się chyba bardziej niż wizyty u ginekologa :p
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42947445]
Nawijko, orientację zmieniasz? [/QUOTE]Hmm dla codziennego obiadu? Chyba warto ![]() ![]() Pewna jestes? ![]() ![]() Haha to z tej choroby chyba takie koszmary mam ![]() Cytat:
Chlopaki wygnane na spacer, a ja grzeje sie pod kolderka. Wokol mnie salatka z kurczakiem, kasza z owocami, herbatka i popcorn. A podobno chorzy apetytu nie maja ![]() Chwila sie "połajzuje", a potem zaszywam sie z ksiazka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

bedzię to naprawdę bardzo przydatny, bo sezon choróbskowy niestety.

za wizytę u gineksa.

Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?
22.05.2008
14.08.2011
A teraz jak się czujesz? Ja już lepiej, powoli odżywam, choć wciąż nie jem - nie mam smaku, wszystko jest mdłe dla mnie. 

Tak myślałam właśnie,ale chętnie bym posłuchała czegoś innego niż aaaaaaa czy łeeee 
Ganianie za gołą o.sraną dupą wcale do zabawnych nie należy 

... wczoraj zauwazylam bo mnie cos zaczelo bolec tam, przebilam igla, bo ja zawsze chce wszystko wyciskac, poszlo troche ropki, ale nie duzo ... a dzis jest dalej i to wieksze