|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
|
|
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
no no, gdyby pominąć choróbsko pozazdrościłabym Ci takie relaksu
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, no widzisz.
Chociaż nie wiem, czy wtedy już była. Chyba jeszcze nie. ![]() Nancy, rewelacyjnie. Nic jej nie dokucza, póki co. Jedynie boi się o to, że znów dużo przytyje, jak w poprzedniej ciąży... Ale mam nadzieję, że da radę i nie będzie miała +30kg w ostatnim momencie.
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ign=FacebookHN
ja się pytam co się wyprawia.. |
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego dla miesieczniaków
|
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Przepraszam że nie nadrabiam ale od rana jeździmy . Dziś byliśmy z Blanka u neurologa..ogólnie została bardzo pochwalona ale.. Mamy skierowanie na badanie EEG,bo jak jej powiedziałam że Blanka ma takie tiki że głową macha i po wywiadzie że mój brat ma epilepsje to się zaniepokoiła i dała to skierowanie Martwię się strasznie :-( |
|
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a macie już termin tego eeg?
|
||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Jem bagietkę czosnkową w Biedry, podgrzałam sobie, niebo!
Weekend: no oczywiście urywałam się z zajęć do domu, jedzeniowego strajku ciąg dalszy, + mega ciężka noc z soboty na niedzielę i rano zaspałam na wykład przez to..no ale, jakoś będzie. Przyszedł mi płaszczyk co licytowałam dla dziecka - cieszę się, bo obok była aukcja taka sama, godzinę wcześniej się kończyła i płaszczyk poszedł za 21.50, a ja dałam 9.90:P - Ci co się bili chyba nie zauważyli że jest druga taka sama aukcja:p a śliczny jest i jak nowy wygląda, fajnie ![]() Dowiedziałam się, że kuzynka w ciazy, a ma 12 letniego synka już - ale czad. Liczy na dziewczynkę teraz. |
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim zajmę się cytowaniem, to chciałam ogłosić, że Pola sama usiadła! Nie wiem jak to zrobiła, bo najpierw ją posadziłam w łóżeczku, potem przeszła na brzuszek. Za chwilę patrzę, a ona znowu siedzi!
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja zapomniała już jak się raczkuje, pełza się szybciej. Ale siedzi zawodowo - super to wygląda, nie? |
|
|
|
|
#3431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest już dużo lepiej ![]() Pola też nie gaworzy A u nas w weekend zapowiadają nawet 25 stopni ![]() Chciałam Ci powiedzieć, że u mnie w aptece kupiłam nadmanganian za całe 4,20 zł. Widać, gdzie wieś, a gdzie miasto Cytat:
Naprawdę dobre jest! Dwa razy na razie posmarowałam i już widać różnicę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pisałam do niej chyba w piątek i nie odpisała. Chyba nawet sms nie doszedł.. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42948468]Też wyciskam Ja też
|
||||
|
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
A co odparzenia jeszcze, to od soboty, kiedy było apogeum, teraz jest duuużo lepiej! Przeszłyśmy na Pampersy, smarowałam Bepanthenem, przy każdej zmianie przemywałam wodą i wycierałam do sucha, na chociaż kilka minut zostawiam z gołą pupencją, żeby przewietrzyć. I jest mega poprawa - jak była jedna, wielka czerwona rana, tak teraz aż można zgarniać ten naskórek, co się złuszcza i już gdzieniegdzie widać, zdrową, różowiutką skórę
![]() A jeszcze dzisiaj kupiłam THL, kalium i Emolium. Po kalium i THL, jednym przemyciu i posmarowaniu, JUŻ było widać różnicę! A w emolium będę Polę kąpać, żeby też nawilżyć, bo i ogólnie trochę suchą skórę ma ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- A, oczywiście Evel, reakcja Karinki mówi wszystko ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- A czy w tej apteczce można też podawać środki na wszelkie inne dolegliwości typu odparzenie właśnie, potówki, sucha skóra itp? |
|
|
|
#3434 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maja próbuje wstawać przy wszystkim co się da. Cytat:
![]() Cytat:
oby kciuki: bo ja ten ślub siostry mama co do apteki to ja tylko w Rumianku kupuję, jak w ciąży Femibion kupowałam to był o 10-12 zł taniej niż w mieście ![]() Nie napisałam Wam o panieńsko-kawalerskim, na którym z tż byliśmy w sobotę. Było super, tak się uśmiałam, że aż mnie bolały mięśnie twarzy na policzkach. Moja siostra bardzo się z prezentu ucieszyłą
|
|||
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie, to w rumianku, ale w tej aptece za ośrodkiem to już 5,20 zł kosztowało ![]() Super, że impreza udana ![]() ----------------- Już wiem, jak Pola usiadła w łóżeczku, musiała się za szczeble chwytać. Bo teraz ją karmiłam (zawsze na łóżku, na leżąco), skończyłyśmy i ona łapie mnie za bluzkę, podciągnęła się i siadła sobie ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Blugirl, co tam u Was?? |
|
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaa! MAJA RACZKUJE
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podczytuje, ale cos ciezko mi sie wbic w temat.... ale zapamiętałam że: BLACK trzymam kciuki za rozkręcenie biznesu NAWIJKO kuruj sie kochana DEBRAH, szczerze wspólczuje nocki, myslałam też że Amelci juz przeszedł foch na niecycowe jedzonko ASKA- ja mam to samo od jakiegos czasu, ale do gienia sie jeszcze nie wybrałam regularnie wyciskam za to ![]() MAŁA, u nas przebranie z kupy jest wczynem godnym mistrzostwa swiata ![]() LENOVA bedzie dobrze! glowa do góry! AGA, dobrze, ze tylko tak sie skonczyło EVEL, co za cuda pieczesz PSTRYNIU, kartkóweczka powaliła mnie na łopatki z wiadomosci z frontu-szanowny ani slowem o dziecko nie zapytał od 10 dni, niech sie buja Bartulo mówi jak go natchnie, regularnie mama, baba, nie, ajjjj, ja, siam, a tak poza tym to zlepek przeróznych słow co powoduje moj nieustanny rechot ![]() dziekuje Wam poza tym za regularne wsparcie ![]() :dzie kuje:
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Poli i Mai
![]() Sylwietta to kup, jak Szaja radziła, maść ichtiolową. Ok 3 zł kosztuje. Tylko uwaga: strasznie śmierdzi i plami Cieszę się, że masz pociechę w synku
|
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech się goni Dobrze mieć takiego małego promyczka w życiu Wrzuć kiedyś jego zdjęcie, bo się pewnie zmienił bardzo ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Pola zalicza drugą drzemkę od godz. 9 ![]() W ogóle, to podoba mi się jej rytm spania ![]() W nocy zawsze jest minimum jedna pobudka na herbatkę, a tak to ok. 6 na jedzenie, ok. godziny zabawy, czasem nie, i jeszcze śpi do 8/9 ![]() Choć nie wiem sama, może by lepiej było, jakby przesypiała całą noc i budziła się np. 6-7 ![]() Tylko ostatnio sobie wydłużyła czas do pierwszej drzemki Czasem się trafi, jak dziś, a tak to zasypia pierwszy raz po nocy dopiero po ok. 5-6 godzinach
|
||
|
|
|
#3441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Polusinie moge sie doczekac kiedy moja usiadzie dla MajeczkiDziewczyny co podaje sie dziecku na biegunke? moja nie ma, ale tak wlasnie dzis sobie pomyslalam, ze na wyjazd trzeba cos zakupic |
||
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah, ja na biegunkę dawałam SMECTĘ.
|
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
Majusia i Karinka przesyłają buziaki dla Wizażowych Cioć
|
|
|
|
#3445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cieszę się, że z odparzeniem już lepiej ![]() Cytat:
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Te muchy są po☠☠☠☠☠☠☠one
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz skukalam Igiego z pralka - uroczy
![]() Kurcze, jak mi sie nic nie chceeeeeeeeee przez ten durny katar! Dobrze, ze TZ ma wolne to obiad ogarnal. |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lenova nie martw się Kochana!
Hje brawa dla Poli! Sylwietta Powiem ci dla mnie jesteś mega silna kobieta! Buziaki dla Gadułki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
Silver? jak się czujecie?
|
|
|
|
#3450 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdyby wtedy był internet tak upowszechniony... Nic nie zrobiłam, miałam to dość długo-ze 2 miesiące? Ale jakoś samo poszło....Cytat:
Wsparcie na 100%!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale miałam dziś koszmarny dzień ![]() Mała mi nie chciała zasnąć przez 6 h!!! A zwykle ma drzemki co 2,5-3h. Płakałam razem z nią bo nie umiałam jej uśpić W końcu, jak zasnęła, pobiegłam się wykąpać-piecyk mi zgasł Doczytam Was teraz do końca bo oczywiście pisałam to jakieś 4 h temu.... Super, że Oliwka taka rozgadana, moja nic nie mówi, za to jęczy zawodowo Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-09-23 o 16:58 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Córeczki są boskie. 

a macie już termin tego eeg?

Nie wiem jak to zrobiła, bo najpierw ją posadziłam w łóżeczku, potem przeszła na brzuszek. Za chwilę patrzę, a ona znowu siedzi!

tylko te granatowe i szare