|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
poniewaz moj malzonek dalej nie dorosl do konca i jest wielkim fanem ps3 i ps vita skonczy sie pewnie na jakiejs grze,zreszta zawsze mam glosno powtarzane w okolicy swiat czy urodzin jakie gry sa fajne...tylko,ze mnie juz to nudzi,bo na kazda okazje dostaje gry(mimo,ze twierdzi,ze jest wtedy szczesliwy) i o...pozatym niestety dodam,ze te gry tanie nie sa,a oczywiscie fajne sa nowosci:/ Cytat:
wyobrazilam sobie to po prostu,chociaz tobie pewnie nei do smiechu bylo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niby na stronie firmy pisza,zeby nie prac tylko najpierw uzytkowac w celu ulozenia wlosa,cos tam cos tam,ale jak dziecku nei wyprac,juz wole "potargany" wlos
|
||||
|
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
A ja wam z jednej strony zazdroszczę tego prania i prasowania
bo ja dopiero tak w listopadzie będę prała i prasowała i już się doczekać nie mogę ![]() |
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
A jak mały ? Rozruszal sie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
ale całuśnie
![]() Nasturcja a mąż ładnie prasuje? Niech się wywdzięczy za grzybową ![]() Wózki, kocyki, kombinezoniki- wszystko cudo Ryba toś się przejechała- odpoczywaj Motylek koszulki extra ![]() Ja po wizycie- Mała leży jak należy klocek waży 2300 i ma taki sliczny zadarty nosek i pyzate poliki ) i za dwa tyg. mam zacząć robić ktg
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Mowilas I tych bolach ostatnich? LINeCZKA ty pytalas o kombinezony. Ja prasowalam Od srodka tylko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale fajnie, lubię dobre wieści Ja 2.10 na wizytę, ciekawe czy zrobi mi usg a w tym tyg się muszę wybrać na glukoze i morfo+mocz
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anulka- mój mąż jeszcze w życiu niczego nie wyprasował. Serio. Tak to jest jak się jest najmłodszym dzieckiem i w dodatku ma dwie siostry... |
|
|
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anulka2205 super, ze wszystko ok, albo mame ktora wszystko za ciebie robi,
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haneczka ładnie przybiera
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No ale może sprawdź czy mąż nie ma prasowania we krwi np. |
||
|
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
moje też weźmiesz? może szybciej urodzisz
![]() Cytat:
![]() też o tym myślałam Cytat:
a poza tym, niektórzy mają tak przechlapane że koszule do prasowania czy spodnie garniturowe wozi do mamusi albo bratowej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odpoczywam właśnie bo się brzuchol napina dzisiaj,a jeszcze jedziemy do miasta,ale mi się chce
![]() Ja już chcę mieć życie w normiei tak jak Wy spokojnie gotować,robić sałatki,oglądac seriale.A nie ciągły chaos ![]() Zwariowane za wózek,super kolorek takie cafe late ![]() Cytat:
Ale Ty masz przygody ![]() Wczoraj u nas w mieście w Tesco były tylko bodziaki przecenione Ale opłacało się z tym że nie brałam bo już mi starczy Dzastin Na metce jest 62-68,jest z H&M Cytat:
I nudzi Ci się Ja tam ostatnio nie mam żadnej weny do wymyślania ![]() Ale też muszę coś pomyśleć,chyba zamówię ten magiczny kubek co kiedyś Maomami polecała. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Paulina Gdzie sie zagubiłaś,na mieście Cię nie widziałam
Cytat:
Super wieści Hania rośnie ![]() wybaczcie nie odpisuję na wszystko,nie mam wenki
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie to co ja w raz w jedną stronę przejadę raz w drugą i u prasowane
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
jedna szuflada ciuszków poprasowana, jeszcze tylko 4
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
Zwariowane, Dzastin wózki superowe.
Ryba miałaś przejażdżkę Anula za wagę, nasza niuńka też tyle ważyła w 35 tygJa się od kilku dni dupiano czuje, boli mnie żołądek chociaż jem tak samo, boli mnie brzuch ale jakoś tak dziwnie, nie żadne skurcze tylko tak jakby właśnie taki ból żołądka ale na powierzchni całego brzucha nie wiem jak opisać ten ból. Do tego ostatnio przy grubszej sprawie, jak się podcierałam to jakiś taki śluz się pojawił ale dziwny, przepraszam że tak obrazowo piszę ale nie wiem co to się dzieje z moim organizmem. Dzisiaj znowu było to samo Kurcze szczerze to już bym chciała urodzić, chociaż w piątek ta obrona więc pasowałoby wytrzymać, a w sobotę wesele kuzyna, na które teoretycznie jedziemy. Już mi się robi źle, ciężko, nogi mi puchną jak balony, obrączkę na dzień jak gdzieś wychodzę to założę ale na noc muszę ściągać i w sumie przez dzień po domu też raczej nie mam. Boli mnie jak się mała rozpycha, zwłaszcza na samym dole się pcha, w aucie już nie mogę wysiedzieć, ewidentnie Zuzka nie lubi jak siedze. Się wam wyżaliłam i może mi się chociaż trochę lepiej zrobi
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo porzadek w szafie .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna waga ![]() Cytat:
aż tak dokładnie to ja nie prasuję
|
||
|
|
|
#2001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
oł jea... dzisiaj wykańczamy kuchnię.. w końcu przyjechały 2 domówione szafki. maż musi skręcić, przykręcić blat... przynajmniej pozbędę się kuchennych rzeczy z sypialni :P
|
|
|
|
#2003 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I prasuje sam przez te 5 lat moze z raz mu coś wyprasowałam, ale w sumie nie narzekał chociaż i tak coś tam poprawił ale nigdy mi nic nie wypomniał, poprostu jak ma coś do prasowania to bierze żelazko i jazda ![]() Cytat:
tylko jedynym minusem jest czas prasowania więc jakby miał prasować rzeczy małego to chyba już by musiał zacząć żeby do grudnia się wyrobic ![]()
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ,ja po wizycie mala wazy 1600 g i t.p 25.11 czyli sie zgadza ladnie pokrywa...i nie ma zastrzezen czyli wsio ok
jajeczka nie urosly
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
p.s dzis w lumpeksie kupilam za zlotowke spiworek heh i piekny sweterek na mala tez po zl..wszystko by bylo pieknie gdyby nie dokuczyla mi dzis moja mlodsza lenka
ale szczescie juz spi a ja musze sie napic herbatki...
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż się nauczył wrzucać nieuprasowane do szafy i prasować przed wyjściem, więc teoretycznie też nie musiałabym prasowac jego rzeczy, ale jak już prasuje swoje to jego czasem też---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
gratulacje ciekawe ile moja córa będzie ważyła w przyszłym tygodniu |
||
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny które mają kapturki na cycuchy kupione, powiedzcie mi jaki rozmiar kupiłyście?? Bo my byliśmy dzisiaj w sklepie i wzięłam M. Kurcze wydają mi sie trochę duże, ale jak popatrzyłam na S to znowu takie malutkie. A jedne znalazłam jakieś uniwersalne ale były jakieś takie dziwne.
|
#2009 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo o swojej to już nie wspominam
|
||
|
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super waga no i że Łucji jajeczka i fajka nie urosły
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

)
)
ja nawet mojemu nie przypominam ze jest dzien chlopaka bo nie mam ani pomyslu ani za bardzo jak gdzie wybyc zeby cos poszukac
wezcie mi pomozcie

a wogóle podobały mi się w pepco takie w jednolitym kolorze i żałuję że nie kupiłam bo taki mięciutki był i do wózka by mi pasował

Popijam kawkę i rozważam jak zrobić prasowanie i nad nim nie urodzić. Kuzynka mnie nastraszyła, że ona też tak chodziła z rozwarciem na ponad 1cm i jej mała w pewnym momencie wyciszyła ruchy.. Po trzech dniach "pyk" i odeszły wody
KCIUKI DLA ANI
Niech się wywdzięczy za grzybową
i morfo+mocz 

Reszta wyników ok, ale ten jeden mnie zmartwił