|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Lewek no to sukces pełną parą!
![]() Sandra oj to dużo zdrowka dla Ciebie i Polci! Weronika fajnie, ze impreza urodzinkowa udana ![]() ![]() W ogóle Jagode znów wysypalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baghera oj dobrze, ze już w domku jesteście. Trzymam kciuki za obronę ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ja nie wiem co te moje dziecko jak robot. Pół nocy nie spalo i nic sie nie zapowiada by poszła spać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- A i zapomnialam powiedzieć, ze wczoraj Jagoda zrobiła jeden kroczek ![]() ![]() ![]()
#2852 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sandra zdrówka dla Poli i Ciebie ![]() Lewek ![]() ![]() ![]() Angel Jagódka ma niespożytą energię ![]() Trzymam kciuki za wizytę u pediatry. Tamlin fajne te butki ![]() U nas leje więc zapowiada się dzień w domu. Teraz gotuję zupkę dla Zuzi bo dla nas mam obiad z wczoraj ![]()
#2853 |
Wtajemniczenie
|
Przyszły mi butki z Emela i sa świetne http://www.emel.com.pl/prod.php?idg=...=&type=&kword= musiała być pomyłka w cenie, czy coś, bo ja kupowałam za 87 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała dała mi pospać dzisiaj do 8 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to maleńkie ma stupki rzeczywiście ![]() Cytat:
![]() Moja szwagierka u alergologa robiła swojej córi testy takie z krwi z któych można dowiedzieć się na co dziecko jest uczulone...Ola miała wiecznie czerwone poliki i suchą skórę i w testach wyszło jej, że jest uczulona na sierść psa i kota ![]() Ale z tych testów można dowiedzieć się o innych alergenach np o tym czy dziecko jest uczulone na białko mleka, jajka, kurz, grzyby, pleśń....szeroki jest ten wachlarz ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||||
Zakorzenienie
|
Witamy się po weekendzie.
![]() Wczoraj byliśmy u rodziców TŻ-ta, przy okazji pozałatwialiśmy kilka spraw, jak już byliśmy w Poznaniu. Antek nie dość, że raczkuje jak struś pędziwiatr, to zaczął przy wszystkim stawać, a że ledwo co stoi, to muszę mieć oczy wokół głowy, bo każdy upadek to wielki płacz. To jednak najgorsze nie jest. Od jakiegoś czasu nauczył się schodzić z kanapy, a teraz zaczął tę zdolność wykorzystywać przy zmianie pieluchy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#2858 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemy ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
Monarika ja już ta nasza pediatrę prosiłam chyba z 5razy o te testy i słyszałam, ze nie potrzebne. Nawypisywala mi różne maści, nawet sterydowe, teraz ten płyn aersius i wszystko gowno za przeproszeniem daje. Ja jestem alergiczka i mąż też(alergie skorna ma). Kazała nie dawać tego co ja uczyła. Wiem, ze na 100%uczula ją jajko. Do 3m.z. była na pepti,bo i na mleko miała alergie. Pozniej bylo ok, a teraz znów ja wysypuje mimo,że uważam co jej daje do jedzenia
![]() ![]() ![]() Co do testów jeszcze to mi pediatra powiedziała, ze alergia na białko itp nie wyjdzie z nich,bo sama chemia teraz w jedzeniu ![]()
#2861 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sytuacji ze szwagierką szczerze współczuję,a jest jakaś szansa że pójdziecie z mężem na swoje? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję, mam nadzieję, że ten który przede mną też zaliczębez problemu... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale według mnie kąpanie dziecka w tych wszystkich emoliach jest tylko wyrzucaniem pieniędzy w błoto ![]() ![]() ![]() Poprawiło jej się dopiero jak zaczęliśmy używać balsamu dla niemowąt i dzieci...teraz ma taką fajną skórkę, że normalnie to czasami to siedziałabym tylko i głaskała jej rączeczki i nóżki bo takie są mięciutkie ![]() A poszłabym jeszcze do tego alergologa co kazał obserwować i powiedziałabym, że jakoś dziwnym trafem obserwacja nie pomogła i jest coraz gorzej....szkoda dziecka bo się męczy na pewno ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-23 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |||
Zakorzenienie
|
Miło mi, że cieszycie się ze mną
![]() Cytat:
![]() I brawa za egzamin ![]() Cytat:
![]() Ja się na alergiach nie znam, bo nie mam ja ani TŻ i Miśka też ominęła. Ale trzymam kciuki, aby przyczyna się znalazła. A energii Jagódka ma widzę niespożyte pokłady. Misiek jak ma kiepską noc to albo śpi dłużej, albo w dzień sobie odbija. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- A TŻtowi nie przeszkadza to, że ona się wprowadziła? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Dołączam do grona mamuś, których pociechy uwielbiaja chodzić prowadzane przez mamę inny członek rodziny nie wchodzi w rachube o nie ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to chyrlam jak gruźlik - no cóż starość nie radość ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Angel - ![]() ![]() Bagheera - ![]() ![]() ![]()
#2866 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
angel sprawdz sklad tego bobini czy nie ma Sodium Laureth Sulfate - to jest detergent który tylko nasili jej ta suchość skory. ja z kosmetykow oprocz emolientow moge ci polecic hipp i babydream, ja tylko tym myje raczki w ciagu dnia bo nie ma tych świństw co wysusza skore. Cytat:
![]() co do testów to chyba od 3 r życia, chyba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdanego warunku gratuluje i trzymam kciuki za obronę ![]() Cytat:
![]() Kurcze oby nie na mleko, jak masz taki zapas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poniżej przepisy: Kąpiel w siemieniu lnianym Pół szklanki siemienia wrzucić do dużego garnka z wodą (np.5 litrowego) i od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia (ostrożnie bo kipi i wylewa się z garnka). Gotować na wolnym ogniu 15-20 minut (mieszać od czasu do czasu). Pozostawić do wystygnięcia. Na dnie garnka pozostaną ziarna siemienia, a powyżej utworzy się galaretowaty glut. Ten glut należy dodać do kąpieli. Ziarna wyrzucić. Nie mieszać z dużą ilością wody, siemię powinno się czuć w rękach. Nie płukać skóry wodą po kąpieli. Wygotowany wyciąg z siemienia nie pozostawia śladów na ręczniku czy ubraniach. Kąpiel w krochmalu Krochmal łagodzi wypryski, podrażnienia i odparzenia. Zmniejsza też świąd. Zasada jest taka, że na każdy litr wody trzeba odmierzyć 5 płaskich łyżeczek mąki ziemniaczanej. Ja robię około 3 litry krochmalu. Do garnka wlewam 3 litry zimnej wody, z tego odlewam szklankę wody, w której rozpuszczam 15 łyżeczek mąki. Następnie wodę w garnku zagotowuje i do tego wrzątku wlewam rozpuszczoną w szklance mąkę. Całość energicznie mieszam przez około 5 minut. Gdy płyn zrobi się przeźroczysty, wyłączam gaz i pozostawiam do ostygnięcia. mała kąpie tylko w tym bez żadnych dodatkowych detergentów Kąpiel w płatkach owsianych Płatki owsiane dzięki zawartości krzemionki świetnie nawilżają suchą, swędzącą skórę. Wsyp do woreczka płóciennego ok. 1/2 kg płatków owsianych i zagotuj w 3 litrach wody. Odwar wlej do kąpieli. A i natłuszczanie skóry lepiej robić jak jest wilgotna, wtedy taki specyfik lepiej działa. U nas też bardzo dobrze sprawdzają się wszelkie specyfiki z Bubchena i nie zawierają SLSów, które jak pisała Kasiam bardzo wysuszają skórę.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-23 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi dot butów i tych testów alergicznych
![]() Lewek też uderza rączkami w klawiaturę...a jakie skróty czasami znajdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Krwa mac!
![]() ![]() ![]() Dziś pediatra stwierdziła AZS ![]() Ja i Jagoda zero nabiału do h#j wie kiedy. Żadnego jogurtu, kaszki, mleka,masła, serka bialego nic. Nawet Ja mam sobie mleka do kawy nie dawać ![]() To sie pytam co ma jejsc,bo kaszki bardzo lubi. Jakie mleko pić. Mleka ma nie pic żadnego ![]() Nosz k bez przesady ona po tej chorobie sama już nei chętnie je to co mam jej dawać ![]() ![]() No nic musimy iść prywatnie do alergologa innego,bo tak tego nie zostawię. Ula tak przeszłam z 2na 3
#2873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Orientuje sie którąś czy ta skaza bialkowa to faktycznie moze być taki bumerang, ze raz jest raz jej nie ma?no,bo zglupialam
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Kasiam zawiera ![]()
#2875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny czy katarek można kupic w aptece?
![]() |
#2876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje zdania egzaminu i trzymam kciuki za licencjat ![]() Cytat:
![]() Ja kupuje jedne buciki,jakieś kozaczki ![]() Fabianek tez uwielbia laptopa a najlepiej wyrywać w nim klawiaturę ![]() dlatego laptop musi być tam gdzie on nie sięgnie ![]() Dearlie gratulacje dla Antosia! ![]() Moja przylepka już fajnie radzi sobie z dreptaniem ![]() ![]() Ale oczywiście jeszcze traci równowagę czasami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
No kaszki jej narazie będę dawała normalnie i zobaczymy, bo po nich nic się nie działo, więc bez przesady, ze mam jej na wodzie samej dawać kaszki. W ogóle najpierw kazała mi na moim mleku jej robić
![]() ![]() Musze poszukać gdzie mogę jej testy zrobic i ile to kosztuje. Kasiam,a orientujesz sie od kiedy je można robić by były wiarygodne? No i której te bebika 3wysłać?bo jak sie okaże pp wizycie u alerg, ze faktycznie go pić nie może to po co maja u mnei leżeć. Ja jeszcze 2op mam w domu swoje. Czyli łącznie 8 ![]() No i kazała nam kupić wszystko z emolium i uzywac ![]() Bafi witam w klubie gruzlikow ![]() ![]() Doczytalam, ze do 3r.z to co ja mam teraz zrobić ![]() ![]() Tamlin kurde dobry pomysł z tym dermatologiem ![]() Bafi dzięki za przepisy, spróbuje z krochmalem,póki siemienia nie mam
#2878 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że kupiła w aptece. ![]()
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Po deserkach tych z jogurtem i jogurcikach z babydreamu i nestle też jej nie wysypuje
![]() ![]()
#2880 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie tżt miał po pracy pojechać dowiedzieć się czy u nas jest i znalazł w naszej ulubionej aptece ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-23 o 15:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.