|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Przy stosowaniu ampułek też nakładałam je zgodnie z zaleceniami przed myciem, ale później wcierałam też po myciu. Śmierdzi, oj śmierdzi, ale dla włosów jestem w stanie to wytrzymać
![]()
#4652 |
Zadomowienie
|
Jestem ciekawa jak się sprawdzi teraz radical, kiedyś miałam i pojawiło się kilka babyhair ale szału nie było... Później chyba kupię rzepę bo dużo się naczytałam że ma fajne opakowanie jak na wcierki,ja także mam wrażliwy nos ale się poświęcam dla moich kudełków
![]()
#4653 |
Zadomowienie
|
Tak, Rzepa ma fajne opakowanie
![]() ![]()
#4654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chyba zakupię jednak Kozieradkę na początek, mam ten GP i nic nie robi z moimi włosami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie się zastaniawiam, konto ma juz zawieszone i multum negatywnych komentarzy... Nie rozumiem takich ludzi ![]()
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zadomowienie
|
Ehh masz racje, dobrze że dużo nie straciłam bo już chciałam dwa opakowania vitapilu kupić
![]()
#4658 |
Zakorzenienie
|
ja wcześniej nie mogłam brać Vitapilu brzuch mnie bolał, ale leżał w szafce szkoda mi było wyrzucić (moja mama bierze Belisse) więc znów zaczęłam go brać i co ciekawe teraz brzuch mnie nie boli jak biore
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zadomowienie
|
Czytam recenzje na KWC i zaciekawił mnie balsam GP z olejkiem arganowym, jak go gdzieś dorwę to się skuszę
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Mnie raz rozbolał po nim jak wzięłam go na pusty żołądek, nigdy więcej. A tak to zawsze podczas jedzenia albo od razu po i nic się już nie dzieje ![]()
#4660 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje metody hmm nic odkrywczego, na pewno znane, ale dla mnie najodpowiedniejsze czyli pipeta, atomizer lub na spodeczek i nakładanie palcami ![]() Ja planuję kozieradkę po Rzepie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4661 |
Zadomowienie
|
Znowu mnie dopadł jakiś mentalny kryzys włosowy. Mam wrażenie że wszystkie moje starania idą na nic, że mimo, że wydaję kupę kasy na kosmetyki to nic się nie zmieniło a włosy wyglądają nawet gorzej, o wiele gorzej. Mam nadzieję że to tylko chwilowy dół, ale nie mogę na siebie patrzeć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
wlasnie farbuje włosy
![]()
#4663 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ech. Masakra dzisiaj. Dopadło mnie jakieś głupie choróbsko i nic mi się nie chce. Dźwignęłam się na chwilę z łóżka, żeby nałożyć olejek z GP, bo moje włosy to ostatnio jakiś koszmar. Totalna susza i puch. Wyglądam, jakbym w ogóle o nie nie dbała, ale to chyba przez pogodę ![]() Jedyny plus jest taki, że dostałam wczoraj wielki słoik miodu lipowego od prawdziwego pszczelarza, więc mogę pić herbatki, mleko z miodem, a i na maskę do włosów pewnie się w poniedziałek skuszę ![]() A za dwa tygodnie mam pierwsze zajęcia na uczelni. Ciekawe ja to będzie... ![]()
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja taki miod uwielbiam. Mam wujka pszczelarza wiec mam zawsze w domu taki ![]()
![]() |
#4665 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Głowę myję co dwa dni. Najczęściej robię koczka i jest ok ![]() Piękne, takie gęste ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o pielęgnację:u mnie totalna prowizorka. Mycie Sleekiem I Kallos Latte na 40min. Dopadł mnie leń. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Konto usunięte
|
hej, a ja dzisiaj pierwszy raz zmuszona bylam do użycia suchego szamponu. Masakra :/
Nie wiedziałam, jak to wygląda i zostały mi trudne do wyczesania, białe plamy. Niestety spieszyłam się do pracy i tak musiałam wyjść :/ już wolałam wstać wcześniej i umyć sobie te kłaki :/ a teraz sobie obciążyłam włosy odżywką ziołową :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4668 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny moge sie przylaczyc? Jakos w pierwszej albo drugiej liceum zaczela sie u mnie mania wlosomaniactwa, wlosy z krotkich i bardzo mizernych staly sie dlugie (do talii) blyszczace, troche gestsze (moze to bylo tylko zludzenie, w kazdym razie wygladaly na gestsze) i zaczely mi sie skrecac na koncach (efekt jak konce podkrecone lokowka). Pozniej wyjechalam na studia, brak czasu i porzucilam wlosomaniactwo. Czas na powrot bo wlosy nie wygladaja juz tak dobrze jak kiedys!
Rodzaj wlosow: Cienkie ale geste, dlugie ok.3-4 cm za biustem, niestety praktycznie przestaly sie krecic. Stan jest znosny, nie farbuje, prostownicy czy lokowki nawet nie mam, jedyne co to susze i myje prawie codziennie. Pielegnacja: Szampon L'oreal Elseve bialy/czasami rozowy, spray l'oreal elsleve czarny z arganina i proteinami, seboradin czarna rzodkiew jako wcierka, maska Wax l'biotica do wlosow blond/maslo do wlosow z avocado i maslem shea alverde raz w tygodniu, odzywka alterra z granatem i aloesem po kazdym myciu, 2 razy w tygodniu olejuje nazmiennie oliwka hipp i olejkiem alverde (argan i migdal) i po myciu najczesciej nakladam serum na koncowki alverde z winogron i avocado. Na sniadanie lyzeczka siemienia lnianego ![]() ![]() Dziewczyny i tu mam do Was ogromno prosbe, moglybyscie ocenic mniej wiecej moja pielegnacje? Od kilku dni wertuje ten watek i blog Anwen, ale nadal czuje sie jak dziecko we mgle. Mysle ze moje wlosy sa srednioporowate, skrzypia ale nie czuje zadnych nierownosci.. Nie wiem czy moja pielegnacja ma jakis sens czy powinnam cos dodac/usunac? Chce w tym tygodniu sprobowac tez peelingu cukrowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Suszysz włosy chłodnym nawiewem czy gorącym?
![]() |
#4670 |
Raczkowanie
|
Zazwyczaj goracym...
![]() I wlasnie sama nie wiem czy powinnam czesac mokre czy suche? Tak jak mowilam krecily sie troche, mam duza szczotke z sephory i grzebien z szeroko rozstawionymi zabkami, tylko nie wiem nigdy czego i kiedy uzywac? |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim! Jestem początkującą włosomaniaczką. Moge do Was dołączyć? Moja przygoda rozpoczęła sie od bloga Anwen, stosunkowo niedawno. Jak na razie odstawiłam wszystkie produkty z silikonem, używam tylko naturalnych szamponów, maskę wax i oczywiscie olejowanie. Zapuszczam włosy
![]() Rodzaj włosów: długie (zdecydowanie za łopatki), blond, gęste. Nigdy ich nie farbowałam. Nie używam prostownicy ani lokówki. Czasami susze. Myje, co 2-3 dni. Strasznie się puszą na końcach, chociaż podcinam je regularnie ;c. Na początku nie znosiłam moich włosów, ale teraz powoli zaczynam się do nich przekonywać, chociaż denerwuje mnie to ich puszenie się ![]() Dołączam zdjecie. Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Raczkowanie
|
Witamy
![]() ![]() ![]() Baaardzo podobne do moich na początku włosomaniactwa, około 2 lat temu ![]()
Plant lady ![]() Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-09-22 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() A u nas dzisiaj dzień olejowania i stawiania na nogi nieletniej, która raczyła coś złapać brrr. Generalnie nie ma słońca, deszczu też nie, jest jakoś tak nijako. I szkoda, że to już niedziela, a nie jeszcze sobota. |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() A jak teraz wyglądają? Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-09-22 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Raczkowanie
|
sierpniowe
taaaak, wiem muszę podciąć bo zwisają i już zniszczone ![]()
Plant lady ![]() Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-09-22 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
A ja ostatnio nie mam czasu do Was pisać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4677 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
hejka
coś ostatnio mało piszecie, wcześniej to miałam nawet po 5 stron do nadrobienia a teraz tylko parę postów;/ witam nowe dziewczyny ![]() wczoraj wybrałam się z mężem na miasto na butowe zakupy no i kupiłam sobie szampon GP z granatem i arganem i olejek łopianowy GP z papryczką, wmówiłam mężowi, że może pomóc na jego łysienie i wczoraj mu wmasowałam w łysinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zadomowienie
|
Muszę się komuś wyżalić. Nie mieszkam w pl, nie bardzo się orientuję gdzie niedrogeryjne rzeczy kupić, i w związku z moim nadchodzącym przyjazdem do pl postanowiłam zrobić zamówienie i kupić:
- olejek Khadi - jantar - jedwab chi - marokańską maskę do włosów - maskę drożdżową babci Agafii i jak policzyłam sobie, ile kasy muszę na to wydać, to mi się źle zrobiło ![]() Ale chyba sobie podaruję Agafię, bo mogę tutaj sobie przez ebaya kupić jak coś, a resztę niespecjalnie... I jeszcze jedno: jak używacie odżywek d/s? W sensie jak często i czy potem dajecie maskę? Myślałam, że daje się np. 2x w tygodniu maskę, a w dni, w które się maski nie nakłada, to daje się odżywkę. A co byście zrobiły, gdybyście tylko 2 razy w tygodniu myły włosy? Najpierw odżywka d/s na kilka minut, a potem maska? Tak właśnie robię i nie wiem, czy to dobry pomysł.
#4680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Dziś przed myciem w skalp Radical, O: Mrs Potters balsam aloesowy M: Joanna fioletowy szampon z czarną porzeczką O: 1,5 łyżeczki Garniera AiK + 1 łyżeczka olejeku arganowego + 0,5 łyżeczki miodu Oh: Jedwab GP
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.