|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostaliśmy interaktywną czy jak to zwać Myszkę Minnie, strasznie to głośne. Podobno dzieci lubią takie hałasy, ale teraz rozumiem, dlaczego ja miałam z takiej zabawki w młodości wyciągane baterie i raz za czas zabawka odzyskiwała pełną funkcjonalność ![]() Klocki chyba bardziej rozwiną koordynację ruchową, kojarzenie kształtów itp.
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
![]() Kupiłam dzisiaj małej takie łyżeczki http://canpolbabies.com/pl/produkty/...gory:13/page:1 zobaczymy czy jej będą pasować. Mam do was pytanie...Czy używa już któraś pampersów 4?? Jeśli tak to do jakiego czasu używała 3? Zastanawiam się bo ja na wszystkich promocjach w biedronce kupowałam 4. Bałam się że mała będzie miała 3 za małe jak tyle nakupię. I teraz się zastanawiam czy i ile kupić w netto tych pampersów bo mi prócz tego że nie mają gumki przy zapięciu one odpowiadają i nie przeciekają.
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
Z łyżeczkami spróbowałam tą z Hipa i chyba lepsza niż te co miałam do podgrzewacza zmieniające kolor. Są płytsze i więcej zostaje w buzi. Przetestowałam też na sobie
![]()
#2347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na weeknedzie przeczytałam wszystkie materiały jakie znalazłam odnośnie rozszerzania diety u dzieci karmionym mm i różnie pisza w tych ulotkach (z przychodni wzisłam sobie), gazetach czy na necie na stronach o niemowlakach wiec wolałam sie dopytać u źródła mam już tak karmiących maluszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Justyna my uzywamy 4 od oko 2 - 3 tyg. M. Wazyl okolo 7:200
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2352 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klocki w sumie już kupiłam, tzn ten sorter, bo w smyku były przeceny zabawki do -50% i ciuchy 3 za 2. zabawka miała być na prezent, ale chyba nie oddam ![]() Przemek dostał komplet czapka, chusta na rzep i rękawiczki, druga chusta-szalik i czapkę, a do tego ten sorter - wszystko za 15 zeta ![]() ![]() Cytat:
u mnie w netto nie ma ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-23 o 14:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba spokojnie jeszcze ze 2 albo nawet 3 paczki mogę kupić bo np dady są wieksze niż pampersy w rozmiarze 3.
![]() |
#2354 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ładny psiak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Albo jeździk-pchacz, albo kula zachęcająca do raczkowania.. Tej kuli moje starszaki nie miały,ale ponoć to też fajna sprawa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny Wasze dzieci też tak wymiotują?
![]() moja N. od zeszłego piątku częściej niż zwykle, tzn. wcześniej rzadko - wcale lub 1-2 dziennie. A teraz to i z 5-6 razy jej się uleje i to różna konsystencja, mleko, woda, mleko takie zważone , i nie wiem czy zapisywać ją znów na prywatną wizytę ( byliśmy z 3 tygodnie temu) bo w mojej przychodni pewnie powiedzą, że wszystko ok... Zastanawiam się czy ma to może związek z tym jak ją nosimy, że np. za szybko podnosimy po karmieniu, albo po ściśnięciu brzuszka, ale chyba nie ![]()
#2357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam siku nie przecieka, a kupa zdarza się, że wycieknie ale mamy rzadkie kupy i raz dziennie wiec porządnie. Ale to się od początku zdarzało. Cytat:
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-09-23 o 15:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Wtajemniczenie
|
Justyna, dzięki za info, myślałam że piszesz o tych dużych boxach po ok. 100sztuk za 57 zł, miały być w zeszłym tyg, u nas w pierwszy dzień promocji tylko kilka 3 było ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...kami-playskool Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój M. chyba sam doszedł do tego, ze cyc dla malej lepszy (2 dzień nie robi kupy!), bo tez zaczal mi mowic, ze na pewno się najadła i nie robimy mleka. ja mam wątpliwości, a to on mnie uspokaja, ze zrobilaby wojne gdyby jej brakowało ![]() ![]() uważam, ze kazda mama chce jak najlepiej dla swojego dziecka. jednym się udało bez problemów, inne poddaly się bo nie znalazły wsparcia i pomocy, jeszcze inne uparcie walczyly - i tu tez sa te które poniosły porazke albo im się udało. terror laktacyjny hmm, to tez zależy. z jednej strony widze mnóstwo reklam mleka mm, dzieci które powinny dostawac dha, pronutre, milion witamin, zelazo, bifidus cos tam itd. ![]() ![]() Jeżeli potrzebujesz wsparcia i praktycznej pomocy w kwestiach dotyczących naturalnego karmienia to proponuję byś skontaktowała się z poradnią laktacyjną. Jeśli natomiast chcesz zmienić sposób karmienia poradź się lekarza pediatry. Doradzi Ci on w wyborze mleka dla Twojego dziecka". także dziewczyny dyskusja jest trudna - w moim szpitalu nie odczulam wielkiej presji karmienia, ale co osoba to inna opinia. dwie znajome tutaj z osiedla pewnie maja zupełnie inne podejście, choć rodzilysmy w tym samym szpitalu w bardzo podobnym terminie. obie nie karmia piersią. jedna w szpitalu miała pokarm, w domu było gorzej, wiec zrezygnowala, bo dziecko zaczelo tracic na wadze. przypuszczam, ze gdyby polozna tak latwo nie pozwolilaby jej się zdolowac karmiłaby do dzisiaj. ale to tez osoba dość wygodna, która wprost powiedziała mi, ze miała ochote zjeść pizze i napic się coli ![]() i jeszcze na koniec artykul, ale potraktujcie go jak ciekawostke. http://www.bangla.babyonline.pl/arty...ie-jak-od-mamy Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-23 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeśli chodzi o te klocki "kształty" to jak najbardziej fajna zabawka dla roczniaka..ale muszą byc takie duże żeby do buzi nie wziął...mój wszystko pchał do buzi i raz mi sie "zatkał"..za zęby wcisną klocka i ani wte ani we wte ..masakra ![]() nic też za bardzo go nie pocieszało jak pilot ..ten nasz do tv..komórki..itd ![]() ale oczywiście raczej nie dawałam mu naszych tylko pilot zabawkę kupiłam czy komórke z muzyczkami..i swiatełkami... jak miał 8-9 miesiecy to dostał własnie pod choinkę stół edukacyjny..taki mały ..na jakis czas interesowało... ![]() dzięki za wypowiedzi co do wzrostu mojego syna.. anka niestety koszykarzem nie chce byc ![]() ![]() ![]() Wiktorkowi zrobiłam teraz zdjątka jak bajke oglądał |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() już nie taki mały, rosną nam maluszki ![]() Cytat:
![]() ma problem z zaśnięciem i jest strasznie drażliwy... dziś mi nie chciał zasnąć, tylko na spacerze troszkę pospał.. bałam się ryzykować żeby znowu się nie przemęczył i nie było takiej akcji jak wczoraj więc wsadziłam go do leżaczka i śpi już godzinę... powinnam go wyciągnąć, ale troszkę się boję że się obudzi i będzie wrzask.. a już jedna próba skończyła się niepowodzeniem.. Cytat:
![]() porodu niestety sobie nie zaplanujesz.. ja tak chciałam urodzić sn ![]() i niestety skończyło się cc ![]() co do kp, powinnaś sobie poradzić. Teraz technika umożliwia karmienie nawet przy wklęsłych brodawkach. A Twoje jeszcze może się wyciągnął jak już mały ssaczek się pojawi. Najważniejsze są chęci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przyłożyłam sobie gorący termofor, poleżałam tak z nim chyba z 15 minut i przystawiłam Wiktorka do piersi, gula pięknie się rozeszła. w pierwszym tygodniu po porodzie przy takich akcjach też tylko tak się ratowałam. Cytat:
![]() byłam dzisiaj w netto, ale nie wchodziłam na sklep, tylko mięsko kupowałam.. a czaiłam się na te rajstopki. dziś już nie mam jak po nie jechać.. może do jutra nie wykupią ![]() a fajne te rajtki ? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Diabli mała pewnie budziła się tak często bo chciała przytulić się do cyca
![]() Lonely nie namaścił nam go ![]() rajstopki takie nawet grubsze ![]() ![]() zbieramy się ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-23 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
jakieś brzydkie te zdjęcia ..jakośc do bani..a i długo wchodzą coś..ale wszystkie mamy ten problem widzę...
jeszcze Gabryś jak się bawi któregoś wieczoru wspomnianą zabawką we wózku.. i nie tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po ile były te fontanny w smyku pamiętasz moze?? Była ta co banka pokazała??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wcześniej Tymek jak chciał spać to poprostu usypiał...a teraz? przed każdym zaśnięciem jest nerw ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.