Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 14:36   #2341
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kaszki - Nestle, BoboVita - ale te zwykłe jakoś mu nie podchodzą, za to zajada się BoboVitą Expert bananową - księciunio
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produkty/kaszki-expert/

odmierzam wodę przegotowaną do miseczki i wsypuje ilość kaszki podaną na opakowaniu

słoiczki mamy chyba wszelkie możliwe i zapas na rok Gerber, Bobovita, Babydream, Hipp, nawet jakieś chorwackie bo tata z żoną byli na wakacjach i przywieźli
zauważyłam że Babydream ma dziwne smaki tzn po 4 miesiącu mango i jakieś inne dziwności - tzn nie mówię że to źle, kupiłam ale na razie się wstrzymuje z podaniem. chyba najmniej smakują Przemkowi Gerberki - ale nie mam pewności, może nie był głodny po prostu. do Hippa nie mam żadnych zastrzeżeń poza ceną są duże i akurat na Przemkowe możliwości, wczoraj zjadł zupkę jarzynową Bobovity i kwiczał o jeszcze
za apetyt Przemcia na zupke
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:37   #2342
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ale mi młoda wyła dziś w wózku Bujałam, woziłam, tuliłam i nic. Dopiero sąsiad załączył kosiarę i zasnęła raz dwa
To już wiesz jaki masz następny zakup zaplanować

Cytat:
... i zastanawiałam się nad takimi pierwszymi klockami:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...Q9QEwAA&dur=77

albo jakieś proste drewniane klocki, czy grający pilot?
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...lewizora-x2255

czym bawiły się Wasze dzieciaczki jak miały ok. roku?
Ja bym kupiła klocki
Dostaliśmy interaktywną czy jak to zwać Myszkę Minnie, strasznie to głośne. Podobno dzieci lubią takie hałasy, ale teraz rozumiem, dlaczego ja miałam z takiej zabawki w młodości wyciągane baterie i raz za czas zabawka odzyskiwała pełną funkcjonalność
Klocki chyba bardziej rozwiną koordynację ruchową, kojarzenie kształtów itp.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:37   #2343
justyna_g4
Zakorzenienie

Kupiłam dzisiaj małej takie łyżeczki http://canpolbabies.com/pl/produkty/...gory:13/page:1 zobaczymy czy jej będą pasować.

Mam do was pytanie...Czy używa już któraś pampersów 4?? Jeśli tak to do jakiego czasu używała 3? Zastanawiam się bo ja na wszystkich promocjach w biedronce kupowałam 4. Bałam się że mała będzie miała 3 za małe jak tyle nakupię. I teraz się zastanawiam czy i ile kupić w netto tych pampersów bo mi prócz tego że nie mają gumki przy zapięciu one odpowiadają i nie przeciekają.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:38   #2344
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no i teraz sie pochwale, znaczy Florka pochwale, juz sonde zoladkowa ma wyjeta, pije sam z flachy!
chwal się tym Twoim wspaniałym synem ile się da!!! oj taka flacha to musi być dla niego rarytas
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:41   #2345
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ooo super, to czekamy

a propos zabawek - Ada, Color i inne mamusie z dłuższym stażem - możecie doradzić jakie zabawki najlepiej dzieciom kupować? tzn już tłumaczę o co mi chodzi. wiadomo, że każde dziecko jest inne i jedne zachwyci jedna zabawka a inne nie, ale są takie podstawowe zabawki chyba nadające się do każdego dziecka, i chciałabym wiedzieć w jakim wieku co dziecko może zainteresować. rodzina zaczyna delikatnie podpytywać co można Przemkowi kupić pod choinkę itp - będzie miał 9 miesięcy - i zastanawiałam się nad takimi pierwszymi klockami:

JA bez doświadczenia ale u nas mała dostała od mojej koleżanki taki sorter http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=930 z klockami i wygląda super jak go oglądałam i do tego ma jeszcze te szeleszczące uszy.

Laura

Stary 2013-09-23, 14:41   #2346
xal
Zakorzenienie

Z łyżeczkami spróbowałam tą z Hipa i chyba lepsza niż te co miałam do podgrzewacza zmieniające kolor. Są płytsze i więcej zostaje w buzi. Przetestowałam też na sobie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:41   #2347
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
marchewka pierwsza ze słoiczka (starczyło na 3 dni), jak nic nie było po marchewce to dodałam ziemniaka przez 3 dni zwiększając porcję. Później to samo z brokułem i pietruszką i tym sposobem mamy 4 składnikową zupkę. Od października wprowadzę mięsko.
Po wprowadzeniu warzyw wprowadziłam owoce. Jabłko, malina banan. Jabłko ze słoiczka albo domowe (jeśli mam z pewnego źródła). Malina moja, banan ze słoiczka. Przeważnie daję 1/3 słoiczka banana lub jabłuszka + 1-2 malinki.
Tak jak napisałam od października mięsko. A od listopada inne warzywa i może kaszki. Tzn zastanawiam się czy kaszka kupowana czy może robić jaglaną i dodawać jakiś owoc.
no to też tak zrobie, jak ty robisz i vil i może natalce posmakuje
na weeknedzie przeczytałam wszystkie materiały jakie znalazłam odnośnie rozszerzania diety u dzieci karmionym mm i różnie pisza w tych ulotkach (z przychodni wzisłam sobie), gazetach czy na necie na stronach o niemowlakach wiec wolałam sie dopytać u źródła mam już tak karmiących maluszki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 14:47   #2348
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
my zobaczymy jak to wyjdzie w pranie, jak pokarmimy się rok to może i będzie taka możliwość, to będziemy się dalej cyckować, bo lubimy to, a co
no reakcja była szybka, ale skąd się to przyplątało to nie wiem, bo macam cycki przy każdym karmieniu i wcześniej nic nie czułam a karmię dość często w dzień
oby więcej się nie przyplątało!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie...Czy używa już któraś pampersów 4?? Jeśli tak to do jakiego czasu używała 3? Zastanawiam się bo ja na wszystkich promocjach w biedronce kupowałam 4. Bałam się że mała będzie miała 3 za małe jak tyle nakupię. I teraz się zastanawiam czy i ile kupić w netto tych pampersów bo mi prócz tego że nie mają gumki przy zapięciu one odpowiadają i nie przeciekają.
my parę czwórek użyliśmy ale co druga kupa uciekała bokiem, są za duże, więc jeszcze zostajemy przy trójkach Bartek ma 4 miesiące i waży około 7kg

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:47   #2349
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
ooo super, to czekamy

a propos zabawek - Ada, Color i inne mamusie z dłuższym stażem - możecie doradzić jakie zabawki najlepiej dzieciom kupować? tzn już tłumaczę o co mi chodzi. wiadomo, że każde dziecko jest inne i jedne zachwyci jedna zabawka a inne nie, ale są takie podstawowe zabawki chyba nadające się do każdego dziecka, i chciałabym wiedzieć w jakim wieku co dziecko może zainteresować. rodzina zaczyna delikatnie podpytywać co można Przemkowi kupić pod choinkę itp - będzie miał 9 miesięcy - i zastanawiałam się nad takimi pierwszymi klockami:

Moj D uwielbial taka fontanne pileczkowa chyba playskool super siedziel i wsadzal pileczki a one z drugiej strony wylatywaly do gory , lubil tez taki pchacz - nie chodzik takie cos co jak dziecko zaczyna chodzic trzymal sie tego i przechodzil pare krokow pewnie i on mial duzo przyciskow swiatelek , kreciolkow , siadal i sobie naciskal gadal do tego, pilka fischer price taka plastikowa i w kazdym boku tez jakies przyciski byly i zyrafe z klocuszkami tez z Fp a i do wody jest super takie wodne radyjko jakos tak sie nazywa , super nie chcial z wanny wychodzic ale po osuszeniu bawil sie tez po za nia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:48   #2350
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Atenka tylko na szybko do Twojej wypowiedzi sie odniose. Pamietam jak pisalas, ze Natalka po.przejsciu na.butle zaczela przybierac 3 razy wiecej ale zaraz potem juz duzo.wolnej przybierala mimo mm... Wiec wydaje mi.sie, ze to nie kwestia jakie mleko.dostaje tylko indywodualna kwestia dziecka...
Ja mysle, ze bardzo duzo mam ktore karmia mm moglyby z powodzeniem karmic piersia gdyby system i stereotypy w naszym kraju bylu inne. A ze pomocy za bardzo nie ma, a koncerny produkujace mm dbaja o to by biznes sie krecil to jest jak jest... Najmniej w tym wszystkim jest winy swiezo upieczonych matek. Ale uwazam ze takie arykuly powinny sie pojawiac po to by te stereotypy zmieniac.

Dziewczyny chyba mam poczatki zapalenia piersi Jest tak jak Oczko wczoraj opisala. W piersi gula. Wyczulam ja w nocy i tylkodo tej.piersi przystawialam.mala jak sobie chciala possac przez sen ale gula jak.byla tak jest Wzielam apap, wsadzilam cieply oklad w stanik. Co jeszcze moge zrobic? I jak rozegrac karmienia? Wiem, ze przystawiac jak najwiecej do tej chorej piersi no ale do drugiej tez musze, coby sie tego samego nie nabawic... Gula jest od strony pachy i probowalam wykorzystac pozycje spod pachy ale mala nie chce tak jesc...
Wczoraj karmilam z tej piersi na dworze i mimo, ze bylo cieplo to.podejrzewam, ze moglo mnie przewiac. Poki co.czuje.sie dobrze, ale wole.nie ryzykowac, ze zetnie mnie z nog a bede sama z mala...
o widzisz, i Ciebie też wzięło... ja dużo masowałam, resztę N. pochłonęła, i po godzince było ok. próbuj jeszcze laktatorem. 3mam kciuki żeby przeszło
Stary 2013-09-23, 14:51   #2351
banka26
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Justyna my uzywamy 4 od oko 2 - 3 tyg. M. Wazyl okolo 7:200

Stary 2013-09-23, 14:51   #2352
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła klocki
Dostaliśmy interaktywną czy jak to zwać Myszkę Minnie, strasznie to głośne. Podobno dzieci lubią takie hałasy, ale teraz rozumiem, dlaczego ja miałam z takiej zabawki w młodości wyciągane baterie i raz za czas zabawka odzyskiwała pełną funkcjonalność
Klocki chyba bardziej rozwiną koordynację ruchową, kojarzenie kształtów itp.
Cytat:
JA bez doświadczenia ale u nas mała dostała od mojej koleżanki taki sorter http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=930 z klockami i wygląda super jak go oglądałam i do tego ma jeszcze te szeleszczące uszy.
dzięki
klocki w sumie już kupiłam, tzn ten sorter, bo w smyku były przeceny zabawki do -50% i ciuchy 3 za 2. zabawka miała być na prezent, ale chyba nie oddam
Przemek dostał komplet czapka, chusta na rzep i rękawiczki, druga chusta-szalik i czapkę, a do tego ten sorter - wszystko za 15 zeta ale żeby nie było tak pięknie, to wymieniłam wszystkie punkty payback

Cytat:

używamy ale trudno mi określić od kiedy, z jakiś miesiąc na pewno ... ledwie chyba zaczął ważyć 7 kilo albo nawet przed, bo 3 zaczęły przeciekać.
u mnie w netto nie ma

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
no to też tak zrobie, jak ty robisz i vil i może natalce posmakuje
na weeknedzie przeczytałam wszystkie materiały jakie znalazłam odnośnie rozszerzania diety u dzieci karmionym mm i różnie pisza w tych ulotkach (z przychodni wzisłam sobie), gazetach czy na necie na stronach o niemowlakach wiec wolałam sie dopytać u źródła mam już tak karmiących maluszki
dlatego ja nie czytam nawet

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-23 o 14:53
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:53   #2353
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Przyszłam doniesć, że dostałam tą darmową przesyłkę z fisher price i powiem Wam, że ten lewek jest super. Młoda zachwycona
A kiedy się rejestrowałaś??

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
oby więcej się nie przyplątało!

my parę czwórek użyliśmy ale co druga kupa uciekała bokiem, są za duże, więc jeszcze zostajemy przy trójkach Bartek ma 4 miesiące i waży około 7kg
To chyba spokojnie jeszcze ze 2 albo nawet 3 paczki mogę kupić bo np dady są wieksze niż pampersy w rozmiarze 3.

Laura

Stary 2013-09-23, 14:55   #2354
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moj D uwielbial taka fontanne pileczkowa chyba playskool super siedziel i wsadzal pileczki a one z drugiej strony wylatywaly do gory , lubil tez taki pchacz - nie chodzik takie cos co jak dziecko zaczyna chodzic trzymal sie tego i przechodzil pare krokow pewnie i on mial duzo przyciskow swiatelek , kreciolkow , siadal i sobie naciskal gadal do tego, pilka fischer price taka plastikowa i w kazdym boku tez jakies przyciski byly i zyrafe z klocuszkami tez z Fp a i do wody jest super takie wodne radyjko jakos tak sie nazywa , super nie chcial z wanny wychodzic ale po osuszeniu bawil sie tez po za nia
oo a własnie tak oglądałam te fontanny i myślałam że badziewie ... ale może jakąś gorszą oglądałam
dzięki

Stary 2013-09-23, 14:58   #2355
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co do pierwszego akapitu, dokladnie ta babka wyraznie pisala, ze problem lezy w tym, ze mamom sie nie pomaga.

a co do cyca - tez tak mialam, ze zdrowego cyca odciagalam, a do gulowatego przystawialam Florka ile sie da. tez nie szlo w innych pozycjach, ale to nie szkodzi, dziecko wyssie i tak. przed karmieniem gorace oklady, po karmieniu zimna kapusta. dodatkowo przy tych cieplych okladach mozesz poprawic przeplyw limfy robiac takie ruchy reka: ugieta polozona pod druga pacha, lokiec dociagnac druga reka, a potem prostowac reke i odginac przez bok do tylu (rozumiesz? )

no i teraz sie pochwale, znaczy Florka pochwale, juz sonde zoladkowa ma wyjeta, pije sam z flachy!
klask i: Floreeeeeeek!!!!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no kosmos, kosmos
i niech ten kosmos odchodzi w niepamięć;P

W nie raz strasznie się zachowywał przy piersi.... rzucał się, wyrywał, ryczał jak opętany, przez to jego zachowanie jakieś 2 tyg karmiłam go z butelki, ale od czasu rozmowy z położną doradczynią laktacyjną jesteśmy już tylko na piersi
(całe szczęście,ze ją spotkałam)
U nas jest podobnie..przez to coraz więcej mm idzie:/ doradzisz coś? co Ci poradziły i co pomogło?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Kochane pytanie na szybko: Jak złapać mocz do woreczka u Julci?? Czy kombinować jakoś do tego pojemniczka na mocz ale jak??

Motylku
Ty chyba już wiele razy robiłaś??

Z Julcią mamy problemy i to chyba nie jest skok... strasznie się wydziera... robi dziwne kupy. Jedną ale rzadką zielonkawą i ze śluzem od 4 dni. Nie chce mi jeść, wczoraj zjadła tylko 2 razy porządnie, tak to po łyku mleka z wrzaskiem... Byliśmy u lekarza, zbadała ją i akurat zrobiła przy niej kupę... Powiedziała, że jej się to nie podoba... Trzeba zrobić badania z moczu Ale co ma mocz do tego?? Czy nie jest odwodniona czy co?? Dała nam jakieś elektrolity, leki i jak nie przejdzie, to do szpitala, bo z czegos to musi być Ale ona nie ma gorączki, ani nic,tylko mi bidula płacze...
Biedna Julka

Cytat:
Właśnie zmieniając poeluche małej zajrzałąm do buzi....a tam pierwszy ząbek nam wychodzi jedyneczka ładna na dole ja miałam 4mc i miałąm 2 zęby widać Natka wrodziła się do mnie, tylko żeby się jej tak niepsuły jak mi szybko te mleczaki

A i takie pytanko :
mała jutro kończy 17 tyg wiec licząc tyg ma już 4 mc, a liczas miesiacami za 5 dni., to już moge jej zaczać urozmaicac diete?? już dostała 2 razy marchewke ugotowana i utarta, ale zastanawiam ise nad słoiczkami, i tak cniewiem jak wiedzieć który można jej podawać (wiadomo stpniowo wprowadzać nowe smaki pocżawszy od marchewki, potem ziemniak, dynia itd..) jak na tych słoiczkach jest napisane: po 4 mc lub od 4 mc???
czyli które teraz moge kupic i jej spróbować po troszku dawac???
czy te "po 4 mc" to dopiero za miesiać jak bedzie mieć 5 mc czy jak bo nieiwem??
to samo z kaszkami czy kleikami np. ryżowymi, też niewiem czy juz dawać po malutku , wiadomo te bezglutenowe....jeśli tak to jakie dajecie
Brawo za ząbka!!! Ja bym już zaczęła po troszkę podawać nowe jedzonko Kaszki bezglutenowe np. SINLAC

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Jak już tak się chwale to jeszcze jedno...bo chyba na tym wątku tego nie pisałam..
mojemu pierworodnemu brakuje 3 cm do dwóch metrów..
skończył 16 lat..pewnie dobije do dwóch..ach....i 48 numer buta..z tego akurat się nie ciesze..bo znaleźc mu buty to cud...a niestety niszczy w tempie przyspieszonym
Padłam

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cloche fajnie że z Florkiem już lepiej. Trzymam mocno za niego kciuki

Aaś świetna niespodzianka i brawa dla dziewczyn

color czasami mam wrażenie że Twoja doba trwa 48 godz

u nas Karola śmieje się na głos kilka razy dziennie o to czasami dostaje ataku śmiechu że aż się krztusi kochana moja śmieszka

Justi brawa dla synusia za 4 m-ce

deb witaj
eheheeh

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
oo macie dżentelmana
Ładny psiak

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Przyszłam doniesć, że dostałam tą darmową przesyłkę z fisher price i powiem Wam, że ten lewek jest super. Młoda zachwycona

Nuna
my sikamy od razu do pojemnika, mocz poranny, jak jej daje rano jeść to ściagam pampa i podczas jedzenia sika i łapiemy.

Byłyśmy u lekarza. nasłuchałam się jakie moje dziecko jest biedne, bo jadło tylko marchewkę, ziemniaka i dynię, nie je kaszy manny, nie je kleiku Lekarka pokłóciła się z Rafałem tak, że pół przychodni ich słyszało. Czy ja kiedyś trafię na dobrego pediatre?! Mamy skierowanie na mocz i na posiew kału na grzyby.

Spróbowaliśmy dac jej jeść innego mleka i cud. Moje dziecko je jak człowiek i to konkretną dawkę. Ale mamy dalej podawać pepti, nie wiem jak ;/ Swoją drogą położna mi powiedziała, żebym mieszała jej póki co oba mleka.

Co do tematu karmienia piersią ja się nie wypowiadam. I nie widzę zależności między tym, że kp jest lepsze niż mm. Znam dzieci takie i takie i wszytskie są szczęśliwe. A akurat złożyła sie tak, że dwójka dzieci karmionych 2 lata cycem choruje cały rok naookrągło. Tyle mi wystarczy by obalić to, że dzieci na kp nie chorują i nad wyższością cyca od butli.
A my nadal nic nie dostaliśmy WYpełniłam zgłoszenie. otrzymałam maila,że grzechotka została do nas wysłana i co? GUCIO

Cytat:
ooo super, to czekamy

Z tych co podałaś to zdecydowanie klocki. bawią i jednocześnie uczą Taki 9 miesięczniak się już ładnie nimi pobawi..
Albo jeździk-pchacz, albo kula zachęcająca do raczkowania..
Tej kuli moje starszaki nie miały,ale ponoć to też fajna sprawa

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 15:00   #2356
pawie_oczko
Wtajemniczenie

dziewczyny Wasze dzieci też tak wymiotują?
moja N. od zeszłego piątku częściej niż zwykle, tzn. wcześniej rzadko - wcale lub 1-2 dziennie. A teraz to i z 5-6 razy jej się uleje i to różna konsystencja, mleko, woda, mleko takie zważone , i nie wiem czy zapisywać ją znów na prywatną wizytę ( byliśmy z 3 tygodnie temu) bo w mojej przychodni pewnie powiedzą, że wszystko ok...
Zastanawiam się czy ma to może związek z tym jak ją nosimy, że np. za szybko podnosimy po karmieniu, albo po ściśnięciu brzuszka, ale chyba nie już sama nie wiem a w czwartek szczepienie ;/
Stary 2013-09-23, 15:02   #2357
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

używamy ale trudno mi określić od kiedy, z jakiś miesiąc na pewno ... ledwie chyba zaczął ważyć 7 kilo albo nawet przed, bo 3 zaczęły przeciekać.
u mnie w netto nie ma
W gazetce widziałam, że w czwartek 26 września pampers slee&play po 19.99.

Nam siku nie przecieka, a kupa zdarza się, że wycieknie ale mamy rzadkie kupy i raz dziennie wiec porządnie. Ale to się od początku zdarzało.
Cytat:
moja N. od zeszłego piątku częściej niż zwykle, tzn. wcześniej rzadko - wcale lub 1-2 dziennie. A teraz to i z 5-6 razy jej się uleje i to różna konsystencja, mleko, woda, mleko takie zważone , i nie wiem czy zapisywać ją znów na prywatną wizytę ( byliśmy z 3 tygodnie temu) bo w mojej przychodni pewnie powiedzą, że wszystko ok...
Zastanawiam się czy ma to może związek z tym jak ją nosimy, że np. za szybko podnosimy po karmieniu, albo po ściśnięciu brzuszka, ale chyba nie już sama nie wiem a w czwartek szczepienie ;/
Moja też ostatnio częściej ale podejrzewam, że to od tego, że ma katar i ta flegma jej leci do gardła. Wiec nawet lepiej że to zwraca niż połyka.

Laura

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-09-23 o 15:04
Stary 2013-09-23, 15:05   #2358
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba spokojnie jeszcze ze 2 albo nawet 3 paczki mogę kupić bo np dady są wieksze niż pampersy w rozmiarze 3.
myślę, że tak my używamy właśnie Dady

Cytat:
Bartuś już mało kiedy ulewa ale wczoraj lało się z niego cały dzień dziś już jest spokój... nie wiem co się stało :/

Stary 2013-09-23, 15:06   #2359
vil84
Wtajemniczenie

Justyna, dzięki za info, myślałam że piszesz o tych dużych boxach po ok. 100sztuk za 57 zł, miały być w zeszłym tyg, u nas w pierwszy dzień promocji tylko kilka 3 było ...

Stary 2013-09-23, 15:07   #2360
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
oo a własnie tak oglądałam te fontanny i myślałam że badziewie ... ale może jakąś gorszą oglądałam
dzięki
Moj mial taka

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...kami-playskool
Stary 2013-09-23, 15:11   #2361
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam czytać ale wyłączyłam. Zaczął wzbudzać we mnie poczucie winy a Tego mi do szczęścia nie potrzeba. Z perspektywy czasu myślę, że mogłam się uprzeć i karmić piersią ale tak jak piszecie wszyscy do mnie z tekstami "ona jest głodna", "daj jej mleko", "chociaż odciągnij i jej daj", "dotknij, zobacz, że miekkie, nic w nich nie ma" i uwierzyłam. Teraz jak
Was czytam, jestem bardziej wyedukowana ale wcześniej g... wiedziałam. Młoda dostała kilka razy butlę i koniec. Nie chciała piersi bo z butli lepiej leciało. No i jak wczoraj poczytałam Diabli, że się nie da. Ja też mogłam się nie dać
Wiem jedno, kocham Julkę ponad wszystko i nie myślę żebym wychowywała ją z dala od bliskości.
tylko u mnie to nie tak, ze chce karmiącym mm sprawić jakas przykrość, albo pokazac, ze jednak się da...od początku miałam pokarm, mala spala, a ja walczyłam z nawalem. rak tez sporo mi w glowie namieszal i od porodu wiedziałam, ze laktator będzie moja trzecia reka. doiłam się po nocach żeby zrobić zapasy i niby 3 miesiące odciągania, a uzbierałam może na tydzień...dla mnie walka o odzyskanie mleka to po prostu chec powrotu do stanu sprzed operacji. skoro tak się karmilysmy to nie chce nic zmieniac. rodzina patrzyla na mnie z litoscia kiedy przystawiałam mala, ona się darla, ja wylam, bo uwierzcie, ze poderzniete gardlo boli w każdej pozycji - lezacej tez, ale jednak chciałam karmic kosztem bolu i fiznycznego/psychicznego zmeczenia. niektóre pielęgniarki/pacjentki patrzyly z politowaniem i pewnie myslaly po cholerę ona się tak meczy, ale uparlam się i już. miałam chwile zwątpienia, zresztą przed operacja pierwsza saszetke mm sama malej kupiłam "na czarna godzine". pierwsze mleko dostala nie ode mnie, ale nie miałam zalu do tz, ze wymiekl i uznal, ze mala glodna, skoro w nocy co godzine chciała jesc. dla niego to była oznaka słabego, wodnistego mleka (fakt to lipcowo-sierpniowe wyglada na mniej kaloryczne), a przecież rano wstawal do pracy. i tak dzielnie się spisal, wiec odpuscilam. kolejne mleko kazałam mu kupic, bo wiedziałam, ze po operacji za mało odciągam i dziecka glodzic nie będę. wyc mi się chciało kiedy widziałam jak wsuwa i jej się uszy trzesa, ale pomimo to przystawiałam przed kazda butla. teraz powoli eliminujemy mm i mam nadzieje, ze uda nam się to zrobić. tylko nie odbierzcie tego jako mm jest zle. TO NIE TAK. niektóre kobiety sa stworzone do karmienia inne nie. jedne mogą i nie chcą, inne chcą i nie mogą. miałam to już wcześniej pisać Magiusa glownie Tobie, dla mnie cyc to przede wszystkim wygoda...teraz kiedy nie mogę dzwigac mala lezy ze mna w lozku albo tatuś ja podaje na karmienie, daje piers i już. Nela nie jest przyzwyczajona do czekania. my już nawet losowalismy kto w nocy wstaje robic mleko bo jednak trzeba wyjść z cieplego lozka, bo dziecko steka, po karmieniu trzeba umyc butelke...
mój M. chyba sam doszedł do tego, ze cyc dla malej lepszy (2 dzień nie robi kupy!), bo tez zaczal mi mowic, ze na pewno się najadła i nie robimy mleka. ja mam wątpliwości, a to on mnie uspokaja, ze zrobilaby wojne gdyby jej brakowało a jeszcze niedawno mowil, ze nie będzie się bawil w rozmrazanie pokarmu tylko pojdzie do sklepu i kupi jej jakies najdroższe mleczko
uważam, ze kazda mama chce jak najlepiej dla swojego dziecka. jednym się udało bez problemów, inne poddaly się bo nie znalazły wsparcia i pomocy, jeszcze inne uparcie walczyly - i tu tez sa te które poniosły porazke albo im się udało.
terror laktacyjny hmm, to tez zależy. z jednej strony widze mnóstwo reklam mleka mm, dzieci które powinny dostawac dha, pronutre, milion witamin, zelazo, bifidus cos tam itd. z drugiej wlasciwie na każdej stronie www mlek modyfikowanych jest zakladka o mleku mamy. jakiś czas temu zwrocilam się do firm o probki mleka, żeby wybrać wlasciwie. kazda przyslala mi 2 w jednym z maili otrzymałam informacje "Najlepszym pokarmem dla niemowlęcia, zwłaszcza najmłodszego, rzeczywiście jest mleko z piersi, dlatego Międzynarodowy Kodeks Marketingu zabrania przekazywania mamom próbek mleka początkowego.
Jeżeli potrzebujesz wsparcia i praktycznej pomocy w kwestiach dotyczących naturalnego karmienia to proponuję byś skontaktowała się z poradnią laktacyjną. Jeśli natomiast chcesz zmienić sposób karmienia poradź się lekarza pediatry. Doradzi Ci on w wyborze mleka dla Twojego dziecka".
także dziewczyny dyskusja jest trudna - w moim szpitalu nie odczulam wielkiej presji karmienia, ale co osoba to inna opinia. dwie znajome tutaj z osiedla pewnie maja zupełnie inne podejście, choć rodzilysmy w tym samym szpitalu w bardzo podobnym terminie. obie nie karmia piersią. jedna w szpitalu miała pokarm, w domu było gorzej, wiec zrezygnowala, bo dziecko zaczelo tracic na wadze. przypuszczam, ze gdyby polozna tak latwo nie pozwolilaby jej się zdolowac karmiłaby do dzisiaj. ale to tez osoba dość wygodna, która wprost powiedziała mi, ze miała ochote zjeść pizze i napic się coli druga znajoma już w szpitalu miała problem, karmila 2 dni. miała opcje dac butle i isc do domu, albo nadal zastanawiać się czy dziecko będzie spadac z wagi, a lekarze zaczna panikować, ze je glodzi. poddala się, czego do dzisiaj zaluje. także kazda historia jest inna i ja rozumiem większość decyzji.

i jeszcze na koniec artykul, ale potraktujcie go jak ciekawostke.
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...ie-jak-od-mamy

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-09-23 o 15:12
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:13   #2362
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
O mamo Ktoś z rodziców albo dziadków też taki wysoki czy tak sam z siebie?
Ja czekam na fotkę Wiktorka

Moje dziewczę kupki nadal nie zrobiło, ale siusiu to chyba komuś podwędziła, bo wyciągam z łóżeczka a spioszki wilgotne w pasie. Tyle nasikała, że się w pampku nie zmieściło i poleciało górą i to już 2gi dzień tak. Nagle się zwiększyła produkcja czy co, bo zakładam tak samo.
jego ojciec miał 188cm..mój tato i bracia też ponad 180cm..Ja 169..takie chyba geny
Cytat:
ooo super, to czekamy

no właśnie temat bardzo trudny powiem szczerze..
jeśli chodzi o te klocki "kształty" to jak najbardziej fajna zabawka dla roczniaka..ale muszą byc takie duże żeby do buzi nie wziął...mój wszystko pchał do buzi i raz mi sie "zatkał"..za zęby wcisną klocka i ani wte ani we wte ..masakra ale ostatecznie udało się..he he

nic też za bardzo go nie pocieszało jak pilot ..ten nasz do tv..komórki..itd
ale oczywiście raczej nie dawałam mu naszych tylko pilot zabawkę kupiłam czy komórke z muzyczkami..i swiatełkami...
jak miał 8-9 miesiecy to dostał własnie pod choinkę stół edukacyjny..taki mały ..na jakis czas interesowało...

dzięki za wypowiedzi co do wzrostu mojego syna.. anka niestety koszykarzem nie chce byc i nic ze sportu go nie rajcuje nad czym ubolewam...nawet na wf nie chce mu sie chodzic

Wiktorkowi zrobiłam teraz zdjątka jak bajke oglądał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3125.jpg (117,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3120.jpg (110,7 KB, 41 załadowań)

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:16   #2363
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
zamurowało go, mnie też ksiądz się nie zorientował chyba
ale ksiądz w końcu namaścił Bartusia ?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
POWOLI WRAZAM DO FORMY! ZACZYNAM NOCNE SIEDZENIE NA WIZAZU
szybko się ogarnęłaś

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

A i udało mi się dzisiaj zapisać do tej fajnej lekarki.. rejestracja od 7.30. dzwoniłam od 7.20.. o 7.50 udało mi się dodzwonić i nie było numerków.. ale się okazało ze pani jeden wypadł na podłogę i nie zauważyła i mnie wpisała na tę godzinę Trzymajcie kciuki zebym nie zmieniła zdania o niej.. ale nawet w necie ma baaardzo fajne opinie
super

Cytat:
mój mały synuś kończy dziś 4 miesiące

już nie taki mały, rosną nam maluszki

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Tymek napłakał się zanim usnął bo śpiący był,ale problem miał by zasnąć i co??? 30min:banghead:
Już pospane.
nasz też, od dwóch dni świruje ze spaniem
ma problem z zaśnięciem i jest strasznie drażliwy...
dziś mi nie chciał zasnąć, tylko na spacerze troszkę pospał.. bałam się ryzykować żeby znowu się nie przemęczył i nie było takiej akcji jak wczoraj więc wsadziłam go do leżaczka i śpi już godzinę...
powinnam go wyciągnąć, ale troszkę się boję że się obudzi i będzie wrzask.. a już jedna próba skończyła się niepowodzeniem..

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
Hej naczytalam sie wczoraj forum w nocy i śnił mi się mój poród ale tak realistyczny że mogłabym Wam relacje napisać ojej to było dobre chcialabym w sumie taki poród jak we śnie

porodu niestety sobie nie zaplanujesz.. ja tak chciałam urodzić sn
i niestety skończyło się cc
co do kp, powinnaś sobie poradzić. Teraz technika umożliwia karmienie nawet przy wklęsłych brodawkach. A Twoje jeszcze może się wyciągnął jak już mały ssaczek się pojawi. Najważniejsze są chęci

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:16   #2364
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, w końcu dołączam na odchowalnie. Nie wiem czy mnie pamiętacie - pewnie nie z wielu powodów już nie pisałam na poczekalni. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Czasu mało i żeby wszystko czytać na bieżąco i żeby na bieżąco pisać, ale czasami udaje się coś podczytać więc może i napisać by wypadało
Helenka urodziła się o 20.40 21 maja SN, waga 4240 g, wzrost 56 cm. Od pierwszego skurczu do porodu 2 godziny 40 minut z czego podobno 10 minut partych ale dla mnie to była wieczność
witamy- lepiej późno niż wcale

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Dziewczyny chyba mam poczatki zapalenia piersi Jest tak jak Oczko wczoraj opisala. W piersi gula. Wyczulam ja w nocy i tylkodo tej.piersi przystawialam.mala jak sobie chciala possac przez sen ale gula jak.byla tak jest Wzielam apap, wsadzilam cieply oklad w stanik. Co jeszcze moge zrobic? I jak rozegrac karmienia? Wiem, ze przystawiac jak najwiecej do tej chorej piersi no ale do drugiej tez musze, coby sie tego samego nie nabawic... Gula jest od strony pachy i probowalam wykorzystac pozycje spod pachy ale mala nie chce tak jesc...
Wczoraj karmilam z tej piersi na dworze i mimo, ze bylo cieplo to.podejrzewam, ze moglo mnie przewiac. Poki co.czuje.sie dobrze, ale wole.nie ryzykowac, ze zetnie mnie z nog a bede sama z mala...
nadrabiam na raty więc nie wiem czy już się z tym uporałaś. Jakieś 3 dni temu miałam tak samo. Mimo przystawiania w różnych pozycjach gula nie znikała.. ciepłe okłady były za mało skuteczne..
przyłożyłam sobie gorący termofor, poleżałam tak z nim chyba z 15 minut i przystawiłam Wiktorka do piersi, gula pięknie się rozeszła.
w pierwszym tygodniu po porodzie przy takich akcjach też tylko tak się ratowałam.

Cytat:

Byłam z młodym w netto, fajne rajstopki są za 7,99zł szlafroczki, ale nie dotykałam, mata misiowa na podłogę ale mała jakieś bodziaki i kocyki... a i paputki ze skórzaną podeszwą, też za 7,99zł fajne do chusty bo stópki już jednak marzną
wzięłam jedną parę i dwie pary rajtek
widziałam, że o czymś zapomniałam
byłam dzisiaj w netto, ale nie wchodziłam na sklep, tylko mięsko kupowałam.. a czaiłam się na te rajstopki. dziś już nie mam jak po nie jechać.. może do jutra nie wykupią
a fajne te rajtki ? jaki rozmiar wzięłaś ?

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
odkąd skończył 5 miesięcy znowu budzi się w nocy na jedzenie, mój żarłoczek, ale nie płacze z powodu bólu brzuszka
więc nie narzekam!
mogę go karmić nawet co 2 godziny w nocy (jeśli Młody będzie się tego domagał), ale najważniejsze, że już nie krzyczy, nie pręży się o 4 -5 nad ranem...
oby tak dalej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:17   #2365
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Diabli mała pewnie budziła się tak często bo chciała przytulić się do cyca

Lonely nie namaścił nam go
rajstopki takie nawet grubsze wzięłam 68/74 i będzie miał na długo

zbieramy się

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-23 o 15:18
Stary 2013-09-23, 15:18   #2366
ada32
Wtajemniczenie

jakieś brzydkie te zdjęcia ..jakośc do bani..a i długo wchodzą coś..ale wszystkie mamy ten problem widzę...

jeszcze Gabryś
jak się bawi któregoś wieczoru wspomnianą zabawką we wózku..
i nie tylko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3083.jpg (131,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3091.jpg (80,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3100.jpg (137,3 KB, 31 załadowań)

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:24   #2367
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna, dzięki za info, myślałam że piszesz o tych dużych boxach po ok. 100sztuk za 57 zł, miały być w zeszłym tyg, u nas w pierwszy dzień promocji tylko kilka 3 było ...
No nie kazdy lubi te pomarańczowe.

a po ile były te fontanny w smyku pamiętasz moze?? Była ta co banka pokazała??

Laura

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 15:25   #2368
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jego ojciec miał 188cm..mój tato i bracia też ponad 180cm..Ja 169..takie chyba geny

no właśnie temat bardzo trudny powiem szczerze..
jeśli chodzi o te klocki "kształty" to jak najbardziej fajna zabawka dla roczniaka..ale muszą byc takie duże żeby do buzi nie wziął...mój wszystko pchał do buzi i raz mi sie "zatkał"..za zęby wcisną klocka i ani wte ani we wte ..masakra ale ostatecznie udało się..he he

nic też za bardzo go nie pocieszało jak pilot ..ten nasz do tv..komórki..itd
ale oczywiście raczej nie dawałam mu naszych tylko pilot zabawkę kupiłam czy komórke z muzyczkami..i swiatełkami...
jak miał 8-9 miesiecy to dostał własnie pod choinkę stół edukacyjny..taki mały ..na jakis czas interesowało...

dzięki za wypowiedzi co do wzrostu mojego syna.. anka niestety koszykarzem nie chce byc i nic ze sportu go nie rajcuje nad czym ubolewam...nawet na wf nie chce mu sie chodzic

Wiktorkowi zrobiłam teraz zdjątka jak bajke oglądał
Jaaaaaaaa Cieeeee Nie jedna dziewczynka mogłaby mu pozazdrościć tych cudnych loczków!!!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale ksiądz w końcu namaścił Bartusia ?

szybko się ogarnęłaś

super

już nie taki mały, rosną nam maluszki

nasz też, od dwóch dni świruje ze spaniem
ma problem z zaśnięciem i jest strasznie drażliwy...
dziś mi nie chciał zasnąć, tylko na spacerze troszkę pospał.. bałam się ryzykować żeby znowu się nie przemęczył i nie było takiej akcji jak wczoraj więc wsadziłam go do leżaczka i śpi już godzinę...
powinnam go wyciągnąć, ale troszkę się boję że się obudzi i będzie wrzask.. a już jedna próba skończyła się niepowodzeniem..

porodu niestety sobie nie zaplanujesz.. ja tak chciałam urodzić sn
i niestety skończyło się cc
co do kp, powinnaś sobie poradzić. Teraz technika umożliwia karmienie nawet przy wklęsłych brodawkach. A Twoje jeszcze może się wyciągnął jak już mały ssaczek się pojawi. Najważniejsze są chęci
No właśnie nasi z tego samego dnia i widzę,że te same etapy przechodzą
Wcześniej Tymek jak chciał spać to poprostu usypiał...a teraz? przed każdym zaśnięciem jest nerw

Cytat:
Diabli mała pewnie budziła się tak często bo chciała przytulić się do cyca

Lonely nie namaścił nam go
rajstopki takie nawet grubsze wzięłam 68/74 i będzie miał na długo

zbieramy się
Nie namaścił???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:44   #2369
deb
Zakorzenienie

Cytat:
to miałaś tak samo jak ja z waga małej i moja ginka u siebie w gabinecie i dzień przed porodem w szpitalu podawałą waga małej 3500 a tu suprise- 4170
a najlepsze tekst mojej gink do tż jak poszedł po świstek do becikowego- "przepraszam,że tak wyszło z ta wagą, jakby wyszła ta waga ponad 4 kg to by żona miała cn" ...........po tym tekscie tż jeszcze bardziej dumny ze dałąm rade urodzić sn
mój gin stwierdził że to urządzenie mierzy i może się tak 'pomylić' i ogólnie bronił lekarza ze szpitala. W szpitalu gdzie rodziłam jednej dziewczyny z sali zmierzyli że dziecko ma 4400 i nie uważali że to powód do cesarki gdyby mi ktoś powiedział że Helena ma 4200 to uciekłabym z krzykiem i nigdy jej nie urodziła
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:45   #2370
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, w końcu dołączam na odchowalnie. Nie wiem czy mnie pamiętacie - pewnie nie z wielu powodów już nie pisałam na poczekalni. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Czasu mało i żeby wszystko czytać na bieżąco i żeby na bieżąco pisać, ale czasami udaje się coś podczytać więc może i napisać by wypadało
Helenka urodziła się o 20.40 21 maja SN, waga 4240 g, wzrost 56 cm. Od pierwszego skurczu do porodu 2 godziny 40 minut z czego podobno 10 minut partych ale dla mnie to była wieczność
Oj zazdroszczę ;-) u mnie od pierwszego skurczu do porodu minęło 10 godzin a partych 50 minut-najdluzsza godzina w moim zyciu:-P
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości