ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 10:18   #2551
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cześć dziewczyny, niestety nie nadrabiam wybaczcie no ale naszło nas przedwczoraj na malowanie sypialni no i zaczęliśmy, no i dzisiaj dalszy ciąg. No a ja aktualnie mam trzeci dzień cyklu po odstawieniu tabsów, zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie
Stary 2013-09-23, 10:34   #2552
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

No wlasnie bo ja słyszałam że to wymysł i że wcale tak nie jest, a przecież sprawdzałam na sobie (jak mi wszyscy wmawiali że cuduje) i np. po drobiu mały wymiotował, a po smażonym itd bardzo bolał go brzuszek
ostatnio dopiero spróbowałam cytryny, dokładnie 3 dni temu.
Ja mniej więcej znam sie na produktach ale teoria nie do końca idzie z praktyką, bo tak jak piszesz jednemu szkodzi to drugiemu tamto a trzeciemu wszystko co niedozwolone a czwartemu nic a nic.
Raczej ciężko żeby matka była szczęśliwa i dziecko bezproblemowe, warto stawiać na to drugie
Zauważyłam też że im dziecko starsze tym jednak lepiej przyjmuje produkty, bo jak mojemu szkodziło wszystko do 4 miesiąca tak do tej pory już nic, ani cebula ani czekolada no nic. Oczywiście mówie o paru kostkach nie całej

No właśnie tak jest jak piszesz. Jednemu dziecku produkt zaszkodzi i bedzie problem ze spaniem,wypróżnaniem się itd a drugi nie zareaguje wcale. Układ trawienny się rozwija szybko u dziecka i coś co szkodziło miesiąc temu już nie zaszkodzi albo spowoduje mniejszą reakcję także warto próbować nowych rzeczy ale w bardzo małych ilościach.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
super jest, czekam aż się pojawią jakieś jesienne botki albo kozaki

a Wy sie namówiliłyście już z tymi bucikami ze zdjęcia? Jedna pisała ze za duze inna ze za małe , na Ciebie beda dobre? jak tak to ślę! a nóż się przydadzą , mi tylko zaledają w szafie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
właśnie wsunęłam panierowaną kanię.

Jak się jutro nie odezwę znaczy, że to nie była kania
odddezzwij się

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Wiecie co, widzę różnicę po braniu wiesiołka robię codziennie test owulacyjny (póki co pokazuje I kreskę), ale od dwóch dni obserwuję już glutki, więc owulka tuż, tuż tak bardzo chciałabym, żeby to był ten cs...
trzymamy za ten cykl kciukasy

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

dzis dostalam zawalu...Szonus przysypial u Tatusia na ramieniu,a ja zaszlam do sklepu.Podchodze do Nich,patrze na Malego,a On dziwne "maslane" oczy,w pol zmruzone,w bezruchu.Dotykam Go i cos mowie,a On nic,potrzasam lekko glowka,a On nadal nic,policzki chlodne,a mi serce stanelo.Wstrzasnelam nieco mocniej i sie ocknal z placzem.
Poprostu ze zmeczenia sobie przysypial z otwartymi oczami,bardzo dziwnie to wygladalo.

Dziewczyny a jak tam ciaza zbiorowa? Ktora bliska testowania?
Sama bym zawału dostała..nie rozumiem tłumaczenia Pani dr ze tak sie nie robi , trzeba reagowac szybko na zakrztuszenia przecież , na kazdym szkoleniu ratowniczym tak mowią! Niedotlenienie mózgu powoduje mega problemy i chyba liczy się kazda sekunda?? Ja bym reagowała...kładzeniem dziecka na poziomo i klepaniem miedzy łpatki albo i w ogole do góry nogami bardziej , tzn poziomo ale z głową niżej niż nózki

A co do ciązy zbiorowej..cóż ja za tydzien i pare dni mam termin @ . Nastawiłam się na brak ciązy, kupiłam sobie już ibuprom i podpaski

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość

Lineczko, cieszę się że czujesz wsparcie ze strony TŻta. To jest najważniejsze. A takie przejścia właśnie tylko cementują związek
Pierwszy raz poczułam fizyczne wsparcie Wczoraj mu o tym powiedziałam i podziękowałam miło mu było ale z drugiej strony musiał poczuć wyrzuty sumienia ze wczesniej byłam w tym sama..a on wiecznie był zmeczony
Takie przejscia cementują związek..ale za długie starania myslę nie jedna parę dzielą..

Witam się
Dziś jestem 3ci dzien na magnezie w dawkach końskich i póki co pierwszy raz od miesięcy nie czuje co pare minut skurczy w okolicach wiadomych w II fazie. Mam nadzieje ze będzie to tak działało aż do @. Ostatnio już 8 dni przed @ strasznie mi to dokuczało ,w sumie czuje się te dni jakbym już lada chwila miała dostać małpę i to takie głupie uczucie - i przede wszystkim za długo
W poniedzialek idę do lekarza pierwszy raz po laparo..ciekawe co da..czy Clo czy od razu iui.Trzymajcie kciuki bo jestem już zmęczona tym...teraz odpoczełam 1,5 miesiąca od lekarzy a tak biegałam i pewnie bede biegać co pare dni/tygodni od nowa

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-09-23 o 10:36
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:01   #2553
Dzastin08
Wtajemniczenie

Maru,żyjemy??!!
Pszczoua, super że współpraca z Julkiem Wam się tak układa i że jest grzeczny
za tygodnie

Widzę,że wszystkie się za malowanie wzięły
Ja zaraz lecę się ogarniać i muszę obrać ziemniaki i fasolkę.

Wrzucam foto obiecanej fury Kamilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05519.jpg (103,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05524.jpg (87,0 KB, 13 załadowań)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:11   #2554
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
a Wy sie namówiliłyście już z tymi bucikami ze zdjęcia? Jedna pisała ze za duze inna ze za małe , na Ciebie beda dobre? jak tak to ślę! a nóż się przydadzą , mi tylko zaledają w szafie

odddezzwij się
Odzywam się, więc żyję
Tylko mam cholerne zakwasy od łażenia i schylania się za grzybami (bo ja ślepa to łaziłam prawie cały czas zgięta w pół
Co do butów to akurat na mnie byłyby ok, z tego co mierzyłam moje buty to płaskie mają ok 25 ale z obcasem ok 26. Więc jak innej chętnej nie ma to biorę

Aaa Kocur, do tej grupy Twojej na fb to można coś dorzucić? Mam trochę ciuchów z metką zalegających w szafie ..
Stary 2013-09-23, 11:18   #2555
IsiaG
Zadomowienie

Hej, witam się.
Trochę mi zeszło zanim was nadrobiłam.
Piszecie, że u Was brzydko za oknem a u nas słońce pięknie świeci. Więc jak coś, to słońce u nas się schowało.
Chyba mam mało pokarmu....buuu wczoraj na wieczór mała wypiła z obu piersi i jeszcze butlę obaliła. Na noc znowu to samo, dwie piersi i butla. Chyba dziś się przejdę do rossmana po mleko Hipp. Na razie jechałam na próbkach, ale się kończą. Strategia jest taka: w dzień piersi, sok i co drugi dzień coś ze słoiczka a w nocy pierś i butla. Trudno.

Cytat:
Dzień dobry!

Nogi mi do tyłka wchodzą, nadrobię Was później zresztą mam robotę ....
Ale łowy udane

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
zrobie tak jak piszesz. Nasza kotka jest mloda (w lipcu skonczyla rok) i troche jeszcze durna, nie miala nigdy mlodych i miec nie bedzie (mamy zamysl na sterylizacje) i boje sie troche, ze to polaczenie przyspozy nam jakis klopotow... ale moze rzeczywiscie jak zaspokoi ciekawosc to da sobie spokoj... no nic, pojde za Twoja rada, zobaczymy co z tego wyniknie. Dziekuje
To daj znać jak poszło.

Cytat:
właśnie wsunęłam panierowaną kanię.

Jak się jutro nie odezwę znaczy, że to nie była kania
Odezwij się Maru!!!!

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

A my nadal sie urlopujemy,pogoda nie bardzo dopisuje,dzis o dziwo nie padalo,wiec pospacerowalismy po Gubalowce i... schylilam sie do wozka i pach, nie moglam sie podniesc.Tak mi cos poszlow krzyzu.Lata temu leczylam sie z rwy kulszowej,raz na jakis czas w taki sposob mi sie przypomina.Dziwie sie,ze w ciazy mnie ominelo,ale teraz od dzwigania itp. wkoncu dalo znac.Najgorsze,ze dzis startujemy ze starankami,smieje sie do Meza,ze bedzie moim masazysta zobaczymy co z tego wyjdzie

dzis dostalam zawalu...Szonus przysypial u Tatusia na ramieniu,a ja zaszlam do sklepu.Podchodze do Nich,patrze na Malego,a On dziwne "maslane" oczy,w pol zmruzone,w bezruchu.Dotykam Go i cos mowie,a On nic,potrzasam lekko glowka,a On nadal nic,policzki chlodne,a mi serce stanelo.Wstrzasnelam nieco mocniej i sie ocknal z placzem.
Poprostu ze zmeczenia sobie przysypial z otwartymi oczami,bardzo dziwnie to wygladalo.

Dziewczyny a jak tam ciaza zbiorowa? Ktora bliska testowania?

przed chwila sobie poczytalam o roznych pytaniach o dzieciach do Pani Doktor
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...%C5%84ska#ipad
Powodzenia w starankach.
No to Szonuś nieżle wykończony, że zasnął z otwartymi oczami.
Nasza czasami też ma taką zawiechę. patrzy a nie widzi, nie reaguje, wtedy tylko smoka do buzi i już śpi.
Pytania do pani doktor, hmmm dziwne niektóre odpowiedzi. W sumie nic nowego sie nie dowiedziałam.
Pogoda raczej sie nie polepszy.

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość
Tydzień mnie nie było, nadrobiłam w miarę bo niedobrze i mdli i wszystko naraz bleeeeee! Nie było mnie, gdyż jak mój TŻ jest w PL to staramy się nacieszyć sobą ile tylko można więc przepraszam że Was opuściłam chwilowo ale mam dobrą wymówkę hihi :P Czuję się okropnie wiecie?? nie dość że pogoda beznadziejna, mój dziś pojechał, zaraz wypluję własny żołądek to jeszcze jakieś przeziębienie mnie bierze. Dlatego nawet nie mam siły pisać i nadrabiać wpis po wpisie strona po stronie... Nie przyswajam mięsa, ani nic smażonego poza rybą. Niedobrze mi na słodkie. Jem jaja, owoce i warzywa bo to pochłaniam wręcz miskami. No i ładnie TŻ dzwoni n granicy jest właśnie a ja siedziałam w łazience i modliłam się żeby wkońcu przestać oddawać kolację. To mnie wykończy...

Kurde! kicham! smarkam! rzygam! latam sikać! ja się wykończę i chyba wyłożę materac w łazience. Ja tam właściwie mieszkam teraz... Oj dzidzia, dajesz mi popalić ... :P będzie łobuz. Po mamusi. Pięknie.
Współczuję....dobrze, że ja w ciąży miałam tylko mdłości. Najgorsze przy myciu zębów.
łobuz, łobuz...albo łobuziara.

Cytat:
Witam się
Dziś jestem 3ci dzien na magnezie w dawkach końskich i póki co pierwszy raz od miesięcy nie czuje co pare minut skurczy w okolicach wiadomych w II fazie. Mam nadzieje ze będzie to tak działało aż do @. Ostatnio już 8 dni przed @ strasznie mi to dokuczało ,w sumie czuje się te dni jakbym już lada chwila miała dostać małpę i to takie głupie uczucie - i przede wszystkim za długo
W poniedzialek idę do lekarza pierwszy raz po laparo..ciekawe co da..czy Clo czy od razu iui.Trzymajcie kciuki bo jestem już zmęczona tym...teraz odpoczełam 1,5 miesiąca od lekarzy a tak biegałam i pewnie bede biegać co pare dni/tygodni od nowa

Taki nasz los... takze uzbrój się w cierpliwość i biegaj. Może nagroda jest tuż tuż.

Lidka raczkuje wspak. A raczej czołga się, dziś rano miałam ją w łóżku, dałam jej zabawki i tak sobie na brzuszku leżała a ja się kimnęłam. Jak się obudziłam Lidki nie ma a ta w tunelu pod kołdrą w nogach prawie leży i gaworzy. Poszła do tyłu, teraz wiem jak ona do tych firanek idzie - raczek.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Ufff, przeczytałam, że Maru zyje. Czyli jednak kania

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-09-23 o 11:19
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:35   #2556
kooocur
Zakorzenienie

Weszłam chciałam poczytać i coś napisac i co?????

Syn walnął kupona!!!

Ide bo śmierdzi pół domu

Rano zrobiłam teścik i nie będziecie ciotkami ponownie...

Szkoda bo teraz będzie włochata MIA

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:51   #2557
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Taki nasz los... takze uzbrój się w cierpliwość i biegaj. Może nagroda jest tuż tuż.

może se buty do biegania kupie?
Stary 2013-09-23, 12:27   #2558
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

no niezły! teraz to już będzie mógł się troche "powozić"
Cytat:

Lidka raczkuje wspak. A raczej czołga się, dziś rano miałam ją w łóżku, dałam jej zabawki i tak sobie na brzuszku leżała a ja się kimnęłam. Jak się obudziłam Lidki nie ma a ta w tunelu pod kołdrą w nogach prawie leży i gaworzy. Poszła do tyłu, teraz wiem jak ona do tych firanek idzie - raczek.
każdy sposób jest dobry!

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:43   #2559
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny które są już mamusiami, czy prałyście dla maleństwa rzeczy typu kocyk, rożek itp?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:45   #2560
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny które są już mamusiami, czy prałyście dla maleństwa rzeczy typu kocyk, rożek itp?
Rożka nie mam, ale kocyki prałam. Jednak to jest z fabryki, farbowane. To nie jest prane, zanim trafi do sklepu.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-23, 13:57   #2561
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Rożka nie mam, ale kocyki prałam. Jednak to jest z fabryki, farbowane. To nie jest prane, zanim trafi do sklepu.
dziękuję

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:00   #2562
Linka1984
Zakorzenienie

co tak cicho?? gdzie spam dla Linki?
Stary 2013-09-23, 14:34   #2563
...Skierka...
Zakorzenienie

spam dla Linki

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:39   #2564
Linka1984
Zakorzenienie

Stary 2013-09-23, 14:49   #2565
bajka1807
Zakorzenienie

spaaam

koocur a to ty cos podejrzewalas ze testowalas?

w ogole kiedy mozna zaczac cwiczyc po SN? musze wykorzystac to ze mam 6,5 kg mniej jak przed ciaza i zaczac sie ruszac bo zaraz nadrobie to co w ciazy zgubilam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:58   #2566
IsiaG
Zadomowienie

spam dla Linki

Ja nie mam czasu ćwiczyć. Mój mąż nigdzie nie jeździ, wraca zawsze do domu na obiad, tak samo jak starsza córka....A jak mam chwilę czasu, to wolę usiąść i odpocząć albo idę spać

Swoją drogą to dziwnie brzmi, jak czytam, że zgubiłam w czasie ciąży. Przeważnie, to się gubi PO ciąży, nie w czasie.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-09-23 o 15:00
Stary 2013-09-23, 15:01   #2567
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, niestety nie nadrabiam wybaczcie no ale naszło nas przedwczoraj na malowanie sypialni no i zaczęliśmy, no i dzisiaj dalszy ciąg. No a ja aktualnie mam trzeci dzień cyklu po odstawieniu tabsów, zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie
Jaki kolor?
Cytat:

Cytat:

Bardzo fajna fura

Po wizycie u diabetologa ok.Cukry po insulinie ładne.Następna wizyta 16.10

Potem pojechaliśmy po tą farbe wybraliśmy Dulux Czerwień Flamenco.
Robota będzie dopiero w sobote bo tż ma nocki a nie chce sama zostawać w mieszkaniu po malowaniu.Stwierdziliśmy że zostane w domu,przez dzień bede w innym pokoju a dwie noce będziemy spali u małego.
Mam nadzieje że przy takich środkach ostrożnośći nic się nie stanie...

Jeszcze nad łóżkiem bedą naklejki-dwa białe kotySentecji na ściane jeszcze nie wybraliśmy.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:12   #2568
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Maru,żyjemy??!!
Pszczoua, super że współpraca z Julkiem Wam się tak układa i że jest grzeczny
za tygodnie

Widzę,że wszystkie się za malowanie wzięły
Ja zaraz lecę się ogarniać i muszę obrać ziemniaki i fasolkę.

No super!!! Naprawdę mi się podoba

Cytat:
Ja prałam

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jaki kolor?

Bardzo fajna fura

Robota będzie dopiero w sobote bo tż ma nocki a nie chce sama zostawać w mieszkaniu po malowaniu.Stwierdziliśmy że zostane w domu,przez dzień bede w innym pokoju a dwie noce będziemy spali u małego.

Jeszcze nad łóżkiem bedą naklejki-dwa białe kotySentecji na ściane jeszcze nie wybraliśmy.
Czeeekaaam na efekty

SPAM dla LINKI

Nie pamiętam czy się witałam..
Ale jak nie to witam raz jeszcze

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:29   #2569
Sophia_1
Zadomowienie

Maru ciesze sie ze kania okazala sie kania

Mrau mam nadzieje, ze te mdlosci mina zaraz co do nieobecnosci to rozumiemy, rozumiemy

Bazile ja bym chyba tez miala stan przedzawalowy. I ta rade to sobie lekarka moze wsadzic, juz to widze jak matka stoi i czeka, az jej dziecko sie odksztusi Ja do dzis pamietam jak moja mlodsza siostra zadlawila sie kaawalkiem kurczaka i jak nia tata trzasl do gory nogami...

Poniewaz moje dziecko spi jakby ja materacyk i wozek w doope piekly nadrabiam Was od rana i nie pamietam juz co komu mialam Tz tez spi po nocce jeszcze... U nas dzis sloneczko jest, ale i wiatr jest tez i nie wiem sama - werandowac czy nie????? Oszaleje! Zdarzylam jednak obleciec kurze w mieszkaniu i troche kuchnie ogarnac.

Isia pozwolilismy dla kotki obwachac mala i nie wykazuje juz wiekszego zainteresowania. Tzn podejcie co jakis zerknac, spoglada jak mala sie wierci, a jak zaczyna plakac to w ogole wychodzi z pokoju moze cos z tego bedzie

I co wiecej, no nie pamietam....

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:31   #2570
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Jaki kolor?

Zielono-szary
Stary 2013-09-23, 15:36   #2571
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Moja szwagierka w 8miesiącu ciązy malowała z męzem pokój na niebiesko sniezką , nie podobał się się kolor i wcale sie nie zmywała a miała byc zmywalna i polecieli po duluxa i malowali na jasniejszy po paru dniach Ona zdrowa , dziecko zdrowe to taka swieża sprawa bo mały ma dokladnie miesiąc i 2 tygodnie

ja tez 3 tygodnie temu malowałam duluxem - szczypta cynamonu - był lekki zapach 2 dni ale nie smród , nic duszącego
Stary 2013-09-23, 16:03   #2572
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Tak, pralam.

Dzastin fura Kamilka pierwsza klasa

Kocur co Ty tu wyskakujesz z testem i uciekasz

Stary 2013-09-23, 16:49   #2573
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Moja szwagierka w 8miesiącu ciązy malowała z męzem pokój na niebiesko sniezką , nie podobał się się kolor i wcale sie nie zmywała a miała byc zmywalna i polecieli po duluxa i malowali na jasniejszy po paru dniach Ona zdrowa , dziecko zdrowe to taka swieża sprawa bo mały ma dokladnie miesiąc i 2 tygodnie

ja tez 3 tygodnie temu malowałam duluxem - szczypta cynamonu - był lekki zapach 2 dni ale nie smród , nic duszącego
Też mi się tak wydaje że nie ma co wariowaćOdpowiednia ostrożność i będzie ok.

Zamówiłam już na allegro koty które bedą na ścianieNie moge się doczekać efektu.

Jednak nie bedą dwa tylko cała rodzinka w kolorze kremowym

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-09-23 o 16:56
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:28   #2574
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
co tak cicho?? gdzie spam dla Linki?
SPAM dla Linki
Cytat:
No właśnie tak jest jak piszesz. Jednemu dziecku produkt zaszkodzi i bedzie problem ze spaniem,wypróżnaniem się itd a drugi nie zareaguje wcale. Układ trawienny się rozwija szybko u dziecka i coś co szkodziło miesiąc temu już nie zaszkodzi albo spowoduje mniejszą reakcję także warto próbować nowych rzeczy ale w bardzo małych ilościach.

odddezzwij się

trzymamy za ten cykl kciukasy

Sama bym zawału dostała..nie rozumiem tłumaczenia Pani dr ze tak sie nie robi , trzeba reagowac szybko na zakrztuszenia przecież , na kazdym szkoleniu ratowniczym tak mowią! Niedotlenienie mózgu powoduje mega problemy i chyba liczy się kazda sekunda?? Ja bym reagowała...kładzeniem dziecka na poziomo i klepaniem miedzy łpatki albo i w ogole do góry nogami bardziej , tzn poziomo ale z głową niżej niż nózki

A co do ciązy zbiorowej..cóż ja za tydzien i pare dni mam termin @ . Nastawiłam się na brak ciązy, kupiłam sobie już ibuprom i podpaski

Pierwszy raz poczułam fizyczne wsparcie Wczoraj mu o tym powiedziałam i podziękowałam miło mu było ale z drugiej strony musiał poczuć wyrzuty sumienia ze wczesniej byłam w tym sama..a on wiecznie był zmeczony
Takie przejscia cementują związek..ale za długie starania myslę nie jedna parę dzielą..

Witam się
Linka dasz radę, wszystkie damy i będziemy świetnymi mamusiami...no bo kto jak nie my

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Weszłam chciałam poczytać i coś napisac i co?????

Syn walnął kupona!!!

Ide bo śmierdzi pół domu

Rano zrobiłam teścik i nie będziecie ciotkami ponownie...

Szkoda bo teraz będzie włochata MIA

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Zielono-szary
Pokażesz? Prosimy

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 18:22   #2575
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Jaki kolor?

Bardzo fajna fura

Ciekawie to brzmi. Kocham koty
Jak bedziesz spala w innym pokoju przez dwa dni to nic sie nie stanie. Teraz farby nie,sa takie toksyczne jak kiedys. Nie masz co sie obawiac.

Cytat:
Też mi się tak wydaje że nie ma co wariowaćOdpowiednia ostrożność i będzie ok.

Zamówiłam już na allegro koty które bedą na ścianieNie moge się doczekać efektu.

Jednak nie bedą dwa tylko cała rodzinka w kolorze kremowym
Pokaz te koty

Witam sie, bo chyba jeszcze dzis nie pisalam :jezyk:
Do mnie przyszly dzis dwie pary portek i spodnica zamowione na all. I ciesze sie przeogromnie, bo wszystko lezy super. W koncu bede miala w czym chodzic.
A jutro ide na warsztaty brzuszkowe z "Mamo to ja".

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 18:33   #2576
nuna2
Zakorzenienie

kochane, odezwę się, jak się u nas unormuje... Julci coś dolega, nie mam pojęcia co... Płacze jak nie wiem, ma wodniste kupy... jutro zawozimy mocz do badania...
Stary 2013-09-23, 18:36   #2577
kwitka13
Zadomowienie

Heja moje mądre koleżanki
Podlizuję się, bo mam problem i liczę, że któraś mi pomoże...
Człowiek im starszy tym głupszy (a niby powinno być odwrotnie) i kwicia se zapomniała jak przeciągnąć formułę w excelu tzn jak i co zablokować coby mi FAŁSZe nie wychodziły...
Żałosne wiem
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 18:51   #2578
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochane, odezwę się, jak się u nas unormuje... Julci coś dolega, nie mam pojęcia co... Płacze jak nie wiem, ma wodniste kupy... jutro zawozimy mocz do badania...
Oj co jej biedulka mala. Mam nadzieje, ze to cos chwilowego i zaraz przejdzie. Buziaki dla Julci

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Heja moje mądre koleżanki
Podlizuję się, bo mam problem i liczę, że któraś mi pomoże...
Człowiek im starszy tym głupszy (a niby powinno być odwrotnie) i kwicia se zapomniała jak przeciągnąć formułę w excelu tzn jak i co zablokować coby mi FAŁSZe nie wychodziły...
Żałosne wiem
Oj ja nie czaje tematu kompletnie mimo, ze lata temu kurs excela robilam. Wszystko sie ulotnilo z glowy niestety. Zreszta jestem usprawiedliwiona, moje szare komorki pracuja teraz typowo ciazowo :jezyk:

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 18:54   #2579
Sophia_1
Zadomowienie

Kwicia chodzi Ci o to, ze kursor kierujesz w prawy dolny rog komorki i wciskasz alt (ktory, nie powiem) lub shift i pojawi sie taki plus i przeciagasz.... przypomnialam cos???

QUOTE=iza243;42952516]Też mi się tak wydaje że nie ma co wariowaćOdpowiednia ostrożność i będzie ok.

Jednak nie bedą dwa tylko cała rodzinka w kolorze kremowym[/QUOTE]
Pokaz, pokaz

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
O matko biedna Julcia i biedna Ty. Trzymajcie sie i mam nadzieje, ze szybko ustala co i jak.

Idziemy zazyc wieczorna toalete.
Moze uda mi sie zajrzec jeszcze raz i zorganizozowac choc jeden spam

Stary 2013-09-23, 19:00   #2580
kwitka13
Zadomowienie

Sophia jak przeciągać to wiem tylko nie wiem co wstawić w formułę ($ ?) żeby się ona odpowiednio odnosiła...
Z tymi altami i shiftami to nie wiem jakby miało działać
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości