Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 16:06   #1321
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Sto lat dla Krzysia Tasia34, oraz Mikołajka achna79
Stary 2013-09-23, 16:27   #1322
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo!

Pani, ja dokarmiam małego, także nie jest wyłącznie na piersi. Tak sobie sprawdziłam, dwa miesiące temu ważył 6215g, teraz 7480, więc przyrost 630g/miesiąc a wg. lekarki powinno być 800-900g.

corka_rosy
nestelle witaj

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

ostatnio nie śpie od 4 bo jak go biorę na karmienie (KP tylko rano) to mam tę przyjemność go przytulać, głaskać po główce i wiem że to ostatnie takie chwile...
Jeszcze chciałam się pożalić bo juz kiedyś pisałam że mam małego ponuraka, a ten kuzynki syn (8mies) ma taką mimike że nawet jak jęczy to wydaje się uśmiechnięty. I wszyscy go tak chwalą, jaki jest uśmiechnięty że mimo długiego czasu niezwracania uwagi zaczęło mnie to dotykać... bo Kamilek bardzo rzadko się uśmiecha.

Co do pogrubionego to ja też wiem, że to już ostatki... widze, że coraz mniej mleka. Mały w sobotę kończy 5 miesięcy a jak sobie pomyślę, że miałam juz wiele razy rezygnować z kp to się ciesze, że tyle wytrwałam

Kubuś z kolei jest bardzo pogodnym dziecka - uśmiecha się od rana jak wyspany i najedzony, gorzej wieczorem bo włącza się Jaś Maruda Ale cieszę się, bo do wzystkich rozdaje uśmiechy naokoło mój słodziak malutki Oczywiście największa radośc jak tatuś przychodzi - mamusia się już trochę znudziła
I nie przejmuj się, może taka natura Kamilka

Dziewczyny, znacie słoiczki Hamanek ? Bo Kubuś je uwielbia, mama mi w Czechach kupuje, wydają się ok - Kubcio jadł maliny, jabłko.

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-09-23 o 16:29
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:47   #1323
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej - jak tak na szybko tylko chcialam sie wam pochwalic. Ze mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu. ( Jak powiedzial, dawno tak pogodnego dziecka nie widzial )Milus o malo nie zagadal go na smierc hahaha.
No i go zwarzylam i w ciagu 10dni przybral 300gram

No nic wyplata przyszla - jade na centrum sasasa.

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam was o pomoc zupełnie nie radze sobie z rozszerzaniem diety a moja mala mimo,ze skonczyla wczoraj 6 miesiecy wazy tylko 7300kg lekarka mówi,ze prawidłowo ale jak czytam ile wasze maluchy waza to moja jest ociupinka,teraz na dodatek nie chce mi jesc,daje jej niemal na sile...
Podawalam jej juz marchew,marchew ziemniaki,dynie ziemniaki,marchew ryz,nie dawalam jeszcze owocow bo sie boje,poniewaz mala dluugo miala biegunki a slyszalam,ze moga byc np po jablku,ale dzis chyba sprobuje podac.Moze dawac jej jakies kaszki do mleka ale co polecacie?Zalamana jestem,teraz jeszcze musimy zmieniac mleko z pepti na ha i boje sie rewolucji aj niby mala jest energiczna ruchliwa ale chciala bym,zeby lepiej jadla.Moze jakies soczki ale jakie na poczatek?
kaszki holle

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE! Zrobiłam mu dziś duży słoiczek rosołku z ryżem (zrobiłam bo dogotowałam glutenu ). Zjadł 2 łyżeczki. Pluł, krzywił, telepał (w końcu "cząstki" ryżu były )... stwierdziłam, że spróbuję z jarzynówką (po 4 miesiącu, z tych, do których miałam mięcho dodawać). Zjadł i płakał o jeszcze... 130 ml poszło jak burza....
no no kolejna tajemnica
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dzisiaj krew w żyłach mi zamarzła. położyłam KArola w łóżeczku, odwracam się za chwilę a on tak się na boku podciągnął przy szczebelkach, że aż głowa wystawała nad łóżeczko... do tego jedną nogę na górę zarzucił... zamarłam. tż będzie dziś obniżał poziom
a to siłacz

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Pytanie z serii głupich. Jeżeli rozszerzam dziecku jedzenie, próbowało już prawie wszystkich warzyw, wiekszość owoców, na początku dostawał po łyżeczce, dwie a nic się nie dzieje z brzuszkiem i wszystko jest ok to ile czasu musze wprowadzać zanim podam pół malego słoiczka a potem cały??? Narazie daje tak jak ptaszkowi po troszku, dla poznania.... a widze ze on aż się pali do tych sloiczków a ja po 3 dniach wyrzucam więc moge już zwiększać do całego???
my juz jemy po pół słoika. już sporo rozszerzasz skoro wszystko probowal wiec ja bym juz dawala pol, a nawet caly jak ma ochote. nam jeszcze do sprobowania zostalo pare sloikow i potem bedziemy juz cale jesc

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na dwór? kurtki -jakie a moze kombinezony cienkie ? ja juz sama niewiem ...jestem za zimnym chowem ...ale ta pogoda dobija raz zimno raz ciepło ..... efekt taki ze moj syn albo w bluzie albo kurtce .do tego namietnie zdejmuje skarpety i wszelkie "na stopy" ....
body dlugi rekaw plus pajac polarowaty albo body dlugi plus spioch plus bluza. wlasnie szukam kombinezonu a kurtka juz czeka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hejo!
Dziewczyny, znacie słoiczki Hamanek ?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:14   #1324
nati_85
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Nadrabiam i jeszcze został mi dzisiejszy dzień, ale tak w skrócie:

Dla wszystkich solenizantów

Ewkaa za wagę.

Liwka myślę, że najgorszy pierwszy tydzień. Zobaczysz wszystko sobie poukładasz i jeszcze będziesz miała czas na wizaż. I trzymam kciuki, żebyś znalazła kogoś do opieki w październiku.

Klementynka zdrówka dla Tż.

Kwiatuszek zdrówka dla Karolka i podejrzane z tymi kluczami.

BYou świetna pozycja do spania. Mój też tak czasem śpi.

Dragusia zdrówka dla Florka.

JolanT dużo tych kleszczy się do was doczepiło. No i za refleks, że nie zdążyły się nigdzie wpić.

Despa koniecznie nagraj.

Kasia za imprezkę no i super, że się dobrze bawiłaś.
Nadrabiam dalej...
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:34   #1325
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dołączam się
dla solenizantów

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:51   #1326
maria28
Kniaginia

Cytat:
Hej - jak tak na szybko tylko chcialam sie wam pochwalic. Ze mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu. ( Jak powiedzial, dawno tak pogodnego dziecka nie widzial )Milus o malo nie zagadal go na smierc hahaha.

No wiadomo!
A co już lecisz nakupować?

Cytat:
a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE!
A to wyrafinowany smakosz!

Cytat:
Dzisiaj krew w żyłach mi zamarzła. położyłam KArola w łóżeczku, odwracam się za chwilę a on tak się na boku podciągnął przy szczebelkach, że aż głowa wystawała nad łóżeczko... do tego jedną nogę na górę zarzucił... zamarłam. tż będzie dziś obniżał poziom
Obniż, obniż. Ja już jakiś czas temu to zrobiłam.

Cytat:
powinnam Ci juz dziuple wyskrobac

Cytat:
Pytanie z serii głupich. Jeżeli rozszerzam dziecku jedzenie, próbowało już prawie wszystkich warzyw, wiekszość owoców, na początku dostawał po łyżeczce, dwie a nic się nie dzieje z brzuszkiem i wszystko jest ok to ile czasu musze wprowadzać zanim podam pół malego słoiczka a potem cały??? Narazie daje tak jak ptaszkowi po troszku, dla poznania.... a widze ze on aż się pali do tych sloiczków a ja po 3 dniach wyrzucam więc moge już zwiększać do całego???
Kurcze, tak czytam i myślę, że spokojnie możesz.
Ja jakoś tak tylko 2 pierwsze podania byłam ostrożna, a potem już leciałam ostro: po pół słoiczka albo cały pojemniczek ok 50/60 ml mojej papki.

Cytat:
n
dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na dwór? kurtki -jakie a moze kombinezony cienkie ?
Kurteczka przeciwdeszczowa z podpinką albo takie kurtałki dwuwarstwowe żakieto podobne.

Cytat:

maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:54   #1327
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Byliśmy dziś na szczepieniu i Wojtek ma podejrzenie anemii (pobrano mu krew) i za mało przybrał, bo w 5 tyg. tylko 370 gram Mam go dokarmiać kaszką ryżową - byłam w sklepie, oglądałam i faktycznie jest w nich sam cukier... Mam mętlik w głowie, a przede wszystkim jest mi strasznie przykro, że moje mleko mu nie wystarcza Ostatnio nawet intuicyjnie zaczęłam go częściej karmić, mimo, że się nie dopomina, ale i tak za mało przybiera... Planowałam karmić do 6 mies. tylko i wyłącznie piersią. Życie weryfikuje. Smutno mi bardzo.

(sorki za pamiętniczek, zaraz Was ponadrabiam)
Powodzenia dacie rade
Cytat:

mój ma żelazo 9,7 (dolny prób to 9) i też mam znów dawać actiferol i wprowadzić żółtko.

Laski, ponawiam pytanie, któraś daje już żółtko? JAK??? mojego całego wstrzącha i za nic jeść nie chce...

, ale na czysto też pyszny. soczysty ja robię bardzo intensywne sałatki, więc wszystko inne nawet nie solone.
no chyba że prosta sałatka lub pojedynczy dodatek, wtedy szaleję z marynatą
o to zoltko tez mam pytanie, musze udac sie do pediatry mam duuzo pytan
mialam dac bez konsultacji i mam dylemat bo moze skonsultowac..
Wprowadzilam gluten, jemy kaszke nie mam niestety tych z holle/y u siebie i bede musiala zakupic przez internet bo teraz lecimy na kaszce z nestle..;/

Witam, mam kolejne strony do nadrobienia, tydzien mnie nie bylo.
Chwale sie mam juz na dzialce wode a pod konoec wrzesnia przychodzi pan glazurnik, w tym roku sie nie wprowadzamy ale prace postepuja, idzie do przodu.

Mam pare pytan do doswiadczonych mamusiek
a mianowicie:

Synek moj zaczal sie podnosic, jak go trzymamy na raczkach rwie sie i 'siedzi' chwilke tak go trzymamy, ale moja mama stweirdzila, ze on sie pochyla do przodu .. jej slowa 'leci do przodu'.. trzyma prosto czasem sie nachyla jakby cos chcial dostac, dotknac chyba to normalne prawda??

Pisalyscie o jakims odplamiaczu do ubranek?jaki to? hmm w zwiazku z tym ze wracam do pracy za miesiac musze sie zaopatrzyc bo ja jak to ja uwazalam zeby dziecko nie mialo mleka, jedzonka wszedzie ale znajac mojego syna to sie z innymi nie bedzie cackal

Co do warzywek i owocow ja 'mam' ogrodek i troche w nim jest rzeczy wiec skorzystam w tym tygodniu.
Jezeli ugotuje zupke, zrobie wywar dodam miesko i zmiksuje to bedzie ok?? :P
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 18:13   #1328
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł,heloł laseczi moje kochane!!!
Po półtora miesiąca nieobecnosci witam sie spowrotem
No cześć kochana Nareszcie zajrzałaś

Cytat:
A teraz za to że się chwale przyjdą kosmici i wszystko jak zwykle sie odwróci.
Właśnie, uważaj z tym chwaleniem się Mówię z autopsji

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
i fla tych co nie mają fb Karol pomagający mamie rozpakować zmywarkę

no co ty on juz od dawna gotuje foto ponizej
WOW

Cytat:
patrzcie co znalazlam, mamusie KP
He he
(ale mało higieniczne )

Cytat:

No super pochwały Ale takie oczywiste to przecież

Cytat:
a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE! Zrobiłam mu dziś duży słoiczek rosołku z ryżem (zrobiłam bo dogotowałam glutenu ). Zjadł 2 łyżeczki. Pluł, krzywił, telepał (w końcu "cząstki" ryżu były )... stwierdziłam, że spróbuję z jarzynówką (po 4 miesiącu, z tych, do których miałam mięcho dodawać). Zjadł i płakał o jeszcze... 130 ml poszło jak burza....

Cytat:
dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na dwór? kurtki -jakie a moze kombinezony cienkie ? ja juz sama niewiem ...jestem za zimnym chowem ...ale ta pogoda dobija raz zimno raz ciepło ..... efekt taki ze moj syn albo w bluzie albo kurtce .do tego namietnie zdejmuje skarpety i wszelkie "na stopy" ....
Body z krótkim, na to bluzka z długim + półśpiochy (albo rajstopki i spodenki, jak b. zimno), do tego bluza z kapturem albo kurteczka polarkowa I kocyk

Dziś była taka dziwna pogoda, że co chila Krzysia przykrywałam, odkrywałam, rozpinałam troszkę, zapinałam...

Cytat:
Tak sobie sprawdziłam, dwa miesiące temu ważył 6215g, teraz 7480, więc przyrost 630g/miesiąc a wg. lekarki powinno być 800-900g.

Kubuś z kolei jest bardzo pogodnym dziecka - uśmiecha się od rana jak wyspany i najedzony, gorzej wieczorem bo włącza się Jaś Maruda Ale cieszę się, bo do wzystkich rozdaje uśmiechy naokoło mój słodziak malutki Oczywiście największa radośc jak tatuś przychodzi - mamusia się już trochę znudziła
Pogrubione - coooo? Chyba w trzech pierwszych mcach taki przyrost?? Teraz to 100-150 na tydzień, 400-600 na mc (no tak średnio ), więc chyba BARDZO DOBRZE przybrał...

Cytat:

Dziękujemy
I wszystkim innym też

Oprócz 5 mcy Krzysia dziś też inna rocznica - nasze 16 lat z TŻ

Dziś spacer "miejski" był, z kumpelą - byłyśmy na poczcie po paczkę (nosidełko ), w Tesco i poszłyśmy też do przychodni zważyć dzieci - w zeszły wtorek Krzyś ważył 7500, a dziś 7750 A miał zwolnić podobno
I robię na All zakupy typu "niezbędnik" na 1. karmienie Łyżeczka, kubeczek, gryzak do owoców, coś jeszcze..?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 18:44   #1329
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Pogrubione - coooo? Chyba w trzech pierwszych mcach taki przyrost?? Teraz to 100-150 na tydzień, 400-600 na mc (no tak średnio ), więc chyba BARDZO DOBRZE przybrał...
No właśnie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:08   #1330
monicca1989
Zakorzenienie

Właśnie jesteśmy po pierwszym żółtku Najpierw zaczęłam dawać samo ale strasznie sypkie i wypadało Filipowi z buzi, miał wszędzie a najwięcej na szyi, więc na szybko wzięłam dołożyłam 2 łyżeczki musu brzoskwinia-jabłko, zamieszałam i zjadł aż mu się uszy trzęsły

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

pierwszy raz zostałaś chrzestną?
Tak pierwszy raz

Cytat:
mój słoików z mięsem też za bardzo nie chce, za to jak sama mu zrobię to wcina (babcia mu cielaczka uhodowała)

Co do słoików to zauważyłam to samo, jak sama zrobię to zjada po 180-200ml a kupnego słoiczka z mięsem nie bardzo pół do 3/4 dużego a warzywne jadł całe

Cytat:
Ja od początku dawałam tak, żeby przez 3 dni dać cały mały słoiczek. Pierwszego dnia ze 3-4 łyżeczki, następnego jeszcze więcej a kolejnego pozostałą część.

Cytat:
Ja ubieram najczęściej body z długim rękawem, grubsza polarkowa bluza, spodnie, czasem rajstopki pod spód. Kilka razy założyłam kurteczkę na polarku.

Cytat:
Dziewczyny, znacie słoiczki Hamanek ? Bo Kubuś je uwielbia, mama mi w Czechach kupuje, wydają się ok - Kubcio jadł maliny, jabłko.
Mi coś świta, że jakaś taka albo może podobna firma jest w Auchan ale nie próbowałam.

Cytat:

dla wszystkich dzisiejszych solenizantów

Nestelle witaj z powrotem
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:20   #1331
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Dziś spacer "miejski" był, z kumpelą - byłyśmy na poczcie po paczkę (nosidełko ), w Tesco i poszłyśmy też do przychodni zważyć dzieci - w zeszły wtorek Krzyś ważył 7500, a dziś 7750 A miał zwolnić podobno
I robię na All zakupy typu "niezbędnik" na 1. karmienie Łyżeczka, kubeczek, gryzak do owoców, coś jeszcze..?

z tż to chyba od powijaka jesteście??

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:28   #1332
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Nosidelko dla Was?

Moze jeszcze sliniaczek?
Pozniej to jeszcze talerzyk (sa takie z przyssawkami lub na gumie, ktore nie powinny spasc ), sztucce

a na pozniej to znalazlam taki fajny kubek-niewysypek
http://sklep.misja-mama.pl/95-kubek-...nack-trap.html
Stary 2013-09-23, 19:50   #1333
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
więc przyrost 630g/miesiąc
idealny

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
ale prace postepuja, idzie do przodu.

a że leci do przodu, to takie jego zbójeckie prawo na tym etapie rozwoju

Cytat:
nasze 16 lat z TŻ
wow. nam wczoraj stuknęło 11 i myślałam że to dużo

Cytat:

dziś kupiłam (http://www.bibabu.pl/pojemnik-na-przekaski.html)
ale kupiłam też niekapek i się zastanawiam czy słusznie uczyniłam... poszłam po doidy, ale nie było męskiego koloru

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:50   #1334
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie jesteśmy po pierwszym żółtku Najpierw zaczęłam dawać samo ale strasznie sypkie i wypadało Filipowi z buzi, miał wszędzie a najwięcej na szyi, więc na szybko wzięłam dołożyłam 2 łyżeczki musu brzoskwinia-jabłko, zamieszałam i zjadł aż mu się uszy trzęsły

Tak pierwszy raz

tak tylko pytam..
prababcia mojej chrześnicy powiedziała, że kiedy zostaje się po raz pierwszy to diabeł z ogona schodzi

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 19:56   #1335
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
dobra . choc przydało by sie jeszcze sholowac pyskata OC . Na Ptaszysko juz nie naciskam -bo ją rozumiem .ale tesknie.
Trolla jeszcze była bardzo fajna a tez juz od daaaawna jej tu nie widziałam .

za pogodnego Milusia -pewnie za mama to ma .

wie co najlepsze
eeeee Pani ile ja o Tobie myslałam ...co sowe widziałam o Ty mi namysl powinnam Ci juz dziuple wyskrobac dzis tez - w tkmaxie wdzianko z kapturem sową -boskie ! tyle ze na dziewczynke ....

Pani musi w takim razie o dziewczynce myśleć....

Ptaszysko namawiam, z pozostalymi kontaktu nie mam.

Cytat:
ja dawałam pierwszego dnia 2-3 łyżeczki, drugiego 4-5 a trzeciego resztę... No chyba ze dziecku pierwsze łyżeczki nie spasowaly i pluło siarczyscie to nie próbowałam. I nie czekałam az wszystkich warzywek samych spróbuje- pod nadzorem i zgodnie z zaleceniem lekarza, po wypróbowaniu kilku przeszliśmy na jarzynówki

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
My po zupce pomidorowej z ryżem smakowało

Pani, a to Ci Torres no

Kwiatku, koniecznie obniżcie

Kasia dla Milusińskiego

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Nestelle otatnio jak u nas bylo faktycznie zimno to do nosidła brałam Ją w cienkim kombinezonie hmowym z misia, a tak najczęściej bluza polarowa kangurka, dresy, dżiny, skarpetki takie wyższe. Wczoraj miała body na krótki, bluze cieńszą bez kaptura i kamizelkę pikowaną z kapturem, rajstopki cieniutkie i spodnie, buciki muklukibo bardzo wiało
jakie to?

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Powodzenia dacie rade

o to zoltko tez mam pytanie, musze udac sie do pediatry mam duuzo pytan
mialam dac bez konsultacji i mam dylemat bo moze skonsultowac..
Wprowadzilam gluten, jemy kaszke nie mam niestety tych z holle/y u siebie i bede musiala zakupic przez internet bo teraz lecimy na kaszce z nestle..;/

Witam, mam kolejne strony do nadrobienia, tydzien mnie nie bylo.
Chwale sie mam juz na dzialce wode a pod konoec wrzesnia przychodzi pan glazurnik, w tym roku sie nie wprowadzamy ale prace postepuja, idzie do przodu.

Mam pare pytan do doswiadczonych mamusiek
a mianowicie:

Synek moj zaczal sie podnosic, jak go trzymamy na raczkach rwie sie i 'siedzi' chwilke tak go trzymamy, ale moja mama stweirdzila, ze on sie pochyla do przodu .. jej slowa 'leci do przodu'.. trzyma prosto czasem sie nachyla jakby cos chcial dostac, dotknac chyba to normalne prawda??

Pisalyscie o jakims odplamiaczu do ubranek?jaki to? hmm w zwiazku z tym ze wracam do pracy za miesiac musze sie zaopatrzyc bo ja jak to ja uwazalam zeby dziecko nie mialo mleka, jedzonka wszedzie ale znajac mojego syna to sie z innymi nie bedzie cackal

Co do warzywek i owocow ja 'mam' ogrodek i troche w nim jest rzeczy wiec skorzystam w tym tygodniu.
Jezeli ugotuje zupke, zrobie wywar dodam miesko i zmiksuje to bedzie ok?? :P
siedzenie takie ma być
zupki też

Cytat:
idealny

a że leci do przodu, to takie jego zbójeckie prawo na tym etapie rozwoju

ale kupiłam też niekapek i się zastanawiam czy słusznie uczyniłam... poszłam po doidy, ale nie było męskiego koloru

o ja, a to znowu co.....?
(mam wrażenie zem ciemna masa, mukluków nie znam, doidy też....)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:05   #1336
BYou
MBZ♥

Despa ja mukluki to mówię na takie a'la saszki-kozaczki z lekkim futerkiem

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:06   #1337
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa ja mukluki to mówię na takie a'la saszki-kozaczki z lekkim futerkiem

saszki=emu (prawie że emu), tak?
Stary 2013-09-23, 20:08   #1338
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
o ja, a to znowu co.....?
(mam wrażenie zem ciemna masa, mukluków nie znam, doidy też....)
hehe doidy to taki kopniety kubeczek do nauki picia od 6 miesiaca

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
no zdziwilabym sie gdybys nie kupila jak cos fajnego wynajdziesz, to dawaj - ja tez gadzeciara

niekapek tez sie przyda, na pewno na wyjscia - a doidy jeszcze kiedys gdzies znajdziesz
Stary 2013-09-23, 20:09   #1339
BYou
MBZ♥

Cytat:

wrzucę zaraz zdjęcie do foto to zobaczysz bo nie umiem tłumczyć

Stary 2013-09-23, 20:13   #1340
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego naj
Cytat:
takze wszystkiego naj

nam stuknie pod koniec pazdziernika 13 .

co do kolorow mesko-damskich -podobno kieeeeedys-kiedys rózowy przeznaczony był dla chłopców bo jezus miał rózową szatke a matka boska niebieską ......
ale ja sie tram na religii nie znam .

dziekuje wszystkim za odp.dotyczące "w co ubrac malucha"....
ja dzisiaj go ubralam w bodziaka ,spodenki i kombinezon polarkowy jak wyszłam to sie okazało ze dzis jednak ciepło i raz dwa go wyswobodziłam z tego -biedactwo sie zgrzał .wczoraj za to chłodno było a on tylko w bluzie
Stary 2013-09-23, 20:16   #1341
BYou
MBZ♥

Tasiu, Pani
wszystkiego naj naj

Stary 2013-09-23, 20:16   #1342
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jak juz to włochate emu .boskie .Ninka miała kilka par jak była niemowlakiem .....
Stary 2013-09-23, 20:20   #1343
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

z tż to chyba od powijaka jesteście??
Prawie że
Nie no, oboje dorośli już byliśmy, jak się poznaliśmy

Cytat:
Nosidelko dla Was?

Moze jeszcze sliniaczek?
Pozniej to jeszcze talerzyk (sa takie z przyssawkami lub na gumie, ktore nie powinny spasc ), sztucce

http://sklep.misja-mama.pl/95-kubek-...nack-trap.html
Dla nas
Śliniaczki mamy, chyba, że ten z rynienką na odpady kupię jeszcze.
Talerzyk i sztućce to poootem
O, kubek superowy

Cytat:

Ej, to też niezły staż macie
Ten kubeczek też mi się podoba
A ja o takim myślałam: http://allegro.pl/nuby-kubek-295-ml-...548699812.html
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:20   #1344
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani musi w takim razie o dziewczynce myśleć....
hehe (chętnie, o ile libido wróci)

Nestelle, miło mi. Ja o tobie zawsze jak widzę laskę w kaloszach. zastanawiam się ile czekała na deszcz

Cytat:

no zdziwilabym sie gdybys nie kupila jak cos fajnego wynajdziesz, to dawaj - ja tez gadzeciara

ja się wstydam, bom maniaczka ale i tak się mocno pilnuję...
a niekapek - maniek-wstaniek nabyłam. chciałam od razu kupić fajny kubek z rurką, ale uznałyśmy z panią, że to będzie dobry pretekst by znów tam wrócić

Stary 2013-09-23, 20:24   #1345
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle, miło mi. Ja o tobie zawsze jak widzę laskę w kaloszach. zastanawiam się ile czekała na deszcz
leze
Stary 2013-09-23, 20:25   #1346
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
jak juz to włochate emu .boskie .Ninka miała kilka par jak była niemowlakiem .....

Mnie się podobają strasznie, ale chłop mi powiedział ze jestem walnięta zeby niemowlakowi buty za taką kasę kupować...Ech co za chłopy....

Cytat:
hehe (chętnie, o ile libido wróci)

ja się wstydam, bom maniaczka ale i tak się mocno pilnuję...
a niekapek - maniek-wstaniek nabyłam. chciałam od razu kupić fajny kubek z rurką, ale uznałyśmy z panią, że to będzie dobry pretekst by znów tam wrócić
Panika- już teraz powinni Ci dac sporą znizkę, jak nie dali to się upomnij!
Stary 2013-09-23, 20:26   #1347
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
podobno kieeeeedys-kiedys rózowy przeznaczony był dla chłopców bo jezus miał rózową szatke a matka boska niebieską ......

ostatnio o tym pisałam, bo na starość o tym przeczytałam...

Cytat:
Ten kubeczek też mi się podoba
fajowski

Tyż nie wiem jak dziecko ubierać teraz. Zwłaszcza że on pieniacz i się boję spoconego wyjmować z wózka... heh.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 20:27   #1348
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A na początku tak ładnie szamał... teraz i słoiczkowa zupka (ta mała) i słoiczkowy owoc (mały) idą na dwa dni dlatego nowości mu pcham w silikon i liczę, że w czymś posmakuje i będę mogła wyeliminować choć jedno cyckowanie

heh. ja piorę praktycznie codziennie i też mam problem z plamami. kiedyś pisałaś, że masz wrażenie, że tylko całymi dniami karmisz. ja mam to z praniem. ubieram, on ulewa/rzyga/plami, a ja zapieram, namaczam, piorę, ubieram, przebieram, moczę, piorę... a wieczorem i tak ładuję do pralki.
trzymam kciuki za wyeliminowanie karmienia.
nam się udało wyeliminowałam 2 butle na rzecz kaszki i obiadku.

hehe, karmię, ale Jakub już szybciej je, na początku jeden posiłek łyżeczką to 30 minut samego jedzenia plus podgrzanie, ugotowanie kaszy.. a z praniem też masakra, wszystko kolorowe. nie zawsze mogę od razu zaprać, albo np. tż jest przy powstaniu plamy i odłoży do zaprania i leży i leży...., mama też nie zapierze, i potem zostają plamy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:33   #1349
BYou
MBZ♥

Despa w hmie są teraz fajne za 39,90 w środę będę je mieć

Stary 2013-09-23, 20:37   #1350
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa w hmie są teraz fajne za 39,90 w środę będę je mieć
jak kupisz to pokaż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości