|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ale życze ci cirpliwości i siły żeby ten kryzys przetrwać
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Od 22 to pewnie już masz dość. Laktator pewnie nie będzie o wiele mniej bolał, ale chyba mm i laktator to teraz dwa wyjścia. Bo raczej brodawki się nie wygoją zbyt szybko ciągle naruszane.---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Co za zgaga |
||
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
dzis u pediatry polozna byla zdziwiona, ze tak sobie dobrze radzi z dzieckiem. Maz po powrocie tylko skomentowal, ze nie rozumie jej zdziwienia.A u pediatry bylismy z katarem, ktory Adas ma od 4 dni. Przepisala jakies krople, bo zadnej infekcji nie ma. Temp.tez nie. Przy okazji go zwazyli-przybral 600 g od wyjscia ze szpitala i wazy 3900g - jakos sporo chyba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Odciagnelam jakieś 60ml, wciągnęła prawie wszystko, chociaż od 22 jadła 3 razy, a cycki pełne
jak zaraz zacznie.szukać cycka, to robię mm...
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Gdyby nie te poraniuchy to bym radziła wywalić dojkę i pójść spać obok, ale byś chyba tego nie przetrwała. Oby mała kimnęła. Kurde przerażacie mnie. Przypomina mi się jakie dziecko jest trudne do ogarnięcia czasami . |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eee tam. W porownaniu z kupa kota to sa fiolki. Moze dlatego tz nie rusza, bo on oporzadza nasze dwa koty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
choc ja sie ciesze, ze my zdazylismy przed porodem.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Wiem, ze już mecze bule, ale leze i rycze, ona ani myśli spać
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Matal
|
#2770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
Cytat:
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
młody śpi, stary śpi a ja kupiłam podgrzewacz do butelek
nie ma to jak zakupy o 4 rano
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Po odciagnietym mleku spala 2,5 h! Właśnie doi kolejna butle mojego, cycki lepiej, najpierw ściągam, co mogę i ew. daje potem cyca.
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() ale się uśmiecha przez sen
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do nocnych mamusiek.moja anka przeszla dzis samą. siebie.juz pewnie z 5 razy sie budZila i ciągle. cos ją. męczy :/ jak ja sobie poradze z dwójką
|
|
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde tak mnie brzuch bolał ze już myślałam że to jest to... usnelam, teraz się budzę i nic... cisza...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2777 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Przychodzi kiedy chce i to jest najgorsze ! ja dostałam okres już, tak przynajmniej myślę ze z powodu tego że nie mam już praktycznie mleka. Bo wiem że jak się karmi piersią to czasem i do roku można nie mieć okresu. A co do zajścia w ciążę to kochana szybciutko można zajść, dlatego koniecznie trzeba się zabezpieczyć ! śmiać mi się chcę jak niektóre babki twierdzą, że karmienie piersią zabezpiecza je przed niechcianą ciążą - min moja szwagierka Cytat:
Moim zdaniem avatar to najlepszy film jaki powstał do tej pory w 3d Cytat:
współczuję, bo u mnie jest odwrotnie - ja jestem zmęczona a TZ koło mnie lata i chcę się przytulać, całować i bzykac z czego się cieszę bo pomimo tego wszystkiego co widział nadal jestem dla niego atrakcyjna a co do sexu to jak wyszłam ze szpitala, ledwie krwawic przestałam to już było bzykanko bo myślałam, że go rozniesie ![]() A to czemu gdy TZ przychodzi do domu nie oddasz mu dziecka, a sama byś się położyła spać choćby na 2 godziny co on w tym czasie ci na przerwę robi?Cytat:
Dobra już przeczytalam ![]() Jeśli mm to dopajac dziecko trzeba rumiankiem to łatwiej kupa pójdzie, a koper włoski na baczki i żeby jej brzuszek nie bolał. Ja miałam z Ala taki problem, od kiedy podaje te herbatki 2 razy dziennie robię mieszankę z kopru i rumianku takie 30 ml to jest po problemie a gdyby kupy nie było ze 3-4 dni to podaj czopek glicerynowy, ale to w ostateczności się podaje jak np herbatki nie pomogą. Co innego jeśli kp - wtedy kupy może nawet tydzień nie być i jest to całkiem normalne. Cytat:
jednak jjeszcze się guma przyda przez kilka dni :pCytat:
:p A też się bujamy po specjalistach, ale wszystko jest ok. A przepuklina pepkowa to właśnie wystający pępek kleimy plastry zobaczymy co będzie ![]() Ja też reaguje zawsze, ale nie zawsze na ręce biorę. Dużo gadam z Ala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-09-24 o 06:29 |
||||||
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuje się jak nowonarodzona! Jak dałam ta butle koło 1, to obudziła sie koło 4 i po 7 Muszę sobie na.noc z zapasem odciągac, ona chyba w nocy jest leniuszkiem i kiepsko ssie i dlatego chce non stop.cyca!
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej nie pokazuj tżowi juz takich filmikow;p
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja już wstałam, a chłopy dalej kimka
poprawiłam mojemu dziecku rączkę i na mnie nawarczał przez sen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-24 o 07:58 |
||
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
larysa- przy mm przepajaj sama woda, rumiankiem lub koperkiem jak baczkow mniej
matal- dobrze ze masz jakies wyjscie tj. laktator. Troche ogarniesz sutki i bedzie git. Mlze rzeczywiscie spich cycowy z elenki. Ja pamietam ryczalam co karmienie przy arturze. Nie umial nie gryzc. Nawet przez nakladki potrafil. A kinia nic... Pamietam ze juz mialam troche zagojone sutki i krew juz nie leciala i przyszla polozna z wizyta to sie za glowe zlapala jak je zobaczyla. A ja taka zadowolona bylam bo juz nie bylo tak zle
|
|
|
|
#2783 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jejciu, moja wczoraj miala taka noc ze chyba tez z 5 razy wstawala, a w dodatku ja zaparlam sie zeby spala u siebie, bo co bedzie jak malutka juz bedzie, a dzis super, cala noc przespana, pocieszam, bo to moze chwilowy kryzys |
||||||
|
|
|
#2784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) albo 10 dziennie nie stresuj się, jeśli bączki idą tzn że jelita pracują dobrze. możesz kłaść na brzuszek, masować, ale wg mnie nic złego się nie dzieje ![]() Cytat:
już doczytałam że odciągnęłaś i dałaś i dobrze, odpocznij trochę a ja wczoraj miałam kryzys... nie wiem czy Hania nie ma I skoku? w sumie 5 tydzień, to by się zgadzało tak się spłakała wieczorem że szok, ryczała okrutnie z kilkoma chwilami przerwy... kolka nie bo brzuszek miękki, zreszta nie prężyła się ani nic tylko krzyczała za to jak zasnęła to nocka już super więc trochę odpoczęłam |
|||||
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
az milo czytac Twoje posty, widac, ze odpoczelas psychicznie i fizycznie, jak wczoraj spacerek z babcia?
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj tak
![]() Natala biedna malutka ale dobrze, że w nocy była spokojnadzisiaj chyba kurier karuzelę przywiezie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-24 o 08:14 |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę spać....eh
brzuch mi sie zrobiła jakiś dziwny, juz nie taki twardy jak skała tylko miękkszy... wczoraj miałam wrażenie jak jechałam na ktg że opadł całkiem zanim urodze jeszczu dużo rozważań będzi ehehe dzisiaj ide do ginka, ale juz mnei nei ciekawi nic wiadomo co bedzie
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wczoraj myslalam, ze juz sie zaczyna, skurcze mialam co 10 min przez ok godzine, ale sie rozeszlo, a w nocy mialam jakies glupie sny, ze ktos byl na pustyni i krzyczal "wody, wody!!!" ja sie budze i mysle, w uszach caly czas "wody,wody" i sobie mysle o kurde, wody mi odeszly, macam lozko, a tam sucho
)))glupia jestem![]() |
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podświadomość chcoiaż masz skurcze
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie trzeba było aktu urodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

ale życze ci cirpliwości i siły żeby ten kryzys przetrwać

Od 22 to pewnie już masz dość. Laktator pewnie nie będzie o wiele mniej bolał, ale chyba mm i laktator to teraz dwa wyjścia. Bo raczej brodawki się nie wygoją zbyt szybko ciągle naruszane.
dzis u pediatry polozna byla zdziwiona, ze tak sobie dobrze radzi z dzieckiem. Maz po powrocie tylko skomentowal, ze nie rozumie jej zdziwienia.
jak zaraz zacznie.szukać cycka, to robię mm...

nie ma to jak zakupy o 4 rano 

a co do sexu to jak wyszłam ze szpitala, ledwie krwawic przestałam to już było bzykanko bo myślałam, że go rozniesie
:p