|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
hej.
Matal nie poddawaj się. Mam nadzieję, że odpoczniesz troszkę w dzień, może Edzik też pośpi. Kaśka kciuki za wizytę. Ja sama przespałam drugą noc z rzędu od 22-8 rano z jednym wstaniem na siku. ![]() A dzisiaj nam przychodzą wymieniać żaluzje, masakra. Syf w całym domu pewnie będzie.
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
młodzian wstał i wcina, na 9:40 jedziemy
|
|
#2793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
sciagam laktatorem z cyca 60 a mlody powinien zjesc ok 70 a podobno.dziecko wiecej wyciaga niz laktator wiec mysle ze mam poza tym jak go karmie zawsze przychodzi moment ze on wiecej nie chce jesc chociaz wpycham mu ycka ile wlezie Cytat:
wow nie wiedzialam.ze tak to.jest zorganizowane dzieki Cytat:
moj mial 3000 a urodzil sie 3780 wiec do przezycia waga teraz wazy 3500 i nie chce rosnac Cytat:
a jezeli te zastoje sa duze to z kolei pomiedzy karmieniami wychladzac np. kapusta mnie sie krew z cyckow lala to w nakladkach bylo troche lepiej ale jednego mialam tak zdartego ze nim nie karmilam tylko odciagalam przez jeden dzien i troche zdazylo sie podgoic maltan jest spoko ale na zwykle podraznienie a na zjedzone brodawki ja mam czysta witamine e w olejku . dostalam z wloch ale noze u nas tez.cos w aptece jest robi mega ukojenie bo to jest taki mega gesty olejek jak krem
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Matall współczuję problemów z brodawkami Sama mam zmasakrowane znów Mały czasem nie zasysa tylko robi sobie smoczek z cycka i zagryza go. Wczoraj aż krew mi się polała Zaczynam się poddawać Nie mam siły ściągać co 3 godz. Pamiętam przy Zuzi jak to było ![]() Jak dostanę jutro wypłatę to pewnie odwiedzę roska i kupię ten Hipp A miałam nadzieję, że te brodawki będą tym razem już zahartowane i dam radę. Rady nie daję Kasiu za dzisiejszą wizytę na pewno ładnie przybiera Papuga a jak z Twoim macierzyńskim? Coś się wyjaśniło? |
|
|
|
#2796 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
trzymam kciuki kochana. Bądź dzielna![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() za Mikiego ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- [QUOTE=Larysa88;42960408]kurcze trzeba dbać o tych naszych tż, ale ja też chcę trochę czułości tylko ja się przytulam, ja robię cokolwiek a on nic i dlatego mi czasem tak źle :/ on mówił że widzi że Ola jest zależna ode mnie, że teraz taki okres w życiu że ja jestem dla niej itd... oszaleje z nim :p no mój też śpi w drugim pokoju... argumentuje to tym że musi o 7 rano wstać, odwieźć dzieci do szkół (jest kierowcą) i wraca jakoś o 8;30 i ma wolne aż do 13;30 do następnego kursu. więc aż tak się nie napracuje .. a ja już od 3 tyg się nie wyspałam. sama nie wiem jaką strategię przyjąć i jak go jakoś przekonać że ja nadal jestem taka jaka byłam wcześniej a i też żeby do Małej był bardziej otwarty nieźle sobie zakodował w głowie z tym że jest 'mniej ważny' O.O moim zdaniem jego godziny pracy wykluczają konieczność spania w drugim pokoju.. co to ma cholera znaczyć że królewicz musi się wyspać ?! A Ty to co , nie musisz zregenerować sił? Anemii się można nabawić.. Wczoraj wykąpaliśmy małego i poszłam go usypiać, powiedzialam tz zeby szybko wziął prysznic i przyszedł polulać Antka bo ja tez chce się umyć i położyć do łóżka.. no to chyba z 40min czekałam.. skończyło się awanturą i poleciały ostre słowa.. mam już dość, nie dość że jestem wykończona fizycznie to jeszcze psychicznie ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
jakieś złe dni są, dzieci nie chcą spać :/ ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
daj znać po wizycie![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- [QUOTE=tassia;42961922]duzo mam dosc chyba sciagam laktatorem z cyca 60 a mlody powinien zjesc ok 70 a podobno.dziecko wiecej wyciaga niz laktator wiec mysle ze mam poza tym jak go karmie zawsze przychodzi moment ze on wiecej nie chce jesc chociaz wpycham mu ycka ile wlezie hm no to może faktycznie dobrze by było dokarmiać mm skoro nie przybiera
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
forum opanowały mamusie, ciężarówki rzadko piszą już...
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
bo co mają ciężarówki pisać na temat kp mm itd? ja sama nic nei wiem, mądrzyć się nie będę
![]() i mamusi jest już więcej także musimy czytać i zapamietywać patenty---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
powiem wam, że wy macie problemy z tżami, że nie chcą przewijać i mało się zajmują ja i tż łapiemy doła jak pomyślimy, że na razie mieszkać będziemy osobno, a chwili z dzieckiem nic mu nie wróci
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- a nie ma na razie szans żeby razem zamieszkać ??
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
eee też piszą ciężarówki
Ty, Logoasia, Lola, Monia, Agravka itd
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zeby bylo fajniej jak mlodej katar sciagalam to mi sie odkurzacz zepsul
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
oj tam.ciezarowki piszcie duzo
![]() ale niesamowite jest to ze juz nie pamietam jak to byc w ciazy w sensie myslalam ze dlugo czlowiek dochodzi do siebie, a tutaj taka niespodzianka gdyby nie kregoslup to czuje sie tak lekko, mozna tyle rzeczy zrobic
|
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Wiktor Łukasz urodzony o 7:08 czasu Polskiego. 2,9 kg. 53 cm. Porod straszny zakonczony cc. Dochodzimy do sievie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam też ciężko czasem
|
||
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ nie ściągnął karnisza i muszę sama go ściągnąć
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co można poradzić na te sutki? u mnie to samo ;( całe popękane i jęcze z bólu jak przystawiam małego.. i czy przez to że one są takie popękane można się łatwo nabawić jakiejś infekcji albo grzybicy ? ![]() Z moim macierzyńskim lipa, jestem bez jakichkolwiek środków do życia, skazana na tż, który regularnie mi to wypomina.. Sprawą zajmuje się prawniczka po znajomości. Napisała odwołanie ale nic z tego, zus odmówił prawa do macierzyńskiego i chorobowego tłumacząc się tym że podejżewają iż moje zatrudnienie było fikcyjne a umowa zawarta tylko po to by wyciągnąc od nich pieniądze.. W tym momencie pozostało odwoływać się drogą sądową i tak zrobimy po 1 października. Paranoja
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, przyszłam trochę ponarzekać
![]() Zaraz ładuję się pod prysznic, bo po nocy jestem okropnie przepocona. Zrobiłam sobie na wieczór mleko z czosnkiem, nie wiem czy pomogło, bo jestem padnięta. Chciałabym być zdrowa do porodu ![]() Na 16 jadę na ktg
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
lolaaa ja ci nie zazdroszcze tego. ja sobie nie umiem wyobrazic takiej sytuacji szczegolnie ze tz jest mega zainteresowany dzieckiem
zmienia mu pieluche wiecej niz ja, kanguruje, chusta, nosi i tuli ja mam dziecjo tylko do karmienia lola moze da sie to jakos przekombinowac zebyscie byli razem?
|
|
#2809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no! ktos mnie zauważył![]() Cytat:
gratulacje!!! jak znajdziesz chwile, opisz porod, co tam sie wydarzylo, ze skonczylo sie cc |
||
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Nie trzeba zmywac
|
|
|
#2811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że się wymęczyłaś Cytat:
Cytat:
W jakim stanie jest teraz Twój? |
|||
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Najważniejsze że masz już dzidzie przy sobie i czekamy na opis
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2013-09-24 o 09:14 |
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma;/mielismy mieszkać z moja babcia (ojciec mi obiecal w kwietniu) ale ona woli mojego wujka darmozjada, gdybym wiedziala ze tak wyjdzie to bylibysmy za granica bo zrezygnowalismy tylko dlatego bo mielismy miec mieszkanie a Tż mieszka z T. jak jest w Polsce, ale ona nie chce miec dzieci ani juz nikogo u siebie,... ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
czekam z niecierpliowścią na chwile z synem i na dojście do siebie;p
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały niedługo wstanie a ja już płaczę i się wzdrygam na samą myśl, że trzeba pierś podać ![]() Myślałam, że już weszliście na drogę sądową. Trzymam Potrwa to pewnie trochę niestety i dużo nerwów Ciebie czeka ![]() Nie rozumiem Twojego tż-ta. Dla mnie to niedopuszczalne, żeby mi Małż wypominał jakąś kasę Cytat:
![]() Zdrówka |
||
|
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze jak sie wypocilas, to dobrze, zdrowka zycze, ja pierwsze ktg mam jutro |
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
mi jest wstyd o tym gadać, że mam taka sytuacje, bo dzieki swojej naiwnosci ja mam,
gdybym nie sluchala sie rodziny jaka to pomoc dostane sama juz wszytsko bym zorganizowala i to nawet lepiej ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- papuga strasznie wspołczuje ci tej sytuacji, tż nieładnie się zachowuje że ci wypomina... a ty walcz i sie nie poddawaj to beznadzieja by kobieta z dzicekiem u nas w kraju zostawala bez pomocy a jeszcze bardziej to paranoja ze cos co sie nalezy zabieraja!
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Lola strasznie przykro, że musicie mieszkać oddzielnie
Zupełnie nic się nie da zrobić? A stancja?
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
staramy sie o mieszkanie, wiec jedyne co pozostalo to czekac na przyznanie, a na wynajem mieszkania nas nie stac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

)))glupia jestem

[/RIGHT]

Sama mam zmasakrowane znów
ten na udzie ma z 10cm i jest fioletowy
co to ma cholera znaczyć że królewicz musi się wyspać ?! A Ty to co , nie musisz zregenerować sił? Anemii się można nabawić..