|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
dzien dobry!
moj poranek od jakiegos czasu wyglada tak: wstajemy, TZ do roboty, ja mu robie sniadanko... potem moj przeglad prasy, moje sniadanie ( spokoj w domu... ), WIZAZ I kawka... kocham moje poranki ![]() a zaraz lece do roboty.... Cytat:
![]() jestem pewna, ze u mnie bedzie drogo, pewnie okolo 2 tys. plus organista, koscielny... ale ja nie mam nic przeciwko. Fakt, ze rodzice nam pomagaja finansowo, ale jak widze jak sie duzo dzieje w tej parafii, jaki ten kosciol jest zadbany, ciagle jakies remonty ( w tym roku w calosci, w srodku odnowiony! ), organy... no widac, ze pieniadze nie ida do kieszeni ksiedza. Taka porzadna ofiara raz na cale moje zycie moze byc ! ![]() ![]() ALE! wczoraj sie dowiedzialam, ze w tym dniu sa juz 3 sluby! snil mi sie kiedys taki koszmar i niestety okazal sie prawda ![]() Martwie sie, bo sluby sa co godzine, ja mam na 16.00 i moze byc problem przy zmianie gosci, parking... ![]() Fakt, ze pewnie msza bedzie ekspresowa, a zyczenia w tej sytuacji beda skladane na sali, no ale co np zrobie z goscmi, ktorzy beda tylko na slubie? Jedyno plus, to wspolny koszt ubrania kosciola. Cytat:
![]() ![]() ![]() Opiumalfa super fryzurki, dziekuje! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
my nie będziemy mieć ani wiejskiego stołu ani stołu ze słodkościami. Ciasto będzie normalnie na stole. Nie ma w sumie miejsca na to aby takie stołu stawiać na sali a z drugiej strony dla nas to kolejny wydatek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
Paris, spokojnie,nie ma problemu, jak jest kilka ślubów
![]() Da radę to ogarnąć, nawet jak parkingu nie ma. Co do życzeń: ci, co na ślub przyszli = pod kościołem, reszta na sali. Tak robili nasi znajomi, bo po wyjściu z kościoła mega lało, więc powiedzieli, żeby wszyscy jechali na salę, a tylko ci, co na ślub przyszli to im pod kościołem składali. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- misia, a z ciekawości - czemu słodki stół to dodatkowy wydatek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
My chyba tylko wiejski stół ale teraz zaczynamy się wahać. Reszty nie będzie właśnie ze względu na brak miejsca.
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2013-09-24 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
no bo musisz liczyc ciasta, ciasteczka, cukiereczki, jakies żelki no nie wiem co tam chcesz umieścic. a u mnie bedzie tylko ciasto i jakies zwykle cukierki wiec gdyby tylk oto bylo na slodkim stole bylo by łyso
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zadomowienie
|
Witam nową PMkę!
![]() My nie planujemy osobnego stołu na ciasta / owoce. Stołu wiejskiego też nie będzie - spory wydatek, jak dla nas zbędny ![]()
#3067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słodki stół najprawdopodobniej u nas będzie, chyba, że zdecydujemy się na stół wiejski (ale ten kosztuje ok. 1000 zł, więc to niezbyt prawdopodobne). Mamy do dyspozycji taki kącik: pobrane.jpg Oczyma wyobraźni widzę w nim coś takiego: candy_buffet.jpg Chorągiewki machnę na maszynie (kupiłam sobie ostatnio i dopiero uczę się szyć, ale już sprawdziłam, że coś takiego umiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3068 |
Zadomowienie
|
U nas też nie będzie takiego osobnego stołu, jakoś u nas nie jest to zbyt często praktykowane. I to chyba główny powód. Ale ze stołu wiejskiego na pewno nie zrezygnujemy u nas to taki must have
![]()
#3069 |
Zakorzenienie
|
u mnie Tż uparł się na stół wiejski- to niech będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | ||
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!
Cytat:
![]() Co do kosztu ślubu to u nas jest to ok 600-700 zł (z organistą i kościelnym) plus koszt chórzystki i skrzypiec. No i oczyswiście zapowiedzi. Jeśli chodzi o ilość ślubów w danym dniu to u nas w sezonie śluby zawsze są co godzinę. Podejrzewam że w naszym dniu (13.09.) też nie będziemy jedyni. Nie zauważyłam jakiegoś problemu z gośćmi czy parkingiem, ale to pewnie zależy od wielkości placu i parkingu - u nas jest sporo miejsca i wychodzący z kościoła młodzi po "obsypaniu" przesuwają się w drugą część placu gdzie spokojnie mogą przyjąć życzenia, a wtym czasie kolejna para szykuje się do wejścia. Cytat:
![]()
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-09-24 o 08:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
u nas na pewno będzie wiejski stół, ja to bym chciała jeszcze jakiś stolik dla dzieciaków ze słodkościami, ale to się jeszcze zobaczy
![]() Intensywnie myślę nad kolorem przewodnim, ostatnio mi sie podoba zieleń - seledyn. wtedy winietki by były wbite w zielone jabłka ![]() ![]()
![]() |
#3072 |
BAN stały
|
My nie będziemy mieli wiejskiego stołu, bo w mojej rodzinie to się zwyczajnie nie sprawdza. Jestem pierwszą osobą w rodzinie, która wyprowadziła się do miasta (mam nadzieję, że nie na całe życie, bo nienawidzę takiego życia
![]() ![]() EDIT: Natalia, a może wtedy takie jabłka w wazonach, bukiet można w innych kolorach http://www.weselinka.pl/files/images...lipanami_5.jpg http://www.dreamwedding.com.pl/wp-co...%82%C3%B3w.jpg http://www.dreamwedding.com.pl/wp-co...ce-zielone.jpg Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-24 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zadomowienie
|
Gdybyśmy mieli kogoś znajomego, kto sam przygotowuje takie wędlinki i wiejskie przysmaki, to może byśmy nawet się skusili, ale nie mamy takiej osoby zaufanej - więc nie wydamy 1500 zł (tyle nam zaśpiewał manager sali za taki stolik)
#3074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem zbędna panika ![]()
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() widzę temat stołu słodkiego, u nas będzie osobny, ciasta plus owoce ![]() ![]() ![]() stół wiejski też ma być i stół z alkoholami, dodatkowo zrobimy tzw drink station ![]() ![]()
#3076 |
Wtajemniczenie
|
U nas ciasta na opsobnych stołach, razem z bufetem kawowym. Tak jest na wszystkich weselach i nikt nigdy nie narzeka że musi podejść.
Wiejskiego stołu nie chcemy bo rzadko schodzi oprócz bimbru. Stól alkoholowy to tylko wina i piwa, nie chcemy kolorowych alkoholi.
#3077 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie martw się, że będą 3 śluby - to nie jest takie niezwykłe ![]() ![]() u mnie tak samo sprawa się ma ![]() Opiumalfa super stronka z fryzurami! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
u nas jest fontanna czekoladowa z owocami i ciasteczkami no i oczewiscie stol wiejski bardzo fajny i goscie ciagna do niego ![]() madzix88 fajne te napoje yo jakies lemoniady czy poncz?
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo tego wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
ParisParisienne w mojej parafii tez często jest kilka ślubów jednego dnia ale wszystko idzie sprawnie. tak jak dziewczyny piszą, uczestnicy drugiej mszy czekają, aż pierwsi wyjdą, pierwsi odchodzą na bok, żeby złożyć życzenia, a drudzy spokojnie wchodzą do kościoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sporo, dlatego jest opcja, że zrezygnujemy z fontanny ![]() ![]()
![]() |
#3082 |
Zadomowienie
|
Uch, moja mama jest po prostu niemożliwa :/ nasza sala ma mały hostelik z miejscami dla 42 osób, wszystkie zarezerwowaliśmy z myślą o rodzinie K. I tak nam kilku brakuje i będziemy musieli kombinować.
A tymczasem mama zadzwoniła do swojej szwagierki, która mieszka jakieś 25 km od nas, i radośnie pochwaliła się, że "mamy taką fajną salę, nawet noclegi będą!". Oni oczywiście się ucieszyli i zapowiedzieli, że chętnie skorzystają. Całą ósemką (ciocia z mężem, ich dwie córki z mężami i syn z narzeczoną)... Mama się na mnie obraziła, bo powiedziałam, że ma to teraz odkręcić - cioci i kuzynom mogę załatwić transport do domu (na weselach kuzynek nawet tego nie było), ale miejsca noclegowe już mamy rozdysponowane... Większość rodziny K. mieszka około 100 km od nas, część nawet dalej. Trudno, żeby to ich odwozić. Usłyszałam, że myślę tylko o nich, a o swojej rodzinie wcale (WTF?), a w ogóle to oni sobie przecież mogą wrócić do weselu do domu sami, dlaczego my im niby fundujemy spanie? Co to jest godzina czy dwie drogi? Ech, ja jej chyba przestanę mówić cokolwiek. Jeszcze przed decyzją o wyborze sali myśleliśmy, żeby zrobić wesele nie w mojej rodzinnej miejscowości, a u K. - z tamtych stron jest więcej gości, mniej musiałoby nocować. Zresztą, to nawet moja mama wysunęła pierwsza taki pomysł. Po czym gdy obejrzeliśmy kilka sal i nawet mieliśmy wstępnie wybraną, zrobiła dziką awanturę, że jak to w ogóle sobie wyobrażam? Absolutnie nie ma mowy! Mamy tak daleko jechać?! Co ja sobie myślę? Jak zrobię tam, to przecież nikt z naszych gości nie przyjedzie, to za daleko! Czasami kompletnie jej nie rozumiem. Wybaczcie, musiałam się wygadać :/
#3083 |
Rozeznanie
|
aha bardzo fajny pomysl w sam raz na mohito czy sex on the beach a jakie ceny byly tych pojemnikow??
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- elrosa nie martw sie twoja mama przezywa to wesele pewnie wiecej niz ty przejdzie jej ![]()
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama trochę nie zastanawia się nad tym co mówi i robi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Hej
![]() Moim zdaniem to też zbędna panika. Już nie raz bylam na slubach, gdzie było kilka ślubów w danym kościele w odstępach godziny, np. u mojego kuzyna - on miał ślub na 17, a przed tym ślubem były jeszcze 2 sluby - o 15 i 16. Ja z Mlodymi czekałam w aucie (byłam swiadkowa) przed wjazdem do kościoła aż ta Para przed nami odjedzie, a goście nasi stali przed kościołem. Wszystko da sie zorganizować. Ja jestem ciekawa czy jakaś druga Para będzie slubowac w naszym kościele czy nie. Jak byliśmy w maju rezerwować termin to my byliśmy pierwsi, wybraliśmy godzinę 16. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3086 |
Zakorzenienie
|
zostały nam równe 4 miesiące do ślubu
![]() ![]()
![]() |
#3087 |
Konto usunięte
|
Elrosa współczuję
![]() ![]() Ona też przeżywa ślub córki i pewnie najpierw robi potem myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!
U nas 340 dni jeszcze ![]() Elrosa no to ładnie...25 km to nie znowu tak daleko, żeby nocleg komuś załatwiać. W waszej sytuacji, która opisałaś to bez sensu. Mama musi to koniecznie odkręcić, nawet choćby miała focha strzelić na miesiąc.
#3089 |
Zadomowienie
|
Ekrosa doskonale cię rozumiem, u nas była podobna sytuacja. Powiedzieliśmy, że potrzebujemy ok 7 pokoi dla naszych znajomych, którzy nie będą wracać nad ranem z wesela. To moja mam też się oburzyła bo jak to tylko dbamy o koleżanki i kolegów a nie myślimy o rodzinie. A rodzina z "daleka" ma zapewniony nocleg w naszych domach... od zawsze tak było i oni nie mają z tym problemu nawet tak wolą. Znajomym tez będzie łatwiej "poruszać" się po hotelowym pokoju niż po domu zupełnie obcych ludzi.... ehh czasem też się zastanawiam nad tymi dziwnymi zachowaniami.
#3090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój pewnie też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też się nad tym zastanawiamy, tzn żeby samemu kupić, a z sali wziąć tylko stół. Cześć! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.