Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 21:46   #2851
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

skoro polecacie szczotkę TT to chyba też sobie kupię!
Duża jest? Myślę nad wersją kompaktową.

Moim włosom bardzo pomogły rady Say - szampon baby dream + maseczka bingo. Wcześniej miałam szorstkie siano a teraz aż sama chcę dotykać moich włosów Jak dla mnie ten szampon jest najlepszy.

Macie jakieś inspiracje dotyczące wyglądu pana młodego? Ja bym chciała by tż miał jakiś jasny krawat, może beżowy albo kremowy.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:51   #2852
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Ja mam wersję kompaktową. Fajna, bo można zamknąć i wszędzie zabrać.

Inspiracji dla mojego PMa nie mam, ale obojgu nam podoba się wersja ciemny garniak (czarny, grafitowy bądź granatowy), śmietankowa koszula (jak suknia) i fioletowy krawat, więc.. takie jest plan.
W marynarkę wpięta jakaś mini ozdoba w stylu mojego bukietu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:56   #2853
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
a u mnie 4 miesiące i 3 dni
jejku jak maluuutko!
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Peugeot 407, benzyna, 2.0 silnik, 143 KM Rocznik 2008, kupowany w salonie w Polsce. Moja matka gada, że duży, ale pierdzielę
strasznie podoba mi si,ę taki peugeot!
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, strasznie dużo się ostatnio dzieje u mnie !!
Velika gratuluję autka !!
My poszukujemy mieszkanka
Byliśmy wczoraj oglądać jedno, ale już po fotkach wiedzieliśmy że to nie to.
Jutro jedziemy oglądac drugie, na zdjęciach straszzne mi się podoba
w dodatku na początku października nagrywamy płytę kolędową z chórem i orkiestrą więc intensywne próby, to tego życie codzienne, praca, dziś byliśmy na imieninach, we wtorek urodziny chrześniaka Pawła, 4 paździenika zaczynamy kurs przedmałżeński...
Masakra.
o matko, rzeczywiście dużo!!!
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Chwaliłam się ostatnio własnym projektem zaproszeń, dzisiaj udało mi się je wydrukować

Nie jest źle, chociaż muszę wybrać inny papier - ten jest z jednej strony w prążki i wydruk na nim wygląda tak sobie. Ale i tak jestem z nich zadowolona, podobają mi się niesamowicie!

Do kompletu dorobiłam jeszcze małe bileciki z dodatkowymi informacjami i prośbą o potwierdzenie przybycia - będzie jeszcze trzeci z mapką. Ten z informacjami muszę przeredagować, powstawiało mi nowe linie tam, gdzie mu się podobało
bardzo ładne podoba mi się ta dodatkowa karteczka, dobra opcja
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
mogla, u mojego Tżta w pracy ostatnio wesele skonczylo się wczesniej bo goście sie pobili
wlasnie zdałam sobie sprawe z tego ze gdybysmy mieli oboje z Tżtem ojców, nasze wesele liczyloby chyba 200-250 osób ;/

powiedzcie mi jaki ja mam sobie kupic stanik do sukienki bez ramiączek? I gdzie? Myslalam o takim "lateksowym" tylko na cycki...
ja noszę staniki 65F, i na ślub nie będę mieć żadnego stanika, dobrze dobrany gorset wystarczy

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:11   #2854
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
w listopadzie podpisujemy umowe, ile płaciłyście zaliczki za za salę? ???
my mamy 4tys zaliczki do wpłaty.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:12   #2855
enzunio
BAN stały

Cytat:

Macie jakieś inspiracje dotyczące wyglądu pana młodego? Ja bym chciała by tż miał jakiś jasny krawat, może beżowy albo kremowy.
TŻ będzie miał smoking, więc nie mamy dużego pola manewru, jedynym odstępstwem od reguły są spinki -bo TŻ kolekcjonuje, więc nie mogą być zwykłe czarne, smokingowe, kupiłam mu już w kwietniu fioletowe z kryształami swarovskiego
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:22   #2856
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja mam wersję kompaktową. Fajna, bo można zamknąć i wszędzie zabrać.
Trochę kosztuje niestety... jak nie teraz to kupię po kolejnej wypłacie.
Stary 2013-09-22, 22:25   #2857
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga! Moja wybranka.
Mierzyłam wersje bez trenu w śmietankowej bieli i taką wersję wybieram.

Helios by Maggio Ramantti.
piękna suknia gratulacje!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:31   #2858
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość

Kuli, niestety nie pomogę. Sama nie byłam jeszcze na mierzeniu obrączek.
Zależy czy puchną Ci palce latem, mi niestety tak, mam zaręczynowy 14 i jest luźny, ale latem w sam raz. Plus mam szerokie kostki.
Cytat:
Ja bym wzięła 10!
Palce Ci delikatnie spuchną i mniejszy rozmiar będzie uwierał.
Jeśli masz szersze kostki (ja też tak mam) to obrączka nie spadnie.
Cytat:
moj jubiler robi polowki
Mam podobny problem, mam obrączkę 14 i wchodzi bardzo latwo na palec i ładnie pasuje, ale przy myciu rąk mydlem wystarczylo kilka machnięć ręki i spadła. Natomiast 13 była duzo za casna. Z tym ze moja kostka nie jest w ogole wieksza od palca i nie ma się na czym obrączka zatrzymac ;/ Moja mama mowi zebym poczekala do slubu i ponosila ją troche i potem zdecydowala czy zmniejszyc o pol rozmiaru, bo w ciazy i tak bede musiala ją znowu powiększyc.
Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Ja bym brała większą bo palce mogę spuchnąć, mnie np przy gorącu puchną, a poza tym słyszałam, że łatwiej obrączke zmniejszyć, niż powiększyć jakby trzeba było.

Dzięki dziewczyny za rady.

Cały czas teraz siedze i rozmyślam jaki rozmiar

Z jednej strony mniejszy byłby idealny teraz, troszke schudłam ostatnio i 9 jest idealna, ładnie przechodziła przez kostkę z malutkim oporem za kostką miała luz ale taki tyci tyci
za to 10 przechodziła przez kostke z całkowitym luzem a poza kostką też byłby spory luz i latałaby tylko bez spadnięcia bo zatrzymuje się na kostce.
Idealnym rozmiarem byłby 9,5 ale nie ma niestety, bo są to obrączki z W.Kruka i nie robią połówek.

W modelu tym niby nie można wogóle u nich robić korekty rozmiaru, owszem u zwykłego(nie sieciówkowego) jubilera pewnie by się tego podjeli i dlatego mam podwójny dylemat co do rozmiaru. Obrączki idealnie nam pasują modelem i innego wogóle nie braliśmy pod uwagę, nawet po setnym maratonie po salonach, to nas tylko utwierdziło co do wyboru

No naprawdę mam dylemat
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:35   #2859
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość

Z jednej strony mniejszy byłby idealny teraz, troszke schudłam ostatnio i 9 jest idealna, ładnie przechodziła przez kostkę z malutkim oporem za kostką miała luz ale taki tyci tyci
za to 10 przechodziła przez kostke z całkowitym luzem a poza kostką też byłby spory luz i latałaby tylko bez spadnięcia bo zatrzymuje się na kostce.
Idealnym rozmiarem byłby 9,5 ale nie ma niestety, bo są to obrączki z W.Kruka i nie robią połówek.

W modelu tym niby nie można wogóle u nich robić korekty rozmiaru, owszem u zwykłego(nie sieciówkowego) jubilera pewnie by się tego podjeli i dlatego mam podwójny dylemat co do rozmiaru. Obrączki idealnie nam pasują modelem i innego wogóle nie braliśmy pod uwagę, nawet po setnym maratonie po salonach, to nas tylko utwierdziło co do wyboru

No naprawdę mam dylemat
A dlaczego nie pójdziecie do nie-sieciówkowego jubilera i nie powiecie mu, że chcecie TAKI właśnie model? Przecież Wam zrobi
I wtedy macie i połówkę i korektę rozmiaru i wszystko
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:40   #2860
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A dlaczego nie pójdziecie do nie-sieciówkowego jubilera i nie powiecie mu, że chcecie TAKI właśnie model? Przecież Wam zrobi
zgadzam się.. będąc u "zwykłego" jubilera można zobaczyć wzory identyczne jak w sieciówce. W sumie to te wzory się powtarzają w zakładzie gdzie robią obrączki samodzielnie na miejscu można dużo rzeczy ustalić zmodyfikować... w końcu im też zależy na klientach więc robią tak aby ludzie byli zadowoleni...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:46   #2861
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Pewnie byłby to najlepszy wybór ale chcieliśmy gotowy model, który nam się podoba, poztym u nas w mieście i w okolicy do 70km nie znamy jubilera, który zajmowałby się robieniem indywidualnych obrączek, zawsze jak pytaliśmy u "nie sieciówkowych" jubilerów to owszem rozmiary i szerokości obrączek to nie ma żadnego problemu i co do połówek też ale robią gotowe obrączki ze swoich wzorników ewentualnie można było dodać wyoblenie od środka lub kamienie. Akurat nie zajmują się robieniem indywidualnych projektów nawet najprosztszych ;p chyba mieszkamy na jakimś zadupiu
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:03   #2862
ana909
Erudycja

a co powiecie o makijazu pana młodego?
Stary 2013-09-22, 23:10   #2863
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
mój nie pozwoli się niczym maznąć
Stary 2013-09-22, 23:20   #2864
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Jestem bardzo podekscytowana dzisiejszym oglądaniem mieszkanka, czuje że to może być to
tylko boje się, bo się nastawiłam i mogę się zawieść.
Trzymam mocno kciuki, żeby to było "to" mieszkanie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a na co zwracacie uwagę przy wyborze fotografa / kamerzysty? We Wrocławiu jest ich naprawdę od groma i nie wiem czym się kierować
Wypowiem się bardziej co do fotografa, bo czuję się bardziej kompetetna w temacie - oprócz dostępności i ceny, to radziłabym oglądanie zacząć od tego, co pisała annanke.
Po pierwsze blog - styl fotografa ewoluuje, więc blog pokaże to, na jakim etapie artystycznym jest teraz. W portfolio będą prace starsze, które mogą nam zupełnie nie podejść.
Druga rzecz - kompletny reportaż. Jeśli cały reportaż ślubny dla jednej pary trzyma poziom, to znaczy że mamy do czynienia z fachowcem, a nie osobą, której raz na jakiś czas trafi się dobre zdjęcie.
Po trzecie - efekty fotograficzne i obróbka zdjęć. Mnie osobiście włącza się lampka ostrzegawcza, jak widzę zdjęcia ślubne i zbyt dużo przeróbek typu rozmycie, filtr wysokoprzepustowy dający mocno po oczach, czy zbyt duża ilość zdjęć obiektywem typu fisheye. Najczęściej nadmiar takich efektów stosuje się, żeby odwrócić uwagę od mankamentów zdjęć. Czy technicznych, czy niedostatków kompozycji. Jak dla mnie, najlepsi nie stosują tej obróbki za dużo.

Co do kamerzystów - tutaj warto zwrócić uwagę nie tylko na teledyski weselne, ale też na całość reportażu. I oglądać filmiki - jak zauważysz, że kamerzysta nie podchodzi do wszystkich par sztampowo, a każdy filmik różni się od siebie, to bardzo dobrze świadczy o takiej osobie. Inna sprawa, którą doceniam - to wtapianie się w tło, aby młoda para czuła się swobodnie i aby nie przeszkadzać fotografowi.

Jak jesteś z Wrocławia, to zobacz sobie portfolio Anioły & Śluby - wg mnie bardzo się wybijają na rynku ślubnych filmów.

Cytat:
Uwaga! Moja wybranka.

Przepiękna sukienka, urzekająca koronka. Na pewno za 10 lat bedziesz oglądać zdjęcia ślubne z przyjemnością

Lemon_Drop Wg mnie biżuteria z esty będzie bardzo pasować do Twojej sukienki. I wreszcie coś innego niż Swarovski w wersji handmade dobierany do każdej sukienki (tzn. sa sukienki, do których to pasuje, ale niestety dla większości bizuteria ślubna oznacza jedno).

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:29   #2865
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze pytanie z gatunku 'technicznych': czy którakolwiek z Was myślała o prostej fryzurze, na kształt po prostu kucyka/końskiego ogona, w jakiejś wytworniejszej wersji. Poszukuję inspiracji w tym temacie.
ja chyba zrobię sobię powiedzmy, ze kucyka na boku i lekko pokręcę włosy

hej wam
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:32   #2866
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Mój musi mieć przypudrowany nos bo się świeci okropnie ale sam to nawet zaproponował

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:41   #2867
ana909
Erudycja

moj sie ostatnio w żartach o to pytał :P
Stary 2013-09-23, 00:01   #2868
madzixx88
Zakorzenienie

Witajcie prawie nie byłam w domu przez weekend, ciągle coś w koncu usiadłam spokojnie przed kompem

Cytat:
Uwaga! Moja wybranka.

ale pięęęękna

idę nadrabiać dalej

u nas ze spraw ślubnych to mieliśmy spotkanie z kolejnym fotografem, tym razem panią fotograf i tak, to jest to w końcu super babka, widać, że jest świetna w tym co robi, ma fajne pomysły, jest otwarta na nasze inspiracje zdjęciowe i od razu wzbudziła zaufanie!!
zdecydowaliśmy się na pakiet z sesją narzeczeńską, już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
No w końcu zaliczyłam 1 przymiarki w salonie. Mierzylam 3 suknie ale jak ubrałam Annais Rosabela to łzy stanęły mi w oczach Piękna !!! Chyba sie zdecyduje
witaj w klubie a mierzyłaś w bieli czy śmietankową?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 00:02   #2869
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam obie, załączam zdj dla porównania wielkości

Co do makijażu dla Pana Młodego, moj nie będzie miał

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 00:27   #2870
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
szok!!!!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
piękna suknia! Gratuluję wyboru Któraś z Wizażanek chyba się nad nią zastanawiała, to byłaś Ty?
to ja, to ja
boska jest ta suknia, na żywo się ślicznie mieni i ten tren...

Co do sukien to my tak wybieramy, przebieramy, może księżniczka,rybka,litera A? potem z wypiekami na twarzy mierzymy, ooo w tej super, ale jeszcze następna, ooo też fajnie, hmm chyba jednak w tamtej lepiej, potem kolejny salon, wybieranie, mierzenie, jedna, druga, trzecia..euforia albo rozczarowanie, w domu rozmyślanie...mętlik w głowie, uuffff a wiecie co, myślę, że jak staniemy przed naszym przyszłym mężem, ubrane, umalowane, z piękną fryzurą i wielkim uśmiechem na ustach, że 'taak,to juuuż dziś ' to będziemy najpiękniejszymi kobietami na świecie i nie będzie mógł biedak oderwać oczu Tak samo będą na nas patrzeć rodzice, rodzina i goście I nikt nie będzie wiedział, jakie suknie wcześniej mierzyłyśmy, jak wyglądałyśmy. W tym wyjątkowym dniu każda Panna Młoda będzie wyglądała najpiękniej ze wszystkich
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 00:37   #2871
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość

No naprawdę mam dylemat
Na twoim miejscu poszukałabym prywatnego jubilera, wn małych salonach nie ma problemu z wyborem rozmiaru.
Cytat:
Mój by mnie chyba pogonił ze święconą wodą

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Lemon_Drop Wg mnie biżuteria z esty będzie bardzo pasować do Twojej sukienki. I wreszcie coś innego niż Swarovski w wersji handmade dobierany do każdej sukienki (tzn. sa sukienki, do których to pasuje, ale niestety dla większości bizuteria ślubna oznacza jedno).
Biżuteria z etsy jest śliczna, w większości dosyć droga ale z drugiej strony nie spotkalam w żadnej sieciówce czy innym salonie podobnego typu biżuterii. Jeśli nie znajdę nic u lokalnego jubilera to na bank zamówię z etsy.

Co do foto i kam... foto mamy już wybranego ale nie wiem czemu mam jakieś dziwne złe przeczucia (często mam sny o złych zdjęciach) ... Chyba zadzwonię naszego foto i jeszcze raz z nim porozmawiam o naszej wizji zdjęć
Tymczasem mówię wam dobranoc !
Stary 2013-09-23, 01:02   #2872
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
My rozważamy delikatną korektę, bo mój TŻ ma niekiedy mocno widoczne sińce pod oczami (ostatnimi czasy rzadziej ) i niestety ŁZS, które przypomina o sobie szczególnie w stresujących momentach życia

Cytat:
Oj dokładnie, ja mam już alergię na te zestawy od Swarovskiego które nosi co druga PMka... najgorsze jest to, że czasami suknie, fryzura, makijaż są naprawdę piękne i aż się prosi o coś wyjątkowego z biżuterii, a tu trach, znów Swarovski Te kryształki niewątpliwie mają swój urok, mnie samej się b. podobają, ale akurat te "kompozycje" w kompletach ślubnych (większości) jak dla mnie wyglądają baaardzo przeciętnie...

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
to ja, to ja
boska jest ta suknia, na żywo się ślicznie mieni i ten tren...

Co do sukien to my tak wybieramy, przebieramy, może księżniczka,rybka,litera A? potem z wypiekami na twarzy mierzymy, ooo w tej super, ale jeszcze następna, ooo też fajnie, hmm chyba jednak w tamtej lepiej, potem kolejny salon, wybieranie, mierzenie, jedna, druga, trzecia..euforia albo rozczarowanie, w domu rozmyślanie...mętlik w głowie, uuffff a wiecie co, myślę, że jak staniemy przed naszym przyszłym mężem, ubrane, umalowane, z piękną fryzurą i wielkim uśmiechem na ustach, że 'taak,to juuuż dziś ' to będziemy najpiękniejszymi kobietami na świecie i nie będzie mógł biedak oderwać oczu Tak samo będą na nas patrzeć rodzice, rodzina i goście I nikt nie będzie wiedział, jakie suknie wcześniej mierzyłyśmy, jak wyglądałyśmy. W tym wyjątkowym dniu każda Panna Młoda będzie wyglądała najpiękniej ze wszystkich
A więc dobrze kojarzyłam
A co do tego, co piszesz, to święta prawda! Ja jestem zła bo w sekrecie trochę wysłałam foto swoje w sukni dwóm znajomym, a tu się okazuje, że one pokazały mamie, tacie, siostrze, bratu, koledze, TŻtom itp... I mocno mnie to zdenerwowało, jak się dowiedziałam, ale potem właśnie pomyślałam, że jak zobaczą mnie na żywo lub moje zdjęcia z dniu ślubu to nawet nie będzie porównania bo będę wyglądać przecież zupełnie inaczej, mimo, że to ta sama suknia...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 07:24   #2873
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Ja zamawiałam cyrkonie i perełki samoprzylepne na allegro. Za 96 sztuk zapłaciłam cos ok. 2 zł. Trzymają się dobrze, polecam!
ja tez kupiłam 200 stuk za coś ponad 2 zł (+ 7,50 przesyłka). Też polecam, super sie trzymają!

Cytat:

- oficjalnie, wszem i wobec ogłaszam, iż po wczorajszych buszowaniach po ślubnych salonach mam wybraną suknię! Znalazłam tą, naj, naj, jedną!
Gratulacje!!!!! Prześliczna suknia!

Cytat:
Ogólnie nie narzekam na włosy. Mam je dość gęste, dużo ich, nie muszę poświęcać im dużo czasu, a wyglądają ok. Ostatnio u fryzjera byłam chyba w marcu - mam laciutko rozdwojone końcówki (niedługo planuję wybrać się i je podciąć).

Kilka miesięcy temu wprowadziłam trzy rzeczy które mam wrażenie sprawiły, że włosy zaczęły szybciej rosnąć - kilka osób już mi zwróciło uwagę jak szybko rosną mi włosy.
- tangle teezer kiedyś myślałam, że to przereklamowany gadżet, a teraz.. cud, miód, malina!
Mam wrażenie, że masuje głowę, ŚWIETNIE rozczesuje, nie łamie włosów.
- olejek rycynowy - minimum dwa razy w tygodniu nakładam na połowę długości włosów. Związuję w kitkę i na to co wystaje nakładam olej, związuję i chodzę tak kilka godzin. Wspaniale nawilża i odżywia. Moje włosy kochają go tak bardzo, że ostatnio wręcz nie muszę nakładać odżywki po myciu (co kiedyś było nie do pomyślenia)
- rzadsze mycie i rzadsze suszenie włosów. Kiedyś myłam codziennie i nie wyobrażałam sobie inaczej - miałam wręcz fobię dnia bez umytych kłaczków. Teraz myję co dwa, albo nawet co trzy dni. Mam wrażenie, że kondycja włosów o niebo się dzięki temu poprawiła.

-
O kurde, jak tak polecacie tę szczotkę to się chyba szarpnę na nią...a co

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:29   #2874
misia880
Zakorzenienie

witam się
ze spraw ślubnych - zamówiłam próbki z amelii ( mam nadzieje, że będą idealne) bo już mam dość zamawiania próbek.

i zastanawiamy się z TŻ czy nie wynajmiemy sobie Pani która nam zaśpiewa Ave Maria w kościele

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:31   #2875
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
witam się
ze spraw ślubnych - zamówiłam próbki z amelii ( mam nadzieje, że będą idealne) bo już mam dość zamawiania próbek.

i zastanawiamy się z TŻ czy nie wynajmiemy sobie Pani która nam zaśpiewa Ave Maria w kościele
Pochwal się próbkami
Stary 2013-09-23, 08:36   #2876
misia880
Zakorzenienie

jak przyjdę to sie pochwale
a tamtą sterte ma u TŻ w domu i do niczego sie nie nadaja ewentualnie do palenia w piecu

Stary 2013-09-23, 08:37   #2877
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
mój nie pozwoli się niczym maznąć
mój też nie, ślub jest w sierpniu, wiec TŻ zdąży opalic się a ma ciemna karnację więc szybko łapie słońce myślę ze jedyna opcja na jaką się zgodzi to pójście na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki, ale tylko ze mną hehe

Ja dalej zastanawiam się co zrobić z dziećmi. W naszych rodzinach jest ich dużo. Na początku myślałam o animatorce ale w sumie nawet nie wiem gdzie miałabym ja posadowić z tymi dziećmi, a płacić za dodatkową sale nie chcę bo to strasznie drogo wyjdzie, chociaż jeszcze dopytam się w listopadzie menedżerki sali ;/ chodzi mi o dzieci 5-11 lat do 4 lat dzieciaki to chyba z rodzicami. Chociaz też nie chcialabym zeby takie dzieci koczowały na kolanach u rodziców, ale z drugiej strony, a;e gdybym chciała dla takich maluchów miejsca to trzeba ok 12 krzeseł dodatkowo gdzie na prawdę nie mam gdzie ich pomieścić ;/

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:40   #2878
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

Oo, fajny pomysł! A dużo sobie taka pani liczy?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość

Ja dalej zastanawiam się co zrobić z dziećmi. W naszych rodzinach jest ich dużo. Na początku myślałam o animatorce ale w sumie nawet nie wiem gdzie miałabym ja posadowić z tymi dziećmi, a płacić za dodatkową sale nie chcę bo to strasznie drogo wyjdzie, chociaż jeszcze dopytam się w listopadzie menedżerki sali ;/ chodzi mi o dzieci 5-11 lat do 4 lat dzieciaki to chyba z rodzicami. Chociaz też nie chcialabym zeby takie dzieci koczowały na kolanach u rodziców, ale z drugiej strony, a;e gdybym chciała dla takich maluchów miejsca to trzeba ok 12 krzeseł dodatkowo gdzie na prawdę nie mam gdzie ich pomieścić ;/
My mamy ten sam problem i za radą pani z salonu sukien zrobimy "kącik dla dzieci". W rogu sali rozłożymy mate piankową położymy jakieś zabawki, kredki, kolorowanki, żeby najmłodsi mieli zajęcie a rodzicie chwilę wytchnienia Będą w zasięgu oku, więc krzywdy sobie nie zrobią mam nadzieję

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:41   #2879
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
velika super, że znaleźliście samochód Sama mam peugeota (trochę mniejszy - 206) z czystym sumieniem polecam. Mój szef ma 407 i jest z niego zadowolony. Tylko On założył gaz, w salonie jak kupował samochód.

ana90 po namowach dziewczyn na wątku zakupiłam pierwszy prawidłowo dobrany biustonosz. Różnica ogromna. Na chwilę obecną zaopatruję się w Triumphie - fajne promocje mają i jakość produktów dobra. W salonach gdzie byłam obsługa pomocna, widać że Panie znają się na swojej pracy. W najbliższym czasie wybieram się do esotiqa.

Elrosa zmieniłabym czcionkę w zaproszeniu, na coś bardziej fantazyjnego ale eleganckiego zarazem. 2 wkładki do zaproszeń - nie za dużo? Może spróbuj zmieścić wszytsko na jednej i zobaczyć jaki efekt. Poza tym wykonanie super

Lemon_Drop 3 i 6 mi się podoba

Alloffkowa fajnie, że tyle się u Was dzieje Powodzenia w kupnie mieszkania.
U nas stan deweloperski 60 m2 koszt ok. 250 tysięcy. Z rynku wtórnego można kupić za 140 tyś. Dlatego wolimy się wybudować
Zakupiłam dzisiaj już kalendarz na 2014 rok i kalosze w biedronce

Odnośnie czegoś niebieskiego na ślubie, chciałabym mieć bukiet jak w załączniku. Mam nadzieję że wyczerpuje on zapotrzebowanie na kolor
ja ostatnio zakupiłam sobie też kalendarz na 2014 z tym że na allegro z grawerem ( imię i nazwisko) ogromny czerwony, w końcu musze być dobrze zorganizowana w tym roku

Cytat:
Oj.. normalnie ostatnio czasem nie grzeszę i mam mega zaległości na wątku. Z tego się się zdążyłam zorientować.. działo się!

Ślubne 'ciut nowości':

- chyba będziemy celować w inne miejsce na ceremonię niż to które planowaliśmy. Byliśmy tam ostatnio na ślubie i.. no nie podobało nam się. Bardzoooooo szybko, bardzoooo mało miejsca. Gości było gdzież z 50 (może 60) i ledwo się zmieścili, a u nas na samym ślubie będzie da razy tyle.
W przyszłą sobotę wybieramy się z dwa inne miejsca i będziemy wtedy decydować.

- oficjalnie, wszem i wobec ogłaszam, iż po wczorajszych buszowaniach po ślubnych salonach mam wybraną suknię! Znalazłam tą, naj, naj, jedną!
Najlepsze, że jest zupełnie inna od moich wcześniejszych typów, które było ok, ale.. no uczucie bez przy kieckach było porównania z tym którego doświadczyłam gdy ją ubrałam i spojrzałam w lustro. Moje towarzyszki również zauroczone i zachwycone i postanowione zostało, że to jest TO!
Nie kupiłam jeszcze, bo nie miałam przy sobie pieniążków, ale planuję to zrobić najpóźniej w ciągu dwóch tygodni.

Ze spraw około ślubnych, tyle, że już nie naszych: wczoraj przyjaciele podzielili się z nami nowiną - zaręczyli się! Mamy więc w przyszłym roku kolejny ślub. To już łącznie z naszym.. piąty!

I jeszcze pytanie z gatunku 'technicznych': czy którakolwiek z Was myślała o prostej fryzurze, na kształt po prostu kucyka/końskiego ogona, w jakiejś wytworniejszej wersji. Poszukuję inspiracji w tym temacie.
gratulacje !!
Cytat:
Uwaga! Moja wybranka.

piękna !!
Cytat:
W sumie w ciągu tygodnia ile domów się odwiedzi? Po pracy to pewnie jeden, a w dni weekendowe pewnie po dwa, bo przecież nie wpadnie się na pięć minut, tylko trzeba siąść, pogadać, herbatę wypić.
Wiadomo, że żyć też trzeba więc codziennie nie da rady.
Przy bardzo dobrych wiatrach myślę, że to będzie to max 9 rozdanych zaproszeń tygodniowe (w weekend 4, a w tygodniu po jednym), więc gdyby liczyć standardowo, że jedno zaproszenie na parę to jest to 18 osób.

My zaczniemy pod koniec listopada i pewnie skończymy w święta BN.

Swoją drogą wyznajecie zasadę, że trzeba jechać z zaproszeniem do kogoś do domu. Czy jak się zbierze np. znajomych to można przy jakieś okazji dać np. 3-4 zaproszenia?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Dziękuję dziewczyny.

Lemon, bardzoooo ładne kolczyki.
jak to przeczytałam to aż stres mnie złapał...
Jezu, jak to wszystko galopuje.
Cytat:
no wlasnie ja bym chciala na 3 miesiace wczesniej miec juz rozdane, bo do 1 czerwca chcę miec już wstępne potwierdzenie przybycia. Bo u mnie bedzie tez wtórne, 5 dni przed weselem.
też bym tak chciala
Cytat:
mój P będzie miał prawdopodobnie
Cytat:
Trzymam mocno kciuki, żeby to było "to" mieszkanie

Wypowiem się bardziej co do fotografa, bo czuję się bardziej kompetetna w temacie - oprócz dostępności i ceny, to radziłabym oglądanie zacząć od tego, co pisała annanke.
Po pierwsze blog - styl fotografa ewoluuje, więc blog pokaże to, na jakim etapie artystycznym jest teraz. W portfolio będą prace starsze, które mogą nam zupełnie nie podejść.
Druga rzecz - kompletny reportaż. Jeśli cały reportaż ślubny dla jednej pary trzyma poziom, to znaczy że mamy do czynienia z fachowcem, a nie osobą, której raz na jakiś czas trafi się dobre zdjęcie.
Po trzecie - efekty fotograficzne i obróbka zdjęć. Mnie osobiście włącza się lampka ostrzegawcza, jak widzę zdjęcia ślubne i zbyt dużo przeróbek typu rozmycie, filtr wysokoprzepustowy dający mocno po oczach, czy zbyt duża ilość zdjęć obiektywem typu fisheye. Najczęściej nadmiar takich efektów stosuje się, żeby odwrócić uwagę od mankamentów zdjęć. Czy technicznych, czy niedostatków kompozycji. Jak dla mnie, najlepsi nie stosują tej obróbki za dużo.

Co do kamerzystów - tutaj warto zwrócić uwagę nie tylko na teledyski weselne, ale też na całość reportażu. I oglądać filmiki - jak zauważysz, że kamerzysta nie podchodzi do wszystkich par sztampowo, a każdy filmik różni się od siebie, to bardzo dobrze świadczy o takiej osobie. Inna sprawa, którą doceniam - to wtapianie się w tło, aby młoda para czuła się swobodnie i aby nie przeszkadzać fotografowi.

Jak jesteś z Wrocławia, to zobacz sobie portfolio Anioły & Śluby - wg mnie bardzo się wybijają na rynku ślubnych filmów.

Przepiękna sukienka, urzekająca koronka. Na pewno za 10 lat bedziesz oglądać zdjęcia ślubne z przyjemnością

dziękuję za kciuki Chyba jednak nie po wyjściu byliśmy zachwyceniu, a po paru h widzieliśmy coraz więcej negatywów szukamy dalej
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:42   #2880
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Oo, fajny pomysł! A dużo sobie taka pani liczy?
różnie - od 150 - 300 zl
ja wystawiłam ofertę na portalu, i napisał do mnie gosc z agencji ze on ma muzyków itp i ze w tyum tyg mi wyśle utwór Pani ktora mialaby zaspiewać u mnie. 3 piesni podczas mszy z dojazdem itp 200 zł mi zaproponował.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości