|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
skoro polecacie szczotkę TT to chyba też sobie kupię!
Duża jest? Myślę nad wersją kompaktową. Moim włosom bardzo pomogły rady Say - szampon baby dream + maseczka bingo. Wcześniej miałam szorstkie siano a teraz aż sama chcę dotykać moich włosów Jak dla mnie ten szampon jest najlepszy.Macie jakieś inspiracje dotyczące wyglądu pana młodego? Ja bym chciała by tż miał jakiś jasny krawat, może beżowy albo kremowy. |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
Inspiracji dla mojego PMa nie mam, ale obojgu nam podoba się wersja ciemny garniak (czarny, grafitowy bądź granatowy), śmietankowa koszula (jak suknia) i fioletowy krawat, więc.. takie jest plan. ![]() W marynarkę wpięta jakaś mini ozdoba w stylu mojego bukietu.
|
|
|
#2853 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
jejku jak maluuutko!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
podoba mi się ta dodatkowa karteczka, dobra opcja ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2854 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2858 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady. Cały czas teraz siedze i rozmyślam jaki rozmiar Z jednej strony mniejszy byłby idealny teraz, troszke schudłam ostatnio i 9 jest idealna, ładnie przechodziła przez kostkę z malutkim oporem za kostką miała luz ale taki tyci tyci ![]() za to 10 przechodziła przez kostke z całkowitym luzem a poza kostką też byłby spory luz i latałaby tylko bez spadnięcia bo zatrzymuje się na kostce. Idealnym rozmiarem byłby 9,5 ale nie ma niestety, bo są to obrączki z W.Kruka i nie robią połówek. W modelu tym niby nie można wogóle u nich robić korekty rozmiaru, owszem u zwykłego(nie sieciówkowego) jubilera pewnie by się tego podjeli i dlatego mam podwójny dylemat co do rozmiaru. Obrączki idealnie nam pasują modelem i innego wogóle nie braliśmy pod uwagę, nawet po setnym maratonie po salonach, to nas tylko utwierdziło co do wyboru ![]() No naprawdę mam dylemat |
||||
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wtedy macie i połówkę i korektę rozmiaru i wszystko
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się.. będąc u "zwykłego" jubilera można zobaczyć wzory identyczne jak w sieciówce. W sumie to te wzory się powtarzają w zakładzie gdzie robią obrączki samodzielnie na miejscu można dużo rzeczy ustalić zmodyfikować... w końcu im też zależy na klientach więc robią tak aby ludzie byli zadowoleni...
|
|
|
|
#2861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Erudycja
|
a co powiecie o makijazu pana młodego?
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po pierwsze blog - styl fotografa ewoluuje, więc blog pokaże to, na jakim etapie artystycznym jest teraz. W portfolio będą prace starsze, które mogą nam zupełnie nie podejść. Druga rzecz - kompletny reportaż. Jeśli cały reportaż ślubny dla jednej pary trzyma poziom, to znaczy że mamy do czynienia z fachowcem, a nie osobą, której raz na jakiś czas trafi się dobre zdjęcie. Po trzecie - efekty fotograficzne i obróbka zdjęć. Mnie osobiście włącza się lampka ostrzegawcza, jak widzę zdjęcia ślubne i zbyt dużo przeróbek typu rozmycie, filtr wysokoprzepustowy dający mocno po oczach, czy zbyt duża ilość zdjęć obiektywem typu fisheye. Najczęściej nadmiar takich efektów stosuje się, żeby odwrócić uwagę od mankamentów zdjęć. Czy technicznych, czy niedostatków kompozycji. Jak dla mnie, najlepsi nie stosują tej obróbki za dużo. Co do kamerzystów - tutaj warto zwrócić uwagę nie tylko na teledyski weselne, ale też na całość reportażu. I oglądać filmiki - jak zauważysz, że kamerzysta nie podchodzi do wszystkich par sztampowo, a każdy filmik różni się od siebie, to bardzo dobrze świadczy o takiej osobie. Inna sprawa, którą doceniam - to wtapianie się w tło, aby młoda para czuła się swobodnie i aby nie przeszkadzać fotografowi. Jak jesteś z Wrocławia, to zobacz sobie portfolio Anioły & Śluby - wg mnie bardzo się wybijają na rynku ślubnych filmów. Cytat:
![]() Lemon_Drop Wg mnie biżuteria z esty będzie bardzo pasować do Twojej sukienki. I wreszcie coś innego niż Swarovski w wersji handmade dobierany do każdej sukienki (tzn. sa sukienki, do których to pasuje, ale niestety dla większości bizuteria ślubna oznacza jedno).
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej wam
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Mój musi mieć przypudrowany nos bo się świeci okropnie
ale sam to nawet zaproponował
|
|
#2867 |
|
Erudycja
|
moj sie ostatnio w żartach o to pytał :P
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
prawie nie byłam w domu przez weekend, ciągle coś w koncu usiadłam spokojnie przed kompem ![]() Cytat:
idę nadrabiać dalej ![]() u nas ze spraw ślubnych to mieliśmy spotkanie z kolejnym fotografem, tym razem panią fotograf i tak, to jest to super babka, widać, że jest świetna w tym co robi, ma fajne pomysły, jest otwarta na nasze inspiracje zdjęciowe i od razu wzbudziła zaufanie!!![]() zdecydowaliśmy się na pakiet z sesją narzeczeńską, już się nie mogę doczekać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
a mierzyłaś w bieli czy śmietankową?
|
|
#2869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do makijażu dla Pana Młodego, moj nie będzie miał ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() boska jest ta suknia, na żywo się ślicznie mieni i ten tren... Co do sukien to my tak wybieramy, przebieramy, może księżniczka,rybka,litera A? potem z wypiekami na twarzy mierzymy, ooo w tej super, ale jeszcze następna, ooo też fajnie, hmm chyba jednak w tamtej lepiej, potem kolejny salon, wybieranie, mierzenie, jedna, druga, trzecia..euforia albo rozczarowanie, w domu rozmyślanie...mętlik w głowie, uuffff a wiecie co, myślę, że jak staniemy przed naszym przyszłym mężem, ubrane, umalowane, z piękną fryzurą i wielkim uśmiechem na ustach, że 'taak,to juuuż dziś ' to będziemy najpiękniejszymi kobietami na świecie i nie będzie mógł biedak oderwać oczu Tak samo będą na nas patrzeć rodzice, rodzina i goście I nikt nie będzie wiedział, jakie suknie wcześniej mierzyłyśmy, jak wyglądałyśmy. W tym wyjątkowym dniu każda Panna Młoda będzie wyglądała najpiękniej ze wszystkich
|
|
#2871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój by mnie chyba pogonił ze święconą wodą ![]() Cytat:
Co do foto i kam... foto mamy już wybranego ale nie wiem czemu mam jakieś dziwne złe przeczucia (często mam sny o złych zdjęciach) ... Chyba zadzwonię naszego foto i jeszcze raz z nim porozmawiam o naszej wizji zdjęć ![]() Tymczasem mówię wam dobranoc !
|
|
#2872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
My rozważamy delikatną korektę, bo mój TŻ ma niekiedy mocno widoczne sińce pod oczami (ostatnimi czasy rzadziej
) i niestety ŁZS, które przypomina o sobie szczególnie w stresujących momentach życia ![]() Cytat:
Te kryształki niewątpliwie mają swój urok, mnie samej się b. podobają, ale akurat te "kompozycje" w kompletach ślubnych (większości) jak dla mnie wyglądają baaardzo przeciętnie...Cytat:
![]() A co do tego, co piszesz, to święta prawda! Ja jestem zła bo w sekrecie trochę wysłałam foto swoje w sukni dwóm znajomym, a tu się okazuje, że one pokazały mamie, tacie, siostrze, bratu, koledze, TŻtom itp... I mocno mnie to zdenerwowało, jak się dowiedziałam, ale potem właśnie pomyślałam, że jak zobaczą mnie na żywo lub moje zdjęcia z dniu ślubu to nawet nie będzie porównania bo będę wyglądać przecież zupełnie inaczej, mimo, że to ta sama suknia...
|
||
|
|
|
#2873 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
ze spraw ślubnych - zamówiłam próbki z amelii ( mam nadzieje, że będą idealne) bo już mam dość zamawiania próbek. ![]() i zastanawiamy się z TŻ czy nie wynajmiemy sobie Pani która nam zaśpiewa Ave Maria w kościele
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
jak przyjdę to sie pochwale
a tamtą sterte ma u TŻ w domu i do niczego sie nie nadaja ewentualnie do palenia w piecu
|
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
mój też nie, ślub jest w sierpniu, wiec TŻ zdąży opalic się a ma ciemna karnację więc szybko łapie słońce
myślę ze jedyna opcja na jaką się zgodzi to pójście na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki, ale tylko ze mną hehe![]() Ja dalej zastanawiam się co zrobić z dziećmi. W naszych rodzinach jest ich dużo. Na początku myślałam o animatorce ale w sumie nawet nie wiem gdzie miałabym ja posadowić z tymi dziećmi, a płacić za dodatkową sale nie chcę bo to strasznie drogo wyjdzie, chociaż jeszcze dopytam się w listopadzie menedżerki sali ;/ chodzi mi o dzieci 5-11 lat do 4 lat dzieciaki to chyba z rodzicami. Chociaz też nie chcialabym zeby takie dzieci koczowały na kolanach u rodziców, ale z drugiej strony, a;e gdybym chciała dla takich maluchów miejsca to trzeba ok 12 krzeseł dodatkowo gdzie na prawdę nie mam gdzie ich pomieścić ;/
|
#2878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Będą w zasięgu oku, więc krzywdy sobie nie zrobią mam nadzieję
|
|
#2879 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że na allegro z grawerem ( imię i nazwisko) ogromny czerwony, w końcu musze być dobrze zorganizowana w tym roku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jezu, jak to wszystko galopuje. Cytat:
mój P będzie miał prawdopodobnie Cytat:
Chyba jednak nie po wyjściu byliśmy zachwyceniu, a po paru h widzieliśmy coraz więcej negatywów szukamy dalej
|
||||||
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
różnie - od 150 - 300 zl
ja wystawiłam ofertę na portalu, i napisał do mnie gosc z agencji ze on ma muzyków itp i ze w tyum tyg mi wyśle utwór Pani ktora mialaby zaspiewać u mnie. 3 piesni podczas mszy z dojazdem itp 200 zł mi zaproponował. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Jak dla mnie ten szampon jest najlepszy.

ale sam to nawet zaproponował

Te kryształki niewątpliwie mają swój urok, mnie samej się b. podobają, ale akurat te "kompozycje" w kompletach ślubnych (większości) jak dla mnie wyglądają baaardzo przeciętnie...

po wyjściu byliśmy zachwyceniu, a po paru h widzieliśmy coraz więcej negatywów