Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 13:21   #211
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Cytat:
Napisane przez phial87 Pokaż wiadomość
I to z tymi oryginałami na iperfumy to jest pewne na 100% i w każdym wypadku? Też właśnie chciałam o to spytać po przeczytaniu artykułu w Wysokich Obcasach o podróbkach, gdzie było napisane, że cuda się nie zdarzają i że jeśli woda w perfumerii kosztuje 400pln, to marne szanse, żeby w necie kosztowała cztery razy taniej... A ja właśnie jakiś czas temu kupiłam w iperfumy 100 ml Amethyst Lalique za 98(!) zł (cena okazyjna ze względu na lekko zgnieciony kartonik opakowania, ale normalnie też kosztuje niewiele więcej). Jestem bardzo zadowolona, że mogę kupić perfumy w tak niskiej cenie, ale czy to na pewno...pewne? Jeszcze kupiłam dla chłopaka Eternity Calvina Kleina i Encre Noire Lalique, każda butelka za nieco ponad 100pln. W sumie nie mam powodu, żeby podejrzewać, że coś jest z nimi nie tak, opakowania wykonane bardzo solidnie i trwałość też dobra, ale nie mam porównania z oryginałami... Ale o tyle niższe ceny - czy naprawę cena perfum w Sephorze czy Douglasie to w większości koszt utrzymania sklepu stacjonarnego w atrakcyjnej lokalizacji, i to daje AŻ TAK dużą różnicę?

EDIT: no i jeszcze - znajduję opinie na necie, że ktoś coś kupił w iperfumy i jest pewien, że to podróba, bo zapach nietrwały, niepodobny do zapachu z perfumerii stacjonarnej czy że butelka inna.
Radzę nie patrzeć na ceny z popularnych drogerii bo one są niemiarodajne.

Tak możliwe, że Lalique kosztuje w Douglasie 400zł a w necie 100. O ile ceny w perfumeriach internetowych kształtują się na podobnym poziomie.
Ile kosztuje Lalique w UK na przykład?

Plus Sephory, Douglasy mają sklepy w dobrych punktach co kosztuje pieniądze, wynajem, reklamy. Sklepy netowe mają magazyny gdzies na obrzeżach, nie tak prestiżowe no i nie reklamują się w Twoim Stylu ani w TV.

Ja tam na początku tez byłam nastawiona sceptycznie. Łeee w necie to same podróby są bo jest tak tanio. Ale odkąd zachorowałam na zapach, który był dostępny tylko w Douglasie i kosztował 4 czy 5 stów to dokładniej przejrzałam forum, zaufałam perfumeriom z wątku polecanych i nigdy się nie nacięłam.
Fakt z początku byłam nieufna bo jak to możliwe i w ogóle ale jednak to możliwe.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:23   #212
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
I to z tymi oryginałami na iperfumy to jest pewne na 100% i w każdym wypadku? Też właśnie chciałam o to spytać po przeczytaniu artykułu w Wysokich Obcasach o podróbkach, gdzie było napisane, że cuda się nie zdarzają i że jeśli woda w perfumerii kosztuje 400pln, to marne szanse, żeby w necie kosztowała cztery razy taniej... A ja właśnie jakiś czas temu kupiłam w iperfumy 100 ml Amethyst Lalique za 98(!) zł (cena okazyjna ze względu na lekko zgnieciony kartonik opakowania, ale normalnie też kosztuje niewiele więcej). Jestem bardzo zadowolona, że mogę kupić perfumy w tak niskiej cenie, ale czy to na pewno...pewne? Jeszcze kupiłam dla chłopaka Eternity Calvina Kleina i Encre Noire Lalique, każda butelka za nieco ponad 100pln. W sumie nie mam powodu, żeby podejrzewać, że coś jest z nimi nie tak, opakowania wykonane bardzo solidnie i trwałość też dobra, ale nie mam porównania z oryginałami... Ale o tyle niższe ceny - czy naprawę cena perfum w Sephorze czy Douglasie to w większości koszt utrzymania sklepu stacjonarnego w atrakcyjnej lokalizacji, i to daje AŻ TAK dużą różnicę?

EDIT: no i jeszcze - znajduję opinie na necie, że ktoś coś kupił w iperfumy i jest pewien, że to podróba, bo zapach nietrwały, niepodobny do zapachu z perfumerii stacjonarnej czy że butelka inna.
Perfumeria sprawdzona przez nas nie raz, wody, które kupiłaś nie są podrabiane (przynajmniej Lalique).
Nie ma co się nakręcać, perfumerie stacjonarne muszą z czegoś żyć i wiadomo, że tam usłyszysz, że w necie to same podróby . Nie wszystkie ceny są 4-krotnie niższe, zazwyczaj tak jest w przypadku zapachów mało popularnych, niechodliwych, wyprzedawanych, wycofywanych.
Także zobacz ile zarabiają na butelce sieciówki skoro perfumerie netowe też na sprzedaży zarabiają .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:56   #213
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
I to z tymi oryginałami na iperfumy to jest pewne na 100% i w każdym wypadku? Też właśnie chciałam o to spytać po przeczytaniu artykułu w Wysokich Obcasach o podróbkach, gdzie było napisane, że cuda się nie zdarzają i że jeśli woda w perfumerii kosztuje 400pln, to marne szanse, żeby w necie kosztowała cztery razy taniej... A ja właśnie jakiś czas temu kupiłam w iperfumy 100 ml Amethyst Lalique za 98(!) zł (cena okazyjna ze względu na lekko zgnieciony kartonik opakowania, ale normalnie też kosztuje niewiele więcej). Jestem bardzo zadowolona, że mogę kupić perfumy w tak niskiej cenie, ale czy to na pewno...pewne?
Za bardzo bym się tym artykułem nie sugerowała rzeczywiście takich marek jak Chanel czy Dior nie kupi się raczej 4 x taniej, ale Lalique i sporo innych jak najbardziej.

Perfumerie stacjonarne narzucają bardzo wysokie marże, stąd takie a nie inne ceny w Sephorze czy Douglasie. O wiele niższe marże są np. w Super-Pharm czy Rossmanie, a najniższe jak wiadomo w perfumeriach internetowych. Lalique jest akurat w bardzo korzystnych cenach nie tylko na iperfumy ale prawie wszędzie online. Tylko w Douglasie kosztuje 400-500 zł. Ta marka nawet, z tego co kojarzę, nie jest podrabiana, po prostu można ją hurtowo kupić tanio i perfumerie stacjonarne narzucają niewielkie marże, stąd takie korzystne ceny.
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:38   #214
zimoweslonce
Raczkowanie

hej dziewczyny, kupilam 2 perfumy w twoje-zapachy ostatnio. I nabili mi inne perfumy niz zakupilam na paragon, chcialam zapytac czy mialyscie taka sama sytuacje? Niby nie ma to znaczenia, bo ta sama cena na paragonie ale gdybym chciala perfumy zwrocic to bylby zonk pewnie. W zasadzie to wyslali mi w innym opakowaniu (tzn. zamiast 60ml w jednej flaszcze, 60ml w 3 po 20ml) i tansze o 10zl niz zamawialam, wiec nie wiem czy to nie byla celowa taktyka, ze gdybym chciala odezlac to by mi mogli ich nie przyjac. To jedno pytanie
Druga rzecz o ktora chcialam zapytac to czy moze ktoras z was miala do czynienia z perfumeria neofix.pl? Czaje sie na coco chanel noir 50ml i nie moge uwierzyc w cene jaka tam widze - 229zl i zastanawiam sie czy jest to mozliwe aby byl to orginal?
zimoweslonce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:16   #215
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zimoweslonce Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, kupilam 2 perfumy w twoje-zapachy ostatnio. I nabili mi inne perfumy niz zakupilam na paragon, chcialam zapytac czy mialyscie taka sama sytuacje? Niby nie ma to znaczenia, bo ta sama cena na paragonie ale gdybym chciala perfumy zwrocic to bylby zonk pewnie. W zasadzie to wyslali mi w innym opakowaniu (tzn. zamiast 60ml w jednej flaszcze, 60ml w 3 po 20ml) i tansze o 10zl niz zamawialam, wiec nie wiem czy to nie byla celowa taktyka, ze gdybym chciala odezlac to by mi mogli ich nie przyjac. To jedno pytanie
Ja kupuję często w mojezapachy.pl (to ta sama firma) i zawsze na paragonie jest to samo, co kupiłam
A dzwoniłaś do nich i pytałaś co w sytuacji reklamacji itp? Ja bym po prostu zadzwoniła albo maila wysłała.

Stary 2013-08-26, 15:41   #216
zimoweslonce
Raczkowanie

hm.... wobec tego wychodzi na to, ze bylo to celowe, ze na paragonie nabili mi inne perfumy. Bo chyba nie bylo takiego zbiegu okloicznosci, ze przez przypadek nabili inne perfumy na paragon i jeszcze pomylili sie w samych perfumach. Tym bardziej, ze jak napisalas u ciebie nabijali zawsze to co kupowalas, wiec praktyk takich nie maja. Co do samego sklepu, pisalam maila, ze zostawie juz te 3x20ml bo sie tego nie oplaca odsylac (a nawet dobrze wyszlo, bo jedna 20stka bedzie dla siostry). Powiedzieli, ze zaszla pomylka, przeprosili a roznice 10zl maja mi odeslac. Zobaczymy czy odesla.
zimoweslonce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:53   #217
Dafna
Raczkowanie

Szukam perfumerii, gdzie kupie zapachy Toma Forda z serii Private Blend (dokladnie Tobacco Vanille).

Dafna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:38   #218
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
miucci2 już kilka razy były tu podobne wpisy na temat Eternity i całkiem możliwe, że po prostu zapach został trochę zmieniony przez producenta. Koleżanka, które kupowała w Sephorze może mieć starszą wersję a Ty nowszą. Możesz podać numery seryjne obu wód to porównamy
Sprawdziłam nr seryjny Eternity CK K1 8001 454518
tych drugich niestety teraz nie mam możliwości, bo były prezentem.
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 18:01   #219
201705121341
Konto usunięte

Czy któraś z Was zamawiała w www.swiatperfum.com ? Skąpiec znalazł mi tam Ange ou Demon Le Secret 100ml za 191 zł, wierzyć mi się nie chce, najtańsze jakie widziałam w internetowych perfumeriach to 220...
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:11   #220
LEADYAGLO
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy robiłyście zakupy perfumeryjne w ELECTRO.pl ?
LEADYAGLO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:14   #221
kathya
Przyczajenie

witam
mam pytanie o www.perfumeriawarszawa.pl
jedyne opinie jakie znalazłam na wizażu są sprzed ponad roku - czy od tamtej pory robił ktoś tam zakupy? warto?
na liście polecanych nie znalazłam tej perfumerii dlatego pytam
kathya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:02   #222
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathya Pokaż wiadomość
witam
mam pytanie o www.perfumeriawarszawa.pl
jedyne opinie jakie znalazłam na wizażu są sprzed ponad roku - czy od tamtej pory robił ktoś tam zakupy? warto?
na liście polecanych nie znalazłam tej perfumerii dlatego pytam

Czy to nie jest inna odsłona crystaline.pl ?

Klik i klik ?

Crystaline jest polecane więc i ta perfumeria jest zaufana.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:01
Stary 2013-09-17, 17:55   #223
kathya
Przyczajenie

bardzo dziękuję za odpowiedź
kathya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:51   #224
boberek34
Raczkowanie

Czy ktoś zamawiał próbki perfum z tej strony?

www.odlewkiperfum.pl

Podobno wszystko ok. Jeśli jednak nie, prosiłbym o podanie innych źródeł, gdzie można zamówić próbki w takiej formie jak na tej stronie.

Edytowane przez boberek34
Czas edycji: 2013-09-17 o 23:56
boberek34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 00:10   #225
201705121341
Konto usunięte

Re: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Ja zamawiałam wszystko w porządku, szybka przesyłka. Nawet dostałam dodatkową odlewkę gratis, a zamówiłam kilka tylko po 1ml plus papierki do wąchania, także miły gest, tu mają u mnie plusa
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:19   #226
lorilee2628
Przyczajenie

o super, chyba wypróbuję
lorilee2628 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:52   #227
EwaLuna
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, chciałam się skonsultować co myślicie o tej aukcji Flowerbomb, może ktoś posiada, wie jak miałyby wyglądać:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3566851962
Użytkownik: kallegro 281

Od dawna choruję na te perfumy, ale cena powala, ta byłaby jeszcze znośna...
EwaLuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:10   #228
LEADYAGLO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EwaLuna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chciałam się skonsultować co myślicie o tej aukcji Flowerbomb, może ktoś posiada, wie jak miałyby wyglądać:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3566851962
Użytkownik: kallegro 281

Od dawna choruję na te perfumy, ale cena powala, ta byłaby jeszcze znośna...
Ewo zadaj pytanie w tym wątku
LEADYAGLO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:53   #229
yhmmmaa
Przyczajenie

W związku z sytuacją opisaną w temacie ( sprzedawaniem zapachu, który oryginalnie nigdy nie istniał ) - nalegam o wpisanie na listę wymienionych w nim perfumerii jako niepolecane. Kto wie jaki jeszcze towar brali od tego dostawcy?

http://www.faniperfum.pl/oryginal-cz...t-armani-3357/
yhmmmaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:55   #230
Chocolate77
Rozeznanie

Przeczytałam cały wątek na tamtym forum, widzę że udzielał się tam nawet ktoś z perfumerii Crystaline... najpierw się wykłócał a potem zniknął... i do tej pory nie wiadomo który to dystrybutor/hurtownik miał w ofercie tę ewidentną podróbę!! To bezczelne ze strony tej perfumerii, że nie chcieli ujawnić klientom co za firma sprzedała im ten bubel :/ Cała ta sprawa rzuca się wielkim cieniem na nich, nieładnie się zachowali
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:24   #231
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez Chocolate77 Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek na tamtym forum, widzę że udzielał się tam nawet ktoś z perfumerii Crystaline... najpierw się wykłócał a potem zniknął... i do tej pory nie wiadomo który to dystrybutor/hurtownik miał w ofercie tę ewidentną podróbę!! To bezczelne ze strony tej perfumerii, że nie chcieli ujawnić klientom co za firma sprzedała im ten bubel :/ Cała ta sprawa rzuca się wielkim cieniem na nich, nieładnie się zachowali
bo obowiazuje ochrona danych osobowych
nie wazne w jakiej sprawie dobrej czy zlej ,za takie publiczne ujawnienie ,grozi kara
mimo ,ze nie solidny /handujacy podrobami posrednik wprowadzil na miny nie tylko ta perfumerie.
od razu wyjasniam zanim posypia sie na mnie gromy ,ze kogos bronie
- nie jestem pracownkiem perfumerii
- nie naleze do rodziny
- nie jestem zona ,mezem nikogo kto tam pracuje
pisze o suchych faktach

te wszystkie perfumerie powinny zglosic na policje fakt rozprowadzania podrob , mozliwe ,ze to zrobily ale nie maja obowiazku informowania publicznego
wiem ,ze sporo osob chetnie by sie dowiedzialo ,bo temat do dyskusji, wymiany pogladow idealny

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:26   #232
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2013-09-24 o 10:11
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:02   #233
Chocolate77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
bo obowiazuje ochrona danych osobowych
nie wazne w jakiej sprawie dobrej czy zlej ,za takie publiczne ujawnienie ,grozi kara
mimo ,ze nie solidny /handujacy podrobami posrednik wprowadzil na miny nie tylko ta perfumerie.
od razu wyjasniam zanim posypia sie na mnie gromy ,ze kogos bronie
- nie jestem pracownkiem perfumerii
- nie naleze do rodziny
- nie jestem zona ,mezem nikogo kto tam pracuje
pisze o suchych faktach

te wszystkie perfumerie powinny zglosic na policje fakt rozprowadzania podrob , mozliwe ,ze to zrobily ale nie maja obowiazku informowania publicznego
wiem ,ze sporo osob chetnie by sie dowiedzialo ,bo temat do dyskusji, wymiany pogladow idealny
No tak, tylko to podważa zaufanie klientów do danej perfumerii... a to bardzo niedobrze Sama planuję utworzenie własnej perfumerii netowej kiedyś tam, w przyszłości, i zaczęłam myśleć o tym z tej właśnie strony: a co jeśli ja trafię na takiego nieuczciwego dostawcę?? Dlatego myślałam, że dobrze by było gdyby jednak wylazło na wierzch który to był dostawca.

P.S. Najlepszy numer jest taki, ze część perfumerii z linków które wstawili ludzie na tamtym forum, nadal ma tego nieszczęsnego Armaniego w ofercie...
Stary 2013-09-23, 13:33   #234
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
P.S. Najlepszy numer jest taki, ze część perfumerii z linków które wstawili ludzie na tamtym forum, nadal ma tego nieszczęsnego Armaniego w ofercie...
naprawdę jeszcze są powystawiane? Z Allegro te podróby zostały pousuwane już dawno temu... ja w ogóle nie rozumiem jak perfumerie z wieloletnim stażem mogły zaliczyć taką wtopę, i jeszcze uparcie twierdzić, że to nowość i oryginał
Stary 2013-09-23, 15:12   #235
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
No tak, tylko to podważa zaufanie klientów do danej perfumerii... a to bardzo niedobrze Sama planuję utworzenie własnej perfumerii netowej kiedyś tam, w przyszłości, i zaczęłam myśleć o tym z tej właśnie strony: a co jeśli ja trafię na takiego nieuczciwego dostawcę?? Dlatego myślałam, że dobrze by było gdyby jednak wylazło na wierzch który to był dostawca.

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
naprawdę jeszcze są powystawiane? Z Allegro te podróby zostały pousuwane już dawno temu... ja w ogóle nie rozumiem jak perfumerie z wieloletnim stażem mogły zaliczyć taką wtopę, i jeszcze uparcie twierdzić, że to nowość i oryginał
to ,ze sa wystawione to faktycznie po calej aferze nie jest fajne

co do sprzedawania podrob
w 1997-9 ? dokladnie nie pamietam ,podroby byly sprzedawane w bardzo znanej Perfumerii stacjonarnej(mającej pare swoich sklepow w Poznaniu i innych miastach tez
ja wiem konkretnie o Chanel ,marce ,ktore byle gdzie nie wstawiala swoich produktow ,żeby stacjonarnie dostac pozwolenie na sprzedaz trzeba bylo spelniac sporo roznych warunkow ,a jednak takie zdarzenie mialo miejsce
nie pisze po to zeby bronic ,absolutnie ale to pokazuje ,ze rowniez w stacjonarnej markowej z tradycjami perfumerii zdarzyla sie taka historia mozna spytac ,jak to? przeciez w tych czasach byl konkretny dystrybutor rozprowadzajacy produkty min Chanel , ano byl .....wszystko bylo idealne ,tylko niestety jak sie okazalo doskonala podroba

* nazwy Perfumerii nie napisze z wiadomych wzgledow

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:27   #236
Chocolate77
Rozeznanie

Perfumeria Warszawa już usunęła (a wczoraj jeszcze było, hihi! Może czytają nasze forum? :P), Odlewki Perfum też, ale wciąż jeszcze wisi na stronach pachnidelko.pl i perfumex.pl.
Ale przyznaję rację że nawet najlepszym perfumeriom stacjonarnym takie coś mogłoby się przydarzyć, i absolutnie nie można obwiniać tutaj perfumerii, bo oni zostali po prostu oszukani przez nieuczciwego dostawcę.
Stary 2013-09-24, 09:32   #237
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Perfumeria Warszawa już usunęła (a wczoraj jeszcze było, hihi! Może czytają nasze forum? :P), Odlewki Perfum też, ale wciąż jeszcze wisi na stronach pachnidelko.pl i perfumex.pl.
Ale przyznaję rację że nawet najlepszym perfumeriom stacjonarnym takie coś mogłoby się przydarzyć, i absolutnie nie można obwiniać tutaj perfumerii, bo oni zostali po prostu oszukani przez nieuczciwego dostawcę.
Zostali oszukani raz i my o tym wiemy. Ale skąd mamy mieć pewność, że to był tylko jeden, dość głośny raz, a nie na przykład cztery albo pięć? Skąd wiadomo w takim razie czy w tych perfumeriach asortyment jest na pewno, na 100% oryginalny?

Stary 2013-09-24, 10:20   #238
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Mnie tylko dziwi, że tyle perfumerii i tylu sprzedawców z all (wszyscy sprawdzeni) ma towar od jednego dostawcy... dziwne to
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:29   #239
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Mnie tylko dziwi, że tyle perfumerii i tylu sprzedawców z all (wszyscy sprawdzeni) ma towar od jednego dostawcy... dziwne to
No wlasnie.

Pozostaje chyba kupowac tylko u tych, ktorzy nie mieli w ofercie tego nieszczesnego Armaniego. A do tych, ktorzy go mieli, miec ograniczone zaufanie
Stary 2013-09-24, 10:31   #240
Aggis
Wtajemniczenie

Moim zdaniem osoby pracujące w branży perfumeryjnej powinny się orientować jakie na rynek wchodzą nowości i co zamawiają... piszecie, że perfumerie zostały oszukane przez dostawcę, a moim zdaniem to nie do końca tak. Karalne jest nie tylko wprowadzenie podrób na rynek, ale też handel nimi, więc zarówno dostawca, jak i perfumerie ponoszą za to odpowiedzialność. Wystarczyło się pofatygować trochę i sprawdzić, że taki zapach w ogóle nie istnieje. Dziwne, że im się żadna lampka ostrzegawcza nie zapaliła. No i tak jak dziewczyny piszą - co z innymi perfumami, przecież część może pochodzić z tego samego źródła i nadal być w sprzedaży. A tego, że niektóre perfumerie mają tę podróbę nadal w ofercie, już nawet nie skomentuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości