Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 07:57   #3271
wiki2501
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.I

[QUOTE=martuha20;42961870]Witajcie
Wiki wpadaj do mnie goraca czeko zrobie a i woski mam
Ja jeszcze w lozku

Zazdroszczę,też chce do łożeczka ,dużą czekoladę i wosk vanilla cupcake lub home sweet home jeśli można
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:59   #3272
martyna_tina
Bang Bang Bang

Dot.: Re: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Kupiłam koniec końców na Allegro, tania przesyłka mnie przekonała. Wybrałam Salted Caramel, Snowflake Cookie i Season Of Peace. Może zaszaleję jeszcze w Rossmannie z kominkiem, bo mam tylko sfatygowany podgrzewacz. Cieszę się jak dziecko.
Nie lubię Salted Caramel - dla mnie pachnie jak słodki rosół I do tego ciężko jest się później tego zapachu pozbyć Za to 2 pozostałe zapachy wybrałaś raczej delikatne Szkoda, że nie wzięłaś jakiegoś jesiennego, rozgrzewającego zapachu

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
A ja sobie coś sprawię 30 września
Ja też planuję wtedy uzupełnić zapasy jesiennych zapachów + dokupić kilka wosków dla babci

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
A ja kolejnej nocy nie przespalam... Sacze lecznicza herbatkę z cytryna i miodem wzięłam wolne na dziś, bo nie bylam w stanie rozmawiać z klientami.
Dzis dzień lozkowy skocze tylko do polskiego sklepu po lekarstwa i jakieś "zimowe" rozgrzewające herbatki i spowrotem zakopie się w koldrze ;D
Zdrowiej szybciutko!
U mnie dziś na zmianę - słońce i chmury. Nie ma wiatru, więc jest nawet ciepło, za to wczoraj łeb urywało

Ps. Ja bym nie skojarzyła Olanna z "olana" -> "osikana"
Sama, jeżeli kiedyś zdecydujemy się na dziecko i byłaby to dziewczynka, mam zamiar nazwać córkę Gaja
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:38   #3273
olanna
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Cytat:
Kreatywnie Pytam, bo tak chcę nazwać moją córeczkę (w przyszłości ). Nie Ola, nie Joanna tylko właśnie Olanna, nigeryjskie imię znaczące mniej więcej "zloto/piękno Boga, Boskie" hmm po angielsku to tłumaczenie brzmi lepiej Tylko teraz bedzie problem w PL, bo Olanna -> Olana -> no... Osikana? Nie chciałabym żeby miała problemy przez ułańska fantazję mamy

Dobra! Koniec off topu! Wracajac do tematu to sciagnelam sobie fajna ruszajaca sie tapetę na telefon! Choinkę, ślicznie migocza lampki, a wokół sypie śnieg.
I widget odliczajacy dni do swiat ;D aaaa i miałam dziś na sobie czapkę i szalik! Pierwszy raz w tym sezonie! Tak... Zimowo mi było ;D (ehhh okrutne przeziębienie)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O tym nigeryjskim znaczeniu nie miałam pojęcia, ale ja też nie kojarzyłabym Olanny z Olaną. Ale ludzie mają różne pomysły.

A ja się doigram, bo mając zaczątki przeziębienia, szusuję beztrosko na rowerze. Ale tłumaczę sobie, że to może ostatnie takie relatywnie ciepłe dni.

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Nie lubię Salted Caramel - dla mnie pachnie jak słodki rosół I do tego ciężko jest się później tego zapachu pozbyć Za to 2 pozostałe zapachy wybrałaś raczej delikatne Szkoda, że nie wzięłaś jakiegoś jesiennego, rozgrzewającego zapachu

Ja też planuję wtedy uzupełnić zapasy jesiennych zapachów + dokupić kilka wosków dla babci

Zdrowiej szybciutko!
U mnie dziś na zmianę - słońce i chmury. Nie ma wiatru, więc jest nawet ciepło, za to wczoraj łeb urywało

Ps. Ja bym nie skojarzyła Olanna z "olana" -> "osikana"
Sama, jeżeli kiedyś zdecydujemy się na dziecko i byłaby to dziewczynka, mam zamiar nazwać córkę Gaja
Rosół- w takim razie mojej mamie się spodoba. Zamierzałam wziąć właśnie jakiś typowo korzenny, ale ostatecznie stanęło na tej trójcy. Zobaczymy, jeśli mi się spodoba, to na pewno jeszcze zdążę coś jesiennego dokupić.

Za trzy miesiące o tej porze będziemy się pewnie krzątać w kuchni, przygotowując wigilijne potrawy. Chciałabym jak najwięcej "wycisnąć" z tego czasu przed Świętami, bo te trzy świąteczne dni mijają stanowczo za szybko.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:46   #3274
Nicole`_
Zakorzenienie

Mi Salted Caramel nie pachnie rosołem tylko ciepłymi krówkami, fajny słodki zapach Także nie nastawiaj się na rosół, bo może tego nie poczujesz Daj znać
Stary 2013-09-24, 08:47   #3275
Niambie
Zadomowienie

Re: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

U mnie na razie mgliscie i zimno, nie pada ale pogoda jest wilgotna i grobowa ;D
Pamietam, ze byl Uranus i Gaja ;D ślicznie imię swoją drogą, ale wiesz...Gaja ma jaja, tak jak Maja. Wiem, bo mam przyjaciolke Maję, którą tak nielubila swojego imienia przez ten glupi rym dzieciece umysły rozumują trochę inaczej niż my.
Zreszta, nie zamierzam raczej mieszkać w Polsce ze względu na mojego TZ i (daj Bóg!) córeczkę więc będzie Olanna

Wyleczylam sie! Znaczy... Nie do końca, ale jest dużo lepiej niż wczesniej. Oczywiście nie posłuchałam pielęgniarki i leczylam się wlasnymi sposobami. Jako, że leki nie pomagały. Kontunuje więc leczenie

Ja w tym roku planuje pierwszą od 4 lat wigilie z prawdziwego zdarzenia. Odkąd wyjechalam nie potrafię odtworzyć tego klimatu. Nie to, że nie chcę ale przeważnie przed, w wigilię, i od razu po 2 świątecznych dniach pracuje. W tym roku zapowiada się troszkę wolnego. Rok temu w wigilię się przeprowadzalam i nasza kolacja był zamrozony makaron chiński z kurczakiem. Jedzony na kartonach.

Edytowane przez Niambie
Czas edycji: 2013-09-24 o 08:55
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:52   #3276
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
O tym nigeryjskim znaczeniu nie miałam pojęcia, ale ja też nie kojarzyłabym Olanny z Olaną. Ale ludzie mają różne pomysły.

A ja się doigram, bo mając zaczątki przeziębienia, szusuję beztrosko na rowerze. Ale tłumaczę sobie, że to może ostatnie takie relatywnie ciepłe dni.

Rosół- w takim razie mojej mamie się spodoba. Zamierzałam wziąć właśnie jakiś typowo korzenny, ale ostatecznie stanęło na tej trójcy. Zobaczymy, jeśli mi się spodoba, to na pewno jeszcze zdążę coś jesiennego dokupić.

Za trzy miesiące o tej porze będziemy się pewnie krzątać w kuchni, przygotowując wigilijne potrawy. Chciałabym jak najwięcej "wycisnąć" z tego czasu przed Świętami, bo te trzy świąteczne dni mijają stanowczo za szybko.
Mam tylko nadzieję, że nie zrazisz się po pierwszej, ewentualnie nieudanej próbie - ja np. tej rosołowej nuty nie mogę znieść, a moja mama to już w ogóle jest na nią uczulona Ja właśnie wrzuciłam do kominka Merry Marshmallow
A z tym czasem przed świętami masz rację... Ja niby czekam z utęsknieniem na te święta, odliczam dni i piszczę jak szalona na samą myśl, że to już coraz bliżej, ale z drugiej strony - kiedy siadamy w końcu do wigilijnego stołu, obok ogromnej radości pojawia się też smutek, że za chwilę będzie już właściwie po wszystkim
Stary 2013-09-24, 08:55   #3277
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Mi Salted Caramel nie pachnie rosołem tylko ciepłymi krówkami, fajny słodki zapach Także nie nastawiaj się na rosół, bo może tego nie poczujesz Daj znać
Zdecydowanie wolę się nastawić na ciepłe krówki, byłabym w siódmym niebie mając wokół siebie taki zapach.

Zastanawiam się, czy nie dokupić jeszcze jednego, skoro nie przelałam jeszcze pieniędzy.

Cytat:
U mnie na razie mgliscie i zimno, nie pada ale pogoda jest wilgotna i grobowa ;D
Pamietam, ze byl Uranus i Gaja ;D ślicznie imię swoją drogą, ale wiesz...Gaja ma jaja, tak jak Maja. Wiem, bo mam przyjaciolke Maję, którą tak nielubila swojego imienia przez ten glupi rym dzieciece umysły rozumują trochę inaczej niż my.
Zreszta, nie zamierzam raczej mieszkać w Polsce ze względu na mojego TZ i (daj Bóg!) córeczkę więc będzie Olanna

Wyleczylam sie! Znaczy... Nie do końca, ale jest dużo lepiej niż wczesniej. Oczywiście nie posłuchałam pielęgniarki i leczylam się wlasnymi sposobami. Jako, że leki nie pomagały. Kontunuje więc leczenie
Będąc w temacie problematycznych imion- wydaje mi się, że do każdego da się coś głupiego/obraźliwego zrymować. Wydaje mi się, że najgorsze co można zrobić, to przekombinować.

Niambie, mogę być ciekawska i zapytać, co to za język w Twoim podpisie?

Stary 2013-09-24, 08:56   #3278
Nicole`_
Zakorzenienie

Ja w Wigilię to się nie smucę jeszcze, w 2 dzień Świąt przychodzi do mnie ta refleksja dopiero

A ja długo stoją u was choinki?
Stary 2013-09-24, 08:56   #3279
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Ja początkowo też czułam w nim krówki No, ale jednak po kilku minutach wyłazi (według mnie oczywiście) rosół i w pośpiechu gaszę kominek

Cytat:

Moja mama za to mówi, że dzieciaki mogłyby mówić na nią Geja W każdym razie, w najbliższym czasie dzieci nie planujemy
Jak się leczysz? Napisz, może nam się to kiedyś przydać
Stary 2013-09-24, 08:59   #3280
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tylko nadzieję, że nie zrazisz się po pierwszej, ewentualnie nieudanej próbie - ja np. tej rosołowej nuty nie mogę znieść, a moja mama to już w ogóle jest na nią uczulona Ja właśnie wrzuciłam do kominka Merry Marshmallow
A z tym czasem przed świętami masz rację... Ja niby czekam z utęsknieniem na te święta, odliczam dni i piszczę jak szalona na samą myśl, że to już coraz bliżej, ale z drugiej strony - kiedy siadamy w końcu do wigilijnego stołu, obok ogromnej radości pojawia się też smutek, że za chwilę będzie już właściwie po wszystkim
O, właśnie! Ja w tym momencie marzę, żeby czas się zatrzymał albo chociaż płynął dużo wolniej. Najgorszy jest chyba wieczór 26.12, kiedy każdy już zaczyna myśleć o codziennych obowiązkach.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Ja w Wigilię to się nie smucę jeszcze, w 2 dzień Świąt przychodzi do mnie ta refleksja dopiero

U mnie różnie, zależy od jej wytrzymałości, bo zawsze mamy żywą. My trzymamy się tego, że maksymalnie do Matki Bożej Gromnicznej, ale zwykle jest to jednak wcześniej.

Stary 2013-09-24, 08:59   #3281
Niambie
Zadomowienie

Pewnie to jezyk Yoruba, wlasnie z Nigerii

I pytanie, jak dlugo przed świętami pieczecie pierniczki? Pamiętam moją nieudaną próbę przed kilkoma latami. Upiekłam w dzień Wigilii, ślicznie ozdobilam, w smaku też były idealne ale... Twarde jak kamień. Dopiero po długim, długim czasie dało się je zjeść. Ale wtedy to już wypatrywalo sie wiosny
Stary 2013-09-24, 09:01   #3282
justysiaa89
Zakorzenienie

90 dni !!

justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:09   #3283
olanna
Zakorzenienie

Cytat:

I pytanie, jak dlugo przed świętami pieczecie pierniczki? Pamiętam moją nieudaną próbę przed kilkoma latami. Upiekłam w dzień Wigilii, ślicznie ozdobilam, w smaku też były idealne ale... Twarde jak kamień. Dopiero po długim, długim czasie dało się je zjeść. Ale wtedy to już wypatrywalo sie wiosny
Powiedz jeszcze, że umiesz się w nim komunikować.

Ja w tym roku obrażam się na pierniczki, bo w zeszłym napiekłam tyle, że jeszcze teraz we wrześniu się nimi raczyliśmy. Ale w smaku były nadał dobre, miękkie, takie... dojrzałe. Myślę, że wtedy piekłam je jakieś 1,5 tygodnia przed Wigilią.

W tym roku z ciastek upiekę choinki czekoladowo-pomarańczowe. Raz już próbowałam ten przepis i były obłędne.

Stary 2013-09-24, 09:15   #3284
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:

Kiedy mieszkałam z rodzicami, choinki stały zwykle do Matki Boskiej Gromnicznej (również ta żywa) Teraz, kiedy mieszkamy sami, również nie mam zamiaru rozbierać jej wcześniej - chcę się nią nacieszyć
Cytat:
O, właśnie! Ja w tym momencie marzę, żeby czas się zatrzymał albo chociaż płynął dużo wolniej. Najgorszy jest chyba wieczór 26.12, kiedy każdy już zaczyna myśleć o codziennych obowiązkach.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------
U mnie różnie, zależy od jej wytrzymałości, bo zawsze mamy żywą. My trzymamy się tego, że maksymalnie do Matki Bożej Gromnicznej, ale zwykle jest to jednak wcześniej.
My akurat w ten dzień mamy rocznicę ślubu
I tak jak Ty - chciałabym, żeby czas zwolnił, abym mogła chłonąć ten cudowny okres bez końca
Cytat:

Ja piekę pierniczki razem z moją babcią (właściwie, to tylko jej pomagam ) zwykle jakoś na początku grudnia, maksymalnie do połowy miesiąca Z tym, że nie pieczemy ich wcześniej aby zmiękły, bo one akurat od razu wychodzą miękkie i takie już zostają Pieczemy wcześnie, bo po prostu nie mogę już się ich doczekać
Ps. A u mnie w mieszkaniu już roznosi się cudny aromat słodkich waniliowych pianek
Stary 2013-09-24, 09:16   #3285
Niambie
Zadomowienie

Na razie umiem na zasadzie "Niambie jeść, Niambie pić" ;D

Smaka mi robisz! Chyba zacznę piec teraz i eksperymentować, bo moje zanim zmiękły musiały poleżeć dużo dłużej niż 1,5 tygodnia.
I muszę kupić foremki, bo moje zaginęły w akcji. Zresztą i tak nie były świąteczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 09:24   #3286
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie umiem na zasadzie "Niambie jeść, Niambie pić" ;D

Smaka mi robisz! Chyba zacznę piec teraz i eksperymentować, bo moje zanim zmiękły musiały poleżeć dużo dłużej niż 1,5 tygodnia.
I muszę kupić foremki, bo moje zaginęły w akcji. Zresztą i tak nie były świąteczne
Zawsze to jakiś początek.

Jak tak teraz myślę, to chyba jednak trochę wcześniej piekłam, bo znajomi się śmiali, czy to aby nie za wcześniej i czy pierniczków do świąt nie strawią jakieś ciała obce. 2 tygodnie, ale wcześniej na pewno nie.

Ja nie mogę się doczekać pieczenia właśnie, a już szczególnie podjadania surowego ciasta, to moje małe dziwactwo.

Stary 2013-09-24, 09:28   #3287
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy z jakiego przepisu robisz. Są takie, które trzeba piec wcześniej, nawet miesiąc i wtedy pochować do puszek i sobie miękkną, a są takie gdzie od razu są miękkie, ale wtedy przeważnie ciasto robi się wcześniej (koniec października/początek listopada), ono leżakuje i możesz piec nawet w Wigilię wtedy
Stary 2013-09-24, 09:29   #3288
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Zawsze to jakiś początek.

Jak tak teraz myślę, to chyba jednak trochę wcześniej piekłam, bo znajomi się śmiali, czy to aby nie za wcześniej i czy pierniczków do świąt nie strawią jakieś ciała obce. 2 tygodnie, ale wcześniej na pewno nie.

Ja nie mogę się doczekać pieczenia właśnie, a już szczególnie podjadania surowego ciasta, to moje małe dziwactwo.
Mój mąż to jest dopiero dziwny - nie zje żadnego ciemnego ciasta, ale na surowo to wpierdziela aż mu się uszy trzęsą
Stary 2013-09-24, 09:33   #3289
Nicole`_
Zakorzenienie

Mój na surowo nie zje i krzywi się jak wcinam surowe ciasto. Piernikowego nie podżeram, bo moje leżakuje ponad miesiąc w lodówce ale każde inne uwielbiam, wylizuję miski

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 09:37   #3290
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Ja w Świętach nie lubię jednego-że w Wigilię się pracuje. Jak się mieszka kilkaset km od rodziny jak ja, praca w ten dzień jeszcze mocniej boli, bo nie ma tak, że skończę pracę, podjadę parę przystanków busem/tramwajem i będę w domu na Wigilii.
Przykre to.
A kolejki, tłumy i sprzątanie świąteczne lubię na co dzień to już niekoniecznie...
przykro to brzmi, nie zazdroszczę...Jest taka śliczna piosenka "Driving home for Christmas", ja zawsze jej słucham jak wracam na święta, ale jedyny fragment, kiedy dzieliło mnie tyle km od domu to było jak studiowałam, więc siłą rzeczy nie pracowałam w Wigilię A teraz moi rodzice mieszkają 20km od nas,więc to mi odpada

Nie potrafię wymienić, czego nie lubię w świętach Chyba najbardziej krępuję się przy składaniu życzeń dalszej rodzinie...

Cytat:
A ja kolejnej nocy nie przespalam... Sacze lecznicza herbatkę z cytryna i miodem wzięłam wolne na dziś, bo nie bylam w stanie rozmawiać z klientami.
Dzis dzień lozkowy skocze tylko do polskiego sklepu po lekarstwa i jakieś "zimowe" rozgrzewające herbatki i spowrotem zakopie się w koldrze ;D
Ja bym chciała nie iść do pracy...Od dwóch tygodni (odkąd rtg nowe przyszło) dzieje się cygański zajob, nie wiem w co mam ręce włożyć, nawet nie mamy czasu nic zjeść, więc wracam do domu o 22 i jem kolację...nie zmieszczę się w swoją kieckę ślubną, jak tak dalej pójdzie

Cytat:
Też tak mam...

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:43   #3291
Niambie
Zadomowienie

Dzieki za odpowiedzi

Też uwielbiam tą piosenkę "Driving home for Christmas ". Co roku jej slucham i co roku rycze, że ja nie jadę na święta do domu, teraz... Też nie pojadę, bo musiałabym wybierać między mamą, a tatą
Ale mam teraz "swój" dom. Swoją dwuosobowa rodzinę i z pewnością będę w domu w te święta

Ohh nie zazdroszcze tego mlynu w pracy. Ja przed ślubem zajadalam stres ale miałam ten komfort, taki typ sukienki, że nie ważne ile bym przytyla to i tak bym się zmiescila ;D

Edytowane przez Niambie
Czas edycji: 2013-09-24 o 09:45
Stary 2013-09-24, 09:47   #3292
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
przykro to brzmi, nie zazdroszczę...Jest taka śliczna piosenka "Driving home for Christmas", ja zawsze jej słucham jak wracam na święta, ale jedyny fragment, kiedy dzieliło mnie tyle km od domu to było jak studiowałam, więc siłą rzeczy nie pracowałam w Wigilię A teraz moi rodzice mieszkają 20km od nas,więc to mi odpada

Nie potrafię wymienić, czego nie lubię w świętach Chyba najbardziej krępuję się przy składaniu życzeń dalszej rodzinie...

Ja bym chciała nie iść do pracy...Od dwóch tygodni (odkąd rtg nowe przyszło) dzieje się cygański zajob, nie wiem w co mam ręce włożyć, nawet nie mamy czasu nic zjeść, więc wracam do domu o 22 i jem kolację...nie zmieszczę się w swoją kieckę ślubną, jak tak dalej pójdzie
Też tak mam...
O to, to! Właśnie o tej piosence pomyślałam, gdy czytałam posta Parvati Wręcz słyszałam ją w głowie
Ja też jakoś dziwnie się czuję, kiedy składam życzenia dalszej rodzinie...
Właśnie piję gorącą czekoladę - czy tylko ja mam wrażenie, że niemieckie kawy, słodycze itd. są lepsze niż te w Polsce?
Stary 2013-09-24, 09:49   #3293
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja z mama ostatnio pieklysmy na początku grudnia. Było przy nich tyyyyyle roboty, ze bliżej świat chyba byśmy się nie wyrobiły. A swoja droga jakich foremek do pierniczków używacie? Ja mam te z Ikei, kosztowały cale 9,90 zł, a pierniczki wychodzą cudowne: np. w ksztalcie reniferka

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:55   #3294
Nicole`_
Zakorzenienie

Też uwielbiam tę piosenkę Słuchamy jej z mężem jadąc do domu na Święta Aż się wzruszam

Jeśli chodzi o foremki to mam różne, kompletowane przez lata powoli wymieniam je na tego typu (tzn tej firmy, bo są super) http://www.tortownia.pl/sklep,2298,1...a_kokarda.html

A te z ikei do mnie nie przemawiają, bo świąteczny jest tylko renifer (właściwie łoś chyba?), z tego co kojarzę to reszta jest raczej jesienna niż świąteczna? Czy się mylę?
Stary 2013-09-24, 10:07   #3295
martyna_tina
Bang Bang Bang

Moja babcia od lat używa tych samych foremek i mam do nich ogromny sentyment W tym roku chciałabym jednak kupić jakieś nowe - problem w tym, że zawsze kiedy szukam po sklepach takich pierdół, nie mogę nic znaleźć

Słuchajcie, info dla dziewczyn, które wolą nie podawać swojego adresu przy wymianie prezentów - PocztaPolska odpisała mi na facebooku: OPCJA POSTE RESTANTE JEST JAK NAJBARDZIEJ AKTUALNA
Stary 2013-09-24, 10:23   #3296
Nicole`_
Zakorzenienie

Juppi
Stary 2013-09-24, 10:28   #3297
olanna
Zakorzenienie

Korci mnie, żeby uruchomić właśnie świąteczne radio, ale nie chcę, żeby mi te piosenki spowszedniały do Świąt.

Ja mam bardzo proste foremki, żadnych cudów w zasadzie, ale bardzo je lubię i jakoś do nich przywykłam. Zresztą i tak sporo ich mamy, więc kolejne tylko zajmowałyby cenne miejsce w naszej małej kuchni.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

A ja też mogę się załapać na tę wymianę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 10:34   #3298
Nicole`_
Zakorzenienie

Ja wymieniam moje powoli, bo zaczynają rdzewieć... mam takie zwykłe blaszaczki A te co wam wkleiłam są pokryte taką powłoką, na pewno będą służyć przez długie lata No i są różne rodzaje, ładne kształty. Tylko drogo, dlatego na raty kupuję
Stary 2013-09-24, 10:37   #3299
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wymieniam moje powoli, bo zaczynają rdzewieć... mam takie zwykłe blaszaczki A te co wam wkleiłam są pokryte taką powłoką, na pewno będą służyć przez długie lata No i są różne rodzaje, ładne kształty. Tylko drogo, dlatego na raty kupuję
Właśnie też mam takie blaszane + jeszcze kilka plastikowych. Tylko u nas ciastek nie piecze się zbyt często i chyba nie opłaca mi się inwestować, póki te jakoś "działają" (a szkoda, bo uwielbiam kolekcjonować takie gadżety).

Stary 2013-09-24, 11:05   #3300
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Korci mnie, żeby uruchomić właśnie świąteczne radio, ale nie chcę, żeby mi te piosenki spowszedniały do Świąt.

Ja mam bardzo proste foremki, żadnych cudów w zasadzie, ale bardzo je lubię i jakoś do nich przywykłam. Zresztą i tak sporo ich mamy, więc kolejne tylko zajmowałyby cenne miejsce w naszej małej kuchni.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

A ja też mogę się załapać na tę wymianę?
Zapraszamy
Gdzieś kilka stron wcześniej było wszystko dokładnie opisane, jak wymiana będzie wyglądać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości