|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
moja towarzyszka niedoli
chyba aktualne tylko my się staramy
|
#2552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po wizycie u diabetologa ok.Cukry po insulinie ładne.Następna wizyta 16.10. Potem pojechaliśmy po tą farbe wybraliśmy Dulux Czerwień Flamenco. ![]() Robota będzie dopiero w sobote bo tż ma nocki a nie chce sama zostawać w mieszkaniu po malowaniu.Stwierdziliśmy że zostane w domu,przez dzień bede w innym pokoju a dwie noce będziemy spali u małego. Mam nadzieje że przy takich środkach ostrożnośći nic się nie stanie... Jeszcze nad łóżkiem bedą naklejki-dwa białe koty Sentecji na ściane jeszcze nie wybraliśmy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2553 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Iza tak to ja też malowalam ścianę u Małego, a spalam w drugim pokoju.
Byłam z Małym na wadze, pielęgniarka kazała to obserwować, ale powiedziała, żeby raczej sie tym nie martwić. Artek ma 5,02, czyli 180 g w 10 dni, mało... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki nie smutać się proszę!!! Przynajmniej nie za długo i nie za bardzo
bo czasami wiadomo - człowiek ma taki czas że wszystko takie smętne i nijakie.. oby szybko minęły złe dni kochane Cytat:
Co do @ to wiem jak to jest.. ale kochana wszystko przed Wami - teraz tylko zaopatrz się w jakiś probiotyk np. lacibiosfemina żeby się żadna infekcja nie przyplątała!!! Będzie dobrze!! Renia a nie możesz zadzwonić do swojego gina i zapytać co robić?? szkoda tracić kolejny cykl. |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie może taka kolej rzeczy. ogromne wsparcie przy stracie, kibicowanie przy staraniach, dużo ciepła w ciąży, a potem kogoś bolą moje komentarze. pyszny jest [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42951421] Artek ma 5,02, czyli 180 g w 10 dni, mało... [/QUOTE]?! no co Ty!!! idealnie. Waga medalowa!!!! Witamy w świecie po 3 miesiącu . T. w trzecim miesiącu ważył 5,5 kg a był (na starcie) cięższy (2650) od Twojego maluszka.też bym tak zrobiła.
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
no i takie same cykle mamy - tzn ten zaczynamy razem
będzie dobrze kochana ![]() Cytat:
tylko dwie ściany a dwie na jasno Cytat:
jesteś moją wielką nadzieją - wiesz o tym prawda?! i love you, too ![]() tak też zrobię - zadzwonię i powiem, że nie chcę tracić kolejnego cyklu i że pójdę do starego gina na monitorowanie żeby zobaczyć czy torbieli nie ma i jakby co - jak się zgodzi na IUI w tym cyklu - to wezmę Clo ![]() i taki też wyszedł jutro będzie pyszny obiadek ![]() Cytat:
to ja dziś mam zaszczyt toporkiem potraktować Panikę ![]() no i na dokładkę
|
|
#2558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a nie wiesz, że nie wolno smucić kobiety w ciąży!!! Nigdzie nie wolno Ci stąd uciekać bo inaczej ja Cię znajdę i zrobię Ci to samo co dziewczyny powyżej - znaczy się to i to i na dokładkę |
||
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chciałam przeprosić staraczki za swoje wpisy dot spraw dzieciowych. Ale w sumie nie mam gdzie zapytać. Więc tu mi wygodniej..
Przepraszam, jeśli sprawiłam wam przykrość |
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj należą ci się baty![]() ![]() My mamy teraz taki morelowy i dwie ściany takie zostaną. Zamówiłam na allegro te koty co bedą na ścianie.Jednak nie bedą dwa tylko cała rodzinka w kolorze kremowym
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-23 o 16:58 |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc i Tobie się należy ![]() i normalnie masakra - co Wy wymyślacie??!!??!! oczywiście, że zazdrościmy, że macie swoje skarby przy sobie, ale przecież nie winimy Was za to - no kurcze bez przesady !!! no może powinnam tylko w swoim imieniu, ale myślę że większość tak samo myśli. Żyjemy dalej nadzieją, że i nam się to uda - co tam - na pewno się uda i wtedy Wy doświadczone mamuśki będziecie nam doradzać
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
sory ale o czym wy pieprzycie! jaką przykrość? każdy pisze o tym co jego dotyczy i to normalne.
nie zachowujcie się jakbyśmy były jakieś wybrakowane i nie można było przy nas poruszać jakichś tematów.
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Ej no co to się tu dzieje!!!! Nikt nikogo za nic nie musi i nie powinien przepraszać! Odkąd pamiętam forum AM było miejscem gdzie od zawsze głos zabierały zarówno dziewczyny zaraz po#, cierpiące, smutające się, starające się, te w ciąży i te którym szczęśliwie udało się doczekać cudu narodzin.
To jest miejsce gdzie można znaleźć wsparcie, pocieszenie, radość, czasami jest smutno, czasami tragedie nas przerastają, ale zawsze można liczyć na wsparcie grupy. Nie zależnie czy potrzebujemy przepisu na zupę pomidorową czy fachowej porady medycznej. I szczerze nie wiem skąd tutaj nagle jakieś przepraszanie za zabranie głosu w takim czy innym temacie. Ja uwielbiam to forum właśnie dlatego że ono nie jest monotematyczne, że każda może zabrać głos w każdej sprawie i nikt jej za to nie skarci - tak było do tej pory i mam gorącą nadzieję, że tak zostanie ![]() No to się wygadałam i ściskam ciepło WSZYSTKIE forumowiczki |
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol nastepna
Dziewczyny nie przesadzajcie....
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2566 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Tym bardziej, ze na urodzeniu dziecka problemy sie nie kończą...
idę jutro z Małym do pediatry, nie podoba mi sie ta nozka, a była u mnie mama i mi mówiła, ze ja jako dziecko miałam za mało plytek krwi, w ogóle byłam bardzo chorowita, podejrzewano u mnie białaczkę. Wole więc sprawdzić, czy z Artusiem jest wszystko w porządku... W sensie czy te mini siniaczki to nie sprawa hematologiczna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- A i jeszcze Artus zakrztusil mi sie slina, ale tak okropnie, jak nawet mlekiem sie nie krztusil. Zły dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ! pierwszy dzień jesieni, zimno, deszczowo, mało słonca i się nam nastrój pogarsza. To ja wam wysłam mimo wszystko uśmiech :-D. I przytulam wszystkie co tego potrzebują.
Anita to tu fajnie ujęła. a teraz pisać mi co to za krem z dyni co tu co chwile go ktoś robi. Może i ja się skusze? RENA! BERBIE! ale się Ciebie ostatnio co chwile cos przyczepia a te@ to by sobie mogły spokój dac u staraczek!!! PANI! to i ode mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() PERSE! dla spokojności skontroluj. Zakrztuszenie- to się nadenerowałas. a teraz na poprawe humoru - pod kocyki, gorąca herbtka. czekolada, kakao, grzaniec i dobry film/ksiązka!!!! ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez eseska Czas edycji: 2013-09-23 o 18:32 |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobiłam normalnie zupkę - czyli wszystkie warzywa + ziemniaki + dynia i zblendowałam lekko ostrą zrobiłam -pyyycha ![]() ja już siedzę przy kominku (mężuś dba o mnie, bo zimna nie lubię), pod kocykiem i zjadłam słodką owsiankę z wiórkami kokosowymi, migdałami i miodem
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42953778]Tym bardziej, ze na urodzeniu dziecka problemy sie nie kończą...
idę jutro z Małym do pediatry, nie podoba mi sie ta nozka, a była u mnie mama i mi mówiła, ze ja jako dziecko miałam za mało plytek krwi, w ogóle byłam bardzo chorowita, podejrzewano u mnie białaczkę. Wole więc sprawdzić, czy z Artusiem jest wszystko w porządku... W sensie czy te mini siniaczki to nie sprawa hematologiczna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- A i jeszcze Artus zakrztusil mi sie slina, ale tak okropnie, jak nawet mlekiem sie nie krztusil. Zły dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Biedna ale się nastresowałaś ![]() Cytat:
![]() Takie koty zamówiłam.Wzór nr 2 koty bedą kremowe: http://allegro.pl/show_item.php?item=3529288489
|
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w koncu wijesz gniazdko )))anitaxas bardzo dobrze prawisz! pozdrawiam Was dziewczyny i nie dajcie sie jesiennym nastrojom buziaki
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-23 o 19:42 |
|
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam Was Kochane, tez tylko podczytuje, mielismy jechac nad morze, ale to bylby za duzy hardcore - Trzymam za Was Kochane, zdrowka dla chorujacych
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie parę dni i już się sprzeczacie, lańsko Wam się należy
![]() Dziewczyny nareszcie mam koniec kukurydzy teraz dopiero mam trochę czasu nadrobić.Cytat:
Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która poradziła mi udać się do jakiegoś lepszego specjalisty. Z serii tych, którzy zajmują się leczeniem niepłodności, poronieniami itd. I teraz nie wiem co robić, czy wierzyć w tą heparynę (zwłaszcza, że wyniki tylko ciut wskazują na zespół antyfosfolipidowy), czy jednak skonsultować to z jakimś specjalistą. I jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia, czy rozpoczęcie przyjmowania heparyny w 2-3 tyg od zapłodnienia to nie będzie za późno?... A ja się właśnie poddaję jesieni, całkowicie dzisiaj jechałam przez wsie i podziwiałam piękne jesienne żółknące liście, jak wspaniale złociły się w promieniach zachodzącego słońca, coś wspaniałego ![]() A w ogóle to już trzecią noc czuwam przy krowie po terminie na razie z oksytocyną się wstrzymuję, ale boję się, że coś jest nie tak
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42951421]Byłam z Małym na wadze, pielęgniarka kazała to obserwować, ale powiedziała, żeby raczej sie tym nie martwić.
Artek ma 5,02, czyli 180 g w 10 dni, mało... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mało?? chyba przeoczyłam wskazania do kontroli wagi, ale wiem, że przynajmniej część pediatrów nie bierze pod uwagę przyrostów kilkudniowych, bo w ciągu miesiąca dziecko może raz więcej raz mniej przybierać. po 3 m-cu przyrosty są zupełnie inne, dziecko zwalnia Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy powinnam, czy nie, ale chcę Wam pokazać w miarę aktualnego Jakuba. robione nad morzem.
|
|
|
|
#2575 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
|
|
|
|
#2577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do jesiennych nastrojow to kochana mialam na mysli nie poddawaniu sie ale tym zlym, depresyjnym - bo czerpac z niej pozytywy to jak najbardziej slusznie! ps - jestes ze wsi ? mowsz o kukurydzy, krowach, tak wywnioskowalam ) to cudownie - jak ja pozdrawiam e swojego zadupka Cytat:
))) i ta pogodna buzia Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-24 o 10:21 |
||
|
|
|
#2578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od roku wieśniaczka pełną gębą ![]() Jak to pisałam jestem "krowią położną" ![]() Masz hodowlę?
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej!
Dziecko mnie tak zboksowalo z rana, ze az mnie caly prawy bok boli ![]() Teraz spi uff ![]() Wczoraj miał spokojniejszy dzien, dzisiaj chyba nadrabia... ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Hope, jak sie czujesz? Kiedy masz wizytę? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-24 o 11:04 |
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Panika ja czuje, że może to też trochę do mnie się odnosi, bo ostatnio tak pisała
, ale ja naprawdę czasami nie mam weny do pisania, albo nie mam o czym pisać i nie chce być egoistką. Innym razem mam mało czasu i nie mam jak odpowiedzieć na wszystkie posty, na które bym chciała, więc nie piszę wcale żeby żadna nie czuła się urażona. Ostatnio tak miałam masę papierów do pracy i jeszcze inne sprawy na głowie i tak jakoś zeszło. Dziewczyny ja jestem tu stosunkowo niedługo, ale czuję więź z wami i chyba jestem uzależniona od wątku . Nie obiecuję, że będę regularnie pisała, bo w moim wypadku się tak chyba nie da, proszę nie gniewajcie się na mnie. A i jeszcze jedna rzecz, nigdy nie czułam się urażona tym, że któraś z was pisała o ciąży, dziecku nawet zaraz po #. Jeśli byłam zazdrosna to tak w zdrowym znaczeniu tego słowa. Bardzo emocjonalnie przezywam ciążę Izy i Kubeczka ponieważ jakoś łącze je ze swoją stratą. Pamiętam Iza pisała o swoim szczęściu wtedy zaraz po tym jak ja do was dołączyłam, a Kubek ma niewiele młodszą ciążę od mojej. Wam szczególnie kibicuję
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-09-24 o 11:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

nie wiem co mam zrobić...od piątku (5dc) musiałabym brać Clo a dr będzie za tydzień we wtorek (9dc)
w życiu jeszcze nie jadłam, ale myślę że będzie dobry 

jesteś moją wielką nadzieją - wiesz o tym prawda?! i love you, too
jutro będzie pyszny obiadek

a nie wiesz, że nie wolno smucić kobiety w ciąży!!! Nigdzie nie wolno Ci stąd uciekać bo inaczej ja Cię znajdę i zrobię Ci to samo co dziewczyny powyżej - znaczy się to 
więc i Tobie się należy 

oczywiście nie na raz