Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 11:39   #3601
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nieźle

meneq takie głupie pytanie... na co zwracać uwagę kupując zieloną herbatę? Jak ją parzyć? W czym? Bo nie ukrywam, że lubię a na pewno przyrządzam nie tak jak powinnam.
Po pierwsze, zeby byla pakowana w miejscu uprawy. Te w herbaciarniach, to sa odpady najczesciej.
Po drugie w zaleznosci od rodzaju herbaty rozni sie sposob zaparzania. Dla najpopularniejszych odmian jest to bialy wrzatek i krotko. Mozna pozniej zaparzyc powtornie i beda inne walory smakowe.
Po trzecie zaparzac najlepiej w imbryczku i rozlewajac herbate nie lac calej porcji od razu, tylko, jesli podajesz np. dwom osobom, to najpierw do kazdej z filizanki po troche i takich rundek kilka az bedzie pelna. Dlaczego tak? Bo wowczas mozna sie cieszyc pelnia aromatu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:43   #3602
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Karusia, pewnie

klocki lego Friends
zestawy Playmobil - z księżniczkami na przykład, albo weterynarz (o ile zwierzaki lubi)
gry:

http://www.smyk.com/granna-tecza-gra...y-dla-dzieci-p

przybijanka:
http://allegro.pl/przybijanka-z-gwoz...569042186.html

http://allegro.pl/quercetti-filo-edu...548490815.html

http://allegro.pl/quercetti-mozaika-...554703749.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:46   #3603
aska27adopcje
Zadomowienie

Meneq pisalas kiedys, ze tez Azjatyckiego cukra czytasz ... ostatnio nakrecila filmik o porzysmakach japonskich, dziwnych czy ty albo mezus je cos co dla nas bedzie wydawac sie dziwactwem
Stary 2013-09-24, 11:47   #3604
nafiyqa
Zakorzenienie

Telefon mi sie popsul :[
Wlacza sie ekran powitalny i tyle.......

Ile miesiecy trwa gwarancja? Nie moge tego znalezc :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:49   #3605
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
chodziło mi oczywiście o herbatę

Asiu mam dla Ciebie pewną propozycję...
Tylko dla Asi?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:51   #3606
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Szaja dobry sen

Bokeh ukradłam Ci pomysł na zdjęcie, nie gniewasz się?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:58   #3607
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Po pierwsze, zeby byla pakowana w miejscu uprawy. Te w herbaciarniach, to sa odpady najczesciej.
Po drugie w zaleznosci od rodzaju herbaty rozni sie sposob zaparzania. Dla najpopularniejszych odmian jest to bialy wrzatek i krotko. Mozna pozniej zaparzyc powtornie i beda inne walory smakowe.
Po trzecie zaparzac najlepiej w imbryczku i rozlewajac herbate nie lac calej porcji od razu, tylko, jesli podajesz np. dwom osobom, to najpierw do kazdej z filizanki po troche i takich rundek kilka az bedzie pelna. Dlaczego tak? Bo wowczas mozna sie cieszyc pelnia aromatu.
Naprawde?
A w PL wszedzie mowi sie, zeby nie zaparzac wrzatkiem, bo herbata traci wlasciwosci...
I ze najlepsza jest z 2 i 3 parzenia.

Dostalam poradnik nr 3 z Bobovity

Stary 2013-09-24, 12:04   #3608
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Moje dziecko znowu nabiera cech wampira Coraz później chodzi spać jednocześnie coraz wcześniej witając Szybko odpoczywa

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Najpierw sie poskarżę, że zeszły tydzień i ten weekend baaardzo dały mi się w kość, spanie Oli to jakaś osobna historia. Powinni stworzyć smoczki tworzone na wzór cycka matki. Czy ja się doczekam przespanej nocy? (tj. pobudek np co 3 godz?)
Oprócz tego dalej nie mamy ni jednego zęba, dalej stajemy na wszystkim i wszędzie, wydajemy przerozniaste dzwieki, robimy papa, pogaworzymy,dmuchamy-plując - ostatnio ola pluła/dmuchała w mój brzuch, wiecie tak jak to sie robi dzieciom w brzuszek, ale sie cieszyła jak jej wychodziło
No i musze pochwalic tz, bardzo pomaga w domu, czasem mysle, ze wiecej robi niz ja...
No a teraz mykam z Kruszyna na codzienny poranny spacer. Wozka juz nie uzywam, nawet 10 min nie potrafi w nim wylezec I chyba dopoki nie usiadzie to tak bedzie...Do pozniej
tadaaaam....mamy te same dzieci
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami..
szajka..sówki cudne..gdybym tylko miała dar i umiała sama...

dziękujemy za kciuki..mój synek tyle się wymeczyl..a wszystko to przeze mnie! Jakoś wogóle wyleciało mi z głowy że banan zatwardza-mimo że nie raz czytalam że tak jest, a ja głupia w tamtym tygodniu podalam mu go ze 3 razy:banghead::banghead:
Nie mogę sobie tego darować...
Podaliśmy mu 3 czopki wczoraj-biedny leżał z nami ponad 2 godziny w jednej pozycji..a ja walczyłam by czopek mu nie wypadł a rozpuścił się porządnie-dopiero 3ci się rozpuścił, ruszył trochę kupe.Wiem że sporo jej poszło-o to taka twarda-ale mam nadzieję że dzis pójdzie reszta. W każdym razie wczoraj Antonio tak się męczył i płakał a ja razem z nim. A wszystko to przeze mnie!! Nie mogę tego sobie darować.
Najważniejsze że nie męczylismy małego na Ip-trzymajcie kobitki kciuki zeby dzis poszla tez kupa porzadna zeby maly się oczyścił.
Najgorsze ze teraz boje sie podawac mu cokolwiek, obiadku tal ciezko mu ida..deserki lepiej:banghead::bang head:

Insolito-dziękuję serdecznie za sówkową pomoc...

wiecie co mnie dzis obudzilo? Telewizor-tz schował pod poduszką pilota, mały znalazł i włączył sobie przypadkiem bajkę-musiałam mu cyknac fotke.
biedny Antonio, kciuki za kupsztala, co bym zakopiańskie kapciuszki ponownie ochrzcił
super telewidz, Daduś II normalnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:04   #3609
insolito
Zadomowienie

Jupi, mamy sukcesa Piotrek zjadł pęknie kaszkę z łyżeczki, otwierał buzie i widać było, że u smakuje . A to ta sama kaszka, którą próbuję podawać od miesiąca, w ten sam sposób przygotowana Oby teraz coś ruszyło w temacie jedzeniowym u niego

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Najpierw sie poskarżę, że zeszły tydzień i ten weekend baaardzo dały mi się w kość, spanie Oli to jakaś osobna historia. Powinni stworzyć smoczki tworzone na wzór cycka matki. Czy ja się doczekam przespanej nocy? (tj. pobudek np co 3 godz?)
Oprócz tego dalej nie mamy ni jednego zęba, dalej stajemy na wszystkim i wszędzie, wydajemy przerozniaste dzwieki, robimy papa, pogaworzymy,dmuchamy-plując - ostatnio ola pluła/dmuchała w mój brzuch, wiecie tak jak to sie robi dzieciom w brzuszek, ale sie cieszyła jak jej wychodziło
No i musze pochwalic tz, bardzo pomaga w domu, czasem mysle, ze wiecej robi niz ja...
No a teraz mykam z Kruszyna na codzienny poranny spacer. Wozka juz nie uzywam, nawet 10 min nie potrafi w nim wylezec I chyba dopoki nie usiadzie to tak bedzie...Do pozniej
Współczuję nocy, a postępów gratuluje

Cytat:
Witam się z Wami..
szajka..sówki cudne..gdybym tylko miała dar i umiała sama...

dziękujemy za kciuki..mój synek tyle się wymeczyl..a wszystko to przeze mnie! Jakoś wogóle wyleciało mi z głowy że banan zatwardza-mimo że nie raz czytalam że tak jest, a ja głupia w tamtym tygodniu podalam mu go ze 3 razy:banghead::banghead:
Nie mogę sobie tego darować...
Podaliśmy mu 3 czopki wczoraj-biedny leżał z nami ponad 2 godziny w jednej pozycji..a ja walczyłam by czopek mu nie wypadł a rozpuścił się porządnie-dopiero 3ci się rozpuścił, ruszył trochę kupe.Wiem że sporo jej poszło-o to taka twarda-ale mam nadzieję że dzis pójdzie reszta. W każdym razie wczoraj Antonio tak się męczył i płakał a ja razem z nim. A wszystko to przeze mnie!! Nie mogę tego sobie darować.
Najważniejsze że nie męczylismy małego na Ip-trzymajcie kobitki kciuki zeby dzis poszla tez kupa porzadna zeby maly się oczyścił.
Najgorsze ze teraz boje sie podawac mu cokolwiek, obiadku tal ciezko mu ida..deserki lepiej:banghead::banghead :

Insolito-dziękuję serdecznie za sówkową pomoc...

wiecie co mnie dzis obudzilo? Telewizor-tz schował pod poduszką pilota, mały znalazł i włączył sobie przypadkiem bajkę-musiałam mu cyknac fotke.

Trzymamy kciuki

Cytat:
Kochane powiedzcie mi proszę kiedy można bezpiecznie dziecku podnieść oparcie w wózku do pozycji siedzącej tudziez kupić drugi fotelik?
Tak jak dziewczyny pisały, jak dziecko już siada

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej kochane.
U nas wszystko dobrze - kurczę, to chyba nie wirus, bo raczej coś by się już u TŻa lub małej rozwinęło, skoro mam to od soboty/niedzieli (w nocy się zaczęło)... A oni się czują bardzo dobrze...

A mnie dalej męczy. Latam do kibla ciągle, chociaż mało jem... Smak już na szczęście odzyskałam, nie mam żadnej gorączki, czułabym się wręcz doskonale, gdyby nie fakt, że mnie ciągle ten brzuch pobolewa... Sprawdzałam na necie objawy zatrucia i by się zgadzało, no grypa żołądkowa to to na pewno nie jest, bo ona jest raczej dużo bardziej agresywna, niż lekka biegunka, która nawet wody nie przypomina... Co nie zmienia faktu, że męczy mnie to, naprawdę męczy...

Straciłam już 2 kg.
Nieźle Cię trzyma, oby było już lepiej

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas noc cudo, bez żadnej pobudki Hania się o 7 przebudziła bez płaczu, pobawiła się, pogadała i dopiero stękała o mleko.

Pięknie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

U nas dzisiaj aż wstyd się przyzać jedna pobudka o 4:12 na jedzenie. Co prawda potem wstałam jeszcze z milion razy żeby smoczka du buzi włożyć i tak stwierdzam że po karmieniu nie opłaca mi się kłaść, skoro budzik dzwoni o 5:15. Mogłabym w tym czasie coś porobić

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nie nadrabiałam jeszcze nic, daję tylko znać, że żyję; u nas idzie ku lepszemu na szczęście, jak przyjechał to gadaliśmy prawie do rana i zobaczymy na razie jest ok; TŻ ma teraz tydzień urlopu, więc raczej mnie nie będzie, a jak już coś, to będę nadrabiać milion pińcet stron

buziaki
To superancko Miłego czasu z Tż

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

U nas choróbska ciąg dalszy Mi już powoli przechodzi, Michasi w sumie już przeszło, za to teraz Wiciu złapał. Wczoraj byliśmy u pani dr bo znów ma szczekający kaszel. Dostaliśmy inhalację i deflegmin i mamy obserwować czy choroba się rozwija czy nie, a jest ryzyko, że się rozwinie bo mały ma duże skłonności do zapalenia oskrzeli No ale mam nadzieję, że będzie dobrze

Aha zapomniałabym mamy zęby Ja znalazłam jednego w niedziele i wczoraj u dr okazało się że jest druga 1
Dużo zdrowia
za zęby

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:06   #3610
aska27adopcje
Zadomowienie

Laski, a ja mam propozycje, nie jestem chyba jedyna, ktora chce sie odchudzac ... moze zalozymy w k watek odchudzaniowy w ktorym bedziemy sie wspierac porownywac itp ... ja np jestem na tyle zdeterminowana, ze podalabym wam wszystkie wymiary w cm, a co , utylas to sie wstydz ... robilabym sobie tam podsumowania co kilka dni ... co wy na to ??
Stary 2013-09-24, 12:09   #3611
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Szajka polecisz jakiś fajny prezent dla 5 latki???

łąaaaaaaaaaaaaaaaaa super ze mi przypomnialas, moj chrzesniak ma urodziny 3,10 aaaaaaaaaaaaaaa co mu kupić na 4 urodziny
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Neti jasne, ze chce ... zaraz napisze priva to sie dogadanmy ile chcesz kasiory i co do wysylki

Nancy ja nie chce zadnej diety, ja poprostu chce zaczac sie odzywiac tak jak powinnam, czyli 5 posilkow co 3 godziny, duzo wody, 0 slodyczy i w koncu wlaczyc jakis ruch w to ... na spacery z mloda wogole nie chodze, bo w wozku sie zle zachowywala a teraz w sumie to przez lenistwo, bo mi sie nie chce ... koniec z tym ... koniec jedzneia codziennie 2 slodkich buleczek, cukierkow, bulek pszennych z serem zoltym i pastami lisnera ....

Dzis zjadlam narazie na sniadanie: owsianke z 5 lyzek na mleku + 4 sliwki suszone + garsc pestek dyni + pol jablka i banan ... pycha ta owsianka, do tego 2 kawki z mlekiem ...

Pozniej planuje zjesc nektarynke ... Na obiad jajko sadzone z ziemniakami i do tego surowka z kiszonej kapusty i kefir ... pozniej garstke jakis orzechow np i na kolacje 2 kromki ciemnego pieczywa i do tego serek wiejski ze szczypiorkiem ...

Neti jaka masz propozycje ...

chce sie wazyc i mierzyc raz w tyg .. zalozylam tez zeszycik odchudzania, gdzie bede wszystko notowac ... od dzisiaj zaczynam jezdzic kolo godzinki dziennie na rowerze treningowym bo mam i służy do wieszania ubran
ale zes se walnela laska podpis haha

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Laski, a ja mam propozycje, nie jestem chyba jedyna, ktora chce sie odchudzac ... moze zalozymy w k watek odchudzaniowy w ktorym bedziemy sie wspierac porownywac itp ... ja np jestem na tyle zdeterminowana, ze podalabym wam wszystkie wymiary w cm, a co , utylas to sie wstydz ... robilabym sobie tam podsumowania co kilka dni ... co wy na to ??

Jestem ZA!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-24 o 12:12
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:19   #3612
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Jupi, mamy sukcesa Piotrek zjadł pęknie kaszkę z łyżeczki, otwierał buzie i widać było, że u smakuje . A to ta sama kaszka, którą próbuję podawać od miesiąca, w ten sam sposób przygotowana Oby teraz coś ruszyło w temacie jedzeniowym u niego

Trzymam kciuki, zeby tak juz zostalo!

Aska, ja sie nie odchudzam (nie umiem), ale mysle, ze to dobry sposob - mozecie sie motywowac wzajemnie.

Stary 2013-09-24, 12:20   #3613
aska27adopcje
Zadomowienie

deli Ty to chyba jako inspiracja do powieszenia na lodowce jak Blogerka
Stary 2013-09-24, 12:22   #3614
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Neti jasne, ze chce ... zaraz napisze priva to sie dogadanmy ile chcesz kasiory i co do wysylki

Nancy ja nie chce zadnej diety, ja poprostu chce zaczac sie odzywiac tak jak powinnam, czyli 5 posilkow co 3 godziny, duzo wody, 0 slodyczy i w koncu wlaczyc jakis ruch w to ... na spacery z mloda wogole nie chodze, bo w wozku sie zle zachowywala a teraz w sumie to przez lenistwo, bo mi sie nie chce ... koniec z tym ... koniec jedzneia codziennie 2 slodkich buleczek, cukierkow, bulek pszennych z serem zoltym i pastami lisnera ....

Dzis zjadlam narazie na sniadanie: owsianke z 5 lyzek na mleku + 4 sliwki suszone + garsc pestek dyni + pol jablka i banan ... pycha ta owsianka, do tego 2 kawki z mlekiem ...

Pozniej planuje zjesc nektarynke ... Na obiad jajko sadzone z ziemniakami i do tego surowka z kiszonej kapusty i kefir ... pozniej garstke jakis orzechow np i na kolacje 2 kromki ciemnego pieczywa i do tego serek wiejski ze szczypiorkiem ...

Neti jaka masz propozycje ...

chce sie wazyc i mierzyc raz w tyg .. zalozylam tez zeszycik odchudzania, gdzie bede wszystko notowac ... od dzisiaj zaczynam jezdzic kolo godzinki dziennie na rowerze treningowym bo mam i służy do wieszania ubran
no właśnie, o taką "dietę" mi chodziło bo absolutnie nie mam czasu/siły, żeby gotować jakieś mega pracochłonne posiłki i jeszcze liczyć kalorie :/
ja miałam propozycję, żeby się wspólnie odchudzać wczoraj wywaliłam dwie ogromne torby ciuchów, w które nie wchodzę powiedziałam sobie DOŚĆ
Cytat:
biały wrzątek? Co to? Ja też tak jak nawijka słyszałam,żeby herbaty nie zaparzać wrzątkiem... czyli gdzie kupować herbatę? Skoro herbaciarnie odpadają
Cytat:

Współczuję nocy, a postępów gratuluje

Trzymamy kciuki

Tak jak dziewczyny pisały, jak dziecko już siada

Nieźle Cię trzyma, oby było już lepiej

Pięknie

To superancko Miłego czasu z Tż

Dużo zdrowia
za zęby
dla Piotrusia
Cytat:
jestem ZA

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
deli Ty to chyba jako inspiracja do powieszenia na lodowce jak Blogerka
dokładnie ja mam dużo do zrzucenia, waga podobna do Twojej ale jestem sporo niższa
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:28   #3615
LadyWhisper
Zakorzenienie

aska kocham cie za ten podpis!!!!!!
ja dzisiaj planach mam 7km

zaczelam nadrabiac ale smigamy na spacer bo mlody szaleje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:31   #3616
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja dobry sen

Bokeh ukradłam Ci pomysł na zdjęcie, nie gniewasz się?
pokaż

jezu ale mam syf ;( jak to ogarnąć ?! JAK?!

aha wzajemne odchudzanie pomaga
Stary 2013-09-24, 12:33   #3617
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Aśka, twój podpis miażdży

Fajny pomysł ja Co prawda chudnąć już dużo nie muszę, ale ćwiczenia mogłabym wprowadzić w życie bo trochę chlapnięte ciało mam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki, zeby tak juz zostalo!
dziękuję

Cytat:

dla Piotrusia
dziękuję

Stary 2013-09-24, 12:34   #3618
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
biały wrzątek? Co to? Ja też tak jak nawijka słyszałam,żeby herbaty nie zaparzać wrzątkiem... czyli gdzie kupować herbatę? Skoro herbaciarnie odpadają
Mysle, ze PL moze byc problem z kupnem...
U nas herbaciarnie uwaza sie za najlepsze miejsce do kupowania herbaty...

Kurde, dziewczyny, nie moge sie ogarnac ostatnio.
Wstajemy z Kuba zwykle ok 7-8, potem kolo 9 je kaszke, ja gotuje mu obiadek i nim skoncze to on juz marudzi.
Takze biore do na rece/do cyca, on albo zasnie albo nie i konczy sie tym, ze gdzies do 11-12 ja nawet nie mam chwilli, by zrobic sobie sniadanie.
W ogole mam wrazenie, ze caly wolny czas poswiecam na przyrzadzanie posilkow - a to kaszka, obiadek czy deser dla Kuby, a jak juz to ogarne to lece na szybko zrobic cos dla mnie i TZ na obiad.
I tak dzien leci.........

W kolko zarcie i zarcie :/

Stary 2013-09-24, 12:39   #3619
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Wstajemy z Kuba zwykle ok 7-8, potem kolo 9 je kaszke, ja gotuje mu obiadek i nim skoncze to on juz marudzi.
Takze biore do na rece/do cyca, on albo zasnie albo nie i konczy sie tym, ze gdzies do 11-12 ja nawet nie mam chwilli, by zrobic sobie sniadanie.
W ogole mam wrazenie, ze caly wolny czas poswiecam na przyrzadzanie posilkow - a to kaszka, obiadek czy deser dla Kuby, a jak juz to ogarne to lece na szybko zrobic cos dla mnie i TZ na obiad.

Ja czasem śniadanie jem ok 17-18 mogłabym wcześniej, ale zawsze wybieram prysznic

Może przygotuj większą ilość jedzenia dla Kubusia i zamroź, a dla Was gotuj na dwa dni

Stary 2013-09-24, 12:40   #3620
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś co do herbaciarni, to faktycznie, u nas się uważa, że herbata z herbaciarni jest wspaniała, nie ma lepszej :/
a co do spędzania czasu na gotowaniu to u nas identyko :/
Stary 2013-09-24, 12:43   #3621
insolito
Zadomowienie

kurde Pietrek śpi na kanapie już 1,5 godz, a ja muszę zadzwonić do dentystki przełożyć wizytę, którą powinnam mieć za godzinę, ale nie mogę wyjść z pokoju bo jak się obudzi ( a obudzi się na pewno jak zacznę gadac) to zlezie mi z tej kanapy

Stary 2013-09-24, 12:53   #3622
Konto usunięte

Delicjanko0, wg mnie super pomysłem dla 4latka będzie:

http://www.mazakzabawki.pl/product-p...ARS-SMOBY.html
http://www.mazakzabawki.pl/product-p...EJ-TREFL-.html lub inna prosta planszówka - grzybobranie? chińczyk?

No i fajne są kulodromy:

http://allegro.pl/wielki-tor-kulkowy...558259052.html
http://allegro.pl/tor-dla-kulek-tor-...546089131.html

albo takie fajne majsterkowanie:

http://allegro.pl/quercetti-fantacol...499083991.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:14   #3623
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem śniadanie jem ok 17-18 mogłabym wcześniej, ale zawsze wybieram prysznic

Może przygotuj większą ilość jedzenia dla Kubusia i zamroź, a dla Was gotuj na dwa dni
Dla Kuby gotuje obiadek na 2 dni, a mrozic niestety nie mam gdzie, bo nie mamy zamrazarki :/
Nam tez staram sie tak gotowac, ale nie zawsze wychodzi...

Cytat:
zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś co do herbaciarni, to faktycznie, u nas się uważa, że herbata z herbaciarni jest wspaniała, nie ma lepszej :/
a co do spędzania czasu na gotowaniu to u nas identyko :/
No to piatka

Stary 2013-09-24, 13:16   #3624
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawde?
A w PL wszedzie mowi sie, zeby nie zaparzac wrzatkiem, bo herbata traci wlasciwosci...
I ze najlepsza jest z 2 i 3 parzenia.

Dostalam poradnik nr 3 z Bobovity
Bialy wrzatek to jest taki odstany i tu roznie 70-95st. Takze prawidlowo sie mowi.
Jesli chodzi o kolejne parzenie - zalezy od odmiany. Inne wlasciwosci ma tez taka herbata; nie pamietam dokladnie, ale z pierwszego pobudza, z drugiego uspokaja
Stary 2013-09-24, 13:20   #3625
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Asia..jakby co w sprawie tej książki to się odezwij
A co do wspólnego odchudzania.. Jestem jak najbardziej za..ale swoich wymiarów nie podam..niestety ale nie umiem tak się obnazyc...Wy tu wszystkie przy mnie to chudziny jesteście

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-24 o 13:30
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:21   #3626
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomnialabym...
Wczoraj na zakupach odkrylam wspaniale zabawki; milego ogladania.
Cos z tego chcemy w przyszlosci kupic Yae
http://www.ed-inter.co.jp/list.html?td=cat&ic=1&tb=1

Jak sie Wam podobaja?
Uwielbiam drewniane zabawki, piękne są, dobrze że w Pl też można takie ładne kupić Zamierzam coś Miśkowi pod choinkę i na roczek takiego kupić.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, nie nadrabiam, bo nie mam czasu, bo idę z Mają do lekarza. Kaszle i ma katarek

Urodziny Karinki super udane Reakcja na tort jest na zdjęciu.
Zdrówka! Jej, ale reakcja, mam nadzieję że kiedyś podobną wywołam u mojego synka

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane później Was nadrobię, ale teraz mam pytanko - Domcię też dopadł katar, nie leje jej się z nosa tylko siedzi gdzieś w środku i oddychać biedna nie może. Co mam kupić w aptece? Co jest najlepsze dla takich małych brzdąców?

Wiem, że tysiąc razy ten temat poruszałyście, ale ja głupia nic sobie nie zapisałam Wybaczcie i pomóżcie

Nie muszę pisać, że nocka z tego powodu do d*** Nie zliczę ile razy wstawałam i małą nosiłam, bo płakała. Prawie zasypiałam z nią na rękach.
Zdrówka dla Dominisi. Ja polecam jeszcze olbas oil wieczorem do miseczki z wrzątkiem wkropić i postawić w okolicy łóżeczka, będzie łatwiej oddychać.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kurczę, mam gorączkę... 37,8... Mam nadzieję, że to jednak nie jest żaden wirus, boję się o małą. Poprosiłam TŻa, żeby ją trochę odizolował dzisiaj ode mnie... Boję się.
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mnie też jakieś choróbsko bierze. A Oskar nadal ma katar i doszedł kaszel. Narazie podaje mu witamine C i wapno. Smaruje nos maścią majerankową bo fridy zaczął się bać i wody morskiej też. Dziś do zestawu aptecznego dołącze jeszcze syrop i może go jakoś wylecze. Robię też inhalacje parowe i mam maść rozgrzewającą także będę działać.
Jej, ale chorowitków, zdrówka

Cytat:
Hejka laski, zaraz sie biore za nadrabianie dnia wczorajszego .... chcialam wam sie tylko pozalic ... zrobila mi sie jakas kulka na bozence ... wczoraj zauwazylam bo mnie cos zaczelo bolec tam, przebilam igla, bo ja zawsze chce wszystko wyciskac, poszlo troche ropki, ale nie duzo ... a dzis jest dalej i to wieksze TZ mnie ogladal i mowie, ze spuchnieta i czerwona tam jestem ... ju sie do ginekologa umowilam na jutro, chyba to jest zapalenie gruczolu ... juz sie naczytalam, ze w najlepszym wypadku antybiotykoterapia i sie samo wchlonie, jak nie zabieg, nacina sie skalpelem, spuszcza plyn, wsadza tampon na 2 dzien wyciaga i zaszywa

Wiecie ja to mam kuwa takiego pecha, najpierw pekniecie macicy, hemoroidy, potem kamienie na woreczku i laparoskopia, no ale zeby ropien na bozenie

Pstryniu kartkowki masakra ... najlepsza hje na torcie zdecydowanie i liberum veto Szajkowe :P:

Ide nadrabiac, narazie Hania i Julasek cudooooo ... a Julasowe zebole jakie fajne
O jej, oby szybko zeszło samo.

Cytat:
i zaskoczyła mnie moja mama, powiedziała, żebym nie dawała mu dużo kaszy, bo ta zapycha, lepiej jakieś warzywo czy coś, bo mleka Kubuś ma dużo, ładnie przybiera więc po co np dawać mu 100 ml kaszy skoro moje mleko jest bardzo wartościowe
Brawa dla mamy I Kubusia za piękne postępy

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o kurde aśka współczuję:/ może niepotrzebnie to wyciskałaś?

co moja Hanka robi z puzzlami
http://img571.imageshack.us/img571/3456/qqcf.jpg
Ale słodycz

Lecę czytać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:32   #3627
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, o taką "dietę" mi chodziło bo absolutnie nie mam czasu/siły, żeby gotować jakieś mega pracochłonne posiłki i jeszcze liczyć kalorie :/
ja miałam propozycję, żeby się wspólnie odchudzać wczoraj wywaliłam dwie ogromne torby ciuchów, w które nie wchodzę powiedziałam sobie DOŚĆ

dla Piotrusia

jestem ZA

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

dokładnie ja mam dużo do zrzucenia, waga podobna do Twojej ale jestem sporo niższa
W Kuchniach Swiata sa oryginalne. Czasami w sklepach z tzw. zdrowa zywnoscia

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

aska pozwol, ze jutro Ci odpowiem. To jest temat rzeka...
Stary 2013-09-24, 13:34   #3628
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Asia..jakby co w sprawie tej książki to się odezwij
A co do wspólnego odchudzania.. Jestem jak najbardziej za..ale swoich wymiarów nie podam..niestety ale nie umiem tak się obnazyc...Wy tu wszystkie przy mnie to chudziny jesteście

szczególnie ja
Stary 2013-09-24, 13:46   #3629
bokeh
Zakorzenienie

Hanna ma swoją Sophie wylicytowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7273.jpg (125,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7270.jpg (116,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-09-24, 13:47   #3630
Konto usunięte

I ta ślina do pasa urocze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości