Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 11:09   #2581
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Edytko
Mam nadzieje, ze niedługo my będziemy mogły Tobie kibicować : )

A te etapy: strata, żałoba, dojrzewanie do staran, starania, pozniej czesto trudna ciaza... przeciez przeszła/ przechodzi/ beda przechodzic wszystkie z Nas.
Czemu te, co juz doczekaly dziecka, mijają znikac?
Tak samo w ciąży trzeba by było zniknąć, zeby nie urazić całej reszty, ktora jest przed tym akurat etapem.
To samo ze staraczkami, zeby nie "draznily" tych co jeszcze starać sie nie mogą.
Przeciez to bez sensu...

Niech kazdy pisze tu to, na co ma ochote, czym akurat chce sie podzielić, czy to radość czy smutek. Życie.

Nie ma tak, ze każdemu w każdym mommecie jest dobrze. I nie bedzie.
Każdemu tez sie nie dogodzi.
Ale chyba nie o to tu chodzi...

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-09-24 o 11:18
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:33   #2582
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Monika synek śliczny
Hope Wadera ja też wiejska baba tylko teraz mieszkająca w małym miasteczku. Dziewczyny łączę się z wami, bo ja też całe dzieciństwo miałam kontakt z krówkami .
Berbie, Rena bardzo mi przykro, trzymam za to aby następnej @ nie było.
Agatka za lepszy humor

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Edytko
Mam nadzieje, ze niedługo my będziemy mogły Tobie kibicować : )

A te etapy: strata, żałoba, dojrzewanie do staran, starania, pozniej czesto trudna ciaza... przeciez przeszła/ przechodzi/ beda przechodzic wszystkie z Nas.
Czemu te, co juz doczekaly dziecka, mijają znikac?
Tak samo w ciąży trzeba by było zniknąć, zeby nie urazić całej reszty, ktora jest przed tym akurat etapem.
To samo ze staraczkami, zeby nie "draznily" tych co jeszcze starać sie nie mogą.
Przeciez to bez sensu...

Niech kazdy pisze tu to, na co ma ochote, czym akurat chce sie podzielić, czy to radość czy smutek. Życie.

Nie ma tak, ze każdemu w każdym mommecie jest dobrze. I nie bedzie.
Każdemu tez sie nie dogodzi.
Ale chyba nie o to tu chodzi...
Zobaczymy.... czas pokaże
Mam nadzieję, że na tym kończymy ten temat, wszytko jest wyjaśnione i nikt nie czuje się urażony. A ja obiecuję ( w miarę moich możliwości) częściej pisać, bo zauważyłam, że ostatnio rzeczywiście wątek gorzej się rozwija, bo większość siedzi w krzakach. Ja bardzo lubię was czytać, ale żeby czytać trzeba się też samemu udzielać, bo nie będzie w końcu o czym jak każda z nas ucieknie. I tu Panice trzeba przyznać racje- jeśli dobrze ją zrozumiałam.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A i jeszcze Rena najlepsze życzenia z okazji urodzin i rocznicy

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2013-09-24 o 11:39
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:55   #2583
anitaxas
Zadomowienie

Wedera jeśli masz tylko możliwość to zawsze warto skonsultować swój przypadek z dobrym specjalistą. Pytałaś o późniejsze włączenie heparyny - ja dostałam dopiero gdy pojawiło się bicie serduszka i był to 6tc. Wcześniej brałam acard.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie wiem czy powinnam, czy nie, ale chcę Wam pokazać w miarę aktualnego Jakuba. robione nad morzem.
Monika jaki Jakub jest śliczny ma cudowne oczy i ta radość bijąca z zdjęcia - widać że był bardzo zadowolony i powinnaś wstawiać Jego zdjęcia bez zbędnego zastanowienia!!!

Cytat:
i like it

Hope jak się czujesz??

Jana ???

Agatko
jak dzisiejszy nastrój??
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:03   #2584
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Od roku wieśniaczka pełną gębą
Jak to pisałam jestem "krowią położną"
Masz hodowlę?
poważnie?)) ja cale zycie na wsi, oprocz kilkuletniej przerwy na studiach to znow po slubie wyladawalam na wsi ale w miedzyczasie hodowle poupadaly, u nas raczej stawia sie na uprawy. takze nie mam dojrzalych praktyk ze zwierzyną ale w ostatnich dwóch latach zrobilam jeszcze technika rolnika na wszelki wypadek gdybym zostala na roli )) to nie to co krowia polozna - szapoba - )) nie podjelabym sie na pewno!
Cytat:
Hej hej!
Dziecko mnie tak zboksowalo z rana, ze az mnie caly prawy bok boli
Teraz spi uff
[/COLOR]Hope, jak sie czujesz? Kiedy masz wizytę?
mmmmmm rozplywam sie jak czytam o waszych pociechach ! tez chce kopa! to by bylo takie realne w koncu... niech kopie matke!!!
Kubku, Anitko czuje sie dobrze choc tż daje mi w kosc i troche poplakuje, ale jest ok, dzidek mam nadzieje dalej rosnie, ide na wizyte w poniedzialek. wlasnie pcoczulam, zdalam sobie sprawe ze tesknie za widokiem mojej fasolki
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Hope Wadera ja też wiejska baba tylko teraz mieszkająca w małym miasteczku. Dziewczyny łączę się z wami, bo ja też całe dzieciństwo miałam kontakt z krówkami .
no to piekne!
rena5 dolączam się do życzen - wszystkiego dobrego dla Was !!! ;*

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-09-24 o 12:06
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:07   #2585
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Kubku, Anitko czuje sie dobrze choc tż daje mi w kosc i troche poplakuje, ale jest ok, dzidek mam nadzieje dalej rosnie, ide na wizyte w poniedzialek. wlasnie pcoczulam, zdalam sobie sprawe ze tesknie za widokiem mojej fasolki
Hope a co ten tż wyprawia, że płaczesz przez niego?
Ja też mam wizytę w poniedziałek, więc już odliczam do niej dni
Stary 2013-09-24, 12:19   #2586
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A i jeszcze jedna rzecz, nigdy nie czułam się urażona tym, że któraś z was pisała o ciąży, dziecku nawet zaraz po #. Jeśli byłam zazdrosna to tak w zdrowym znaczeniu tego słowa. Bardzo emocjonalnie przezywam ciążę Izy i Kubeczka ponieważ jakoś łącze je ze swoją stratą. Pamiętam Iza pisała o swoim szczęściu wtedy zaraz po tym jak ja do was dołączyłam, a Kubek ma niewiele młodszą ciążę od mojej. Wam szczególnie kibicuję . Serce jestem z każdą. Pozdrawiam wszystkie i nie dajmy się jesiennym przygnębieniom.
Kochana
Cytat:
czuje sie dobrze choc tż daje mi w kosc i troche poplakuje, ale jest ok, dzidek mam nadzieje dalej rosnie, ide na wizyte w poniedzialek. wlasnie pcoczulam, zdalam sobie sprawe ze tesknie za widokiem mojej fasolki
Co takiego,baty dla tego twojego tżJak on może denerwować cieżarną

Trzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Ja też mam wizytę w poniedziałek, więc już odliczam do niej dni

Również dołączam do wizytujących w poniedziałek.Na którą macie wizyty?

Kupiłam na allegro używaną w pełni sprawną mate Fisher Price Rain Forest.Cena super bo 80 zł

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-09-24 o 12:23
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:49   #2587
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Uciekam do pracy. Trzymajcie się do wieczora

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:58   #2588
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

a no problem w tym ze ja temperamentna jestem, a w polączeniu z tymi hormonami to nie wiele mi trzeba zeby się albo wkurzyc albo zasmucić.
a moj tż jest ogólnie bardzo dobry i dba o mnie ale kurcze, kiedy przyjdzie nerwówka i ja coś palnę pierwsza to on mi odda ze zdwojoną siłą.
Jest złośliwy, wie co mnie zaboli i używa tego przeciwko mnie napedzając machinę. teksty o tym jak widzi ze sie rozżalam że "nic z tego dziecka nie bedzie", że to moja wina będzie,i inne stałe teksty ubliżające. Wczoraj mu poszlo o to ze jestem niezdarna (bo jestem) zrzucilam niechcacy kubek z herbatą i ryknął na mnie jaka to ja nie jestem i jaki robie burdel... nic sie nie odezwalam ale gotowalo sie we mnie, potem wybuchlam. lipa takie emocje dziecku fundowac... Dzis z rana tez moj ojciec mi dowalił przychodzi do mnie czego ja tak leze, ze powinnam sie ruszac, cwiczyc(!). Same spece od zagrożonych ciąż. Naprawdę ręce opadaja, kazdemu sie wydaje ze to fanaberia. i weź tłumacz... nie ma że w ciąży, że to ja nosze dziecko, i nie powinnam sie denerwowac. Jest tak że jak ja odpyskne to mi sie oddaje bez skrupułów, jak cos jest nie tak z ciążą, to moja wina, a jak chce spokoju to to ja mam znosić i zaciskać zęby, bo nikt mi taryfy ulgowej na płacz nie da. No i trzeba sie zamknąć i olać, jeśli się potrafi . Choć czuję że to moja wina też, bo reaguję nieptrzebnie na takie głupie teksty. taki ciulowy charakter mam ;/
-łesz -się wygadałam !

wizyte mam dopiero o 19. na pewno wpadne na wieści od Was
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:00   #2589
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jest nas już trzy

Cytat:
Wedera jeśli masz tylko możliwość to zawsze warto skonsultować swój przypadek z dobrym specjalistą. Pytałaś o późniejsze włączenie heparyny - ja dostałam dopiero gdy pojawiło się bicie serduszka i był to 6tc. Wcześniej brałam acard.
U mnie ani w jednym ani w drugim przypadku nie było serduszka
dlatego boję się, że może być za późno.
Myślałam o klinice Bocian, tam jest chyba ten dr Mrugacz, o którym pisałyście. Porozmawiam z mężem i może się umówimy na wizytę...

Cytat:
poważnie?)) ja cale zycie na wsi, oprocz kilkuletniej przerwy na studiach to znow po slubie wyladawalam na wsi ale w miedzyczasie hodowle poupadaly, u nas raczej stawia sie na uprawy. takze nie mam dojrzalych praktyk ze zwierzyną ale w ostatnich dwóch latach zrobilam jeszcze technika rolnika na wszelki wypadek gdybym zostala na roli )) to nie to co krowia polozna - szapoba - )) nie podjelabym sie na pewno!

Dlaczego, to piękna sprawa - taki cud narodzin
Podejrzewam, że być ludzką położną jest jeszcze fajniej

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:46   #2590
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zazwyczaj nie komentuję i nie odnoszę się do takich postów. Agatkę znam już trochę i dlatego przy jej poście to napiszę - trochę mi przykro jak to czytam. coraz częściej wydaje mi się, że powinnam przestać się udzielać (i tak będę czytać z krzaka, bo jestem emocjonalnie związana z tym watkiem, cóż... pora odciąć pępowinę). bo jak widać wiele osób się nie udziela/nie ma co pisać/czyta biernie, ale/bo...
w sumie może taka kolej rzeczy. ogromne wsparcie przy stracie, kibicowanie przy staraniach, dużo ciepła w ciąży, a potem kogoś bolą moje komentarze.
Czy TY chcesz osobiście odemnie w końcu w łeb zarobić??
Nigdy mnie nie uraził rzaden Twój ani nikogo innego wpis! Po prostu napisałam że czasem są poruszane takie tematy że nie mam w nich nic do powiedzenia....bo "ziemską" mamą nie jestem więc nie chcę nic głupio gadać...doświadczenia nie mam jako takiego! Żadne Twoje komentarze mnie nie bolą! I wbij se to do łebka swojego kochanego!!
Czytam zawsze jak mam czas i chwilę ale skoro nie mam wiedzy w danym temacie to co mam pisać? Poza tym wiesz na jakim etapie jestem więc u mnie nic się nie dzieje i nie mam o czym pisać....

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
nie wierzę w co czytam! Panika tobie to dobrze toporem w łeb trzeba dać za takie insynuacje
Popieram!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja to chciałam przeprosić staraczki za swoje wpisy dot spraw dzieciowych. Ale w sumie nie mam gdzie zapytać. Więc tu mi wygodniej..
Przepraszam, jeśli sprawiłam wam przykrość
No kolejnej chyba zaraz przywalę normalnie!!

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
normalnie masakra - co Wy wymyślacie??!!??!!
oczywiście, że zazdrościmy, że macie swoje skarby przy sobie, ale przecież nie winimy Was za to - no kurcze bez przesady !!! no może powinnam tylko w swoim imieniu, ale myślę że większość tak samo myśli. Żyjemy dalej nadzieją, że i nam się to uda - co tam - na pewno się uda i wtedy Wy doświadczone mamuśki będziecie nam doradzać
Cytat:
sory ale o czym wy pieprzycie! jaką przykrość? każdy pisze o tym co jego dotyczy i to normalne.
nie zachowujcie się jakbyśmy były jakieś wybrakowane i nie można było przy nas poruszać jakichś tematów.
Cytat:
Ej no co to się tu dzieje!!!! Nikt nikogo za nic nie musi i nie powinien przepraszać! Odkąd pamiętam forum AM było miejscem gdzie od zawsze głos zabierały zarówno dziewczyny zaraz po#, cierpiące, smutające się, starające się, te w ciąży i te którym szczęśliwie udało się doczekać cudu narodzin.
To jest miejsce gdzie można znaleźć wsparcie, pocieszenie, radość, czasami jest smutno, czasami tragedie nas przerastają, ale zawsze można liczyć na wsparcie grupy. Nie zależnie czy potrzebujemy przepisu na zupę pomidorową czy fachowej porady medycznej. I szczerze nie wiem skąd tutaj nagle jakieś przepraszanie za zabranie głosu w takim czy innym temacie.
Ja uwielbiam to forum właśnie dlatego że ono nie jest monotematyczne, że każda może zabrać głos w każdej sprawie i nikt jej za to nie skarci - tak było do tej pory i mam gorącą nadzieję, że tak zostanie

No to się wygadałam i ściskam ciepło WSZYSTKIE forumowiczki
w 1000% popieram to co dziewczyny napisały!

Edytka

Anitka dziękuję Kochana humor mam taki sobie...nie ma o czym mówić...już sama nie wiem co mam robić....

Rena TY wiesz Kochana

Berbie, Rena mam nadzieję że za miesiąc będziemy świętować WASZE szczęśliwe cykle

IZA a mam takie pytanie czy farba jest lateksowa?? i na niej mają być te koty?? bo jeśli tak to nie wiem czy to będzie sie trzymało tego! raczej się będzie co chwila odklejać...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-09-24 o 13:52
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 15:08   #2591
Hosenka*
Zakorzenienie

Robiłam wczoraj morfologię, bo gin chciał mi włączyć acard, ale że płytki krwi w porządku, to zrezygnował. Tzn powiedział, że mogę na swoją odpowiedzialność bo on potrzeby nie widzi, tylko żeby pamiętać o odłożeniu z początkiem III trymestru.

Miałam badane też elektrolity - potas w porządku, za to za mało sodu Najwięcej jest go w soli, a ja mało soli używam. Czy picie większej ilości wody (piję Piwniczankę, ona ma 133 mg Na/l) wystarczy?

Dzisiaj byłam jeszcze na wymazie - wyniki za tydzień.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-09-24 o 16:11
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 15:09   #2592
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Monika - ja mam do morza ponad 540km wiec samej jazdy byloby 6h plus ze 2-3 postoje, Tosia jest ruchliwa, w jednym miejscu dlugo nie usiedzi, a w samochodzie tez nie zawsze spi... w przyszlym roku bedzie bardziej kumata wiec i moze powie ze chce jesc albo pic itp
Musze sie pochwalic u mnie Tosia pierwszy raz sama stanela w lozeczku na swoich nozkach
...a jutro do neurologa mam nadzieje ze postawi trafna diagnoze i bedziemy dzialac zeby zlagodzic Tosie...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Macie moze jakis sprawdzony przepis na dzem z gruszek? chodzi mi glownie jakie dodatki/przyprawy/

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:01   #2593
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Mamy skierowanie na morfolgie w związku z tymi plamkami. Ale to głównie dlatego, ze ja jako dziecko miałam duże problemy z krwią, malo plytek, itd. Tak sobie myślę, czy to mogło mieć jakiś związek z problemami w ciazach...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:35   #2594
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to już trzecią noc czuwam przy krowie po terminie na razie z oksytocyną się wstrzymuję, ale boję się, że coś jest nie tak
strasznie poważnie to brzmi...nie ma jakiegoś usg cielaczków??

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie wiem czy powinnam, czy nie, ale chcę Wam pokazać w miarę aktualnego Jakuba. robione nad morzem.
śliczny

Cytat:
Berbie, Rena bardzo mi przykro, trzymam za to aby następnej @ nie było.
A i jeszcze Rena najlepsze życzenia z okazji urodzin i rocznicy
dziękuję

Cytat:
rena5 dolączam się do życzen - wszystkiego dobrego dla Was !!! ;*
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Rena TY wiesz Kochana

Berbie, Rena mam nadzieję że za miesiąc będziemy świętować WASZE szczęśliwe cykle
a może NASZE
----------------------------------------------------------
lecę na pazurki - zrelaksować się, bo miałam ciężki dzień

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-09-24 o 16:36
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:35   #2595
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Kunegunda - my jechalismy po 10 godzin w obie strony nad morze.. Nie powiem ze latwo bylo bo i bez dziecka taka podroz umeczy a tu postoje bo karmienie, przewijanie i sie schodzi, Jakub calej drogi nie przespal, jak sie dalo go zabawic to dobrze ale byl tez czas ze wsciekal sie w foteliku a tu np korek na obwodnicy i ani zjechac zeby go wyjac. Ale ciesze sie ze pojechalismy. Mysle ze za rok bedzie trudniej chocby z karmieniem ale pewnie tez gdzies pojedziemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:41   #2596
anitaxas
Zadomowienie

Hope ciężka ta sytuacja u Ciebie. Dziwi mnie trochę podejście Twoich domowników i tż. Przecież spokój, dobry nastrój i ogólny luz jest teraz Tobie i maleństwu bardzo potrzebny. Staraj się nie wdawać w niepotrzebną wymianę zdań i pamiętaj - jak sama piszesz jesteś w zagrożonej ciąży i powtarzaj to innym i niech sobie to uświadomią. Przytulam z całych sił

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic u mnie Tosia pierwszy raz sama stanela w lozeczku na swoich nozkach
...a jutro do neurologa mam nadzieje ze postawi trafna diagnoze i bedziemy dzialac zeby zlagodzic Tosie...
Kundzia dla Tosi - silna dziewczynka i zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę u lekarza!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969329]
Mamy skierowanie na morfolgie w związku z tymi plamkami. Ale to głównie dlatego, ze ja jako dziecko miałam duże problemy z krwią, malo plytek, itd. Tak sobie myślę, czy to mogło mieć jakiś związek z problemami w ciazach...
[/QUOTE]

Perse
dobrze, że dostałaś skierowanie - zrobicie badania, wszystko się wyjaśni a Ty będziesz spokojniejsza o Arturka.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Barbi jak się dzisiaj czujesz? dochodzisz do siebie po ostatnich przebojach zdrowotnych?

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-09-24 o 16:47
Stary 2013-09-24, 16:46   #2597
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o klinice Bocian, tam jest chyba ten dr Mrugacz, o którym pisałyście. Porozmawiam z mężem i może się umówimy na wizytę...
byłam u niego, cudu nie doznałam, nie lubi jak pacjentka ma jakąś wiedzę na temat poronień/.
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
zrelaksować się, bo miałam ciężki dzień
a co się działo?

ja dziś poszłam do pracy, ale ledwo wytrzymałam 8 godzin, myślałam, że przeszła mi ta grypa żołądkowa ale chyba nie. znowu mnie przegoniło. mam nadzieję, że nikogo nie zaraziłam
Stary 2013-09-24, 16:53   #2598
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
ja dziś poszłam do pracy, ale ledwo wytrzymałam 8 godzin, myślałam, że przeszła mi ta grypa żołądkowa ale chyba nie. znowu mnie przegoniło.
Bidulka Bierzesz jakieś leki czy liczysz, że samo przejdzie?
Stary 2013-09-24, 17:00   #2599
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulka Bierzesz jakieś leki czy liczysz, że samo przejdzie?
a jakie leki można na to brać?
Stary 2013-09-24, 17:03   #2600
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej dziewczyny

Monika, gdzie byliscie nad morzem? Bo od nas to chyba wszedzie daleko

Trzymam kciuki nieustannie za wszystkie staraczki ciezarówki i mamuski

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:06   #2601
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
co u ciebie?
Stary 2013-09-24, 17:07   #2602
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
No jak masz biegunkę to jest wiele leków jak choćby najzwyklejszy węgiel leczniczy, smecta itp. Plus spożywaj potrawy które "oklejają" żołądek, np. zrób sobie mus z gotowanych jabłek albo bananów.

Cytat:
Hej dziewczyny
Hej
Stary 2013-09-24, 17:10   #2603
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
No jak masz biegunkę to jest wiele leków jak choćby najzwyklejszy węgiel leczniczy, smecta itp.
na biegunki to te leki przeze mnie działają, ale nie na grypę żołądkową. sprawdziłam od razu przelatują przeze mnie. mam zamiar ugotować dziś kaszę mannę.
Stary 2013-09-24, 17:13   #2604
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
co u ciebie?

a nic ciekawego, stara bida. dziekuje ze pytasz

Anitka

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:14   #2605
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
a no problem w tym ze ja temperamentna jestem, a w polączeniu z tymi hormonami to nie wiele mi trzeba zeby się albo wkurzyc albo zasmucić.
a moj tż jest ogólnie bardzo dobry i dba o mnie ale kurcze, kiedy przyjdzie nerwówka i ja coś palnę pierwsza to on mi odda ze zdwojoną siłą.
Jest złośliwy, wie co mnie zaboli i używa tego przeciwko mnie napedzając machinę. teksty o tym jak widzi ze sie rozżalam że "nic z tego dziecka nie bedzie", że to moja wina będzie,i inne stałe teksty ubliżające. Wczoraj mu poszlo o to ze jestem niezdarna (bo jestem) zrzucilam niechcacy kubek z herbatą i ryknął na mnie jaka to ja nie jestem i jaki robie burdel... nic sie nie odezwalam ale gotowalo sie we mnie, potem wybuchlam. lipa takie emocje dziecku fundowac... Dzis z rana tez moj ojciec mi dowalił przychodzi do mnie czego ja tak leze, ze powinnam sie ruszac, cwiczyc(!). Same spece od zagrożonych ciąż. Naprawdę ręce opadaja, kazdemu sie wydaje ze to fanaberia. i weź tłumacz... nie ma że w ciąży, że to ja nosze dziecko, i nie powinnam sie denerwowac. Jest tak że jak ja odpyskne to mi sie oddaje bez skrupułów, jak cos jest nie tak z ciążą, to moja wina, a jak chce spokoju to to ja mam znosić i zaciskać zęby, bo nikt mi taryfy ulgowej na płacz nie da. No i trzeba sie zamknąć i olać, jeśli się potrafi . Choć czuję że to moja wina też, bo reaguję nieptrzebnie na takie głupie teksty. taki ciulowy charakter mam ;/
-łesz -się wygadałam !

wizyte mam dopiero o 19. na pewno wpadne na wieści od Was
Twojemu tż należy się porządne lanieW tym stanie w takiej sytuacji ma być dla ciebie wsparciem a nie mówić ci takie tesktyNie słuchaj go i rób po swojemu.
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

IZA a mam takie pytanie czy farba jest lateksowa?? i na niej mają być te koty?? bo jeśli tak to nie wiem czy to będzie sie trzymało tego! raczej się będzie co chwila odklejać...
Tak,lateksowa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969329]Mamy skierowanie na morfolgie w związku z tymi plamkami. Ale to głównie dlatego, ze ja jako dziecko miałam duże problemy z krwią, malo plytek, itd. Tak sobie myślę, czy to mogło mieć jakiś związek z problemami w ciazach...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Mam nadzieje że będzie ok

Stary 2013-09-24, 17:18   #2606
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
a nic ciekawego, stara bida. dziekuje ze pytasz
to się rozpisałaś może zdradzisz jak starania?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969329]Mamy skierowanie na morfolgie w związku z tymi plamkami. Ale to głównie dlatego, ze ja jako dziecko miałam duże problemy z krwią, malo plytek, itd. Tak sobie myślę, czy to mogło mieć jakiś związek z problemami w ciazach...
[/QUOTE]
mogło, nie wiem jaki masz poziom płytek. ale moja koleżanka straciła ciążę z tego powodu.
Stary 2013-09-24, 17:19   #2607
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Na biegunkę dobry jest węgiel leczniczy - pochłania wszelkie świństwa z żołądka i szybciej przechodzi.

Instagram

Stary 2013-09-24, 17:22   #2608
iza243
Zakorzenienie

Dlaczego trzeba odstawiać acard przed 3 trymestrem?Ja też już nie biore.

O co chodzi z tymi płytkami krwi?

Mi na ostatniej morfologii w ciągu 2 miesięcy spadły.W lipcu miałam 220 a teraz we wrześniu 180.

Stary 2013-09-24, 17:25   #2609
Hosenka*
Zakorzenienie

Hope:

dziwię się Twojej rodzinie. Nie widzą powagi sytuacji? Przecież nie leżysz z lenistwa, tylko przez ZAGROŻONĄ ciążę. Gdyby u mnie ktoś z takimi tekstami wylatywał jak przez 2,5 miesiąca mogłam wstac tylko do WC i pod prysznic to chybabym TŻ wywaliła z domu a z rodzicami zerwała kontakt.
Z resztą nawet teraz, jak jest już w porządku wszyscy doskonale wiedzą, że i tak mam się oszczędzać, nie wolno mi np. sprzątać, odkurzać czy rozwieszać prania.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dlaczego trzeba odstawiać acard przed 3 trymestrem?Ja też już nie biore.

O co chodzi z tymi płytkami krwi?

Mi na ostatniej morfologii w ciągu 2 miesięcy spadły.W lipcu miałam 220 a teraz we wrześniu 180.
Acard rozrzedza krew, więc podczas porodu może być ryzyko krwotoku.

Jak jest za dużo płytek, to mogą się tworzyć się zakrzepy co jest niebezpieczne dla ciązy. Żeby krew rozrzedzić zamiast zastrzyków heparyny można zażywać acard.

A jak jest za mało to nie wiem co wtedy

U mnie są w normie, więc lekarz jednak zrezygnował z acardu.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-09-24 o 17:26
Stary 2013-09-24, 17:26   #2610
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Na biegunkę dobry jest węgiel leczniczy - pochłania wszelkie świństwa z żołądka i szybciej przechodzi.
nie mogę brać węgla, od razu mi się cofa.
niestety grypa żołądkowa to co innego niż biegunka, biegunka jest jednym z jej objawów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości