|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
kawy bym sie napila, ale Czarus jakos sie do spania zebrac nie moze
![]() Dzika podziwiam Cie z tymi przetworami, mi to by sie nie chcialo, licha ze mnie gospodyni
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-24 o 11:27 |
|
|
|
#3902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
bo w domu to jak na brzuchu leży to na prostych rękach się podnosi i na boki przemieszcza albo pełza do tyłu. A tam (z powodu tego, że bała się lekarza ) jak ją położyłam to klapła i zaczęła płakać nie podnosząc nawet głowy ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() no ja też
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na niego też się ostatnio zdarza, jak np dzisiaj kiedy mi wsadził rękę w szczelinę między ścianą a lodówką i próbował coś oderwać tyle że na niego nie działają moje uwagi a przecież nie wydrę się jak opętana ![]() Cytat:
![]() też podziwiam u mnie to już wyczyn że obiad codziennie na stole ![]() no i nie miałam motywacji bo moja babcia robiła buraczki, wszelkie ogórki, przeciery itd i sama tego nie jadła tylko dla nas trzymała ![]() ale że coraz słabsza się robi to w tym roku odpuściła także w przyszłym musiałabym cośkolwiek dla nas zrobić Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-09-24 o 12:05 |
||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
ja pi*rdole
http://wiadomosci.onet.pl/lodz/lodz-...o-pobite/gc619 mają uruchomić specjalny telefon do zgłaszania jak się dzieciom krzywda dzieje, ciekawe czy ktoś będzie reagował
|
|
#3905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie ma sensu ![]() ![]() ![]() ![]() za szopingpokaz potem co kupiłas ![]() ja tez. Od 3 do 5 trwała u nas na przemian zabawa z dzika rozpaczą. tyle że ja nie mam pasji ![]() tzn. mam ale mało spektakularną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem po badaniach med pracy. Czekałam w kolejce od 6,30 (byłam piąta) lekarka przyjmowała od 7,15 (przyjechała na 7,40), weszłam do gabinetu o 8,40 Generalnie jest ok, badania podbite, moge wracac do roboty. A dziś wieczorem ide do kina na "W imię.." O ile nie padnę z niewyspania
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
z pozytywnych rzeczy: doczekałam się momentu, że dzieci bawią się razem
czasami muszę interweniować ale i tak sukces
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po długiej nieobecności
myślałam że tu nowy wątek szukam a Wy cały czas ten męczycie ![]() Nie nadrabiałam zaległości ale część pewnie już do pracy wyruszyła. Ja jestem przerażona tą wizją a od listopada i mnie to czeka |
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
no bo skoro większość osób ciągle się wita po "długiej nieobecności"....
za powrót do pracy. Mnie to czeka za tydzień
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
cholera trzeci raz piszę post bo mnie wywalało, nie znoszę tego u nas poza katarkiem ok. Wczoraj i dzis była niania, teraz jeszcze w czwartek a od wtorku juz codziennie..... dzisiaj były same na spacerku a wiktoria wyciąga do niej sama rączi więc nie jest źle. Oby tak dalej było... Goba a u Ciebie juz była teściowa? żyjesz? i pytano do Dzikiej ale nie tylko ![]() pamiętam, że zamawiałaś tą wielka matę z czesiej strony - polecasz ją? czy teraz kupiłabys cos innego? zastanawiam się czy nie kliknąć |
|
|
|
#3912 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ciotki,
dalej sobie wegetuję w łóżku z przerwami na wegetację na kanapie. Gorączka dalej mnie trzyma, do tego gardło i nerki zaczęły naparzać. Franek ma gluta do pasa ale cały czas mam nadzieję, że na tym się skończy. W domu syf, nie mam siły ani ochoty sprzątać. Jedynie kącik w którym Franuś rozrabia odkurzony. Obiad wczoraj tż zrobił, w zasadzie to kolację bo jedliśmy o 19:40 Ale zostało jeszcze na dziś, to przynajmniej z głowy, a zrobił pyszne spaghetti bolognese z żywych pomidorów, z winem omniomniomniom dzięki Bogu nie mam kataru to smak chociaż czułam.Od choroby mam różne durne pomysły, np. że chcę iść na studia jakieś, podyplomowe I albo mi przejdzie wraz z gorączką albo coś sobie znajdę tylko nie wiem co, ale cokolwiek bym chciała żeby się trzeba pouczyć i żeby były kolokwia
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam spaghetti w planach na jutro
|
||
|
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolokwium to slowo ktore przyprawia mnie o ciarki na plecach |
|
|
|
|
#3915 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Cytat:
![]() Super, że jest postęp. Cytat:
Cytat:
A gruszek nie kupiłam, bo miałam za mało kasy i stwierdziłam, że chleb ma wyższy priorytet ![]() Cytat:
To nie ma znaczenia, w związku nikt nie może być mniej ważny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja zapomniałam o obiedzie
młody przysnął to pomalowałam paznokcie(Lali też ) i tak siedze i myślę i mi się przypomniało---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj jeszcze jedziemy bez cycusia. Tzn. rano przed wstaniem był, potem kaszka, godzinkę temu obiadek (pierwszy raz mi młoda zjadła cały słoik 190 g
schab ze śliwką ) Ogólnie chcę trochę ograniczyć tego cycucha w dzień, żebym nieraz mogła się wyrwać na trochę i młodą z kimś zostawić.Teraz podnosi się na czworaczki, ale zaraz jej dupsko opada ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
zrobię na szybko tarte placki
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj robię knedle
![]() Ooo po tym daniu to mi Ewka taką kupę zapodała, że klękajcie narody. Zapamiętałam, żeby na razie nie kupować
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
I tak było ![]() Sprzęt do usg był tak dobry, że ja na nim wszystko widziałam, co powinnam Lekarz też widać, że się znał Pokazał mojemu mężowi jak przytrzymać małego, żeby nawet się nie ruszył przy badaniu (ten pierwszy lekarz co zdiagnozował dysplazję nie mógł go w ogóle utrzymać). Zbadał dokładnie i powiedział, że nie ma mowy o dysplazji ![]() Uffff ![]() Jeszcze tylko usg główki. Muszę nas zapisać na przyszły tydzień. Cytat:
Cytat:
|
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale.. czy to znaczy, że Twój Maluszek niepotrzebnie nosił tę frejkę? To po diagnozie tego, co go nie mógł utrzymać taka decyzja była? Jeśli tak, to bym tak tego nie zostawiła, Izba Lekarska powinna się konowałem zainteresować...---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- weszłam ![]() Ożesz, chodzą za mną od kilku dni. Ale nie mam śmietany ![]() -- Franek właśnie zaczął kaszleć. Super
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie fatalizuj. Może się zachłysnął ![]() Zobaczcie co jeszcze znalazłam w tych magicznych przepisach lidla http://kuchnialidla.pl/product/mus-g...uta-pomaranczy i http://kuchnialidla.pl/product/cytryny-z-miodem-i-rumem będę robiła Tylko skąd ja tyle słoików nabiorę na to wszystko
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostawiłam drzwi otwarte i dziecko mi chciało wejść do zmywarki
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
oszalała
![]() Cytat:
![]() musze sobie kupić słoików ![]() i gruszek ![]() to ta gorączka
|
|
#3926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to był błąd, bo powiedział, że jest dysplazja i zapisał jeszcze szerszą frejkę i to na 17 godzin na dobę. Ale intuicja mi podpowiadała ( ), żeby nawet nie kupować tej frejki. Poszliśmy do innego lekarza, który powiedział, że wszystko jest w porządku. No i teraz do trzeciego, bo mieliśmy pół na pół. Czyli podsumowując tej szerszej pieluchy nie nosiliśmy w ogóle. A ta w maju co ją dostaliśmy była chyba potrzebna
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą to dzisiaj na spacerze tak sobie za dużo myślałam i wymyśliłam, że jakaś jestem strasznie mało ambitna zawodowo-rozwojowo. Starczyłoby mi do szczęścia jakby mi się biżuty sprzedawały, już mi się nie chce tego magistra całego ogarniać do końca. Dobiłaś mnie jeszcze bardziej ![]() Sesese
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ja tylko na chwile. tylko poto by powiedziec że zyjemy... nie mam na nic czasu ani zdrowa...
mała rozwija sie super< nie licząc zębów bo nadal ich nie ma> chodzi już gdy ktos trzyma ją za rączki... czasami sie puści i idzie z jedna ręka . ostatnio wymiotowała i w nocy jest marudna..... w dzień tez słabo śpi po 20-30 min i nawet przez to nie ma jak do was zajrzeć i z wami posiedzieć ... mój też ciagle zajęty pracuje nadal po 10 godzin potem obowiązki pomagania dla rodziców... my z małaczasami sie mi zdje że jestesmy u niego na szarym koncu.. mała w niedziele wymiotowała i ja tez, poprosiłam go aby na poniedziałek wypisał urlop by pomógł mi z mała bo ja sie żle czuje. ok urlop dostał ale spędził go w większości na pomaganiu dla ojca. te kilka tygodni ostatnich były ciezkie... sprzeczki z moim o wszystko okres bolący ale prawie nie lecący choroba za choroba ..
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z maty jestem jak najbardziej zadowolona i kupiłabym tą samą, ewentualnie grubszą (zastanawiam się czy nie byłaby bardziej miękka niż ta, którą mam i nie aktywizowała do raczkowania jak dywan ) ale zaznaczam, że ta na grubość jest ok, nie ciągnie od podłogi tudzież jak się młodej główką glebnie to nie boli.Polecam zatem choć nie wiem czy na tym etapie jest sens - Ewa jest mało mobilna a i tak często jest wszędzie indziej w salonie/kuchni niż na macie ![]() Cytat:
Z dobijającyh njusów - przytyłam 4kg. Nie wiem jak co gdzie i po co. To znaczy wiem, bo żrę |
||
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
happy dobrze że na kontroli okazało się że wszystko już ok
Walczę z wysypką bakteryjną/grzybiczą u młodej na pupie. Tormentiol pomaga (wiem że niby u dzieci nie wolno ale siła wyższa) ![]() I ząbkowanie w toku, dziś wymacałam kolejny, wydaje mi się że trójka (bardzo duża przerwa od jedynki jest, tak akurat na dwójki których nie ma)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

, walil głową w podłoge, ścianę, a potem otworzył drzwi i sobie chciał iść 
a przecież nie wydrę się jak opętana 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

mam nadzieję że kupię chociaż buty
za szoping

To po diagnozie tego, co go nie mógł utrzymać taka decyzja była? Jeśli tak, to bym tak tego nie zostawiła, Izba Lekarska powinna się konowałem zainteresować...