Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 13:31   #2971
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

jesteście kochane, dzięki jeszcze raz za wszystkie mile słowa

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:36   #2972
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Obudziłam się dziś mega obolała i z godziny na godzinę jest coraz gorzej... Co wstaję z łóżka, to płaczę z bólu (spojenia czy cholera wie czego...), kręgosłup też nie daje rady dziś mnie dźwigać, nawet jak siedzę, to boli.... Nie mogę juz... Do tego kręci mi się w głowie co jakis czas i to tak konkretnie...
zrób sobie leniwy dzień i spędź go w łóżku leżąc pod kocykiem.
co do zawrotów jadłaś porządne śniadanie?

Cytat:
Choć nie powiem, chciałabym już... Zaczął się 38 tc, ciąża donoszona, to już bym mogła lada moment, byle nie w ten piątek
gratulacje za tc

ja nie czekam póki co na żadnego kuriera tylko na wypłatę tżta żeby moc zrobić ostatnie ciążowo-dzieciowe zakupy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
po wizycie u ginka wszystko ok, posprawdzane, mały waży 3200 czyli od jakiś ponad 2 tyg prawie nic nie przybral
jest niziutko, ale skurczy brak wiec czekac mam

w piatek mam sie zglosic do spzitala jak sie nic nie zadzieje to bedzie 7 doba, a w 9 najprawdopodobniej wywoływanie
gratulacje za wagę małego
trzymam kciuki żeby do piątku się rozkręciło
ale już wiesz że jest bliziutko

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:38   #2973
Aaamelkaa
Zakorzenienie

mają w planach wprowadzić banknot 500 zł
http://pytamy.pl/title,jaksie-wam-po...lticaid=6115d5
w sumie fajnie,bo czasem jak się gotówką płaci, np jak musieliśmy płacić zaliczkę za wesele, zespół to przydał by się taki banknocik ,oby jak najwięcej każda z nas miała tego nominału

EDIT : NBP zdementowało plotki, nie bedzie banknotu 500zl

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-09-24 o 14:31
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:43   #2974
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
po wizycie u ginka wszystko ok, posprawdzane, mały waży 3200 czyli od jakiś ponad 2 tyg prawie nic nie przybral

w piatek mam sie zglosic do spzitala jak sie nic nie zadzieje to bedzie 7 doba, a w 9 najprawdopodobniej wywoływanie
maluszkowi za dobrze w brzuszku i nie chce mu się wychodzić ;P
Czekaj cierpliwie kochana w każdej chwili może się rozkręcić

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
w sumie fajnie,bo czasem jak się gotówką płaci, np jak musieliśmy płacić zaliczkę za wesele, zespół to przydał by się taki banknocik ,oby jak najwięcej każda z nas miała tego nominału
a ja myślałam że to żart

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:45   #2975
87czarna
Zakorzenienie

Lola no to czekamy na rozwój akcji

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:46   #2976
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
forum opanowały mamusie, ciężarówki rzadko piszą już...
ciężarówki zbierają siły na zaś...

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wiktor Łukasz urodzony o 7:08 czasu Polskiego. 2,9 kg. 53 cm. Porod straszny zakonczony cc. Dochodzimy do sievie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
serdecznie gratuluję

Cytat:
witamy się w 39 tygodniu ! ! !

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
przyszła grzechotka z fp super
o widzę ze fajna (z linku amelki), chyba też się zarejestruję na ich stronce

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Misia wiesz co ja też zaczynam powoli łapać doła :/ to chyba dlatego, że już tyle mam się rozpakowało mają już te swoje skarby przy sobie a ja to w ogóle jestem ostatnia na liście to już mnie przerażenie łapie że przenoszę ciąże i w ogóle zostane później sama bo już wszystkie będą miały swoje dzieciaczki ... ehh
hej nie smutaj się, my we dwie jesteśmy na szarym końcu

byłam dzisiaj na KTG, skurczyk jeden na 20 % aż hehe młody nie chciał za bardzo współpracować z maszynerią, ale jak się ułożyłam na lewym boku to pięknie serduszko biło następne KTG w piątek
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:48   #2977
kaska87
Zakorzenienie

ja mam juz -1kg w stosunku do wagi sprzed ciazy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:48   #2978
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

[/COLOR]macie jakiś pomysł na obiad?
ja usmażyłam ze 30 naleśników i padłam Teraz mam przerwę, a później planuję zrobić farsze (ze szpinaku i mięsa mielonego). Porobię takie krokiety, większość zamrożę, a pozostałe będą na obiad. W planach miałam jeszcze krem z dyni, ale nie wiem, czy mi sił starczy

Cytat:
Obudziłam się dziś mega obolała i z godziny na godzinę jest coraz gorzej... Co wstaję z łóżka, to płaczę z bólu (spojenia czy cholera wie czego...), kręgosłup też nie daje rady dziś mnie dźwigać, nawet jak siedzę, to boli.... Nie mogę juz... Do tego kręci mi się w głowie co jakis czas i to tak konkretnie...
ojj to może dziś zrób sobie "dzień leniucha" jak to mój TŻ mawia i po prostu nic nie rób... odpoczywaj. Ja jak miałam mega bóle kręgosłupa, to tylko leżenie mi pomagało i apap.

Cytat:
dzwoni domofon,pędzę jak głupia żeby zdążyć odebrać a tu ulotki .....
hehe skąd ja to znam wiele razy dałam się tak nabrać

Cytat:
no fakt, czasami by się przydał. Ale z drugiej strony faktycznie będą tacy, co wypłatę w dwóch banknotach otrzymają - dziwnie trochę
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:51   #2979
Larysa88
Zakorzenienie

a my dzisiaj nocka w miarę fajna, położyłam się po karmieniu o 1, później pobudka 3;30 i 7;00, 9;30 i 11;00 aha i pochwalić się muszę że po każdym karmieniu odkładałam ją do łóżeczka i ona spała! bo zawsze problem był z odłożeniem. a teraz od 11 już spi więc ogarnęłam sypialnie, siebie, zjadłam nawet
a panowie nam montują meble w aneksie już nie trzeba będzie latać na dół

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisały wczoraj, że są jakies środki. Ja podawałam kawalątek czopka glicerynowego, ale po 1 dniu to chyba jeszcze nie ma wielkiej tragedii. Moja mama zawsze podkurczała nóżki małego i przyciskała je do brzuszka delikatnie, robiąc okręgi, masowała i sama szła więc obywało się bez dodatkowych środków. Może przepoisz ją herbatką albo jak ktoś umie niech spróbuje na oliwkę czy termometr?
nie, do takich inwazyjnych rzeczy typu wkładanie termometra czy coś to nie piszę się bo raczej nie wiem co i jak miałabym zrobić ale już dziewczyny mnie uspokoiły że to nic strasznego się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Wyczytalam wlasnie, ze "Potrzeba wzmożonego ssania występuje podczas skoków rozwojowych – około 3., 6. i 12. tygodnia oraz 3. i 6. miesiąca życia dziecka. Wówczas dziecko może „wisieć przy piersi” cały czas, dzięki temu produkcja pokarmu w ciągu 2-3 dni zwiększy się stosownie do wzrastających potrzeb maluszka".

aaaha, to u nas właśnie wczoraj skończył się 3 tydzień, ale narazie jest w miarę dobrze, Ola je tak jak jadła do tej pory, a nawet da się ją odłożyć po karmieniu bez kwęków i jęków

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
współczuję, bo u mnie jest odwrotnie - ja jestem zmęczona a TZ koło mnie lata i chcę się przytulać, całować i bzykac z czego się cieszę bo pomimo tego wszystkiego co widział nadal jestem dla niego atrakcyjna on sam mówił, że bal się ze tak się stanie. A od kiedy urodziłam to lata za mną tak jakbyśmy się dopiero poznali i mnie podrywa a co do sexu to jak wyszłam ze szpitala, ledwie krwawic przestałam to już było bzykanko bo myślałam, że go rozniesie

A to czemu gdy TZ przychodzi do domu nie oddasz mu dziecka, a sama byś się położyła spać choćby na 2 godziny co on w tym czasie ci na przerwę robi?

A karmisz jakim mlekiem?
Dobra już przeczytalam Ale nie będę kasować może się komuś przyda

Jeśli mm to dopajac dziecko trzeba rumiankiem to łatwiej kupa pójdzie, a koper włoski na baczki i żeby jej brzuszek nie bolał. Ja miałam z Ala taki problem, od kiedy podaje te herbatki 2 razy dziennie robię mieszankę z kopru i rumianku takie 30 ml to jest po problemie a gdyby kupy nie było ze 3-4 dni to podaj czopek glicerynowy, ale to w ostateczności się podaje jak np herbatki nie pomogą.

Co innego jeśli kp - wtedy kupy może nawet tydzień nie być i jest to całkiem normalne.

A przepuklina pepkowa to właśnie wystający pępek kleimy plastry zobaczymy co będzie
to super masz z tż, przechodzicie jakby znów te chwile euforii super ! u nas niby też dobrze, tż też chciałby już się przytulać, ja też ale no poczekać trzeba na pozwolenie ale wczoraj mnie dopadł na małe co nieco jak tylko odłożyłam Olę do łóżeczka, ufff dobrze że nie kwękała

co do tego co robi w przerwach, teraz kładzie się spać do nas, dzisiaj wstaliśmy o 11;00 ale musiałam odespać poprzednie nocki a jak się nie kładzie spać to ma milion rzeczy też różnych do robienia i tak to wygląda właśnie... aa ciężki temat :/

karmię piersią, w niedziele tylko jej dałam butelkę na tych chrzcinach i bałam się że to może po tym coś się stało.
ale skoro i 12 kupek dziennie przy kp i jedna na 3 dni jest ok, to jeszcze się nie martwię choć nie powiem ulżyłoby mi jakby jednak już zrobiła bo to takie dziwne, nagle z 10 czy 12 kupek na dobę przestała robić i od 24godzin nie ma nic do tej pory. Będę obserwować

a co do przepukliny pępkowej, to jak to rozpoznać? moja jeszcze ma wystający pępek to źle?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
larysa- przy mm przepajaj sama woda, rumiankiem lub koperkiem jak baczkow mniej
dziękuje za rady

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kochana, przy kp kupa może być raz na tydzień (rekord przy Marysi - 12 dni bez kupy) albo 10 dziennie nie stresuj się, jeśli bączki idą tzn że jelita pracują dobrze. możesz kłaść na brzuszek, masować, ale wg mnie nic złego się nie dzieje
a ja wczoraj miałam kryzys... nie wiem czy Hania nie ma I skoku? w sumie 5 tydzień, to by się zgadzało tak się spłakała wieczorem że szok, ryczała okrutnie z kilkoma chwilami przerwy... kolka nie bo brzuszek miękki, zreszta nie prężyła się ani nic tylko krzyczała za to jak zasnęła to nocka już super zasnęła o 21, obudziła się o 1 i o 4 ale tylko 15-20 minut karmienia i śpimy dalej więc trochę odpoczęłam
to super że odpoczęłaś oby już nie powtarzały się takie płacze malutkiej, moja wczoraj też płakała nie wiedziałam dlaczego myślałam że może przez tą kupkę, przy piersi się tarmosiła i w końcu i ja się rozpłakałam nie mogę na nią patrzeć jak płacze

dziękuje za Wasze rady odnośnie wszystkich moich pytań jesteście wszystkie kochane! wszystkie te rady zapisuję sobie w notatnikach i będę mieć w razie w jakby się któreś problemy powtarzały
czyli narazie nie panikuję z tą kupką, poczekamy na nią jeszcze

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nieźle sobie zakodował w głowie z tym że jest 'mniej ważny' O.O
moim zdaniem jego godziny pracy wykluczają konieczność spania w drugim pokoju.. co to ma cholera znaczyć że królewicz musi się wyspać ?! A Ty to co , nie musisz zregenerować sił? Anemii się można nabawić..

Wczoraj wykąpaliśmy małego i poszłam go usypiać, powiedzialam tz zeby szybko wziął prysznic i przyszedł polulać Antka bo ja tez chce się umyć i położyć do łóżka.. no to chyba z 40min czekałam.. skończyło się awanturą i poleciały ostre słowa.. mam już dość, nie dość że jestem wykończona fizycznie to jeszcze psychicznie

przez pierwsze doby życia mały dosłownie co chwilę robił kupe, już nie wyrabiałam z przewijaniem, kupa przed jedzeniem, po jedzeniu i po uśnięciu.. Teraz robi tylko po jedzeniu i to nie zawsze, zdarzyło się że zrobił tylko dwie w ciągu dnia i z tego co mi wiadomo nie jest to powód do obaw. Dzieci mogą robić 10 kup dziennie a mogą też jedną na 3 dni

no ja też uważam że jego praca na tygodniu nie obliguje go do tego aby spał w drugim pokoju, na szczęście dzisiaj był z nami oby już nie uciekał

wiem że te zachowania tżtów są denerwujące ale staraj się jakoś może to olewać trochę, bo szkoda nerwow, szkoda tego aby pokarm miał zanikać czy jakieś tam rzeczy przez to wszystko. musisz mu powiedzieć że teraz nie ma kąpania się po 40min tylko szybko, bo jednak dostosowujecie się do dziecka a nie dziecko do Was, i przez takie sytuacje opóźniające Wasze położenie się spać działają tylko dla Was negatywnie nie dla dziecka, to Wy będziecie nie wyspani, a te pół godziny snu więcej to zawsze COŚ

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wiktor Łukasz urodzony o 7:08 czasu Polskiego. 2,9 kg. 53 cm. Porod straszny zakonczony cc. Dochodzimy do sievie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
GRATULACJE, mimo że ciężko to dałaś radę i napewno jesteś dumna z siebie !!
Stary 2013-09-24, 13:54   #2980
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A propos tz, to mój mi dziś na dzień dobry napisal mi: "Chce tylko napisac,ze jestes najdzielniejsza kobieta i najodwazniejsza i najtwardsza mama jaka znam Misiu" )) czuje się doceniona ))
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:55   #2981
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
hehe ja mam 7,5 kg mniej jak przed zajsciem w ciaze

kuzwa pediatra dopiero jutro na 11, ale w ciagu dnia tak nie charczy jak to bylo w nocy
no i tfu tfu od wczoraj mloda je co 3-3,5 h ale za to zaczela ulewac wczesniej myslalam ze z przezarcia teraz juz sama nie wiem :/ no a 90 ml przestaje jej chyba stykac bo domaga sie wiecej ciutke, tak 110. oj dorasta mi dziecko
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:59   #2982
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
z miesiac jakos bo ja w ciazy jeszcze zamawialam
trzeba się tylko zarejestrować i nic wiecej tak?
Stary 2013-09-24, 13:59   #2983
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a my juz jestesmy po kontroli bioderek. poszlam sie zarejestrowac, a przyjeli nas od razu bo wlasnie z terminami problem, ale widac sie nam ufuksilo

Cytat:
no takich gości to ja lubię, przynoszą prezenty i uciekają i można się cieszyć z paczki
Ja też Czekam na nianię

Cytat:

To dobrze, że ok

Walczę z szydełkiem... bosz, jakie to wkurzające

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:04   #2984
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Na początek gratuluję wszystkim mamusiom.
My w domu już od piątku ale Bartosz to bardzo wymagający chłopak i nie daje mamusi zbyt dużo czasu na relaks. No i jeszcze trzeba poświęcić czas dla starszaków.
Póki co Bartuś je z piersi często i gęsto, co mnie bardzo cieszy, tym bardziej że dostałam go dopiero po 24 h.
Cesarka poszła rewelacyjnie, miałam cudowny zespół lekarzy i anestezjologów, dzięki którym nie odczułam żadnych mdłości i innych przykrych rzeczy i uwaga hit!!! cewnikowanie następuje dopiero po znieczuleniu, ale jak uda mi się napisać opis porodu to wszystko tam będzie.

Wstawiam zdjęcie mojego szkraba w k.

Pozdrawiam serdecznie

Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki i gratulacje
hej. Witajcie ponowanie
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Misia wiesz co ja też zaczynam powoli łapać doła :/ to chyba dlatego, że już tyle mam się rozpakowało mają już te swoje skarby przy sobie a ja to w ogóle jestem ostatnia na liście to już mnie przerażenie łapie że przenoszę ciąże i w ogóle zostane później sama bo już wszystkie będą miały swoje dzieciaczki ... ehh
no ja mam tak samo.
Cytat:
Kochana, a to nie jest rozejście spojenia ?? Może warto sprawdzić.
Bo po porodzie możesz nie wstać.

Pan zmienił dwie żaluje, i poszedł na dwugodzinną przerwę, została mu ta największa.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:06   #2985
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
sper masz figurę i brzuszek piękny

dostałam wczoraj, listonosz dał do ręki

lusterko i jakby metki odchodzące od tego
i karta rabatowa na ich produkty

taki facet to skarb
cieszę się jak piszecie o swoich facetach że też spełniają swe obowiązki

mój ma jutro wolne i powiedział, że dzisiaj nocka jest Jego

my oboje cieszyliśmy się z kupy jak była po 2 dniach
i nie ma problemu z obwąchaniem córki czy aby kupsko nei przyszło a ma czym wąchac

A to ja też obwąchuje, mąż również

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
buterfly- zmieni, jak nie bedzie mial wyjscia, jak gdzies wyjdziesz czy cos, no przeciez nie zostawi dziecka w kupie wyjdz " po bulki" jak uslyszysz ze kupka idzie

polecam chuste!!!

eee supcio!!! wlasnie sie zarejestrowalam! dlugo sie czeka?
Ale mój zmienia ciągle i bez problemu

Cytat:
Też tak miałam na końcówce ciąży,ale już niebawem

A Tusia dalej żółta Białka oczu też ma takie troszkę żółtawe Nie schodzi jej żółtaczka poniżej buzi więc o tyle dobrze,ale martwię się...dobrze,że jutro będzie położna.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:07   #2986
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja dostałam maila że prezent w drodze, było to dokładnie 22 sierpnia
wiec miesiąc czekania
ale mi to tam nie przeszkadza, zabawka za free a Młody jeszcze w brzuszku,także jest czas

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-24, 14:08   #2987
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

byłam dzisiaj na KTG, skurczyk jeden na 20 % aż hehe młody nie chciał za bardzo współpracować z maszynerią, ale jak się ułożyłam na lewym boku to pięknie serduszko biło następne KTG w piątek
często masz ktg, fajnie bo małego posłuchasz

Cytat:

Cytat:
mi już wysłali meila z inf. że przyślą mi prezent

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Walczę z szydełkiem... bosz, jakie to wkurzające
o właśnie bo ty kocyk miałaś robić, prawda?
czekam na efekty

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:10   #2988
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

super że zabawki dochodzą, czekam zatem na listonosza i lecę się ubrać

ej, co to ma być za dołowanie, spokojnie każda ma swój tp, będziemy się wzajemnie wspierać,ja tam się ciesze żem październikowa bo dziewczyny już doświadczone mamy to poradzą co i jak z dzidizusiem,co do porodu zabrać, jak rozpoznać takie czy i inne objawy u dziecka,mamy,co zrobić w razie w itp itd także luuuuz nie ma się co stresować,każda z nas jest tu ważna, każda na innym etapie i w innych warunkach ,nie ma co się dołować ,tylko wizażować

słuszna uwaga, dzięki

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

ooo to dobrze
będziemy trzymać mocne za naszą Studentkę

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

odnoście grzechotki z FP , wystarczy się zarejestrować i czekać na listonosza
http://www.fisher-price.com/pl_pl/pl...ign/index.html

no tak masz racje jasne, ale i tak jakoś tak wiesz to troszkę dołuje...mam tp za miesiąc co będzie to będzie czy urodze szybciej nie wiadomo, oczywiście rady dziewczyn są bardzo cenne i przydatne a nas ciężarówek coraz mniej...

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
ciężarówki zbierają siły na zaś...

serdecznie gratuluję

o widzę ze fajna (z linku amelki), chyba też się zarejestruję na ich stronce

hej nie smutaj się, my we dwie jesteśmy na szarym końcu

będziemy razem marudzic :P
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:19   #2989
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
zrób sobie leniwy dzień i spędź go w łóżku leżąc pod kocykiem.
co do zawrotów jadłaś porządne śniadanie?

gratulacje za tc

ja nie czekam póki co na żadnego kuriera tylko na wypłatę tżta żeby moc zrobić ostatnie ciążowo-dzieciowe zakupy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

gratulacje za wagę małego
trzymam kciuki żeby do piątku się rozkręciło
ale już wiesz że jest bliziutko
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
ja usmażyłam ze 30 naleśników i padłam Teraz mam przerwę, a później planuję zrobić farsze (ze szpinaku i mięsa mielonego). Porobię takie krokiety, większość zamrożę, a pozostałe będą na obiad. W planach miałam jeszcze krem z dyni, ale nie wiem, czy mi sił starczy

ojj to może dziś zrób sobie "dzień leniucha" jak to mój TŻ mawia i po prostu nic nie rób... odpoczywaj. Ja jak miałam mega bóle kręgosłupa, to tylko leżenie mi pomagało i apap.

hehe skąd ja to znam wiele razy dałam się tak nabrać

no fakt, czasami by się przydał. Ale z drugiej strony faktycznie będą tacy, co wypłatę w dwóch banknotach otrzymają - dziwnie trochę

No na nic innego niż dzien lenia sie nie zdobędę na pewno

Jo_asiek ale mi ochoty na naleśniki narobiłaś.... ale zadowoliłam się ciachem śliwkowym z wczoraj i mnie zasłodziło.

A śniadanko miałam porządne, a te zawroty to o róznych porach mnie łapią i niezależnie od stanu najedzenia....

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej. Witajcie ponowanie

no ja mam tak samo.

Kochana, a to nie jest rozejście spojenia ?? Może warto sprawdzić.
Bo po porodzie możesz nie wstać.

Pan zmienił dwie żaluje, i poszedł na dwugodzinną przerwę, została mu ta największa.
JA sobie to rozejście już od tych paru miesięcy wmawiam i już mnie lekarz sprawdzał. Za tydzien mam wizytę, t omnie zbada jeśli dotrwam z tym bólem. Choć Tż namawia mnie żeby do gina zadzwonić i choćby jutro na wizytę jechać...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Też tak miałam na końcówce ciąży,ale już niebawem

A Tusia dalej żółta Białka oczu też ma takie troszkę żółtawe Nie schodzi jej żółtaczka poniżej buzi więc o tyle dobrze,ale martwię się...dobrze,że jutro będzie położna.
Jak dobrze pójdzie to 3 tygodnie... .

Dobrze, że będzie położna, to Cię uspokoi na pewno
Właśnieeeee, miałam dzwonic do połoznej sie umówić... Nie chce mi się...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:24   #2990
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja czekam na swoją wypłatę, mam nadzieję ze jutro będzie i dopniemy wyprawkę na ostatni guzik

KTG miałam dzisiaj pierwszy raz, w piątek kolejne, mój lekarz tak mi zalecił, a bicie serduszka małego super brzmi
Stary 2013-09-24, 14:25   #2991
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

hehe ja mam 7,5 kg mniej jak przed zajsciem w ciaze
wow

Bajka bo Wy byłyście z Amelką na echo serca, jak dobrze kojarzę? Na czym to polega, długo trwa?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:30   #2992
Aaamelkaa
Zakorzenienie

NBP zdementowało plotki, nie bedzie banknotu 500zl

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-24, 14:31   #2993
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Kontroluj to. U mnie Filip też tylko na buźce żółty, białka oczu też, a bilirubina wyszła wysoka.
Wcześniej naczytałam się, że jak ciałko różowe, a tylko buźka żółta to żółtaczka schodzi- u mnie się to niesprawdziło.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:31   #2994
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
wow

Bajka bo Wy byłyście z Amelką na echo serca, jak dobrze kojarzę? Na czym to polega, długo trwa?
kochana Amelka miala echo w szpitalu i nie bylo mnie przy tym wiec nie wiem jak to wyglada ale to chyba usg. a trwalo tez dosc krotko, mlodej 15 min nie bylo ale to pewnie dlatego ze kilkoro dzieco badali.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:34   #2995
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie bo ty kocyk miałaś robić, prawda?
czekam na efekty
Ano miałam, ale że podchodzę jak do jeża i co chwila koncepcję zmieniam, to jak powstanie, to będzie baaaardzo oryginalny

Cytat:
JA sobie to rozejście już od tych paru miesięcy wmawiam i już mnie lekarz sprawdzał. Za tydzien mam wizytę, t omnie zbada jeśli dotrwam z tym bólem. Choć Tż namawia mnie żeby do gina zadzwonić i choćby jutro na wizytę jechać...
Wiesz... może jednak pojedź...

U mnie powtórka z wczoraj się zaczyna - brzuch napitala, spina się - twardnieje regularnie i Młodego przestałam prawie czuć... czasem się ruszy, ale przy spiętym brzuchu boli to jak nieszczęście...
I pewni znowu się wieczorem skończy

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:35   #2996
kaska87
Zakorzenienie

my mamy skierowanie na bioderka ciekawe ile u nas się czeka
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
ja usmażyłam ze 30 naleśników i padłam Teraz mam przerwę, a później planuję zrobić farsze (ze szpinaku i mięsa mielonego).
przy kp można szpinak?

Cytat:

Stary 2013-09-24, 14:35   #2997
teacherka
Zakorzenienie

Boja, echo serca wygląda jak usg mniej więcej z tego co pamiętam.

Za tydzien mam w końcu wizyte u kardiologa, głupia zwlekałam, ale jednak sprawdzę jak to moje serducho. Niby nic strasznego się nie działo, więc bez paniki do tego podchodziłam, ale moja mama juz mi spokoju nie dawała.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:36   #2998
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
wow

my robilismy Marysi jak miała 6 tygodni - to jak zwykłe usg tylko że serduszka, moja mała przy tym spała, nawet się nie zorientowała że jej coś robią

i nie wiem czy Hani też nie zrobimy... bo jak się złości i zaczyna płakać to sinieje lekko nad górną wargą

a w ogóle to Marysia poszła dziś do żłobka bo już zdrowa i stwierdzam że z jednym dzieckiem to jakoś nudno jest

i mam problem z czapką dla młodszej. wiązanych nie znosi a nawet jeśli to i tak ciężko mi ją dobrze zawiązać, no bo szyi to praktycznie nie ma. a przy tych niewiązanych wystarczą dwa merdnięcia głową i uszy na wierzchu, a jednak zimno już się zrobiło no i wieje momentami mocno
Macie wiązane czapki dla maluchów z uszkami czy zwykłe

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:41   #2999
Aaamelkaa
Zakorzenienie

byłam w K naoglądałam się Synusiów i chce swojego !

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-24, 14:41   #3000
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Macie wiązane czapki dla maluchów z uszkami czy zwykłe
wiązaną uszatkę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości