|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Robię Mel B abs, bums i brzuchy Cytat:
Jak dobrze,że jesteście cali.. A tamtemu pajacowi trzeba było zaebać na starcie w pysk![]() Cytat:
|
|
|
#2552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
fajnie, ciekawe czemu raz naliczają a raz nie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w ogóle jestem barbarzyńcą i stosuje barbarzyńskie metody jak to dziś jedna babcia stwierdziła także wszystkie które nosicie dzieci w chuście wiedzcie że krzywicie im kręgosłup, i jesteście barbarzyńcami
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
phi, ja to od dawna wiem |
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
hump... wiesz co?? faktycznie jesteś barbarzyńca
![]() No i tyle by było mojego nadrabiania, bo mała się obudziła. U mnie szaro, buro i ponuro Dziś wpadają znajomi
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
komiksowa- dobrze,że Wam się nic nie stalo uffff. współczuję takiej akcji
![]() mysia- ja nie wyparzam zabawek, smoczki na początku wyparzałam co 2 dni, a teraz już praktycznie w ogóle ![]() hump- barbarzyńcy łączmy się ![]() jutro o 7 mamy wyjazd do poznania., (to już 5 wyjazd Wojtusia do Pozka ![]() )tż ma obronę pracy mgr, mam nadzieję,że wszystko pójdzie gładko
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupony sa na kilka zabawek jakis lezaczek -60 zl, szeniaczek uczniaczek -20, karuzelka z projektorem-20, kibelek - 20, bongsy -15, szczeniaczek kiwaczek -15, pilot, minikaruzelka, aktywne klocki, piramidka -10, w wybranych sklepach , lista na stronie ![]() ja zaczelam szukac fotelika jak zorientowalam sie, ze nasz jest do 10 kg, a Kuba wazy 8,5 sklaniam sie ku temu Cosmo z FP, tylko musze podjechac do sklepu go dopasowac
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi się Julka pospała na spacerze, że już z 1,5 godziny śpi tak w domu
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-26 o 18:27 |
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
co do fotelika to ten chcemy już porządny, ale chciałabym aby w tym małym jeździł jak najdłużej, w tych kolejnych dziecko już siedzi, prawda? a Bartek jeszcze taki malutki jest...
no ale póki co głowa mu nie wystaje, wagowo też się mieści
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niekoniecznie siedzi, zalezy jaki
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-09-24 o 17:00 |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ogólnie bo ten mamy taki z tako, kolejny chcę lepszy ale jeszcze nie oglądałam, więc nie wiem co wybierzemy
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Komiksowa - dobrze, że nic się nikomu nie stało.
Piszecie o kuponach na zabawki - a skąd wziąć te kupony, może nie doczytałam ![]() Ja chciałabym kupić fotelik przodem i tyłem do kierunku jazdy - czytałam artykuł że najlepiej by dziecko jak najdłużej jeździło tyłem. Ale strasznie drogie takie foteliki :/ Antoinette - ale słodka Pisałyście że Helenka ma piękne włoski - no niestety z dnia na dzień coraz ich mniej i to tak śmiesznie na czubku głowy jej wypadają i z daleka wygląda jakby łysiała ![]() Vil - a fajnie w tej naszej galerii? Mąż akurat był dzisiaj w domu gdybym wiedziała to może udałoby mi się z Tobą pojechać, Hela jeszcze nigdy autobusem nie jechała to by było dla niej przeżycie Jutro prawdopodobnie też będzie w domu więc na razie Cię nie zapraszam bo jak w domu pracuje to muszę z małą się w miarę cicho zachowywać
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
ja teæ bym chciala ale niestety:/ dziecko juz dostaje wscieku a jak sa starsze to jeszcze gorzej znosza fakt ze nic nie widza, wiec nie chce miec wrzaskuna w aucie:P
|
|
#2564 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie sprawdzaj, właśnie popatrzyłam gdzie te sklepy i ani w Gliwicach ani w Kato nie ma więc nie będę jeździć. a wc jest rzeczywiście płatne, takie bramki jak w metrze i takie coś do czego się monety wrzuca. nawet tam się nie pakowałam z wózkiem, od razu poprosiłam o otworzenie "faily room" jak to się pięknie nazywa. chciałam wjechać z wózkiem do wc dla niepełnosprawnych żeby było szybciej bo Przemka nie musiałam przewijać ale nie pozwolili ;p Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zero chodzenia po dworze. ja nawet nie planowałam wcześniej, stwierdziłam nagle że brzydko, może zacząć padać, a nie chciało mi się w domu siedzieć to pojechaliśmy na rekonensans ![]() daj znać jakbyś miała nastepnym razem możliwość wyjścia to gdzieś się poszlajamy ![]() aa jest jeden sklep z bielizną, wszystkie biustonosze -50% !!! a że o dziwo były moje rozmiary, kupiłam dwa - zamiast 280 zł zapłaciłam 140 i mam zapas na całą zimę )
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-24 o 17:17 |
|||||
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2566 | |||
|
Zakorzenienie
|
no i jak mogłas mnie uświadomić
Cytat:
mam pyszne ciasto czekoladowe a mama jeszcze przyniosła mi babeczki jogurtowe z malinami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
ej gdzies czyłam, że dieta matki karmiącej powinna zawierać 30% tłuszczów, więc wiem czmeu mnie ciagnie do niezdrowego żarcia
![]() hump jutro kino? my idziemy ![]() o ktorej jest zawadzka?
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-09-24 o 17:30 |
|
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)... zobaczymy Cytat:
|
||
|
|
|
#2570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skad to wzielas? ja szukałam i nie widzialam tych fotelików w testach. a ten z ferrari maz widział i jest taki twardy ze masakra. ja bym małej nie włozyła do tego. Cytat:
tez dostałam lwa dzisiaj ![]() Walczyłam z mała od 13 i dopiero po 16 udało ja uspic na całe 20 minut.. Ktoś mi dziecko podmienił normalnie. Zawsze taka grzeczna a dzisiaj tylko ręce i to chodzić nie siedzieć i leżaczek ewentualnie. Ale czuję zgrubienie na dziąsełku wiec to chyba od zębów.
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak serio to boję się z małą sama autobusem jechać bo nie wiem jak zareaguje więc wolałabym gdzieś na spacer iść![]() A z jakich to firm te biustonosze? |
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Antoinette sliczna ta Twoja Mala i jak ladnie Ci spi jeszcze po spacerze! A my dzis znów z Młodą na rękach wracalismy
![]() Czy jak Wasze dzieci znienawidzily jezdzenie w wozku to po jakims czasie im to minelo i znow jezdza chetnie??? Komiksowa dobrze że Wam sie nic nie stalo! Vil super musi byc ten pokoj matki z dzieckiem z tego co piszesz ![]() Ciekawe czy do nas doszedl lew z fp - sprawdzimy po powrocie ![]() Ja wyparzam butelki i smoczki od nich a normalny smoczek przelewam czasem wrzatkiem. Zabawki to roznie - nie wszystkie da sie wyparzyc czy wymyc
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
do kina się wybieramy, a zawadzka jest o 17
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Axella jak rozprawa?
Cloche co u Was? |
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
staniki akurat kupiłam Ava Lingerie, nie znam tej firmy akurat ale są ok. były też innych, Gai itp, ale nie patrzyłam dokładnie. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-24 o 18:13 |
|
|
|
|
#2576 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Niech Ci nie będzie przykro Mi długo było przykro, że nie dałam rady urodzić sn. Ale cc była wykonana właśnie ze względu na dobro dziecka... do dziś zazdroszczę i podziwiam dziewczyny które urodziły siłami natury. Masz rację (przynajmniej jeśli chodzi o mnie) jestem dumna że karmię piersią. To taka moja mała rekompensata, że nie urodziłam sn ale w żaden sposób nie obwiniam kogoś, że karmi mm. Zwłaszcza jak podejmował próby walki. Moja bratowa, niektóre znajome.. zrezygnowały na samym starcie z kp z błahych powodów.-"bo będę miałą później brzydkie piersi" -"bo będę uwiązana przy dziecku" -"bo mnie to boli" Nie potępiam nikogo... ich cycki, ich dzieci, ich sprawa ![]() Cytat:
masakra.. Ty to masz ciężki orzech do zgryzienia.. ja bym się chyba bała i jeszcze czekała ![]() Cytat:
za spostrzegawczość i wyłapanie mojego byka ![]() tak, do Ciebie ![]() W. mi ładnie śpi- bardzo mnie cieszy ten fakt bo inaczej nie wiem jakbym wszystko ogarnęła co mam do ogarnięcia ![]() Cytat:
jak się słodko śmieje przez sen, widać jak jej błogo ![]() Mały właśnie ma trzecią (ostatnią ) drzemkę. Musiałam go troszkę do niej zmusić i w końcu go ululałam. Gdyby teraz nie zasnął to byłby już strasznie marudny. A tak jest szansa że zje kolację jak się obudzi ![]() ---- Właśnie Cloche- jak tam Floruś ? ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
uwielbiam to mięsko
|
|||||
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
spacerowka teraz poki co podoba sie mu wiec mam nadzieje ze tak zostanie![]() Ja butelki wyparzam raz Raz w tyg. Albo i raz na dwa a reszte wsadzam do goracej wode na sekunde ![]() Mam super srodek na ciemieniuche ziajka taki balsam do mycia glowy na ciemieniuche wiem ze w aptekach jest i nie trzeba wyczesywac mocno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za TŻta ![]() Cytat:
Na spacerze też mi się wiele razy drze. Najlepiej z nią wychodzić jak jest najedzona po sam korek, napojona i śpiąca. Wtedy jest szansa, że zaśnie. Wczoraj coś jej nie pasowało i dopiero jak sąsiad zaczął trawę kosić to zasnęła przy dźwięku kosiarki. Tak to się z pół godziny darła.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-24 o 18:42 |
||
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja go nie widzialam na zywo, mnie zniecheca to, ze jest taki wielki i sztywny, a nie wiem kiedy bedziemy musieli wymienic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

Jak dobrze,że jesteście cali.. A tamtemu pajacowi trzeba było zaebać na starcie w pysk

ciekawe czy będzie miał jeszcze jakąś drzemkę dziś

no ale póki co głowa mu nie wystaje, wagowo też się mieści

mam pyszne ciasto czekoladowe a mama jeszcze przyniosła mi babeczki jogurtowe z malinami 
Ślub 27. X. 2012
masakra.. Ty to masz ciężki orzech do zgryzienia.. ja bym się chyba bała i jeszcze czekała
za spostrzegawczość i wyłapanie mojego byka
uwielbiam to mięsko