Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 16:31   #2551
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lonely u nas kotleciki z soczewicy
http://cook-yourself.blogspot.com/20...soczewicy.html

właśnie dostałam przesyłkę z FP Bardzo fajna ta grzechotka! Zaraz wyparzam
no i kupony rabatowe

a mój smyk znów na brzuszku
Na moje zadupie chyba lew nie dojedzie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A jak ćwiczysz?? Ten skalpel czy coś innego?

Jaką to przesyłką przychodzi?? Zwykłym listem?

Moja ma 6 kg i coś zwolniła ostatnio wiec chyba 2 paczki spokojnie mogę kupić.

Mała właśnie zasnęła. Pewnie jak zwykle max 30minut pośpi. W nocy dziś nawet dobrze bo jadła o 19.15 a później koło 3 wiec dałaby mi pospać jakbym poszła spać anie siedziała z Tż i się śmiała jak głupia ze wszystkiego.
Coś Ty.. skalpel zrobiłam raz i nie ogarniam
Robię Mel B abs, bums i brzuchy

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY PRZECZYTAJCIE TO CO POD SPODEM!!!!

ZAWSZE zapinajcie swoje maluchy w samochodach i to bardzo dokładnie (któraś z Was kiedyś pisała, że musiała wypiąć córkę z fotelika, bo strasznie płakała i tak ją wiozła - sorki, nie pamiętam, ale tak mi się przypomniało). Miałam dzisiaj wypadek. Mieszko jechał ze mną, w dodatku wujek inwalida i mama. Jechaliśmy główną 50/h i z podporządkowanej z całym impetem wjechała w nas babka. Zarzuciło nas i zatrzymaliśmy się na budynku. Wyglądało bardzo groźnie, ale na szczęście nikomu nic się nie stało. Wezwałam pogotowie, sprawdzili Młodego i mam go obserwować. Baba jakaś debilka, twierdzi, że nas nie widziała. Czerwony samochód jadący bardzo wolno rzeczywiście trudno zauważyć! Prawdopodobnie pójdzie do kasacji, bo jak wjechaliśmy przodem w budynek, to nie wiem, czy jakoś da się to wszystko uratować. Miałam go równe 2 tygodnie. Wczoraj spędziłam 4 godziny na rejestracji w urzędzie, wykupiłam ubezpieczenie.
Dobrze, że nic z naprzeciwka nie jechało, bo nie pisałabym teraz do Was. Totalna masakra, strasznie się wystraszyłam, że coś Mieszkowi się stało. To było dosłownie 200 m od mojego domu!
Uważajcie na siebie!
Nie komentujcie, po prostu weźcie sobie do serca. Ja już się uspokoiłam, ale ....no nie wiem, straszne to było. Dużo szczęścia mieliśmy.
A i jeszcze tylko powiem, że przyjechał (podobno) mąż tej wariatki i na mnie nawrzeszczał, że policję wezwałam, bo chciał się dogadać. Normalnie się na mnie darł!!!!
Jak dobrze,że jesteście cali.. A tamtemu pajacowi trzeba było zaebać na starcie w pysk
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
axella myslałam że poczytam jak poszła rozprawa. Mam nadzieję ż e wszystko ok
Też czekam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:32   #2552
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ash dotarło woombie i bez cła
fajnie, ciekawe czemu raz naliczają a raz nie

Cytat:
Mój synek też obracał się z brzucha na plecy ale to nie były takie prawdziwe obroty, raczej przypadkiem się kipnął, nie używał tych mięśni, których powinien, podobno najpierw są obroty na brzuch a później odwrotnie i jak dziecko obraca się z brzucha na plecy bardziej ciążeniem głowy to to jest źle... dobrze, że mój bąk już przestał

Bartek pospał... jakieś 40 minut ciekawe czy będzie miał jeszcze jakąś drzemkę dziś
czemu źle? mój tak robi, a żeby przestał to musiałabym go w ogóle przestać kłaść na brzuchu

Cytat:
DZIEWCZYNY PRZECZYTAJCIE TO CO POD SPODEM!!!!

ZAWSZE zapinajcie swoje maluchy w samochodach i to bardzo dokładnie (któraś z Was kiedyś pisała, że musiała wypiąć córkę z fotelika, bo strasznie płakała i tak ją wiozła - sorki, nie pamiętam, ale tak mi się przypomniało). Miałam dzisiaj wypadek. Mieszko jechał ze mną, w dodatku wujek inwalida i mama. Jechaliśmy główną 50/h i z podporządkowanej z całym impetem wjechała w nas babka. Zarzuciło nas i zatrzymaliśmy się na budynku. Wyglądało bardzo groźnie, ale na szczęście nikomu nic się nie stało. Wezwałam pogotowie, sprawdzili Młodego i mam go obserwować. Baba jakaś debilka, twierdzi, że nas nie widziała. Czerwony samochód jadący bardzo wolno rzeczywiście trudno zauważyć! Prawdopodobnie pójdzie do kasacji, bo jak wjechaliśmy przodem w budynek, to nie wiem, czy jakoś da się to wszystko uratować. Miałam go równe 2 tygodnie. Wczoraj spędziłam 4 godziny na rejestracji w urzędzie, wykupiłam ubezpieczenie.
Dobrze, że nic z naprzeciwka nie jechało, bo nie pisałabym teraz do Was. Totalna masakra, strasznie się wystraszyłam, że coś Mieszkowi się stało. To było dosłownie 200 m od mojego domu!
Uważajcie na siebie!
Nie komentujcie, po prostu weźcie sobie do serca. Ja już się uspokoiłam, ale ....no nie wiem, straszne to było. Dużo szczęścia mieliśmy.
A i jeszcze tylko powiem, że przyjechał (podobno) mąż tej wariatki i na mnie nawrzeszczał, że policję wezwałam, bo chciał się dogadać. Normalnie się na mnie darł!!!!
kurcze..dobrze że wam się nic nie stało

Cytat:
1. Już kiedyś o tym dywagowałyśmy (a konkretnie o przeżywalności potomstwa wśród zwierząt, że niby każda matka wykarmi, otóz nie, nie każda). Pewnie moje dziecko by nie przeżyło, albo byłoby na granicy. Nie mieszkam w buszu, mamy XXI wiek i nie ryzykuję zdrowia i życia swojego dziecka.
Jak bym już mieszkała w buszu, to darowałabym sobie liścia na pupie, jak szaleć, to szaleć
oł je! wyobraziłam sobie plemiona gołodupców i łizażowe znaki dymne

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
ja wczoraj dostałam lwa z FP, a już straciłam nadzieję
Hani zabaweczka się podoba.
z wyparzaniem różnie. butelki, smoczki i łyżeczki wyparzam codziennie.
kilka gryzaków jak wyparzyłam to tylko raz i nie nadawały się do niczego. teraz zabawki te które można nie wyparza tylko kapie w gorącej wodzie.
mała chora jak cholera. ja byłam w zeszłym tygodniu ona od wczoraj.
katar i kaszel. dostała antybiotyk bardzo niedobry.
może mi poradzicie jak dajecie syropy maluchom? co dam wszystko wypluje.
ja nie wyparzam zabawek, smoczka raz na jakiś czas

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kurcze,siadam do nadrabiania 3 raz... bo co siądę, jak wszytsko porobione, to mała marudzi...

tak więc ile zdążę:

hump
ten sposób na cichosza to z książki,,zaklinaczka dzieci". Ogółem: kładę małą na boczku, poklepuje po pleckach w rytm serca jak uderza i mówię ciiiiiiiiii, do momentu kiedy przestaje marudzić. Jak płacze, biorę ją na ręce, przytulam i dalej mówię ciiiiiii poklepuję i jak się uspokoi, to do łóżeczka. Potem, jak przymyka oczy, to trzymam rękę na pleckach, a jak już zamknięte i wiem, że praktycznie śpi, to wychodzę. Tak średnio zajmuje nam to 10-15 min.

xal sposób, żeby dłużej pospała... hm... ja póki co nic nie testowałam, bo jak ją karmię p 22-23 na śpiocha to budzi się koło 5, więc po 7 godz ma prawo być głodna, ale potem jeszcze mi usypia na jakieś 2,5 h. A budzi się do jedzenia, czy od tak??

komiksowa-dobrze, że jesteście cali i zdrowi....
a to wiem o co chodzi, dzięki za wyjaśnienie

a w ogóle jestem barbarzyńcą i stosuje barbarzyńskie metody jak to dziś jedna babcia stwierdziła także wszystkie które nosicie dzieci w chuście wiedzcie że krzywicie im kręgosłup, i jesteście barbarzyńcami
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:37   #2553
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
czemu źle? mój tak robi, a żeby przestał to musiałabym go w ogóle przestać kłaść na brzuchu

a w ogóle jestem barbarzyńcą i stosuje barbarzyńskie metody jak to dziś jedna babcia stwierdziła także wszystkie które nosicie dzieci w chuście wiedzcie że krzywicie im kręgosłup, i jesteście barbarzyńcami
nie pamiętam dokładnie

phi, ja to od dawna wiem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:38   #2554
nuna2
Zakorzenienie

hump... wiesz co?? faktycznie jesteś barbarzyńca

No i tyle by było mojego nadrabiania, bo mała się obudziła. U mnie szaro, buro i ponuro Jutro na 9 na rehabilitację, a przez te pare dni mało co z nią cwiczymy... nie udaje się 5 razy... wczoraj raz, dziś dopiero raz.... ale teraz lece ćwiczyć.... No ale jak tak płakała, szkoda mi ją było szarpać...

Dziś wpadają znajomi Upieklam ciasto ucierane z malinami... Ogółem okresu brak, a pierwszy już był:P Chyba sobie strzelę test ciążowy, bo ostatnio ciągle mam ochotę na słodkie
Stary 2013-09-24, 16:40   #2555
Veronic
Wtajemniczenie

komiksowa- dobrze,że Wam się nic nie stalo uffff. współczuję takiej akcji

mysia
- ja nie wyparzam zabawek, smoczki na początku wyparzałam co 2 dni, a teraz już praktycznie w ogóle

hump
- barbarzyńcy łączmy się

jutro o 7 mamy wyjazd do poznania., (to już 5 wyjazd Wojtusia do Pozka)tż ma obronę pracy mgr, mam nadzieję,że wszystko pójdzie gładko
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:45   #2556
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a ja nie dostałam jeszcze zabawki pfff

jakie kupony? na fp? ile zniżki?
pytam bo mam na oku jedną zabawkę z fp, jest przeceniona na stronie, ale nie mam za bardzo kasy już, dlatego ciekawi mnie bo może z kuponem potem kupię w podobnej cenie.

Salviae - dzięki za info o fotelikach, jak coś znajdziesz jeszcze to wklej, ja się pomału zaczynam rozglądać za większymi, tzn na razie zbieram info
Przyszła zabawka kupony sa na kilka zabawek jakis lezaczek -60 zl, szeniaczek uczniaczek -20, karuzelka z projektorem-20, kibelek - 20, bongsy-15, szczeniaczek kiwaczek -15, pilot, minikaruzelka, aktywne klocki, piramidka -10, w wybranych sklepach , lista na stronie

ja zaczelam szukac fotelika jak zorientowalam sie, ze nasz jest do 10 kg, a Kuba wazy 8,5 sklaniam sie ku temu Cosmo z FP, tylko musze podjechac do sklepu go dopasowac
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:50   #2557
antoinettee
Zadomowienie

Tak mi się Julka pospała na spacerze, że już z 1,5 godziny śpi tak w domu

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-09-26 o 18:27
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:54   #2558
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

co do fotelika to ten chcemy już porządny, ale chciałabym aby w tym małym jeździł jak najdłużej, w tych kolejnych dziecko już siedzi, prawda? a Bartek jeszcze taki malutki jest... no ale póki co głowa mu nie wystaje, wagowo też się mieści

Stary 2013-09-24, 16:58   #2559
salviae
Zadomowienie

Cytat:
co do fotelika to ten chcemy już porządny, ale chciałabym aby w tym małym jeździł jak najdłużej, w tych kolejnych dziecko już siedzi, prawda? a Bartek jeszcze taki malutki jest... no ale póki co głowa mu nie wystaje, wagowo też się mieści
Justi ja tez chce porzadny, nie styropianowy, ale jak mam wydac 700 zł albo 200 zł i oba maja 3gwiazdki w testach to wole 200 niekoniecznie siedzi, zalezy jaki
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-09-24 o 17:00
Stary 2013-09-24, 17:01   #2560
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Justi ja tez chce porzadny, nie styropianowy, ale jak mam wydac 700 zł albo 200 zł i oba maja 3gwiazdki w testach to wole 200 niekoniecznie siedzi, zalezy jaki
ja nawet teraz nie do Ciebie i Twojego wyboru się odnosiłam tylko ogólnie bo ten mamy taki z tako, kolejny chcę lepszy ale jeszcze nie oglądałam, więc nie wiem co wybierzemy

Stary 2013-09-24, 17:02   #2561
deb
Zakorzenienie

Komiksowa - dobrze, że nic się nikomu nie stało.

Piszecie o kuponach na zabawki - a skąd wziąć te kupony, może nie doczytałam

Ja chciałabym kupić fotelik przodem i tyłem do kierunku jazdy - czytałam artykuł że najlepiej by dziecko jak najdłużej jeździło tyłem. Ale strasznie drogie takie foteliki :/

Antoinette - ale słodka

Pisałyście że Helenka ma piękne włoski - no niestety z dnia na dzień coraz ich mniej i to tak śmiesznie na czubku głowy jej wypadają i z daleka wygląda jakby łysiała

Vil - a fajnie w tej naszej galerii? Mąż akurat był dzisiaj w domu gdybym wiedziała to może udałoby mi się z Tobą pojechać, Hela jeszcze nigdy autobusem nie jechała to by było dla niej przeżycie Jutro prawdopodobnie też będzie w domu więc na razie Cię nie zapraszam bo jak w domu pracuje to muszę z małą się w miarę cicho zachowywać
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:05   #2562
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ja chciałabym kupić fotelik przodem i tyłem do kierunku jazdy - czytałam artykuł że najlepiej by dziecko jak najdłużej jeździło tyłem. Ale strasznie drogie takie foteliki :/
też bym chciała długo wozić tyłem

Stary 2013-09-24, 17:14   #2563
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
też bym chciała długo wozić tyłem

ja teæ bym chciala ale niestety:/ dziecko juz dostaje wscieku a jak sa starsze to jeszcze gorzej znosza fakt ze nic nie widza, wiec nie chce miec wrzaskuna w aucie:P
Stary 2013-09-24, 17:15   #2564
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze, że poszłaś tam bo ponoć normalne wc płatne

wiesz co 10, 15, 20zł, zależy jaka zabawka, i tylko w niektórych sklepach
lista tych sklepów jest tutaj:
www.wspolneodkrywanie.pl
no i zniżka na zabawki fp daj znać która Cię interesuje to Ci napiszę czy i jaki rabat jest
dzięki
ale nie sprawdzaj, właśnie popatrzyłam gdzie te sklepy i ani w Gliwicach ani w Kato nie ma więc nie będę jeździć.

a wc jest rzeczywiście płatne, takie bramki jak w metrze i takie coś do czego się monety wrzuca. nawet tam się nie pakowałam z wózkiem, od razu poprosiłam o otworzenie "faily room" jak to się pięknie nazywa. chciałam wjechać z wózkiem do wc dla niepełnosprawnych żeby było szybciej bo Przemka nie musiałam przewijać ale nie pozwolili ;p

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
jutro o 7 mamy wyjazd do poznania., (to już 5 wyjazd Wojtusia do Pozka)tż ma obronę pracy mgr, mam nadzieję,że wszystko pójdzie gładko
powodzenia!

Cytat:
Przyszła zabawka kupony sa na kilka zabawek jakis lezaczek -60 zl, szeniaczek uczniaczek -20, karuzelka z projektorem-20, kibelek - 20, bongsy-15, szczeniaczek kiwaczek -15, pilot, minikaruzelka, aktywne klocki, piramidka -10, w wybranych sklepach , lista na stronie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
ale jej dobrze

Cytat:

Vil - a fajnie w tej naszej galerii? Mąż akurat był dzisiaj w domu gdybym wiedziała to może udałoby mi się z Tobą pojechać, Hela jeszcze nigdy autobusem nie jechała to by było dla niej przeżycie Jutro prawdopodobnie też będzie w domu więc na razie Cię nie zapraszam bo jak w domu pracuje to muszę z małą się w miarę cicho zachowywać
mnie się bardzo podobało. 3 piętra, jest księgarnia, Rossman, Smyk, Matras, kilka sklepów z ciuchami nie no dużo jest, ale kilka na które mnie czasami stać kioski, u góry restauracyjki ... i najważniejsze - duużo przestrzeni, spokojnie wszędzie można z wózkiem dojechać. o tyle fajnie że jak wsiadam pod domem w autobus to wysiadam pod dworcem, tuż obok winda i po 30 sek jest się w galerii zero chodzenia po dworze.
ja nawet nie planowałam wcześniej, stwierdziłam nagle że brzydko, może zacząć padać, a nie chciało mi się w domu siedzieć to pojechaliśmy na rekonensans

daj znać jakbyś miała nastepnym razem możliwość wyjścia to gdzieś się poszlajamy

aa jest jeden sklep z bielizną, wszystkie biustonosze -50% !!! a że o dziwo były moje rozmiary, kupiłam dwa - zamiast 280 zł zapłaciłam 140 i mam zapas na całą zimę (dobrze że miałam zachomikowane pieniądze od babci jeszcze z urodzin, akurat poszło wszystko )

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-24 o 17:17
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:16   #2565
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze mój spi 4 razy w ciagu dnia po 40minut
Stary 2013-09-24, 17:19   #2566
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
phi, ja to od dawna wiem
no i jak mogłas mnie uświadomić

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hump... wiesz co?? faktycznie jesteś barbarzyńca

No i tyle by było mojego nadrabiania, bo mała się obudziła. U mnie szaro, buro i ponuro Jutro na 9 na rehabilitację, a przez te pare dni mało co z nią cwiczymy... nie udaje się 5 razy... wczoraj raz, dziś dopiero raz.... ale teraz lece ćwiczyć.... No ale jak tak płakała, szkoda mi ją było szarpać...

Dziś wpadają znajomi Upieklam ciasto ucierane z malinami... Ogółem okresu brak, a pierwszy już był:P Chyba sobie strzelę test ciążowy, bo ostatnio ciągle mam ochotę na słodkie
kurczę ja wiecznie ma ochotę na słodkie mam pyszne ciasto czekoladowe a mama jeszcze przyniosła mi babeczki jogurtowe z malinami

Cytat:

hump
- barbarzyńcy łączmy się

za obronę tż

Cytat:
śliczny ma ten uśmiech, jest taka słodka
Stary 2013-09-24, 17:22   #2567
Mysia mysz
Zakorzenienie

ej gdzies czyłam, że dieta matki karmiącej powinna zawierać 30% tłuszczów, więc wiem czmeu mnie ciagnie do niezdrowego żarcia

hump jutro kino? my idziemy

o ktorej jest zawadzka?
Stary 2013-09-24, 17:28   #2568
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Ja tez chce zeby jak najdlyzej jezdzil wbtym tylem do kierunku jazdy a te pozniejsze sa z mozliwoscia regulackinpozycji chyba 3 pozycje sa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-09-24 o 17:30
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:29   #2569
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja teæ bym chciala ale niestety:/ dziecko juz dostaje wscieku a jak sa starsze to jeszcze gorzej znosza fakt ze nic nie widza, wiec nie chce miec wrzaskuna w aucie:P
Bartek się wścieka jak stoimy... też się boję, że będzie nerwus (moi znajomi wożą dziecko tylko z przodu bo chce wszystko widzieć )... zobaczymy

Cytat:
aa jest jeden sklep z bielizną, wszystkie biustonosze -50% !!! a że o dziwo były moje rozmiary, kupiłam dwa - zamiast 280 zł zapłaciłam 140 i mam zapas na całą zimę (dobrze że miałam zachomikowane pieniądze od babci jeszcze z urodzin, akurat poszło wszystko )
łaaał

Stary 2013-09-24, 17:30   #2570
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
OMG, jak dobrze, ze nic się nie stało.
Właśnie bo zapomniałam wczoraj cały dzień siedziałam i oglądałam foteliki samochodowe, jakby kogoś intereswował tańszy fotelik z testemi to jest tylko jeden ten http://www.ceneo.pl/17606979 na licencji ferrari ma akurat wkładke do małych dzieci i sygnalizacje odpiecia pasów, na licencji fisher proce tanszy http://www.ceneo.pl/17481515, nie ma tej sygnalizacji i jest jeszcze podstawowa wersja którą można kupić już za 130 zł, bez tej wkłądki no i ma 3* ADAC.
Jest jeszcze ten od 0-18 kg, jest fajniejszy bo jest regulacja pochylenia i podobno ma testy, ale ja znalazłam tylko z isofix, no i podobno pasuje tylko do 30% samochodów http://allegro.pl/fotelik-fisher-pri...540838581.html http://www.ceneo.pl/17481714

a poźniej jest mega skok cenowy i fotelika za ok 600 zł

a skad to wzielas? ja szukałam i nie widzialam tych fotelików w testach. a ten z ferrari maz widział i jest taki twardy ze masakra. ja bym małej nie włozyła do tego.

Cytat:

ja zaczelam szukac fotelika jak zorientowalam sie, ze nasz jest do 10 kg, a Kuba wazy 8,5 sklaniam sie ku temu Cosmo z FP, tylko musze podjechac do sklepu go dopasowac
Ja chyba też. ogladalismy jeszcze espiro delta i baby design amigo i na dotyk spoko sie wydaja ale maja tylko testy pmot

tez dostałam lwa dzisiaj

Walczyłam z mała od 13 i dopiero po 16 udało ja uspic na całe 20 minut.. Ktoś mi dziecko podmienił normalnie. Zawsze taka grzeczna a dzisiaj tylko ręce i to chodzić nie siedzieć i leżaczek ewentualnie. Ale czuję zgrubienie na dziąsełku wiec to chyba od zębów.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:34   #2571
deb
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ale nie sprawdzaj, właśnie popatrzyłam gdzie te sklepy i ani w Gliwicach ani w Kato nie ma więc nie będę jeździć.

a wc jest rzeczywiście płatne, takie bramki jak w metrze i takie coś do czego się monety wrzuca. nawet tam się nie pakowałam z wózkiem, od razu poprosiłam o otworzenie "faily room" jak to się pięknie nazywa. chciałam wjechać z wózkiem do wc dla niepełnosprawnych żeby było szybciej bo Przemka nie musiałam przewijać ale nie pozwolili ;p

powodzenia!

ale jej dobrze

mnie się bardzo podobało. 3 piętra, jest księgarnia, Rossman, Smyk, Matras, kilka sklepów z ciuchami nie no dużo jest, ale kilka na które mnie czasami stać kioski, u góry restauracyjki ... i najważniejsze - duużo przestrzeni, spokojnie wszędzie można z wózkiem dojechać. o tyle fajnie że jak wsiadam pod domem w autobus to wysiadam pod dworcem, tuż obok winda i po 30 sek jest się w galerii zero chodzenia po dworze.
ja nawet nie planowałam wcześniej, stwierdziłam nagle że brzydko, może zacząć padać, a nie chciało mi się w domu siedzieć to pojechaliśmy na rekonensans

daj znać jakbyś miała nastepnym razem możliwość wyjścia to gdzieś się poszlajamy

Jakby jutro była fajna pogoda to mogłybyśmy się umówić jak mąż w domu będzie wózek mi zniesie ale tak serio to boję się z małą sama autobusem jechać bo nie wiem jak zareaguje więc wolałabym gdzieś na spacer iść
A z jakich to firm te biustonosze?
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:47   #2572
puchatkowa
Zakorzenienie

Antoinette sliczna ta Twoja Mala i jak ladnie Ci spi jeszcze po spacerze! A my dzis znów z Młodą na rękach wracalismy

Czy jak Wasze dzieci znienawidzily jezdzenie w wozku to po jakims czasie im to minelo i znow jezdza chetnie???

Komiksowa dobrze że Wam sie nic nie stalo!

Vil super musi byc ten pokoj matki z dzieckiem z tego co piszesz

Ciekawe czy do nas doszedl lew z fp - sprawdzimy po powrocie

Ja wyparzam butelki i smoczki od nich a normalny smoczek przelewam czasem wrzatkiem. Zabawki to roznie - nie wszystkie da sie wyparzyc czy wymyc

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:49   #2573
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ej gdzies czyłam, że dieta matki karmiącej powinna zawierać 30% tłuszczów, więc wiem czmeu mnie ciagnie do niezdrowego żarcia

hump jutro kino? my idziemy

o ktorej jest zawadzka?
do kina się wybieramy, a zawadzka jest o 17
Stary 2013-09-24, 17:51   #2574
puchatkowa
Zakorzenienie

Axella jak rozprawa?

Cloche co u Was?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:09   #2575
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby jutro była fajna pogoda to mogłybyśmy się umówić jak mąż w domu będzie wózek mi zniesie ale tak serio to boję się z małą sama autobusem jechać bo nie wiem jak zareaguje więc wolałabym gdzieś na spacer iść
A z jakich to firm te biustonosze?
pewnie możecie też przyjść do nas, wózek można zaparkować na dole w garażu

staniki akurat kupiłam Ava Lingerie, nie znam tej firmy akurat ale są ok. były też innych, Gai itp, ale nie patrzyłam dokładnie.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-24 o 18:13
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:15   #2576
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
1.Moja wyobraźnia tego nie ogarnia

2.Odnośnie tego licytowania, może jestem przewrażliwiona. Po prostu czasem przykro mi, kiedy czytam, jakie jesteście dumne ze swoich cycorów - niezłe lobby cycuchowe z Was Ale to mój problem przecież. Gratuluję i zazdroszczę, chociaż fanką kp nie jestem, nie ukrywam

A w szpitalu trafiłam na fajną doradczynię i fajne położne, ale jak widać nie pomogło. Nie mogłam już dłużej patrzeć na słabą wagę synka i słuchać płaczu mojego głodnego dziecka. Tyle w temacie
1. byłam bardzo zdesperowana
2. Niech Ci nie będzie przykro Jak już pisałam, sposób w jaki karmimy dzieci nie jest wykładnikiem tego jakie z nas dobre matki..
Mi długo było przykro, że nie dałam rady urodzić sn. Ale cc była wykonana właśnie ze względu na dobro dziecka... do dziś zazdroszczę i podziwiam dziewczyny które urodziły siłami natury.
Masz rację (przynajmniej jeśli chodzi o mnie) jestem dumna że karmię piersią. To taka moja mała rekompensata, że nie urodziłam sn ale w żaden sposób nie obwiniam kogoś, że karmi mm. Zwłaszcza jak podejmował próby walki. Moja bratowa, niektóre znajome.. zrezygnowały na samym starcie z kp z błahych powodów.
-"bo będę miałą później brzydkie piersi"
-"bo będę uwiązana przy dziecku"
-"bo mnie to boli"
Nie potępiam nikogo... ich cycki, ich dzieci, ich sprawa

Cytat:
właśnie nie wiem jeszcze ... gastrolog mówił że pół łyżeczki czegoś glutenowego najpierw przez miesiąc, a potem łyżeczkę. pewnie jakąś kaszkę mannę ... ale cholera jak Przemek jest chory i mu tym zaszkodzę to chyba uduszę tego gastrologa własnymi łapkami

sama. gastrolog tylko powiedział że mam wprowadzać gluten. i za pół roku ocenimy czy kosmki są zniszczone a jeśli tak to jak bardzo
Dziewczyny ... płakać mi się chce, bo wiem co moja mama przeżywała ze mną jak byłam malusia i miałam pierwsze objawy celiakii ... nie chcę mu dawać glutenu
masakra.. Ty to masz ciężki orzech do zgryzienia.. ja bym się chyba bała i jeszcze czekała

Cytat:
to było do mnie?
Bartek śpi pierwszy raz dwie godziny po przebudzeniu i tu różnie, raz pół godziny, czasem dłużej a później już albo wcale nie śpi albo z pół godzinki (właśnie się zdrzemnął ), jak jedziemy gdzieś samochodem do zazwyczaj zaśnie albo na spacerze dłuższym, choć nie zawsze
Wiktorek Ci duuużo śpi fajnie chociaż ja nie narzekam, Bartuś potrafi się zająć zabawą i nie muszę nad nim wisieć

Komiksowa jak dobrze, że nic Wam się nie stało
za spostrzegawczość i wyłapanie mojego byka
tak, do Ciebie
W. mi ładnie śpi- bardzo mnie cieszy ten fakt bo inaczej nie wiem jakbym wszystko ogarnęła co mam do ogarnięcia

Cytat:
jak się słodko śmieje przez sen, widać jak jej błogo

Mały właśnie ma trzecią (ostatnią ) drzemkę. Musiałam go troszkę do niej zmusić i w końcu go ululałam. Gdyby teraz nie zasnął to byłby już strasznie marudny. A tak jest szansa że zje kolację jak się obudzi

----
Właśnie Cloche- jak tam Floruś ?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
młody ma 2 drzemkę, za chwilę mamy gości, obiad zrobiony - poledwiczki wieprzowe z boczkiem i gorgonzolą
u nas dzisiaj też były polędwiczki uwielbiam to mięsko

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:18   #2577
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Apropo ćwiczeń to muszę się pochwalić UWAGA!!!
ćwiczę niecałe 2 tygodnie , a mam 4 cm mniej w brzuchu i 2-3 cm mniej w biodrach!!!:j upi:
A co ćwiczysz? Na mnie nic tak nigdy nie zadziałało

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:21   #2578
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Antoinette sliczna ta Twoja Mala i jak ladnie Ci spi jeszcze po spacerze! A my dzis znów z Młodą na rękach wracalismy

Czy jak Wasze dzieci znienawidzily jezdzenie w wozku to po jakims czasie im to minelo i znow jezdza chetnie???

Ja wyparzam butelki i smoczki od nich a normalny smoczek przelewam czasem wrzatkiem. Zabawki to roznie - nie wszystkie da sie wyparzyc czy wymyc
Moj nie polubil spacerowka teraz poki co podoba sie mu wiec mam nadzieje ze tak zostanie

Ja butelki wyparzam raz
Raz w tyg. Albo i raz na dwa a reszte wsadzam do goracej wode na sekunde

Mam super srodek na ciemieniuche ziajka taki balsam do mycia glowy na ciemieniuche wiem ze w aptekach jest i nie trzeba wyczesywac mocno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:22   #2579
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
komiksowa- dobrze,że Wam się nic nie stalo uffff. współczuję takiej akcji

mysia
- ja nie wyparzam zabawek, smoczki na początku wyparzałam co 2 dni, a teraz już praktycznie w ogóle

hump
- barbarzyńcy łączmy się

No to za TŻta
Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Do Nas też doszedł lew. Jest super. Julka popatrzyła, wzięła w rękę jak jej podstawiłam pod nos i olała Jeszcze tak się nie interesuje zabawkami, czasem je chwyta i och do buzi.

Na spacerze też mi się wiele razy drze. Najlepiej z nią wychodzić jak jest najedzona po sam korek, napojona i śpiąca. Wtedy jest szansa, że zaśnie. Wczoraj coś jej nie pasowało i dopiero jak sąsiad zaczął trawę kosić to zasnęła przy dźwięku kosiarki. Tak to się z pół godziny darła.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-09-24 o 18:42
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:24   #2580
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
a skad to wzielas? ja szukałam i nie widzialam tych fotelików w testach. a ten z ferrari maz widział i jest taki twardy ze masakra. ja bym małej nie włozyła do tego.

.
tutaj jest http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html
ja go nie widzialam na zywo, mnie zniecheca to, ze jest taki wielki i sztywny, a nie wiem kiedy bedziemy musieli wymienic
Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości