Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 17:21   #2641
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Wiele kobiet boi sie zostac sam na sam z dzieckiem w domu, w szpitalu nacisne guzik i ktos przyleci i pomoze a w domu? Ja nie mam pojecia o opiece nad takiem malenstwem wiec uwazam za rozsadna decyzje pozostanie w szpitalu. Niektore matki maja tez "bejbi bluesa", a to nie wybiera. Moga nam rozne mysli przychodzic do glowy. Szwagierka tydzien byla odcieta od swiata, zalamana byla strasznie, ze jej dziecko bedzie przez chwile takie malutkie i zaraz zacznie rosnac a ona nie chce i placz byl przez tydzien non stop.
Baby bluesa ma 90% kobiet, czysta fizjologia.

Jak mam do wyboru przycisk w szpitalu w pakiecie z brakiem intymności, niemoznoscią życia we własnym rytmem, potwornym upalem i paroma innymi bonusami albo bycie w domu z mężem, z mamą i teściową na telefon z dojazdem w 15 minut + telefony do doradcy laktacyjnego/psychologa na podorędziu to zdecydowanie wybieram to drugie.
Stary 2013-09-24, 17:25   #2642
cayenneOna
Zadomowienie

AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cicici ja brałam omep jak miałam poważne kłopoty z refluksem, teraz mam zabroniony!!! Biorę renie jak mi dokucza, ponoc można zwykłą domową sodę, bo ma taki składnik aktywny jak renie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:27   #2643
Cicici
Rozeznanie

Dot.: AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Cicici ja brałam omep jak miałam poważne kłopoty z refluksem, teraz mam zabroniony!!! Biorę renie jak mi dokucza, ponoc można zwykłą domową sodę, bo ma taki składnik aktywny jak renie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Boze ja sie zalame te baby sa tepe jak sam ch..!!! To juz ktoras z kolei ich wpadka!!!
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:27   #2644
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Hosenka masz fajną pracę (wnioskuję z opisu), ja pracuje cały czas przy komputerze, mam kontakt z klientami ale głównie telefoniczny i @. Przez długi czas byłam kierownikiem działu sprzedaży, było fajnie, ale bardzo stresująco.... bardzo.
Fajna, bardzo ją lubię, ale stresu też co nie miara (z resztą każda praca jest na swój sposób stresująca). TŻ wiedzac co się u nas nie raz dzieje od razu mówił, że mam nie wracać do pracy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:28   #2645
Cicici
Rozeznanie

A jak to z ta soda? Wspolczuje Ci tego refluksu, nawet nie wyobrazam sobie zeby cos takiego przezywac czesciej, ja w nocy z niedzieli na poniedzialek myslalam ze umre!!
Stary 2013-09-24, 17:29   #2646
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak, biorę to pod uwagę.
Nadwagi nie mam, nigdy nie miałam. Z bliskiej rodziny cukrzycy nikt nie miał.
To ma mały związek z cukrzycą ciążową, choć faktycznie mogą zwiększać ryzyko.

W ciąży pod wpływem hormonów trzustka może źle funkcjonować. Wszystko przez te hormony

Instagram

Stary 2013-09-24, 17:30   #2647
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Shiloh i Guapissima ja poki co to jestem sama jak palec!!! Ciagle mecze rodzine w pl na skype nie mam tu zbytnio kolezanek, bo caly czas skupiona bylam na pracy, zreszta ja tez jestem dosc specyficzna osoba, wiec niewiele osob mnie lubi.. Jeszcze w grudniu czeka nas przeprowadzka wiec tz bedzie wiecej czasu spedzal w domu no i bedziemy tam mieli jakichs znajomych.. Ja mialam na poczatku ciazy dola, ze tak daleko, bez mamy itd ale weszlam na strone mojego miasta popatrzylam jakie sa ceny mieszkan i mi przeszlo
W CK ceny kupna i w ogóle wynajmu są nieproporcjonalne do zarobków i sytuacji na rynku pracy. Dzisiaj patrzyłam na mieszkania do wynajęcia i się złapałam za głowę.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:32   #2648
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jaką pracę wykonujecie dziewczyny - (bez zbędnych szczegółów oczywiście)? Jeśli to nie tajemnica

Ja miałam pracę typowo "biurkową" papierki, telefony, faktury, reklama itp.
Już kiedyś pisałam - szkoła fryzjerska publiczna - zakres obowiązków - nauczyć zawodu, chodzić i żulić po firmach sponsoring bo państwo nic nie daje na chemię itp, chodzić po szkołach ponadgimnazjalnych i reklamować kierunek, robota papierkowa, promocja szkoły, organizowanie imprez branżowych, wychowawstwo, szkolenia, kursy, studia podyplomowe, konsultacje z rodzicami i wszystko inne co dyrekcja wymyśli w ramach "wypełniania polecań przełożonego "

Byłam dziś na wizycie Róża waży 780 gram, a ja przez te 3 tygodnie od wizyty przytyłam 4kg - nie wiem skąd moje nawyki żywieniowe i zdrowe odżywianie się nie zmieniło , za to jutro i po jutrze mam jeść słodkości a w piątek rano iść pić glukozę, więc dziewczyny nie martwcie się tyciem jak widać natury się nie oszuka i przybierze sie tyle ile nam dane aha i jeszcze po antybiotykoterapii na zeba dostałam gratis grzybicę pochwy
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:32   #2649
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
To ma mały związek z cukrzycą ciążową, choć faktycznie mogą zwiększać ryzyko.

W ciąży pod wpływem hormonów trzustka może źle funkcjonować. Wszystko przez te hormony
Ale jesli ma się ogólna tendencję do cukrzycy, to duża szansa, ze w ciazy się ujawni.

Co nie zmienia faktu, ze w większości przypadków w ciazy pojawia się znikąd.
Stary 2013-09-24, 17:35   #2650
em ma
Zadomowienie

Jupi!!! Przyszedł kosz dla Dorotki Zaraz porobię fotki

Dopóki nie uznali, że mogę zajść w ciążę i lepiej ze mną umowy nie przedłużać (wiedzieli, że jestem po ślubie, a już nie mogli dać mi umowy na czas określony) pracowałam w dziale organizacji szkoleń/warsztatów/wykładów. Zajmowałam się rekrutacją zarówno kandydatów jak i prowadzących, szukaniem miejsca na szkolenia itp. Praca mi odpowiadała i chętnie bym nadal robiła coś podobnego. Fakt, że nie raz trzeba było gdzieś pojechać, ale poznałam mnóstwo ludzi
Stary 2013-09-24, 17:41   #2651
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ale jesli ma się ogólna tendencję do cukrzycy, to duża szansa, ze w ciazy się ujawni.

W sumie to cukrzyca bierze sie z nikad, nagle zaburzenia w organizmie, zaburzenia snu i gotowe. Moja mama urodzila 4 dzieci i cale zycie nic jej nie dolegalo, robila regularne badania. Wystarczylo ze w pracy byla potrzeba zeby zostawac na nocki i tak popieprzyl jej sie zegar biologiczny a sytuacja nie trwala dlugo. Poszla na zwykle kontrolne badania i cukru miala ponad 400, juz jej nie wypuscili tylko przewiezli do szpitala.. W przeciagu 2 tyg w szpitalu wzrok jej sie tak pogorszyl ze od razu okulary musiala zaczac nosic i od razu +/- 4,dostala zapalenia pochwy a w calym swoim zyciu nie miala nawet raz!! Tak wiec trzeba o siebie dbac nawet nie bedac w ciazy, nie wolno jesc w nocy itd..

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
W CK ceny kupna i w ogóle wynajmu są nieproporcjonalne do zarobków i sytuacji na rynku pracy. Dzisiaj patrzyłam na mieszkania do wynajęcia i się złapałam za głowę.
Ja jestem ze slichowic, w zyciu nie byloby mnie stac zeby wynajac mieszkanie obok mamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 17:43   #2652
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Tak, lubią się ujawniać utajone choroby.

W ogóle w ciąży dużo się dzieje niemalże znikąd.

Ja np. pierwszy raz miałam uczulenie na truskawki (w poprzedniej ciąży nie).

Instagram

Stary 2013-09-24, 17:45   #2653
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Mnie pępek też czasem boli, a w środku mam strasznie wysuszoną skórę

Całego brzucha nie smaruję, tylko boki bo nie zależnie co użyję robią mi się krostki.
no właśnie tak miałam na piersiach (i jeszcze cholernie swędziało) i pomogła mi ta próbka palmersa z "warsztatów", więc teraz brzuch tym co miałam (nie wyrzucę go, bo mimo że tak nie nawilża, to jak jednego dnia coś namierzę, drugiego znika) piersi tą próbką (dość wydajna się zdaje) a resztę normalnym balsamem
Stary 2013-09-24, 17:45   #2654
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to cukrzyca bierze sie z nikad, nagle zaburzenia w organizmie, zaburzenia snu i gotowe. Moja mama urodzila 4 dzieci i cale zycie nic jej nie dolegalo, robila regularne badania. Wystarczylo ze w pracy byla potrzeba zeby zostawac na nocki i tak popieprzyl jej sie zegar biologiczny a sytuacja nie trwala dlugo. Poszla na zwykle kontrolne badania i cukru miala ponad 400, juz jej nie wypuscili tylko przewiezli do szpitala.. W przeciagu 2 tyg w szpitalu wzrok jej sie tak pogorszyl ze od razu okulary musiala zaczac nosic i od razu +/- 4,dostala zapalenia pochwy a w calym swoim zyciu nie miala nawet raz!! Tak wiec trzeba o siebie dbac nawet nie bedac w ciazy, nie wolno jesc w nocy itd..
Nie tak całkiem cukrzyca bierze się znikąd - to hormony mogą osłabić prace trzustki i naprawdę ile się je i co się je i ile słodyczy nie mają wpływu na cukrzyce (gdyby tak było, to mój TŻ już by się chyba przekręcił przez cukrzycę)

Instagram

Stary 2013-09-24, 17:47   #2655
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj mialam w szpitalu echo serca synka. Rewelacyjna pani doktor wybadała malucha z kazdej strony, swietnie wspólpracował i podobno rośnie mi mały model. Serduszko zdrowe Widze ze po dzisiejszych badaniach same dobre wiadomości. Oby tak dalej.
klask i:

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak bylam ostatnio to powiedziala,ze ona sie tym nie zajmuje,ze mam isc do lekarza ogolnego i tylko on moze zdecydowac co dalej. Ze nie mam sie przejmowac,ze ona rozumie ze to boli i nieciekawei wyglada,ale nie powinno miec jakis zlych konsekwencji. A ja te zylaki nie tylko mam na nogach,ale tez w [COLOR="White"]okolicach krocza i w srodku w pochwie chyba tez bo boli tam rowniez jak diabli -sorry za takie opisy. Wiec z seksu chyba nici do czasu po pologu
powinna Cię przecież i do ginekologa wysłać, ręce mi do nich tam opadają! nie może tak sobie boleć i kropka. rozumiem tydzień, ale jeszcze 3-4 miesiące męczarni nie wchodzą w grę!
Stary 2013-09-24, 17:48   #2656
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
no właśnie tak miałam na piersiach (i jeszcze cholernie swędziało) i pomogła mi ta próbka palmersa z "warsztatów", więc teraz brzuch tym co miałam (nie wyrzucę go, bo mimo że tak nie nawilża, to jak jednego dnia coś namierzę, drugiego znika) piersi tą próbką (dość wydajna się zdaje) a resztę normalnym balsamem
A propos swędzenia skóry na brzuchu, to lekarz mi ostatnio powiedział coś, o czym nie wiedziałam. Że może to być efekt jakiejś choroby nerek czy wątroby (podał nazwę, coś na "h" czy "ch") i ważne jest odróżnienie tego swędzenia od normalnego rozciągania. Jak coś tak takiego zauważę to mam dzwonić.

Słyszałyście coś o tym?

Instagram

Stary 2013-09-24, 17:48   #2657
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem ze slichowic, w zyciu nie byloby mnie stac zeby wynajac mieszkanie obok mamy
Na tym osiedlu to są chyba najdroższe mieszkania (nie licząc centrum) d wynajecia/kupienia. Najtaniej jest na Czarnowie coś wynajac lub kupić, no ale wiadomo czemu
Stary 2013-09-24, 17:51   #2658
em ma
Zadomowienie

Kosz Mojżesza pościel jest w kolorze kremowym/bardzo jaśniutki beż. Na żywo na pewno jaśniejszy odcień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kosz mojżesza.jpg (44,5 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-09-24, 17:53   #2659
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Nie tak całkiem cukrzyca bierze się znikąd - to hormony mogą osłabić prace trzustki i naprawdę ile się je i co się je i ile słodyczy nie mają wpływu na cukrzyce (gdyby tak było, to mój TŻ już by się chyba przekręcił przez cukrzycę)
Moja mama nie zachorowala majac 20 czy 30 tylko prawie 50 i to tez jest roznica. A jak juz pisalam badania miala regularnie wykonywane! Staly tryb zycia jest bardzo wazny, jedzenie w pospiechu, o roznych porach dnia czy nocy moze spowodowac rozne choroby, nie tylko cukrzyce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 17:54   #2660
em ma
Zadomowienie

Cytat:
A propos swędzenia skóry na brzuchu, to lekarz mi ostatnio powiedział coś, o czym nie wiedziałam. Że może to być efekt jakiejś choroby nerek czy wątroby (podał nazwę, coś na "h" czy "ch") i ważne jest odróżnienie tego swędzenia od normalnego rozciągania. Jak coś tak takiego zauważę to mam dzwonić.

Słyszałyście coś o tym?
Ja słyszałam- cholestaza jeśli mnie pamięć nie myli. Objawia się głownie swędzeniem stóp i dłoni, więc na to trzeba zwrócić uwagę.
Stary 2013-09-24, 17:56   #2661
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

Słyszałyście coś o tym?
Mnie tez swedzi ale jak sie posmaruje to jest ok, chyba jak sie rozciaga i wysycha to swedzi.. Ta choroba jest grozna ale na szczescie rzadka http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...oby_35945.html
Stary 2013-09-24, 17:59   #2662
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
hej ja właśnie wróciłam z mężem od mistera gin'a
z maleństwem wszystko ok, pan doktorek badał serduszko, żołądek, móżdżek, górna warga jest cała. Jestem totalnie zakochana
no i potwierdził to co w 17 tc było przypuszczeniem - dziewczynka pierwsza w rodzinie (w najmłodszym pokoleniu)

Na 2 października jestem umówiona z położną. To pogadam z nią o tym co się dzieje w szpitalu
Gratulacje.
Jeśli chodzi o aspiratory to mogę powiedzieć tyle co moje koleżanki które testują na bieżąco to, do odkurzacz super i to nie wciąga tak mocno powietrza , tylko powietrze jest jakieś sprezone lżejsze, dla niemowlaka podobno gruszka na początek. Frida ok aleteraz wszystkke stosuja do ldkurzacza .
Padam 4 godz prasowalam ubranka,jeszcze jedno pranie mi zostało i godz prasowania. A teraz nadrabiam was
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:00   #2663
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama nie zachorowala majac 20 czy 30 tylko prawie 50 i to tez jest roznica. A jak juz pisalam badania miala regularnie wykonywane! Staly tryb zycia jest bardzo wazny, jedzenie w pospiechu, o roznych porach dnia czy nocy moze spowodowac rozne choroby, nie tylko cukrzyce.
No ale piszemy o 2 różnych rzeczach. Cukrzyca w ciąży a cukrzyca nie w ciązy to 2 różne sprawy.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja słyszałam- cholestaza jeśli mnie pamięć nie myli. Objawia się głownie swędzeniem stóp i dłoni, więc na to trzeba zwrócić uwagę.
Ooo tak, cholestaza! O to chodziło,.

Instagram

Stary 2013-09-24, 18:02   #2664
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Padam 4 godz prasowalam ubranka,jeszcze jedno pranie mi zostało i godz prasowania. A teraz nadrabiam was
Ja jeszcze nie prasuję nie mam gdzie składać ubranek i wydaje mi się, że lepiej je poprać i poprasować bliżej grudnia w moim przypadku
Stary 2013-09-24, 18:05   #2665
ejani
Zadomowienie

guapissima, ja w domu z bliskimi miewam takie dni, więc nie ma co się martwić, bo to hormony głównie szaleją, więc nie miej wyrzutów, płacz, kiedy potrzeba, bo jak się będziesz powstrzymywać, to tylko gorzej będzie. a po deszczu przychodzi słońce)

Cytat:
Jaką pracę wykonujecie dziewczyny - (bez zbędnych szczegółów oczywiście)? Jeśli to nie tajemnica

Ja miałam pracę typowo "biurkową" papierki, telefony, faktury, reklama itp.
sklep- głównie stojąca (czy bardziej chodząca wokół klientów) plus ze 2-3 h dziennie przy komputerze, plus dostawy, układanie magazynu i tym podobne przyjemności. teraz najgorętszy okres i już mi przeszły wyrzuty sumienia, że muszą tam sobie beze mnie radzić
Stary 2013-09-24, 18:07   #2666
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Kosz Mojżesza pościel jest w kolorze kremowym/bardzo jaśniutki beż. Na żywo na pewno jaśniejszy odcień.
Super kosz, mam podobny jeszcze stojaka szukam
Stary 2013-09-24, 18:09   #2667
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie Róża waży 780 gram, a ja przez te 3 tygodnie od wizyty przytyłam 4kg - nie wiem skąd moje nawyki żywieniowe i zdrowe odżywianie się nie zmieniło , za to jutro i po jutrze mam jeść słodkości a w piątek rano iść pić glukozę, więc dziewczyny nie martwcie się tyciem jak widać natury się nie oszuka i przybierze sie tyle ile nam dane aha i jeszcze po antybiotykoterapii na zeba dostałam gratis grzybicę pochwy
klask i: za Różę-

co do kg to też regularnie tyję (dziś kolejny znaleziony kilogram) ale jakoś tego nie skomentowali mi ani jednym słowem. ale przynajmniej dziś w aptece po raz pierwszy ktoś zauważył mój stan (być może też syrop prenalen, bo musiałam uzupełnić zapasy))

Migotka, głowa do góry, po to właśnie robimy te nieszczęsne badania, żeby zareagować od razu, więc minimalna zmiana diety i będzie dobrze
Stary 2013-09-24, 18:14   #2668
jin
Raczkowanie

Cytat:

Słyszałyście coś o tym?
Czesto jak skora na brzuchu zaczyna swędzieć to niestety oznacza to że wkrótce mogą pojawić sie rozstępy, niestety miałam tak w pierwszej ciąży, przed ciążą nie miałam żadnego, a wtedy pojawiły się nawet na łydkach. Masakra.
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:14   #2669
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

gosia261282, bardzo Ci współczuję tych żylaków , nie rezygnuj i szukaj lekarza, który spróbuje Ci pomóc

jin, za zdrowe serduszko, też czeka mnie wizyta u kardiologa, jutro mam dzwonić żeby się umówić

Cytat:
nie, ja tylko mówię, że mam wynik poza normę i będę bardziej zwracać uwagę na to co jem, zamiast usłyszeć "rozsądnie" to słysze "przeeeeestań, przesadzasz, olej to...
to ja Ci powiem - rozsądnie
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Już kiedyś pisałam - szkoła fryzjerska publiczna - zakres obowiązków - nauczyć zawodu, chodzić i żulić po firmach sponsoring bo państwo nic nie daje na chemię itp, chodzić po szkołach ponadgimnazjalnych i reklamować kierunek, robota papierkowa, promocja szkoły, organizowanie imprez branżowych, wychowawstwo, szkolenia, kursy, studia podyplomowe, konsultacje z rodzicami i wszystko inne co dyrekcja wymyśli w ramach "wypełniania polecań przełożonego "
Witaj koleżanko z branży . Też już pisałam, że uczę, ale w gimnazjum, a pogrubione mnie również dotyczy. Maltretuję młodzież biologią, chemią i wdżtem
Super, że Róża rośnie jak na drożdżach . Co do wagi to ja też widzę, że tu nie ma rady i tyć trzeba .

Perfuzja
, a zdradzisz o jakiej specyfice jest Twój lab? Ja kilka lat temu pracowałam jako mikrobiolog, jednak z różnych powodów wybrałam szkołę i odrzuciłam świat nauki .

Cytat:

Słyszałyście coś o tym?
Tak, to cholestaza. Moja koleżanka, która urodziła w sierpniu ją miała. Ostatnie tygodnie ciąży przeleżała w szpitalu pod kontrolą, urodziła zdrowego synka w pierwszym dniu 38tc, czyli już w terminie. Obecnie jej wyniki też już wracają do normy. Ta sama koleżanka miała też cukrzycę ciążową, więc musiała się biedna nastresować.
Cytat:
Śliczny, aż mam ochotę taki zakupić

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-09-24 o 18:17
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 18:15   #2670
ejani
Zadomowienie

Cytat:
ale fajny zaraz pokażę mężowi...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości