|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Neni ja polecam Phillips respironic Elite z zamkniętym pojemnikiem i maskami dla dzieci i dorosłych. Od 1,5mies na nim lecimy i mały prawie juz nie vharczy
![]() Tweed można sol fizjologiczna lub leki np na alergie Kejt pochwal się drozdzowka Rockyy super miejscówka!
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Perse moja siostra pracuje na pobraniach i bardzo często takim maluszkom pobieraja z głowy
![]() U nas kolki, chyba od 18 do 20 płacz. Noszenie na rękach, buzi, śpiew nic nie pomaga![]() Ile mogą trwać kolki ![]() Byłam u gina. Ogólnie ok tylko mam cyste na jajniku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
o nie
dostalam okres Tzt sie ucieszy jak diabli, zaraz wraca z pracy a mielismy spróbowac dziabanko uskutecznic, wkoncu po 10 tygodniach to chyba najwyzszy czas |
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42973038]Tari nie strasz
Mamy skierowanie do normalnego labu, zresztą do tego samego, do którego ja chodziłam w ciąży :/ Tyle, że mój tata będzie spacerować z Małym przed, a ja zajmę kolejkę. Boziu jak ja się tego boję Ja też bym chciała wykąpać Młodego, ale on oczywiście śpi, powinien był się obudzić 40 minut temu. Teraz wstanie taki głodny, że nie wiem, jak go wykąpiemy...[/QUOTE] Może dowiedz się czy pobierają z żyły czy z palca. Ja powiedziałam że nigdy więcej. Pokłuli go strasznie a my byliśmy cali we krwi. Płakał tak że aż się zapowietrzał. Znaleźliśmy wprawioną pielęgniarkę od noworodków i nast. razem mały nawet nie zapłakał. Ptyś zasnął na naszym łóżku i nie wiem czy go budzić czy nie. O tej porze zawsze je kolacje i idzie lulu do rana. Po szczepieniu się nie kąpie prawda? Oglądam na TTV uwagę i normalnie się popłakałam. Jak można skatować własne dziecko?! I to kolejna historia z mojego miasta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed a co wczoraj jadłaś?
Śpi mój Maluch Mam czas na necika i nadrabianie |
|
|
|
#4026 | |
|
Konto usunięte
|
Iwona może odciągnij trochę laktatorem?
Artuś też się mocno krztusił, ale mu przeszło lub też zaczął sobie sam radzić, jak się krztusi. Natomiast niedawno zakrztusił mi się śliną, no makabra. Mleczko szybko odkrztusi, ale śliny już nie tak łatwo, bo jest lepka, łapał powietrze dłuuugo, a ja byłam zielona ze strachu... Boże co by było, gdybym nie była w pobliżu :/ Cytat:
![]() A o tym programie mówiła mi właśnie mama przez telefon. Ja osoby, które skatowały takie maleńkie dziecko posadziłabym na krzesło elektryczne, bo nie zasługują na to, by żyć. A jeszcze mi mama mówiła o skatowanej 3-miesięcznej dziewczynce, no łzy same napływają do oczu... |
|
|
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze śliną mamy to samo, dzisiaj normalnie strumyczkijej leciały z buźki Cytat:
wiesz ja mieszkam z moją mama i siostra i jak one chca nosic Zuzie to mnie też krew zalewa, szczegolnie jak siostra chce ja na siłe uspokajac jak sie rozpłacze a dobrze wszyscy widzą i wiedzą ze przy mnie uspokaja sie najszybciej, czasami mam wrażenie, że im sprawia przyjemnosc jak Zuzia płacze. Najbardziej normalny w tym wszystkim jest mój ojciec. Kiedys sie nie powstrzymam i powiem siostrze że ma sobei zrobić dzidziusia do noszenia to sobie posita |
||
|
|
|
#4028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak samo jak moja teściówka ![]() Ostatnio byliśmy u nich i właśnie tak samo się zachowywała, a TŻ siedział z boku, obserwował każdy jej ruch z miną zabójcy i co chwilę ją strofował: Nie rób tak! Tak też nie! Nie ruszaj mu nóżkami! Ani rączkami! Nie bujaj! Nie klaskaj! Dosłownie czytał mi w myślach ![]() Hitem było stwierdzenie teściowej, że musimy ściskać Małemu nosek żeby nie był taki szeroki Może jeszcze powinniśmy ciągnąć go za nóżki żeby były dłuższe?Ponadto stwierdziła, że to nic, że jest pora dziecka na spanie, bo ona chce się bawić ![]() Ale szczyt osiągnęła, gdy położyła Małego, a on zakrztusił się śliną-my z TŻ aż krzyknęliśmy, że trzeba go spionizować, bo się krztusi!! A ona nic nie robiąc odparła "Nic mu nie będzie" Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie robiliście testów żadnych?
|
|||
|
|
|
#4029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
OMG ![]() Od razu mi się skojarzyło z Japonią i noszeniem za małych butów Co za chore pomysły :/ Co do krztuszenia, to nie mam słów... I w sumie jak tak Was czytam, to się cieszę, że ustaliłam, że nikomu nie daję dziecka ponosić. Może to egoistyczne, ale byłabym chyba chora, jakby ktoś źle coś przy nim robił. Będzie starszy, stabilniejszy, bardziej świadom, to pozwolę, na razie to mała kruszynka. |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ma mnie nawiedzić w czwartek Najbardziej i tak mnie w niej drażni czarnowidztwo. Dziś już się nasłuchałam co to może być po szczepionce. W ciąży moja mama zabroniła jej do mnie dzwonić [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42974177]Iwona może odciągnij trochę laktatorem? Artuś też się mocno krztusił, ale mu przeszło lub też zaczął sobie sam radzić, jak się krztusi. Natomiast niedawno zakrztusił mi się śliną, no makabra. Mleczko szybko odkrztusi, ale śliny już nie tak łatwo, bo jest lepka, łapał powietrze dłuuugo, a ja byłam zielona ze strachu... Boże co by było, gdybym nie była w pobliżu :/ Ale się boję jutra ![]() A o tym programie mówiła mi właśnie mama przez telefon. Ja osoby, które skatowały takie maleńkie dziecko posadziłabym na krzesło elektryczne, bo nie zasługują na to, by żyć. A jeszcze mi mama mówiła o skatowanej 3-miesięcznej dziewczynce, no łzy same napływają do oczu...[/QUOTE] No i ta dziewczynka też z Łodzi co się dzieje w tym mieście...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Co do karmienia piersią....
Ja mam doła takiego, że nie wiem co ze sobą zrobić. Odstawiłam małego tydzień temu od piersi całkowicie.. owszem widzę, że Mu z tym lepiej (karmie bebilon comfort i kolek brak). Sęk w tym, że przed ciąża miałam kłopoty z kośćmi...a teraz po badaniu okazało się, że mam osteoporozę.. ![]() Jak wiadomo karmienie pewnie pogłębi już i tak słaby szkielet.. No i stało się...mały je tylko mm. Mleko kapało mi z piersi a ja podawałam butle.. Dziś rano, jak na Niego patrzałam znowu miałam całą bluzkę mokra.. Jeszcze się bije z myślami.... Napisałam posta i chyba cos we mnie pękło... |
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ostatni się pyta czy mała zasypia, więc zgodnie z prawdą mówię że tak, a ta leci i ćwierka do niej heloł????ale w końcu przestałą na Karinę mówić 'moja dupka' jak jej powiedziałam że dupki to stoją na S7
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja o dziwo nie mam z teściową takich problemów, nie nosi mi go bez potrzeby, czasem sobie tak na nogach go ułoży i do niego gada ![]() Jedyne co mnie potrafi wkurzyć to pytanie "czy On głodny nie jest?!" szczególnie jak dopiero co zjadł a tak to okW czwartek mamy "bioderka" a w piątek mam kolejną wizytę u dentysty...:/ no i muszę załatwić skierowanie do gastrologa bo tż powiedział że jak go nie załatwię to się nie będzie do mnie odzywał i będzie foch na 2km ^^ Ja wiem, że on to dla mojego dobra ale "tfu,tfu" ja nie mam zamiaru iść teraz do szpitala |
||
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Neni, teściowa mistrz
![]() Kocurku, przytulam Cię!! Wiem jaki to bol. Jednak musisz miec mocne kosci, żeby moc nosić na rękach, biegać za maluszkiem i bez bólu się z nim bawic. To będzie dla niego ważniejsze niż forma karmienia najważniejsze, że brzuszek będzie pełny.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() She -wychwaliłam go pod niebiosa No i o wilku mowa, bo właśnie wrócił z pracy, więc to by było na tyle z nadrabiania. |
|
|
|
|
#4037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie mam kupie utro i bede pila prewencyjnie...Cytat:
![]() ale tesciowa bym chyba ubila elaine ale ze jak ta sol aplikowac ![]() Cytat:
Ja sie nie moge juz doczekac, az przestane plamic ![]() no wlasnie nic nowego, tylko to karmi pilam ale to mozliwe zeby zadzialalo od polowy dnia? i po pierwszym nic nie bylo
|
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
Tari a co to za cudo i czemu to takie ważne, żeby była batystowa?
Kocurku przytulam Jak cudownie się korzysta z wizażu na przeglądarce, a nie na apce... A Wy jak na złość posyłacie mało zdjęć :P |
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy mi to mówią, ale serce swoje ![]() Wkurzałam się na ten cholerny laktator a teraz... Cynamonku....Modliłam się za Was w niedziele i za Dominisia Kalisto i ogólnie za nasze dzieciaczki formowe... |
|
|
|
|
#4040 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi schował chipsy
Popatrzył na mnie jak na babę z problemami, powiedział z wyrzutem 'Aśka..Ty się dobrze czujesz? Przeginasz..będziesz gruba!'.. i idąc szeleszczącym krokiem ( ) zamknął paczuszkę w szafce... pozostał mi tylko smak na języku, więc nie myję zębów Cytat:
współczuję.... Cytat:
a kiedy się przenosicie??Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my po 7 tygodniach nadal nic a mąż już tak mnie obmacuje, że czasami mam ochotę mu przywalić ![]() niech odsypia bidulek ![]() Cytat:
![]() a moja ostatnio Małego na ręce wzięła, nosiła po całym mieszkaniu..fakt uspokoił się na trochę, choć ja ciągle prosiłam w myślach by się rozryczał wróciła z nim do nas i mówi 'o widzicie..trzeba do niego cały czas mówić i będzie spokojny'.. kurde nie no wychowujemy go w milczeniu ..cały czas do niego nawijamy.. No ale w końcu moje modła zostały wysłuchane- zaczął płakać a ona po kilku sekundach 'macie go..teraz to nie wiem o co mu chodzi' |
||||||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed: solnfizjologiczna jest w płynie. Kupujesz ampułki w aptece i wlewasz do pojemniczka
Kocuur: wspolczuje..ale czasami tak trzeba...
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42974177]Iwona może odciągnij trochę laktatorem?
Artuś też się mocno krztusił, ale mu przeszło lub też zaczął sobie sam radzić, jak się krztusi. Natomiast niedawno zakrztusił mi się śliną, no makabra. Mleczko szybko odkrztusi, ale śliny już nie tak łatwo, bo jest lepka, łapał powietrze dłuuugo, a ja byłam zielona ze strachu... Boże co by było, gdybym nie była w pobliżu :/ Ale się boję jutra ![]() A o tym programie mówiła mi właśnie mama przez telefon. Ja osoby, które skatowały takie maleńkie dziecko posadziłabym na krzesło elektryczne, bo nie zasługują na to, by żyć. A jeszcze mi mama mówiła o skatowanej 3-miesięcznej dziewczynce, no łzy same napływają do oczu...[/QUOTE] w tym problem, że ja nie mam laktatora
|
|
|
|
#4043 |
|
Konto usunięte
|
Moje dziecko śpi od 18... Oczywiście przespało już kąpiel, ale niech się budzi, bo tęsknię za moją buźką
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem zdania jak malaczarnakejt..nieważne jak podajesz mleczko..najważniejsze byś miała zdrowie i siły by zajmować się synkiem.. |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42974783]Tari a co to za cudo i czemu to takie ważne, żeby była batystowa?
Kocurku przytulam Jak cudownie się korzysta z wizażu na przeglądarce, a nie na apce... A Wy jak na złość posyłacie mało zdjęć :P[/QUOTE] nie mam pojęcia chyba jakieś PRLowe cudo Zdjęcie specjalnie dla Ciebie ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje po tych inhalacjach juz o niebo lepiej, dziecko wreszcie spokojnie poszlo spac i zatkany nos nie budzi go ![]() Cytat:
Cytat:
. Nosz kuz....wa a co jej sie w jego nosku nie podoba, bez przesady, jeszcze zmieni sie przez najblizszy czas o 180 stopni. A ja dostalam wnerwa, bo sie wyczekalam godzine na znajomego, po czym dzwoni, ze jednak sprawe przelozmy na jutro na rano - klekajcie narody, to ja tu organizuje opieke do dziecka itd, a ten sobie na jutro przeklada. ale wyjscia nie mam, bo to mnie zalezy na tym bardziej
|
|
#4047 | ||
|
Zadomowienie
|
Rocky - super miejscówka
czekamy na fotki Waszego gniazdka jak się urządzicie ![]() Kocurku - ja też właśnie muszę odstawiać Tymusia od piersi, neurolodzy twierdzą, że kp zbyt mocno obciąża organizm, a mój jeszcze słaby po tych wszystkich operacjach i pobytach szpitalnych, muszę dbać o siebie, aby mieć siłę opiekować się Synkiem. Więc powoli wprowadzamy kolejne porcje mm zamiast kp, narazie 2 razy na dobę dajemy mm, od października mamy karmić już 3 razy mm, czyli pół na pół wtedy będzie i tak z czasem zwiększać karmienie mm, a wycofywać kp. Cytat:
Oczywiście męczy mnie to bo ostatnio mam nieustanny apetyt na słodkie rzeczy.Cytat:
Tymuś wreszcie zrobił dziś kupkę, od 3 dni mieliśmy ten problem, nie był jakoś szczególnie marudny czy coś, ale martwiliśmy się tym trochę. Konsystencja jak papka, znacznie gęstsza od wszystkich wcześniejszych, zapach zwalający z nóg. TŻ od razu poleciał ze śmieciami do kosza
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
koocur trzymaj sie kochana, nie wazne jak podajesz mleko, wazne zebyscie byli zdrowi i szczesliwi
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprobujemy ![]() wiem wiem, nawet mam na stanie, ale ze gdzie wlac? bo mam aktualnie jakies 5% mozgu w uzytku i nie rozumiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

od 18 do 20 płacz. Noszenie na rękach, buzi, śpiew nic nie pomaga
dostalam okres 

Co za chore pomysły :/ 

a tak to ok
najważniejsze, że brzuszek będzie pełny.

12.06.2010
ostro popierduje przez sen
Teraz już wiem, że są pyszne i wpierdzielam dalej