|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
No i Mały pospał...całe 50 min.
wzięłam go do dużego łóżka, nakarmiłam, poleżeliśmy sobie, a w międzyczasie wrócił mąż misiaczka moja mama jest bardzo za kp..pamiętam jak początkowo Mały wściekał się przy piersi i mama powtarzała, żebym nie rezygnowała, żebym nie dokarmiała butelką, bo po co, szkoda kp.. a z kolei teściowa ostatnio już któryś raz zapytała kiedy będę butelką dokarmiać i zdziwiona, że nie zamierzam, bo jej druga synowa dokarmia.. widzisz co kobieta to inne zdanie.. ![]() równie dobrze ktoś mógłby mi zarzucić, że jestem jakąś niedobrą matką, bo szczepię dziecko na nfz albo nie zachowałam krwi pępowinowej choć nie wiem czy nie za późno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że niedługo będziesz miała znacznie więcej czasu i sił by z nami posiedzieć a póki co zdrówka dla całej Waszej rodzinki życzę i za bioderka!Cytat:
|
||||
|
|
|
#3992 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969109]
Pytanie do mam, których dzieciom pobierano krew: skąd sie pobiera takim maluszkom?[/QUOTE] Nam założyli wenflon w prawej rączce w szpitalu i z tego wenflonu mu krew pobierali, tak że nie wiem jak pobierają standardowo. Cytat:
aby się polepszyłoCytat:
![]() Tomuś słodziak lecę jeszcze do klubu zajrzeć i muszę się wziąć do roboty
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Obudził się
![]() A już zasiadłam do nadrabiania. |
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten jest fajny bo pojemnik na lek jest zamkniety i mozna w przechyle inhalowac (czyli takie dzieci jak nasze) moj niestety od gory jest z dziura i jak mlodego inhaluje, musze uwazac czy lek sie nie przelewa.
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kulka spi juz od 1,5h
ostro popierduje przez sen ale pewnie zaraz wstanie, bo a) tż poszedł na próbę i zostałam sama ; b) supper time!![]() A propos kp jeszcze, jeden mega duży minus - jak tylko mały zaczyna marudzić (jak np. dzisiaj) albo popłakiwać to tż zaraz stwierdza, że pewnie coś zjadłam. Nie ważne że np. dzisiaj jest u nas załamanie pogody i mnie nawet łeb pęka i na oczy nie widzę, nie, pewnie to moje wczorajsze karmi Mój osobisty doradca laktacyjny od siedmiu boleści, czerpiący wiedzę z gazetek maminych z 2006r czytanych w wc![]() dzięki bogu jak widzi, jak mnie to gadanie irytuje daje spokój. I coś dla mamusiek! ![]() Polecam wam dziewczyny krem z babydream dziecięcy - nie ten na niepogodę, a zwykły, do waszych buziek Jest rewelacyjny, bardzo wydajny, a przecież kosztuje grosze. Pięknie nawilża buzię i nawet delikatnie matowi![]() Neni biedaku ![]() Trzymam kciuki, żeby jutrzejszy wypad do pediatry się opłacił i żebyście się już z Kubusiem nie musieli tak męczyć
|
#3996 |
|
Konto usunięte
|
No to moja mama z kolei wiecznie mnie strofuje: jedz! Po czym nie dodaje: żebyś miała siłę/energię, o nieee... tylko: żebyś miała wartościowy pokarm....
|
|
|
|
#3997 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
en no jesteś wreszcie
mój marzy o playu 3..choć teraz stwierdził, że skoro nie chciałam mu kupić 3, a teraz wyszedł 4, to tego chce dla siebie i Lola gdyby miał skończyłby podobnie, tylko nie z piwami a colą i chipsami..hehe za tort i przygotowania do chrzcin.. a Tomuś jak zawsze przesłodki [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42967994]U mnie dziecko od wczoraj spi max 30 minut, je co godzine i marudzi co chwile.. Do tego mialo rozwolnienie wiec wybaczcie ale póki sie młody nie pozbiera to mnie nie ma [/QUOTE] oj..biedny maluszek trzymajcie się!Cytat:
za szybkie utuczenie maluszka i sprawną operację..czekamy na dobre wieści Perse za wagę Cytat:
za wagę i szczepienie..dzielna Hanulka!No właśnie z tym kombinezonem mam problem...oglądałyśmy fajny w smyku..mama twierdzi, że 68 będzie dobry.. ale jak patrzę na moją półroczną chrześnicę, to ona by już w niego nie wlazła.. a Olek pół roku będzie miał w środku zimy..a znowu na 72(74?) to juz gigant jest i na początku się w nim utopi..ehh ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kochane dziecko Cytat:
Cytat:
za przygotowania do chrztu i udane zakupy
|
||||||
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a kupiłam ostatnio Małemu ten na niepogodę ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Nie wiem co się ze mną dzieje...wczoraj żarłam jak świnia, non stop coś musiałam przeżuwać a teraz jak mąż wyciągnął lidlowe sasanki z czekoladą, wpierdzieliłam 3 sztuki jedna po drugiej, że nawet smaku nie zdążyłam poczuć Teraz już wiem, że są pyszne i wpierdzielam dalej |
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek ja nie mam zadnych problemow z cera![]() ja z jedzeniem mam tak codziennie moja mama przywiozla mi w niedz pol blachy jableczika, w pon juz nie bylo mam tragiczny apetyt... tz probowal mnie postraszyc ze bede gruba, ale tak sie przejelam ->
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
My już po szczepieniu. Nie było tak źle. Mały chwilkę popłakał po czym zasnął. Bardziej płakał na tym nieszczęsnym pobieraniu krwi. Zobaczymy czy będzie marudził.
Właśnie Perse pytałaś. Najlepiej z takim maluchem jechać na pobranie krwi przy szpitalu pediatrycznym, bo w labolatoriach nie umieją tego sprawnie zrobić i wymęczą strasznie dziecko. Najlepiej pobrać z żyły np. na główce bo dobrze leci jedno wkłucie i już. W większości miejsc niestety pobierają z palca. Krew nie leci, męczą dziecko strasznie i często skrzepy się robią i trzeba powtarzać. Neni zdrówka dla Kubusia. Resztę nadrobię wieczorkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
Ja od dwóch dni cały czas coś jem
a najgorsze jest to, że mam mega ochotę na słodycze i bardzo kaloryczne rzeczy. W zasadzie im więcej cukru tym bardziej mam ochotę to pochłonąć
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
dzoan nie olejki a leki specjalne do nebulizatora. Ja na katar inhaluje sola fizjologiczna. I tym tez dzis inhalowalam Aleksa, a jak bylam w ciazy to i siebie. A ogolem jak masz inhalator i powiesz lekarzowi to przy powazniejszej chorobie (np. zapalenie pluc, oskrzeli) przepisze ci specjalne leki.
Moje dzieci wykapane spia ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
ja dorwalam sie do kartonu slodyczy co od TZ przywiozlam i co sprobuje, to nie na to mam ochote zawsze tak mialam przed @ a ja jestem swiezo po.
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
mój mały ma chyba wzdęcia
znacie jakies domowe sposoby zeby pomoc maluchowi? Bo zmeczony jest tragicznie ale przez nie zasnac nie moze
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie dostałam @ także myślę że może od tego :P
Tweed może spróbuj go na brzuszku położyć? Mojemu to zawsze pomaga na gazy i beknięcia. |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
A ja pieke pierwsze w życiu ciasto drozdzowe tylko kruszonki nie dopilnowalam i muszę jeszcze raz... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4006 |
|
Konto usunięte
|
Tari nie strasz
Mamy skierowanie do normalnego labu, zresztą do tego samego, do którego ja chodziłam w ciąży :/ Tyle, że mój tata będzie spacerować z Małym przed, a ja zajmę kolejkę. Boziu jak ja się tego boję Ja też bym chciała wykąpać Młodego, ale on oczywiście śpi, powinien był się obudzić 40 minut temu. Teraz wstanie taki głodny, że nie wiem, jak go wykąpiemy... |
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najwiecej poszło przy noszeniu na rekach na brzuszku... nie ma jakiegos supertwardego ale taki niespokojny jest ze szok. wiec tz pewnie mial racje i cos zzarlam
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
ooo tego jeszcze nie probowalam... ale usnela mi kulka na kolaach sprobuje jak sie obudzi
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Neni zdrówka dla Was
![]() Wrócilismy niedawno.Laura była na naszej wyprawie bardzo grzeczna .Wlasnie tz ją wykąpał,pojadła i śpi w łóżeczku A my wynajęlismy parter domu zaraz za miastem 100m kwadratowych,3 pokoje,kuchnia,łazienka,o gród,sad Kaukaziek ma miejscówke na kojec a i Kłapouch bedzie miał gdzie hasac
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za żałowanie nas
Mały właśnie chichra się w łóżeczku w głos, a powinien spać ![]() Perse my byliśmy w zwykłym labie pobierać krew i cyrki były - 3 razy kuła Małego, bo nie mogła pobrać krwi - w palca u ręki, palca u nogi i piętę. A po południu zadzwonili, że muszę przyjść jeszcze raz, bo skrzep im się zrobił Co do jedzenia-u mnie to jest falami. Raz mam tak, że przez kilka dni ciągle jem, a później przez jakiś czas mam mniejszy apetyt. |
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Jutro was ponadrabiam.
Perse moze wybierz labo przy szpitalu. Ja chodze do szpitala i na oddziale pediatrycznym nam pobierają krew, bo w normalnym nie potrafia.. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ewentualnie pomaga fotelik, zawsze w nim sie napierdzi i wykupka za wsze czasy ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
za nowe mieszkanko pokaz jak sie urzadzicie i wogole niech sie dobrze Żabciom mieszka |
||
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky super
![]() Tweed a może rumianek? |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn, ale super wodna Hania, chyba jej się podobała
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
jestem serduchem z Cynamonkiem i wszystkimi innymi chorowitkami wątkowymi
u nas drugi dzien bez kolki, a Zuzia jest taka grzeczna, ze powoli nudze się tak jak Margos co robie przeciw kolkom?: 1. pije filizanke rumianku dziennie 2. codziennie ok 17 robie Zuzi masażyk brzuszka 3. od 18 do 19 spaceruje z Zuzą na rekach, zwiedzamy pokoje, ściany, lampy itd - aby nie miała powodu do płaczu w tych godzinach4. odstawilam wszelkie kropelki, mam wrażenie, że one są na problemy z kupką i gazami, a u nas tego problemu nie ma ale mam kolejny problem, Zuzia od paru dni okropnie sie krztusi przy piciu, zmiana pozycji nie pomaga, mam wrażenie, że mam za duzo tego początkowego mleczka i sie nim krztusi? |
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn: u nas chyba wyjdą dwa kombinezony na 68 na jesień i 74 na zimę. Igi jeszcze spokojnie w ciuszkach na 62cm
Dzoan: unas maz wczoraj przetestował porządnie jako usypia z dzienny....lwa z lamaze ) dzisiaj wypróbowałam i wygląda ze dzialaNeni: zdrówka dla Kubusia Ev: i dla alexa ![]() Sammi: 3majcie się ciepło o zdrowiejcie!! My jutro jedziemy do teściów jak wyzdrowiejecie i jednak się wybierzecie to daj znać,będziemy do niedzieli Lemurki: kciuki cały czas zaciśnięte za Jasia!
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona gratki się należą
![]() A z krztuszeniem też mam problem - pomaga karmienie na leżąco u nas. Ostatnio Mały zaczął się krztusić śliną, bo jeszcze nie ogrania połykania jej... Idę pomyć gary chociaż, bo wygląda na to, że ten mój Marudek zasnął
|
|
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja stęka w łóżeczku. Czekamy na TZ i kąpiemy bąbla.
Była teściowa. Jeny jak mi działa na nerwy. Chyba że ja jestem przewrażliwiona. Pyta czy dostanie małą na ręce. Najchętniej bym nie dała ale TZ byłoby przykro. Wzięła i sie zaczęło. Jakby jakieś ADHD miała. Zaczęła skakać, tańczyć, śpiewać, piszczeć, małą wszędzie macać i gadać do niej KICI KICI. O żesz! Czy ja kurcze kota urodziłam? Pyta kiedy Maje w wózku dostanie. Yyyyy nigdy.... Dobra musze sie leczyć. Strasznie zaborcza się zrobiłam
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

wzięłam go do dużego łóżka, nakarmiłam, poleżeliśmy sobie, a w międzyczasie wrócił mąż 

jedziemy dzisiaj na usg serduszka 

za bioderka!
Mąż będzie w pracy, a ja muszę dojechać taxi i nie wiem jak to rozwiązać

12.06.2010
ale pewnie zaraz wstanie, bo a) tż poszedł na próbę i zostałam sama
Mój osobisty doradca laktacyjny od siedmiu boleści, czerpiący wiedzę z gazetek maminych z 2006r czytanych w wc
mój marzy o playu 3..choć teraz stwierdził, że skoro nie chciałam mu kupić 3, a teraz wyszedł 4, to tego chce dla siebie i Lola 

Teraz już wiem, że są pyszne i wpierdzielam dalej 

- aby nie miała powodu do płaczu w tych godzinach