|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Dziękuję za adresy, jak nie kupie na zgody to będę szukać w innych polecanych. Ten mam akurat po drodze do domu więc nie musiałabym jeździć dodatkowo
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Maomami- to że mój mąż ma tak popierdo.loną rodzinkę że już mam dość, mam ochote skoczyć z tego mojego balkonu a potem straszyć ich dzień i noc 24h/7 dni w tygodniu i zatruwać im życie tak jak oni mi. Mam dość normalnie, nie reaguje ale od soboty sie kumuluje i już nie daje rady. Ludzie są pier.dolnięci żeby nękać i obrażać innych, chciałąbym wyjechać i chyba NIGDY nie wracać. Poza tym wkurzają mnie z tej netii, ciągle mi net przerywa, czasami nie mam po pół dnia (jakby złączyć) a oni i tak ciagle karzą mi restartować modem ??? nic to nie działa i jeszcze jak podpisywałam umowę to powiedzieli mi kwote bez podatku, ja nie doczytałam ze to jest bez podatku(kwota netto bodajże to sie nazywa) a rachunek przyszedł o 20 zł wiecej bo podatek(brutto ?) :/ żal. Wszystkiego sie odechciewa. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- a moze jakiś lekarz nocny, pomoc nocna, pogotowie? bo to wysoka gorączka.. żeby sie w coś gorszego nie przemieniło..
|
|
#2493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :przytu l: ale Ci się nakumulowało, oj Tobie to by się przydał taki porządny odpoczynek z daleka od wszystkiego, od wszystkich problemówA co do rodzinki tż kiedyś wszystko się na nich odbije, niestety ale tak jest że zawsze wszystko do nas wraca i to ze zdwojoną siłą
|
|
#2494 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak chcesz oczywiście
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka szkoda na nich Twojej cennej uwagi, sił i nerwów. Prowokują i o to im chodzi. Olej ich ciepłym moczem
|
|
|
|
#2496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba kłade się już do spanka, ziewa mi się strasznie a jutro rano trzeba wstać, zawieźć brata do szkoły i na badania, ciekawe czy znowu będą problemy ze znalezieniem żyły czy nie
|
|
#2497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu mamy 22 stopnie z tego co mi mówili rodzice i teściowa to chyba idealna temperatura ? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przecież po to tutaj wrzuciłam żebyście mogły skorzystać ![]() Zdziwię Cię, cały dziadek Jest identyczny jak mój tatuśko. Widać że to ja bardziej starałam się o to dziecko stąd też większe podobieństwo do mojej rodziny |
||||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja już ich olałam całkowicie, ale na niektóre ich wyczyny nie mam wpływu, nie mają możliwości mnie ominięcia, albo nie chcą mnie ominąć. Cóż. mam dość i tyle.. wiem że przejdzie, wiem że dam radę ale już nie mogę.
|
#2499 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
To się nerwów najadłaś,scena jak w filmu ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
W sumie źle napisałam są ale drogie. A mi się podobają takie proste sosnowe łoża ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Rybka Co się stało? Majeczka pływa ![]() Mojemu przed chwilą włączyło sie wypychanie i ocieranie aż mnie zabolało ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh..a ja siedzę sama w domu.TŻ jeszcze z pracy nie wrócił...ja już widzę jak to będzie po porodzie..chce mi się wyć..nie na taką rodzinę się pisałam..
|
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby nocka przeszła w miarę gładko |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bierz tego do siebie,że też spokoju nie macie tylko ciągle coś...... To już normalnie podchodzi pod nękanie psychiczne ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mężul pomalował właśnie sypialnię.Mieliśmy tylko odświeżyć pokój gdzie będziemy spać z młodym ,ale ładnie poprosiłam i pomalował tą farba którą mieszaliśmy barwnikiem, której niby kolor nie wyszedł poprzednio-był szarofioletowy. A teraz taki piękne caffe late wyszło na ścianie A przed chwilą napomknęłam o frytkach z Maca i mi po nie pojechał a kawałek drogi jest.Kocham Go |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadome że męska duma mu nie pozwala się przyznać do tego że dumny że ma wnuka podobnego do siebie
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze zrobił to w tempie expresowym
![]() Idę sobie dogodzić i oglądnąć Na Wspólnej ![]() Żyć nie umierać
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża!!Cytat:
|
||
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam Z pojemnikiem. Nawet jeśli nie pościel to można tam schować mnóstwo rzeczy. Chyba, że nie potrzebujecie miejsca więcej. Ale to się zawsze przydaje
![]() serduszko, sen jest dobry na wszystko. A jutro porządnie lanie na mężu uskutecznij De, dużo zdrówka dla Daniela. Do lekarza się z nim nie wybierasz? Taka wysoka gorączka to może być zwiastun czegoś większego niż tylko przeziębienie babku, uważam podobnie jak dziewczyny - powinnaś domagać się jakiegoś rabatu albo gratisu! ryba, wyobrażam sobie, że czasami ciężko zagryźć zęby i nie wywołać awantury. No, ale cóż.... Rodziny męża się nie wybiera :/ Co do netii - oni teraz jakoś z dialogiem działają. To powiem Ci, że ja z dialogiem mam problemy też ciągłe. A to coś nie działa, zawiesza się. A od pół roku rachunki mi przychodzą całkiem inne niż powinny, bo oni coś tam włączają itd i co miesiąc muszę dzwonić żeby korekty robili Do mnie dzisiaj przyszedł na szczęście ten materac, co go musiałam wymienić, bo przyszedł mi nie taki jaki miał przyjść. Tym razem wszystko OK
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Może jeszcze znajdę coś fajnego. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Ale mi się dzieciak rozszalał po frytkach Posmakowało mu.Dobranoc |
||
|
|
|
#2513 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alecoś w gratisie ewidentnie Ci się należy Cytat:
a od 2 tygodni cały czas była główką w dole...Taa a jak trzeba pobrać to nie leci ![]() Cytat:
żeby Christianek posiedział jak najdłużej w środku Bidulek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mu się należą - masz prawdziwy skarb w domu No i przez Ciebie zgłodniałam... zapcham się czymś z szafki Cytat:
![]() Dobrej nocki mamusie i brzusie za jutrzejsze wizyty!!
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-24 o 23:34 |
|||||||
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2515 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie tylko przewijaka ale też prześcieradełka i przybornika. Mam ich serdecznie dość, w ogolę nie dbają o klienta. Napisałam im maila. Ciekawe jak zareagują.Cytat:
Ogólnie mam nadzieje, że przyda mi się też do karmienia, sadzania maluszka i takie tam. Nie nastawiałam się na cuda, ze względu na cenę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uważam, że to mądre teorie, ale pewnie będzie mnie kusić, żeby to pokrętełko od kaloryfera podkręcić troszkę przed rozebraniem maluszka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Ja też tak robię. Mnie bardzo przydaje się ten pojemnik. Do tego stopnia, że łóżeczko dla Filipa też chciałam kupić z szufladą. Co prawda w końcu kupiłam bez, ale łóżko sypialniane jak najbardziej polecam z pojemnikiem na pościel. |
||||||
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, jak chcesz coś o sobie, daj date urodzenia
![]() Ja idę spać za chwil kilka, normalnie ścieło mnie konkretnie.
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to sobie sprzedawca w kulki poleciał..Też czytałam żeby dziecko malutkie kąpać co dwa-trzy dni a nie codziennie.Ale codziennie trzeba dokładnie wymyć pupkę twarz i rączki Sama nie wiem jak to będzie.---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Dobrej i spokojnej nocy |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Wiem jednak ze tutaj tez maja takie podejscie, zeby prowadzic taki tryb zycia jak przed ciaza - dlatego tez mialam straszne problemy na poczatku uzyskac zaswisdczenie Od lekarza ze nie wolno mi dzwigac. Jesli moj organizm byl przyzwyczajony do tego przez ostatnie trzy lata to czemu nie? Na szczescie w pracy juz sie bali, I sami zabronil Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- PAULA - lepiej niech sie Majka obroci RYBKA - ty to masz z ta tesciowa. Powinnas I'm raz a porzadnie wykrzyczzec wszystko! Ja ide spac. Mam Od paru godzin taki posmak w ustach jakbym lyzke proszku do prania zjadla. Masakra Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Dzień dobry Mamucie, czyżby wszystkie jeszcze spały...ja dzisiaj od 5 na nogach, od rana nadrabiam wczorajszą nieobecność, wyobraźcie sobie prądu nie miałam do 18:00 no można było się zdenerwować, bo miałam plany prania, prasowania itd.
Dzisiaj muszę to wszystko porobić tego troszkę jest. Wczoraj mój mąż zabrał mnie do Maca, bo dawno tam nie jedliśmy a miał straszną ochotę na Big Maca zwłaszcza, że mamy kupony promocyjne...poszliśmy pojedliśmy i o dziwo ja się dobrze czuje. Ostatnio jak zjadłam frytki z Mc to było ze mną ciężko. Dobra idę nastawić pranie i zaplanować sobie co ja dzisiaj mam porobić bo trochę rzeczy muszę zrobić, żeby nie było. |
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Witam się z rana. Starszy już poszedł do szkoły a mały nie chce się obudzić a musi na 9 do przedszkola być gotowy. Zawsze ranny ptaszek a dziś widać pospałby sobie jeszcze. Dam mu jeszcze kwadransik. Za to mam czas na kawusie poranną po śniadanku. ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- De mam nadzieję ze udało się zbić gorączkę i choć troszkę pospałaś. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- łączę się w bólu mnie też łupie a w dodatku z przodu żebra bo już macica naciska na nie i nie mogę ustać ani uchodzić bo po chwili wydaje mi się że mi żebra pękną. Ale u mnie to pewnie dlatego te bóle że dużo leże i mięsnie się osłabiają. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Tylko o tym przewijaku muszę napisać, żeby dosłali razem z łóżeczkiem i najlepiej z gratisem za przedłużenie terminu wysyłki z 10 dni do 30 dni 

Ale śpi mi się na nim fatalnie. Jakoś tak, poduszka z lidla była wygodniejsza, bardziej elastyczna. To, jak próbuję się owinąć, wczepić, cokolwiek- odbija mnie i wraca do swego kształtu

Za zgodą lekarki położna zdjęła mi wenflon (miałam wierzchu dłoni i bolało mnie trochę przy ruszaniu). Ucisnęłyśmy miejsce po dziurce, przykleiła plasterek...dochodzę do sali a mi kapie z ręki
szybko poleciałam do łazienki pod zlew, zawołałam położną i udało się opanować - ale chyba pierwszy raz widziałam, żeby tak się lało
mimo, że uwielbiam kabarety, to akurat ich nie trawię

żeby Christianek posiedział jak najdłużej w środku
Sama nie wiem jak to będzie.