|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzoan za 6 tyg kontrola i jak nic się nie zmini to leczenie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzoann - moj maly zasypia tylko wieczorem w lozeczku po kapieli, a pozniej w nocy spi ze mna. Dzis w nocy chcialam go przelozyc i to byla pomylka bo sie wybudzil i zaczal se agugac sie smiac itd. Stracilam ponad bite pol godziny zanim znow go uspalam
Teraz nawet nie mysle zeby go przekladac. Zasnie po cycku na lozku i niech kima se to i ja moge. Neni- biedny Kubus ![]() Biedna Ty ![]() za szybki powrot do zdrowia.Surka- dla Was Oby z serduszkiem bylo okay ![]() Perse- dobrze, ze to sprawdzasz. ![]() Pobranie krwi u mego malego bylo z piety i szlo dobrze. Dziewczyny Wy chyba mnie zle zrozumialyscie. Ja nie twierdze, ze dzieci karmione mm sa mniej kochane etc. ![]() Ja napisalam o mnie jako dziecku karmionym krowim mlekiem butelka. No i Agrafka jasne i oczywsiste , ze nie moglas kp. No przeciez idiotyzmem by bylo gdys to robila. Jesli ktos mysli inaczej to sorry. Misiaczka- mnie sie wydaje, ze Ty poprostu nie mialas wsparcia w kp. Zrazilas sie. Twoja mala Ci zabieraly te jedze w szpitalu i karmily mm, zamiast spokojnie Tobie i jej pomoc. Po porodzie zwlaszcza cc mialas bol fizyczny do tego psychiczny, wariujace hormony itd. Nie dalas rady i to zrozumiale. Ale ja czuje w glebi gdzies, ze Ty chcialas i ze moze gdybys teraz mogla to bys sprobowala ![]() Jedyne czego nie rozumiem to mojej bratowej, ktora nie chciala kp na rzecz palenia papierosow. Z reszta palila w ciazy, a pierwszy raz do gina poszla w 6mcu wiec sorry ![]() Nie moge tez zrozumiec mojej siostry, ktorej maly mial makabryczne kolki po kazdym rodzaju mm. Do tego rzygal nie mogl zrobic kupy przez tydzien wiecej. Wiem, ze ma male sutki, ze maly jej tak pocharatal, ze mleko szlo z ropa i krwia, ale zanim doprowadzila je do takiego stanu to mogla zainwestowac w laktator, a nie reka sie katowac. Ale w tym przypadku tez palenie wzielo gore. Zeby nie bylo tez kiedys palilam i wiem jak jest ciezko rzucic, ale nigdy bym nie przezolyla tego na dobro dziecka. Bylam u gina. Ofc sie spoznilam przez malego gnoma, ktory dzis ulewa i w ostatniej chwili zachcialo mu sie cyca ![]() Ofc wszyscy byli ubrani tylko ja w staniku i majtach latalam jeszcze po domu. Zalozylam nowe spodnie i poszlam z metka Myslalam zs Tz zabije ze mi nie powiedzial.Gin mi powiedzial, ze rana goi sie dobrze , ale zebym nie cwiczyla ostro, ze spacery sa okaj i lekkie rozciaganie, ale skalpel odpada. Mowil, ze mozna czuc sie dobrze, rana zewn.moze wygladac okay, ale trzeba pamietac ze to operacja byla i narzady w srodku byly naruszone i one dochodza dluzej do siebie. Kazal brac wit.prenatalne ze wzgl ze kp. Ledwo widze na oczy. Mialam isc na spacer, ale kolega wlaczyl syrene i ewakuowalam sie do domu. Mlody w nocy nie zrobil kupki az do tej pory :/ Nie wiem od czego ![]() Twee- wiesz co ja tez sie czesto obwiniam, ze jak maly plumka tzn., ze przez mnie bo cos zezarlam ![]() Ide nadrobic reszte
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
szafka jest na szyfr? Jeśli nie, to przecież i tak dokonczysz paczkę :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Ale słodki ptyś |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do testów łóżkowych, to mielismy jeden ale mnie bolało (ja mam te nieszczesne szwy w srodku jeszcze), i nie chciałam na siłe tego robić bo sie balam. No ale konczylo sie na innych przyjemnych przytulaskach. A dzisiaj lipa znowu nic z tego nie bedzie, a mam takie parcie jak nigdy |
|
|
|
|
#4056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zauważyłas zeco druga na forum ma silne parcie na dziabanie po ciąży? moze podswiadomie chcemy znowu byc w ciazy? ![]() Cytat:
za ryk młodej
|
||||
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, teściowa wymiata
a ja myślałam, że moja jest trudna.To co, od dzisiaj regularnie sciskasz nosek Kubusia by był węższy? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez mowi kici kici i nazywa malego kociatkiem i gada Smyk , a tak ma na imie jeden jej kot Padne zaraz jak maly gnije przez sen. To brzmi jakbym miala takiego malego pieska w domu ktory szczeka Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- na dobranoc zobaczcie sobie http://joemonster.org/art/24876/Przygody_dzieciakow pa |
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
samantha dlatego tez ja na Skalpel na razie sie nie rzucilam, bo gin powiedzial, ze rana zewnetrzna pieknie sie zagoila, ale wewnatrz jest nie zagojone jeszcze i ewentualnie lekkie cwieczenia. Ponadto zalozylam ostatnio majtki wyszcuzplajace i co - mam za swoje. Do tej pory "czuje" wewnetrzny szew - o ja glupia.Ponadto mam dylemat z ta moja przepuklina. Nie mam jak isc na ten zabieg/operacje. Bo pozniej nie mozna dzwigac, a kto mi z dzieciakami bedzie siedzial 24h/7 dni w tyg o ile Marysia przemieszcza sie na swoich nogach, o tyle Aleks nie robi sie szczuplejszy i lzejszy . ja pier.... Mysle po nowym roku sie tym zajac jak mama moja bedzie miec swiezy urlop lub musze sie dowiedziec, czy nie przyslugiwalo jej bedzie L4 w ramach opieki na mnie wszystko jest do d........
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
a więc
żeby obyło się bez leczenia!Sam może gin nie zauważył metki i wszyscy napotkani po drodze ludzie ![]() Mój Mały też spał ze mną w łóżku i nawet po kąpieli już go tam zostawiałam.. ale od poprzedniej nocy próbuję go przyzwyczajać do łóżeczka.. znowu.. tylko nie wiem ile wytrzymam, bo wymiękam gdy chcę spać, a Mały nie współpracuje.. właściwie już pierwszej nocy wymiękłam i wzięłam go nad ranem do siebie.. ale dopiero nad ranem Cytat:
nie mogę jeść przy mężu, bo przy jego wzroku chips utknąłby mi w gardle czy mi się wydaje czy coś meli nie widać dzisiaj? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Oli zresztą też...
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabila bym chyba ![]() Iwonka- moj tez sie krztusi. Ja mam czesto cycki jak skaly i maly tak lyka mleko jak bocian zaby :/ Na lezaco tez sie krztusi. Do tego jak sie zakrztusi to ciezko jest tak od razu sie zerwac i idbic odkrzusic. Wkurza mnie to tzn.bardziej mnie straszy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym miłym akcentem uciekam spać |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
) Twój mąż chodzi do pracy, więc wtedy możesz szaleć Dokup kolejną paczkę chipsów, zjedz do tego poziomu co była poprzednia i włóż do szafki.mąż nie będzie miał pretensji, a Ty będziesz zaspokojona. Wilk syty i owca cała. Tylko pewnie po pewnym czasie zauważy, że coś mimo wszystko Ciebie więcej:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Spadam spać, trzeba korzystać póki jest możliwość. Dobranoc wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypiam już na siedząco..Mały śpi już już prawie 2 godz w łóżeczku..ładnie
pewnie niedługo się zbudzi, kiedy ja będę odpływać ![]() Dobranoc Dziewczyny ev kurcze, ale do bani..nawet nie masz możliwości się zreperować.. ale zabieg może tyle poczekać czy powinnaś jak najszybciej? rzeczywiście dowiedz się o to L4..być może to Cię 'uratuje'
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z ta mama to jest tak ze jak poprosze to i pomoze. Mysle ze jak bede musiala isc na ta operacje, to poprostu mi pomoze, nie mozemy sobie pozwolic z TZ na to aby on przyjechal, bo u niego kazdy urlop to wielka niewiadoma, a ponadto 2 tyg moze nie wystarczyc. Sama juz nie wiem.
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4068 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc. Za 2,5h karmienie. Trzeba złapać trochę snu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4070 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze możesz po jedzeniu dać mu trochę possac Twoj sutek lub przytulić do gołego cyca. Ja tak robiłam jak nie szło kp, a dół był. ![]() Cytat:
![]() Porażka Cytat:
Dobry patent. A moj Tz ma na odwrót on mnie tuczy. Od zawsze wciska mi paczki,słodkie bułeczki etc. I ciagle mowi,ze jestem zbyt surowa dla siebie, ze sie tak wyzywam od grubasów i katuje. W sumie to dobrze bo nie zdzirzylabym gdyby mi facet kazał na sile ćwiczyć czy mówił,ze jestem workiem lub kiedyś usłyszałam jak koleżanki Tz nazwał ja "smietnikiem" ![]() Tylko denerwuje mnie te tuczenie buleczkami :/ Cytat:
![]() A ja wlasnie obczajalam majtki wyszczuplajace i cos mnie tknelo i nie wzielam ufff ![]() Cytat:
Ale byc moze moj syn bedzie moim jedynym dzieckiem to czemu mam mu tej bliskości i poczucia bezpieczeństwa zabronić? Jest mi z tym tez wygodniej bo naprawde nie mam fazy na walkę z wkladaniem na sile do lozeczka. Wtedy to bym pewnie nie przespala żadnej nocy. Zwłaszcza, ze on potrafi sie obudzić ok.23-24 i do 2-3 nie spać ![]() Taki typ. Moze mu to minie. Moze wyrośnie z tego. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42977117]Proponuję od razu zapiąć go klamerką [/QUOTE]Śmiech śmiechem,ale ja miałam taki tik nerwowy jako dziecko, ze tak rozszerzalam nozdrza i ruszalam nosem,ze miałam spinacz na nos zakladany.
|
|
|
#4071 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeju osteoporoza w tak młodym wieku? Możesz coś zrobić żeby zachamować chorobę? Ściskam mocno Cytat:
Cytat:
Gadacie o przytulankach ![]() Ja za TZ juz 2 tyg po porodzie łaziłam. Masakra. TZ też już odliczał tygodnie i dni do końca pologu. Ale polegliśmy. równo 4 tyg po porodzie zaszalelismy i było mega
|
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42974177]Ja osoby, które skatowały takie maleńkie dziecko posadziłabym na krzesło elektryczne, bo nie zasługują na to, by żyć.
A jeszcze mi mama mówiła o skatowanej 3-miesięcznej dziewczynce, no łzy same napływają do oczu...[/QUOTE] Mam dokładnie takie samo zdanie, chociaż krzesło to być może za łagodna kara i za szybka śmierć. Nie mieści mi się w głowie jak można coś takiego zrobić własnemu dziecku, malutkiemu ,bezbronnemu, zapatrzonemu tak bardzo ufnie w rodziców,którzy zadają mu tylko ból,coraz większy ból,aż w końcu umiera Nie wiem,dla mnie to nawet nie są ludzie, nie zasługują na to by ich nazwać ludźmi. Też się poryczałam jak o tym przeczytałam, zawsze jak coś takiego czytam/słyszę płąkać mi się chce,tym bardziej teraz,jak sama jestem mamą i wiem jak wiele miłości,oddania i opieki potrzebuje taki maluszek. Za każdym razem jak wyobrażam sobie taką małą istotkę,która zamiast tego wszystkiego od rodziców dostaje tylko cierpienie i ból, serce mi się kraje.
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-09-25 o 00:59 |
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,mam pytanie,czy wasze maleństwa też tak mają że przy braniu do pionu po jedzeniu,żeby sie odbiło, mocno i szybko ruszają główką? Gabi ostatnio bardzo mocno główką rusza,w prawo, w lewo, do przodu, do tyłu-szarpie się bardzo,potrafi walić główką we mnie silnie-wielokrotnie się boję że nabije sobie guza czy że coś jej się stanie. Przytrzymuję jej główkę z tyłu ręką a z przodu podbródkiem,albo do klatki piersiowej,ale ona się wyrywa i dopóki jej się nieodbije cały czas się mocno szarpie. A beka głośno jak stary chłop przy piwie
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
no chyba,ze jest noc,to idziemy dalej spac. Ja tylko kp,jesli ma znaczenie. Witamy sie po karmieniu,pierwszym nocnym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam się na pierwszym nocnym karmieniu
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja wlasnie walcze od godziny zeby moj synus poszedl spac po karmieniu - zjadl 110ml nie odbilo mu sie wiec go ofklassam na chwile on sie wierci i marudzi wiec go podnosze do odbicia a tu dalej nic, znow go klade i rak w kolko a tu jeszcze trzeba pokarm odcuagnac, wymyc caly sprzet ech sa chwile gdy mam ochote pierszielnac to moje karmienie ale mam swiadomosc ze to najlepsze dla maluszka
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze karmienie za nami.
Baloniku, u nas czasami też mała szarpie się przy odbijaniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja go trzymam za tył głowy a usta przytykam do jego ucha i robię mu szeptem "kha" i staram sie by jego wzrok skupił sie na czymś. Świetne sa ramki czarno-białe ![]() Boli mi cos brzuch. Mały moj spi długo. Nie wiem co bedzie w nocy ![]() Przespala porę kąpieli. Nie wykapalam go o 17stej na kp, a myślałam, ze o 19-20 wstanie, a on spi , a juz 21
|
|
|
#4080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak myslalam,ze maly ma katarek..a była/jest to raczej sapka, bo tylko po nocy taki nosek jakby zawalony to połozna kazała kupic wit. c ----Cebion bez multi i Nazivin. Cytat:
brawa za wynajecie tak duzego mieszkanka![]() Cytat:
a własnie,,,,,dziewczyny co kupowałyscie w aptece w razie goraczki? itp? CYNAMONKI nasze kochane...co u Was???? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

za szybki powrot do zdrowia.

) zamknął paczuszkę w szafce... pozostał mi tylko smak na języku, więc nie myję zębów
szafka jest na szyfr? Jeśli nie, to przecież i tak dokonczysz paczkę :p

a tak to ok
kupie utro i bede pila prewencyjnie...

a kiedy się przenosicie??

12.06.2010

Nie wiem,dla mnie to nawet nie są ludzie, nie zasługują na to by ich nazwać ludźmi. Też się poryczałam jak o tym przeczytałam, zawsze jak coś takiego czytam/słyszę płąkać mi się chce,tym bardziej teraz,jak sama jestem mamą i wiem jak wiele miłości,oddania i opieki potrzebuje taki maluszek. Za każdym razem jak wyobrażam sobie taką małą istotkę,która zamiast tego wszystkiego od rodziców dostaje tylko cierpienie i ból, serce mi się kraje.