|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Obudziły mnie pełne.cycki, dziecko śpi
w sumie wtrabila od 22 do 23 tyle, ze może nie dziwne ![]() Mlesio ściągnięte, ide dalej spać )
|
|
#3182 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cotka, no, podpadł, podpadł
![]() Karmienie odfajkowane, mały usypia a mnie mózg się lasuje od słuchania 50 razy tej samej muzyczki w karuzelce nad łóżeczkiem
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Angel
dziekujea Tz podpadl ale oby przeprosil i jakos sie dogadacie. nie snuj takich xlych mysli wszystko bedzie dobrze ![]() nie spie od 1.30, taki bol jak na @ ale silny. o 22 bylam potwornie zmeczona a teraz zasnac nie moge. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
![]() Młoda śpi od 4h ![]() A mnie tak brzuch boli, jelita w sensie, ze ledwo żyje. Nie wiem, od czego to, ale normalnie leze i rycze
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Nadrobiłam, ale nie mam siły nawet nic cytować. Padam z nóg po pracy. Ostatnie dni, więc musze podomykać co się da.. Ogólnie zapieprz jakich mało więc ide odpoczywać na kanape przy serialu. Jeszcze tylko 4 dni pracy i laba od przyszłego wtorku
|
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna,
Cytat:
dovrze ze Elenka spi ladnie... nie plakaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:39 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- Cytat:
dobrze ze juz koniec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszyscy jak go widzą i P. to takie oczy , że to klon P. ale trzeba przyznać, że apetycik ma po mamusi Cytat:
![]() Cytat:
a w dzień spanie jest be
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-25 o 04:37 |
|||||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sajgon... Ja ze łzami w oczach dosłownie przepelzlam.do łazienki, mroczki przed oczami z.bólu... W tym momencie Elena zrobiła kupę i się rozbudzila i rozwyla, obudziła Ede, ten się rozwyl, a ja siedzę na wc ledwo zywa. Tz jakoś.ogarnął Elene, ale położenie towarzystwa spać zajęło i tak mamy 2 h snu w plecy. Ja na szczęście lepiej, ale błagam nigdy więcej
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
o
Cytat:
ja ostatnio mam kryzys i chyba Miki będzie jedynakiem- bo gdyby drugie było tak absorbujące jak Miki to bym nie dała rady bo przecież starsze dziecko musi jeść, pobawić się itd. a ja nie mam czasu nawet dla siebie a co dopiero dla kilkulatka...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-25 o 05:07 |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna,
Cytat:
dlatego ide jeszcze raz to skonsultowac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dbaj o siebie ja dostawalam zastrzyki w szpitalu regularnie chyba co 12godzin domiesniowo moja mama po operacji macicy dostawala tydzien w szpitalu i tydzien w domu, myslalam ze tez do domu dostane ale nie dostalam. TZ jest za.je.bi.sty wczoraj znow mialam dosc., w ogole to mam dreszcze pologowe i wieczorami dostaje takich drgawek ze historia, mam stan podgoraczkowy i telepie sie cala. wiec moj cudowny maz kolejna noc z rzedu opiekowal sie dzieciem. przespalam cala noc. dal mu raz mm, raz moje odciagniete ja wstalam tylko raz o 1 w nocy odciagnac pokarm a takto spaaaalam. tz mnie wycalowal, poprzytulal, pozachwycal sie mleczarnia i usnelam ![]() teraz jemu dam odespac. nakarmilam mlodego przed chwila ide sie wypluskac i wio ogarniac chate czy wam po cc tez zabronili az przez 6 tyg kapac sie w wodzie stojacej czyt. w wannie?
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha super, że jesteście już w domku
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z drgawkami, z bolacym cycem, pod koldra i kocem, w bluzie i z grubymi skarpetami....
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam, że witam się w dniu terminu porodu
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednego doi a drugi cieknie jak szalony mąż wrócił z pracy po nocce i śpi ale później bierze Mikiego na spacer a ja się foczę jeszcze chcę do fryzjera się umówić, ale P. jeszcze grafiku nie ma na październik
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
MARYSIU GRATULUJĘ BARTOSZA ![]() Dobrze, że się dobrze skończyło i Maluch z Tobą, oby jak najszybciej Was wypuścili ![]() teacherka, materiały na patchwork - jeśli oczywiście masz u siebie w mieście - najlepiej jest kupować w sklepach z resztkami tkanin albo w hurtowaniach - czasami zostaje im końcówka, która przeceniają Ceny zazwyczaj groszowe, a wybór ogromny ![]() rusałko, kiedyś na pewno Ale nie wczoraj ![]() nena, może liczy na to, że się dywany wystraszy i ucieknie z brzucha ![]() Samba, jak najszybciej do domku ![]() Lola...tiaaaa... chciałoby się wielkich rzeczy, a tu pospolitość skrzeczy ![]() misia, o nienienie, nie ma wpychania się w kolejkę Najpierw wrzesień musi się rozpakować ![]() Figulina Super, że znalazłaś chwilę ![]() Madziuchna, no właśnie jeszcze nie... też mam pomysł i nadzieję na tytuł: Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy Albo Wrześnioweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy ale na razie się nie zanosi ![]() I wariacja na temat Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka logoasia, a widzisz, tak sobie o Tobie myślałam, że lepiej od razu zadziałać, niż miałaby się jakaś infekcja bardziej rozwinąć Diorisha Super, że już w domku Aniołku, dobrze, że z Maluchem już wszystko ok Co do TŻ... heh... co Ci powiedzieć, dużo siły życzę Matal ![]() ja-ika ![]() No i dziw nad dziwy, obudziłam się po siódmej i nie mogę zasnąć ![]() Poszliśmy wczoraj na chińczyka - objadłam się, doprawiłam ciachem i było mi dooobrze ![]() Za to w nocy maraton głupich snów - co jeden to głupszy ![]() Z mojego porodu nici, może rzeczywiście Jaśko na Mikołajki czeka? Jedziemy dzisiaj odebrać łóżeczko i jaśkowóz |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
A Ty nie na wczoraj mialas??
![]() Tak czy inaczej Nie masz wkładki? Ja czasem jeszcze tetre podkładam. Pod.karmiacego cycka też.
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson na mojego chyba też buraczki podziałały bo 2 kupole zrobił
chyba mnie nie lubi aha i zjadłam wczoraj 3 kostki czekolady i jest ok ![]() Matal na noc nie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-25 o 08:14 |
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się za
Cytat:
Moje dziecko jest niesamowite. Budzi się w nocy regularnie co 1,5 godziny, na szczęście moje cycki jeszcze dają radę
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
już sama nie wiem No ale muszę do piątku urodzić, bo obiecałam tacie, że jak teraz przyjedzie to potrzyma wnusię na rękach ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- czekam
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Matal tez tak mialam 3noce z rzrdu
pierwsza byla najgorsza cala posciel przepocona do wymiany polozna powiedziala ze jak sie nie nasila to sa to dreszce pologowe i trzeba przeczekac a jak sie nasili to szybko do gina udalo mi sie wreszcie Macieja do k. wsadzic wiec zapraszam
|
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
no pięknie, zaczynam kasłać jak gruźlik, gardło boli i katar mnie nawiedził...
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w nocy nie mogłam oddychać przez katar, woda morska nie pomagała, więc psikłam otrivinem, co to była za ulga. mam nadzieję, że jednorazowo nie zaszkodzi
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Jak nocka mamuśki? Wyspane?
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale wizja karmienia od 7 do 23 bez przerwy mnie przeraża
mam powoli dość śmiać mi się chce jak czytam, ze noworodki śpią ok 18h na dobę bo mój śpi może 6... zazdroszczę tym mamom, których dzieci zjedzą i śpią chociaż godzinę, a tym, których 3h to już w ogóle
|
#3209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego czasu - loteria. ale nawet jeśli maluch załapie jakiś rytm, to on się bardzo szybko zmienia w tych pierwszych tygodniach/miesiącach![]() Cytat:
choć przezyć nie zazdroszcze Cytat:
![]() Hania ma jeszcze czerwoną plamkę na środku nosa, wygląda trochę jak rudolf Cytat:
zmierze sznurki ![]() dzięki za opinie w sprawie czapek ![]() u nas wczoraj wieczorem znów ryk wg mnie to nie kolka, bo brzucho miękki, bąki idą. tylko ona po prostu jest bardzo zmęczona i nie może zasnąć bo budzi się koło 16, koło 17.30 robi się śpiąca ale nie może usnąć... i tu by się smoczek przydał, bo przy piersi się co prawda uspakaja ale tylko do momentu gdy nie zaczyna lecieć mleko, bo jeść to ona już nie chce, tylko ssać ... i tak się bujamy do 21, wtedy pada bidulka![]() za to nocka znów super pobudka o 1 i o 4 na 20 minut a w dzień jest taka kochana i bezproblemowa a no i jedziemy dziś na kontrolę u pediatry. niby ten katarek jej minął, tzn od 2-3 dni nic nie furczało więc nie oczyszczała noska, ale dziś rano znów słyszałam charczenie no i odciągnęła trochę tej wydziliny, ale bezbarwna jest może maluszki tak maja ? może jednak powinnam raz dziennie czyścić jej ten nosek dopytam dziś na wizycie no i zobaczymy ile koleżanka waży - tydzień temu było 4600
|
||||
|
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
piję gorącą herbatkę z miodem i spadam do wyrka wygrzać się, jak tż będzie jechał po Jakuba do szkoły to go do apteki po Tantum Verde wyślę...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

w sumie wtrabila od 22 do 23 tyle, ze może nie dziwne 
)

dziekuje

Najpierw wrzesień musi się rozpakować 

i jest ok
czekam
a w nocy nie mogłam oddychać przez katar, woda morska nie pomagała, więc psikłam otrivinem, co to była za ulga. mam nadzieję, że jednorazowo nie zaszkodzi

bo mój śpi może 6...