|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Zapiszemy się na jutro.Taaa... A nas dzisiaj obudziła wspaniała kupka na pół pleców. Po raz kolejny dziękuję bogu za ceratkę na materacu
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
u nas nie ma opcji zebym to ja się obudziła pierwsza Dziś pobudkę sierżant Ula zarządziła o 5.45 Poka zdjęcie co za oknem ![]() Ula czyta książeczkę, a matka się delektuje herbatą z sokiem malinowym i cytrynką Przeanalizowałam mój grafik. W pierwszym miesiącu mojej pracy na 21 dni roboczych mam 13 samodzielnych dyżurów ![]()
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię ci ups ![]() Cytat:
![]() o 6 obudził się na mleko i spał dalej ![]() cyknę przy okazji ale póki co w albumie Jan |
||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
hej co tam ja właśnie ululałam Gabrysie. żulika swojego. w nocy była marudna. nad ranem to już TŻta ganiałam do niej wstawał bo ja już nie miałam siły
jakie znacie sklepy internetowe z butami oprócz allegro? bo szuka butów a tak dokładnie glanów
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jakieś firmowe to wystarczy wejść na strone danej firmy, 90% ma swoje sklepy internetowe. Jak jekiekolwiek to np. eobuwie.pl, czasnabuty.pl Wpisz w wyszukiwarke "obuwie sklep internetowy" i pokaże ci sie masa wyników.
|
|
#3967 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Chyba się przejdę do ccc obczaić te buty ![]() Cytat:
A kiedyś stosowałam u syna Cytat:
![]() Witaj w klubie i zdrowiej! ![]() Cytat:
A moje dziecię właśnie się budzi z drzemki... Mam dziś do zrobienia przetwory z brzoskwiń i winogrona...
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3969 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze, zeby faktycznie nie mial problemow z krtania nie zycze tego Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kluska słodka ![]() ostaw nabiał moment schudniesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój syn chyba dojrzewa zbyt szybko ![]() ![]() Wpada rano do mojego wyrka, akurat karmiłam malutką Patrzy na moje piersi, pokazuje na nie palcem i mówi: Ooo balooony ! Żeby nie było, nikt tak na piersi moje nie mówi w domu
|
|||||||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ----- moja ulubiona koza http://www.youtube.com/watch?v=D3nUtgiP8Vs
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
już tak zrobiłam ... ceny są o mamuniu ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3973 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zdrzemnęłyśmy się
A jak wstawałyśmy z rana to cały czas ziewała, no żesz jakby tak nie mogła sobie pospać z rana te 2 godzinki dłużej niż się zrywać o 7. Z kupą na plecach ![]() A powiem Wam, że ostatnio ciągle mi się śnią różne rzeczy dziwne, w tym erotyczne W każdym razie jak już mi się śnią, to tak mocno, że nawet jak się przebudzę na siku czy żeby Ewę wziąć na cycka do siebie i zasypiam znowu to dalej mi się śni to samo. Teraz się zdrzemnęłam trochę ponad godzinę i aż mi łeb huczy od snu ![]() Cytat:
![]() Jesteś już duża, dasz radę Cytat:
![]() Jaki zawadiaka, jakby do jakiejś laski zarywał ![]() Cytat:
![]() A robisz takie zwykłe z cukrem czy jakimś żelfixem czy jakieś wypasione? Cytat:
![]() Cytat:
Powiedz to Dukanowi ![]() Mam taką koncepcję żywieniową - maślanka na śniadanie, na drugie kanapka, w razie głodu soki owocowe albo jakaś sałatka. I obiadokolacja z tżtem wieczorkiem. No i od jakiegoś czasu nie piję już mleka krowiego ale jak widać przeholowałam ze słodyczami Bo w ogóle zmieniłam teraz system żywienia Ewci też - żebyśmy przyzwyczajali się do wspólnych posiłków to po kaszce koło 10-11 jest butla w porze obiadowej a obiad z nami jak tż wraca do domu. Za to teraz pozostaje problem owocków, to co wtrynię do kaszki to mało dość ![]() Może podpatrzył jak tatuś się z mamusią bawił ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
zebys wiedzziala
Cytat:
![]() nie pij soków, wybierz świeży owoc jedz częściej, pij dużo zaczęłam pić na problemy z przemianą materii sok 100% z żurawiny z natura styl to nie jest taki kartonowy i pomogło---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- może ktoraś chce racuszki z gruszkami i bananami ![]() bo mam nadmiar ![]() Dzika TZ jest, że tak powiem niebalonowy ![]() woli inne zabawy ![]() ![]() takze Tomi nie widzial, tv tez nie ogladamy |
|
|
|
|
#3975 |
|
Rozeznanie
|
Z brzoskwiń planuję dżem z konfiturex gellwe, a z winogrona sok. Z malin zrobiłam dżem z "fix i masz dżem" winiary i wyszedł pyszny.
|
#3976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Panna zaczęła raczkować
Rano jeczcze się czołgała a jak wóciłyśmy ze spaceru i ot tak ruszyła na czworaka do zabawek Tylko jak z dywanu schodzi to szoruje dupcią w takim półsiadzie
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to teraz Wam juz chyba odpuszcza rehabilitacje
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie jutro się okaże że mogłaby to robić lepiej
![]() Ale liczę że chodzenie na ćwiczenia nam odpuszcza (ewentualnie kontrolnie z raz na 2-3 tygodnie bo ja i tak w domu z nią nie ćwiczyłam i nie zmuszałam), a wizytę u neurologa w ośrodku ma mieć w listopadzie, może już ostatnią.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-25 o 12:38 |
|
|
|
#3980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ewka obudzona, spała 2h. Matka myślała, że dziecko głodne, bo jadła cycka przed 7 sporo. Sadzam dziecko, daję kaszkę i co? Bawimy się w Jana. Dziub w ciup i nie. Potem sobie trochę pogmerała z misce i tyle
![]() Cytat:
![]() Nie mogę pić dużo bo wtedy to już w ogóle na spacery nie będziemy chodzić. Mam pęcherz jak orzeszek ![]() Dostałam od brata na urodziny jakąś wypaśną zieloną herbatę, która ponoć też działa ładnie na przemianę materii (no na mojego brata działa ) więc czekam na spektakularne efekty ![]() Zguglam se tą żurawinkę Ja bym była chętna ale się odchudzam To Tomi w takim razie prawdziwy samiec, sam z siebie wie o co kaman ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki
domek z fotki niestety nie moj ale jest tu kilka takich perelek Ja mam za to duzy ogrod Zjadlam 2 kanapki z glowka czosnku zabijam oddechem![]() Jaka cudna Ewa Tai super domek kartonowy dla Jana kiedy mu obnizacie lozeczko?wejdzie na zwinieta koldre i jak kozka bedzie hyc ![]() Sanetka gratki dla cory
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
moja synowa
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaintrygowałaś mnie ![]() Cytat:
![]() ja tak w mowie mam, nie umiem się wypowiadac juz Wczoraj testowałam u Uli takie prawie-BLW. Czyli na talerzyku miała łososia ze szpinakiem i tym ją karmiłam ja, a w łapke dostała ugotowaną na parze marchewkę. I wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, ze ją pchała do buzi całą. Tzn. odgryzała kawałek i zamiast go połknąć to odgryzała kolejny i tak w kółko. Aż jej zaczęło to z buzi wypadać bo sie nie miesciło A w ogóle od jakiegoś czasu nie rozdrabniam jej w ogóle jedzenia, woli kawałki. Ewentualnie mięso kroję na drobniejsze, albo rozgniatam widelcem na talerzyku.
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
umieram na bol zeba i nie moge znalezc zadnego wolnego dentysty w okolicy nie wiem co mam robic ![]() Czarus na szczescie teraz spi |
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
A Ewcia wymiata!!
kaszkowy grzebolog ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
nie wiedziałam o tym. Ula często chlebek dostaje do ręki, jakaś tam tekstura jest, więc podstawy ma.A powiedz mi coś bo się tak zastanawiałam nad tym ostatnio... a w jakiej formie dajesz Frankowi rybę
|
|
#3987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem albo blenduję, dodaję jajko, mąkę i robię pulpeciki które gotuję (te, które Franek szamał jak byłyście u nas) albo po prostu daję mu kawałki fileta sprawdzone palcem czy nie ma ości na tackę od krzesełka i on sobie je zbiera i pakuje do buzi. No albo zrzuca ![]() Daję mu tylko łososia, nie próbowałam innej ryby jeszcze. Nie wiem w zasadzie co się nadaje poza łosiem ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
albo w okolicznych miastach? Albo pogotowie dentystyczne w ostateczności?
|
||
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiałam się czy taką paciapę mu dajesz czy jakoś to przetwarzasz.. Ja Uli kupuje łososia, raz kupiłam dorsza. Generalnie mają to być ryby morskie. I najlepiej świeże. Zawsze biorę świeże dzwonko albo fileta, porcjuję i mrożę
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
uff, udalo mi sie zapisac na jutro po poludniu w sasiednim miescie
![]() Dzika czy pisalam juz kiedys, ze uwielbiam patrzec na Ewcie? |
|
|
|
#3990 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe. zna się chłopak Cytat:
teraz mi się przypomniało że sąsiadki synek ma koło buźki jakieś krostki polecono jej by odstawiła żółtko (może za dużo białka dziecko ma) i przeszło Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę znajomy pałąk w tle ![]() Cytat:
pierwszy raz rano sam stanął także mąż wróci z pracy to obniżymy Cytat:
byliśmy na spacerze ale tylko 2h bo pogoda taka sobie
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Zapiszemy się na jutro.

u nas nie ma opcji zebym to ja się obudziła pierwsza 

A kiedyś stosowałam u syna 

i zdrowiej! 

Klaudia 16.10.2009