Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 10:40   #2581
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
I pytanie, który wam się podoba, bo jeszcze nie zdecydowaliśmy, TŻ zachwyca się szarym ze względu na cenę , mi się widzi ten biały albo brązowy, ale chce najpierw zobaczyć na żywo:

1) http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop...IGE__SET__LUCA

2)http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop...GE__SET__BORIS

3)

http://www.dreambaby.be/ecom/nl/shop...IGE__SET__LOFT
1 i 3 mi się podoba
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:41   #2582
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

ryba wiem, że to trudne ale staraj się olewać i zaciskać zęby na super rodzinkę a jak nie dasz rady to zawsze mała cięta riposta nie zaszkodzi

De ale ten Twój synuś biedaczek tak leży chory... zdrówka dla niego!

coralady super ciuszki!

Domii znowu mnie rozczuliłaś swoim postem o Jaśku

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:41   #2583
nemosek
Zakorzenienie

Hejka

Ale dzisiaj piękne słoneczko

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
My kupiliśmy bez pojemnika, mamy osobną sypialnię, więc i tak nie ścielimy łóżka.Mamy ładną narzutę i zaścielamy.
No mi właśnie się bardziej podobają te bez.
Też nie zamierzam ścielić łóżka tylko narzutę i hop gotowe.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:41   #2584
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wg mnie to masz nawet za dużo Ja mam mniej zdecydowanie
Tak mi się wydaje...

Muszę się pochwalić, że podpisałam umowę na sesję noworodkową Martwiłam się, że tyle kasy to będzie kosztowało a teraz wchodze na stronę a tam mega promocja do końca wcześnia! Z 699 zł na 250 zł! No to zaklepałam i mogę spać spokojnie
Jakby ktoś był z zagłębia to polecam, Pani ma studio w Sosnowcu.
Ale ekstra szkoda ze tak daleko ode mnie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:42   #2585
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Super zakupki alecoś w gratisie ewidentnie Ci się należy

No i się falowanie wyjaśniło...przed chwilą położna wymacała, że mała leży sobie poprzecznie a od 2 tygodni cały czas była główką w dole...

Taa a jak trzeba pobrać to nie leci

Ooo to ciekawe ile Ci zostało... żeby Christianek posiedział jak najdłużej w środku
Bidulek niech gorączka szybko spada

Ehh.. neverendnig story z tą rodziną trzeba ich olać - szkoda nerwów

Ja teżnie ścielę a w pojemnikach trzymałąm pościele i kołdry na zmianę

No to wielkie mu się należą - masz prawdziwy skarb w domu

No i przez Ciebie zgłodniałam... zapcham się czymś z szafki

Widziałam to - głupota

Dobrej nocki mamusie i brzusie

za jutrzejsze wizyty!!
Przekręciła się ,a to spryciula

No właśnie zawsze można coś włożyć
Tylko żeby jeszcze znaleźć tanie i ładne łózko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 10:42   #2586
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
1 i 3 mi się podoba
1

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:43   #2587
Kabriela
Zadomowienie

Taszanta 1 i 3, wolę 1, bo ja nie lubię białych mebelków, zupełnie do mnie nie przemawiają. Ale to Ty musisz zobaczyć który kolor najlepiej Ci pasuje do pokoju.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:44   #2588
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
O dzięki zarejestrowałam się przed chwilą, i już maila dostałam że prezent wysłany trochę chyba przesadzili

U mnie w miarę ok, a wczoraj udało nam się dogadać odnośnie
wyprawki, bo mieliśmy z tym problem i bardzo się cieszę

Nie mamy jeszcze łożeczka, a ja wymyśliłam że zamiast kupować samo łóżeczko lepiej kupić cały zestaw- z szafką na przewijak i szafą, no ale ceny masakryczne, więc wymyśliłam żeby kupić używane, na co TŻ nie chciał się zgodzić bo on jest fanem Ikei no i kilka dni zajęło mi przekonywanie go żeby było po mojemu, wczoraj wstępnie się zgodził, no ale jest inny problem- musimy zrobić listę prezentów, tutaj to jest oczywiste. No ale taką listę robi się dla takiego sklepu- coś w rodzaju naszego Smyka- a więc rzeczy firmowe, z dużą marżą, które można kupić w innych miejscach taniej nowe, nie mówiąc o cenach używanych.

A my już pokupowaliśmy dużo rzeczy używanych, a w tym sklepie takie ceny, że przewijak wychodzi drożej niż wózek Mutsy trzy w jednym który kupiliśmy używany . No więc był problem co w ogóle na tą listę dać, no i ja wczoraj dostałam olśnienia, że dostajemy jeszcze dodatkowy bon z kasy chorych do tego sklepu w związku z urodzeniem dziecka, i jak damy na tą listę tylko komplet mebelków, a nie żadne kosze na brudne pampersy za 30 euro itp. to wyjdzie nam taki komplecik za darmo lub za jakąś symboliczną dopłatą. No i TŻ pomysł zaakceptował

I pytanie, który wam się podoba, bo jeszcze nie zdecydowaliśmy, TŻ zachwyca się szarym ze względu na cenę , mi się widzi ten biały albo brązowy, ale chce najpierw zobaczyć na żywo:

3)

Zdecydowanie biały albo brązowy..ja to chyba bym była bardziej za brązowym bardzo ladny jest jego odcień.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:44   #2589
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
bardzo niecenzuralnie?
Troszeczkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 10:45   #2590
Kabriela
Zadomowienie

Uciekam na miasto. Wpadnę później....trzymajcie się brzuchatki i mamusie z maleństwami.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:47   #2591
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przekręciła się ,a to spryciula

No właśnie zawsze można coś włożyć
Tylko żeby jeszcze znaleźć tanie i ładne łózko
No dokładnie to jest też plus. Ale u nas taka "przyjemność" kosztowała dodatkowe 500 zł Więc zrezygnowaliśmy. Na takie rzeczy mamy szafę zabudowaną na korytarzu. Kołdry i poduszki zapakowałam w folie i leżakuje w szafie. Ale dla dziecka to na pewno wzięłabym łożko z szufladą.
Stary 2013-09-25, 10:49   #2592
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
O dzięki zarejestrowałam się przed chwilą, i już maila dostałam że prezent wysłany trochę chyba przesadzili

Nie mamy jeszcze łożeczka, a ja wymyśliłam że zamiast kupować samo łóżeczko lepiej kupić cały zestaw- z szafką na przewijak i szafą, no ale ceny masakryczne, więc wymyśliłam żeby kupić używane, na co TŻ nie chciał się zgodzić bo on jest fanem Ikei no i kilka dni zajęło mi przekonywanie go żeby było po mojemu, wczoraj wstępnie się zgodził, no ale jest inny problem- musimy zrobić listę prezentów, tutaj to jest oczywiste. No ale taką listę robi się dla takiego sklepu- coś w rodzaju naszego Smyka- a więc rzeczy firmowe, z dużą marżą, które można kupić w innych miejscach taniej nowe, nie mówiąc o cenach używanych.

A my już pokupowaliśmy dużo rzeczy używanych, a w tym sklepie takie ceny, że przewijak wychodzi drożej niż wózek Mutsy trzy w jednym który kupiliśmy używany . No więc był problem co w ogóle na tą listę dać, no i ja wczoraj dostałam olśnienia, że dostajemy jeszcze dodatkowy bon z kasy chorych do tego sklepu w związku z urodzeniem dziecka, i jak damy na tą listę tylko komplet mebelków, a nie żadne kosze na brudne pampersy za 30 euro itp. to wyjdzie nam taki komplecik za darmo lub za jakąś symboliczną dopłatą. No i TŻ pomysł zaakceptował

3)

Mnie się najbardziej podoba numerek 2. Zwróc też uwagę na łóżeczka, czy mają opuszczany bok/zdejmowane szczebelki/ kilka poziomów wysokości. No i widzę, że niezły rozrzut cenowy jest pomiędzy nimi. Generalnie wszystkie są bardzo ladne, ale jestem za brązowymi!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:51   #2593
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

3)

2 albo 3. na pewno nie 1 zupełnie mi sie nie podoba. Decyzja należy do Was ;D
Stary 2013-09-25, 10:56   #2594
De28
Wtajemniczenie

Lozeczko nr 2 albo 3.
Daniel wstal o 10 (bomba!) bez goraczki za to zwraca. Ale to pewnie od kataru bo ma gesty. ehh

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:59   #2595
Kociak85
Zadomowienie

Taszanta, szary bardzo fajny - taki oryginalny. Ale ja jestem jednak fanką białych mebelków, więc jak dla mnie biały wygląda.
kyte, najlepiej porozmawiaj ze swoim mężem kiedyś na spokojnie jeszcze przed pojawieniem się dziecka, jak on to widzi - tzn jak widzi swoją rolę w życiu własnej rodziny i w życiu rodziców swoich. To nie jest prosta sprawa, ale nie może być tak, że zawsze od Was będzie ważniejsze coś innego, bo się będziecie cały czas kłócić. Może tu potrzebna jest rozmowa poważna z jego rodzicami i wytłumaczenie też im, bez obrażania się, że on ma teraz już swoją rodzinę i to ona jest dla niego najważniejsza.

Mi ostatnio miło się zrobiło, jak z mężem rozmawialiśmy o rozwodach. Bo jego kolega się rozwodzi i tak zeszliśmy na ten temat i mąż mi powiedział, że ja jestem jego pierwszą i ostatnią żoną. Stwierdził, że on sobie nie wyobraża, żebym była w stanie zrobić coś takiego, żeby chciał mnie zostawić, bo ja jestem niezdolna do zrobienia złych rzeczy. I takie tam. Fakt, że my też się kłócimy,szczególnie teraz w okresie ciąży... ale mamy dla siebie dużo tolerancji. No i nie zapominamy o rozmowie. Najczęściej kłótnie wychodzą wtedy kiedy czas nam ucieka i nie mamy czasu na zwyczajną rozmowę...
Stary 2013-09-25, 11:01   #2596
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Pracuje u swoich rodziców, na firmie. Swoją firmę też prowadzi. Z tym że rodzice są kompletnie uzależnieni od mojego TŻta..musi rano wstać pomóc wszystko uruchomić, pilnować wyłączyć..Od 4 lat nie byliśmy nawet na weekend nigdzie bo firma..bo rodzice. Wyjechaliśmy na jeden dzień w związku z naszą rocznicą i już były pretensje. Nie wspomne o tym że nie mieliśmy miesiąca miodowego bo po ślubie od razu trzeba było iść na firme... Nie wiem jak to będzie po urodzeniu dziecka.Coraz bardziej jestem negatywnie do tego nastawiona. Tym bardziej że ojciec TŻta nigdy dziećmi się nie zajmował, on tego nie zrozumie że mąż ma też obowiązki w domu, nie tylko praca.Czuję w kościach że będą między nami konflikty
nawet nie wiem co Ci powiedziec,bo co zrobic,nie powiesz,ze TZ ma rzucic to wszystko,bo tez mu przeciez latwo nie bedzie olac rodzicow,firme itd.ale rozumiem Twoje zdenerwowanie...u mnie bylo dosc podobnie,bo to ja pracuje w firmie rodzinnej,i chcialam jak najdluzej pracowac-bo raz dobrze sie czulam,a dwa chcialam jednak odciazyc rodzicow ile sie da...ale moj Tz ciagle krecil nosem,ze powinnam juz w domu,ze to niezdrowo,niebezpiecznie itp. (nie mowie nic,ze zajecia domowe-pranie,sprzatanie,gotowan ie-wcale lzejsze nie sa-ale to faceci juz inaczej widza)

nie martw sie tylko na zapas,nie nakrecaj, jakos bedziecie musieli wszystko sobie poukladac i pogodzic

Taszanta- ja tez jestem za 2 lub 3-patrzac tak tylko wizualnie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:02   #2597
nemosek
Zakorzenienie

Taszanta 2 śliczne brązowe

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 11:03   #2598
anulka2205
Wtajemniczenie

Łózeczko 1 śliczne

De wymęczy Was jak nie urok ...

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Kurde, widzę, że u Was pogoda jakaś lepsiejsza. U mnie zimno i mgła. A miało już być ładnie!

Na warsztatach u nas położna też tak mówiła. Ale ja zamierzam kąpać codziennie. Chcę wypracować taki rytuał, że wieczorem jest KĄPIEL, po kąpieli jest jedzenie i NOC, czyli taka pora dnia kiedy się ŚPI. Mam nadzieję, że córka to załapie

Body z krótkim rękawem, na to śpioszki, kaftanik i ciepły kombinezon. Nie będę przegrzewać, bo to i tak tylko wyjście ze szpitala do auta i potem z auta do domu.

Antibia, rozumiem Twoją frustrację. Miałam też taki kryzys. Ale raz powiedziałam mężowi, że jak nie wymyśli obiadów na cały tydzień, to obiadów nie będzie. Później z nim po prostu porozmawiałam. Mówiłam, że czuję się jak kura domowa, która siedzi w domu i ma wszystko ogarnąć, a on przyjdzie na gotowe. Pomogło. Myślę, że tu tylko rozmowa może pomóc.

domi, zazdroszczę takiego dziecka – toż to czyste złoto tak spać w nocy. No cudo!

coralady , właśnie chciałam pisać, że brakuje mi na tych zdjęciach jakiejś ciepłej czapki.

De,
jaki biedny ten Twój Daniel. Od razu mi się przypomina mój siostrzeniec – też ostatnio go coś rozłożyło i wyglądał podobnie. Oby szybko wracał do zdrowia!

aaby,
nie daj się chorobie! Niech mąż powie, że żona w ciąży i ma wysoką gorączkę i żeby gdzieś Cię tam wcisnęli.

heh, no niechby załapała jednak

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:09   #2599
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
A ja dziś od 6 na nogach, bo Synio postanowił wstać i nas obudził śpiewając "Panie Janie"
Ale dziś zimnica. Nigdzie się dziś nie ruszam z domu.
Zdecydowałam, że nie puszcze Synka do końca tyg. do przedszkola, bo nadal ma lekki katar. Co prawda taki, że słychać w zatokach i jak wysmarka to nic nie ma ale wolę go potrzymać i doleczyć do końca.
Ale fajnie tak z rana usłyszeć dziecięcy śpiewający głosik

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A to moje ciuszki dla synka rozmiar 56-62,chyba starczy no,nie?Jeszcze koleżanka chce mi dać coś po synku,ale podziękowałam
Śliczne,niezła kolekcja
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Corallady-sliczne Ja mam wiecej takich pizamowych. Spodenki typu jeansy czy ogrodniczki zaczyna sie u mnie od 68.

U mnie zaczynaja sie bole krzyzowe.Niezle. Chyba moje podejrzenie, ze do 38 tygodnia sie rozpakuje se sprawdzi. Z Danielem tez mialam krzyzowe juz 5 tygodni przed porodem.

Zaraz usune, chcialam wam tylko pokazac mojego malego z wczoraj wieczor. A dodam, ze on normalnie to wulkan energii i wiecznie w biegu.
Ale osłabiony
Widać że chory.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Rozłożyło mnie na maxa
W nocy miałam taki kaszel, że spałam łącznie może z 1,5h. Myślałam, że płuca wypluję. W dodatku prawie straciłam głos. Chcę po południu podjechać do lekarza, co by mnie osłuchał, czy to nie oskrzela/płuca. Na leki nie liczę, z resztą trochę mam obawy, by brać cokolwiek, no ale niech sprawdzi, czy to coś poważnego...
Ale oczywiście jak mąż w końcu dodzwonił się do przychodni, to już nie rejestrują - lista pełna Ma podjechać po pracy i zapytać lekarkę, czy mnie przyjmie. I na co ja te wielkie składki co m-c płacę?! A kolejka pewnie pełna emerytów, co to idą do lekarza bo nudzi im się w domu Wybaczcie, ale akurat w tym wypadku mnie trzepie, bo ludzie naprawdę chorzy nie mogą się dostać na wizytę

Na razie leżę, pocę się jak szczur, żrę czosnek, maliny, miód... Zaraz chyba zrobię sobie syrop z cebuli.
Lekarz może Ci przepisać jakiś bezpieczny lek.
Jeśli masz zapalenie oskrzeli tfu tfu to raczej nie wyleczysz tego domowymi sposobami.
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej laski..ja jestem od rana zla i smutna wczoraj na wieczor poklocilam sie z mezem..dopada mnie jakas deprecha i ogolnie zle samopoczucie....

mam wrazenie ze nie moge odpoczac ciagle mi malo,a w dodatku ciagle musze prosic meza :wez uspokuj lene,wez sie nia zajmij wez to ,wez tamto,ciagle musze przypominac ze jestem w 8 miesiacu ciazy i wczoraj to samo....nie dosc ze tak jest to jeszcze musze to mu podac,tamto,moj maz mega dobry spokojny czlowiek ale mnie to wnerwia ze se sam nie przyniesie..np wczoraj jedlismy sliwki ,bylo ciemno chodzilo tylko tv ja obieralam pestki i sprawdzalam telefonem czy nie sa robaczywe to on mi jeszcze kaze podswietlac nie dosc ze ja glodna spragniona ledwo sobie podswietle a on lezy i mnie wnerwia wiem glupi przyklad,ale jak wstalam rzucilam w niego sliwkami to sie szkonczylo,bo jeszcze mi powiedzial: a co szkoda ci?no no zostaw se na jutro..poczulam sie jak wyjadacz zarcia w domu,co ja zrobie ze ciagle bym jadla i to smakolyki ,mowie do niego ty se nos to dziecko,ty sobie tyj potem ty to zrzucaj a i jeszcze urodz!!!! i sie poplakalam ...stwierdzil ze jestem psychiczna i dzis jak wroci z pracy robie protest ,nie jem przy nim zeby mnie jeszcze prosil !i nie odzywam,az przeprosi....

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

colorady fajne ciuchy i to ty masz wezwanie bo w sumie po corci raczej wszystko rozowe! dobrze ze masz od kogo dostac bo ja jakbym miala miec syna to chyba wszystko bym kupic musiala

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
De dla Małego zdówka, a co za tym idzie- Tobie odpoczynku

Aaby zdrówka i żeby się do lekarza udało dostać

Kasiula kciuki za ciśnienie

Kłopotów z tż współczuję, tez ostatnio nam się nazbierało, ale zamiast się drzeć albo prosi, odsunęłam się mocno i zajęłam sama sobą, po jakimśczasie jak zauważył, że coś nie gra, ale tak konkretnie, nie ża o jakiś chwilowy foch, to chyba powyciągał wnioski, bo powoli zmieniał różne rzeczy które mi nie pasowały, jak już prawie było ok, a on chyba nie miał pomysłów co dalej, to sprowokował rozmowę, wyrzuciłam z siebie resztę, ale tak na spokojnie i póki co- miód-malina

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Mam DOKLADNIE tak samo. Rozumiem i wspolczuje z calego serca tez nie potrfie sobie z tym radzic.. ile bylo rozmow, prosb, klotni.. nic nie dziala. I jak mu powiem, ze czuje sie sama z tym wszystkim to tylko slysze, ze "on pracuje, jest zmeczony i chce miec czas dla siebie,a ja mam za duzo energii bo CALY DZIEN NIC NIE ROBIE i bez niego sobie nie dam rady".. tak wiec nie rozmawiam z nim od poniedzialku. Juz mam tego po dzurki w nosie. Zostawie go, to bedzie mial swoje pieniadze i czas i imprezy. Nieodpowiedzialny gowniarz.

Tak w ogole to witam nastroj, jak same widzicie, beznadziejny. Samopoczucie tez nienajlepsze.
Katastrofa

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Wg mnie to masz nawet za dużo Ja mam mniej zdecydowanie
Tak mi się wydaje...

Muszę się pochwalić, że podpisałam umowę na sesję noworodkową Martwiłam się, że tyle kasy to będzie kosztowało a teraz wchodze na stronę a tam mega promocja do końca wcześnia! Z 699 zł na 250 zł! No to zaklepałam i mogę spać spokojnie
Jakby ktoś był z zagłębia to polecam, Pani ma studio w Sosnowcu.
O prawdziwa okazja
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jak to nic nie robisz? a pranie, sprzątanie, gotowanie?
ja też czasami nie posprzątam bo nie mam chęci czy mnie coś boli to mi TŻ nie mówi że nic nie robię bo wie że czasami mi ciężko,a le też ma czasem jazdy bo ostatnio jak mu powiedziałam że mógłby mi pomóc sprzątać to ten wyjechał z tekstem że skoro on ma mi pomagać sprzatać to powinnam ja mu pomóc wycinać rowki na rurki a ostatnio wczoraj czy przedwczoraj powiedział zebym zamknęła drzwi bo się jakiejś pylicy nabawię i kazał mi iśc do mamy..
czasami go tak nie rozumiem że szok
Ojojoj

Cytat:
No dokładnie to jest też plus. Ale u nas taka "przyjemność" kosztowała dodatkowe 500 zł Więc zrezygnowaliśmy. Na takie rzeczy mamy szafę zabudowaną na korytarzu. Kołdry i poduszki zapakowałam w folie i leżakuje w szafie. Ale dla dziecka to na pewno wzięłabym łożko z szufladą.
I chyba zrobię tak samo.Mamy dużą przesuwna szafę więc tam poupycham.
Nie będę za łózko 2 tys płacić
Pomogłaś mi podjąć decyzję

a dla malucha jak najbardziej łóżeczko z szufladą chcę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 11:11   #2600
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a wczoraj na SR pokaz porodu na fantomie,maz w koncu byl zainteresowany wykladem ale fantom raczej przypominal pudlo z dziura niz kobiece cialo
dobrego dnia
Nie no Wy to macie te szkoły z prawdziwego zdarzenia. Moja kosztowała prawie 400 zł (ja na szczęście tyle nie płaciłam), ale nie była warta nawet stówki. Szkoda, bo mąż chętnie chodził i sądziłam, że coś ciekawego mu pokażą.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wczoraj kąpaliśmy młodego po raz pierwszy bo przedwczoraj stwierdziliśmy że sobie odpuścimy ten pierwszy dzień. Wydawało mi się że będzie jeden krzyk a on usnął w wodzie
Na tych warsztatach, o których wczoraj pisałam, położna mówiła, że większość dzieci bardzo lubi kąpiele i właśnie uspokaja się w ich czasie. Tylko trzeba to robić umiejętnie i bez nerwów, które dziecko wyczuwa.
Także Domi kolejna rzecz zaliczona na 5

Cytat:
A to moje ciuszki dla synka rozmiar 56-62,chyba starczy no,nie?Jeszcze koleżanka chce mi dać coś po synku,ale podziękowałam
Superowe te ciuszki. Uwielbiam takie ogrodniczki, niestety na takiego malucha nie mam. Moje zaczynają się od rozmiaru 68 chyba. Kombinezonik biały mamy taki sam. Ogólnie parę rzeczy widzę takich samych. Będą nasze Filipki podobnie ubrane

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Zaraz usune, chcialam wam tylko pokazac mojego malego z wczoraj wieczor. A dodam, ze on normalnie to wulkan energii i wiecznie w biegu.
Biedaczek, widać gołym okiem, że chory. Tak by się go chciało utulić bidulka słodkiego

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT="Arial Narrow"]Rozłożyło mnie na maxa
W nocy miałam taki kaszel, że spałam łącznie może z 1,5h. Myślałam, że płuca wypluję. W dodatku prawie straciłam głos. Chcę po południu podjechać do lekarza, co by mnie osłuchał, czy to nie oskrzela/płuca. Na leki nie liczę, z resztą trochę mam obawy, by brać cokolwiek, no ale niech sprawdzi, czy to coś poważnego...
Zaczyna się sezon jesienny. Ja zawsze choruje w tym czasie, więc tylko czekam, aż i mnie dorwie. Współczuję i mam nadzieję, że jednak dostaniesz się do lekarza.

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
mam wrazenie ze nie moge odpoczac ciagle mi malo,a w dodatku ciagle musze prosic meza :wez uspokuj lene,wez sie nia zajmij wez to ,wez tamto,ciagle musze przypominac ze jestem w 8 miesiacu ciazy i wczoraj to samo....nie dosc ze tak jest to jeszcze musze to mu podac,tamto,moj maz mega dobry spokojny czlowiek ale mnie to wnerwia ze se sam nie przyniesie..np wczoraj jedlismy sliwki ,bylo ciemno chodzilo tylko tv ja obieralam pestki i sprawdzalam telefonem czy nie sa robaczywe to on mi jeszcze kaze podswietlac nie dosc ze ja glodna spragniona ledwo sobie podswietle a on lezy i mnie wnerwia wiem glupi przyklad,ale jak wstalam rzucilam w niego sliwkami to sie szkonczylo,bo jeszcze mi powiedzial: a co szkoda ci?no no zostaw se na jutro..poczulam sie jak wyjadacz zarcia w domu,co ja zrobie ze ciagle bym jadla i to smakolyki ,mowie do niego ty se nos to dziecko,ty sobie tyj potem ty to zrzucaj a i jeszcze urodz!!!! i sie poplakalam ...stwierdzil ze jestem psychiczna i dzis jak wroci z pracy robie protest ,nie jem przy nim zeby mnie jeszcze prosil !i nie odzywam,az przeprosi...
U mnie podobnie. Mąż mega dobry i spokojny człowiek, ale też raczej mało domyślny. Z czasem nauczyłam się mówić do niego, tak żeby rozumiał. A takie problemiki śmieszne są u nas na porządku dziennym. No cóż ich niedomyślność połączona z naszymi hormonami daje efekty
Oby szybko Cię przeprosił, tylko czy domyśli się żeby to zrobić?

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak pytam bo ja kupiłam rogala ze styropianowymi kulkami i też mi było go ciężko ułożyć, za bardzo był wypchany:/ I jak po jednej nocy obudziliśmy się mąż przytulony do rogala a ja jak najdalej od niego to go rozprułam(nie męża), odsypałam trochę kuleczek, zaszyłam na nowo i teraz dużo lepiej A kuleczki schowałam, bo ktoś mi mówił, że po jakimś czasie się wyrabiają, najwyżej dosypię
No ja po pierwszej nocy z moim styropianowym kochankiem Po paru godzinach wylądował na ziemi. Jeszcze zrobię parę podejść do niego, a później wykorzystam Twój pomysł, bo właśnie mój taki jakiś sztywny się wydaje.

Cytat:
Fajne zakupy ale sprzedawca do d**. Też bym się wkurzyła! I to jak! Znajoma ma taką poduchę ze styropianem i też nie jest z niej zadowolona, kiedyś o tym pisałam jak ktoś pytał. Świetny stoliczek! Coś czuję, że masz ładne wnętrza Może jeszcze uchylisz rąbka tajemnicy i pokażesz salon albo coś innego fajnego
A dziękuję. Stoliczek kupiłam jeszcze za czasów, kiedy nie w głowie było mi oszczędzanie. Teraz boli mnie głowa na samą myśl o jego cenie Z urządzaniem mieszkania szalałam i oddawałam się temu całkowicie dopóki nie zaszłam w ciążę. Jeszcze mi zostało parę rzeczy do zrobienia, ale jakoś chęci i funduszy brak Po za tym cała moja energia przeszła na szykowanie się do macierzyństwa. Wieczorkiem jak odprawie męża do pracy, to może uchylę rąbka moich wnętrz

Dobra czas chyba zebrać się z łóżka Tylko jeszcze Wam napisze, że pogoda u mnie dziś cudowna. Zrobię pranie i wyciągam męża i psa na spacer.
Dzwonił facet od łóżeczka. Przeprosił za braki, oczywiście doślą. Nawet chciał od razu wysyłać, ale powiedziałam, żeby już razem z łóżeczkiem to wysłał. Dołoży gratis i będzie dobrze. Ogólnie bardzo miły z niego człowiek, więc lepiej wychodzi mi mailowanie z nim, niż rozmowa telefoniczna, przy której nie potrafię być już taka zła No nic zobaczymy jak dalej będzie wyglądać nasza współpraca.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:13   #2601
ktosiula
Wtajemniczenie

Ładne dzieciowe rzeczy są w Tchibo, szczególnie pościel mnie powaliła na kolana, ale już mam 2 komplety więc sobie nie kupię

http://www.tchibo.pl/zima-moda-dziec...400020806.html

No i dla fanek sówek jakieś lampiony sówkowe są :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:19   #2602
Anoula
Zakorzenienie

Witam się i znikam, jadę dzisiaj do dziekanatu znowu a tak mi się nie chce :x

Ale dziś początek 30 tygodnia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:20   #2603
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ale Ci się trafiło. Zazdroszczę, a zdjęcia mają super.

Taszanta dla mnie zdecydowanie 2

Dobra teraz to już naprawdę uciekam. Zajrzę jak zwykle wieczorkiem.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:22   #2604
nemosek
Zakorzenienie

Nie zacytowało mi..

Antibia
Ale się Wam uzbierało,tykająca bomba normalnie.Przykre to jak słyszy sie takie rzeczy.Spróbujcie znaleźć w tym wszystkim trochę czasu tylko dla WAS,wyjść gdzieś razem bo w końcu tak się zapętlicie że wtedy to już wyjścia nie będzie.

Kyte
Twój mąż ma masę obowiązków,ale chyba nie rozumie jednej podstawowej rzeczy że to Wy jesteście jego rodziną i to dla Ciebie powinien byc na każe zawołanie.Cierpi na tym Wasze szczęście bo na nic czasu nie macie.Tak się chyba nie da cały czas
Praca pracą ale pewne rzeczy trzeba kiedyś przewartościować

Też ostatnio mamy ciężki okres w życiu,zresztą ostatnie 3 lata były jednym słowem przepieprzone.
Teraz znowu przeprowadzka,brak czasu,nerwy.To trzeba załatwić,tamto.Czasem brak ochoty na wszystko.
Nie da się uniknąć nieporozumień no nie da
Czasem sie wydrę i jest mi lepiej i tż to rozumie ,przychodzi jak mi już przejdzie i wtedy się śmiejemy.Ot nagła zmiana nastroju

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-25, 11:41   #2605
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ktosiula, piękna ta pościel szkoda ze kasy nie mam bo bym wzięła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:45   #2606
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Też by mnie kusiło żeby podkręcić

Dzień dobry
Moje dziecko się wycwaniło i nakarmiłam go, włożyłam do łóżeczka a on w płacz... musiałam go chwilę na rękach potrzymać, tą małą słodką rączką podotykał mojego ciała i poszedł spać na dobre Potrzebował mojej bliskości najwidoczniej, choć ciągle jestem obok

Wczoraj kąpaliśmy młodego po raz pierwszy bo przedwczoraj stwierdziliśmy że sobie odpuścimy ten pierwszy dzień. Wydawało mi się że będzie jeden krzyk a on usnął w wodzie

Dziś w nocy wstawałam tylko 2 razy po 1 i po 4
Jednak moje dziecko daje się czasem wyspać mamusi
Anioł a nie dziecko

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Melduje się, że żyje. Przepraszam, ze nie cytuje, ale ja naprawdę nie mam cierpliwości do czytania 20 stron wstecz A na bieżąco to rzadko jestem, bo rzadko jestem na kompie. Jak mąż w pracy jest to zawsze coś znajdę sobie do roboty w domu, a jak wraca to już siedzimy razem i nawet kompa nie otwieram

U nas wszystko w porządku. Kręgosłup boli, zwłaszcza wieczorem, w okolicach lędźwi, a w nocy to z kolei ból bioder :/ ale da się przeżyć.

W sobotę usg genetyczne - mam cichą nadzieję, że zobaczę Małą w całej okazałości Codziennie szaleje w brzuchu, więc oby się nie wypięła na mamusię

Wczoraj zmienialiśmy taryfę prądową oby się okazało, że to był dobry pomysł Mamy teraz taryfę szczytową i pozaszczytową Przy dziecku to wierzę, że wiele zaoszczędzimy, a zwłaszcza na praniu Jeszcze muszę męża namówić na zmianę gazu, bo u nas na gaz to jest i kuchenka, piec na wodę i ogrzewanie, a grzać to też będziemy dużo jak Mała się urodzi

Myślę czy się na lumpka dziś nie wybrać Nie mam siły siedzieć pół dnia w domu

Domi - cieszę się strasznie, że z Jasiem wszystko w porządku

De - życzę zdrówka dla synka - ładny chłopczyk

Coralady - śliczne ubranka
Tylko czasem nie wybieraj się do Szwajcara, niestety nie wiem z jakich przyczyn ale jakiś miesiąc temu go zlikwidowali a to był najlepszy lumpek jak dla mnie w Krakowie, Biga i Roban mogą się głęboko schować

Cytat:

Powodzenia, ja ostatnio też miałam wizytę w dziekanacie.

Ja już po wycieczce do laboratorium, o dziwo dzisiaj nie było zupełnie problemu z pobraniem krwi, byłam dzielna, ale naklejki nie dostałam
Później pojechałam do szpitala, zarejestrowałam się na KTG, tak więc Rybko jeśli mogę Cię prosić to dopisz mi wizytę 30.09 godz 11:40, a 1.10 KTG, godziny niestety nie ma bo mam rano przyjść do rejestracji i później na oddział i tam się pewnie doczekam
No i odwiedziłam sklep zielarski i zakupiłam magiczny liść maliny, zaparzyłam sobie herbatkę, posłodziłam łyżeczkę cukru, nie wiem czy wolno ale gorzkiej napewno nie wypiję i ogólnie nie jest tragiczna

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:49   #2607
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Taszanta, szary bardzo fajny - taki oryginalny. Ale ja jestem jednak fanką białych mebelków, więc jak dla mnie biały wygląda.
kyte, najlepiej porozmawiaj ze swoim mężem kiedyś na spokojnie jeszcze przed pojawieniem się dziecka, jak on to widzi - tzn jak widzi swoją rolę w życiu własnej rodziny i w życiu rodziców swoich. To nie jest prosta sprawa, ale nie może być tak, że zawsze od Was będzie ważniejsze coś innego, bo się będziecie cały czas kłócić. Może tu potrzebna jest rozmowa poważna z jego rodzicami i wytłumaczenie też im, bez obrażania się, że on ma teraz już swoją rodzinę i to ona jest dla niego najważniejsza.

Mi ostatnio miło się zrobiło, jak z mężem rozmawialiśmy o rozwodach. Bo jego kolega się rozwodzi i tak zeszliśmy na ten temat i mąż mi powiedział, że ja jestem jego pierwszą i ostatnią żoną. Stwierdził, że on sobie nie wyobraża, żebym była w stanie zrobić coś takiego, żeby chciał mnie zostawić, bo ja jestem niezdolna do zrobienia złych rzeczy. I takie tam. Fakt, że my też się kłócimy,szczególnie teraz w okresie ciąży... ale mamy dla siebie dużo tolerancji. No i nie zapominamy o rozmowie. Najczęściej kłótnie wychodzą wtedy kiedy czas nam ucieka i nie mamy czasu na zwyczajną rozmowę...
My się nie kłócimy, rozmawiamy ze sobą.Rozmawialiśmy już nie raz, on bardzo by chciał być przy dziecku, być w domu wcześniej. Ale nie ma szans na wytłumaczenie tego rodzicom ŻADNYCH. Oni są ze starej daty, pracoholicy. W domu przy stole w święta tylko rozmowa o pracy, powiedziałam że nie chce takiego życia. Mąż wie o tym, ale on sam widzę że nie wie jak to pogodzić.Nie chce się z nim kłócić bo wiem że ma ciężką sytuację, z jednej strony my z drugiej rodzice,tłumaczę tylko że musi koniecznie ich oduczyć.Oprócz męża mają jeszcze 3 dzieci, każde ma swoje życie nie wymagają od nich niczego. A mój mąż zbiera zawsze wszystkie cięgi za wszystkich. To jest bardzo skomplikowane Już nie mówię o tym że nie ma czasu na to aby zadbać o siebie...
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

I chyba zrobię tak samo.Mamy dużą przesuwna szafę więc tam poupycham.
Nie będę za łózko 2 tys płacić
Pomogłaś mi podjąć decyzję

a dla malucha jak najbardziej łóżeczko z szufladą chcę

Cytat:

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ale sobie zrobiłam niedobre capuccino
Stary 2013-09-25, 11:55   #2608
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Rybka, jak chcesz coś o sobie, daj date urodzenia

Ja idę spać za chwil kilka, normalnie ścieło mnie konkretnie.
a co mi powiesz o moim kawalerze: 10 listopada 2011 godz. 20:45

ja dziś nie śpie od 3:30 zbudził mnie mały bo dziwnie zaczoł charczeć przez sen a potem ja juz nie zasnełam jak mi sie kimło wreszcie o 6:30 to mały sie obudził bo tż z pracy wrócił Synek dalej chory brzydko kaszle do tego tż wrócił chory z pracy bidulek kicha smarka kaszle jak jeszcze mnie położy to koniec szpital w domu.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:59   #2609
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam z Majeczką w 33 tc
Z tej okazji moje dziecko postanowiło podnieść mi ciśnienie Na porannym ktg przez chwilę uciekło tętno małej, bo się wierciła, jak powróciło to się rozkręcało od 60 w górę. Zleciały się połżne i lekarz i wysłali mnie na porodówkę do monitorowania Oczywiście tam wszystko ok , bicie serduszka się powyżej 130 ładnie utrzymywało, mała szalała, tylko mnie z tego wszystkiego głowa rozbolała i ciśnienie się podniosło aż do 160/ 92...dostałam jakąś kroplówkę, pobrali krew i tak leżałam pod ktg ponad godzinę...Na szcęście wszystko dobrze się skończyło, ciśnienie ładnie spadło...tylko ból głowy powrócił ale table mogą mi dać dopiero koło 18, bo niby można 2 paracetamole co 6h. Pogoda też się zmieniła, to może od tego mnie łeb ćmi

Teraz postaram się nadrobić
Ojj biedna ty to się namęczysz w tym szpitalu, nerwy pewnie nie raz zszargane...
za tydzień.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Dziś wizyta Trzymajcie kciuki, żeby mnie nie męczył z tym ciśnieniem znowu No i ciekawe ile Misiolek waży

Cykne fotki to wstawie leżaczek i pościel
Buziaki
3mamy kciuki, my też dziś wizytujemy

Cytat:
śliczności

De, zdrówka dla Daniela... biedaczek się namęczy.
Dziewczyny,współczuje problemów z Tż-tami...

Witamy się w 36 tygodniu

Od rana już byłam odebrać wyniki i na poczcie,mam jeszcze kilka rzeczy do porobienia w domu,później muszę się szykować na wizytę i zapewne odezwe się pod wieczór.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:01   #2610
anulka2205
Wtajemniczenie

Domi fajnie, że Jaśko taki złoty, niech Mu zostanie jak najdłużej

Anoula za 30tkę

Nemosek milutko, że mężuś taki wyrozumiały

Kyte szczerze to jak tak piszesz, to uważam, ze lekko nie będzie ale jeżeli oboje chcecie więcej czasu mieć dla Waszej rodziny, to albo tuż po urodzeniu COŚ (pojęcia nie mam co) zrobicie, albo możesz już się powoli godzić z tym, że będzie jak jest teraz. Jak zobaczą, że wszystko funkcjonuje mimo braku męża w domu, to już potem nie odpuszczą

Maoami jak o Tobie w lab zapomnieli, to masz ode mnie- JESTEŚ DZIELNY PACJENT, SUPER ZUCH

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości