|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
ryba wiem, że to trudne ale staraj się olewać i zaciskać zęby na super rodzinkę
a jak nie dasz rady to zawsze mała cięta riposta nie zaszkodzi ![]() De ale ten Twój synuś biedaczek tak leży chory... zdrówka dla niego! ![]() coralady super ciuszki! ![]() Domii znowu mnie rozczuliłaś swoim postem o Jaśku |
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale dzisiaj piękne słoneczko Cytat:
Też nie zamierzam ścielić łóżka tylko narzutę i hop gotowe. |
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze tak daleko ode mnie
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a to spryciula ![]() No właśnie zawsze można coś włożyć Tylko żeby jeszcze znaleźć tanie i ładne łózko |
|
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Taszanta 1 i 3, wolę 1, bo ja nie lubię białych mebelków, zupełnie do mnie nie przemawiają. Ale to Ty musisz zobaczyć który kolor najlepiej Ci pasuje do pokoju.
|
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam na miasto. Wpadnę później....trzymajcie się brzuchatki i mamusie z maleństwami.
|
|
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
Lozeczko nr 2 albo 3.
Daniel wstal o 10 (bomba!) bez goraczki za to zwraca. Ale to pewnie od kataru bo ma gesty. ehh |
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Taszanta, szary bardzo fajny - taki oryginalny. Ale ja jestem jednak fanką białych mebelków, więc jak dla mnie biały wygląda.
kyte, najlepiej porozmawiaj ze swoim mężem kiedyś na spokojnie jeszcze przed pojawieniem się dziecka, jak on to widzi - tzn jak widzi swoją rolę w życiu własnej rodziny i w życiu rodziców swoich. To nie jest prosta sprawa, ale nie może być tak, że zawsze od Was będzie ważniejsze coś innego, bo się będziecie cały czas kłócić. Może tu potrzebna jest rozmowa poważna z jego rodzicami i wytłumaczenie też im, bez obrażania się, że on ma teraz już swoją rodzinę i to ona jest dla niego najważniejsza. Mi ostatnio miło się zrobiło, jak z mężem rozmawialiśmy o rozwodach. Bo jego kolega się rozwodzi i tak zeszliśmy na ten temat i mąż mi powiedział, że ja jestem jego pierwszą i ostatnią żoną. Stwierdził, że on sobie nie wyobraża, żebym była w stanie zrobić coś takiego, żeby chciał mnie zostawić, bo ja jestem niezdolna do zrobienia złych rzeczy. I takie tam. Fakt, że my też się kłócimy,szczególnie teraz w okresie ciąży... ale mamy dla siebie dużo tolerancji. No i nie zapominamy o rozmowie. Najczęściej kłótnie wychodzą wtedy kiedy czas nam ucieka i nie mamy czasu na zwyczajną rozmowę...
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw sie tylko na zapas,nie nakrecaj, jakos bedziecie musieli wszystko sobie poukladac i pogodzic Taszanta- ja tez jestem za 2 lub 3-patrzac tak tylko wizualnie |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta 2
|
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Łózeczko 1 śliczne
De wymęczy Was jak nie urok ... Cytat:
|
|
|
|
|
#2599 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widać że chory. Cytat:
Jeśli masz zapalenie oskrzeli tfu tfu to raczej nie wyleczysz tego domowymi sposobami. Zdrówka życzę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie będę za łózko 2 tys płacić Pomogłaś mi podjąć decyzję a dla malucha jak najbardziej łóżeczko z szufladą chcę |
||||||||||
|
|
|
#2600 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Także Domi kolejna rzecz zaliczona na 5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oby szybko Cię przeprosił, tylko czy domyśli się żeby to zrobić? ![]() Cytat:
Po paru godzinach wylądował na ziemi. Jeszcze zrobię parę podejść do niego, a później wykorzystam Twój pomysł, bo właśnie mój taki jakiś sztywny się wydaje.Cytat:
Z urządzaniem mieszkania szalałam i oddawałam się temu całkowicie dopóki nie zaszłam w ciążę. Jeszcze mi zostało parę rzeczy do zrobienia, ale jakoś chęci i funduszy brak Po za tym cała moja energia przeszła na szykowanie się do macierzyństwa. Wieczorkiem jak odprawie męża do pracy, to może uchylę rąbka moich wnętrz ![]() Dobra czas chyba zebrać się z łóżka Tylko jeszcze Wam napisze, że pogoda u mnie dziś cudowna. Zrobię pranie i wyciągam męża i psa na spacer. Dzwonił facet od łóżeczka. Przeprosił za braki, oczywiście doślą. Nawet chciał od razu wysyłać, ale powiedziałam, żeby już razem z łóżeczkiem to wysłał. Dołoży gratis i będzie dobrze. Ogólnie bardzo miły z niego człowiek, więc lepiej wychodzi mi mailowanie z nim, niż rozmowa telefoniczna, przy której nie potrafię być już taka zła No nic zobaczymy jak dalej będzie wyglądać nasza współpraca.
|
||||||||
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładne dzieciowe rzeczy są w Tchibo, szczególnie pościel mnie powaliła na kolana, ale już mam 2 komplety więc sobie nie kupię
http://www.tchibo.pl/zima-moda-dziec...400020806.html No i dla fanek sówek jakieś lampiony sówkowe są :P
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i znikam, jadę dzisiaj do dziekanatu znowu a tak mi się nie chce :x
Ale dziś początek 30 tygodnia
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taszanta dla mnie zdecydowanie 2 ![]() Dobra teraz to już naprawdę uciekam. Zajrzę jak zwykle wieczorkiem. |
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi..
Antibia Ale się Wam uzbierało,tykająca bomba normalnie.Przykre to jak słyszy sie takie rzeczy.Spróbujcie znaleźć w tym wszystkim trochę czasu tylko dla WAS,wyjść gdzieś razem bo w końcu tak się zapętlicie że wtedy to już wyjścia nie będzie. Kyte Twój mąż ma masę obowiązków,ale chyba nie rozumie jednej podstawowej rzeczy że to Wy jesteście jego rodziną i to dla Ciebie powinien byc na każe zawołanie.Cierpi na tym Wasze szczęście bo na nic czasu nie macie.Tak się chyba nie da cały czas Praca pracą ale pewne rzeczy trzeba kiedyś przewartościować Też ostatnio mamy ciężki okres w życiu,zresztą ostatnie 3 lata były jednym słowem przepieprzone. Teraz znowu przeprowadzka,brak czasu,nerwy.To trzeba załatwić,tamto.Czasem brak ochoty na wszystko. Nie da się uniknąć nieporozumień no nie da Czasem sie wydrę i jest mi lepiej i tż to rozumie ,przychodzi jak mi już przejdzie i wtedy się śmiejemy.Ot nagła zmiana nastroju
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ktosiula, piękna ta pościel
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2606 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a to był najlepszy lumpek jak dla mnie w Krakowie, Biga i Roban mogą się głęboko schowaćCytat:
Ja już po wycieczce do laboratorium, o dziwo dzisiaj nie było zupełnie problemu z pobraniem krwi, byłam dzielna, ale naklejki nie dostałam Później pojechałam do szpitala, zarejestrowałam się na KTG, tak więc Rybko jeśli mogę Cię prosić to dopisz mi wizytę 30.09 godz 11:40, a 1.10 KTG, godziny niestety nie ma bo mam rano przyjść do rejestracji i później na oddział i tam się pewnie doczekam No i odwiedziłam sklep zielarski i zakupiłam magiczny liść maliny, zaparzyłam sobie herbatkę, posłodziłam łyżeczkę cukru, nie wiem czy wolno ale gorzkiej napewno nie wypiję i ogólnie nie jest tragiczna
|
|
#2607 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już nie mówię o tym że nie ma czasu na to aby zadbać o siebie...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ale sobie zrobiłam niedobre capuccino
|
|||
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś nie śpie od 3:30 zbudził mnie mały bo dziwnie zaczoł charczeć przez sen a potem ja juz nie zasnełam jak mi sie kimło wreszcie o 6:30 to mały sie obudził bo tż z pracy wrócił
|
|
#2609 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień.Cytat:
![]() Cytat:
De, zdrówka dla Daniela... biedaczek się namęczy. Dziewczyny,współczuje problemów z Tż-tami... Witamy się w 36 tygodniu ![]() Od rana już byłam odebrać wyniki i na poczcie,mam jeszcze kilka rzeczy do porobienia w domu,później muszę się szykować na wizytę i zapewne odezwe się pod wieczór.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi fajnie, że Jaśko taki złoty, niech Mu zostanie jak najdłużej
Anoula za 30tkę Nemosek milutko, że mężuś taki wyrozumiały ![]() Kyte szczerze to jak tak piszesz, to uważam, ze lekko nie będzie Maoami jak o Tobie w lab zapomnieli, to masz ode mnie- JESTEŚ DZIELNY PACJENT, SUPER ZUCH
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

a jak nie dasz rady to zawsze mała cięta riposta nie zaszkodzi 

Ja mam mniej zdecydowanie
a od 2 tygodni cały czas była główką w dole...
żeby Christianek posiedział jak najdłużej w środku 
zapcham się czymś z szafki 

no i kilka dni zajęło mi przekonywanie go żeby było po mojemu, wczoraj wstępnie się zgodził, no ale jest inny problem- musimy zrobić listę prezentów, tutaj to jest oczywiste. No ale taką listę robi się dla takiego sklepu- coś w rodzaju naszego Smyka- a więc rzeczy firmowe, z dużą marżą, które można kupić w innych miejscach taniej nowe, nie mówiąc o cenach używanych.

Nie wiem jak to będzie po urodzeniu dziecka.Coraz bardziej jestem negatywnie do tego nastawiona. Tym bardziej że ojciec TŻta nigdy dziećmi się nie zajmował, on tego nie zrozumie że mąż ma też obowiązki w domu, nie tylko praca.Czuję w kościach że będą między nami konflikty