|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby takie dobre wieści były już zawsze ![]() A ja tylko czekam na to wrażenie gorąca. Normalnie jestem takim zmarźluchem, że głowa mała. Np. teraz siedzę w dwóch bluzach i pod kocem, a ręce mam lodowate. Uciesze się, jak będzie mi w końcu cieplo. Ostatnio trochę mi czasem "mdławo", nie mdło, ale tak jakoś dziwnie.
|
|
#2672 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
wiemy, ze Ty w PL teraz. ![]() Cytat:
Podoba mi sie Twoje podejscie do wychowania. Tez jestem za,tym aby jak najwiecej czasu poswiecac dziecku. Przeraza mnie jak niektorzy rodzice sadzaja dzieciaka przed tv i maja wszystko gdzies bo dziecko siedzi spokojnie ![]() Cytat:
Oczywiscie przypadkowo, po prostu przykleil mu sie do siersci na dupce i wyniosl z kuwety... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam srodowo ![]() Bylam wczoraj na tych warsztatach "Mamo to ja". Trwaly dosc dlugp, wrocilam do domu po 21 dopiero. Duzo wykladow sponsorowanych, typu reklama witamin, pampersow itp... Ale bylo tez kilka ciekawych wykladow. Np. o karmieniu piersia, prowadzila polozna, o pilegnacji, kapieli noworodka z panem poloznym (swietny facet swoja droga). Byly konkursy, glowna nagroda byl fotelik maxi cosi. Byl fotograf, mozna bylo sobie zrobic pamiatkowe zdjecie brzuszkowe za darmola Zrobilam Rozdali kupe roznych probek, ulotek, broszur i gazetek. Ogolnie nawet fajnie, choc jak dla mnie za duzo tych reklam. Jutro ide na kolejne, ale organizowane przez fundacje ze szpitala, gosciem specjalnym ma byc Monika Pyrek. Zobaczymy co tam ciekawego wymysla.
|
|
#2673 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Bazile my już dawno w spacerówce ale jeździliśmy na płasko, a od jakiegoś czasu już prawie na siedząco bo właśnie Kamilek jeździł z podniesioną głową, nie chciał leżeć. Wydaje mi się że na jego siedzenie jest jeszcze za wcześnie, ale sadzany jest bo się podnosi, chwyta wszystkiego, no ewidentnie chce
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
a który to tc?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jakieś kary? tja czyli ja już jestem super mamą bo czytam małemu brzechwę i kij że jedyna jego frajda to że potucze ręką w twardą okładkę, ale ile mama ma frajdy jak wkłada całe serce w intonacje wiersza Cytat:
połówkowym czy genetycznym wiedziałam wszysciutenko, ale myślę że Twój gin jest ok. Szkoda że go wprost nie zapytałaś czy sprawdził to to i tamto, ja tak robiłam ![]() Moje dziecko jest coraz szybsze, już mu pół koca nie wystarcza bo zaraz znów jest na ziemi. Nie wiem jak to robi, widzę dopiero jak już jest na środku pokoju
|
||||||||
|
|
|
#2674 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw chlopcy pozniej dziewczynki My nie planowalismy plci, chcielismy poprostu dziecko ale teraz jak bedziemy sie kiedys o drugie starac to sprobujemy na chlopca ![]() Cytat:
ciekawie musi to wygladac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witam sie i zmykam bo smyk sie domaga uwagi
|
|||||
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Santom
![]() Kwitka, Lunka, mam nadzieję, że też bę dE taką dobrą mamą... podobno zapowiadam się na fajną acz surową. W każdym razie dla bratanka ponoć taka jestem. Ma być jak mówię i nie ma dyskusji. A to się kłóci z tym jak on jest wychowany i cóż...trochę się nie dogadujemy czasem no ale jak może być że przychodzi do kogoś i się nie wita? Ma 9 lat a 'dzień dobry' czy 'cześć' mówi tylko jak ma na to ochotę. Albo nie ma ochoty jechać na obiad do dziadków to zostaje w domu
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu widać ze którejś na watku nie ma To ze nie piszemy to nie znaczy ze nie widzimy bardzo sie ciesze ze na usg wszystko w porzadku..nawet nie wiesz jak bardzo Cytat:
nie wiem czy sie ze mną zgadzacie..takie tylko moje przemyśleniaCytat:
mi rzugają tylko na dywan ![]() ja uważam ze utrzymają się na wszystkim Miałam wczesniej kwiaty na drziach do łazienki i trzymały się 5 lat teraz mam taki wzorek ( pasek) i też się trzyma..nawet nie odtłuszczałam Cytat:
ja tego po prostu nie rozumiem---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- no a w ogole wkurza mnie jak wsiadam do windy i dzisiejsza młodzież i dzieci nie mowią ani dzien dobry ani pocałuj mnie w du.pe , milcza jak zaklęci , zero kultury.. mnie sie wydaje ze jak sie rodzi chłopca to stara sie go nauczyć bycia gentelmenem? po to choćby aby miał szczesliwe zycie w dorosłości? a nie był prostakiem któego rzucają wszystkie kobiety?
|
||||
|
|
|
#2677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda dziecka![]() Cytat:
Byłaś sama czy z tżtem?Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#2678 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej, witam.
Cytat:
Cytat:
, Mi tam nie przeszkadza, u nas za szpitalem jest cmentarz, ja rodziłam a za oknem pogrzeb. Naturalna kolej rzeczy![]() Cytat:
![]() Czekam na zdjęcie, uwielbiam góry Cytat:
Nic nie mówiłaś, ze w Polsce jesteś? Długo jeszcze będziesz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się wtedy pocieszam, że moje dziecko jest zdrowe, kochane i chciane. I nawet jak płaczę i będzie może kiedyś taki czas, że będę mieć dość, to prędzej wyjdę niż uderzę. Bo jak takie maleństwo bić? ?Ono tylko sygnalizuje swoje potrzeby, inaczej nie umie. Smutny temat, mi też chce się płakać. A do palenia nie wracaj. Mój tata palił i nie dmuchał mi w twarz ale w całym domu było czuć ten smród.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-09-25 o 11:06 |
|||||||
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Iza, bylam z kolezanka, ktora za 3 tygodnie ma tp
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Linka, zgadzam się z Tobą co do równouprawnienia .. teraz oboje rodzice muszą dymać a i tak często to mało
![]() A foteli jako takich też w domu nie mam, to taki biurkowy, obrotowy ![]() Kota lubi na nim spać. Teraz obrzygała, ja stwierdziłam, że posprzątam dopiero jak wrócę z pracy, niech sobie tam siedzi w tych swoich rzygowinach
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie bardzo boli to że już po 5 miesiącach bede musiała małego zostawić i isć do pracy Nie wyobrażam sobie tego...Ale niestety wtedy skończy mi się zasiłek macierzyski z Up a tż zarabiając 2000 nie utrzyma przy kredycie 3 osób.Gdybyśmy nie mieli kredytu to spokojnie mogłabym zostać w domu.Ale nie widziała nam się wizja wynajmowania całe życie,mamy to mieszkanie niestety bardzo dużym kosztem.Bede się bała zostawić z kimś małego.Bo z opieką też może być problem moja mama pracuje,teściowie się chyba nie zajmą.A płacić 800 zł za żłobek to mi się nie opłaca iść do pracy i kółko zamknięte ![]() Nie wiem co zrobimy,w styczniu trzeba będzie już zacząc o tym myśleć...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie kurde jeszcze nie, TŻ nie współpracuje. Tzn sprytnie wykręca się sianem, niby że tak tak, on pójdzie, ale w tym tyg to zajęty, dużo na głowie, sraty taty, a może witaminki mi kupisz (kupiłam Salfazin hektar temu to nie jadł, bo niewygodnie się połyka), przypomniałam o Salfazinie to mi wmawia, że to tylko cynk a nie witaminki, przeczytałam skład to zdziwiony, ok to będę brał, ble ble ble... muszę być chyba twardsza
|
#2683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do szybkosci,dobre i tak chlopakom niestety zostaje ![]() Cytat:
![]() oj chyba Isia cos przeoczylas,Santom miala usg na 18 tego i sie bala,ze nie zdazy przed Polska,tzryamlysmy kciuki,zeby szybko dali Jej termin ![]() Cytat:
Ile razy my musimy pokazywac obcym... i co? zyjemy ![]() a na nich nawet nikt nie patrzy w trakcie. aaa i zdjecia sa z ranca dzisiejszego,piekne slonce,ze szok.Choc jeden dzien jest ladny.A zdjecia stracily na jakosci po zmniejszeniu. Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-25 o 11:47 |
|||
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Santom cieszę się że z maluchem wszystko ok |
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ło ale pędziecie
Spam oczywiście dla Linki ![]() Kejthx cały czas myślę o Tobie Iza Twoja ciąża to zasuwa tak że szok i gratki za kolejny tydzień Cebulova Ty wcale nie lepsza dopiero co testa robiła Santom super że z maluszkiem wszystko ok oby tak dalejKwitka ale z Ciebie mama idealna ![]() Bazile trzymam kciuki za Twoje II kreski ![]() Isia a jakoś tak ostatnio jestem zaganiania zabiegana mnóstwo spraw się nałożyło do załatwienia i tak mi czasu brakuje troszki ![]() Ale postaram się poprawić. A tak wogóle to kto testuje wkrótce co przyznawać się |
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() maru- ja bym troszke bardziej stanowczo podeszla do meza.... przeciez tez chce miec dzidziola, jejku, dzis rano byl tylko 1 stopien!! idzie zima ![]() szkoda, ze faceci nie maja cyckow do karmienia:P przynajmniej bym sie jdna noc wyspala... ![]() raaaany znow jestem glodna |
|
|
|
|
#2690 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() osobiście też mnie drażni jak dzieci bluźnią albo kogoś biją a rodzice zamiast upominać dziecko to sie śmieją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lunka wg karty ciąży to 34 tc a wg usg 35 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
jem zupe
![]() co do kwestii kultury, zgadzam sie z Wami... ja pamietam jak bylam mala to mialam tak wpojone mowienie saiadom dzin dobry ze po piec razy krzyczalam jak mi ktos nie odpowiedzial.... do tej pory jak przez przypadek kogos nie zauwaze i nie powiem to mi pozniej strasznie glupio... ale tak jak mowicie, to kwestia wychowania i wplywu rodzicow.... aaaaa zamowilismy z mezem sokowirowke i wlasnie przyszla ![]() ![]() juz nie moge sie doczekac soczkowpysznosciowych ![]() jakie dobre soczki oprocz marchwi, jablka, burakow mozna robic?
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem lekko poirytowana...no moze nie poirytowana ale smutna..bardzo smutna
nie mowcie mi tylko ze jestem dosadna i wredna bo ona nic nie robi abym zostałą ciocią! ilez to już czasu mineło? jestem tu 1,5 roku a ona nic...phi bede musiała się chyba dziś z tej okazji najeść czekoladek..i zalać herbatą z rumem ( bo nic innego nie mam ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() do dziś mam tak ze jak ide klatką ( 12 pięter) to jak spotykam sadziadów mowie dzien dobry..czasem zwracają mi uwagę ze dziś już mowię 3 raz..ale ja nie pamietam komu mowiłam więc wole powiedzeć raz jeszcze
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam z pomarańczy i jabłuszka, pyyycha
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomarancze przez sokowirowke tez mozna? ja sie wprawdzie karmiac cycem wstrzymam ale mężu moze
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Jestem nieco ograniczona, bo staram sie odpoczywac i nie siadam przy kompie (nie mam laptopa tylko stacjonarny) wiec czytam i pisze do was z telefonu. Wkurza mnie to i chyba musze pomyslec o tablecie...
![]() Co do badan nasionek to moj TZ mial farta 3 razy az. Za pierwszym razem mial robic w styczniu, w grudniu test pokazal dwie kreski, potem mial robic to klinika byla w remoncie, za trzecim razem tez zaciazylam i znowu mu sie fartlo. Ale Twoj Maru koniecznie niech robi, bo zartowac mozna do czasu, ale to juz smieszne byc przestalo. Takze zapodaj temu swojemu chlopu takiego kopa na zaped, zeby nie kombinowal i nie wykrecal sie wiecej. Zalezy mu w ogole na dziecku do cholery czy nie?
|
#2696 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do tej pory wykazywał dobrą wolę i kończyło się na tym, że ja mam znaleźć co, gdzie i jak. No to znalazłam. A on teraz wymówki. Te chłopy chyba tak już mają, że jakoś się ociągają z badaniem .. może w końcu dojrzeje do tego .. albo go po prostu umówię i nie dam wyboru ..
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewetualnie ze zapisałam nas na kurs do domu adopcyjnego , bo swojego potomstwa z NIM się raczej nie doczekam. ale ja to ja..ja jestem podła i wredna a tak serio...to jest mąż , tworzycie rodzine i RAZEM macie walczyć. Nie przyjmowałabym wymówek , zawiozła i tyle. |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Santom cieszę się bardzo że wszystko w porządku
![]() Dziewczyny co do upadku wczorajszego, może i wyglądało to zabawnie no ale ja jestem cała poobijana najgorzej czuję ból policzka i zębów jak dotknę czy się uśmiecham no i całe nogi poobijane, no i pipa też boli![]() Ale pytanie do staraczek, no i do mam które się orientują Jakie są objawy owulacji? Czy może być nim uczucie mokra, w poniedziałek skończyło mi się krwawienie z odstawienia, i obawiam się że teraz mogę mieć owulację a to jest bardzo zły czas, ja poobijana, Tż-t mimo że po chorobowym dalej nie wyleczony i obolały też, do tego malowanie i zmęczeni strasznie jesteśmy, nie chce gonić Tż-ta bo wiem jak ciężko pracuje i w sumie teraz to z pracy wraca do pracy, a puki co chce na luzie do starań podejść, no ale właśnie jakoś miałam nadzieję że po tabletkach mam większe szanse na ciążę ale chyba przepadnie to wszystko
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
objawy to : - mokrość ( a właściwie jej szczyt-bo mokro jest pare dni ) - śluz jak białko kurze ( nie koniecznie na zewnątrz) - kłucie jajnika/jajników ( pare dni przed , w trakcie , 1-2 dni po owu) - chcica na sex - pryszcze - otwarta szyjka - POZYTYWNY TEST OWULACYJNY Uwaga Uwaga : Objawy nie muszą występować naraz
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
maru a może on tak zwleka bo sie boi poprostu? ale przecież nie da po sobie poznać, jak to facet. W końcu może obawia się że wyniki mogą podważyć jego "męskość" i wcale nie ma to nic wspólnego z jego"nie staraniem sie"
![]() a tak wogóle to przeglądałam sobie właśnie naszą 1 stronę i uświadomiłam sobie, ile już razem przeszłyśmy......
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Wiem, że nie są to jedyne słuszne metody ale są "moje" i chyba działają.

Oczywiscie przypadkowo, po prostu przykleil mu sie do siersci na dupce i wyniosl z kuwety...
wpadne pozniej bo się trzese ze złości
Tż uważa że pewnie te narządy sprawdza ale nam nie mówi.
dziecko wtedy cokolwiek by nie zrobilo bedzie szukalo akceptacji rodzica, szukalo rzeczy ktorymi moze im zaimponowac, a poczucie wlasnej wartosci bedzie mialo zerowe. 
Ale najważniejsze że jest ok!
a który to tc?