|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
czesc
nemosek lubieolowki matko przeciez tu wcale brzucha nie ma ![]() De28 zdrówka dla syna, Trele mi jak brzuch sie zepnie to tez taki dziwaczny ksztalt przybiera, paulina kurcze szkoda malego, po wczorajszej wizycie wiem ze moj klocu wazy juz 1510g, termin przesunal sie na 29.11 chociaz jak wczesniej pytalam to mi lekarz powiedzial ze i tak patrzy na pierwszy termin czyli 12.12, szyjka skrocona, skorcze sa, mam brac leki i odpoczywac, mowi ze w takim wypadku jest duze ryzyko porodu przedwczesnego, oby jakos dotrwac do tego 36tyg chociaz to jeszcze bardzo długo
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
za tydzien
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niech mi ktoś napisze jak z tym bezpiecznym maluchem jest? ?Trzeba coś wymyślać czy tylko obecność wystarczy do konkursów. Chciałabym się przygotować ,a nie chce mi się wertować stron do tyłu ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Waga ładna ![]() A za co buziak? |
||
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
babku to będziemy tak samo ubierać naszych Filipków
![]() paulinaizabela teraz dopiero doczytałam o rewelacjach w szpitalu Współczuje Ci bardzo!Wiem ile się tam nerwów można najeść.Majeczka łobuziara jak moja Lili Trzymamy kciuki!ola ładnego masz syneczka,taki blondasek słodki. De28 ładny salon i kolor na ścianie również ![]() A my byłyśmy z Lilą na spacerze,krowy oglądać Zaraz wam fotę pokażę.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
a tak
![]() nie no milo sie robi jak ktos sie zaintersuje twoja wypowiedzia, tym bardziej ze rzadko tu zagladam, kyte, nemosek dzieki
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO ZA WYDZIAŁ |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jakieś lumpeksowe szaleństwo dzisiaj u nas na wątku
Wszystkim gratuluję zakupów!Ja też się pochwalę, że dzisiaj zaczynamy 32 tydzień! Leci ten czas, tydzień za tygodniem, za jakiś czas musze się zabrać za pranie dzieciowych łaszków ![]() Trele na moje oko sie spina, najwyższa pora! A brzuch Ci opadł? W ogóle czujesz cokolwiek co by wskazywało na poród? Cytat:
![]() Fajny smyk! Zmykam poodkurzać. Piszcie coś bo mi dzisiaj nudno :P
|
|
#2650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dlczego Wy jesteście w tym samym tygodniu co ja a Kyte ma termin na 13 a Miki na 9? jak ja mam na 5 Cytat:
za tygodnie!Cytat:
dziewczyny, macie jakieś sprawdzone blogi kulinarne gdzie są jakieś fajne przepisy?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#2651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trele ale fajny brzuch, może Majeczka szykuje się już do wyjścia skoro się Ci brzuch spina ? Czas najwyższy żeby wyszła ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
A to nasz wspomniany dzisiejszy spacer z krowami w tle
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że większość z nas dopadł dzisiaj ból głowy, ja się od rana męczę aż mnie zęby bolą
Od dziś oficjalnie nasz syn jest JAN JAKUB K Mąż był w Urzędzie i w końcu załatwił to wszystko A co do mojego męża... Też sobie muszę ponarzekać, ojcem jest wspaniałym to fakt. Dziś ponad 2 godziny bawił się z Jaśkiem na łóżku więc ja w tym czasie miałam czas żeby ogarnąć w końcu Jaśkowe rzeczy i poukładać je w szufladach Problem polega na tym że odłożyliśmy pieniądze ślubne do koperty i umówiliśmy się że nie będziemy ich ruszać bo przeznaczyliśmy je na remont. Pożyczył siostrze 1000zł wkurzyłam się niesamowicie bo nawet ze mną tego nie uzgodnił tylko wyciągnął i jej dał... Jak już koperte rozkleił i wyciągnął pieniądze to teraz widzę że coraz bardziej się nam je rozchodzą, non stop na coś podbiera i obiecuje że odłoży je na miejsce jak dostanie wypłatę od siostry... Wkurzyłam się dzisiaj bo rano mówił mi że ma na koncie 500zł i że od siostry ma dostać 700zł za kilka dniówek. Teraz przyszedł i mi wylicza na co przeznaczy te pieniądze z konta i te od siostry... Powiedziałam mu że ma co do złotówki w tej chwili odłożyć pieniądze. Wkurzony pojechał do siostry po 700zł i ma je odłożyć tam skąd podebrał. |
|
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęale słodka jest ta Twoja córcia
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
za tydzien.To może zaczniemy od jutra prać? ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() Już doczytałam |
|||
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Ogolenie się w tym stanie graniczy z cudem!
Tak się powyginałam, że wszystko mnie boli haha |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Kotlet tv to jest fajna ztrona z przepisami
ja jeszcze ostatnio zafascynowałam się blogiem tej pani http://zamiastczekoladek.blogspot.com/ |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka z tego co pamiętam http://www.mojewypieki.com/ Domi Jasiu zarejestrowany ![]() Ciekawe co tam u malucha Dzidzi słychać ? Miłego popołudnia |
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kasy. no nie fajnie.. pożyczył tej siostrze któa nie daje mu wypłaty ? też sobra siostra... dobrze wie ze teraz macie Jaśka więc wiadomo macie więcej wydatków a ona jeszcze pożycza od Was taką kasę ale powiem Wam że jak dostaliśmy kredyt to chcieli od nas pożyczać pieniądze, ale że to akurat moja mama i teściowa to pożyczaliśmy bo od razu jak wzięły swoją kasę to nam oddawali i wiedzieliśmy ze na pewno nam oddzadzą a jakieś blogi gdzie sa przepisy na dania na obiady? bo te co podałyście oprócz Kabrieli to są raczej ze słodkościami :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-25 o 14:37 |
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
A ja zmusiłam się do zrobienia sobie obiadu i tak miałam dwa średniej wielkości kotlety schabowe, ziemniaki, pieczarki z cebulką, pietruszką w śmietanie. I jestem teraz najedzona aż za bardzo....
|
|
|
|
#2662 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() za wszystkie tygodnie i ![]() za wizytyA dla dziewczyn wściekłych na tż ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czyli za 2 dni będzie w poprzek a potem znów główką w dół![]() Cytat:
Cytat:
mój wg Twojego pierwotnego terminu 2 tygodnie młodszy, zobaczymy za tydzień ile waży, bo mamy usgcoralady córeczka przesliczna ![]() Odebrałam wyniki, wszystko ok, łącznie z glukozą po obciążeniu Sylwiaaa88 ![]() żeby Ci się też przyjęła bez przeszkód, gdzieniegdzie pozwalają wcisnąć cytrynę, ale ja oczywiście przypomniałam sobie o tym w momencie, jak dostałam kubek w łapkę
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
Lineczko nie wiem po co poszukujesz bloga, czy żeby się zainspirować, czy znaleźć ciekawe dania, teraz wpadłam na pomysł, że ciekawym blogiem jest blog Magdy Gessler, fajnie tam pisze o warzywach i jedzeniu, dosyć ciekawe rzeczy
http://magdagessler.natemat.pl/ http://www.ewa-wachowicz.pl/ nią ostatnio bardzo się inspirowałam w kuchni, z ciekawości można wejść i zobaczyć co dobrego tworzy to o wypiekach.... http://www.mojewypieki.com/przepis/wuzetka Edytowane przez Kabriela Czas edycji: 2013-09-25 o 14:45 |
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
oj... niełanie się Damian zachował, też bym się wkurzyła. Jak pieniądze miały być odłożone to nie pożyczane siostrze, która dodatkowo zalega Damianowi z pensją
|
|
|
|
#2665 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka,nemosek,sorento dzięki
sorento mama nie jest taka łądna jak córka Brawa za dobre wyniki!Domi super,że Jasiek już zarejestrowany.Tż powinien sprawy finansowe konsultować z tobą,ja bym się wściekła
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2667 | ||
|
Raczkowanie
|
Za kolejne tygodnie i wizyty
![]() Trele - stożek normalnie ![]() Jak mi się ostatnio Kuba wypiął z jednej strony to myślałam, że łzy mi ciurkiem polecą ^^ A co dopiero jak taki brzuchol się formuje ![]() Cytat:
Klocek, faktycznie Ale to super! Ja bym się cieszyła jakby mi się termin o 2 tyg. wcześniej przesunął xD Ale w Twojej sytuacji to faktycznie LEŻ i ODPOCZYWAJ!! ![]() A, no i co do tego brzucha w tym 19. tyg - dlatego się właśnie cieszyłam, że nic nie widać i że w miarę ładnie wyglądam, a to babsko mi wyjechało z tekstem, że sadło jak w 9. miesiącu ciąży... Maaaaaaasa ciuszków Mogłabyś nawet bliźniaki urodzić i by starczyło ^^ A córeczkę to masz piękną jak z obrazka Ale się będą chłopaki za nią oglądać ![]() Cytat:
My dzisiaj zaczynamy 31. tydzień. Mam wrażenie, że to się dłuży jak nie wiem i że jestem tutaj na samym szarym końcu ^^ Wszystkie już porodzicie dzieciaczki, a ja jeszcze będę czekała xD Dopisuję się do ekipy chorobowej - gardło boli i zaczynają też uszy :/:/ Kuruję się cały czas pod kołdrą i z herbatą w łapie. Zdecydowaliśmy jednak do ginki iść dzisiaj, a nie za 2 tyg jak wcześniej myśleliśmy, może ona coś doradzi i przy okazji sprawdzi czy małemu jakoś nie udziela się moje świetne samopoczucie...
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj zleci Ci nawet się nie obejrzysz... ja też dopiero byłam w 20 tygodniu a tu już 35 mi leci
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
Dżem jabłkowo-malinowy zrobiony. Sok malinowy- zrobiony. Prasowanie- nie zrobione od dni trzech sobie czeka. Wymienię konfitury na prasowanie!!!
Spać mi się chce. Jestem jak 2latek- drzemka w dzień być musi.... A co do blogów kulinarnych- ja w sumie zawsze googluję to, na co mam ochotę. Nie mam ulubionego bloga "ze wszystkim". Ale moja koleżanka prowadzi fajnego bloga: widelcempomapie.blox.pl
|
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
coralady, śliczną masz córeczkę
Ja sobie ostatnio wymyśliłam, że moja córki też musi być śliczna i fajnie jakby miała blond włoski tyle, że nie za bardzo ma po kim te blond włosy mieć... lineczka, http://www.olgasmile.com Ja dzisiaj jakaś nienażarta jestem. cały dzień coś podgryzam. Dzisiaj na obiad frytki z jajkiem - idę sobie zrobić, nie będę czekać dziś na męża, bo pół kuchni zjem.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

mam az 75g mam nadzieje że dam radę.
za tydzien
a jeszcze umyć podłogi..W ogóle przyszedł mąż i powiedział że chciałby dziś pomalować pokoik
Zrobię coś pysznego dziś dla niego może poprawię mu humor.
,a nie chce mi się wertować stron do tyłu 

nigdy AZ tak nie mialam , nawet na poczatku..

A mała tym razem główką w górze...się wierci wkółko 
a jakie mam bóle w krzyżu
a jak nie dasz rady to zawsze mała cięta riposta nie zaszkodzi