|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Właśnie Tż jeśli ma uspać Malą to robi to nosząc. Jak jest gorszy dzień to nawet z dzieckiem przy piersi jednocześnie się bujam ![]() Myślę, że kiedy będzie umiała sama się wyciszyć, czyli opanować latające ręce i nogi - będzie bezproblemowo zasypiać. A co robicie przy pobudkach? Dostawiacie? Cytat:
![]() Silver: o rany, ja byłam pewna, że wy już w domu;(Przykro mi strasznie! |
||
|
|
|
#3843 | ||
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, pamiętam jak na początku bałam się że Bartuś będzie miał 3 lat i będzie chciał smoka a teraz ciesze się jak raz na dwa tygodnie go pociągnie.
Cytat:
współczuje mocno ja z małym byłam w szpitalu tylko 5 dni a i tak było to nie do zniesienia, musisz być silnaCytat:
bokeh, fewci zaczełyście biegać ? coraz częściej o tym myśle Bartuś właśnie zjadł obiadek na szczęscie obyło się bez takie histerii jak przy kaszce.
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Daria wczoraj nauczyła się machać papa
Tz mnie wczoraj zmienił a ja wychodziłam to na do widzenia pomachała mi Potem jak Tż szedł do domu to jemu pomachała Dziś też mi pomachała jak wychodziłam
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-25 o 14:56 |
|
|
|
#3845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa
![]() Fewcia moja mama też dalej w szpitalu. I też ma pecha bo na jej oddziale panuje wirus i prawie wszyscy pacjenci mają biegunkę (jakaś bakteria). No i przez to u niej zakaz odwiedzin Nie dość że ma problem z jelitami (ma podpięty specjalny woreczek), to jeszcze biegunka ( Koszmar jakiś!!Aha. Ten woreczek będzie musiała mieć przez kilka miesięcy a potem kolejna operacja ją czeka Biedna
|
#3847 |
|
Konto usunięte
|
Iffonko, gratuluję pełzacza
![]() Debrah, brawa za umiejętności! Meneq - prosto ogarniam: nosidło jeśli Agu usilnie na ręce chce, to czasem na plecach niosę, ew. daję wybór: wózek lub nosidło, lub, jeśli nie mam nosidła, stoi na tej belce łączącej koła.---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Silver, ogrom zdrowia życzę Mamie
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42985775]Iffonko, gratuluję pełzacza
![]() Debrah, brawa za umiejętności! Meneq - prosto ogarniam: nosidło jeśli Agu usilnie na ręce chce, to czasem na plecach niosę, ew. daję wybór: wózek lub nosidło, lub, jeśli nie mam nosidła, stoi na tej belce łączącej koła.---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Silver, ogrom zdrowia życzę Mamie [/QUOTE]Czyli jak sie chce, to mozna |
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się tylko jak to ogarnę zimą, mąż w pracy od 6 do 18 A ja po ciemku nie wychodzę.Cytat:
czas najwyższy
|
||
|
|
|
#3850 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby Daria jak najszybciej doszła do siebieCytat:
brawo za umiejętnościCytat:
![]() ![]() Cytat:
Hania po pierwszym spacerze w "nowym" wózku. w ogóle nie spała bo świat oglądała, w sumie w końcu coś nowego a nie wiecznie gęba matki ![]() ale za to teraz zasnęła po obiadku i odpukać, śpi godzinę a ja w tym czasie zdążyłam posprzątać łazienkę, nasza sypialnie i kuchnie
|
|
#3851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ill, Debrah - u nas tez na noc zasniecie tylko z cycem. W dzien w wozku albo n rekach... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet dzis w dzien jak go wzielam na rece to od razu zlapal łapką za ramiaczko od stanika. Cytat:
U nas dokladnie na odwrot ![]() Jedzenie super, "mama", "baba", "łełe" i inne dziwadla sa, a wszystko inne nieeet
|
||||
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Moja myszka kochana w szpitalu
http://www.youtube.com/watch?v=YBoFK...ature=youtu.be
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Silver
![]() Chwalimy się umiejętnościami ![]() Raczkujemy nieśmiało bo nóżki się chcą rozjechać: https://www.youtube.com/watch?v=UzQ-XsY81fY Mówimy "tata" Sory za końcówkę, nie mogłam przyciąć nie wiem czemu;/ |
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Silver, Debrah, przepiekne macie coreczki
Silver kochana, trzymajcie sie tam!!! I zdrowia dla mamy! Moj babel coraz lepiej je (nieduze ilosci, ale praktycznie je wszystko co mu sie da z reki) pieknie siedzi, siada z czworakow, probuje sie dzwigac z lezenia na pleckach, super stoi, chodzi przy meblach, czworakuje, schodzi z kanapy, puszcza sie na 2sekundy i sam probuje stac. Jedyne co nie uslyszelismy jeszcze mamamama tatatatata dadadadada itd czekam na to jak na zbawienie potrafi rozmawiac ze sciana, modulowac glosem, ale bez sylab.... Mam nadzieje, ze to nic zlego nie oznacza?Zjadlam prince polo i wypilam malutka cole, przed wyjsciem z domu wypilam plusza multiwitamine, ale dalej czuje sie taka "scieta" kurcze wczoraj sie czulam rewelacyjnie a dzisiaj takie cos? Masakra ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Aha, Piotrus kaszle nam bardzo, ale poza kaszelkiem nic mu nie jest.... Znowu zeby??? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lady: nie ma czym, Piotruś ma czas. Ruchowo bardzo do przodu poszedł i na tym się teraz koncentruje.
|
|
|
|
#3856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Amelka raczkuje z szybkoscią swiatla, siedzi juz bez podpierania, jak widzi jakas przeszkode to probuje wstać, wciąga sie na mnie i tez staje. Mowi emmeme dada tata robi papa baba lala i pare innych. Bylam z nia na spacerze, normanie szokens-- grzeczniutka w wozku, później na podwórku gadalam z sasiadka i wzielam ja na rece (ubrana byla w kombinezon ale nie zimowy) ja wracam do domu, rozbieram ja a nogi jak lody ;/ ;/
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ale Amelka słodka. A jak się śmieje na końcu
|
#3858 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Neti różnie, mu często same jeździmu i musimy jakoś sobie radzić, mamy zabawki w aucie, cały czas coś podaję, a to picie, śpiewanie i jakoś jedziemy, najważniejsze żeby nie przekroczyć u lenki granicy bo wtedy trzeba się zatrzymywać i brać na ręce, ale bardzo rzadko ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
poprzednie były koszmarne, strasznie się rzuca w nocy.SilVer
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Silver jak Daria urosła! Tak dawno jej nie widziałam
Debrah cudna jest Amelcia! Tak czekam na sylaby Blaneczki ![]() Lady kurcze, może magnez łyknij??? Zapomniałam Wam powiedzieć. Wczoraj M. wrócił z pracy, więc mówię Mu że idę po zakupy do sklepu. Wyszłam, nie było mnie pewnie z pół godziny. Wracam, wchodzę po cichutku, wchodzę do pokoju, jak Blanka mnie zobaczyła to aż krzyknęła z radości ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Dziewczyny martwię się. Blanka jest cała zsypana wokół ust, wiem, że to może być slina i brud i wszystko razem. Ale ma też krostki wokół oczek. Mogę to czymś smarować ?? Pediatra powiedziała, że to od przeziębienia, ale Blanka miała już to wcześniej. |
|
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- wiecie czym się bawi moje dziecko? zgodą, nie wiem jak to nazwać, na mandat z Inspekcji Drogowej, no wlaśnie przyszło w lipcu, termin 7\ dni ;-)
|
|
#3861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pokazuję sówkę i moich chłopców. Proszę się nie śmiać, sówka jeszcze nie ma oczu z guzików Widać że ostatnio rok temu miałam szydełko w rękach Znalazłam jeszcze inne wzory to może coś jeszcze wieczorem porobię
|
|||
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
nie nadrabiam, bo nie mogę się ogarnąć... Jedyne co to Silver Kochana, to się wreszcie skończy i Darusia wróci do domu i Twoja mama też
|
|
|
|
#3863 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję samopoczucia, ale robisz to co musisz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Za nami piękna nocka. Przespana bez pobudek od 22.30 do 6 Tak się wyspałam, że z tego wszystkiego do godziny 12 były wymyte wszystkie drzwi w domu, powycierane żyrandole i zmyte podłogi. Nadrabiam... |
|
|
|
#3866 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle nieszczęścia naraz ![]() Cytat:
![]() O właśnie, Piotrek też się nauczył robić "papa" i piątkę przybija i żabkę umie znaleźć
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Laurko....później wejde zlookac oczywiście sowe
![]() Debrah....corcia śliczna....jak ponad się super proszą..zazdroszczę-Antonio wczoraj zaczął porządnie pełzać..dziś wstawiłam filmik na FB.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3868 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do reszty masakra ... wszystko bym zniosla, ale zywego jedzenia ... masakra Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lece nadrabiac dalej, mam dzis jeczydlo jeczydowate w domu
|
|
|
#3869 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za noc, no i doczytałam: brawa dla Yae! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też niestety mam ciągle styczność z alkoholikami. Mam 6 wujków i tak naprawdę tylko jeden pije "od święta", no a reszta.... Jeszcze dziadek, tata mamy, dziadek od strony taty też za życia alkoholikiem był. No i tata, pił, ale na szczęście od dwóch lat jest alkoholikiem niepijącym. Oj, dużo jeszcze by wymieniać... ![]() Cytat:
Ja tu rytuały urządzam wszystkie na noc, kładę ją na łóżku, gaszę światło, a ona pyk na boczek, pogadała i zasnęła. Nawet jakbym koło niej się nie kładła i tak by sama sobie poradziła Tym bardziej się zdziwiłam, jak obudziła się dopiero po 6, bo długo bez jedzenia.Cytat:
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-25 o 17:37 |
|||||||
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filmik z Antosiem widziałam, on jest taki śmieszek fajny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

współczuje mocno ja z małym byłam w szpitalu tylko 5 dni a i tak było to nie do zniesienia, musisz być silna

oby Daria jak najszybciej doszła do siebie

Nie wiem, może źle robię 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)