|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42988588]mam zrobić krew, ob i crp, ale nie miałam robionej toxoplazmozy w tej ciąży i nie wiem czy zrobić? Z tego co pamiętam to chyba pani dr powiedziała, że jak miałam wynik negatywny w 1 ciąży to teraz tez taki będzie
![]() [/QUOTE] jak się ma przeciwciała to nie trzeba podobno robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Domi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Antibia świetne z tą cichą atmosferą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Pani w aptece mi dziś powiedziała, że wszelkie farmaceutyki z żelazem [nawet jak jest w witaminach dla ciężarnych], należy spożywać w odstępie 2h od potraw mlecznych [również serów, jogurtów], gdyż inaczej można mieć spore problemy jelitowe [pani powiedziała, że niektóre kobiety mają biegunkę, a inne spore zatwardzenie].
Przypomniało mi się, ze miałam Wam napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moi faworyci http://www.youtube.com/watch?v=xNXHv1-dY0Y http://www.youtube.com/watch?v=lujeFUXOXg0 ![]() no i kolejna ulubiona http://www.youtube.com/watch?v=6gZGVSIcp-g nie wiem czym jej podpadłam. może się nie podoba jej to z kąd jestem i że mam tutejszego za boyfrienda. nie wiem. może jest zgnuśniała, stara i samotna? w sumie byle czym moglyśmy "podpaść" ech... bez sens
![]() |
#2735 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-25 o 16:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Weronisiek- ja tez tak mam ze ide siku a pozniej sie podcieram I papier dalej mokry. Ale mi sie wydawało ze to pecherz tak nie daje rady za jednym razem .. Tymbardziej ze pozniej jest okey, ide do lazienki I znowu ..
Dlugo juz tak mam .. Kolo 2 tygodni - chyba by sie juz cos dzialo co? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2737 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i okazało się, że właśnie pęcherz pękł- ale od góry i te wody tak wyciekały po troszku bo główka zatykała im ujście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42988827]hmm u mnie to taka strużka była, sik i znowu
![]() ![]() ![]() No i okazało się, że właśnie pęcherz pękł- ale od góry i te wody tak wyciekały po troszku bo główka zatykała im ujście.[/QUOTE] Chyba zaczne sie przygladac temu bardziej. Moze ja z tych co Domi co skurczow nie czuja ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2739 |
Zadomowienie
|
Trele, myślę, ze gdyby wody odchodziłyby Ci od dwóch tygodni to już byś zauważyła, ze coś sie dzieje. Zwłaszcza, ze to coś, ciągnęłoby się za Tobą wisząc na pępowinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Rozeznanie
|
Ale u nas remontowo jest od początku sierpnia i ja mam serdecznie dość ciągłego burdelu, kurzu. A kuchnia nie wygląda tragicznie więc jej remont może poczekać na późniejsze czasy. A m
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie masz racje. To desperacja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pokazuję Wam to co dzisiaj robiłam w pokoju Małej...jupi jupi jej....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42989323]Ja ostatnio powiedziałam mężusiowi, że mnie Misiek chyba udziabał w jajnik bo aż podskoczyłam z bólu. chciałam mu zobrazować ten ból, ale ugryzienia w jajnik sobie nie mógł wyobrazić więc mu mówię, że mnie zabolało tak jakby jemu ktoś złapał jajco w obcęgi i zacisnął ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie za to tak czasem coś tam zadziubie, że stwierdziłam, że mała to się chyba z bagnetem w rączce urodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja próbuję namówić mojego Tż na małe co nieco ale on się ostatnio zaczął bać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2751 | ||||
Rozeznanie
|
sliczne dzieciaki
![]() Cytat:
![]() domii29 super opis,az sie oczy zaszklily. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja kolejny wieczor sama:/ poszwedalam sie,bylam u lekarza po recepte na te globulki na GBS,odwiedzialm rodzicow,odebralam zaslonki dla malego od krawcowej i o...co dalej?nie bede sie juz teraz szarpac za prasowanie,spacer z psem kolo 20 i bede sie tak pewnie smecic |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamietam u mnie taka sterte w lozeczku ![]() Znowu bym chciala, ukladalabym sobie teraz od nowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2753 |
Rozeznanie
|
Hej ho
![]() My dziś przeżyliśmy chwile grozy. Zaczęło się w nocy kiedy to kaszel nie dawał mi spokoju, aż mnie dusiło. Byłam tak wykończona, że nie miałam siły kaszleć, wszystko mnie bolało. Pół nocy nie przespane, a na rano do pracy, gdzie zaczęło mi się robić słabo, niedobrze, po jakiejś 1,5h zaczęły mi się skurcze. Cały personel postawiłam na nogi. Nawet moja położna szybko przyjechała ze sprzętem do ktg. Normalnie mdlałam na leżance, tak siły nie miałam. Kobitki w pracy dodzwoniły się do mojego lekarza, który na szczęście był w szpitalu na oddziale, tak więc pojechałam z położną i mężem do niego. Godzina pod ktg, potem czekaliśmy aż dr wyjdzie z traktu operacyjnego i na usg poszliśmy. Okazało się, że skurczów jako tako nie ma, wystąpiło kilka ale wszystko to spowodowane jest męczącym mnie już 2 tygodnie kaszlem. Z małym wszystko w porządku, chociaż przy większych ruchach jego tętno skakało aż do 170! Najśmieszniejsze jest to że szyjka wydłużyła mi się do 4cm :P Także, wracam znów na zwolnienie i czekamy aż choróbsko ustąpi. Od momentu powrotu do domu, Mały taki spokojny jest że praktycznie się nie rusza, chyba wymęczyła go ta cała sytuacja, bo na obu ktg szalał tak że wszyscy się śmiali z jego wygibasów:P Idę dalej leżeć, podbrzusze mnie jeszcze boli, ale to wiem że Mały mnie tak uciska, mąż w okół mnie biega, nie pozwala nic robić, dumna z niego jestem bo pięknie sobie dziś radził, nie spanikował. Mam nadzieję, że już do końca ciąży obędzie się bez takich epizodów. A tu jeszcze tyle czasu do tego listopada :/ Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I przypomniałam sobie, ja mam wiecie, taką bezpośrednią tę ginkę, i już od dawna mamy zakaz kategoryczny, ale na kolejnej wizycie zawsze o tym przypomina. I tak mówi: "kochacie się?" A my że nie . Na to ona "i bardzo dobrze macie szczęście narazie musicie sobie dać na wstrzymanie, ale to nic zrobi pani mężowi dobrze inaczej, no jakoś trzeba sobie radzić" ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2756 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Ale z czym?AAAA dobra nie zaczaiłam ...hahahah
Nie no poważnie..ale jej naprawdę wybaczam wszystko. Babeczka ma 60 lat chodzę do niej od lat 10 zna mnie baardzo dobrze ![]() Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-09-25 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do mebelków: ja jestem zakochana w białych łóżeczkach, ale tu np. ten brąz jest bardzo ładny ![]() ![]() Zajmujesz się fotografią jakoś profesjonalnie? To pierwsze zdjęcie jest jak z katalogu! ![]() Cytat:
![]() ![]() A taki mały offtop - widzę, że masz szynę sufitową... Czyżbyś nie miała nadproża nad oknem? ![]() ![]() kabriela - nie nie, nie oddaję krwi ![]() ![]() ktosiula - super Ci się z sesją udało ![]() babku - miałam Cię pytać: możesz podać nazwę tego nieszczęsnego sprzedawcy? Bo widzę, że masz materac Fiki Miki (jaki dokładnie?). Ja też mam upatrzony Fiki Miki i jestem ciekawa, czy nie u tego samego gościa... nemosek - na Bezpiecznym Maluchu tylko podawało się swoje dane. To na Mamo to ja trzeba się jakąś kreatywnością wykazać ![]() ola, De - podobni ci Wasi synkowie ![]() Sylwia - kciuki za glukozę! ![]() ![]() metka - ale już duży Maluch! ![]() ![]() ![]() domi - gratuluję rejestracji! ![]() ![]() A opis porodu rozwalił mnie całkowicie na łopatki ![]() ![]() lubieolowki - gdzie na szarym końcu! Zobaczysz, jak Ci zleci! Ja też dopiero byłam w 25tc, a za chwilę zaczynam 36 ![]() anka - sucz z położnej ![]() Dżastin - dobrze, że na wizycie wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Zuzziak - uff, dobrze, że skończyło się to tak, jak się skończyło! Ale w tyłek powinnaś dostać - 2 tygodnie kaszlesz i jeszcze do pracy chodzisz?! ![]() Leż i się grzej!
![]() |
#2758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie najwazniejsze ze pilnuje swojej roboty I o dziecko dba , choc nie powiem zdziwilabym sie lekko jak by mi takim tekstem zapodala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2760 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda że z aplikacji mobilnej z telefonu nie można wysyłać fotek...A kiedyś mi się śniło że cykałam fotki i od razu wysyłałam na wizaz
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- hehe ta babka naprawde ma swój klimat inaczej jej nie potrafie określić.Ale czym mi imponuje to tym że ma mega wiedze i już nie raz to udowodniła. A teraz się z nami ugadała że co druga wizyta jest za free..a tak to płaciliśmy jej 100 zł za każdą.Także jest naprawde spoko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.