|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wróg numer jeden: trądzik. Masz z nim problem? Jak długo się borykasz?
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wróg numer jeden: trądzik. Masz z nim problem? Jak długo się borykasz?
Mi Pani animatorka z Sephora poleciła żebym myła twarz żelem bądź pianką do twarzy, gdyż przy pełnym makijażu i cerze ze skłonnością do wyprysków jest to najlepszy sposób na oczyszczenie po całym dniu. Płyn miceralny niestety się nie sprawdzi przy tego typu cerze i codziennym makijażu.
Zastosowałam się i poprawa była, od jakiegoś miesiąca znowu używam płynu miceralnego i niestety stan skóry troszkę się pogorszył... Wracam do żelu, który właśnie mi przyszedł z Eurecina
|
|
|
|
#393 |
|
Przyczajenie
|
i do mnie paczka zawitała
...krem wydaje mi się b.interesującym kosmetykiem zobaczymy... co do pędzla...ja myję najpierw mydłem carex- aby zabić bakterie, a następnie mydłem dla dzieci. Co do trądziku..zaskórników...o j zatruwają zycie... i zdecydowanie wydaje mi się, że jest to problem wywołany pudrem...choć muszę zauważyć, że nie ma niestety różnicy pomiędzy tańszym a drożdzym..;/ Do tej pory używałam BIODERMY SEBIUM H2O teraz próbujemy EUCERIN
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
Mycie pędzli zdecydowanie jak najczęściej - raz w tygodniu to chyba trochę zbyt rzadko. Najlepiej mieć pędzle "zapasowe" - wtedy nie ma problemu z oczekiwaniem na wyschnięcie tym bardziej że pędzle powinny wyschnąć naturalnie - nie zaleca się suszenia suszarką, przy kaloryferze etc. Do mycia najlepsze mydło - polecam białego jelenia lub mydło protex. Zamiast drogich preparatów do czyszczenia pędzli można użyć spirytus spożywczy. I to na tyle jeśli chodzi o pędzelki. W kwestii pielęgnacji skóry to właśnie zaczynam testowanie produktów eucerin. Jak na razie poczytałam info na opakowaniach, zapoznałam się z zapachem kosmetyków i ogólnie wygląda to zachęcająco. Podoba mi się opakowanie kremu - pompka jest opcją higieniczną.
Pzdr!
|
#395 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wróg numer jeden: trądzik. Masz z nim problem? Jak długo się borykas
Cytat:
ale ten kwas też bardzo dobrze wspominam miałam kiedyś z Biochemii Urody serum azelo-oliwkowe i co prawda na wągry mi nie pomogło, to na przebarwienia jak najbardziej
|
|
#396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ja myje pędzle żelem.. takim niebieskim z Bourjois.. albo jakimś moim żelem antybakteryjnym, który do pielęgnacji twarzy się nie spisuje
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też używam ręczników papierowych od dawna i nie wyobrażam sobie wycierać twarzy ręcznikiem. Co do podkładów to faktycznie one są główną przyczyną zapychania, kiedyś próbowałam mineralnych ale zawsze mnie zapychały. Teraz testuję krem BB: DR.G GOWOONSESANG KREM BB BRIGHTENING BALM i jestem bardzo zadowolona, nie zapycha, świetnie kryje i tak jakby fajnie odżywiał cerę, jedyna wada to jego kolor - jest taki trochę szarawy ale później ładnie stapia się z cerą |
|
|
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja paczkę też dostałam i z chęcią wypróbuję tonik i krem, ale żel... Sama nie wiem, ten SLS mnie trochę przeraża. |
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Myje je po porannym makijażu, tak raz, dwa i potem ruszam je dopiero następnego dnia rano, więc nie wiem dokładnie ile godzin
ja w ciągu dnia nie poprawiam makijażu, jak mi się świeci, to niech się świeci, taka już natura skóry
|
|
|
|
#402 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż wiadomo, nie zawsze cena idzie w parze z jakością ...Cytat:
![]() Właśnie z żelami punktowymi jest ten problem, że łatwo je rozetrzeć, rozsmarować po całej buzi itp. A taki plasterek jest mega wytrzymały, takie wygibasy jak ja robię kiedy śpię, to żaden akrobata by się nie powstydził, a plaster rano jest dokładnie tam gdzie go nakleiłam
|
|
#403 | |
|
Ekspert
|
Cytat:
Stosowałam wiele środków do mycia twarzy, ale aktualnie używam dermoPurifyer - żel oczyszczającego jest naprawdę bardzo dobry. Tak więc mogę go polecić.
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zawsze nakładałam taką mocno ciepłą i otwierała dodatkowo te pory, które miała oczyścić, mam wrażenie, że to też miało znaczenie
|
|
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
To bardzo zależy od grubości pędzla, rodzaju włosa itp. Małe, rzadkie pędzelki schną już w godzinę, a takie grubsze, bardziej zbite potrafią schnąć nawet całą noc...
|
#406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei nie mam zaparć i biegunki, wypróżniam się codziennie bez problemów, ale często po zjedzeniu niektórych rzeczy mam inne problemy pokarmowe.
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Myśle, że one mogą mieć wpływ na trądzik, ale jeśli masz je często, to pewnie nawet nie zastanawiasz się nad tym, czy jak ich nie ma, to problem z trądzikiem jest mniejszy..
|
|
|
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
piszecie w tempie światła więc trudno przebrnąć przez cały wątek, ale udało się ![]() Dziękuję za wszelkie rady w stylu mydło Protex do mycia pędzli, maseczka z kurkumy oraz domowy płyn do mycia pędzli! Jeśli chodzi o mnie i o mój trądzik, to walczę z nim od około 10 lat i szczerze mówiąc straciłam już wszystkie nadzieje, nawet przestałam do dematologów chodzić, bo stwierdziłam, że były to pieniądze wyrzucone w błoto - wszystkie wizyty i wykupione leki. Mam pytanie do Was, bo być może któraś z Was miała ten sam problem - mój trądzik jest absolutnie niewrażliwy na jakąkolwiek dietę, lepszą, czy gorszą, nie odnotowuję też żadnego wpływu używania takich, bądź innych kosmetyków, zarówno pielęgnacyjnych jak i kolorowych (polecam jednak mydełko Savon Noir z Organique, to póki co jedyny środek myjący, który dobrze działał na moją cerę i była widzialna poprawa). Również żadna z maści od dermatologów, a także antybiotyków doustnych, ani nawet autoszczepionka nie pomogły mi. Myślicie, że może to być trądzik związany z hormonami? Mam też spore skłonności genetyczne, moja mama ma 60 lat i wciąż ma trądzik i zawsze go miała, także ja już przyzwyczaiłam się do myśli, że z nim umrę na twarzy ![]() Jakie parametry z krwi oznaczałyście sobie przed kuracjami przeciwtrądzikowymi? Dziękuję z góry za Wasze odpowiedzi! PS mój zestaw przyszedł do mnie o 19h30!!
Serge Lutens Jeux de Peau 5ml Edytowane przez kamisia_17 Czas edycji: 2013-09-25 o 22:25 |
|
|
|
#413 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,własnie dorwałam sie do komputera i chce sie z Wami podzielic dzisiejszym doswiadczeniem z Eucerin żelem do mycia i tonikiem.. a wiec żel okazał się skuteczny w usunięciu makijażu, nie wysuszył mi skóry(co zdarzało się często) i nie podrażnił jej. Natomiast tonik doczyscil to czego żel nie zmył,pozostawił uczucie świeżości ci najważniejsza skóra się nie błyszczała na czołe i na brodzie. Jak narazie jestem zadowolona ale o dalszych efektach opowiem w pozniejszym terminie
![]() Z trądzikeim borykam się od 4 lat,przyszedł tak nagle i jak narazie nie chce sie do konca wytępić,chociaz juz jest lepiej niz do tej pory..
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam żel mikrozłuszczający (coś takiego chyba) moja cera go totalnie nie tolerowała. Robiłam kilkanaście podejść do niego, a zawsze wychodziłam z łazienki z czerwoną twarzą. Oddałam koleżance, której służy.
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też dzisiaj dostałam Ide zaraz czyścić twarz .. mam nadzieje- z nowymi sprzymierzeńcami w tej trudnej walce ;p A nakładacie ten krem na noc, czy tylko na dzien będziecie używać?
|
|
|
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
Szczerze? to ja bardzo rzadko myje pedzle ale po przeczytaniu Waszych wpisów zaczne to robic regularnie bo przeciez tam jest najwiecej bakterii i roznych innych zarazkow które przenosze na skore przy codziennym ich uzywaniu...
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Na problemy trądzikowe świetna jest też maseczka z zielonej glinki - dostępna w sklepach zielarskich
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz, którą kiedyś słyszałam, mianowicie, że skóry tłustej bądź mieszanej nie powinno się wysuszać, tylko nawilżać i wtedy ona sama z siebie przestanie wydzielać tyle sebum, bo wydziela je, bo ją przesuszamy i to takie zamknięte koło... Co o tym myślicie?
|
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

(olejek pichtowy mieszamy z petroleum w proporcji 1:4 i przecieramy nim codziennie miejsca z wągrami)

...krem wydaje mi się b.interesującym kosmetykiem zobaczymy... co do pędzla...ja myję najpierw mydłem carex- aby zabić bakterie, a następnie mydłem dla dzieci. Co do trądziku..zaskórników...o j zatruwają zycie... i zdecydowanie wydaje mi się, że jest to problem wywołany pudrem...choć muszę zauważyć, że nie ma niestety różnicy pomiędzy tańszym a drożdzym..;/ Do tej pory używałam BIODERMY SEBIUM H2O teraz próbujemy EUCERIN
miałam kiedyś z Biochemii Urody serum azelo-oliwkowe i co prawda na wągry mi nie pomogło, to na przebarwienia jak najbardziej