|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
mam nadxieje ze nue bedzie chvial ssac to nie bedzie problemu z oduczaniem a w mojej wypowiedzi chodzilo ze poprostu lepszy jest mimo wsztstko smok niz kciuk a jak zrobic zeby nie ssal to nie wiem heeeSent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Jednym wystarcza pierś, inni muszą się wspomagać smoczkiem, lub kawałkiem szmatki znajdującej się w zasięgu ręki, a jeszcze inni nie wyobrażają sobie życia bez kciuka w ustach. Jeśli jesteście rodzicami tych ostatnich, macie zasadniczo dwa wyjścia. Pierwsze, pogodzić się z rzeczywistością. Drugie, pogodzić się z rzeczywistością. Pozostaje jeszcze trzecie, najbardziej kompromisowe rozwiązanie: pogodzić się z rzeczywistością. cóż, najwyżej wybierzemy się do ortodonty ![]() na szczęście ssie coraz rzadziej
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-25 o 22:27 |
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
jak młody po wrzaskach usnął, tak go w domu dobudzałam na jedzenie przed 21 i kąpiel mu darowałamśliczne
|
|
#2794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak auto kupowaliśmy to gość ze stacji diagnostycznej baaardzo mi slodzil, a tz stal obok i głupol kwiczał jak swinka az w końcu padlo pytanie "a tak na codzien co porabiasz" odpowiedziałam prawde rozkoszuje się urlopem macierzyńskim. "ooo to masz dziecko" "mamy" "a tata gdzie? "stoi obok" i wtedy już wszyscy we trojke nie mogliśmy przestać się smiac...ostatnio na basenie ten znajomy instruktor tez patrzyl na mloda az w końcu zaczal się smiac i mowi, ze widzi w niej mojego brata, ze robi jego miny obie z siostra zaczelysmy protestować, ze nela to przecież caly tatuś...ale widocznie miny ma po wujku hehe.Cytat:
![]() Cytat:
i mam przy tym wieksza frajde niż dzieciaki hehe. lubie jak sa takie swieze, sliskie, zimne, kurcze magiczne to jest. a później wszystkie laduja u szymka w przedszkolu. zostawiam sobie kilka przy kompie i w kieszeni w kurtce tak do macania az nie uschna hehe ![]() ps. dzięki za lazankowe inspiracje. dawno nie jadlam. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
az w końcu stwierdził, ze oni sa weteranami, bo maja już 3 karnet (zatem 20 zajec za nimi ), ale maly tak szalal w wodzie, ze az zal byłoby nie kontynuować.
|
||||
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do karty to tak, w ciągu kwartału ale nie liczy się jak zrobisz 6 razy zakupy w jednym miesiącu, prawda? a co do basenu to u nas nie ma chyba jako takiej kontynuacji ale można się znów zapisać... z tym, że do tej samej grupy i wszystko od nowa, bez sensu.. my chyba poczekamy kolejne 10 tygodni aby się zapisać z grupą starszą, żeby czegoś innego się uczyć
|
|
|
|
|
#2796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo będziemy mistrzyniami w tworzeniu bezpiecznych kojców. coraz częściej zastanawiam się czy nie kupic na przyszlosc kojca http://allegro.pl/kojec-8-elementow-...563891926.html takiego np. albo takiego http://allegro.pl/kojec-wielowariant...552367474.html http://allegro.pl/kojec-wielowariant...541823100.html wszystkie dzieciaki w rodzinie niemiłosiernie rozpaczaly w tych zwykłych http://allegro.pl/berber-horn-kojec-...507413521.html w ogole trzeba w koncu pomyslec nad remontem ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naszej kciuka z buzi zabieram, pozostałe palce może wkładać ile chce ![]() Współczuję @ Cytat:
![]() Siedziałam dziś z termoforem na cycu, nie wiem, czy mi się znowu na coś nie zbiera ![]() A w sobotę zaczynamy basen z małą ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- A, smoczek mamy z Nuka, taki jak chyba Vil wkleiła Tylko odciska się małej na buźce, tak ciągnie.
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super, ze rehabilitacja pomaga.
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na spacerze też jak już przysypia to kciuk ląduje w buzi, mogę wyjmować, cudować, nic z tego Na szczęście @ nie boli ale kuuuurde liczyłam na jeszcze minimum pół roku bez ![]() Oby małej się spodobało i również mi się kojce nie podobają
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-25 o 22:51 |
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() kurcze tak mi Was szkoda cycatych. ciagle mysle jak te kanaliki można jeszcze udroznic. wiadomo, ze maly ssak robi to najlepiej...nie ma takich ocieplaczy na cyce? taki cieplutki stanik hehe.
|
||
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dostalam @
Walcze z M. Walcze o kase. ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2802 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
mój tz chyba nie będzie miał tyle odwagi aby mala puscic w wodzie...musze się szybko kurować!sciagnelam dzisiaj opatrunek i jestem zrozpaczona. krzywe to takie (w sensie nie jest równiutko na srodku szyi ), dziura po drenie olbrzymia i oderwałam pol zagojonego ciala z opatrunkiem. nie mogę na to patrzeć...blizna po cc jakos lepiej wygladala, bo chowala się pod brzuchem ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
pomieszałam.---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
nie wystarczy kocyk? i ta nakladka z wozka? w zimie dzieciaki naprawdę będą chciały fikac...---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
ja tez mam trochę dosc jak slysze "ale dajcie jej chociaż polizać, bo się patrzy". najczęściej kwituje "nela zamknij oczy , bo dorośli jedza". ale mam ochote dodac "jak będziemy chlac wodeczke to się z toba podzielę" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
jeszcze trochę i apap nie będzie potrzebny! kochane dzielne Florysiatko |
|||||||
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
diabli jest kontynuacja ale nie bedziemy chodzic z prostej przuczyny- nie mamy auta... teraz jeszcze moglam sobie pozwolic na kursowanie tam i z powrotem wozkiem ale pogoda coraz mniej temu sprzyja. A taksowka plus koszt zajec to duzo ponad to co nasz budzet moze wytrzymac...wiec zawieszamy basen do wiosny niestety.
Co do wody to troche lyknela. Jak ja wyciagnelam to troche musiala odkaszlnac. Ale dala rade i nie przestraszyla sie ![]() a jeszcze chcialam sie odniesc do pojedynku smoczek vs. kciuk. u nas smoczki wszystkie 3 ktore probowalismy juz nie dzialaja. A kciuk coraz czesciej tak... Zwlaszcza w wozku, bo jak jestesmy w domu to i tak wszelkie marudzenie konczy sie na piersi, rowniez marudzenie ze zmeczenia... |
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podejrzewam, że o tym nie myślała dostałam skórkę od chleba i tyle
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w temacie kupy - matkooo!!! dziecko mi się odetkało! po 3 dniach (a wlasciwie pieciu) mloda zrobila kupala...ale takiego jak jeszcze nigdy. tata wymiekl i tylko komentowal podajac kolejne chusteczki (dziecko gdzie ty to zmiescilas? teraz to ja się nie dziwie, ze wazylas pol kilograma więcej itd.) chce być w 100% szczera, wiec musze to napisac: wspolczuje dzieciakom, które pija mm i maja zastoje kupkowe. jeśli ich jelitka tez tak magazynują jak Nelki to naprawdę jest mi ich zal. na cycu kupa co drugie karmienie, lekko, gładko, wodnisto a po tym mleczku to jakas masakra. pampers jeszcze nigdy nie był tak pelny. nie wiem gdzie i jak ona to pomiescila. 100 razy bardziej wolimy kilka kup dziennie
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Axella a czemu sie musisz klocic z M. o kase? Wczorajsza rozprawa nie uregulowala tej kwestii? Mowilas, ze wszystko udalo sie zalatwic za jednym posiedzeniem, wiec juz nie kumam
|
|
|
|
#2807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odstawiaj od piersi! ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
a smoczka można nie dac, pociac i opowiedzieć bajke jak to myszy zjadly i jednak rodzic ma kontrole.---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2809 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
6-7zl obiadek/deserek, ale duzy słoiczek. hipp chyba cenowo podobnie wypada (zerkam na all, bo nie patrzyłam na ceny tych dużych sloikow). wiadomo, ze będą trochę droższe, bo ktoś je musi sprowadzić...no i przesylka. ale mysle, ze warto trochę poszaleć i kupic to czego inne firmy nie maja ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- ja tez myslalam, ze bez śpiworka się obejdzie...kombinezon, kocyk i już. wozki maja fajne te nakładki na nozki. http://dzieciecawyspa.pl/zdj_big/tak..._move06_02.jpg Justi/Vil, nie macie takiej? ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- hehe slodki. fotke Wiktorkowej zabki chceeee ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- poważnie?! wpadnij w pierwsza lepsza grupe przedszkolna...zobaczysz co dzieci potrafią robic z palcami w maluchach kciuk/pieluszka/kocyk/rękaw/pluszak to norma... ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
podczas praktyk w szkole zawstydzone pierwszaki staly i ssaly kciuki...a to już siedmiolatki. w przedszkolu tez troszkę miałam okazje popracować i bylam w szoku, ze rękaw może sluzyc jako uspokajacz, chusteczka do nosa, gumka itd. ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
madrze gadasz! polonistyczno-logopedycznie tez się z Toba zgadzam ![]() ooo to swietujemy razem u mnie to co prawda 2 cykl, ale ten opóźniony tydzień.---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
mieszkanie zawsze można z kims zamienic na większe ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
dobrze, ze te pampki sa taaakie chłonne. bo moglabys mieć niezbyt mila niespodzianke hehe.---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
durne to to. nawet gdybys miała w tym miesiącu milion zakupow. oni chcą min. 6 w 3 miesiące...i rozliczają tylko co 3 miechy.Cytat:
ale zerkałam na ich strone i oni maja dluuuga kontynuacje, bo maja sporo grup:-od 3 mies. -wiek poniemowlecy -2latki -3latki -4latki -5-6latki - bez udziału rodzicow w wodzie u szymka w grupie jest trojka dzieci. i kazde ma inny poziom. dziewczynka boi się wody, on jest pośrodku, chlopiec sam nurkuje i szaleje. gość tak im prowadzi zajecia, ze kazde ma swój tryb nauki. ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- hehe w sumie...taniej wyszlaby klatka ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- nadrobiłam dobranoc. rano kolejne podejście do ciuszków...musi się udac. bylebym się podniosla z lozka, później już będzie gładko. lumpek czeka ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- http://www.biedronka.pl/ksiazki/ksia...icow_i_dzieci/ od 3 października pewnie tracy Was skusi ![]() ja mogę polecić te książeczki obrazki dla maluchow. w rossmanie kupiłam "uwaga to niebezpieczne" "dzień malucha" i "dobre wychowanie" - fajne sa ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- http://www.biedronka.pl/rozrywka/filmy/juz_wkrotce/ |
|||||||||
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Hej Wam! Nie nadrabiam, nie nadążam
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli mnie się wydaje że ta nakładka nie wystarczy. a dziecko jeszcze w zimie nie będzie chodzić/biegać tylko będzie nieruchomo w tym wózku (tzn nie mówię o wierzganiu tylko że będzie siedzieć ciągle) i wydaje mi się że body z długim rękawkiem, sweterek, kombinezon i kocyk to za mało (a więcej chyba pod kombinezon się nie wciśnie). ja teraz mniej więcej tak Przemka ubieram (tylko zamiast kobinezonu ciepły polarek) a będzie jakieś 20 stopni mniej.
tylko teraz mam inny dylemat - w Jedo te pałąki do przytrzymywania się łapkami przez maluszka są dość nisko, zmieści się tam śpiworek kocyk złożony da radę, ale śpiworki chyba są trochę grubsze?qrde Przemek z dnia na dzień wstaje wcześniej ... dziś 6.45 już marudził tak że musiałam go wziąć, od tygodnia tak ... miesiąc temu zdarzało mu się do 9 ale mu powiedziałam że chyba oszalał, dałam na matę i szczęśliwy, a ja jem śniadanko ![]() a w nocy tak sobie myślałam że niedawno w Biedronce były tak przecenione mm, i się wściekałam że 1 nie ma, a przecież Przemek za niecałe dwa tyg skończy 6 miesięcy i powoli na 2 będziemy przechodzić ... matko jak ten czas leci ... a propos ... będziecie podawać to same mleko następne co początkowe? tak chyba najlepiej? Diabli, dzięki za linka z Biedronki tak mi się przypomniało, że tydzień temu kupiłam sobie Małą Syrenkę na dvd ... polowałam na to od kilku lat, dawno nie wznawiali i koszta na all osiągały po 500 zł, a teraz wznowili 3 tyg temu, ja się zorientowałam kilka dni temu i na empiku itp nie było już, dorwałam na allegro ;p mama tylko patrzyła jak zamawiałam i pytała czy mały chłopczyk będzie to oglądał ... a to nie dla niego, to dla mnie
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-26 o 07:31 |
|
|
|
#2812 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Fajne to to ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
Ja zapalenia nie miałam, ale dziewczyny które miały ten problem pewnie spróbują pomóc.---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Też chcę iść na basen, może w niedziele się uda. No muszę się najpierw zebrać i zadzwonić. W tym który znalazłam jest 32-34 stopnie, to chyba nie za mało jak dla 4miesięcznego dziecka? Nie mam dla niej żadnego stroju, ale można na miejscu kupić jednorazowe pieluszki do kąpieli. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Ale się cieszę, kochany Floruś! |
|||||||
|
|
|
#2813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do @ to też liczę, że dopóki karmię, się nie przyplącze, ale kto ją tam wie ![]() Cytat:
Cytat:
A najlepiej od razu zestaw trzech części ![]() Edit: Ooo, widzę, że można kupić trylogię, ale też już nie ma w Empiku Może na Gwiazdkę dostanę
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2013-09-26 o 07:54 |
|||
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem wściekła. Miały być dziś pampersy w netto za 19.99zł. Mąż pojechał. Sklep otwarty od 7.00 a on był jakoś o 7.15 tam i oni mówią, że już nie ma tych pampersów.... coooo?!
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil jedziesz w związku z tą promocją gdzieś? Do GK czy Silesii? ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
W ogóle ta dziewczyna ma super przepisy, smaczne też są piernikowe z czekoladą i wszystko co z czekoladą
|
||
|
|
|
#2817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.aqua.katowice.pl/index.ph...d=49&Itemid=56 Cytat:
|
||
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do GK. jak masz ochotę się wybrać daj znać albo jutro, to podjedziemy pomóc Ci z wózkiem, albo w sobotę chyba że Ci coś kupić |
|
|
|
|
#2820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() http://www.swimmer.pl/zajecia.htm a tutaj 27 stopni do września ma woda tylko ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

palca mu nie urwę przecież 
jestem złaaaa
mam nadxieje ze nue bedzie chvial ssac to nie bedzie problemu z oduczaniem a w mojej wypowiedzi chodzilo ze poprostu lepszy jest mimo wsztstko smok niz kciuk a jak zrobic zeby nie ssal to nie wiem heee

az w końcu padlo pytanie "a tak na codzien co porabiasz"
musimy wreszcie zrobic jakies fotki

kurcze tak mi Was szkoda cycatych. ciagle mysle jak te kanaliki można jeszcze udroznic. wiadomo, ze maly ssak robi to najlepiej...nie ma takich ocieplaczy na cyce? 

madrze gadasz! polonistyczno-logopedycznie tez się z Toba zgadzam
nie wiem jak mogę pomóc ale czekam na info![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)