Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 22:25   #2791
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
liczę, że nas to nie spotka palca mu nie urwę przecież

a, miałam pisać ale zapomniałam.... dostałam @ jestem złaaaa
Heee no raczej nie

Cytat:
a masz jakiś super sposób na to aby zmusić dziecko do ssania smoczka i zabrać mu palec?
Heee super sposobu nie .... moj D. jak juz pisalam byl ewenementem do buzi wsadzal tylko smoka i butke wiec z tym problemu nie mialam , M. Od kilku dni nie chce smoka , palce wsadzs do buzi ale bardziej je lize i gada do nich mam nadxieje ze nue bedzie chvial ssac to nie bedzie problemu z oduczaniem a w mojej wypowiedzi chodzilo ze poprostu lepszy jest mimo wsztstko smok niz kciuk a jak zrobic zeby nie ssal to nie wiem heee

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie wiem czym sobie zasluzylam na takie idealne dziecko. wyc mi się chce przez to moje male cudo mamusia chora, wiec Nela bardzo się wczula...pisałam już, ze spalysmy do 11:30. później była z babcia na dwóch długich spacerach, na jeden na chwile wyszłam z nimi. wrocilam do domu, obiad, później wrocil tz - babcia poszla odwiedzić sasiadke, która tez jest po operacji, a nasza trojka w miedzy czasie zasnela (kolo 17:30) pospaliśmy do 19:30! no to szybka kapiel, trochę wyglupow i dzisiaj wyjątkowo później, ale od 21 Nelusia spi kurcze ona chyba naprawdę rozumie, ze matke rozwalcował czołg i potrzebuje rekonwalescencji no chyba, ze ja tez cos zbiera...

aaa i miałam już kiedyś pisać, tez znajdujecie w lozku tetrowe pieluszki, gryzaczki i dzidziusiowe zabawki? rozczula mnie to!!!
Haha ja ostatnio pampka zuzytego mialam pod poducha hii ...pewnie u mnie wogole plac zabaw w kazdym pokoju , kuchni , stole jak nie gryzaki , maskotki to wlasnie tetra

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:26   #2792
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Heee super sposobu nie .... moj D. jak juz pisalam byl ewenementem do buzi wsadzal tylko smoka i butke wiec z tym problemu nie mialam , M. Od kilku dni nie chce smoka , palce wsadzs do buzi ale bardziej je lize i gada do nich mam nadxieje ze nue bedzie chvial ssac to nie bedzie problemu z oduczaniem a w mojej wypowiedzi chodzilo ze poprostu lepszy jest mimo wsztstko smok niz kciuk a jak zrobic zeby nie ssal to nie wiem heee

rozumiem... a właśnie wyczytałam, że mam aż 3 wyjścia

Jednym wystarcza pierś, inni muszą się wspomagać smoczkiem, lub kawałkiem szmatki znajdującej się w zasięgu ręki, a jeszcze inni nie wyobrażają sobie życia bez kciuka w ustach. Jeśli jesteście rodzicami tych ostatnich, macie zasadniczo dwa wyjścia. Pierwsze, pogodzić się z rzeczywistością. Drugie, pogodzić się z rzeczywistością. Pozostaje jeszcze trzecie, najbardziej kompromisowe rozwiązanie: pogodzić się z rzeczywistością.

cóż, najwyżej wybierzemy się do ortodonty
na szczęście ssie coraz rzadziej

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-25 o 22:27
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:28   #2793
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
My dostaliśmy taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3468815088 i jest baaardzo fajny i ciepły
fajnie wygląda

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
byłysmy z Hump też na Zawadzkiej, bardzo fajnie było, ciekawie mówiła, a młody jak młody padł o 18.30 już na nocne spanie i musiałam go budzić na witaminki i mycie, nie miałam serca go wsadzić do wanienki więc ma drugi dzień brudasa

lecę ćwiczyć !
u nas podobnie jak młody po wrzaskach usnął, tak go w domu dobudzałam na jedzenie przed 21 i kąpiel mu darowałam

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Byłam w lumpki i upolowalam 3 czapki zimowe
I taki komplecik
śliczne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:33   #2794
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
na tym zdjęciu Twój małż jest strasznie do Ciebie podobny fajne są te piłki, też muszę kupić i masować Bartka
hehe słyszeliśmy już kilka razy, ze jesteśmy rodzeństwem nawet jak auto kupowaliśmy to gość ze stacji diagnostycznej baaardzo mi slodzil, a tz stal obok i głupol kwiczał jak swinka az w końcu padlo pytanie "a tak na codzien co porabiasz" i chyba przestalo mu być do smiechu odpowiedziałam prawde rozkoszuje się urlopem macierzyńskim. "ooo to masz dziecko" "mamy" "a tata gdzie? "stoi obok" i wtedy już wszyscy we trojke nie mogliśmy przestać się smiac...
ostatnio na basenie ten znajomy instruktor tez patrzyl na mloda az w końcu zaczal się smiac i mowi, ze widzi w niej mojego brata, ze robi jego miny obie z siostra zaczelysmy protestować, ze nela to przecież caly tatuś...ale widocznie miny ma po wujku hehe.

Cytat:
ale po 2 razy w jednym miesiącu? musisz zbierać od zera znów? my ciągle na 3% ale teraz jak jeżdżę do szkoły to mam blisko, mogę wpaść te 2 razy w miesiącu i coś kupić
tak oni w regulaminie maja zapis, ze w ciągu kwartalu musisz zrobić 6 razy zakupy. wtedy dodaja kolejny 1%. zatem minely 4 miechy, a ja znow jestem na 3% hehe. niech sobie ten 1% wsadza...bylam przekonana, ze bywam tam az za często ale robiłam zakupy na dwie karty, bo jedna konkursowej znajomej

Cytat:
Byłam z Bartusiem w parku, zbierałam kasztany dla synka znajomej zrobiliśmy małe zakupy, pogoda cudna, aż się nie chciało wracać do domu Zrobiłam łazanki na obiad i czekam na M. - jedzie po kartę szczepień Małego, może pojedziemy z nim i pójdziemy na jeszcze jeden spacer
ahhh kasztany. co roku chodzimy z tz zbierac i mam przy tym wieksza frajde niż dzieciaki hehe. lubie jak sa takie swieze, sliskie, zimne, kurcze magiczne to jest. a później wszystkie laduja u szymka w przedszkolu. zostawiam sobie kilka przy kompie i w kieszeni w kurtce tak do macania az nie uschna hehe
ps. dzięki za lazankowe inspiracje. dawno nie jadlam.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witamy sie po basenie. Sonia swietnie sie bawila tylko jakies 5min przed koncem zajec zaczela sie robic niespokojna. plynela dzis pod woda od instruktorki do mnie! Niesamoeite to bylo! Teraz spi w lozku a ja zostalam w hotelu na obiad i kawke. Pogoda nieciekawa wiec wole poczekac zanim wyjdziemy na dwor. Za tydzien ostatnie zajecia musimy wreszcie zrobic jakies fotki

witam nowe mamusie
widzisz, nie doczytałam, ze się Sofia jednak do basenu przekonala. ekstra! tylko kurcze szkoda, ze ten kurs taki krotki... jest możliwość kontynuacji? ostatnio w szatni zaczepil mnie dziadek plywajacy z wnukiem, wypytywal o nowego małego pływaka az w końcu stwierdził, ze oni sa weteranami, bo maja już 3 karnet (zatem 20 zajec za nimi ), ale maly tak szalal w wodzie, ze az zal byłoby nie kontynuować.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:37   #2795
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
hehe słyszeliśmy już kilka razy, ze jesteśmy rodzeństwem nawet jak auto kupowaliśmy to gość ze stacji diagnostycznej baaardzo mi slodzil, a tz stal obok i głupol kwiczał jak swinka az w końcu padlo pytanie "a tak na codzien co porabiasz" i chyba przestalo mu być do smiechu odpowiedziałam prawde rozkoszuje się urlopem macierzyńskim. "ooo to masz dziecko" "mamy" "a tata gdzie? "stoi obok" i wtedy już wszyscy we trojke nie mogliśmy przestać się smiac...
ostatnio na basenie ten znajomy instruktor tez patrzyl na mloda az w końcu zaczal się smiac i mowi, ze widzi w niej mojego brata, ze robi jego miny obie z siostra zaczelysmy protestować, ze nela to przecież caly tatuś...ale widocznie miny ma po wujku hehe.

tak oni w regulaminie maja zapis, ze w ciągu kwartalu musisz zrobić 6 razy zakupy. wtedy dodaja kolejny 1%. zatem minely 4 miechy, a ja znow jestem na 3% hehe. niech sobie ten 1% wsadza...bylam przekonana, ze bywam tam az za często ale robiłam zakupy na dwie karty, bo jedna konkursowej znajomej

widzisz, nie doczytałam, ze się Sofia jednak do basenu przekonala. ekstra! tylko kurcze szkoda, ze ten kurs taki krotki... jest możliwość kontynuacji? ostatnio w szatni zaczepil mnie dziadek plywajacy z wnukiem, wypytywal o nowego małego pływaka az w końcu stwierdził, ze oni sa weteranami, bo maja już 3 karnet (zatem 20 zajec za nimi ), ale maly tak szalal w wodzie, ze az zal byłoby nie kontynuować.
no to nieźle

co do karty to tak, w ciągu kwartału ale nie liczy się jak zrobisz 6 razy zakupy w jednym miesiącu, prawda?

a co do basenu to u nas nie ma chyba jako takiej kontynuacji ale można się znów zapisać... z tym, że do tej samej grupy i wszystko od nowa, bez sensu.. my chyba poczekamy kolejne 10 tygodni aby się zapisać z grupą starszą, żeby czegoś innego się uczyć

Stary 2013-09-25, 22:45   #2796
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Kurcze ja was chyba nigdy nie nadrobię mój mały odkrył że jak przekula się z brzucha na plecy i znów na brzuch to się przemieści. Ostatnio poszłam na sekundę do kuchni i mały spał na kołderce na podłodze wracam a go nie ma piernik się przykulał pod suszarkę od prania. I teraz ciągle to robi masakra wszystko dotyka i chce jeść dziś próbował uchwytu z szuflady .
superowy!
niedługo będziemy mistrzyniami w tworzeniu bezpiecznych kojców. coraz częściej zastanawiam się czy nie kupic na przyszlosc kojca
http://allegro.pl/kojec-8-elementow-...563891926.html takiego np. albo takiego
http://allegro.pl/kojec-wielowariant...552367474.html
http://allegro.pl/kojec-wielowariant...541823100.html
wszystkie dzieciaki w rodzinie niemiłosiernie rozpaczaly w tych zwykłych http://allegro.pl/berber-horn-kojec-...507413521.html
w ogole trzeba w koncu pomyslec nad remontem i uchronić co się da zanim mloda wyruszy w swiat...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
co robić, mój Niki nie chce pić butli nadal, wyszłam dziś na 4,5 godz i nic nie zjadł, tylko płakał bo głodny i nie umiał zassać, jakieś rady? bo chcemy iść na "randkę" małżeńską ale jak tu iść jak on nie chce z butli pić
w trakcie karmienia podmieniaj cyca na butle. może zmien na inna (z innym smoczkiem). kombinuj, w końcu zalapie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Dzisiaj nie mam czasu żeby z Wami posiedzieć.. może wieczorkiem uda mi się ponadrabiać, nie piszcie za dużo

Laski, mam pytanie:
Jakich smoczków używacie i co sądzicie o smoczkach ?
jeszcze jak byłam w ciąży kupiłam zestaw dwóch smoczków lovi i jeden dostaliśmy z aventu. Mały rzadko dostaje smoka, ale czasem się przydaje..
ostatnio namiętnie ssie kciuka, dwa palce, lub nawet całą pięść i tak się zastanawiam że może kupić mu jakiś lepszy smoczek... Tylko jaki..
dzisiaj widziałam taki fajowski Dr Brown's z kanalikiem odpowietrzającym, zmniejszający ciśnienie w buźce
my kupiliśmy TT, ale one sa wygięte w luk i niestety już w szpitalu odgniataly się malej na buzi (obwodka). dostala wiec avent ze szpitalnej niebieskiej paczki i do teraz kupujemy aventowe. lovi podobno tez sa fajne, co Wam w nich nie pasuje?
Stary 2013-09-25, 22:48   #2797
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:

Jednym wystarcza pierś, inni muszą się wspomagać smoczkiem, lub kawałkiem szmatki znajdującej się w zasięgu ręki, a jeszcze inni nie wyobrażają sobie życia bez kciuka w ustach. Jeśli jesteście rodzicami tych ostatnich, macie zasadniczo dwa wyjścia. Pierwsze, pogodzić się z rzeczywistością. Drugie, pogodzić się z rzeczywistością. Pozostaje jeszcze trzecie, najbardziej kompromisowe rozwiązanie: pogodzić się z rzeczywistością.

Dobre

Ja naszej kciuka z buzi zabieram, pozostałe palce może wkładać ile chce

Współczuję @

Cytat:
superowy!
niedługo będziemy mistrzyniami w tworzeniu bezpiecznych kojców. coraz częściej zastanawiam się czy nie kupic na przyszlosc kojca
http://allegro.pl/kojec-8-elementow-...563891926.html takiego np. albo takiego
http://allegro.pl/kojec-wielowariant...552367474.html
http://allegro.pl/kojec-wielowariant...541823100.html
wszystkie dzieciaki w rodzinie niemiłosiernie rozpaczaly w tych zwykłych http://allegro.pl/berber-horn-kojec-...507413521.html
w ogole trzeba w koncu pomyslec nad remontem i uchronić co się da zanim mloda wyruszy w swiat...
Dla mnie te kojce to trochę jak dla psa

Siedziałam dziś z termoforem na cycu, nie wiem, czy mi się znowu na coś nie zbiera

A w sobotę zaczynamy basen z małą Ale do wody wchodzi mąż

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

A, smoczek mamy z Nuka, taki jak chyba Vil wkleiła Tylko odciska się małej na buźce, tak ciągnie.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:48   #2798
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Zwazyliśmy ją... przybrała 0,6 dkg w 5 tyg... nie za mało?? Waży 5420gram...
120 tygodniowo, nie jest zle i super, ze rehabilitacja pomaga.
Stary 2013-09-25, 22:50   #2799
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Dobre

Ja naszej kciuka z buzi zabieram, pozostałe palce może wkładać ile chce

Współczuję @

Dla mnie te kojce to trochę jak dla psa

A w sobotę zaczynamy basen z małą Ale do wody wchodzi mąż
Widzisz, ja mu czasem zabieram i chcę dać cyca, niech memla, nie ma sprawy ale coś Tyyy na spacerze też jak już przysypia to kciuk ląduje w buzi, mogę wyjmować, cudować, nic z tego

Na szczęście @ nie boli ale kuuuurde liczyłam na jeszcze minimum pół roku bez

Oby małej się spodobało

i również mi się kojce nie podobają

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-25 o 22:51
Stary 2013-09-25, 23:05   #2800
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Uroczyście oświadczam że Helenka poznała dzisiaj Przemusia i stwierdzam, że moje dziecko to straszny marud!

Piszecie o smoczkach - ja moją często zatykam ide do marudera
a fotka gdzie?

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Tak mi się właśnie wydawało, że to właśnie Ty kiedyś pisałaś już o tym... Też doszłam do wniosku, że guzik daje to staranie się i dbanie o piersi, bo i tak mnie dopada :|
A czy spotkałaś się z jakąś sensowną pomocą już w trakcie zapalenia? Za każdym razem masz inny antybiotyk?
Mnie ostatnio lekarz nastraszył, że to moja ostatnia szansa, bo się antybiotyki skończą (???) i wreszcie dorobię się ropnia i kazał przestać karmić. Chyba tak zrobił, żebym więcej nie przychodziła na IP...
Ja wpadłam w histerię, bo nie potrafię tak odstawić i teraz już nie wiem co zrobić i u kogo szukać pomocy.
a może po każdym karmieniu pobaw się jeszcze laktatorem. później chlodne okłady. przed snem goracy prysznic i sio do lozka. sama nie wiem. moja mama chyba miała ten ropien o którym piszesz. opowiadala, ze chodzila na rzesach, piers jej nacieli, a ropa jak trysla to lekarz był caaaaly brudny. podobno koszmarny bol, ale jeśli się tego nie natnie to piers może sama peknac kurcze tak mi Was szkoda cycatych. ciagle mysle jak te kanaliki można jeszcze udroznic. wiadomo, ze maly ssak robi to najlepiej...nie ma takich ocieplaczy na cyce? taki cieplutki stanik hehe.
Stary 2013-09-25, 23:06   #2801
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Dostalam @
Walcze z M.
Walcze o kase.

jezuuuuu mam takie szczęście obok a wszystko broni mi sie nim cieszyc i poswiecis w stu procentach
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:33   #2802
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Witamy sie po basenie. Sonia swietnie sie bawila tylko jakies 5min przed koncem zajec zaczela sie robic niespokojna. plynela dzis pod woda od instruktorki do mnie! Niesamoeite to bylo! Teraz spi w lozku a ja zostalam w hotelu na obiad i kawke. Pogoda nieciekawa wiec wole poczekac zanim wyjdziemy na dwor. Za tydzien ostatnie zajecia musimy wreszcie zrobic jakies fotki
zapomniałam o najważniejszym: mala nie nalykala się wody? mój tz chyba nie będzie miał tyle odwagi aby mala puscic w wodzie...musze się szybko kurować!

sciagnelam dzisiaj opatrunek i jestem zrozpaczona. krzywe to takie (w sensie nie jest równiutko na srodku szyi ), dziura po drenie olbrzymia i oderwałam pol zagojonego ciala z opatrunkiem. nie mogę na to patrzeć...blizna po cc jakos lepiej wygladala, bo chowala się pod brzuchem

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a poczekałaś kilka dni? do kilku dni się aktualizują stany.
my mamy 5% i odebrałam body ostatnio. badziewne te prezenty
nie widziałam tego wcześniej na stronie. napisałam do nich czy maja możliwość wglądu do dat moich zakupow i stad wiem, ze dalam ciala i zakupow było 5...a na karcie znajomej 7 pomieszałam.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
aaa... poradźcie ... lepszy śpiworek polarowy od środka, czy wełna (naturalna/owcza)?
http://allegro.pl/spiworek-polarowy-...561420570.html
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...540523391.html

które cieplejsze? mąż się ze mną spiera że polar lepiej trzyma ciepło, ale mi się to za lekkie na zimę wydaje ... niekoniecznie te modele, tak przykładowo pokazałam tylko.
myślisz, ze Ci się Przemo zmieści do wozka w kombinezonie? nie będzie mu za cieplo kombinezon plus taki spiwor? dla mnie to jednak dość konkretne krepowanie ruchow nie wystarczy kocyk? i ta nakladka z wozka? w zimie dzieciaki naprawdę będą chciały fikac...

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
wiecie jak moja bratowa wprowadza gluten? daje biszkopty słodkie rozmoczone w wodzie
no to pomyslowa mamuska, nie ma co...

Cytat:
ładnie pewnie moja mama mi podobnie będzie radziła chociaż podejrzewam, że ona nie zna terminu "wprowadzanie glutenu", być może w ogóle się nie orientuje co to jest
hehe ale kiedyś Ci go wprowadzila i chyba skutecznie skoro wcinasz moja mama tez nie może pojac jak to tak zaczynać od marchewkowego słoiczka lyzeczka...przecież najpierw trzeba dziecku dac soczku z tej marchewki. ona się gaza meczyla i wyciskala. na szczęście jest otwarta na "nowe" i nie mam z nia problemu. mysle, ze trudniej będzie z mama tzta.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
jej tak położna śr poradziła
wychodze na wyrodną matke, wszyscy dookoła atakuja mnie pytaniami czy daje już marchewke i jabłko małemu<oczywiscie starsze pokolenie i jak zwykle teściowa>, jak mówie że po 6 ms dam to są zaszokowani że glodze dziecko
musisz zacząć mowic, ze je kotlety i parowki - będziesz miała spokoj na dluuuuzej
ja tez mam trochę dosc jak slysze "ale dajcie jej chociaż polizać, bo się patrzy". najczęściej kwituje "nela zamknij oczy , bo dorośli jedza". ale mam ochote dodac "jak będziemy chlac wodeczke to się z toba podzielę"

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie mam porzadnego neta, jestem z malym w szpitalu i sie tulimy 24h na dobe mlody z morfiny przerzucil sie juz na paracetamol. jestem z niego dumna, moj maly junkie ;-).

jeszcze trochę i apap nie będzie potrzebny! kochane dzielne Florysiatko
Stary 2013-09-25, 23:34   #2803
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

diabli jest kontynuacja ale nie bedziemy chodzic z prostej przuczyny- nie mamy auta... teraz jeszcze moglam sobie pozwolic na kursowanie tam i z powrotem wozkiem ale pogoda coraz mniej temu sprzyja. A taksowka plus koszt zajec to duzo ponad to co nasz budzet moze wytrzymac...wiec zawieszamy basen do wiosny niestety.
Co do wody to troche lyknela. Jak ja wyciagnelam to troche musiala odkaszlnac. Ale dala rade i nie przestraszyla sie

a jeszcze chcialam sie odniesc do pojedynku smoczek vs. kciuk. u nas smoczki wszystkie 3 ktore probowalismy juz nie dzialaja. A kciuk coraz czesciej tak... Zwlaszcza w wozku, bo jak jestesmy w domu to i tak wszelkie marudzenie konczy sie na piersi, rowniez marudzenie ze zmeczenia...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:37   #2804
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli;42994729[COLOR=Silver
][/COLOR]
myślisz, ze Ci się Przemo zmieści do wozka w kombinezonie? nie będzie mu za cieplo kombinezon plus taki spiwor? dla mnie to jednak dość konkretne krepowanie ruchow nie wystarczy kocyk? i ta nakladka z wozka? w zimie dzieciaki naprawdę będą chciały fikac...

hehe ale kiedyś Ci go wprowadzila i chyba skutecznie skoro wcinasz moja mama tez nie może pojac jak to tak zaczynać od marchewkowego słoiczka lyzeczka...przecież najpierw trzeba dziecku dac soczku z tej marchewki. ona się gaza meczyla i wyciskala. na szczęście jest otwarta na "nowe" i nie mam z nia problemu. mysle, ze trudniej będzie z mama tzta.
Moja koleżanka ma syna lipcowego i on był spory, więc można stwierdzić, że zimą taki jak nasze majowe i jeździła z nim w takim śpiworku, powiedziała, że sam kocyk i ta przykrywka to za mało... nie wiem, nie wiem

podejrzewam, że o tym nie myślała dostałam skórkę od chleba i tyle

Stary 2013-09-25, 23:39   #2805
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to się nazywa gimnastyka buzi i języka
a na kupę zwrócił wam uwagę pediatra?

a w temacie kupy - matkooo!!! dziecko mi się odetkało! po 3 dniach (a wlasciwie pieciu) mloda zrobila kupala...ale takiego jak jeszcze nigdy. tata wymiekl i tylko komentowal podajac kolejne chusteczki (dziecko gdzie ty to zmiescilas? teraz to ja się nie dziwie, ze wazylas pol kilograma więcej itd.)
chce być w 100% szczera, wiec musze to napisac: wspolczuje dzieciakom, które pija mm i maja zastoje kupkowe. jeśli ich jelitka tez tak magazynują jak Nelki to naprawdę jest mi ich zal. na cycu kupa co drugie karmienie, lekko, gładko, wodnisto a po tym mleczku to jakas masakra. pampers jeszcze nigdy nie był tak pelny. nie wiem gdzie i jak ona to pomiescila. 100 razy bardziej wolimy kilka kup dziennie
Stary 2013-09-25, 23:42   #2806
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Axella a czemu sie musisz klocic z M. o kase? Wczorajsza rozprawa nie uregulowala tej kwestii? Mowilas, ze wszystko udalo sie zalatwic za jednym posiedzeniem, wiec juz nie kumam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:54   #2807
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Halo na nic ostatnio nie mam czasu byłam ostatnio z Pawłem u pediatry i mamy skierowanie na morfologie, bo małemu się głowa poci bardzo.

I okazało się jeszcze, że muszę brać antybiotyki na zęba i muszę małego na tydzień odstawić od piersi... boję się że potem nie będzie już chciał ssać... idę jeszcze do innego dentysty zobaczę co mi powie
daj znac jak tam morfologia, a pediatra cos podejrzewa? neli baaardzo poca się rece i stopki. musze dopytać czy to tak może być.

nie odstawiaj od piersi! u nas to były 4 dni, a naprawdę ciężko jest powrocic do stanu sprzed. cyce mniej produkują, mala stala się bardziej wygodna...szukaj innego dentysty. na pewno musi się dac inaczej to rozwiazac.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
ja czytałam, że palec lepszy, bo dziekco samo przestanie ssać kciuk do 5 roku życia i do tego czasu nie wpłynie to na zgryz i potrafi się smao uspokajać
i że jeśli dziecko jest w stanie już samo włożyć smoczek to ono przejmuje kontrolę tym samym rodzic ją traci i zaczyna się uzależnienie
oj to ja się nie zgodze. kciuk dziecko zawsze ma przy sobie i jak się uprze to będzie go muldac i ssac ile wlezie. odkształci sobie palec i narobi więcej szkod niż smoczkiem (bakterie, później często obgryzanie paznokci itd.). znajoma baaardzo długo w sytuacjach nerwowych pchala paluchy do buzi, pamiętam jak w dzieciństwie rodzice ciagle ja za to strofowali i biegala muldajac rękaw bluzki. wiecznie uslinione rękawy, rece w ustach. pięciolatek to już duże dziecko i jemu tym bardziej będzie ciężko zrezygnować z kciuka a smoczka można nie dac, pociac i opowiedzieć bajke jak to myszy zjadly i jednak rodzic ma kontrole.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
taki teraz okres, że o katarek nie trudno. Nie martw się, Nelcia będzie piła Twoje mleczko i przeciwciała więc szybko to zwalczy
co do kupy, to podobnie jak było u nas. Ale może jak dzieci starsze to ta dojrzałość jelit tak się objawia..
Zauważyłam że W. robi teraz mniej kup i ciągle sadzi śmierdzące bąki. Wczoraj mieliśmy big kupala z rana i od tamtej pory nic a nic. Czekamy dalej na niespodziankę
u nas to wina zmiany diety. jednak zastąpienie cycusia mm musiało się jakos odbic na jelitach. myslalam ,ze dzień dwa bez kupy i będzie ok. po 3 zrobila malutko, a dzisiaj po 5 jak strzelila kupsko to szok. naprawdę jestem pelna podziwu gdzie ona to zachomikowala. także Nelci ewidentnie mieszanki nie sluza
Stary 2013-09-26, 00:00   #2808
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

o matko, już północ

lecę spać

Stary 2013-09-26, 00:50   #2809
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pisałam już kilka razy henna do włosów, do kupienia w aptece. Koszt 30-40zł, zależy od apteki. Ja mam długie włosy, stosuje co drugie mycie (a myje prawie codziennie) i mam to samo opakowanie od półtora miesiąca.
a wstawisz fotke jaka konkretnie? bo widze rozne kolory etykiet, słoiczki, tubki, kropelki...

Cytat:
diabli słoiczki i kaszki z holle są bardzo fajne, ale cena zabójcza..

6-7zl obiadek/deserek, ale duzy słoiczek. hipp chyba cenowo podobnie wypada (zerkam na all, bo nie patrzyłam na ceny tych dużych sloikow). wiadomo, ze będą trochę droższe, bo ktoś je musi sprowadzić...no i przesylka. ale mysle, ze warto trochę poszaleć i kupic to czego inne firmy nie maja

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Czekam zatem na dalsze opinie na temat śpiworków.
ja tez myslalam, ze bez śpiworka się obejdzie...kombinezon, kocyk i już. wozki maja fajne te nakładki na nozki. http://dzieciecawyspa.pl/zdj_big/tak..._move06_02.jpg
Justi/Vil, nie macie takiej?

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Byłam w lumpki i upolowalam 3 czapki zimowe
I taki komplecik
hehe slodki. fotke Wiktorkowej zabki chceeee

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
ja tam nie znam nikogo kto by w przedszkolu kciuka ssał akurat
poważnie?! wpadnij w pierwsza lepsza grupe przedszkolna...zobaczysz co dzieci potrafią robic z palcami
w maluchach kciuk/pieluszka/kocyk/rękaw/pluszak to norma...

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A ja znam. Moja mama pracuje w przedszkolu i teraz akurat ma maluchy. Chyba 3 dzieci ssa kciuki, a jadna dziewczynka ma smoczek do spania.
uff, bo myslalam, ze tylko ja trafiam na takie dzieci podczas praktyk w szkole zawstydzone pierwszaki staly i ssaly kciuki...a to już siedmiolatki. w przedszkolu tez troszkę miałam okazje popracować i bylam w szoku, ze rękaw może sluzyc jako uspokajacz, chusteczka do nosa, gumka itd.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Looo matko co to za teoria od kiedy dziecoo roczne czy 2-letnie przejmuje kontrole fakt chce smoczek bo sie przyzwyczail ale tobty nadal decydujesz czy go dostanie i kiedy zakonczyc uzywanie go...
Kciuk do 5 roku zycia :banghead:
I sie oduczy hehe moze i sie oduczy ale watpie a napewno nie bedzie mial wyksztalconego aparatu mowy napisala juz ktoras z mam ze zawsze latwiej zabrac smoczek niz kciuk i nad smoczkiem panuje rodzic a nad kciukiem dziecko
madrze gadasz! polonistyczno-logopedycznie tez się z Toba zgadzam

Cytat:
a, miałam pisać ale zapomniałam.... dostałam @ jestem złaaaa
ooo to swietujemy razem my to chyba lubimy tak isc leb w leb u mnie to co prawda 2 cykl, ale ten opóźniony tydzień.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Przy pierwszym chciałam karmić piersią, ale zaczęłyśmy z problemami - pobyt w szpitalu, ona trzy piętra wyżej niż ja, piguły odwaliły krecią robotę dokarmiając wedle własnego uznania. Po powrocie do domu już się nie udało wcisnąć małej cyca do paszczy. Silny i stanowczy charakter pokazywała od początku...
Przy drugim chciałam karmić piersią i młoda współpracowała od początku. Mimo że nie miałam żadnego nawału pokarmu i piguły znowu wciskały mojemu dziecku butlę - udało się i jestem z tego bardzo zadowolona. Pomijając korzyści dla dziecka to wygoda jest nieziemska, nie znosiłam mycia butelek, robienia tego mleka, łażenia w nocy do kuchni itp. No i wygoda na wyjazdach - nigdy nie muszę się martwić o świeżą wodę, podgrzewacz itp. Tylko że ja nie musiałam specjalnie walczyć teraz o to, żeby się udało. Doszłyśmy do kp raczej bezboleśnie i bezstresowo. Teraz to uwielbiam i żałuję, że za pierwszym razem nie powalczyłam.
Ja miałabym ochotę sprawdzić, jakie byłoby moje trzecie dziecko, ale ten pomysł niestety nie przypadł do gustu mojemu małżonkowi z uwagi na nasze dwupokojowe mieszkanie
dzięki. a maz się nie zna mieszkanie zawsze można z kims zamienic na większe

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Haha ja ostatnio pampka zuzytego mialam pod poducha hii ...pewnie u mnie wogole plac zabaw w kazdym pokoju , kuchni , stole jak nie gryzaki , maskotki to wlasnie tetra
ale bez kupala? dobrze, ze te pampki sa taaakie chłonne. bo moglabys mieć niezbyt mila niespodzianke hehe.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
co do karty to tak, w ciągu kwartału ale nie liczy się jak zrobisz 6 razy zakupy w jednym miesiącu, prawda?
dopiero po 3 mies. uznaja Ci rabat durne to to. nawet gdybys miała w tym miesiącu milion zakupow. oni chcą min. 6 w 3 miesiące...i rozliczają tylko co 3 miechy.

Cytat:
a co do basenu to u nas nie ma chyba jako takiej kontynuacji ale można się znów zapisać... z tym, że do tej samej grupy i wszystko od nowa, bez sensu.. my chyba poczekamy kolejne 10 tygodni aby się zapisać z grupą starszą, żeby czegoś innego się uczyć
u nas to jest jakies inne, bo jako tako nie ma stalej grupy. pojawiają się te same dzieci, ale często sa inne. rodzice chyba zapisują się na pojedyncze lekcje i rozne wolne akurat godziny. zresztą instruktorzy z każdym dzieckiem pracują indywidualnie. podchodzą i patrza jakie cwiczenie wykonujesz ( zawsze zaczynasz od tych ostatnich) pytaja, które to zajecia, ile dziecko ma, czy nad czyms szczególnie chce się popracować. nasi znajomi nie byli 2 tyg. temu, bo mieli chrzciny i sa jedna lekcje za nami. robili teraz to co my ostatnio, a nam pokazali już kolejne ćwiczenia. nie wiem co będzie po 10tych zajęciach, ale pewnie plan maja rozpisany na dluzej ale zerkałam na ich strone i oni maja dluuuga kontynuacje, bo maja sporo grup:
-od 3 mies.
-wiek poniemowlecy
-2latki
-3latki
-4latki
-5-6latki - bez udziału rodzicow w wodzie

u szymka w grupie jest trojka dzieci. i kazde ma inny poziom. dziewczynka boi się wody, on jest pośrodku, chlopiec sam nurkuje i szaleje. gość tak im prowadzi zajecia, ze kazde ma swój tryb nauki.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Dla mnie te kojce to trochę jak dla psa .
hehe w sumie...taniej wyszlaby klatka ale jak sobie pomysle o tych wszystkich pułapkach, które na mloda czyhają to chyba chce taki kojec

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Dostalam @
Walcze z M.
Walcze o kase.

jezuuuuu mam takie szczęście obok a wszystko broni mi sie nim cieszyc i poswiecis w stu procentach
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
hmm dlaczego walczysz? skoro sad przyznal to Ci się naleza. nie placi, jest fundusz i niech sobie będzie dłużnikiem...po co Ty się kobieto z nim użerasz? nie potrafi mieć jaj i być odpowiedzialny za corke to go olej.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

nadrobiłam dobranoc. rano kolejne podejście do ciuszków...musi się udac. bylebym się podniosla z lozka, później już będzie gładko. lumpek czeka miłego czwartku zycze i cooooraz bliżej weekendu

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

http://www.biedronka.pl/ksiazki/ksia...icow_i_dzieci/ od 3 października pewnie tracy Was skusi
ja mogę polecić te książeczki obrazki dla maluchow. w rossmanie kupiłam "uwaga to niebezpieczne" "dzień malucha" i "dobre wychowanie" - fajne sa

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

http://www.biedronka.pl/rozrywka/filmy/juz_wkrotce/
Stary 2013-09-26, 07:26   #2810
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Hej Wam! Nie nadrabiam, nie nadążam
Stary 2013-09-26, 07:27   #2811
vil84
Wtajemniczenie

Diabli mnie się wydaje że ta nakładka nie wystarczy. a dziecko jeszcze w zimie nie będzie chodzić/biegać tylko będzie nieruchomo w tym wózku (tzn nie mówię o wierzganiu tylko że będzie siedzieć ciągle) i wydaje mi się że body z długim rękawkiem, sweterek, kombinezon i kocyk to za mało (a więcej chyba pod kombinezon się nie wciśnie). ja teraz mniej więcej tak Przemka ubieram (tylko zamiast kobinezonu ciepły polarek) a będzie jakieś 20 stopni mniej.

tylko teraz mam inny dylemat - w Jedo te pałąki do przytrzymywania się łapkami przez maluszka są dość nisko, zmieści się tam śpiworek kocyk złożony da radę, ale śpiworki chyba są trochę grubsze?

qrde Przemek z dnia na dzień wstaje wcześniej ... dziś 6.45 już marudził tak że musiałam go wziąć, od tygodnia tak ... miesiąc temu zdarzało mu się do 9 ale mu powiedziałam że chyba oszalał, dałam na matę i szczęśliwy, a ja jem śniadanko

a w nocy tak sobie myślałam że niedawno w Biedronce były tak przecenione mm, i się wściekałam że 1 nie ma, a przecież Przemek za niecałe dwa tyg skończy 6 miesięcy i powoli na 2 będziemy przechodzić ... matko jak ten czas leci ... a propos ... będziecie podawać to same mleko następne co początkowe? tak chyba najlepiej?

Diabli, dzięki za linka z Biedronki tak mi się przypomniało, że tydzień temu kupiłam sobie Małą Syrenkę na dvd ... polowałam na to od kilku lat, dawno nie wznawiali i koszta na all osiągały po 500 zł, a teraz wznowili 3 tyg temu, ja się zorientowałam kilka dni temu i na empiku itp nie było już, dorwałam na allegro ;p mama tylko patrzyła jak zamawiałam i pytała czy mały chłopczyk będzie to oglądał ... a to nie dla niego, to dla mnie

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-26 o 07:31
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 07:46   #2812
deb
Zakorzenienie

Cytat:
deb jak chcesz kupony to mogę oddać. Bo nie skorzystam z nich na pewno. Szczeniaczka mamy a reszta mi niepotrzebna.
Bardzo chętnie przyjmę kupony

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
puchatkowa u nas wózek od 2,5 miesiąca jest be! wychodzę tylko jak jest pora spania. Przejście na spacerówkę nie pomogło. Karola czasami na sam widok wózka dostaje histerii.

Mysia jak przeczytałam o tej dermatolog to mi ręce opadły

kurcze jestem w domu, lumpek niedaleko. Dziś nowy towar, wczoraj wszystko po 1 zł a ja nie mam jak iść mam nadzieje że w przyszłym tyg mama będzie już w domu.

kingsof ale przeżycia

Karola leży na macie i marudzi marudzi marudzi eh u niej zabawka to na 2 sek no chyba że się zmieści w buzi to na 10 sek.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

kingsof jeśli kobieta jest w zaawansowanej ciąży to niektóre leki wywołujące poronienie mogą ją podtrzymać.

loney mój bratanek miał problemy z siusiakiem (oj jak go to bolało). Lekarka kazała im moczyć siusiaka i jajka w rumianku.

axella też zrobiłam zapasy tych chusteczek. Ale się ograniczyłam trochę bo mam jeszcze w domu. Więc chyba mam teraz 9 opakowań. Jedno starcza na tydzień więc myślę że ok. Promocja jeszcze będzie a bałam się że mogą wyschnąć.

marchewka ja małej czyszczę/masuję dziąsełka tą szczoteczką silikonową odkąd skończyła 2 m-ce w ten sposób chce ją przyzwyczaić do szczoteczki do zębów. Jak będą dwa ząbki (jeszcze nie ma ani jednego) to kupię prawdziwą szczoteczkę.
Jakbym o swoim dziecku czytała.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
takie z kolcami, jak na fotce. niektóre mrugają swiatelkami
Fajne to to

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja również często czytam Wasz wątek i chyba przyszła pora, żeby się ujawnić Czy nie macie nic przeciwko, żebym czasem pisała?

Jestem mamą majową. Mój Synek urodził się przez cc, z wagą 3540.

Widzę, że dużo dyskutowałyście ostatnio o karmieniu piersią. Ja nadal usiłuję karmić piersią, ale czuję coraz większą presję na zakończenie takiego karmienia Co chwilę łapię zapalenia piersi i już drugi raz nie obeszło się bez antybiotyku. Czy któraś z Was miała może podobny problem? Czy macie pomysł, jak poradzić sobie z tymi zapaleniami?

Pozdrawiam Was serdecznie!
Witam Ja zapalenia nie miałam, ale dziewczyny które miały ten problem pewnie spróbują pomóc.

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
dzien dobry
My na spacerku juz od 11
Mały uwielbia spacerki wiec rozpieszczam go nimi ile mogę.

Byliśmy dzisiaj u pediatry z sisiorkiem..
Mamy przemywac ujscie cewki 2x dziennie rivanolem i dostaliśmy maśc neomycyne 3xdziennie
Mamy zrobić jeszcze badanie moczu i przyjść jeszcze raz.
Lekarka złapała małego siuiaczka i tak mu skorke wywinala, aż mały zaplakal musiało go strasznie zabolec

Musimy juz uciekać do domku, bo tatuś wróci a tu obiadu nie ma
Biedactwo..dużo zdrówka!

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:

witam nowe mamusie
Jacie...super!
Też chcę iść na basen, może w niedziele się uda. No muszę się najpierw zebrać i zadzwonić. W tym który znalazłam jest 32-34 stopnie, to chyba nie za mało jak dla 4miesięcznego dziecka? Nie mam dla niej żadnego stroju, ale można na miejscu kupić jednorazowe pieluszki do kąpieli.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
szaaaaał

chyba coś prawdy jest, mój nie chce już smoczka woli paluszki

nasz odmówił kategorycznie ale nie płakał, następnego dnia już zjadł

zazdrościmy ja Przemka poznałam jak miał 1 dzień ale teraz chciałabym go zobaczyć

To ja w tych pokojach przewijam w wózku w samochodzie jeszxze nie miałam okazji przewijać ale karmić owszem

zaraz Cię dopisuję a spacerku nie ma co zazdrościć tylko ubierać się i pędzić

a co do smoczków... byłam dziś w przychodni po kartę szczepień Bartka i widziałam dwulatka ze smoczkiem...
zazdraszczam!

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
jej tak położna śr poradziła
wychodze na wyrodną matke, wszyscy dookoła atakuja mnie pytaniami czy daje już marchewke i jabłko małemu<oczywiscie starsze pokolenie i jak zwykle teściowa>, jak mówie że po 6 ms dam to są zaszokowani że glodze dziecko
ja też głodzę dziecko...to nie do pomyślenia żeby do 6 m-ca dawać tylko pierś

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie mam porzadnego neta, jestem z malym w szpitalu i sie tulimy 24h na dobe mlody z morfiny przerzucil sie juz na paracetamol. jestem z niego dumna, moj maly junkie ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale się cieszę, kochany Floruś!
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 07:50   #2813
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, ja mu czasem zabieram i chcę dać cyca, niech memla, nie ma sprawy ale coś Tyyy na spacerze też jak już przysypia to kciuk ląduje w buzi, mogę wyjmować, cudować, nic z tego

Na szczęście @ nie boli ale kuuuurde liczyłam na jeszcze minimum pół roku bez
U nas na razie daje się wyciągnąć palca, ale czasem na spacerze zasypia z nim w buzi, ale często trzeba ją nosić na rękach i usypiać, więc już wolę z palcem

Co do @ to też liczę, że dopóki karmię, się nie przyplącze, ale kto ją tam wie

Cytat:

a w temacie kupy - matkooo!!! dziecko mi się odetkało! po 3 dniach (a wlasciwie pieciu) mloda zrobila kupala...ale takiego jak jeszcze nigdy. tata wymiekl i tylko komentowal podajac kolejne chusteczki (dziecko gdzie ty to zmiescilas? teraz to ja się nie dziwie, ze wazylas pol kilograma więcej itd.)
chce być w 100% szczera, wiec musze to napisac: wspolczuje dzieciakom, które pija mm i maja zastoje kupkowe. jeśli ich jelitka tez tak magazynują jak Nelki to naprawdę jest mi ich zal. na cycu kupa co drugie karmienie, lekko, gładko, wodnisto a po tym mleczku to jakas masakra. pampers jeszcze nigdy nie był tak pelny. nie wiem gdzie i jak ona to pomiescila. 100 razy bardziej wolimy kilka kup dziennie
Widzisz, a my tylko na cycu i mamy kupę rzaaaaadko, ostatnio 10.09, poprzednia jakoś 3-4 tygodnie wcześniej... Na bieżąco są tylko kleksy i bączki-śmierdzioszki. Za to jak już jest kupa, to konkretna.

Cytat:
Diabli, dzięki za linka z Biedronki tak mi się przypomniało, że tydzień temu kupiłam sobie Małą Syrenkę na dvd ... polowałam na to od kilku lat, dawno nie wznawiali i koszta na all osiągały po 500 zł, a teraz wznowili 3 tyg temu, ja się zorientowałam kilka dni temu i na empiku itp nie było już, dorwałam na allegro ;p mama tylko patrzyła jak zamawiałam i pytała czy mały chłopczyk będzie to oglądał ... a to nie dla niego, to dla mnie
Ooo, dobrze wiedzieć, też chcę Małą Syrenkę A najlepiej od razu zestaw trzech części

Edit: Ooo, widzę, że można kupić trylogię, ale też już nie ma w Empiku Może na Gwiazdkę dostanę

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Edytowane przez Hawwa87
Czas edycji: 2013-09-26 o 07:54
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 07:51   #2814
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Halo na nic ostatnio nie mam czasu byłam ostatnio z Pawłem u pediatry i mamy skierowanie na morfologie, bo małemu się głowa poci bardzo.

I okazało się jeszcze, że muszę brać antybiotyki na zęba i muszę małego na tydzień odstawić od piersi... boję się że potem nie będzie już chciał ssać... idę jeszcze do innego dentysty zobaczę co mi powie

Dziewczyny z Katowic, nie ma ochoty się któraś spotkać? zapraszam na giszowiec

My dostaliśmy taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3468815088 i jest baaardzo fajny i ciepły
Hej! ja całe życie mieszkałam na Giszowcu! Teraz na Ligocie - i 12 nam bezpośrednią zlikwidowali i nie mam jak do Ciebie przyjechać

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
nosidło hm nie wiem jak mogę pomóc ale czekam na info

16 h bez snu? mnie przeraża jak młody nie śpi 3h bo się naczytałam, że tkai malec to może max 2 h ciągnąc
pocieszyłaś mnie, że nie jest taki zły

my mamy kilka i najbardziej lubię avent soothe (ah ten widok buzi ssaka od środka:P) i dynamiczny lovi
używam tylko do usypiania i to nie zawsze, jak zasnie to mu wypada

ja czytałam, że palec lepszy, bo dziekco samo przestanie ssać kciuk do 5 roku życia i do tego czasu nie wpłynie to na zgryz i potrafi się smao uspokajać
i że jeśli dziecko jest w stanie już samo włożyć smoczek to ono przejmuje kontrolę tym samym rodzic ją traci i zaczyna się uzależnienie

brawa dla florka

wygrałam dzisiaj w kinie zegarek stojący na wodę wlewa się wodę i pokazuje czas, nie pytajcie jak bo nie ogarniam
byłysmy z Hump też na Zawadzkiej, bardzo fajnie było, ciekawie mówiła, a młody jak młody padł o 18.30 już na nocne spanie i musiałam go budzić na witaminki i mycie, nie miałam serca go wsadzić do wanienki więc ma drugi dzień brudasa

lecę ćwiczyć !
my też używamy Aventu - i z kolei ja czytałam, że jak dziecko zaczyna ssać kciuka to lepiej dać mu smoczek bo potem smoczek zabierzesz a kciuka nie... No i przez ssanie kciuka może się nabawić wady zgryzu i niektóre dzieci mają jakiś problem potem z tym paluchem bo tak mocno ssą..

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:

ja właśnie czytałam przeciwnie.. że można prróbować bez smoka, ale jak się zauważy że ssie palec to lepiej dawać smoka..
a zegarkiem mnie zainteresowałaś

ja to nie wiem.. chyba mam jakoś dużo tego pokarmu, albo on tak mocno ssie.. bo ewidentnie mu przeszkadza, że leci. Próbuje ciumkać i co zassie to odwraca głowę
a jeszcze niedawno mógł tak leżeć przy cycu i ciumkać całymi dniami
no właśnie to samo czytałam
Stary 2013-09-26, 07:53   #2815
vvgh
Wtajemniczenie

Jestem wściekła. Miały być dziś pampersy w netto za 19.99zł. Mąż pojechał. Sklep otwarty od 7.00 a on był jakoś o 7.15 tam i oni mówią, że już nie ma tych pampersów.... coooo?!
Stary 2013-09-26, 07:56   #2816
deb
Zakorzenienie

Cytat:
dzielny mały miś

chyba coś przeoczyłam, co się stało?
poczekaj na teściową i poproś żeby wyprasowała

a nie chcesz przyjechać do Ligoty do Deb i do mnie?
szkoda że nie ma już bezpośredniego autobusu .... qrde, jakoś by trzeba to zorganizować, Deb zna Giszowiec, ja Katowic poza Ligotą i centrum wcale. napisz na pw jakie autobusy do Ciebie jadą z dworca. tego podziemnego

masz otwory na pasy

dlatego ja nie słucham męża i nawet go nie pytam
sama wszystko kupuje bo przynajmniej nie ma gadania a z reguły jak coś się przydaje to pochwali
chociaż w sumie po tym jak zrzędził że "po co nam leżaczek i mata, niepotrzebne wydatki ble ble ble" a teraz widzi że Przemek całe dnie się bawi na macie i siedzi w leżaczku i mogę z nim wszędzie chodzić to chyba doszedł do wniosku że jednak ja wiem lepiej

my kupujemy tego od początku, w różnych wersjach kolorystycznych:
http://allegro.pl/nuk-smoczek-uspoka...555488221.html

jestem ciemna masa ale nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz, jaki pas

tak, ze słoiczka Pierwsza Łyżeczka. ale pluje. szkoda sloiczków poczekam aż będziemy robić na obiad i zblenduje mu zgotowanego, może zje

w Super-Pharmie 26-29.09 promocja -30% na akcesoria dziecięce !!!
Może ja też bym się autobusikiem wybrała na gisz
Vil jedziesz w związku z tą promocją gdzieś? Do GK czy Silesii?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Czy u Was też pogoda do du.py? My dzisiaj dwa razy z Kubą zostaliśmy złapani przez deszcz, a wczoraj raz przez mega ulewę (a że nie wzięłam parasolki, to Mąż musiał dowieźć )

Właśnie skończyłam robić obiadek na jutro i jak ktoś lubi zupy-kremy i lubi brokuła to mogę Wam szczerze polecić- http://www.wielkiezarcie.com/recipe17014.html. Moja pierwsza zupa-krem Robi się szybko i jest smaczna

Czy któraś może polecić jakiś przepis na super pyszne muffiny?

Uciekam spać... Nie chce mi się ani prasować, ani zmywać, ani nic, więc chociaż może się kimnę
Ja mogę polecić! http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-chip-muffins Pyszności!
W ogóle ta dziewczyna ma super przepisy, smaczne też są piernikowe z czekoladą i wszystko co z czekoladą
Stary 2013-09-26, 07:56   #2817
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Też chcę iść na basen, może w niedziele się uda. No muszę się najpierw zebrać i zadzwonić. W tym który znalazłam jest 32-34 stopnie, to chyba nie za mało jak dla 4miesięcznego dziecka? Nie mam dla niej żadnego stroju, ale można na miejscu kupić jednorazowe pieluszki do kąpieli.
gdzie sprawdzałaś? ja najpierw chciałam iść do COB w Ochojcu, ale tam mają masakryczne ceny, i wybieramy się tam:
http://www.aqua.katowice.pl/index.ph...d=49&Itemid=56

Cytat:
Ooo, dobrze wiedzieć, też chcę Małą Syrenkę A najlepiej od razu zestaw trzech części

Edit: Ooo, widzę, że można kupić trylogię, ale też już nie ma w Empiku Może na Gwiazdkę dostanę

Stary 2013-09-26, 08:00   #2818
deb
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Stary 2013-09-26, 08:00   #2819
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Może ja też bym się autobusikiem wybrała na gisz
Vil jedziesz w związku z tą promocją gdzieś? Do GK czy Silesii?
jak byś się wybierała to możemy razem pojechać

do GK.
jak masz ochotę się wybrać daj znać albo jutro, to podjedziemy pomóc Ci z wózkiem, albo w sobotę
chyba że Ci coś kupić

Stary 2013-09-26, 08:09   #2820
deb
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Ja też najpierw chciałam sam kombinezon, ale jak przyjdzie tak przy -10 na przykład wyjść, mi w kurce puchowej jest zimno w takich temperaturach. Ja kupuje i kombinezon i śpiworek. Jestem z listopada i moja mama mnie tak pakowała i w tej kwestii jej posłucham

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jestem wściekła. Miały być dziś pampersy w netto za 19.99zł. Mąż pojechał. Sklep otwarty od 7.00 a on był jakoś o 7.15 tam i oni mówią, że już nie ma tych pampersów.... coooo?!
Pewnie mieli 2 paczki

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
gdzie sprawdzałaś? ja najpierw chciałam iść do COB w Ochojcu, ale tam mają masakryczne ceny, i wybieramy się tam:
http://www.aqua.katowice.pl/index.ph...d=49&Itemid=56

Swimmer na żelaznej, ale musze jeszcze poczytać, a o tym są dobre opinie? Moja mama mnie straszy czy się nie boję bo wszyscy wchodzą do basenu i brudno i ble ble ble
http://www.swimmer.pl/zajecia.htm

a tutaj 27 stopni do września ma woda tylko

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
jak byś się wybierała to możemy razem pojechać

do GK.
jak masz ochotę się wybrać daj znać albo jutro, to podjedziemy pomóc Ci z wózkiem, albo w sobotę
chyba że Ci coś kupić
A właśnie myślałam czy by się nie odważyć i nie pojechać, najwyżej byś mi z wrzaskusią pomogłaJutro by mi pasowało a w sobotę jedynie popołudniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości