|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Karmić to karmiłam na przednim siedzeniu
![]() Cytat:
za szybciutki powrót do domku.Cytat:
![]() Kurde, też mam jutro gości, z pracy. Nie chce mi się odkurzać, resztę jakoś ogarnę jutro, w końcu mam małe dziecko ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Vil mnie w śpiworku zastanawia jedna rzecz, jak w tym wsadzić do spacerówki?
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzięki za link do śpiworka! jest tam idealnie pasujący do naszego wózka ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-25 o 20:47 |
||
|
|
|
#2763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dermatolog twierdził że to ciemieniucha...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak mogę pomóc ale czekam na info![]() Cytat:
bo się naczytałam, że tkai malec to może max 2 h ciągnącpocieszyłaś mnie, że nie jest taki zły ![]() Cytat:
my mamy kilka i najbardziej lubię avent soothe (ah ten widok buzi ssaka od środka:P) i dynamiczny lovi używam tylko do usypiania i to nie zawsze, jak zasnie to mu wypada ![]() Cytat:
i że jeśli dziecko jest w stanie już samo włożyć smoczek to ono przejmuje kontrolę tym samym rodzic ją traci i zaczyna się uzależnienie Cytat:
brawa dla florka ![]() wygrałam dzisiaj w kinie zegarek stojący na wodę wlewa się wodę i pokazuje czas, nie pytajcie jak bo nie ogarniam![]() byłysmy z Hump też na Zawadzkiej, bardzo fajnie było, ciekawie mówiła, a młody jak młody padł o 18.30 już na nocne spanie i musiałam go budzić na witaminki i mycie, nie miałam serca go wsadzić do wanienki więc ma drugi dzień brudasa ![]() lecę ćwiczyć !
|
|
|
#2765 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
co do kupy, to podobnie jak było u nas. Ale może jak dzieci starsze to ta dojrzałość jelit tak się objawia.. Zauważyłam że W. robi teraz mniej kup i ciągle sadzi śmierdzące bąki. Wczoraj mieliśmy big kupala z rana i od tamtej pory nic a nic. Czekamy dalej na niespodziankę ![]() Cytat:
jak Ty to ogarniasz ![]() Nasz to czasem po 2 h aktywności jest już zmęczony, a maksymalnie wytrzymuje tak 4-6h Cytat:
zdolniachaCytat:
Cytat:
2.a jesteś pewna że te kupki są nieprawidłowe ? u nas też bywały takie kupki ja też. Przewijałam w wózku (dobrze, że mamy dużą gondolę )przewijałam na siedzeniach w samochodzi, przewijałam w bagażniku (to normalnie luksus mamy kombi )Cytat:
Kiedyś smoczek zastępowałam piersią, ale teraz Wiktor się buntuje. Tak jakby mówił: : "cholera.. co jest.. jestem już przejedzony, a tu ciągle leci mleczko. Ja chcę tylko sobie possać" ![]() Cytat:
A jakiego tego smoka polecasz dokłądnie ? też słyszałam, że NUK jest dobry Cytat:
o proszę jaki dobry patent. A ja tu czytam artykuły i świruję jak tu ugryźć ten problem... Cytat:
Nasz Mały Wielki Chłopczyk ![]() Ciekawe jak Cynamonek i Cynamoniątko
|
|||||||||
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
pisałam już kilka razy
diabli słoiczki i kaszki z holle są bardzo fajne, ale cena zabójcza. axella dla Zu. U nas zabawki często latają, ale to raczej przez przypadek![]() Ashy to czekamy na fotki. Ale wam zazdroszczę tych basenów. loney my na początku mieliśmy smoka z aventu. Ale ciągle wypadał z buzi, w końcu Niunia w ogóle go nie chciała. Kupiliśmy jakiś w tesco canpol babies czy jakoś tak, ale już na wiem 6+ i jest idealny. Mała go bardzo lubi i snów zasypia ze smokiem w buzi
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, pocytowałam.. ale jak zwykle mi powcinało..
to będzie już chyba mój zwyczaj.. taka rosyjska ruletka ![]() kogo post wetnie ten przegrywa |
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
No jest, ale mi chodziło, że jest przejście tylko na pas między nóżkami a nie ma na ten pas łączący pałąk ze spacerówką, ale już mnie mąż uświadomił, że obydwa na raz nie są potrzebne
![]() Czekam zatem na dalsze opinie na temat śpiworków.
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
aaa jeszcze mi się przypomniało
Clolor- zacytowałam, ale wcięło.. Współczuję tego marudzenia. Pocieszę Cię, że u nas jest już lepiej
|
|
|
|
#2770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może go przekonaj... nasze dzieci będą jeszcze bardzo małe zimą... Cytat:
![]() szczęściara ![]() Cytat:
no bo skoro nie chce smoka to co mam zrobić... a ewidentnie szuka czegoś do possania dzięki temu mi chociaż mleka nie zabraknie no i on akurat się nie denerwuje, że leci bo tak ciumka, że podejrzewam, że nic nie leci za bardzo
|
|||
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
my też chcemy!:P
vil ale Ty mu dajesz samego kalafiora albo samego brokuła? cloche brawa dla Florka Mysia tak tak 16 godz bez snu przez ponad miesiąc. Dlatego jak mi mała teraz śpi 3 x 30 min (w tym dwa razy to na spacerze) to jestem mega happy. A tak na marginesie to zaczęłam jedną drzemkę kłaść się z małą. No i budzi się po 30 min ale jest obok mamusia i trzyma za łapkę i śpi dalej. I przesypia mi półtorej godz. To już 3 dzień tak. Mam nadzieje że wejdzie jej w to nawyk i później będzie tak bez mamusi. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- loney to 16 godz czuwanie to mieliśmy po 3 tyg życia do 2 miesiąca. Teraz już jest lepiej
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w lumpki i upolowalam 3 czapki zimowe
![]() I taki komplecik
|
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, codziennie zastanawiam się co u Was. Dobrze, że z Florkiem już dobrze.Cytat:
Hmm...hmm...ciekawe dlaczegóż tak A co do aktywności to Daruś też dość aktywny. Raczej w ciągu dnia ma 2 maks 3 drzemki po 30-40 minut i więcej nie chce...inna sprawa, że zastanawiam się czy my tego skoku 14-19 też nie przeżywamy. Bo co prawda podejrzewam, że Darusiowi muszę odjąć te 2 tygodnie ale od kilku dni jest bardziej marudny i jak nigdy ma problemy z zaśnięciem nawet na noc. Gdzie wcześniej po masażyku, kąpieli i jedzonku odlatywał szybko i na dobre.
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek pośpi do 10:00 jak leżę z nim ale tylko się ruszę to do 5ciu minut budzi się |
|
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a zegarkiem mnie zainteresowałaś ![]() Cytat:
![]() a jeszcze niedawno mógł tak leżeć przy cycu i ciumkać całymi dniami |
|||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daję smoka ale i ręce pozwolę possać. Podobno to cofa odruch wymiotny Ale mama mi ostatnio powiedziała, że ja pójdzie np do szkoły to smoka jej mogę zabrać, a ręki już nie zabiorę...
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jest ich kilka dziennie czy jedna na 4 dni.Możliwe, że i Dareczka ten skok dopadł. Nasz też wieczorem zawsze pięknie zasypiał sam w łóżeczku, a ostatnio 3 dni z rzędu była jazda i ciężko go było ululać. Dziś już pięknie sam zasnął też mi się podoba dosyć ciepły ten komplecik i od środka ma taki fajny przyjemny materiał. Muszę w końcu zacząć zakładać Bączkowi czapki, bo na razie tylko kurtki i bluzy z kapturami mu ubieram ![]() w sumie to nawet nie mam takiej czapki na teraz. Dzisiaj byłam w sklepie i jedyna która mi się spodobała kosztowała 38 zł ![]() pewnie tak i bądź tu mamo mądra
|
|
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, paluszki muszą wędrować do buzi ![]() ja tam nie znam nikogo kto by w przedszkolu kciuka ssał akurat ![]() Cytat:
15zł, fajne są dlatego trzeba działać zgodnie ze swoim instynktem
|
||
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znam. Moja mama pracuje w przedszkolu i teraz akurat ma maluchy. Chyba 3 dzieci ssa kciuki, a jadna dziewczynka ma smoczek do spania.
|
#2781 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poczekaj na teściową i poproś żeby wyprasowała ![]() Cytat:
![]() szkoda że nie ma już bezpośredniego autobusu .... qrde, jakoś by trzeba to zorganizować, Deb zna Giszowiec, ja Katowic poza Ligotą i centrum wcale. napisz na pw jakie autobusy do Ciebie jadą z dworca. tego podziemnego Cytat:
Cytat:
sama wszystko kupuje bo przynajmniej nie ma gadania a z reguły jak coś się przydaje to pochwali ![]() chociaż w sumie po tym jak zrzędził że "po co nam leżaczek i mata, niepotrzebne wydatki ble ble ble" a teraz widzi że Przemek całe dnie się bawi na macie i siedzi w leżaczku i mogę z nim wszędzie chodzić to chyba doszedł do wniosku że jednak ja wiem lepiej ![]() Cytat:
http://allegro.pl/nuk-smoczek-uspoka...555488221.html Cytat:
tak, ze słoiczka Pierwsza Łyżeczka. ale pluje. szkoda sloiczków poczekam aż będziemy robić na obiad i zblenduje mu zgotowanego, może zje ![]() w Super-Pharmie 26-29.09 promocja -30% na akcesoria dziecięce !!! Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-25 o 22:10 |
|||||||
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy u Was też pogoda do du.py? My dzisiaj dwa razy z Kubą zostaliśmy złapani przez deszcz, a wczoraj raz przez mega ulewę (a że nie wzięłam parasolki, to Mąż musiał dowieźć )Właśnie skończyłam robić obiadek na jutro i jak ktoś lubi zupy-kremy i lubi brokuła to mogę Wam szczerze polecić- http://www.wielkiezarcie.com/recipe17014.html. Moja pierwsza zupa-krem Robi się szybko i jest smaczna Czy któraś może polecić jakiś przepis na super pyszne muffiny? ![]() Uciekam spać... Nie chce mi się ani prasować, ani zmywać, ani nic, więc chociaż może się kimnę
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-09-25 o 22:01 |
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
brawo super Cytat:
![]() jak lize i wsadza paluszki to jestnok jak ssac je zaczyna to wtedy smoczek lepiej ![]() Cytat:
Kciuk do 5 roku zycia :banghead: I sie oduczy hehe moze i sie oduczy ale watpie a napewno nie bedzie mial wyksztalconego aparatu mowy napisala juz ktoras z mam ze zawsze latwiej zabrac smoczek niz kciuk i nad smoczkiem panuje rodzic a nad kciukiem dziecko ![]() M i D spia jutro wyzwanie "TESCIOWA" Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
palca mu nie urwę przecież ![]() a, miałam pisać ale zapomniałam.... dostałam @ jestem złaaaa
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny możecie mi polecić jakąś dobrą i nie kosztującą 200zł szczoteczkę elektryczną?? Po ciązy moje zęby wołają o pomoc. Do dentysty jestem umówiona ale termin miał dopiero na grudzień ( prywatnie) i pomyślałam, że od szczoteczki zacznę.
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
![]() o proszę Arusia jeszcze u nas nie ma. glownie allegro albo w naszych ulubionych lumpkach. nie zamawiałam jeszcze bezpośrednio z uk choć bardzo mnie kusi |
|
|
|
#2787 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przy drugim chciałam karmić piersią i młoda współpracowała od początku. Mimo że nie miałam żadnego nawału pokarmu i piguły znowu wciskały mojemu dziecku butlę - udało się i jestem z tego bardzo zadowolona. Pomijając korzyści dla dziecka to wygoda jest nieziemska, nie znosiłam mycia butelek, robienia tego mleka, łażenia w nocy do kuchni itp. No i wygoda na wyjazdach - nigdy nie muszę się martwić o świeżą wodę, podgrzewacz itp. Tylko że ja nie musiałam specjalnie walczyć teraz o to, żeby się udało. Doszłyśmy do kp raczej bezboleśnie i bezstresowo. Teraz to uwielbiam i żałuję, że za pierwszym razem nie powalczyłam. Ja miałabym ochotę sprawdzić, jakie byłoby moje trzecie dziecko, ale ten pomysł niestety nie przypadł do gustu mojemu małżonkowi z uwagi na nasze dwupokojowe mieszkanie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy taką, fajna jest |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie wiem czym sobie zasluzylam na takie idealne dziecko. wyc mi się chce przez to moje male cudo
(kolo 17:30) pospaliśmy do 19:30! no to szybka kapiel, trochę wyglupow i dzisiaj wyjątkowo później, ale od 21 Nelusia spi kurcze ona chyba naprawdę rozumie, ze matke rozwalcował czołg i potrzebuje rekonwalescencji no chyba, ze ja tez cos zbiera...aaa i miałam już kiedyś pisać, tez znajdujecie w lozku tetrowe pieluszki, gryzaczki i dzidziusiowe zabawki? rozczula mnie to!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Karmiłam zresztą też 
mlody z morfiny przerzucil sie juz na paracetamol. jestem z niego dumna, moj maly junkie ;-)
za szybciutki powrót do domku.

Ślub 27. X. 2012
nie wiem jak mogę pomóc ale czekam na info
zazdroszczę!!!
przez 3 godziny tam siedział bez zabawek, bez niczego, nie mówili do niego a co jęknął to smok 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nasz Mały Wielki Chłopczyk

może go przekonaj... nasze dzieci będą jeszcze bardzo małe zimą... 

jestem złaaaa