|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
a motylki kupowałaś czy robiłaś?? Bo kiedyś polowałam na takie na ebayu, ale szły ze stanów i wychodziła za nie masa kasy ![]() Cytat:
nie wiem czy się krępują, czy uważają to za zbędne informacje ![]() Zuzziak - zdrowiej!! ![]() Też mnie to przeraża ![]() Dużo zdrówka życzę! Trele - Twoje teksty mnie powalają na łopatki Cytat:
Cytat:
ale już niebawem się dowiemy Cytat:
brałam też pod uwagę opcję z nazwiskiem dwuczłonowym - moim i tż, ale po pierwsze : będzie to strasznie długie zestawienie, po drugie : nie wiem, czy w urzędzie mi to zaakceptują ![]() Domii - śliczny opis porodu!! a tak w ogóle to WITAMY SIĘ W 9 MIESIĄCU chociaż nie wiem, czy jest się z czego cieszyć ![]()
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Teraz czas na rewolucję ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ![]() Dobranoc Idę spać jak na mnie to wczesna pora ale
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
hehe Domi ma jutro wizytę
![]() idziesz? ![]()
|
|
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Też Was tak ciągnie brzuch w dół jak leżycie na boku?? Kurcze nie wiem jak to opisać, ale dziwne uczucie
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj coś tam podziałaliśmy i u mnie jest odwrotnie, to ja się boję że może coś przyspieszyć, a mąż jak gdyby nigdy nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie cytuję, bo już nie mam totalnie siły, ale wszystkie posty na bieżąco sobie czytałam
Widziałam piękne zakupki do wyprawki (Anoula - dostałam od siostry taki sam termometr z delfinem ), jak się maluchy wypinają w brzuchach, czytałam o stresach i o dolegliwościach i o pysznych przepisach Szybko tylko co na wizycie i wracam do wyrka się kurować dalej. Kubuś waży 1490g (Ryba - można nam zmienić wagę 30t0d - 1490g) i jest większy niż "norma", co przesunęło nam TP z 4. na 1. grudnia (niesamowita różnica! ). Generalnie ginka nie mogła go złapać żeby zmierzyć, bo się tak wiercił i powiedziała, że jak taki kręcioł jest to znaczy, że się dobrze czuje Potwierdziła po raz kolejny, że widzi chłopaka, więc chyba już Kuba Kubą pozostanie Kazała przyjść za 2 tyg. na GBS i wtedy też dostanę L4 Morfologia moja jest raczej średnia (nie wiem czy to przez tę chorobę co mnie dopadła, czy co..), ale mówiła, że nie ma co się martwić, bo te wyniki się odchylają o bardzo małe wartości od normy i że u kobiet w ciąży prawie zawsze taka leciutka anemia występuje. Glukoza jak zawsze idealna, a mocz się trochę poprawił, choć dalej nie wygląda to super :/ Zadowolona jestem, bo przynajmniej Klocka naszego widziałam I tak pięknie buziulkę pokazał, że wszystko było widać! Dostałam syrop na to gardło i gorączkę (Prenalen) i mam nadzieję, że coś pomoże. Na razie dogorewam... Zjadłam dwie miseczki gorącej zupy i wypiłam chyba z 10l herbaty grzejąc się pod kołdrą, a dalej czuję się paskudnie... Oby jutro było lepiej. Lecę do wyra. Dobranoc Mamuśki ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-09-25 o 22:56 |
|
|
|
#2828 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za msc. Jeżeli chodzi o dwuczlonowe nazwisko to w urzędzie nie będzie z nim problemu, znajomej synek tak ma ale mi sie to nie widzi i tak jak u ciebie będzie za długie.
|
||
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
domi, ja też chcę móc taki poród opisać! normalnie tylko zazdrościć.
Kabriela, zdolniacha z Ciebie. inaczej sobie wyobrażałam te motyle. super są, ale coś mi się wydaje, że to taki zbieracz kurzu trochę. torebka też śliczna. uwierz w siebie, bo naprawdę świetne rzeczy robisz! aaby, no to dobrze, że udało Ci się dostać do lekarza. dużo zdrówka! ja uciekam spać, bo jutro muszę wstać rano bo jedziemy z mężem do Krakowa. On służbowo, a ja się zabieram z nim odwiedzić kuzynkę. Zostajemy na jedną noc i po spotkaniach męża w piątek wracamy. Ale zawsze to jakieś urozmaicenie
|
#2830 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne zakupy ![]() Cytat:
![]() też tak mam na lewym
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to piękna waga ostatnio mi To wyszło też na początek grudnia to sobie porównam mniej więcej wagę ja od jakiegoś czasu w ogóle z lewym bokiem mam przeboje, bo moje dziecko nie akceptuje leżenia na lewym boku, jak się tak położę to mnie bombarduje z dwóch stron (wydaje mi się że ona jest skośnie i jak leże na lewym boku to ma główkę do dołu) wystarczy bok zmienić i cisza. |
|
|
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi przykro, jednak tż nie wróci jutro tylko pewnie w sobotę
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Hej wieczornie
Oczywiście jak jestem na telefonie to milion zdjęć wrzucacie ![]() Zgaga mnie męczy codziennie Aaby, Zuzziak - zdrówka dziewczyny ![]() Dzastin - udanej wizytyNemosku - super lodówa Szkoda, że nic nie wygrałaś... Mąż mi przywiózł gazetki to sobie poczytam przed snem ![]() Dobrej nocy mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Ołówek -
udanej wizyty, ładnie Kubuś rośnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() idę spać, na jutro zaplanowałam pracowity dzień
|
|
#2838 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za udaną wizytę I się kurujcie wszystkie dziewczyny co byście na siłach były....![]() Ja też uciekam do wyrka dobranoc |
|||||||
|
|
|
#2839 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Jesli chodzi o nazwisko - bedzie Tz .
Jestem zdania ze nawet w malzenstwie zdarza sie tak , ze zanim dziecko dorosnie to po ojcu juz ani sladu .. Moze jeszcze kiedys pozaluje ze tak mysle Wiecie jakie u mnie jaja? Mieszkam w takim skupisku malych domkow , moze z 8 do kupy wiec kazdy kazdego zna. Do tego to slepa uliczka , nikt nie przejezdza przypadkowo. No I z godzine temu podjechal jakis duzy van I zaparkowal w ciemnym kacie I stoi. Komus musial nie spasowac I zadzwonil po policje. Przyjechali I ciach- dwoch gosci , samochod pelen dziwnych rzeczy I najprawdopodobniej sie szykowali obciupac komus chate teraz tu mam W11 psy, radiowozy A oto moj brzuch .. 3 tyg roznicy miedzy zdjeciami I ja dalej nie widze zeby opadl. Za to wydaje mi sie ze jest znowu wiekszy .. ImageUploadedByWizaz Forum1380144714.219212.jpg. ImageUploadedByWizaz Forum1380144827.695405.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2841 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz jedyne co masz robić to leżeć i ładnie pachnieć!!!Cytat:
za zarejestrowanie :0Cytat:
Mój stwierdził że po co się przytulać skoro nie można finiszować?... w którymś momencie będę musiała chyba założyc bana na igraszki
|
|||||
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie wydaje się, ze jest większy, nie dziwię się że chcesz już urodzić pewnie ciężko się taki brzuszek nosi, a nas to dopiero czeka |
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Wlasnie doczytalam ze mi KYTE porodowke na dzis noc wywrozyla
Ciekawe , Ciekawe .. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, dzisiejsza noc to koszmar nad koszmarami...ja nie wiem czy w ogóle spałam...ciągle się budziłam i nie wiem czy to dlatego, że ekscytuje się, że idę na basen ( nie byłam wieki, a teraz z brzuszkiem- chce zobaczyć, czy mała inaczej zareaguje) czy może dlatego, że pada i mnie to przeszkadzało.
Teraz wcinam śniadanie ![]() Kyte ale ja mam sposób na te moje dekoracje, wiedziałam, że One są zbieraczem kurzu jak wszystko, firanki i zasłonki to jaka siedziba :P ale ja to mocowałam do ściany na rzepy więc będę to czyścić....a jak mi się znudzi i Ari będzie większa to może wymyślimy coś innego.
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiejsza nocka nawet ok, z jedną poważniejszą pobudką córci. drugą pobudkę zafundował mi straszny skurcz łydki - chyba muszę kupić magnez (wcześniej tylko go piłam) no i spałam z córką. za to pobudka już 6.30 a ja bym spać poszła, mąż już poszedł do pracy to trzeba siedzieć ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Domii za opis poroduDziewczyny fajne ciuszki, De faktycznie widać róźnicę Kabriela pokoik Agatki super
|
|
|
|
#2846 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
superanckie skarpetki Cytat:
![]() Cytat:
za miesiące!dlatego jak ja coś chcę kupić na ebay'u to szukam z darmową przesyłką Cytat:
drobny Kubuś jestCytat:
ale jazda z tym samochodem ![]() widziałam że Dzidzia chyba przytulała Witka dzień dobry w ten smutny deszczowy zimny dzień wczoraj moja koleżanka podzieliła się na fb radosną nowiną: w wieku 24 lat się ROZWIODŁA dodam że ma 2 córki, jedna zaraz skończy 4 lata a druga albo 5 albo 6 ![]() i doszliśmy z TŻ do wniosku ze tak się kończą bardzo wczesne ciąże i bardzo wczesne wychodzenie za mąż z racji wpadki oczywiście nie we wszystkich przypadkach ale w większości
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-26 o 07:42 |
|||||||||
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wszystkie wizyty i wagi dzieciaczków
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamusie
U Nas pogoda też dziś nie zachwyca... póki co szarawo na niebie... Ja o 6:30 się obudziłam i już nie mogłam zasnąć... za wczorajsze wizyty.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
macie poczytajcie sobie indiański horoskop dla dzieci
http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...go-czeka/6re94
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

a motylki kupowałaś czy robiłaś?? Bo kiedyś polowałam na takie na ebayu, ale szły ze stanów i wychodziła za nie masa kasy 
nie wiem czy się krępują, czy uważają to za zbędne informacje 

Widziałam piękne zakupki do wyprawki (Anoula - dostałam od siostry taki sam termometr z delfinem

KCIUKI DLA ANI