|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zuzziak - zdrowiej!! ![]() ![]() Też mnie to przeraża ![]() Dużo zdrówka życzę! ![]() Trele - Twoje teksty mnie powalają na łopatki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
brałam też pod uwagę opcję z nazwiskiem dwuczłonowym - moim i tż, ale po pierwsze : będzie to strasznie długie zestawienie, po drugie : nie wiem, czy w urzędzie mi to zaakceptują ![]() Domii - śliczny opis porodu!! ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to WITAMY SIĘ W 9 MIESIĄCU ![]() chociaż nie wiem, czy jest się z czego cieszyć ![]() ![]()
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Teraz czas na rewolucję ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ![]() Dobranoc ![]() Idę spać jak na mnie to wczesna pora ale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
hehe Domi ma jutro wizytę
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Też Was tak ciągnie brzuch w dół jak leżycie na boku?? Kurcze nie wiem jak to opisać, ale dziwne uczucie
![]()
#2825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wczoraj coś tam podziałaliśmy i u mnie jest odwrotnie, to ja się boję że może coś przyspieszyć, a mąż jak gdyby nigdy nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie cytuję, bo już nie mam totalnie siły, ale wszystkie posty na bieżąco sobie czytałam
![]() ![]() ![]() Szybko tylko co na wizycie i wracam do wyrka się kurować dalej. Kubuś waży 1490g (Ryba - można nam zmienić wagę 30t0d - 1490g) i jest większy niż "norma", co przesunęło nam TP z 4. na 1. grudnia (niesamowita różnica! ![]() ![]() ![]() Kazała przyjść za 2 tyg. na GBS i wtedy też dostanę L4 ![]() Zadowolona jestem, bo przynajmniej Klocka naszego widziałam ![]() Dostałam syrop na to gardło i gorączkę (Prenalen) i mam nadzieję, że coś pomoże. Na razie dogorewam... Zjadłam dwie miseczki gorącej zupy i wypiłam chyba z 10l herbaty grzejąc się pod kołdrą, a dalej czuję się paskudnie... Oby jutro było lepiej. Lecę do wyra. Dobranoc Mamuśki ![]() ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-09-25 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
domi, ja też chcę móc taki poród opisać! normalnie tylko zazdrościć.
Kabriela, zdolniacha z Ciebie. inaczej sobie wyobrażałam te motyle. super są, ale coś mi się wydaje, że to taki zbieracz kurzu trochę. torebka też śliczna. uwierz w siebie, bo naprawdę świetne rzeczy robisz! aaby, no to dobrze, że udało Ci się dostać do lekarza. dużo zdrówka! ja uciekam spać, bo jutro muszę wstać rano bo jedziemy z mężem do Krakowa. On służbowo, a ja się zabieram z nim odwiedzić kuzynkę. Zostajemy na jedną noc i po spotkaniach męża w piątek wracamy. Ale zawsze to jakieś urozmaicenie ![]()
#2830 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też tak mam na lewym ![]()
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja od jakiegoś czasu w ogóle z lewym bokiem mam przeboje, bo moje dziecko nie akceptuje leżenia na lewym boku, jak się tak położę to mnie bombarduje z dwóch stron (wydaje mi się że ona jest skośnie i jak leże na lewym boku to ma główkę do dołu) wystarczy bok zmienić i cisza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Rozeznanie
|
Ale mi przykro, jednak tż nie wróci jutro tylko pewnie w sobotę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Hej wieczornie
![]() Oczywiście jak jestem na telefonie to milion zdjęć wrzucacie ![]() Zgaga mnie męczy codziennie ![]() ![]() Aaby, Zuzziak - zdrówka dziewczyny ![]() Dzastin - ![]() Nemosku - super lodówa ![]() Szkoda, że nic nie wygrałaś... Mąż mi przywiózł gazetki to sobie poczytam przed snem ![]() Dobrej nocy mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Ołówek -
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() idę spać, na jutro zaplanowałam pracowity dzień ![]()
![]() |
#2838 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też uciekam do wyrka dobranoc ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Jesli chodzi o nazwisko - bedzie Tz .
Jestem zdania ze nawet w malzenstwie zdarza sie tak , ze zanim dziecko dorosnie to po ojcu juz ani sladu .. Moze jeszcze kiedys pozaluje ze tak mysle ![]() Wiecie jakie u mnie jaja? Mieszkam w takim skupisku malych domkow , moze z 8 do kupy wiec kazdy kazdego zna. Do tego to slepa uliczka , nikt nie przejezdza przypadkowo. No I z godzine temu podjechal jakis duzy van I zaparkowal w ciemnym kacie I stoi. Komus musial nie spasowac I zadzwonil po policje. Przyjechali I ciach- dwoch gosci , samochod pelen dziwnych rzeczy I najprawdopodobniej sie szykowali obciupac komus chate ![]() ![]() A oto moj brzuch .. 3 tyg roznicy miedzy zdjeciami I ja dalej nie widze zeby opadl. Za to wydaje mi sie ze jest znowu wiekszy .. ImageUploadedByWizaz Forum1380144714.219212.jpg. ImageUploadedByWizaz Forum1380144827.695405.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2841 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój stwierdził że po co się przytulać skoro nie można finiszować?... w którymś momencie będę musiała chyba założyc bana na igraszki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie wydaje się, ze jest większy, nie dziwię się że chcesz już urodzić pewnie ciężko się taki brzuszek nosi, a nas to dopiero czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Wlasnie doczytalam ze mi KYTE porodowke na dzis noc wywrozyla
![]() Ciekawe , Ciekawe .. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2844 |
Zadomowienie
|
Witam z rana, dzisiejsza noc to koszmar nad koszmarami...ja nie wiem czy w ogóle spałam...ciągle się budziłam i nie wiem czy to dlatego, że ekscytuje się, że idę na basen ( nie byłam wieki, a teraz z brzuszkiem- chce zobaczyć, czy mała inaczej zareaguje) czy może dlatego, że pada i mnie to przeszkadzało.
Teraz wcinam śniadanie ![]() Kyte ale ja mam sposób na te moje dekoracje, wiedziałam, że One są zbieraczem kurzu jak wszystko, firanki i zasłonki to jaka siedziba :P ale ja to mocowałam do ściany na rzepy więc będę to czyścić....a jak mi się znudzi i Ari będzie większa to może wymyślimy coś innego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiejsza nocka nawet ok, z jedną poważniejszą pobudką córci. drugą pobudkę zafundował mi straszny skurcz łydki - chyba muszę kupić magnez (wcześniej tylko go piłam) no i spałam z córką. za to pobudka już 6.30 ![]() a ja bym spać poszła, mąż już poszedł do pracy to trzeba siedzieć ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Domii ![]() Dziewczyny fajne ciuszki, De faktycznie widać róźnicę Kabriela pokoik Agatki super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego jak ja coś chcę kupić na ebay'u to szukam z darmową przesyłką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale jazda z tym samochodem ![]() widziałam że Dzidzia chyba przytulała Witka ![]() dzień dobry w ten smutny deszczowy zimny dzień ![]() wczoraj moja koleżanka podzieliła się na fb radosną nowiną: w wieku 24 lat się ROZWIODŁA ![]() ![]() i doszliśmy z TŻ do wniosku ze tak się kończą bardzo wczesne ciąże i bardzo wczesne wychodzenie za mąż z racji wpadki ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-26 o 06:42 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamusie
![]() U Nas pogoda też dziś nie zachwyca... póki co szarawo na niebie... Ja o 6:30 się obudziłam i już nie mogłam zasnąć... ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
macie poczytajcie sobie indiański horoskop dla dzieci
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.