|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
lubieolowki piękna waga Kubusia
![]() Kabriela - cudny pokoik dla malutkiej, masz talencik A w0góle witam się z rana, starszak wysłany do szkoły, a maluch jeszcze śpi, wiec mam czas na poranną kawkę. W ogóle dziś się wyspałam znakomicie bo mały przespał całą noc u siebie i nawet siku w nocy nie chciał. Zazwyczaj nad ranem do nas przychodzi a dziś śpi jak kamień. nie wiem jak go za chwilkę obudzę to będzie zły że mu pospać nie dam. Myślę że mała moja w brzuszku podrosła bo dużo mocniej ją czuję więc nabiera siłki. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
a czytałam wieczorkiem z nudów
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Witam się i ja. Jednak zmieniam plany nie idę dziś do labolatorium, już nawet mama mi kawke zrobiła, mam taki zły humor a do tego tak leje
wogóle za późno się zwleklam z łóżka. Ale widzę że pogoda u większości nie dopisuje. Chyba dla poprawy humoru wybiorę się na buszowanie po lumpkach.
|
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry. Wyspalam sie
tylko jedna pobudka-za to klotnia z tzetem. On twierdzi, ze to hormony, ja ja. Moj tez sie boi mnie dotknac. I to nie tylko chodzi o seks, ale wogole. Normalnie czuje sie ostatnio dla niego niewidzialna.I o to poszlo. Moge nago biegac, w seksi bieliznie a on nic. Potem bedzie polog i znow pare tygodni suszy. Wkurza mnie ostatnio moj maz I dzisiaj zadzialalismy ale nasz syn nas nakryl i znow nici. Daniel wczoraj mial tylko podwyzszona temperature a wieczorem obnizona. Ale pewnie to wynik choroby. Dzis tylko kaszle. Wlasnie sobie maluje a ja mam chwilke Wiec witam sie z kawka.trele-spory brzuszek Ale juz niedlugo. Wez ty zgwalc tzeta, to pobiegniesz na porodowke.Wczoraj polozna powiedziala, ze u mnie to juz niedlugo. A moja pomoc stwierdzila, ze u nas to moze sprzatac i miesiacami, bo nie ma co robic To ja sie nie dziwie, ze cieszy sie, ze trafila do normalnej rodziny
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-26 o 08:24 |
|
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2855 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do brzuszka,moze faktycznie troche wiekszy sie wydaje,ale juz nie dlugo...pozatym jak Majeczkama taaaaaki kosz jaki podgladalam na tym pierwszym zdjeciu,to dziwie sie,ze jeszcze siedzi w srodku,ja sie zakochalam w nim ![]() Cytat:
tez sie napatrzy gdzie niegdzie...czlowiek narzeka,ze cos tam malzon zrobi nie tak,ze naczynia sie zbieraja w zlewie,a pranie nei chce sie samo wyprasowac...a nawet nie zdaje sobie sprawy co sie czasem dzieje w domach i innych. tylko,ze pewni ludzi powinni miec zakaz posiadania dzieci! a u mnie dzien zaczal sie od spaceru z psem w deszczu,nawet nei bylo tak zle,bo zalozylam kurtke TZ,bylo mi w niej wygodnie,bo wielka-a jego nie ma to jakos milej w jego kurtce....tylko juz widze,ze musze sie ograniczac z tymi spacerami,bo wszystko ok do momentu az sie nie spotkamy z psem sasiada,tamten jazgocze jak dziki,moj ciagnie i sie szarpie,a ja nie powiem-zaczynam sie bac,ze jak mnie szarpnie kiedys to bede biegla do domu dopakowywac torbe i pedziec do szpitala
|
|||
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Hej.
Nie nadrabialam. Dzien sie zrobił za krótki. Mamy go rozplanowanego od a do z ale tymczasowo. Maly skończył fototerapie, zaczął sam wywalać kupki (wczesniej trzeba było nu pomagac), wiec bilirubina spadla. Jest bardzo zywiolowy. Przed jedzeniem tak fika ze potrafi skulac sie z materacyka. Dostaje 15ml mleka, zadne wyniki nie wykazuja nic niepokojacego. Ma antybiotyk na infekcje ode mnie ale to norma. 2 dni temu polozna z zaskoczenia polozyla mi malucha na klatke na minutke. Byłam w szoku! Dziś jeśli położne nie będą dużo pracy to dostalam zgodę na kangurowanie. Wiec będziemy sie tulkać.Wagowo powolutku odrabia. Mamy nieprzyjemna lekarz prowadzaca ale to nie jest bardzo uciążliwe-jest specjalistką. Wczoraj Wituś skonczyl tydzień. Ja jestem już w pelni sprawna. Troche czasem zaboli ale moge już i kucac i siegac, chodzić po schodach i sie sama wykapac, leżeć na boku itd. Praktycznie pobolewa tylko jak za dużo chodzę albo mam za ciężkie toboly. Buziaki dla Was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2857 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam się i ja z rana w 8 miesiącu.
Kaszel nadal mi nie daje normalnie funkcjonować, ale nawet się wyspałam, mam tylko już dość zapachu czosnku, nawet sama go od siebie czuję. Od rana coś mnie pobolewa brzuch, tak przed okresowo, wiec muszę dziś odpocząć bo ostatnio nie mogę w miejscu usiedzieć. |
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Witam w ten paskudny, deszczowy dzień
Zaraz jem śnadanko i lecimy z mamuśką sprzątać mieszkanko ![]() Miłego dnia i udanych wizyt! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
Dzidzia super że z małym wszystko dobrze i że Ty się czujesz lepiej, gratuluję i życzę wszystkiego naj...
|
|
|
|
#2860 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiące
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
peppermint- ciocia mojego meza pracowala w szpitalu. I mowila jak kiedys dziecko nie chcialo go opuszczac, bo po raz pierwszy bylo najedzone i spalo w czystym lozku...serce sie kraje.
dzidzia- super, ze maly zywiolowy i nadrabia. Ile juz wazy? Teraz juz bedzie tylko lepiej. Sciagasz pokarm? |
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
dyskutowaliśmy wczoraj z TŻ nad kolorem ścian i jak mu powiedziałam że chcę w pokoju małej fiolet na ścianach to stwierdził że to rozmazana kupa (
On- przeciwnik różowego koloru chce różowe ściany w pokoju własnej córki ![]() i teraz jestem w kropce bo nie wiem jaki kolor zrobić czy faktycznie różowy czy jakiś inny :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Rewelacyjnie wieści przy porannym kakauku ja już po basenie, ale mnie koleżanka zmęczyła i jak sobie właśnie uświadomiłam, że kompletnie nie mam siły na takie ćwiczenia...najlepsze jest to, że koleżanka też w ciąży a śmigała po tym torze jak delfinek...nie mogłam się nadziwić.
Teraz chwilkę sobie odsapnę, bardzo przyjemnie jest na basenie, co prawda mojej Małej to wsio ryba była kompletna...zero wrażenia. Serduszko wszystko wycinałam sama...motylki, literki wszystko od a do z...hihihihi Brawo za miesiące i tygodnie. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Lineczko a nie chcesz połączyć dwóch kolorów? Różowego i fioletowego...np różowe delikatne ściany a na to jakiś fioletowy ładny ornament... |
|
|
|
#2867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo, gdy rodzice ślubu nie mają, można pokombinować dziecku ![]() Cytat:
Witam się! Szaro i buro za oknem. Ale zjadłam płatki nesquik i lepiej mi od razu ![]() Dzidziu- cieszę się, że Wituś taki dzielny No i, ze Ty już tak szybko do siebie doszłaś
|
||
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy X
Witam
Ciężka noc za mną...niewyspałam się ciśnienie od wczorajszego wieczora mi podskoczyło i mierzyli po kilka razy w nocy...nie wiem co jest grane ale jakiś taki nerwik non stop mnie trzyma. kolejnych tc i miesięcyCytat:
Cieszę się bardzo, że wszystko dobrze idzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
dwa kolory nie wchodzą w rachubę, bo jedna ściana będzie wytapetowana tapetą w sówki więc strasznie pstrokato by było :P poza tym obecnie w tym pokoju są 2 kolory ścian i mi się takie rozwiązanie odwidziało :P
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
De mleczarnia mnie przeraza. Rozbujalam, do tego pozytywne wiadomości i w efekcie jak NIE SCIAGNE co 3 i pół godziny to tak jak dziś-pizama zalana od góry do dołu.
Myślałam ze nie będzie az tak dużo bo początek był tragiczny. Woze Malemu dużo-i tak tyle nie zjada, mroze też. Jak Dnia starczy to kupie dziś porzadny stanik. Nawalu już nie będzie to wiem ile mniej więcej sie powiekszaja .Wczoraj rano miał 1430g.to niby 20g tylko od stabilizacji ale po buzi bardzo widac ze przybiera. Acha-waze mniej niz przed ciąża. Wchodzę w spodnie sprzed. Tylko uciskaja rane wiec muszą poczekać. Przepraszam, że nie wiem co u Was :/. Edit: gdyby nie odeszly mi wody, ciąża i tak zostalaby rozwiazana jakoś teraz (23 miałam miec usg i wyszloby ze doszlo do wewnatrzmacicznego zahamowania wzrostu) bo Maly opóźniony o 3 tygodnie już był. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-09-26 o 09:26 |
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to już ma mały ładną wagę, teraz już będzie tylko przybierał i w końcu zabierzesz go do domu!
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie przepraszaj nie masz za co!!! Zajmuj się synkiem Lineczka tez mam dziadka do orzechów co ładnie rozłupuje mi orzecha ale mi chodzi o tą cieniutką skórkę na orzeszku Dzień doberek, ja się dzisiaj wyspałam w miarę, pasuje coś porobić ale kurcze coś mnie karat męczy i mi się odechciewa wszystkiego, jeszcze pogoda taka dobijająca
|
|
#2873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Jesień już pełną parą, szkoda, że smutna i deszczowa a nie taka piękna złota jesień...
Własnie się zorientowałam, że wkroczyłam w 8 miesiąc. Jakbym chciała już tulić mojego małego dziabąga. Pewnie te ostatnie 8 tygodni szybko minie, ale coś czuję, że wcześniej się nie zobaczymy, raczej przenoszę niż urodzę przed terminem. Lubieolowki za wizytę i dla klocuszka małego! A Ty się kuruj i wracaj do zdrowia. Jak Ci ten prenalen smakuje? Ja nie mogłam tego przełknąć...odrazu popijałam całą szklanką wody bo inaczej bym zwróciła...Trela Morela widać na pierwszy rzut oka, że urósł! Pokaźny jest... Ale nie wydaje mi się, żeby był nisko. Zmieści Ci się dłoń międz piersiamy a brzuchem? Cytat:
No i doczytałam, że waga już niższa niż przed ciążą! Wielkie WOW! Też tak chce ![]() Cytat:
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
DZIDZIA super wieści!!!
u mnie leje od rana i mam lenia... DE nasz synek kiedyś też nas przyłapał, ja byłam na górze i wbiegł na łóżko mówiąc "bawicie się w samochodzik!! jupii!" usiadł przede mną, na klacie mężą i robił "brum brum"
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka- ja bym wybrala jednak jakis fiolet.
olka- nam sie do tej pory udaje jakos by nie byc przylapanymi.Choc przy tej czestotliwosci to zaden wyczyn Dzis wskoczyl na nas i sie zaczal przytulac a my tu tego jeszcze sie nie odklelilismy od siebie.Tak po cichu wszedl ze go nie slyszelismy. I moj maz nawet nie mogl mnie pocalowac, bo zaraz maly wszystko powtarzal. My tam nie mamy problemow z nagoscia dlatego dla niego to nic nowego, gorzej jakby zobaczyl cos wiecej dzidzia- super, ze podaja twoje mleko. Nic lepszego dostac nie moze. W jakich pojemnikach mrozisz? |
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki!
Ja po wizycie, Majcia jest małym klockiem - waży już 3100 w 35t5d termin porodu przyspieszył o tydzień i teraz wychodzi na 17.10. Mała ewidentnie szykuje się do porodu, zostało jej jeszcze obrócić się tyłem , szyjka powoli się skraca, na KTG pojedyncze skurcze dochodzące do 50%.... dzisiaj od rana muli mnie jak na @ plus mdłości i inne atrakcje... na szczęście dr dał mi jakąś "pyszną" zawiesinkę na zgagę bo wieczorami nie mogłam już wytrzymać tak mnie męczyło. Ogólnie jest nam coraz ciężej ze sobą, Mała nie ma miejsca, a mnie tak bolą jej przeciągania i wypychanie mi żeber, że ostatnio łzy mi poleciały... Rzeczy do torby prawie przygotowane, jeszcze koszulki do karmienia, stanik, podkłady na łóżko, osłonki na brodawki i maść i mam wszystko, już Małża zmolestowałam, żeby jutro kupić i będę spokojniejsza A dzisiaj witam się z Wami w 37tyg. wg pierwszego USG, wg ostatniej wizyty w 38 Super wieści Dzidzia, teraz musi być już tylko lepiej!!!
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z kawusią
![]() Ciężką noc miałam i ratuje się kawką.Na szczęście moja teściowa jest taka fantastyczna,ze wpadła z rana po Lile i zabrała ją do siebie.Mam zatem pół dnia,żeby ogranąć szafy,bo z nią tego nie zrobię.Musze wszystko wywalić i posegregować,powywalać co nie potrzebne,bo miejsca potrzebuje.A że mam wieeeeeelkie szafy i sił mało to pewnie pół dnia mi zejdzie. dzidziadziumdzia super,ze takie wieści od was dobre!Bardzo mnie to cieszy.Witus rośnie w siłę i mamusia też De28,ola_11 takie zaskoczenia w sypialni są najlepsze ![]() A ja mam tak nisko brzuch,ze już od dawna mam wrażenie,ze lezy mi na kolanach jak siedzę.Dzisiaj będę dzwonić do mojego lekarza,żeby popytać czy nie powinnam jednak skontrolować sytuację.Planową wizytę mam za tydzień.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2878 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Trele to pracuje, ale nad TŻtem ciągle, a nie w temacie, także wiesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem czy wszystko pocytowało, także jak coś przegapiłam to reszty tyg./miesięcy też gratuluję, i kciuki za wizyty, głównie Domi
|
||||||||
|
|
|
#2879 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Cytat:
![]() A brzuszek faktycznie jakby tak jeszcze bardziej do przodu poszedł..jedyna rada -weź TŻta nawet siłą ![]() Cytat:
Ale ja nie mówiłam nic o żadnym kurzu.. ![]() Cytat:
Cytat:
i dla Ciebie za tak szybkie dojście do siebie![]() Cytat:
za kolejny miesiącCytat:
|
||||||
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
Super, że wszystko dobrze ![]() Teraz dopakować torbę i spokojnie czekać Dzidzia - wow w ekspresowym tempie waga Ci spadła ![]() Moja się wierci od rana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

wogóle za późno się zwleklam z łóżka. Ale widzę że pogoda u większości nie dopisuje. Chyba dla poprawy humoru wybiorę się na buszowanie po lumpkach.
I dzisiaj zadzialalismy ale nasz syn nas nakryl
To ja sie nie dziwie, ze cieszy sie, ze trafila do normalnej rodziny

teraz tu mam W11 psy, radiowozy

On- przeciwnik różowego koloru chce różowe ściany w pokoju własnej córki
ciśnienie od wczorajszego wieczora mi podskoczyło i mierzyli po kilka razy w nocy...nie wiem co jest grane ale jakiś taki nerwik non stop mnie trzyma.
Dzis wskoczyl na nas i sie zaczal przytulac a my tu tego jeszcze sie nie odklelilismy od siebie.Tak po cichu wszedl ze go nie slyszelismy. I moj maz nawet nie mogl mnie pocalowac, bo zaraz maly wszystko powtarzal. My tam nie mamy problemow z nagoscia dlatego dla niego to nic nowego, gorzej jakby zobaczyl cos wiecej
Widzisz że to nie u wszystkich działa, Trele próbuje i nic z tego póki co