|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wróg numer jeden: trądzik. Masz z nim problem? Jak długo się borykasz?
Cytat:
|
|
#482 | |||
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2e9182b55bdf0a98ff6828e f66cf0b2a4e640980_67070af 1f3125;42986972]Pędzle oczywiście myję co najmniej 2 razy w tygodniu, a co 1,5 miesiąca wymieniam na nowe. Pędzel to niczym szczoteczka do zębów. Trzeba o nią dbać i często wymieniać.[/QUOTE]
Nawet kupując co 1,5 miesiąca niedrogi zestaw jaki ja mam (40zł za 7 pędzli) to przecież zbankrutować można! A bez sensu kupować jakieś byle co co po pierwszym myciu się rozleci (albo w ogóle nie będzie się nadawać do użytku jeszcze przed)
|
|
|
#484 | ||
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#486 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Ale za to jem sporo słonych rzeczy, a to nie zawsze mi służy |
|
|
|
|
#487 | |
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
U mnie też
---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Choć nie ukrywam, że wolałabym go nie używać |
|
|
|
|
#489 | |
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
Ja swój dezynfekuję dość często |
|
|
|
|
#490 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio w salonie kosmetycznym usłyszałam od klientki "bajeczkę", którą sprzedała jej podobno jakaś kosmetolog, że ma tak suchą skórę, że kremy jej zaszkodzą i musi jakieś tam tabletki brać ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Chyba będę próbować używać na dzień i na noc. Zobaczę jak będzie się zachowywała skóra, w razie czego zostawię tylko na dzień lub tylko na noc.
|
|
|
#491 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dlatego ja zmywam najpierw cały makijaż moim ukochanem micelem z Biedronki, a dopiero potem myję twarz żelem/pianką etc.
|
|
#492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
Łatwo powiedziec ''niekomedogenne''.Używał am już wielu kosmetyków, na których tak właśnie pisało, a potem miałam zapchane pory na maxa. W ogóle zraziłam się do wszystkich kremów, bo zapycha mnie wszystko, używam tylko na policzki iwostin rosacin, a tak to myję twarz delikatnym żelem i tonizuję hydrolatem.
|
#494 |
|
Rozeznanie
|
Hmm, również zastanawiam się nad słynnym płynem micelarnym z B. Normalnie używam żelu hypoalergicznego i toniku.
|
|
|
|
#495 | |
|
Ekspert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Niby ostrożnie, ale w końcu słodycze poprawiają nam humor. Nie mówię, by od razu obżerać się w nieskończoność, ponieważ jeśli faktycznie komuś pojawiają się po nich wypryski, to powinien wybierać te z najmniejszą ilością substancji słodzących i cukrów.
|
|
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Od jakiegoś czasu pojawił się na rynku krem z ślimaka ,czy któraś z Was go stosowała?
A jeśli tak , to jakie byly efekty?
Edytowane przez ulmich Czas edycji: 2013-09-26 o 08:38 |
|
|
|
#498 | ||
|
Raczkowanie
|
Trądzik jest zmorą nie tylko nastolatek. Gdy urodziłam dziecko miałam nie lada problem - oprócz macierzyństwa zyskałam nowego przyjaciela - trądzik! I rozpoczęła się walka, ja albo ON!! Wielu rzeczy próbowałam, wielu kosmetyków, domowych sposobów, mi pomogły hormony, jednak moja 45 letnia mama otrzymała owego przyjaciela 3 lata temu. Tak! W wieku 42 lat po raz pierwszy rozpoczął się u niej trądzik. I nie biorąc żadnych hormonów, prowadząc zdrowy tryb życia i trzymając od lat jedną zdrowa dietę nie udało jej się tego uniknąć.
Uwarunkowanie genetyczne? Myślę, że tak. Moja babcia i ciotka też zmagały się z tym problemem po 40 - stce. Ważne by dobrać krem, tonik i żel myjący odpowiedni dla swojej skóry z PROBLEMAMI! I nie tylko pod względem skóry tłustej czy trądzikowatej. Każdy człowiek jest inny, każdy na wszystko działa inaczej, każdy trądzik inny. Warto sprawdzić wszystkiego na sobie. Zacząć dbać o swoją skórę, o siebie bo przecież ... jak Cię widzą tak Cie malują.... ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Dużo słyszałam, dużo czytałam. Spróbować nie spróbuję bo to dla mnie nie humanitarne, nie etyczne i najzwyczajniej obrzydliwe. Mamy tak wiele produktów "normalnych", których działanie może okazać się zbawienne, a próbujemy korzystać z nowości wierząc, że ślimak zniweluje nasze problemy? Takim specyfikom mówię zdecydowane - NIE! ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Oooo z tym się zgodzę, ja swój telefon przecieram szmatką nasączoną żelem antybakteryjnym raz/ dwa razy w tygodniu.
. Edytowane przez wolanin1 Czas edycji: 2013-09-26 o 08:56 |
||
|
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbuję się bronić, ale czym było by zycie bez przyjemności ![]() W ostatanim czasie stosuję też aromaterapię - bardzo polecam! |
|
|
|
|
#501 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#502 |
|
Ekspert
|
Jestem przekonana, że nie wszystko powinno się testować na własnej skórze.
Lepiej skorzystać z Waszej wiedzy.
|
|
|
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#504 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Mam pytanie poza tematem trochę. Jak ustawić baner w podpisie by widniał obraz a nie link?
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo chociaż troszkę pomóc
|
|
|
|
|
#506 |
|
Rozeznanie
|
W końcu lepiej jest przestrzegać innych przed naszymi małymi porażkami by dać sygnał, że coś jest nie tak z danym produktem.
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Z trądzikiem zmagam się od gimnazjum, więc to już będzie jakieś 10 lat. Szczerze to straciłam już nadzieję, że się go kiedyś pozbędę...
|
|
|
|
#508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale najważniejsze jest aby mieć tego świadomość i cokolwiek robić w temacie walki z trądzikiem. Dokładniejsza wiedza to już pierwszy krok. A co do pytania z ustawieniem linku to musisz go wkleić pomiędzy ramki z wpisanym hasłem [eucerin] tutaj wkleic link [/ eucerin] (tylko usun spację, dodałam ją bo bez spacji tworzy się baner) Edytowane przez jasmine23 Czas edycji: 2013-09-26 o 10:00 |
|
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli idzie o mnie, jestem bardzo mocno zainteresowana aloesem. Moja mama ma całkiem rozłożysty, więc może trochę skubnę tu i tam, i posmaruję nim swoje niespodzianki.
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Ja również z peelingu kawitacyjnego nie byłam zadowolona, oprócz zdartej skóry na nosie nie było żadnych efektów, a przecież nie o to chodzi. Za to mikrodermabrazja jak najbardziej, dla mnie rewelacja! Oczywiście tylko u sprawdzonej pani kosmetolog, robiłam ten zabieg w kilku salonach i u kilku pań kosmetyczek i efekt nie zawsze był ten sam i nie zawsze zadowalający. Rok temu znalazłam fantastyczną panią kosmetyczkę kosmetologa i mimo tego, że nie ma tak promocyjnych cen jak na grouponach, gruperach etc., nie zamienię Jej na żadna inną. No w końcu chodzi o moją twarz
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

owszem woda nie zaszkodzi a pomoże organizmowi pozbyc się toksyn itp. ale na pewno ni e zastąpi kremu nawilżającego 

Próbuję się bronić, ale czym było by zycie bez przyjemności