Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 22:31   #1531
maria28
Kniaginia

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Maria, 5 stówek
i
Łojojoj! To nie. Ja muszę jeszcze urządzić mieszkanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
No i dobranoc wszystkim! Ja jutro mam wizytę u hematologa, który mi nic pewnie odkrywczego nie powie znowu, a stracę czas na dojazd i oczywiście czekanie w kolejkach Wolałabym go spędzić z Hanią.
Kciuki!

Dobranoc.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 06:31   #1532
achna79
Rozeznanie

Wstawać śpiochy

Jeju, przed ciążą sama z siebie budziłam się 6-7, a teraz wstać o tej porze to dla mnie wielki problem. A nie karmię już tak często w nocy bo albo raz koło 3-4 albo koło 5-6. To chyba starość.

Przede wszystkim dziękujemy ślicznie za życzenia i przyłączamy się do życzeń solenizantów też.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Agateczka - chyba tylko ja Ci jeszcze zyczen nie zlozylam
WSZYSTKIEGO NAJ
Jeszcze ja zostałam ;P

I dla Agateczki wszystkiego naj naj i dla rocznic ślubnych i związkowych.

Choć rzadko tu bywam to ciesze się, że wróciłaś Nestelle )

Ok na razie koniec bo Młody chce jeść

cdn ....
Stary 2013-09-26, 07:41   #1533
anika_s
Wtajemniczenie

buuuuuuu co za pogoda ciemno ,szaro,deszczowo
ale trzeba sie jakoś ogarnąć - kawkę ide robić , małą ubrać ,zawieźć do mojej mamci , zgarnąć siostrę i na siłownię a później może jakies szybkie zakupki
także miłego dnia pojawię się wieczorkiem
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:00   #1534
Malpka
Zakorzenienie

hej wam ja jak zwykle daleko w tyle z nadrabianiem
dziś idziemy na szczepienie i oczywiście jak zwykle musi padać i tak jest zawsze jak idziemy do lekarza eh

wczoraj byliśmy na basenie, fajnie było

Agateczka widziałam świetuje Najlepszego i dla wszystich świetujących maluszków

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
:

Byliśmy dziś u neurologa. I jest gitesssss. Normalnie jakby mi tona z głowy spadła
I Torres jest na bank wege. Wciągnął właśnie słoiczor (190 ml) samej dyni. Gdyby z mięchem była to ilość na 4 dni

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Dziękuje za słowa wsparcia. Julka mi szybko zaczęła przesypiać nocki i może dlatego tak jestem nastawiona ale wiem wiem każde dziecko jest inne.
.
mi Julka tez od razu przesypiała nocki a Karol jest inny

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Załącznik 5421611

Wklejam wam Milusiowa pozycje do spania ;-)
słodziak

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

Dziewczyny SUKCES!!!
Dzisiejsze zasypianie drzemkowe (7.20) --- udało mi się uśpić Toma na łóżku (Moderna zastosowałam twoją taktykę) Od kilku dni odkładałam i odkładała, i płakał itd. A dzisiaj położyłam się obok, nogi podkuliłam, pod kolanka Tomcia rękę a drugą za niego i tak go lekko ruszłąm/klepalam, przytuliłam i mruczałam i po małym proteście i wierceniu zasnął po ok. 5 minutach
A i nadal śpi jak już zasnął zaczął się kręcić i na brzuch
Ale jestem happy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:06   #1535
Moderna
Zakorzenienie

Hej

U nas tez pogoda pod psem . brrrrrr...
Wlasnie wrocilam od lekarza, bylam pobrac krew do badania z dzieckiem na brzuchu ale szybko poszlo - 10 minut i bylismy z powrotem w domu

Agateczka i od nas najlepsze zyczenia (spoznione )
tort przesliczny, sama pieklas?

I dla dzisiejszych solenizantek Anielki i Oliwki NAJ NAJ NAJ

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:08
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:10   #1536
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
wczoraj Kamilek miał szczepienie na żółtaczke, krzyczał bo już mądrala jest świadomy bólu ale mimo że głodny i śpiący to u lekarki był jak zaczarowany, złote dziecko
waży 9420g i mierzy 75 cm
nie przytył dużo po w ciągu prawie 2 miesięcy 900g
w nocy co chwile popłakiwał jakby mu się coś śniło (z pewnością po szczepieniu, tym bardziej że miał o 17 a zawsze szczepiliśmy się o 8 rano) więc go wzięłam do łóżka o 2 ale cycka nie dałam bo by mi na 5 rano nie starczyło więc kimał kolo mnie i dopiero jak jęczał przed 5 to dałam

zaraz lecimy do sklepu po puzle na podłoge mam dylematy czy zrobić mu już swój pokoj czy jeszcze poczekać czy zniżyć łożeczko bo ciągle widze to głowe nad drankami ale tak jak Pani wydaje mi się że to już będzie koniec niemowlęctwa, studia i te sprawy

Cytat:

W połowie spaceru dopadł nas deszcz, dobrze że miałam folię na wózek-o parasolu dla siebie zapomniałam
Ja tak zawsze mam, parasola nie chce mi sie dźwigać ale folię mam nawet jak bezchmurne niebo

Cytat:
Byliśmy dziś u neurologa. I jest gitesssss. Normalnie jakby mi tona z głowy spadła
I Torres jest na bank wege. Wciągnął właśnie słoiczor (190 ml) samej dyni. Gdyby z mięchem była to ilość na 4 dni
juhu matka w końcu wyluzuje.. na jakieś pare dni

a rajstopki mój już nosi, albo półśpiochy pod spodnie, z tym że my siedzimy na dworze często od 12-18:30 więc bywa naprawdę chłodno

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:10   #1537
achna79
Rozeznanie

łooo siłownia zazdroszczę Ja nie mam z kim chodzić, a samej brak mi motywacji :P Wiem, tania wymówka .
Miałam chodzić na aqua aerobic z koleżanką ale niestety zajęcia zaczynają się o 19 lub 18:45, a ja wtedy karmię i usypiam Mikołajka. Więc aerobic odroczony został w czasie.

A jak wprowadzacie nowe słoiczki to kiedy następne? Co dzień po parę łyżeczek czegoś innego, czy np 3 dni kalafior i po kalafiorze brokuł?
Dlaczego to takie skomplikowane Nigdzie jasno nie sprecyzowane co i jak.

Tasia wprowadzasz już gluten? Napisz dokładnie co i jak to zgapię od Ciebie Nasze dzieci z tego samego dnia to pasuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 08:16   #1538
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Wlasnie powiem Ci, że chyba mi dobrze tak z synkiem spac, tz narzekal ze ostatnio sie tak rozwalilismy ze na scianie spal hehe. Chcialabym zeby zasypial w lozeczku ale pewnie jeszcze troche czasu minie az dojrzejemy do decyzji
Super z zasypianiem, u nas tez tak dziala, ja klade sie przy nim i spi dluzej.. ale tylko w dzien tak ma.. w dzien dziecko mi sporadycznie spi ladnie, czasem 15 min, 30 minut i oczy otwarte + gadanko.
Rowniez podlaczam sie do pytanka o krem do buziaka na chlodek ??? jaki ??
U nas tez sa takie suche pryszczyki, samo schodzi, ale kilka jest i jest zejdzie???
Nowy fotelik musimy tez kupic wiec rowniez prosze o rady, juz pytalam ale podlacze sie moze sie w koncu zdecyduje...
Na pryszczki tez bepanten pomógł, ale i tak wyskakują nowe w okolicy ust i na policzkach oczywiście tam gdzie Tomik łapki zaślinione ładuje
W dzień to samo, 30min max snu.
Może wspólnymi siłami uda nam się jakiś fotelik wybrać

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
kochana malymi kroczkami, a na pewno sie wszytsko uda.'- co do gruszki, Milus juz jadl sama, ale najlepiej z jabluszkiem mu smakowala
- yhmm nie wiem czy moga miec ... ale moze i mozliwe
- co do rogalikow, jak ja robie to daje 5 szklanek maki, dwa jajcja, drozdze 25g z mlekiem - ale wtedy nie za dzuo ok 200g margaryny ... ew paczam czy jest miekkie po wyjeciu ... i jak cos posypuje blat lekko maka i mieszkam czesc masy w niej - i sie juz nie kleja
O widzisz, z tą mąką nie pomyślałam. Co ja się naklęłam przy tym lepiącym cieście, aż TŻ zglądał do kuchni sprawdzał czy wszystko ze mną w porządku ' ale smaczne są, trzeba przyznać.
Hmm, mam dziadkowe gruszki, może podam. Po wczorajszym jabłku byłą baardzo śmierdząca K

Cytat:
Mój wczorajszy samotny wieczór skończył się bardzo szybko. Najpierw obudził się Mati i nie zasnął dopóki nie wrócił Tż (Mati chyba pilnował mamci aż tatuś wróci).
I załączam zdjęcie pół rocznego Matiego.
Aha i dzięki Wam przypomniałam sobie, że Mateusz ma rajstopki i teraz w nich śmiga po domku.
Śliczny Mateuszek

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Mnie też taką przyjemnośc sprawia spanie z Kubciem, że pewnie szybko nie skończę My robimy tak, że najpierw usypia na naszym łóżku, potem odkładam go do łóżeczka, a jak się obudzi (koło 3,4) to już do naszego łóżka wędruje. Na szczęscie nie ma problemu ze spaniem w łóżeczku (czasami sam w nim zasypia).
Ale powiem Wam, że jest sukces bo w Krakowie spałam sama z małym a teraz śpimy w trójkę i mam swojego męża obok
Do kąpieli też używamy BD żel do kąpieli z pompką.
A no właśnie, kiedyś ta sielanka się skończy i dzieciaki nie będą już z nami spać dlatego trzeba korzystać
Demeter podglądam twoje fotki na fb, bardzo ładnie wyglądałaś na weselichu. A Kubuś jaki mały elegant

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
hahaha ależ proszę tort...
Dziękuję raz jeszcze za życzenia
Leję coli dla wszystkich i torcik serwuję....
Zaległe życzenia od nas również
O tort, mniam

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
250
Maxi Cosi chyba są dość małe. To znaczy zależy, ale jak ktoś ma takie długie i spore dziecko jak ja, to musi pod tym kątem sprawdzić te MC.
Róża robi mumię: zawija się w oba koce, na których leży na podłodze. I tak się zawija, zawija, roluje kilka razy, a ja sikam ze śmiechu
Sprawdziłam, faktycznie ten fotelik MC nie jest za wysoki. A Tomek wysoki raczej będzie po tacie. Tez z Chicco ma regulowaną wysokość zagłówka. Tylko nie wiem jak foteliki tej firmy się sprawdzają.
No nic, szukam dalej.

Dziewczyny, ma któraś już fotelik dla siedzącego dziecka?

czytam dalej ...
Stary 2013-09-26, 08:19   #1539
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Upiekłam szarlotkę, którą piekła Maria dla Męża i po 1. wyszła po 2. jest przepyszna! zjadłam już prawie pół blachy - na usprawiedliwienie powiem, że robiłam z połowy porcji

moze zrobie w weekend.. bo kusicie?
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
aha! Mamy już 2 zęby i Oliwia mówi bababamamambababa:brzydal : wszystko na raz
ale super!
Cytat:
Zbliża się ząb i u Wojtka! Wyczułam przed chwilą pod palcem, jeszcze nie widać.
ciekawe, keidy sie pojawi

Cytat:
nie wiem ktora z was bardziej chcialabym zobaczyc-Roze mumie czy Ciebie sikajaca

Cytat:
Był dziś u nas w odwiedzinach trzymiesięczniak. Myślałam, że będzie to taka kruszynka odłożyłam mu ciuszki po Michale a się okazało, że są tego samego wzrostu, tylko mój synio 2 kg cięższy czaaad.
Mam niskie dziecko i bezzębne.
hehehe

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub dziękuje za życzenia z okazji pół roczku. Przy okazji napiszę, że waży 8670. Gdzie moja kruszynka? Niedługo go nie udźwignę. Jeśli się uda mam go karmić rzadziej. Żarłoczek.
ile wazy? no to daje Jakub czadu! A ja mam go caly czas przed oczami, jako taka chudziutka kruszynka (zdjecie Demolition Man )
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mój Synuś zamienił się dziś w histeryka - ile razy On dziś płakał! Przed czasem kąpieli to już normalnie atak jakiś był; więc wykąpany i nakarmiony wcześniej OD RAZU zasnął, nawet na plecach, bo nie zdążył się przewrócić na brzuszek, tak padł Bo mało co spał w dzień, nie wiem, może to te zęby... Dlatego taki nerw w ciągu dnia miał i marudził..?
ojjjj oby dzisiaj dzien byl lepszy
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
No i dobranoc wszystkim! Ja jutro mam wizytę u hematologa, który mi nic pewnie odkrywczego nie powie znowu, a stracę czas na dojazd i oczywiście czekanie w kolejkach Wolałabym go spędzić z Hanią.
mam nadzieje, ze nic powaznego
Stary 2013-09-26, 08:27   #1540
Luna0
Zakorzenienie

a i jeszcze wczoraj w poczekalni była kobieta z synkiem, siedzi obok nas i mówi:
-popatrz chłopczyk taki jak Ty, albo może troszke młodszy
-no troszkę na pewno, ma 6 miesięcy
-a no to mój 16-naście

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:29
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:29   #1541
Moderna
Zakorzenienie

Dziewczyny nadal stoje przed dylematem wyboru kombinezonu na zime: jedno- czy dwuczesciowy, oto jest pytanie?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a i jeszcze wczoraj w poczekalni była kobieta z synkiem, siedzi obok nas i mówi:
-a no to mój 16-naście
Stary 2013-09-26, 08:40   #1542
nestelle
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Choć rzadko tu bywam to ciesze się, że wróciłaś Nestelle )
.
dziekuje .I DZIEKUJE WSZYSTKIM POZOSTALYM DZIEWCZYNOM tym ktore sie ciesza i tym ktore nie , .
Cytat:
ale trzeba sie jakoś ogarnąć - kawkę ide robić , małą ubrać ,zawieźć do mojej mamci , zgarnąć siostrę i na siłownię a później może jakies szybkie zakupki
także miłego dnia pojawię się wieczorkiem
silownia - moje marzenie
moj tz codziennie cwiczy - jak na razie i za mnie
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy na basenie, fajnie było
znajac Karola - juz sam plywa kraulem
za szczepienie
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hej

U nas tez pogoda pod psem . brrrrrr...
Wlasnie wrocilam od lekarza, bylam pobrac krew do badania z dzieckiem na brzuchu ale szybko poszlo - 10 minut i bylismy z powrotem w domu

i ja sie dolaczam

co do dziecka na brzuchu - ja wczoraj bylam na rzesach .Roszek spal mi na piersiach przez 2 godzinki i ......rzesy zrobione

Cytat:
Dzień dobry
wczoraj Kamilek miał szczepienie na żółtaczke, krzyczał bo już mądrala jest świadomy bólu ale mimo że głodny i śpiący to u lekarki był jak zaczarowany, złote dziecko
nie przytył dużo po w ciągu prawie 2 miesięcy 900g
duuuuuuuzy !
Cytat:
Dziewczyny, ma któraś już fotelik dla siedzącego dziecka?
ja bede miec po Nince .wszystkie mamy maxi cosi - dla Roszka (po kubie i ninie) ,dla Niny (po kubie) i dla Kuby .

A z pogody deszczowej nawet sie ciesze -zaloze kalosze

a i sorki za pisownie - bedzie l zamiast ł ,a zamiast ą itd. bo klawisz od kresek wciagnelam odkurzaczem i teraz mi trudno -taki dzyndzelek pozostal a piszac 1 reka niesposob tego wcisnac.....

ide na pazurki -tzn idziemy z Roszkiem
Stary 2013-09-26, 08:44   #1543
Moderna
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorem ogladnelismy sobie film na dvd, Oblivion z Tomem Cruisem (polski tytul Niepamięć) - i musze powiedziec, ze bardzo dobry film
Stary 2013-09-26, 08:44   #1544
BYou
MBZ♥

Malpko za szczepienie

Bzinko, mam nadzieję, że u lekarza będzie wszytko ok

Luna no to nieźle
za wagę i wzrost

Moderna mi się bardzo spodobał ten hm dwuczęściowy ale kupię jedno, odrazu z tymi "bucikami" łatwiej mi będzie w niego ubrać Roszpunkę. Kurtki mamy także, w razie czego dobiorę jakieś dżiny albo inne spodnie
w przyszłym tygodniu jadę na poszukiwania do coccodrillo i wójcika

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:44   #1545
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
-a no to mój 16-naście
no co ? troszke mlodszy
Cytat:
Dziewczyny nadal stoje przed dylematem wyboru kombinezonu na zime: jedno- czy dwuczesciowy, oto jest pytanie?
uwazam ze jak jeszcze nie chodza to dla takich dzieci lepszy 1 czesciowy . wygodniejszy dla dzieci i dla nas .

colera chcac poprawic nogawke -nachylilam sie i czolem w stol uderzylam -wielkie auc .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 08:46   #1546
BYou
MBZ♥

Dla naszych Solenizantów

Nestelleto nieźlez moim kręciołkiem roszpunkowym to bym juz oka nie miałajaką masz długość zakładana?

Stary 2013-09-26, 08:49   #1547
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

co do dziecka na brzuchu - ja wczoraj bylam na rzesach .Roszek spal mi na piersiach przez 2 godzinki i ......rzesy zrobione

ide na pazurki -tzn idziemy z Roszkiem
hehehe ale przynajmniej rzesy sa zrobione, gorzej bedzie z pazurkami

no nareszcie pogoda na kalosze
Ja chyba w tym roku tez sie rozgladne.. jak myslicie, mozna kalosze tez nosic w zimiie?
Cytat:
Moderna mi się bardzo spodobał ten hm dwuczęściowy ale kupię jedno, odrazu z tymi "bucikami" łatwiej mi będzie w niego ubrać Roszpunkę. Kurtki mamy także, w razie czego dobiorę jakieś dżiny albo inne spodnie
w przyszłym tygodniu jadę na poszukiwania do coccodrillo i wójcika
dziekuje a masz juz jakis upatrzony?

Cytat:
uwazam ze jak jeszcze nie chodza to dla takich dzieci lepszy 1 czesciowy . wygodniejszy dla dzieci i dla nas .

colera chcac poprawic nogawke -nachylilam sie i czolem w stol uderzylam -wielkie auc .
dziekuje a czy jest cos, na co trzeba zwracac uwage przy wyborze?

auuccccc
Stary 2013-09-26, 08:53   #1548
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam jednoczęściowy z dopinanymi rękawkami
Ty o kombinezonie a ja o śpiworze
i tak to ze mną zakręconą jest!

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:54
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:55   #1549
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
przed ciążą sama z siebie budziłam się 6-7, a teraz wstać o tej porze to dla mnie wielki problem.

dopóki nie miałam dziecka ranne wstawanie to była bułka z masłem przed śniadaniem. nawet to lubiłam

Cytat:
ładnie!

Cytat:
Po wczorajszym jabłku byłą baardzo śmierdząca K
skończyły się dzidziusiowe bezwonne koopeczki

Cytat:
dostałam już ciepłą kurtkę i spodnie, mam ciepły śpiworek na nogi. czekam aż coś upoluję w lumpku, póki co wyboru nie ma

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:55   #1550
BYou
MBZ♥

Moderna do hunterow są takie ocieplacze/skarpety ale czy są na tyle ciepłe to nie wiem bo nie mam kaloszków
Kombinezon wiem, że ma nie być różowy-przynajmniej nie cały

Stary 2013-09-26, 09:02   #1551
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jednoczęściowy z dopinanymi rękawkami
Ty o kombinezonie a ja o śpiworze
i tak to ze mną zakręconą jest!

ale to tez jest dobry pomysl, z braku laku zawsze mozna dziecko w spiworku wsadzic do wozka

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
dostałam już ciepłą kurtkę i spodnie, mam ciepły śpiworek na nogi. czekam aż coś upoluję w lumpku, póki co wyboru nie ma
albo juz moze wszystko przebrane?
Cytat:
Moderna do hunterow są takie ocieplacze/skarpety ale czy są na tyle ciepłe to nie wiem bo nie mam kaloszków
Kombinezon wiem, że ma nie być różowy-przynajmniej nie cały
o sprytnie z tymi ocieplaczami - na pewno na zime potrzebuje wygodnych cieplych butow, chociaz moje trekingowe niby tez i daja rade..

hahah byle nie rozowy
Ja sie chyba przejde do h&m, mam kupon na 25%.. albo moze c&a..

a czy material jest wazny, lepiej jeden zamek czy dwa zamki?
Stary 2013-09-26, 09:02   #1552
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Zbliża się ząb i u Wojtka! Wyczułam przed chwilą pod palcem, jeszcze nie widać.
Ale fajnie

Cytat:

Był dziś u nas w odwiedzinach trzymiesięczniak. Myślałam, że będzie to taka kruszynka odłożyłam mu ciuszki po Michale a się okazało, że są tego samego wzrostu, tylko mój synio 2 kg cięższy czaaad.
Mam niskie dziecko i bezzębne.

Cytat:
Jakub dziękuje za życzenia z okazji pół roczku. Przy okazji napiszę, że waży 8670. Gdzie moja kruszynka? Niedługo go nie udźwignę. Jeśli się uda mam go karmić rzadziej. Żarłoczek.
piękna waga, dla Jakuba

Cytat:
byłam dziś w leclercu, chciałam zrobić Jakubowi zapas kaszek, ale nie było jaglanej, a na tej najbardziej mi zależało, więc zostaje zamówienie przez net. skąd zamawiacie i w jakiej cenie? w tym linku co wrzucałam były po 12,99, ale nie znam tego sklepu. Despa, ty miałaś jakiegoś linka chyba podać?
Na all zamawiałam kaszki Holle (czekam na paczkę) po 13.40 a przesyłka tylko 4.50 (paczkomat, max.15 sztuk)

Cytat:
Wstawać śpiochy
Jeju, przed ciążą sama z siebie budziłam się 6-7, a teraz wstać o tej porze to dla mnie wielki problem. A nie karmię już tak często w nocy bo albo raz koło 3-4 albo koło 5-6. To chyba starość.
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę. Mam kochanego synka ale spiochem to on nie jest. Codziennie o 5.10 pobudka. Jak w zegarku. A przed 5 już się kreci. myslalam ze sie przyzeyczaje ale do wstawania o 5 rano nie da eis przyzwyczaić mimo tego ze chodzę spać o 21 Ostatnio przetrzymałam wieczorem Tomka trochę dłużej, myślałam ze może pośpi. Ale gdzie tam, 5 rano a on oczy jak 5 złoty rolety zaciemniające tez nic nie pomogły.

Cytat:
podłączam się do życzeń
Stary 2013-09-26, 09:08   #1553
BYou
MBZ♥

Oldzinx to masz SkowronkaRoszpunka zamiłowanie do spania ma na szczęcie po mnie

Moderna miałam i na 2 zamki i na 1-teraz jak Mała taka ruchliwa to chyba będę celować w 1co do materiału to nie wiem ale raczej nie taki sztywny/twardy tylko taki z jakiego są kurtki puchowe

Stary 2013-09-26, 09:20   #1554
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
-a no to mój 16-naście
a to dobre

Cytat:
Jednoczęściowy wygodniejszy moim zdaniem, nic się nie zsuwa itd.
Mam kombinezon C&A (z lumpka), w sklepie internetowym takie same sa tyle ze w innej kolorystyce - mój pewnie z zeszłego sezonu. powiem ze przymierzalam, bardzo wygodnie się używa. z przodu ma 2 suwaki, rozsuwam, kładę dziecko i przykrywam ta klapa i zasuwam. Ładnie wykończony, nie ma możliwości przycięcia dziecku szyi suwakiem. odpinane butki i rękawiczki. w środku bardzo miły.

podłączam foto ze sklepu (mam taki sam tyle ze z Kubusiem Puchatkiem)

Cytat:
czesc
ja bede miec po Nince .wszystkie mamy maxi cosi - dla Roszka (po kubie i ninie) ,dla Niny (po kubie) i dla Kuby .

a i sorki za pisownie - bedzie l zamiast ł ,a zamiast ą itd. bo klawisz od kresek wciagnelam odkurzaczem i teraz mi trudno -taki dzyndzelek pozostal a piszac 1 reka niesposob tego wcisnac.....
A jaki masz przedział wagowy fotelika?

za deszcz i kalosze

Cytat:

skończyły się dzidziusiowe bezwonne koopeczki

no niestety. Teraz mam małego śmierdziuszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 106352_2.jpg (40,5 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2013-09-26 o 09:22
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:28   #1555
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Oldzinx to masz SkowronkaRoszpunka zamiłowanie do spania ma na szczęcie po mnie

Moderna miałam i na 2 zamki i na 1-teraz jak Mała taka ruchliwa to chyba będę celować w 1co do materiału to nie wiem ale raczej nie taki sztywny/twardy tylko taki z jakiego są kurtki puchowe
Ranny ptaszek
Długo śpicie?
Stary 2013-09-26, 09:32   #1556
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Aha i dzięki Wam przypomniałam sobie, że Mateusz ma rajstopki i teraz w nich śmiga po domku.
słodziak my tez w rajtkach śmigamy

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
.

u nas dziś też rocznica ślubu (wrzesień chyba ma wzięcie )
ale nie powiem którą bo się nie będę wygłupiać przy Waszych 11, 16 itp :P:
także dziś będzie
najlepszego

Cytat:
c
aha! Mamy już 2 zęby i Oliwia mówi bababamamambababa:brzydal : wszystko na raz

Cytat:

ciekawe ile mój wazy dzis się dowiem
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:38   #1557
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Masakra pogodowa dziś u nas, 10 stopni i tak leje, że nic nie widać. Dodatkowo prądu od rana nie było i popołudniu nadal ma nie być.
Cytat:
a o 22 chodzi spac bo ja o 20 czytam starszakom potem ida spac a ja ogarniam ,jem kolacje .Roch spi dlugo do ok 9-10 .
Mój też chodzi spać o 22, czasem 22.30 i nie ma opcji żeby usnął wcześniej. Jak w sobotę próbowałam uśpić go o 21 to pospał pół godzinki i później szalał do 1 w nocy
Cytat:
pewnie masz male kolana
Ja chyba też mam małe kolana, bo mój mi się też tak nie mieści
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
u nas dziś też rocznica ślubu (wrzesień chyba ma wzięcie )
ale nie powiem którą bo się nie będę wygłupiać przy Waszych 11, 16 itp :P:
także dziś będzie
Szczęścia i miłości No powiedz która, myśmy mieli w tym roku pierwszą

A i powiem Wam ciekawostkę, znajomi znajomej żeby ułatwić sobie życie i jednocześnie zapewnić bezpieczeństwo dziecku, pozbyli się łóżka, śpią na samym materacu i na około mają poobkładane kołdrami. Powiem Wam, że kuszący pomysł

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 09:48   #1558
BYou
MBZ♥

Oldzinx do 8-9ale to przy nocnym jedzonku ok 4 bez tegoto maks do 7.30.

Stary 2013-09-26, 09:50   #1559
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
-a no to mój 16-naście
Skąd ja to znam

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:53   #1560
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
-a no to mój 16-naście

Też miałam podobną sytuację, kiedy poszliśmy na szczepienie z małym jak miał 3 miesiące. Siedzimy w poczekalni, a obok nas kobitka z dziewczynką, która już siedziała, ale była tak drobna, że mój synek był porównywalny wielkością do niej. Tż do mnie: patrz, ta dziewczynka taka jak nasz synek, a już siedzi. A wtedy ta kobitka mówi, że jej córeczka ma 9 miesięcy

Agateczka wszystkiego naj

Ja też się dołączam do poszukiwań fotelika, jak coś znajdziecie fajnego, to dajcie znać

Malpka za szczepienie

U nas też leje od rana, w domu ciemno i szaro i jak tu nie mieć jesiennej depresji Tż wstał, zjadł śniadanie, położył się z powrotem na kanapie i słyszę, że chrapie

A z nowości - Wiktorek zaczyna powoli się czołgać, tzn. leżąc na brzuszku podnosi kuper do góry i próbuje podepchnąć się do przodu nogami, ale nie wpadł jeszcze na to, żeby w tym czasie oderwać głowę od ziemi, więc tylko minimalnie mu się udaje przesuwać, ryjąc policzkiem po kocu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości