|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Bry,
Dotka, za bioderka. Fiazo, oj widzę, że Twoja teściowa też jest trudna. Ale dobrze, że umiesz jej odpowiedzieć i postawić na swoim. U nas leje, także pewnie nici ze spaceru. To idę spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
Wlasnie tez cos z ta oliva wykabinuje tyle ze u mnie ciezko bedzie bo maly moj kudlaty jest ![]() Dzieki ![]() Dotka za bioderkaJa walcze z malym Chyba odczepie cycek i mu do lozeczka wloze to moze zasnie. Poki co spal na brzuszku na mnie 1h. Wow! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja dzis jestem mega zrabana..ktos mo dziecko podmienil i jadla w nocy co godzine. Nie czaje jej, bo w dzień je co 3..takze nawet jej do łóżeczka nie odkladam, bo mi się nie oplaca..tylko cycki przerzucam na zmiane.. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
w głowie sie nie miesci jak mozna zalowac dzieku marzen czy jesc ja też kar nie pamiętam od swojej mamy, ochrzan dostawałam jak za gówniary wróciłam po zmroku pare razy, ale to miałam gdzies 7-9 lat moja mama jest zupełnie inna, ale może dlatego, że dużo dzieci wychowała i nie wtrąca się |
||
|
|
|
#4295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie znów moja mama jest taką "doradczynią". Codziennie przychodzi i mówi że my tu mamy za zimno i że mały będzie chory. A mamy 21 stopni. Moim zdaniem jest w sam raz. Byliśmy wczoraj z Kacperkiem u okulisty. Straszne badanie. Nie mogłam patrzeć na niego w trakcie badania. Biedaczyna moja... Dzisiaj w nocy miałam powódź mleczną!! Mały jadł o 21 i spał do 5.30. Jak się obudziłam o tej 5.30 to całą piżamę miałam mokrą! I cyce takie pełne! Edytowane przez edytkaac Czas edycji: 2013-09-26 o 08:57 |
|
|
|
|
#4296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może zamiast karmić wepchnij smoka i pomoże ja tak dzis zrobiłamCytat:
|
||
|
|
|
#4297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja se za chwile kulke walne miedzy oczy i bede miec z bani Smoczek to moj maly zaraz polknie. Karmilam go juz z reszta ciagle go karmie ![]() Geez Tz taki pomocnik zasrany zeby choc sie kurna nauczyl pieluche zmienic to nie. I mi wyrzuty robi. Wyc mi sie chce ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za kciuki.Mamy dopiero na 19 .. wkurzam sie bo mała bedzie rozbita i znowu bedzie czekala na kapiel a kapiel sie przesunie duzo
Chcialam pocwiczyc z chodakowska ale chyba zderzylam sie z rzeczywistoscia ze w domu sie za to nie zabiore... ale moze? ale zawsze tyle innych rzeczy do zrobienia.. :P ehh z tymi tesciowymi,moja na szczescie nie rzuca radami- jeszcze.. z rodzicami tez myslalam ze bedzie gorzej coś nieraz powiedza a jak mi nie pasuje to zaraz ich sprostuje... wczoraj jechalam do urzedu tranwajem i jestem porazona zachowainem PANI NA WOZKU INWALIDZKIM ...stalam na miejscu dla wozków.. i obok jest drugie miejsce dla wozków z dziecmi i wozków inwalidzkich nie musze mowic ze na caly tranwaj sa 2 miejsca zeby w miare bezpiecznie stac z wozkiem... bo tak to trzeba przechodzic pomiedzy krzeselkami gdzie wsumie nawet ledwo sie da,a innymi drzwiami sie nie da wejsc bo tez sa krzeselka.. no i ja wsiadlam u nas na petli zajelam miejsce na wozków .. przystanek dalej weszla dziewczyna i stanela na to drugie miejsce ( nawiasem mowiac tak smierdziało od niej alkoholem a byla 12!!) i dwa przystanki dalej weszla Pani na wozku z kolezanka czy kim tam co ja "pchala" i od drzwi sie zaczelo ... "taaak wozki zajeły wszystkie miejsca" "niech one wyjda z tymi wozkami z tranwaju bo ja nie mam miejsca!!" " co to kur&& ma byc..." Itp.. nie musze mowic ze szczena mi opadła po sama ziemie ..ja to mialam zlew na to bo stalam na miejscu zaznaczonym wozkiem dla dzieci,ale jakbyms stala na tym drugim miejscu to napewno bym powiedziala jej cos.. bo gdzie niby z wozkiem mialam stac nie moja sprawa ze umiejetnie wymyslili tylko 2 miejsca na takie rzeczy eh... a najlepsze ze ta kolezanka jej tlumaczy ze gdzie mialysmy sobie z tymi wozkami stanac itp a ona na wozku mowi ze ma to w du** bo ona nie ma miejsca.. ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- moja Niunia miala tak przedwczoraj w nocy ..wstawala co 2 h.. dzis na szczescie jadla o 18.30 o 00,30 i o 5.. a o 7 mnie obudzila bo jej sie chciało gadac a nie mialaa do kogo..
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cyc 9, 11, 1, 3, 5, 7 a pomiedzy cycem wiercenie sie i marudzenie na spiocha (
|
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Mysle ze to od kp w lozku i tego ze czesto zasypiam z malym obok nieprzytomna a on se ten sutek zuje jak chce :/ Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
hm to nie wiem jak inaczej pomóc
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Tz z nim walczy, a ten wyje. Przyjde ja a ten happy. Zeswiruje normalnie.
A i tragedia bo maly pierdnal to juz pewnie kupe zrobil. Zagladam patrze a tam pusto ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!
Moje dziecko dziś pospało do 4 i później do 7 Posiedziało z nami na leżaczku do 8 zjadł i dalej kima. Ja w tym czasie pomyłam i pobierałam marchew i buraki. Wszystko pokrojone, zblanszowane i w zamrażalniku Mam jeszcze jabłka do słoików, ale zrobię to jutro, bo nie mam słoików No i w poniedziałek będę małemu robić przeciery z pomidorów ![]() Nie wiem czy cos jeszcze?? Macie jakieś pomysły?? Dynie chyba jeszcze można pomrozić? Cytat:
Głupich nie sieją...sami się rodzą! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brawo..co do karmienia. Mój na noce zjadł wczoraj 200! ml i jak dałam mniej to ryczał w niebogłosy i zasysał smoka i ryczał... Także, jak potrzebuje więcej na noc to daje więcej...w dzień je ok 120 +4 łyżki
|
|||
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
O ja Dotka masakra jakas. Niektorzy ludzie sie zachowac nie umieja
![]() Ale co ta laska co weszla to pijana byla i z wozkiem z dzieckiem? Tz wlaczyl suszarke i maly przestal wyc. Zobacze moze uda mi sie umyc wlosy Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz czesciej zostawiam go samego z dzieckiem tym sposobem wymuszam większą opiekę Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Sam to jak ma czuprynkę to zrób mu może olejowanie jak dorosłym. Ja odkąd olejuje włosy rosną mi jak na drożdżach. Mieszam oleje rożne i podgrzewam. Wcieram we włosy, zakładam foliòwke na głowę i na to ręcznik. Siedze w tym kilka godzin po czym myję głowę.
Fiazo jakby mi tak teściówka powiedziała to byśmy się ostro pokłóciły. Mojq będzie u mnie po 17 i już mi źle jak o tym myślę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969109]Pytanie do mam, których dzieciom pobierano krew: skąd sie pobiera takim maluszkom[/QUOTE]
My byliśmy dwa razy na pobraniu krwi. Raz miał pobierane ze zgięcia ręki (tak jak dorosły człowiek), a za drugim razem z paluszka. A jak leżał w szpitalu to mu pobierali z zewnętrznej strony dłoni. To chyba zależy ile badań się robi i ile potrzeba krwi. |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis tez zrabana ale chyba bardziej przez pogode, taka szarowa u nas, bo maly budził sie ladnie o 1 i 4 (ale po tym juz w lozku u nas wyladowal bo juz zasnac nie mogl. no ale spal mi wczoraj od 18.30 do 1 z przerwa na mleczko wiec nie ma co sie dziwic![]() wypilam kawe i troche odzylam, ale pogoda dobija, spacerku chyba dzisiaj nie bedzie ![]() dotka podziwiam ze nic nie powiedzialas, strasznie nie lubie takie buractwa ![]() fiazo dobrze odpowiedzialas, ja tez dostaje bialej goraczki jak slucham takiego durnego gadania
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba poszukać jakiegoś info o rozszerzaniu diety i wrzucić do klubu |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fiazo no wlasnie ja to zawsze cos...:P no i co naogladalam sie efektów chodakowskiej chcialam zrobic skalpel i Zuzia sie obudzila..szkoda ze nie ma jakis cwiczenco sie modeluje ciało itp np bujajac wozkiem czy cos haha |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 4 miesiacu: jabłka, porzeczki, jagody, maliny, jeżyny, winogrona, owoce dzikiej róży, brzoskwinie, marchew, ziemniaki, dynia, kalarepka, pietruszka, seler, por Po 5 miesiacu: sliwki, brokuly, cukinia, kabaczek, zielony groszek Po 6 miesiacu: gruszki, zurawina, morele, pomidory. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przyszla do mnie paczka z hippa z lyzeczka
a w środku kupon uprawniający do odbioru paczki w Rossmanie i kupony znizkowe a wczoraj przyszla zawieszka z FP za rejestracjęWysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn- mam nadzieję, że Hania ma tylko tymczasowe zmiany w karmieniu nocnym i szybko jej to minie. sama nie wiem o co może chodzić, bo jeśli nie smoczek to nie wiem
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4318 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie lubię takich akcji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie odbijam dziecka jak zaśnie, ale nigdy nie kładę na wznak. Cytat:
![]() ![]() Dzoan brawo dla TŻ!! ![]() Dotka kciuki za bioderka ![]() --- Hej U nas nic ciekawego-choroby ciąg dalszy ![]() Jak namówić niemowlaczka do picia syropku?
|
||||
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni- z łyżeczki? Albo kup w aptece zakraplacz i tak podawaj. Ja debridat tak dawalam
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to z fp?? neni ja bym nie odbekiwala malej jak by lezala grzecznie na boku a ona lubi spac na boku a pozniej vhybko na wznak i zadowolona... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

rosną mu dopiero włosy i przez to dopiero teraz dostał ciemieniuche.
za bioderka

wtf to moje dziecko i ja je karmie
a może zamiast karmić wepchnij smoka i pomoże
ja tak dzis zrobiłam

ale moze? ale zawsze tyle innych rzeczy do zrobienia.. :P 

ja dzis tez zrabana ale chyba bardziej przez pogode, taka szarowa u nas, bo maly budził sie ladnie o 1 i 4 (ale po tym juz w lozku u nas wyladowal bo juz zasnac nie mogl. no ale spal mi wczoraj od 18.30 do 1 z przerwa na mleczko wiec nie ma co sie dziwic
teraz zasypia w łóżeczku a ja stoje na czatach