|
|
#1531 | |
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Łojojoj! To nie. Ja muszę jeszcze urządzić mieszkanie
![]() Cytat:
Dobranoc. |
|
|
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Wstawać śpiochy
![]() Jeju, przed ciążą sama z siebie budziłam się 6-7, a teraz wstać o tej porze to dla mnie wielki problem. A nie karmię już tak często w nocy bo albo raz koło 3-4 albo koło 5-6. To chyba starość. Przede wszystkim dziękujemy ślicznie za życzenia i przyłączamy się do życzeń solenizantów też. Cytat:
I dla Agateczki wszystkiego naj naj i dla rocznic ślubnych i związkowych. Choć rzadko tu bywam to ciesze się, że wróciłaś Nestelle )Ok na razie koniec bo Młody chce jeść cdn ....
|
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
buuuuuuu co za pogoda
![]() ale trzeba sie jakoś ogarnąć - kawkę ide robić , małą ubrać ,zawieźć do mojej mamci , zgarnąć siostrę i na siłownię a później może jakies szybkie zakupki ![]() także miłego dnia
|
#1534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej wam ja jak zwykle daleko w tyle z nadrabianiem
![]() dziś idziemy na szczepienie i oczywiście jak zwykle musi padać i tak jest zawsze jak idziemy do lekarza ehwczoraj byliśmy na basenie, fajnie było ![]() Agateczka widziałam świetuje Najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas tez pogoda pod psem . brrrrrr... Wlasnie wrocilam od lekarza, bylam pobrac krew do badania z dzieckiem na brzuchu ale szybko poszlo - 10 minut i bylismy z powrotem w domu ![]() Agateczka i od nas najlepsze zyczenia (spoznione ) tort przesliczny, sama pieklas? I dla dzisiejszych solenizantek Anielki i Oliwki NAJ NAJ NAJ
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-26 o 09:08 |
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wczoraj Kamilek miał szczepienie na żółtaczke, krzyczał bo już mądrala jest świadomy bólu ale mimo że głodny i śpiący to u lekarki był jak zaczarowany, złote dziecko waży 9420g i mierzy 75 cm ![]() nie przytył dużo po w ciągu prawie 2 miesięcy 900g w nocy co chwile popłakiwał jakby mu się coś śniło (z pewnością po szczepieniu, tym bardziej że miał o 17 a zawsze szczepiliśmy się o 8 rano) więc go wzięłam do łóżka o 2 ale cycka nie dałam bo by mi na 5 rano nie starczyło więc kimał kolo mnie i dopiero jak jęczał przed 5 to dałam ![]() zaraz lecimy do sklepu po puzle na podłoge mam dylematy czy zrobić mu już swój pokoj czy jeszcze poczekać czy zniżyć łożeczko bo ciągle widze to głowe nad drankami ale tak jak Pani wydaje mi się że to już będzie koniec niemowlęctwa, studia i te sprawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
matka w końcu wyluzuje.. na jakieś pare dni ![]() a rajstopki mój już nosi, albo półśpiochy pod spodnie, z tym że my siedzimy na dworze często od 12-18:30 więc bywa naprawdę chłodno |
||
|
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
łooo siłownia
zazdroszczę Ja nie mam z kim chodzić, a samej brak mi motywacji :P Wiem, tania wymówka . Miałam chodzić na aqua aerobic z koleżanką ale niestety zajęcia zaczynają się o 19 lub 18:45, a ja wtedy karmię i usypiam Mikołajka. Więc aerobic odroczony został w czasie. A jak wprowadzacie nowe słoiczki to kiedy następne? Co dzień po parę łyżeczek czegoś innego, czy np 3 dni kalafior i po kalafiorze brokuł? Dlaczego to takie skomplikowane Nigdzie jasno nie sprecyzowane co i jak. Tasia wprowadzasz już gluten? Napisz dokładnie co i jak to zgapię od Ciebie Nasze dzieci z tego samego dnia to pasuje
|
#1538 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W dzień to samo, 30min max snu. Może wspólnymi siłami uda nam się jakiś fotelik wybrać ![]() Cytat:
' ale smaczne są, trzeba przyznać.Hmm, mam dziadkowe gruszki, może podam. Po wczorajszym jabłku byłą baardzo śmierdząca K ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Demeter podglądam twoje fotki na fb, bardzo ładnie wyglądałaś na weselichu. A Kubuś jaki mały elegant Cytat:
O tort, mniam ![]() Cytat:
No nic, szukam dalej. Dziewczyny, ma któraś już fotelik dla siedzącego dziecka? czytam dalej ...
|
|
#1539 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze zrobie w weekend.. bo kusicie? ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe, keidy sie pojawi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to daje Jakub czadu! A ja mam go caly czas przed oczami, jako taka chudziutka kruszynka (zdjecie Demolition Man )Cytat:
oby dzisiaj dzien byl lepszy ![]() Cytat:
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze wczoraj w poczekalni była kobieta z synkiem, siedzi obok nas i mówi:
-popatrz chłopczyk taki jak Ty, albo może troszke młodszy -no troszkę na pewno, ma 6 miesięcy -a no to mój 16-naście
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-09-26 o 09:29 |
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadal stoje przed dylematem wyboru kombinezonu na zime: jedno- czy dwuczesciowy, oto jest pytanie?
![]() Cytat:
|
|
#1542 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, Cytat:
moj tz codziennie cwiczy - jak na razie i za mnie ![]() znajac Karola - juz sam plywa kraulem za szczepienie Cytat:
co do dziecka na brzuchu - ja wczoraj bylam na rzesach .Roszek spal mi na piersiach przez 2 godzinki i ......rzesy zrobione ![]() Cytat:
![]() ja bede miec po Nince .wszystkie mamy maxi cosi - dla Roszka (po kubie i ninie) ,dla Niny (po kubie) i dla Kuby . A z pogody deszczowej nawet sie ciesze -zaloze kalosze a i sorki za pisownie - bedzie l zamiast ł ,a zamiast ą itd. bo klawisz od kresek wciagnelam odkurzaczem ide na pazurki -tzn idziemy z Roszkiem
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem ogladnelismy sobie film na dvd, Oblivion z Tomem Cruisem (polski tytul Niepamięć) - i musze powiedziec, ze bardzo dobry film
|
#1544 |
|
MBZ♥
|
Malpko
za szczepienie![]() Bzinko, mam nadzieję, że u lekarza będzie wszytko ok ![]() Luna ![]() za wagę i wzrost![]() Moderna mi się bardzo spodobał ten hm dwuczęściowy ale kupię jedno, odrazu z tymi "bucikami" łatwiej mi będzie w niego ubrać Roszpunkę. Kurtki mamy także, w razie czego dobiorę jakieś dżiny albo inne spodnie![]() w przyszłym tygodniu jadę na poszukiwania do coccodrillo i wójcika
|
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
colera chcac poprawic nogawke -nachylilam sie i czolem w stol uderzylam -wielkie auc .
|
|
#1546 |
|
MBZ♥
|
Dla naszych Solenizantów
Nestelle to nieźle z moim kręciołkiem roszpunkowym to bym juz oka nie miała jaką masz długość zakładana?
|
|
|
|
#1547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nareszcie pogoda na kalosze Ja chyba w tym roku tez sie rozgladne.. jak myslicie, mozna kalosze tez nosic w zimiie? Cytat:
a masz juz jakis upatrzony?Cytat:
a czy jest cos, na co trzeba zwracac uwage przy wyborze?auuccccc
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i tak to ze mną zakręconą jest!
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-09-26 o 09:54 |
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dopóki nie miałam dziecka ranne wstawanie to była bułka z masłem przed śniadaniem. nawet to lubiłam ładnie! ![]() Cytat:
|
|
|
#1550 |
|
MBZ♥
|
Moderna do hunterow są takie ocieplacze/skarpety ale czy są na tyle ciepłe to nie wiem bo nie mam kaloszków
![]() Kombinezon wiem, że ma nie być różowy-przynajmniej nie cały
|
|
|
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to tez jest dobry pomysl, z braku laku zawsze mozna dziecko w spiworku wsadzic do wozka ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Cytat:
hahah byle nie rozowy Ja sie chyba przejde do h&m, mam kupon na 25%.. albo moze c&a.. a czy material jest wazny, lepiej jeden zamek czy dwa zamki?
|
|
#1552 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
piękna waga, dla JakubaCytat:
)Cytat:
Ostatnio przetrzymałam wieczorem Tomka trochę dłużej, myślałam ze może pośpi. Ale gdzie tam, 5 rano a on oczy jak 5 złoty rolety zaciemniające tez nic nie pomogły.
|
|
#1553 |
|
MBZ♥
|
Oldzinx to masz Skowronka
Roszpunka zamiłowanie do spania ma na szczęcie po mnie![]() Moderna miałam i na 2 zamki i na 1-teraz jak Mała taka ruchliwa to chyba będę celować w 1 co do materiału to nie wiem ale raczej nie taki sztywny/twardy tylko taki z jakiego są kurtki puchowe
|
|
|
|
#1554 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam kombinezon C&A (z lumpka ), w sklepie internetowym takie same sa tyle ze w innej kolorystyce - mój pewnie z zeszłego sezonu. powiem ze przymierzalam, bardzo wygodnie się używa. z przodu ma 2 suwaki, rozsuwam, kładę dziecko i przykrywam ta klapa i zasuwam. Ładnie wykończony, nie ma możliwości przycięcia dziecku szyi suwakiem. odpinane butki i rękawiczki. w środku bardzo miły. podłączam foto ze sklepu (mam taki sam tyle ze z Kubusiem Puchatkiem) Cytat:
za deszcz i kalosze Cytat:
no niestety. Teraz mam małego śmierdziuszka
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-09-26 o 10:22 |
||||
|
|
|
#1555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Długo śpicie?
|
|
#1556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez w rajtkach śmigamy![]() Cytat:
najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe ile mój wazy dzis się dowiem
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Masakra pogodowa dziś u nas, 10 stopni i tak leje, że nic nie widać. Dodatkowo prądu od rana nie było i popołudniu nadal ma nie być. Cytat:
Ja chyba też mam małe kolana, bo mój mi się też tak nie mieści ![]() Cytat:
![]() A i powiem Wam ciekawostkę, znajomi znajomej żeby ułatwić sobie życie i jednocześnie zapewnić bezpieczeństwo dziecku, pozbyli się łóżka, śpią na samym materacu i na około mają poobkładane kołdrami. Powiem Wam, że kuszący pomysł
|
||
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też miałam podobną sytuację, kiedy poszliśmy na szczepienie z małym jak miał 3 miesiące. Siedzimy w poczekalni, a obok nas kobitka z dziewczynką, która już siedziała, ale była tak drobna, że mój synek był porównywalny wielkością do niej. Tż do mnie: patrz, ta dziewczynka taka jak nasz synek, a już siedzi. A wtedy ta kobitka mówi, że jej córeczka ma 9 miesięcy Agateczka Ja też się dołączam do poszukiwań fotelika, jak coś znajdziecie fajnego, to dajcie znać ![]() Malpka za szczepienieU nas też leje od rana, w domu ciemno i szaro i jak tu nie mieć jesiennej depresji Tż wstał, zjadł śniadanie, położył się z powrotem na kanapie i słyszę, że chrapie ![]() A z nowości - Wiktorek zaczyna powoli się czołgać, tzn. leżąc na brzuszku podnosi kuper do góry i próbuje podepchnąć się do przodu nogami, ale nie wpadł jeszcze na to, żeby w tym czasie oderwać głowę od ziemi, więc tylko minimalnie mu się udaje przesuwać, ryjąc policzkiem po kocu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

i tak jest zawsze jak idziemy do lekarza eh
05.07.2008
)
ale mimo że głodny i śpiący to u lekarki był jak zaczarowany, złote dziecko 
czy zniżyć łożeczko bo ciągle widze to głowe nad drankami 

' ale smaczne są, trzeba przyznać.
zjadłam już prawie pół blachy - na usprawiedliwienie powiem, że robiłam z połowy porcji 
Bo mało co spał w dzień, nie wiem, może to te zęby... Dlatego taki nerw w ciągu dnia miał i marudził..?
oby dzisiaj dzien byl lepszy