|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Lenę wywiozłam do babci, ma dziśj marudny dzień więc niech się teściowa trochę rozerwie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) to chyba jeszcze zakupię jedno opakowanie 2 ![]() gratulacje dla Kingi ![]() Cytat:
![]() aż strach pomyśleć co to będzie jak w październiku cofniemy zegar o godzinę... Lena w najgorszym razie będzie wstawać o 3 Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-09-26 o 10:52 |
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepiejiu. mamy skierowanie do alergologa. Musze jechać mala zarejestrować,bo dodzwonić sir nie mogę. Ale to jutro. Powiedziała nasza pediatra, ze jakby to bylo od mleka to skoro teraz je to dalej by była wysypana.
No i dziubek waży na golaska 9,1kg jest waga na 20centyly, ale potroila ur. wzrostem na 70centylu mierzy 76cm, czyli na bank kombinezon musze na 86cm kupować. Główką 46cm, klara 49cm. No i dzielna niunia nie zaplakal przy szczepieniu wyszlysmy i zasnela. Spi już godzinę
|
#3003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Jagódki. Dzielna dziewczyna |
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak się zastanawiam, gdzie teraz będę kłuć. zazwyczaj Lenka była szczepiona w nóżkę ale raz dostałą zastrzyk w ramię i nie wiem, czy miało to jakieś znaczenie ale bardzo ciężko to odchorowała. jeszcze nigdy tak nie gorączkowała |
||
|
|
|
#3005 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kombinezonu to i tak lepiej przymierz, mówię Ci! Kinga ma z 80 cm i 11,5 kg wagi i w 86 trochę pływa, zarówno kurtce jak i w kombinezonie ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
.Wstawię zaraz w takim razie, ale z komórki, bo tż wyjechał i zabrał aparat, a zdjęcia niezgrane
|
|||
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Angel brawa dla jagódki a co to była za szczepionka? Ostatnia z tej serii 5 w 1 czy ta świnka-odra-różyczka
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady Tylko ja się boje,że w nocy wypadnie albo polezie gdzieś a lozeczku na samym dole. Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
....
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-09-26 o 20:27 |
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas noc dobra. Pospaliśmy jak zwykle do 9. Ja na mojego gadziorka nie mogę narzekać, bo śpi mi pięknie do 8-9, choć ostatnio zdarzyło nam się spać do 10:30. Pewnie dlatego tak mało mi sypia mi w dzień. Angel brawa dla dzielnej Jagódki. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3011 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#3012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() oczywiście, zawsze mówi, że miód, cud i orzeszki ale ja również wiem swoje. widzę jaka babcia jest umęczona jak przyjeżdża wieczorem z małą ![]() moja mama zawsze się przyzna, kiedy Lena da jej w kość ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
na ostatniej wizycie pielęgniarka zaproponowała, że może podać szczepionkę w ramię, bo tak było w wytycznych w ulotce w jednej ze szczepionek (ale teraz nie pamiętam czy chodziło o 6 w 1 czy pneumokoki). zgodziłam się ale było jeszcze gorzej, duża gorączka i bardzo obolała rączka, cała kolejna doba była tragiczna. teraz jak będzie wybór to wybiorę w nóżkę. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-09-26 o 12:25 |
||
|
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Najgorsza bywa kiedy jesteśmy tylko we dwie, nawet jak tatuś przyjdzie to już inne dziecko, nie mówię, że tak jest zawsze, ale zdarza się i potem wszyscy zdziwieni, że jestem zmęczona .Dzisiaj odpukać ze mną też aniołek, chyba pójdziemy na "spacer" do centrum handlowego, bo pogoda do niczego. Odbędziemy druga w życiu Kingi podróż komunikacja miejska
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się po ciężkiej nocy. Zuzia też wymiotowała,normalnie nosiliśmy ją z małżem na zmianę i płakałam tak mi jej było żal,bidulka kochana. Dzisiaj od rana odpukać jakby trochę lepiej,za to małż wymiotuje. Jakiś cholerny wirus nas dopadł,ja na razie się trzymam. Angel dla Jagódki,dzielna dziewczyna.![]() Aga ton przynajmniej sobie odpoczniesz dzisiaj a jak tam relacje z teściową? Anusia ja bym wyciągła szczebelki. Dziękuję kochane za słowa otuchy Tamlin miałam się pytać jaki masz teraz kolor włosów,śliczny jest Sama robisz czy u fryzjera,zdradz szczegóły?
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia Ja nie pomogę,bo mój szatan też sie wspina. Jedyna rada,biegać i pilnować
jak coś musze zrobić tp staram sie utrudnić jej dostęp do wspinaczki. Jedynie na wersalke nie daje rady jeszcze,bo mamy wysoka. Co do lozeczka to chyba zostaje tylko wyjąć szczebelki i nauczyć wychodzic![]() Monarika to nie śmieszne,bo faktycznie teraz to wygląda jakbym Ja glodzila. Dawalam jej mm 2x dziennie, 2x dziennie kaszke, obiad i deser. Wszystko koło 200ml + jeszcze jogurt, kanapki, parowka itp. I cyc na żadanie. Kto by pomyślał, ze to malo ![]() Aga w raczke. Wybór w która należał do mnie Jahodize po szczepieniach nigdy,nic nie było. Po dzisiejszym spala 1,5h na dworze, a teraz sie bawi.O właśnie idę jej poszukać,bo coś za cicho siedzi Katiaska Ja pije też szalwie. Będzie ciężko,bo po całym dniu i nocy bez cyca czuje, ze prawy mi zaraz wybuchnie. Jezuuus moje dziecko ma chyba tasiemca. Od rana zjadla 200ml mm, 200ml kaszki, jogurt i z 5biszkoptow,bo obiad sie jeszcze jej gotuje ale cyca nie było od wczoraj rana teraz widzę, ze ona to ładnie musiała z nich wyjadac![]() Jak dziś powiedziałam pediatrze ile ona wczoraj zjadla to sie, aż za głowę złapała i w szoku była, ze taka drobna.No ale ona chyba z 10 000kcal spala dziennie![]() W ogóle chce od 3dni wejść na klub i nie mogę z telefonu Bafi jejku przerazila mnie historia znajomych Twojej ciotki straszne....---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- O przyszła bez skarpet i z pchaczem. Ciekawe jak go wyciągnęła z ostatniego pokoju,bo stał za szafka![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- I dziekuje Jagoda za ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-09-26 o 12:51 |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
na początek duuużo zdrówka dla naszych biednych maluszków
Iwa, mam nadzieję, że ta poprawa nie jest tylko chwilowa i że będzie coraz lepiej Marcia, jak dziś Zuzia? już nie wymiotuje? Jaka dzielna Jagódka. udało się umówić do alergologa? Tamlin, właśnie doczytałam o wypadku mojego Matinka. rany... straszne... dobrze, że nic się poważnego nie stało. co do wychodzenia z łóżeczka - obniżyliśmy materac do poziomu jakiego nie przewiduje nawet producent raz nam Zuzinek wyszedł i wylądował na naszym łóżku. spryciara mała. teraz zastanawiam się nad wyjęciem szczebelka, ale nie jestem do tego ejszcze przekonana, czy nie za malutka jest.
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Ojekku to chyba faktycznie grypa jelitowa jakąś czy cos, ze i męża dorwalo. Biedna Zuzanka
oby bylo już tylko lepiej!![]() Lilka Jagoda też przy mężu i tesciach aniolek chociaż ostatnio dała babci-teściowej popalic![]() ![]() az kazała jej cos kupić na uspokojenieKasiam Jagoda od ur klota w rączki i nic nie ma i nie miała żadnego śladu ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ogorkowa ugotowana. Pycha ![]() ![]() właśnie jem i zaraz musze glodomora nakarmić,bo aż sie trzęsie pod stołem
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A włosy farbowałam w czerwcu jakoś, ale niewiem jaki to kolor bo 3 farby zmieszała fryzjerka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U mnie koszmarny dyżur. DUżo zdróka dla wszystkich dzieciaczków.
|
#3020 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Cytat:
![]() Cytat:
dobreTo Ty jeszcze samochód sprzątasz, chociaż zakładam że to Twój mąż częściej z niego korzysta??? U nas nie do pomyślenia, żebym to ja samochód sprzątała ![]() Cytat:
i to na cały dzień. Czy to jej jedyna wnuczka? Ja swojej mamie nawet nie daję Miśka na cały dzień, a teściowej to już w szczególności, bo ona starsza i trochę schorowana kobieta. A poza tym zarówno z mojej strony jak i TŻ wnuczków już troszkę jest i babcie aktywnie się udzielają.Cytat:
Rano też woli być u niego na rękach, a ten zazwyczaj się spieszy do pracy. Katiaskaa brawa za skuteczne odstawienie od cyca, oby tak dalej U mnie z laktacją nie jest najgorzej. Pierwszego dnia odciągnęłam sobie całkiem, żeby sprawdzić ile to tak jest tego mleka i wyszło raptem 60ml z obu cyców. Na drugi i trzeci dzień trochę popuszczałam z lewego cyca, bo był bardziej pełen i trochę pobolewał. A potem jakoś odpuściło i nic nie robię. Także lajtowo. Angel, to skoro Jagódka ma takie spalanie to nie żałuj mleka i może faktycznie odstawisz ją od cyca dzięki temu. Zazdroszczę pięknej nocki, ale należała Ci się! Misiek dzisiaj też zresztą ładnie spał, trochę się budził, ale niewiele jak na niego. Ja się częściej budziłam na siusiu niestety ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby im szybko przeszedł ten paskudny wirus i trzymam mocno kciuki, aby Tobie Martuś odpuścił. Chociaż u nas, to ja wówczas ostatnia się pochorowałam.
|
|
#3022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u moich rodziców czwarta,ale miedzy Lenką a najmłodszyna wnusią jest 14 lat różnicy wiec można powiedzieć,ze moja mama przeżywa na nowo uroki bycia babcią
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-09-26 o 16:04 |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki kupujecie rozmiar kombinezonu bo już sama nie wiem?
Myślałam żeby kupić 86 bo zima długo trwa to dziecię jeszcze podrośnie ale znów czy nie będzie w nim pływać.
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co to za rozmiarówka dziwna. Ale faktycznie lepiej na zapas. Także jeśli rozmiar jest normalny to ja chyba też celują w 86. Dałam dziś swojemu dziecku spróbować mleka krowiego jak jadłam płatki. Nie nadążałam mu podawać, a jak się skończyło i poszłam dolać to był taki ryk jakby go ktoś ze skóry obdzierał Pospał dziś w dzień 1,5 h po czym jak się obudził i go wyjęłam z łóżeczka to jeszcze mi zasnął na rękach na pół godziny ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Mam średnio 5 dyżurów w miesiącu. Niestety przyszła jesień a wraz z nią bardzo dużo infekcji. ;( Chociaż wczoraj miałam cesarki co godzine.
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba mierzyć, jeden bedzie ok a drugi juz za duży. Iwa jak Ala? |
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
U nas masakra,jeszcze Zuzia zrobiła 3 luzne kupki.
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś u nas po wymiotach też były przez niecały tydzień luźne kupy. Z tym, że Antek robił z 2 dziennie, ale gigantyczne.
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile trwał u Antka dni ten wirus?
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antek wymiotował tylko 1 dzień, a brzydkie kupki były jeszcze około tygodnia.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Wczoraj pół małego pokoju przeszła, a jak się śmiała przy tym 

mierzy 76cm, czyli na bank kombinezon musze na 86cm kupować. Główką 46cm, klara 49cm. No i dzielna niunia nie zaplakal przy szczepieniu
dla Jagódki. Dzielna dziewczyna 

klask i:

jak coś musze zrobić tp staram sie utrudnić jej dostęp do wspinaczki. Jedynie na wersalke nie daje rady jeszcze,bo mamy wysoka. Co do lozeczka to chyba zostaje tylko wyjąć szczebelki i nauczyć wychodzic
i w szoku była, ze taka drobna.No ale ona chyba z 10 000kcal spala dziennie