|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() Byłam dziś na pobraniu krwi, mam nadzieje ze wszystko wyjdzie ok ![]() Trzymam kciuki za mamusie które mają dziś wizyty, szczególnie genetyczne usg ![]() Cytat:
![]() Napisz coś więcej o sobie. Cytat:
![]() A Twoja Mamusia jest wspaniała, wiem jakie to ważne dla ciężaróweczki jak bliscy też czekają i cieszą się z maleństwa, moja Mamcia też jest przeszczęśliwa ![]() Cytat:
![]() wierze że nagrodą za to wszystko co teraz przechodzisz będzie zdrowy dzidziuś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Ja w sobotę pójdę znowu do SH i coś poszukam. Ostatnio za UWAGA 2,28 zł kupiłam pajaca i rożek (taki z ręcznika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze to wszystko skonczy sie tylko na strachu i niestety na zszarganych nerwach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brzuchatka noo, wreszcie tz sie rehabilituje Kwiaty, przeprosiny, to sie chwali ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w tym miesiącu dobiłam chyba do 300zł na allegro ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#786 | |||||
Raczkowanie
|
![]() cobra115, Castia Ściskam kciuki za udaną wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale to, co wyprawia się w Twojej pracy zasługuje na co najwyżej ![]() nadzwyczajna, ale fajnie czyta się Twoje posty - widać, że radość zastępuje strach z ostatnich miesięcy ![]() Moja mama bardzo boi się o moje zdrowie, więc zamiast o wnuczku/wnuczce myśli tylko o córce ![]() Dodatkowo sama ma 6-letnią córkę i jeszcze pomaga mojej siostrze przy 10-miesięcznym wnuku - ma pełno na głowie... Wiem, że się cieszy, ale jednak okazuje tylko troskę... Teściowa ma dwójkę wnuków - 3-letniego i rocznego, którzy spędzają u niej każdy weekend, jest bardzo z nimi zżyta, z naszym raczej tak nie będzie... ![]() ![]() ![]() A siostra męża jest jeszcze lepsza - powiedziała, że ona chciałaby mieć samych synów, bo woli chłopców od dziewczynek. Zobaczymy, co powie, jak nam się trafi córcia... ![]() ![]() TŻ mnie pociesza, że dlaczego się smucę - nasze dzieci nie muszą być "najukochańszymi" wnukami a plus tego jest taki, że nikt nie będzie wtrącał się w ich wychowanie tak, jak w wychowanie tych "pierworodnych". Cytat:
![]() Reakcja mojej teściowej była podobna ![]() To tylko mój tata chciałby mnie całować po brzuchu ![]() Przez bluzkę hahaha żeby nie było ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No nie wierzę ![]() ![]() Dziewczyny, chyba pójdę na miesiąc zwolnienia... Ale boję się pracodawcy... On mi każe wziąć komórkę służbową i odbierać ją w łóżku ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Ja też bym się denerwowała, wiec w ogóle ci się nie dziwię. Ale na pewno jest wszystko dobrze.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-09-26 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Moje kokezanki sa bardzo zagubione i duzo dzwonia i pytaja. Ale naprawde to one mnie uspokajały zebym szla na zwolnienie. A ja plakalam ze nie moge bo ja musze pracowac. Ale maluszek wazniejszy. Ale i tak staram sie im pomagać i czuje sie odpowiedzialna za to co musza robic za mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Tymek to fajne imię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Męczy mnie dopominanie się o dni wolne (odbieranie pracy w weekendy), nie dostałam nigdy nawet złotówki za nadgodziny, zwolnienia mnie na badania daje z wieeelką łaską... Umowa do dnia porodu, a później pójdę na roczny zasiłek macierzyński - wątpię, że będę miała gdzie wrócić ![]() W ogóle, to i tak poszłam pracodawcy na rękę, bo mogłam spokojnie poczekać z poinformowaniem o ciąży do podpisania kolejnej umowy o pracę na rok, a tak powiedziałam przed... Ku ogólnemu zaskoczeniu wszystkich koleżanek ![]() Szef jest psychologiem biznesu i wie, jak omotać pracownika ![]() A ja chciałabym w końcu zwolnić tempo - mieć czas na wizyty u lekarzy, na badania (jeszcze nie zrobiłam posiewu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Mówicie o powodach dla których poszłyście na zwolnienie. Ja uciekłam między innymi z powodu wykańczania mnie psychicznie przez głównego informatyka w firmie
![]() ![]() Już niestety nie wrócę do tej firmy bo się przenosi na koniec roku jakieś 40km od mojego miejsca zamieszkania. Musiałabym się przebić przez całą Warszawę i pojechać jeszcze z 15km pod miasto do nowej siedziby ![]() Ciekawa jestem jak to będzie z szukaniem pracy po macierzyńskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |||
Zakorzenienie
|
witajcie,
co za paskudna pogoda za oknem... żałuję, że nie mogę być na bieżąco... chyba dopiero od stycznia, jak pójdę na l4. a teraz poważnie muszę zwolnić, bo kiepsko się czuję. coraz częściej pobolewa mnie brzuch i od 3 dni ratuję sie nospą. może to kwestia infekcji, którą podejrzewam, że złapałam (tylko jak). strasznie mnie swędzą okolice intymne ![]() w pn wizyta u gina, więc może czegoś konkretnego sie dowiem. dziś robiłam morfo itd, więc pewnie też coś wyjdzie. Cytat:
jednak tako captiva na dużych pompowanych kołach jest wózkiem niezastąpionym dla mnie tylko niestety cały bagażnik mi w kombi zajmuje. Cytat:
i pamietajcie, że zapominamy o myciu okien w ciąży! Cytat:
mi znów wyszedł chłopak. według tego kalendarza Zuzania też miałą być synkiem ![]() ![]() martwię się trochę, bo to już 16tc a ja wciaż nie czuję ruchów. w pierwszej ciaży już czułam wiercenie się i podskoki a teraz?! choć może przez to że jestem bardziej aktywna i mało odpoczywam (kurcze, nawet nie mam czasu położyć się na chwilę w ciągu dnia) to dlatego? bo boj e się...
![]() |
#796 | ||
Raczkowanie
|
To się wyżaliłam
![]() Cytat:
A ja jestem nie wiem dlaczego - optymistycznie nastawiona do szukania pracy po macierzyńskim ![]() Cytat:
![]() Co do ruchów - też ich nie czuję ![]() Gdy zaczynam o tym myśleć, to różne głupie myśli przychodzą do głowy :p Nawet myślałam o pójściu do innego gina na jedną wizytę z usg, bo nie wiem, czy wytrzymam do 16 października....... Niby czytałam, że w pierwszej ciąży kobieta zaczyna czuć ruchy dziecka ok.20tc... Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-09-26 o 12:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Ano właśnie. U mnie było to samo. Jak wylądowałam w szpitalu z krawieniem, potem drugi raz powtórka to mi sie odechciało płakać z powodu zwolnienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
Justine_87 nawet nie wiesz jak mnie irytuje jak pracodawca wykorzystuje swoich pracowników i to za jakie pieniądze pff
![]() ![]() ![]() ![]() co do ruchów to też jeszcze nie czuję, ale maleństwo fikało na usg więc na pewno jest wszytsko ok. ginka powiedziała żebym się nie martwiła bo nawet po 20 tc mogę poczuć pierwsze ruchy. Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-09-26 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i kiedy udał się "desant na jajeczko" tego nie wiem do dziś ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
To nawet miłe czuć, że jest się potrzebnym ale z drugiej strony ciąży na mnie nadal cholerne poczucie odpowiedzialności. Ja w ogóle jestem taka głupia, że nie raz chodziłam do pracy z zapaleniem oskrzeli czy innym świństwem bo wiedziałam, że jest dużo pracy. Koleżanki szły na zwolnienia z byle katarkiem, a ja z gorączką nie raz siedziałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie czuje jeszcze ruchów, tzn jakiś czas temu czułam w dole brzucha łaskotanie, wczoraj jakieś bąbelki, ale nie wiem czy to pierwsze ruchy, czy praca jelit, wiec cierpliwie czekam. Gin na wizycie w zeszłym tyg powiedziała, że za tydzień powinny pojawić się pierwsze ruchy. Z wywiadu jaki zrobiłam po młodych matkach i cieżarnych wśród rodziny i znajomych większość czuła ruchy bliżej 20 tc, więc jeszcze 2 tyg mam. Ale to pewnie specyficzna sprawa, u każdej może być nieco inaczej
Jestem na L4 niecały tydzień i mam wyrzuty sumienia, ale zauważyłam poprawę samopoczucia, mogę się położyć kiedy chce i nie boli mnie już brzuch, no i nie jestem narażona na infekcje, a to w mojej pracy było zagrożeniem. Ciąża to jedyny czas gdzie możemy sobie pozwolić na L4 bez wyrzutów, a mimo wszystko je mamy.No ale to nie puste słowa, że zdrowie dziecka ważniejsze od pracy, niedługo same się o tym przekonacie Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-09-26 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
oj nie
![]() Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 18 kg, z tego 5 kg w 9 miesiacu. Puchłam wtedy strasznie, a woda waży... Też tak mam, ale w poprzedniej ciaży miałam tak samo, już w 12 tygodniu pojawiały sie kropelki po naciśnieciu. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od bąbelków do ruchów bardzo krótka droga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, bo doczekac się nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
kolba
![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję przeżyć... ![]() jedynie co mogę Ci powiedzieć to to, że dobrze że masz już doświadczenie, bo ja świeżo po obronie jestem i do pracy nikt nie chce ciężarnej, więc będę musiała zaczynać od zera ![]() właśnie się umówiłam na usg na sobotę bo nagle mi wszystko przeszło i nic mi nie dolega a w trakcie/końcówce przeziębienia jestem... Chociaż tyle że mąż będzie mógł zobaczyć dzidziusia jeśli będzie z nim wszystko dobrze... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() A dzsiiaj taki okropny dzien, zaluje ze wyszlam z domu, deszcz leje od rana, a praca mnie wykancza... Fajnie ze mamy nowe Mamy i Blizniaki w watku ![]() Rozmawiałyscie o mamach i tesciowych. Moja mam mieszka w niemczech, ale tesciowa mam blisko i mam z nia dobry kontakt wiec nie narzekam ![]()
![]() |
#808 |
Przyczajenie
|
zaraz nadrobię co naprodukowałyście ale się szybko pochwalę
Moje maluszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez barankosia1 Czas edycji: 2013-09-26 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłaś prawdziwą prawą ręką szefa ![]() ![]() I choć dorzucał te 400zł... Ja nie dostałam nawet jakiegoś bonu na święta, choć moi pracodawcy mają tylko dwóch pracowników, a sami mają takie hobby, na które wydają miesięcznie kilka tys. ![]() Ale cóż - tak wygląda praca u "prywaciarza", więc nie jestem nawet zdziwiona ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja z mega grypą leżałam prawie na podłodze pod biurkiem (tak bolały mnie mięśnie pleców) ![]() ![]() Cytat:
Też miała dużo wątpliwości, ale codzienne dojazdy do pracy (90km!) tak ją męczyły, tym bardziej, że miała jakieś niemiłe sytuacje w pociągu (dojeżdżała pociągiem o 5 rano). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,
Ja dzisiaj byłam w moim szpitalu na "wizycie zapoznawczej", o wszystko mnie wypytali, było miło, szpital fajny, cieszę się, że będę rodzić tutaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
POmyśl, w imię czego tak się poświęcasz i jeszcze, że odpoczynek w ciąży i miłe spędzanie czasu na prawdę wpływają na to, że dziecko potem jest pogodne i spokojne - po prostu w życiu płodowym ma poczucie bezpieczeńśtwa, dostaje endorfiny, a nie jest atakowane hormonami stresu... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.