|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na ta grzchotke z FP zarejestrowałam się 10 września i nie widać i nie słychać...
![]() |
#812 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Witam się po południu
![]() Nadrobiłam Was, ale za dużo do cytowania ![]() Mama dzisiaj do mnie "za dużo nie przytyjesz..." "później stracisz...", a ostatnio mówiła, że będę duża ![]() Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam sobie T-shirty do spania i tunikę 3/4 baaardzo długą i będzie akurat jak brzuch będzie rósł ![]() Kupiłam Tżtowi perfum, sobie w końcu dokupiłam rybek do akwarium ![]() Piszecie o pracy i wykorzystywaniu. Naprawdę Wam współczuję. Cieszę się, że nie zarabiam mało, ale wszystkie nadgodziny mam od razu wypłacane, premie miesięczne, roczne, wczasy pod gruszą, premie świąteczne. I nie jest to państwówka. Tylko ja mam inny charakter pracy. Pracuję fizycznie, na produkcji, ale jak patrzę na Wasze stresy, to chyba mam lepiej ![]() Oczywiście, że jakby ktoś dał więcej, to bym brała ![]() Ale zarabiam nieco więcej niż najniższa krajowa ![]()
#814 |
Raczkowanie
|
no i jestem po wizycie. mam lekkie zapalenie i grzybka. ginka powiedziała, że w ciąży bardzo łatwo o jakiekolwiek infekcje. przepisała mi leki, które mam nadzieję, w końcu pomogą mi się wyleczyć. zleciła mi wykonać przeciwciała, morfologię, hiv i mocz.
co do dzidzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Widzę, że temat pracy i l4 na tapecie
![]() Ja z własnego doświadczenia powiem wam, że jak się nie ma "darmowej" opiekunki w postaci mamy czy tż to ciężko wrócić do pracy. Żłobek prywatny to koszt ok 1200zł. Na państwowy nie ma co liczyć, bo trzeba wbić we wniosek pieczątkę pracodawcy (brak= malutko punktów i zerowe szanse na przyjęcie). A jak ma się iść do pracy po to, żeby opłacić żłobek tosię nie opłaca (szkoda tego czasu co można by z dzieckiem pobyć). Trochę żałuję, że nie mam rodziny w pobliżu, która właśnie pomogłaby mi w opiece. Dopiero w zeszłym roku Nika poszła do żłobka, ale tak dużo chorowała, że nie miałabym szans utrzymać się w żadnej pracy. Dlatego postawiłam na coś własnego, bo na etat w zawodzie nie mam co liczyć a szkoda mi iść na kasę czy do jakiejś innej nie satysfakcjonującej mnie pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
najgorsze jest to, że nikt nie chce za mnie przyjść.. mąż mi czasami zdroworozsądkowo tłumaczy "co ty się martwisz, nie twoja działka" muszę Was i jego posłuchać i przy następnej wizycie 15 albo 22 października powiedzieć stop cieszę się, że Młode zdrowo rośnie, sama chciałam pracować jak najdłużej, ale atmosfera w pracy taka, że... masakra znerwicowana mamusia, to znerwicowane dziecię
![]() |
#817 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Idę na rękę, idę... Kiedyś usłyszałam jakieś dziękuję... Odkąd jestem w ciąży to się zmieniło ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podwójna radość, naprawdę ![]() Cytat:
![]() Co do słów Twojej ginki - mój powiedział mi dokładnie to samo o infekcjach w ciąży ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czułam bardzo szybko bo 15t4c a teraz też 16tc i nic. więc troszkę sie martwie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za zrozumienie jak podczytywałam inny wątek ciążowy zanim do Was dołączyłam to dziewczyny uważały pójście na zwolnienie za wykorzystywanie państwa dla własnego widzimisie ![]() ![]() To moje zdanie w tej kwestii ![]() Tak z innej beczki ostatnio mój tż taki był kochany dla mnie, że postanowiłam mu sprawić jakiś prezent. Wstyd powiedzieć ale w lipcu mial urodziny i nic mu nie dałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() GTA ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też w to grałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() WOW, ale świetny prezent ![]() ![]() ![]() Ciekawe, jaka będzie reakcja TŻ ![]() Cytat:
![]() Jeszcze wszystko przed Tobą ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I nie martw się, 16 tydzień to naprawdę wcześnie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie też dzisiaj pogoda strasznie do kitu - zimno jak pieron i leje. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z infekcją - możemy sobie przybić piątkę ![]() Prawie 200 g to powazny człowiek już ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, nie. Będę miała dziecko, a w więzieniu raczej bym nie chciała go wychowywać. Chociaż nie wiem czy bym mogła, czy ojciec dziecka by nie wychowywał ![]() Za bardzo ryzykowne ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- AAA kupiłam sobie dzisiaj parasolkę w Rossmanie. Pojechałam do Tesco, zostawiłam parasolkę w aucie i musiałam biec w ulewie ze sklepu do auta ![]() ![]()
![]() |
#826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- A no i jestem po wizycie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny tutaj sprzedawca ma śliczne ciuszki do licytacji jakby któraś chciała codziennie śledze aukcje i jedną już licytuje ![]() http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24196449 Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-09-26 o 17:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Rozeznanie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Moj TZ spadl z drabiny. Byl na pogotowiu. Ma stluczony staw biodrowy. Musi maksymalnie ograniczyc chodzenie albo chodzic o kuli. Ja nie wiem jak on bedzie pracowac. Nie jest zarejestrowany wiec jak nie chodzi do pracy to nie zarabia. Juz zeszly tydzien byl chory caly i nie bylo kasy. Ja dostalam pensje ale zapłaciłam rachunki i zrobilam zakupy. Czynsz w tamtym mieszkaniu nie oplacony.
Dobrze ze nic mu nie jest ale zalamalam sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() |
#831 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj przyszła chusta (120zł) i leżaczek bujaczek (105zł) ![]() Obiecuję, nie kupuję na razie ![]() Nadzwyczajna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jak kiedyś w niedzielę odebrałam od szefowej to mi podziękowała ![]() Ostatnio zamówiła zegary ścienne dla klientów z logo firmy i mi dała. I mówi, żebym się nie chwaliła, bo nie wszystkim daje. A ja pytam czy się boi myszy ![]() ![]() Bardzo się tego boję w tych czasach jakie teraz mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobry! Moje dziecko od 4.30 mnie chciało znowu wykończyć kłuciem w brzuch. Potem w pracy wzięłam jeszcze 2 no-spy ![]()
![]() |
#832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świat bez matki to jest właśnie coś, czego nie umiem sobie wyobrazić... Nie mam potrzeby widzieć się z moją mamą codziennie i nawet nie możemy razem mieszkać, bo zaraz się kłócimy, jednak samo to, że wiem, że zawsze jest obok gdy będę jej potrzebować, sprawia że czuje się bezpiecznie. A czy w ogóle kiedyś następuje ten moment w życiu, że się nie potrzebuje matki...? Nadzwyczajna trzymajcie się! na szczęście nic sobie tż nie połamał, bo byłby problem na długo. A tak trochę odpocznie, może nie zarobi, ale pomyśl, że mogło się skończyć gorzej. Przynajmniej spędzi z tobą więcej czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Rozeznanie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Jeszcze sie poklocilismy. Bo ze szpitala do mnie nie dotarl tylko oo kolegach jezdzi. Powiedziałam mu zeby u kolegi soal. Moze ob sie bedzie o niego bardziej nartwil i dbał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Ale jestem wsiekła. Mialam miec jutro usg genetyczne 70 km od mojego miejsca zamieszkania. Mój mąż jedzie z drugiej strony Polski aby byc jutro ze mną, zeby zobaczyc maluszka, a oni dzwonią do mnie i informują ze jutro zadnego lekarza w centrum nie będzie. W tej Polsce w szpitalach, przychodniach, centrach robią sobie z pacjentami co chcą. Nie ważne ze umówiłam się juz ok 1 miesiaca temu i Pani mnie zapisała akurat na ten termin to wiedzieli ze są pacjentki zapisane. Ciekawe co mąz na to wszystko powie, bo jeszcze do niego nie dzwoniłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jak najszybciej wgrać fotki? bo chciałam się pochwalić maluchami ale juz dawno nie pisałam na żadnym forum i nie pamiętam :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.