Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 16:05   #3031
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf

nie wiem czy mam się śmiać czy płakać
zenada :/

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
JA, KOBIETA: Nie czytam żadnych instrukcji. Wciskam guziki, aż zadziała. Nie potrzebuję alkoholu, żeby narobić sobie obciachu. I bez alkoholu daję radę Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"! Najpiękniejsze słowa świata: "Idę na zakupy" Nie mam żadnych dziwactw! To są "special effects"! Kobiety powinny wyglądać jak kobiety, a nie wytapetowane kości! Przebaczyć i zapomnieć? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera! My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej - na miotle! To nie jest żaden tłuszcz! To "erotyczna powierzchnia użytkowa"! Gdy Bóg stworzył mężczyznę, obiecał, że idealnego faceta będzie można spotkać na każdym rogu....a potem uczynił ziemię okrągłą ? Na moim nagrobku niech będzie napis: "Co się głupio gapisz? Też bym wolała leżeć teraz na plaży!" Tak tak...my kobiety jesteśmy bowiem jedyne w swoim rodzaju... Prześlij tę wiadomość do fajnych dziewczyn, a wtedy.... jak zwykle...nic się nie wydarzy ale przynajmniej je rozśmieszysz))

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadlam napisac KYTE - wrozka nie bedziesz - moje dziecko zapuscilo korzenie I nie wyjdzie

Teraz ide nadrabiac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj czepiacie sie Majeczki,a moze to dziecie aniol,grzeczna dziewczynka i chce na swiat przyjsc tak jak to bylo zaplanowane,bez niespodzianek i emocji dla mamusi wczesniej

Cytat:
Chyba plakac .
Ja wczoraj ogladalam Fakty .
Temat walkuja ze jakis polski ksiadz na misji na Dominikanie , molestowal malych chlopcow .
No i reporter pyta jakiegos ksiedza bedacego w Polsce co on na to ? A on mowi ; No wie Pan bo tam jest inny klimat , cieplo a jak jest cieplo to sie bardziej chcee
No cycki mi opadly .
slyszalam to,brak slow....sloneczko prazy i mozna dzieci molestowac,bo jak zimniej to nie mozna,ale tak to wszystko usprawiedliwone ... wlos sie jezy na glowie,a ten ksiezulo co to mowil,tez mi wyglada jakos podejrzanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A za mna lataly golagki.Wiec je zlapalam, oskubalam i beda z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem
???co to takiego
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:08   #3032
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Jak znajdziesz to ja tez chce
jak na razie to nawet w menu na stroie KFC ich znaleźć nie mogę
EDIT: to nie w KFC tylko w Pizza Hut
proszę przepis: http://przekaskinaimpreze.pl/rollsy-z-szynka-i-serem/

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
???co to takiego
ja nie De, ale wg mnie chodziło o gołąbki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-26 o 16:10
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:11   #3033
malinka123108
Wtajemniczenie

dziewczyny a wiecie co mi sie dzieje?swedzi mnie skora,kolejna dolegliwosc ciazowa? no makabra jeszcze tego mi brakowalo...podobno to p[rzez ucisk na watrobe?macie tak? ja z lena nie mialam nic takiego..ogolnie ta ciaza to ciagle infekcje,mdlosci itd...
Stary 2013-09-26, 16:12   #3034
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]
ja nie De, ale wg mnie chodziło o gołąbki
no racja,a ja jeszcze nie kumata przeczytalam gogolaki
Stary 2013-09-26, 16:14   #3035
ktosiula
Wtajemniczenie

Byłam na zakupach i taką miałam chcicę na słodkie, że połowę wózka zawaliłam słodyczami i chipsami Jak mi ktoś zajrzał do wózka to pomyślał, że ogłupiałam. No ale będe miała na dłużej... po porodzie nie zjem to teraz sobie nie żałuję Tym bardziej, że na wadze tego nie widać hyhyhyhy

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Pisałam tu o problemach z poplamionym kombinezonem, który kupiliśmy. Sprzedajaca jednak okazała się w porządku, napisała, że zapomniała wpisać informacji o plamie w aukcji i zwróciła kasę.
Aha, i jeszcze TŻ zaniósł go do specjalistycznej pralni i podobno udało się plamę jakoś wywabić, jeszcze nie widziałam i aż nie chce mi się wierzyć no ale bardzo się cieszę
Całą kasę oddała? No to super sprzedawca. Mam nadzieję, że ta plama faktycznie zeszła

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile sztuk bierzecie do szpitala tych takich dużych podkładów na łóżko ?
Ze 3 spakuję.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No właśnie..i do tego jakaś taka mało ogarnięta jestem, jak się pomaluję to wieczorem jestem na siebie zła że muszę zmywać tusz do rzęs, a mi się nie chce...Wkurza mnie to że TŻta ciągle w domu nie ma, nawet nie mam jak go na spacer wyciągnąć czy coś...
Mam to samo...na szczęście prawie codziennie muszę gdzieś wyskoczyć z domu, a to do lekarza/SR/na zakupy/do rodziców/spotkać się z koleżankami no i się mobilizuję do tego malowania... gdyby nie to to bym zgnuśniała w tym domu.
No i ciągle chodzę w jednych spodniach bo mam jedne ciążowe i do tego ciągle za duże są na mnie i mi opadają na tyłku, a w zywkłe jeansy się już nie mieszczę... a po domu wiadomo - w dresie :P
No a kurtek nie zapinam, na szczęście pogoda jeszcze w miarę to nie marznę, gorzej jak zima przyjdzie.

Cytat:

Na moje nic nie dziala ..
Wiesiolek , maliny , piatek trzynastego , pelnia ksiezyca , ani wyplata
brakuje mi tu.... SEXU!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:15   #3036
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dokladnie tak samo ale jensami wchodze do sklepu i wszystki ejeansy nawet takie ktorych bym normalnie nie kupila wydaja mi si etakie za☠☠☠iste .. Ze plakac mi sie chce . Jak urodze to pojde do sklepu i kupie sobie 4 pary od najwiekszej do najmniejszej , i bede walczyc zeby z miesiaca na miesiac doopsko w nie wcisnac .

Na sobote mam termin a na poniedzialek wrazie czego wizyte z polozna.
Tam sie dowiem wiecej ..
Ale z tego co sie dowiadywalam tu i tam to okolo 12 dni po przyjmuja na odzial pod kroplowke .
W miedzy czasie mam miec dwa razy masaz szyjki macicy i akupunkture .
Mam nadzieje ze nie doczekam ..

To moze ja juz poprosze zeby mi zamontowali wyciag w lazience . Taki co mnie bedzie wyciagal z kibla i z wanny

Ja tu nie znam ani jedenj dziewczyny ktora urodzila wczesniej ( oczywiscie bez komplikacji ) . Nie wiem czy tu tak licza , czy ten klimat na te dzieci tak dziala
Na moje nic nie dziala ..
Wiesiolek , maliny , piatek trzynastego , pelnia ksiezyca , ani wyplata

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Zaraz poszukam w internecie czy nie ma tego reportazu - ja tez nie moglam uwierzyc

A mialam Wam napisac co mi sie snilo - ostatnio te sny mam takie realne
Poszlam z Tz do mamy na grila . Stalam w kuchni w koszuli nocnej i nagle patrze na podloge a tam krew , po nogach mi cieknie struzka takiej wody zabarwionej krwia - Mowie : Jest , jest ! Wody odchodza . Wyjelam telefon i zaczelam pisac do Lineczki ze naprawde teg nie czuc ze te wody wyciekaja , ze tylko ten kolor.
Pobieglam do lazienki ale moj brat byl podprysznicem , wiec usiadlam pod drzwiami i czekalam az skonczy . I on tak dlugo tam siedzial ze mi sie wszystko uspokoilo , akcja wstrzymana - porodu nie bedzie
A sny śnią się na odwrót czyli jak Cię weźmie to konkretnie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:19   #3037
babku
Zadomowienie

Trochę Was poczytałam, ale nie mam już czasu niestety, uciekam na warsztaty z bezpiecznego malucha i zamierzam wrócić tu z fotelikiem
Jak będzie bardzo nudno, to poczytam sobie Was z telefonu. Do wieczora mamuśki.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:20   #3038
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
jak na razie to nawet w menu na stroie KFC ich znaleźć nie mogę
EDIT: to nie w KFC tylko w Pizza Hut
proszę przepis: http://przekaskinaimpreze.pl/rollsy-z-szynka-i-serem/
Nazwa PIZZA HUT działa na mnie jak narkotyk! Na samą myśl mam ślinotok...
Jadłam te rollsy, pyszne były. Muszę zrobić je w domu, na szybką kolacyjkę.

A wiecie co... przyznam Wam się :P Wczoraj wracając z SR podjechałam do McDrive, a potem pędziłam jak szalona do domu żeby się nawpychać frytek i mcnuggetsów które kupiłam :P Zaczęłam już na przejeździe kolejowym bo akurat był zamknięty

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-09-26 o 16:22
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:21   #3039
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wiecie co mi sie dzieje?swedzi mnie skora,kolejna dolegliwosc ciazowa? no makabra jeszcze tego mi brakowalo...podobno to p[rzez ucisk na watrobe?macie tak? ja z lena nie mialam nic takiego..ogolnie ta ciaza to ciagle infekcje,mdlosci itd...
Juz Ci wspolczuje . Przechodzilam to .
Po pierwsze powiedz na wizycie , to sprawdza czy to nie cholestaza - przy niej swedza dlonie I stopy - mnie nie swedzialy.
wapno do picia I kapiele w Oilatum dla dzieci.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:21   #3040
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
dzidzia wspaiebniale, że maluszek taki dzielny i rośnie! No i brawa dla Ciebie!! I już waga sprzed ciąży? To chyba niewiele przytyłaś co? teeeż tak bym chciała...

Aagateczka no gratulacje wizyty - brawa dla klocuszka Majci

Lilith o kurde z tym IOS mnie zabiłaś :/ ja też czekam na decyzję pisz odwołanie i sie nie daj!!!

Kabriela ale masz talent cuda robisz!!

ola i De - tak a propo's nakrywanka rodziców na seksie to Wam coś opowiem Sytuacja dotyczy mojego brata i jego żony oraz ich synka jak miał 2 latka. Mieszkali wtedy w wynajmowanej kawalerce więc mały spał z nimi w pokoju, no i pewnej nocy zachciało im się amorów I już akcja w pełni, mój brat był na górze i nagle... moja bratowa zamiast jednego oddechu czuje i słyszy na sobie DWA mój brat sie zatrzymał i znieruchomiał zapalają światło i patrzą, a mały u mojego brata na plecach leży i sapie głośno i dyszy Pytają: "Dawidku a co Ty robisz?" a mały na to zaczął popychac mojego brata i mówi zasapany: "Pomagam tacie!" Do końca życia tego nie zapomną
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka mi opowiadała, że jej młodszy brat jak kiedyś nakrył rodziców, to potem powiedział babci, ze tatuś przepychał mamę, bo ją chyba po ciężkim obiedzie zatkało, jak toaletę kiedyś....

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
No to fotki załapał się też mój brzuch ale to zauważyłam na kompie dopiero poza tym kupiłam jeszcze pieluszki tetrowe i na ostatnim zdjeciu to co kupiła moja mama jak mnie nie było w Krakowie
Mam identycznego delfinka
śliczne te rzeczy

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
hehe Domi ma jutro wizytę idziesz?
Akurat tak się złożyło że jedna położna ze szpitala pracuje u mojego lekarza w recepcji i poszłam do niej i pytałam kiedy mam się zgłosić i czy muszę odwołać tą dzisiejszą wizytę. Powiedziała mi że zapisze sobie moje nazwisko że ja mam się niczym nie martwić bo ona to załatwi za mnie i mnie wykreśli

Cytat:
Jesli chodzi o nazwisko - bedzie Tz .
Jestem zdania ze nawet w malzenstwie zdarza sie tak , ze zanim dziecko dorosnie to po ojcu juz ani sladu ..
Moze jeszcze kiedys pozaluje ze tak mysle

Wiecie jakie u mnie jaja?
Mieszkam w takim skupisku malych domkow , moze z 8 do kupy wiec kazdy kazdego zna. Do tego to slepa uliczka , nikt nie przejezdza przypadkowo. No I z godzine temu podjechal jakis duzy van I zaparkowal w ciemnym kacie I stoi. Komus musial nie spasowac I zadzwonil po policje. Przyjechali I ciach- dwoch gosci , samochod pelen dziwnych rzeczy I najprawdopodobniej sie szykowali obciupac komus chate teraz tu mam W11 psy, radiowozy

A oto moj brzuch .. 3 tyg roznicy miedzy zdjeciami I ja dalej nie widze zeby opadl. Za to wydaje mi sie ze jest znowu wiekszy .. Załącznik 5422940. Załącznik 5422941

A brzuch masz już spory Troszkę już ta Majeczka waży napewno

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Nie nadrabialam. Dzien sie zrobił za krótki. Mamy go rozplanowanego od a do z ale tymczasowo.

Maly skończył fototerapie, zaczął sam wywalać kupki (wczesniej trzeba było nu pomagac), wiec bilirubina spadla. Jest bardzo zywiolowy. Przed jedzeniem tak fika ze potrafi skulac sie z materacyka.
Dostaje 15ml mleka, zadne wyniki nie wykazuja nic niepokojacego. Ma antybiotyk na infekcje ode mnie ale to norma.

2 dni temu polozna z zaskoczenia polozyla mi malucha na klatke na minutke. Byłam w szoku! Dziś jeśli położne nie będą dużo pracy to dostalam zgodę na kangurowanie. Wiec będziemy sie tulkać.Wagowo powolutku odrabia.
Mamy nieprzyjemna lekarz prowadzaca ale to nie jest bardzo uciążliwe-jest specjalistką.

Wczoraj Wituś skonczyl tydzień.

Ja jestem już w pelni sprawna. Troche czasem zaboli ale moge już i kucac i siegac, chodzić po schodach i sie sama wykapac, leżeć na boku itd. Praktycznie pobolewa tylko jak za dużo chodzę albo mam za ciężkie toboly.

Buziaki dla Was

Dzidzia rewelacyjne wieści !!
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:21   #3041
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
No to
Też stwierdziłam że na miesiąc nie opłaca mi się kurtki kupować
W sumie mieszczę się w moje kurtki tylko też bez zapinania

Ja też nic nie kupuje a ostatnio zobaczyłam że nawet od biedy się zapnę w moje dwie jesienne kurtki , nie wygląda to elegancko ale co mi tam

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:24   #3042
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
nadrobiłam więc teraz mogę napisać co u mnie
Zostałam sama w domu i szaleję Pranie, prasowanie, sprzątanie Pogoda taka że najlepiej by było się położyć i przespać ale czasu brak bo ciągle coś nowego sobie wymyślam do roboty

Mam pytanie do doświadczonych mamuś.
Była u mnie położna, pytała co ile moje dziecko je mówię jej że co 3-4 godziny (czasem się zdarza że częściej) a ta mnie straszyć zaczęła że powinien jeść co 1-2 godziny, czy rzeczywiście powinnam się martwić że mało je ? Wydawało mi się że dobrze zajmuje się moim dzieckiem, jak widzę że mlaska i szuka cyca to mu go nadstawiam a nie raz nawet podczas snu staram się go wybudzać i dawać jeść żeby głodny nie był Zgłupiałam totalnie. Co ile taki maluszek powinien jeść ? Bo naprawdę wpadłam w panikę
Stary 2013-09-26, 16:26   #3043
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
brakuje mi tu.... SEXU!
ale Trele nie uprawia sexu przez TŻ'ta
Cytat:

A wiecie co... przyznam Wam się :P Wczoraj wracając z SR podjechałam do McDrive, a potem pędziłam jak szalona do domu żeby się nawpychać frytek i mcnuggetsów które kupiłam :P Zaczęłam już na przejeździe kolejowym bo akurat był zamknięty
o jezu, zjadłabym frytek z McDonalda i wrap'a z kurczakiem grillowanym z sosem miodowo- musztardowym
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-26, 16:27   #3044
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
no racja,a ja jeszcze nie kumata przeczytalam gogolaki
hehe Golabki

domii-spokojnie.Jak ci maly nie placze to sie najada. Moja nie kazala karmic czesciej niz co 2-2,5 godziny.Bo swieze mleko dostaje sie do nadtrawionego i moze to powodowac bole brzuszka.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:28   #3045
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do doświadczonych mamuś.
Była u mnie położna, pytała co ile moje dziecko je mówię jej że co 3-4 godziny (czasem się zdarza że częściej) a ta mnie straszyć zaczęła że powinien jeść co 1-2 godziny, czy rzeczywiście powinnam się martwić że mało je ? Wydawało mi się że dobrze zajmuje się moim dzieckiem, jak widzę że mlaska i szuka cyca to mu go nadstawiam a nie raz nawet podczas snu staram się go wybudzać i dawać jeść żeby głodny nie był Zgłupiałam totalnie. Co ile taki maluszek powinien jeść ? Bo naprawdę wpadłam w panikę
ja nie jestem doświadczoną mamusią, ale mi położna mówiła że jak już urodzę to mam karmić co 3- 3,5 godziny z resztą pani na warsztatach z Bezpiecznego malucha mówiła tak samo, więc nie wiem dlaczego położna powiedziała że co 1-2 godziny

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-26, 16:29   #3046
Margot156
Raczkowanie

Cytat:

Też stwierdziłam że na miesiąc nie opłaca mi się kurtki kupować
W sumie mieszczę się w moje kurtki tylko też bez zapinania
A kurtka tż-a nie pasuje?
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:30   #3047
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
2 dni szudrałam się jak głupia tak mnie skóra swędziała.. dziś już jest troszkę lepiej

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:33   #3048
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

Całą kasę oddała? No to super sprzedawca. Mam nadzieję, że ta plama faktycznie zeszła

!
Zwróciła cenę kombinezonu. TŻ napisał, że chcemy albo zwrócić albo refundację, w sumie chyba sobie przekalkulowała- kombinezon 10 euro, a koszty przesyłki w obie strony 8 euro, więc jak by miała to pokrywać, to bez sensu i pewnie już nie liczyła, że sprzeda z taką plamą kolejnej osobie no też jestem ciekawa czy to rzeczywiście całkowicie zeszło i czym potraktowali, bo plama była mocna

Piszecie co zjadłyście, ja nawet nie jestem w stanie wymienić co zjadłam od rana i w sumie na razie przestałam, bo już nic nie znalazłam więcej, na co bym miała smaka

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:35   #3049
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w sumie nie wiem czy się boję szpitala bo nigdy w nim nie leżałam

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

ja też kurtki nie mam i chodzę w takiej w której się zapiąć nie mogę, bo nie opłacami się kupować kurtki na chwilę

idę zrobić sobie kisiel Frugo passiflora
Właśnie ten sam spożywam

Cytat:

Az sie boje takich akcji na przyszlosc .
Chociaz pary z ust o tym strachu przy TŻcie nie puść, bo jak się terazteraz dla odmiany wystraszy, że Majka może Was przyłapac, to już uschniesz na nic

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Zwycięstwo świata!!!

Ano ona czasem wygląda jak bohater kreskówek gdy tak w oczach pojawia się licznik... poza tym to spojrzenie mówi wyraźnie: "Chcę wyjść! chcę wyjść"

dramaturgia się szerzy. Pierwszy objaw śmiech, drugi.... złapanie się za głowę...

Eh jakiś taki dziwny ten dzionek... ciągle zaspana jestem a już dwa razy na dworzu byłam do tego jakieś twardnienie brzuszka mi się pojawiło
Dzisiaj ma przyjść nasza fotograf ze ślubu i będziemy mieć zdjęcia jupi jupi jupi
o, pokażesz coś?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:37   #3050
Lilith890502
Zakorzenienie

narobiłyście mi ochoty na pizze hut i kfc

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:39   #3051
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Właśnie ten sam spożywam
całkiem dobry ja to ostatnio mam fazę na kisiele te z kubka tylko muszę sobie zapas zrobić

chyba muszę buty jesienne wyciągnąć z kartonu a bratowa mi takie fajne botki na obcasie przyniosła od siebie z ciucha

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-26 o 16:42
Stary 2013-09-26, 16:42   #3052
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Trochę Was poczytałam, ale nie mam już czasu niestety, uciekam na warsztaty z bezpiecznego malucha i zamierzam wrócić tu z fotelikiem
Jak będzie bardzo nudno, to poczytam sobie Was z telefonu. Do wieczora mamuśki.

Cytat:

Cytat:
ale Trele nie uprawia sexu przez TŻ'ta

o jezu, zjadłabym frytek z McDonalda i wrap'a z kurczakiem grillowanym z sosem miodowo- musztardowym
Dziewczyny...ja Was proszę.. litości..
Stary 2013-09-26, 16:43   #3053
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz

przejaśnia się!

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-26, 16:45   #3054
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
całkiem dobry ja to ostatnio mam fazę na kisiele te z kubka tylko muszę sobie zapas zrobić

chyba muszę buty jesienne wyciągnąć z kartonu a bratowa mi takie fajne botki na obcasie przyniosła od siebie z ciucha
też je bardzo lubię, a jeszcze bardziej, jak zachciało mi się bardziej płynnego i zalałam go większą ilością wody, niż piszą na opakowaniu, taki dla mnie jeszcze lepszy

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:48   #3055
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
hehe Golabki

domii-spokojnie.Jak ci maly nie placze to sie najada. Moja nie kazala karmic czesciej niz co 2-2,5 godziny.Bo swieze mleko dostaje sie do nadtrawionego i moze to powodowac bole brzuszka.
Cytat:
ja nie jestem doświadczoną mamusią, ale mi położna mówiła że jak już urodzę to mam karmić co 3- 3,5 godziny z resztą pani na warsztatach z Bezpiecznego malucha mówiła tak samo, więc nie wiem dlaczego położna powiedziała że co 1-2 godziny
Dziękuję dziewczyny uspokoiłyście mnie bo wystraszyłam się że może coś z nim nie tak i przez to nie chce jeść co 2 godziny tak jak radziła położna

Narobiłyście mi smaka na kisiel
Zaraz wyślę TŻta do kuchni niech mi zrobi

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

W ogóle to położna jeszcze powiedziała że mam się nacieszyć tym że jest taki grzeczny teraz bo jest wcześniakiem i jest w pełni nie rozwinięty dlatego jest spokojny a jak dojdzie do terminu porodu który był przewidywany to dopiero zaczną się nieprzespane noce itd Wkurzyła mnie ta baba dzisiaj...

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-26 o 16:46
Stary 2013-09-26, 16:49   #3056
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

nic nie maja litosci dla nas..ja juz dostalam slinotoku i zaczelam wymyslac jakie batoniki bym zjadla teraz:/
Stary 2013-09-26, 16:49   #3057
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle to położna jeszcze powiedziała że mam się nacieszyć tym że jest taki grzeczny teraz bo jest wcześniakiem i jest w pełni nie rozwinięty dlatego jest spokojny a jak dojdzie do terminu porodu który był przewidywany to dopiero zaczną się nieprzespane noce itd Wkurzyła mnie ta baba dzisiaj...
chyba jej aura dzisiejszego dnia nie sprzyjała

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:49   #3058
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
też je bardzo lubię, a jeszcze bardziej, jak zachciało mi się bardziej płynnego i zalałam go większą ilością wody, niż piszą na opakowaniu, taki dla mnie jeszcze lepszy
też zawsze zalewam większą ilością wody
Cytat:
Dziękuję dziewczyny uspokoiłyście mnie bo wystraszyłam się że może coś z nim nie tak i przez to nie chce jeść co 2 godziny tak jak radziła położna

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

a to można kisiel jeść jak się karmi?

co za baba, a moze ma taką naturę że będzie grzeczny

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-26, 16:51   #3059
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

ejj...co to za głupia położna...

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
nic nie maja litosci dla nas..ja juz dostalam slinotoku i zaczelam wymyslac jakie batoniki bym zjadla teraz:/
Mi to się marzy Mars albo snickers..o nic więcej nie proszę
Stary 2013-09-26, 16:52   #3060
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
chyba jej aura dzisiejszego dnia nie sprzyjała

Cytat:
też zawsze zalewam większą ilością wody

a to można kisiel jeść jak się karmi?

co za baba, a moze ma taką naturę że będzie grzeczny
Cytat:
ejj...co to za głupia położna...

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Mi to się marzy Mars albo snickers..o nic więcej nie proszę
Szkoda mi słów na to babsko, wkurzyła mnie dzisiaj i to baaaaardzo

Lineczka można kisiel taki zwykły (nie ten "ekspresowy") i budyń (byleby nie czekoladowy )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości